Πάντως και τώρα σαν τις πορδές δεν πεταγόμαστε να πούμε την άποψή μας? :p
Printable View
Πάντως και τώρα σαν τις πορδές δεν πεταγόμαστε να πούμε την άποψή μας? :p
Αλλο ρε παιδι μου να βαλεις μια μπλουζα που εχει εναν λεκε ή δεν σου παει καθολου επειδη μπορει να σε κανει να φαινεσαι σαν εγκυος 5 μηνων και να σου το πει η φιλη σου γιατι νοιαζεται για σενα οπως λες εσυ..
Και αλλο αυτο που λεω, που ειναι το 2ο μερος, να εχω βγει για καφε με 2 φιλες μου, να με βλεπει η μια και να μου λεει "Τι σκουλαρικια τεραστια ειναι αυτα παλι;" και μια αλλη φορα "τα χρωματα που φορας δεν ταιριαζουν καθολου μεταξυ τους, πως ντυθηκες ετσι;". Τι την νοιαζει στη 2η περιπτωση; Αυτη τα φοραγε; Εγω τα φοραγα και μου αρεσαν. Δεν θα παρω και χρωματολογιο απο την βιβεχρωμ να ταιριαζω με τα γουστα της.
Το ότι μπορεί μία γνωμη που θα εκφέρει κάποιος πάνω σε κάτι που φενομενικα ειναι άσχετο με το θέμα σου να συνδέεται κάπως με αυτό το θέμα ναι δεκτο, το έγραψα και εγώ, το ίδιο λεμε. Αλλά αν ειναι σε κάτι αντικειμενικά ασχετο;
Στο παράδειγμα με το τατουάζ πχ;
Αυτό με τα παιδιά είναι μάλλον ή αιτία που άνοιξε ο Μακ το όλο θέμα. Ειπε στο άσχετο ότι θέλει να κάνει παιδί και κάποιος άρχισε να του παραθέτει λόγους για να μη κανει. Και εγώ θα τα είχα πάρει στο κρανίο. Ούτε σε φίλη δεν θα έλεγα τετοιο πράγμα στα καλα καθουμενα.
α, δεν το ειδα το θεμα με το παιδι που λες.
σαφως και δεν ειχε δουλεια κανεις να του πει αν θα κανει η δεν θα κανει παιδι. δεν νομιζω οτι διαφωνει κανεις.
αλλα το θεμα βρε νατ, ειναι οτι ο καθενας κι εδω κι εκει και παντου και γενικα οσο πιο αγνωστος και πιο πολυς ο κοσμος θα πει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ οτι μλκια του κατεβει στο κεφαλι, δεν βγαινει ακρη με διαμαρτυριες και απαγορευσεις, εκτος πια κι αν μιλαμε για γνωστες παραβιασεις, προσβολες κλπ. αυτα γνωστα.,
η απαγορευση πρεπει να υπαρχει μεσα μας. κόφτης δηλαδη,.
ποιος το επε? ο μαλακας? ε χεστηκα...
Έτσι είναι...αλλά και πάλι είτε μέσα σε φόρουμ είτε έξω από αυτό ξέρω γω, λογικό και αναμενόμενο δεν είναι να βάζεις λίγο τα πράγματα στη θέση τους; Αν μου πουν μαλακια δεν θα κατεβω με πανό στη πλατεία αλλα σαφώς και θα πω "μαλακια ειπες". Ωστε να σκεφτει και ο άλλος κάτι που ίσως δεν είχε σκεφτεί πριν και ισως να αποφύγει να ξαναπει τέτοια μαλακια. Πάντα υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας και θα λέγονται χαζα, φυσιολογικό είναι, αλλά οκ αυτό δε σημαίνει ότι δεν τα ρεγουλαρουμε λίγο με τη λογική. Είναι που είναι το σύμπαν και ή βλακεία άπειρα ε πρέπει να κρατάμε και λίγο ισορροπίες κάπως για να προχωρούμε σαν ανθρωπότητα :P
Nτιαρ Ναταλια , δεν ανοιξα το θρεντ για το θεμα των παιδιων , αλλοιμονο μην φτασω στο σημειο να ρωταω απο δω κι απο κει αν θα κανω παιδια η οχι , το ανοιξα για κατι μελη , που πεταγονται απο το πυθενα , και λενε την γνωμη τους χωρις να τα ρωτησει κανεις , αυτο ακριβως που γραφω στην επικεφαλιδα του θρεντ , δεν θελω γνωμες χωρις να ρωτω , οπως και δεν λεω γνωμες χωρις να ερωτωμαι , αυτο απαιτουν οι καλοι τροποι , και η διακριτικοτης ...............χαιρετω και την ρεμεντυ , απο τα παλια , αξιολογα μελη , που δεν την εχω δει να πεταγεται γενικως , εχει αραιωσει τελευταια , και δικαιως , εχει πεσει το επιπεδο του φορουμ , παντα ευστοχη στις παρατηρησεις της ομως ...............ειναι λιγα τα σοβαρα μελη , δυστυχως , και εχουν παψει οι ενδιαφερουσες συζητησεις , που γινοντουσαν παλια ................
Φυσικά και δεν το ανοιξες για αυτό το λόγο, απλά μου φάνηκε αφορμή το σκηνικο, δεν ξυπνήσες μία ωραία πρωια διερωτωμενος για τις γνώμες που δεν ζητάς. Ξέρω γω, μπορεί κι εγώ να λέω μαλακιες τώρα αλλά όλα στο μυαλό μας μία αφορμή δεν έχουν; :)
Και πάλι ερχόμαστε στο επιχείρημα της ρεμεντι καλη ωρα που έχει δίκιο λολ. Καθένας θα πει ότι του κατέβει. Τώρα το ποσό διακριτικός ή αδιακριτος είναι καποιος ή πόσο σχετίζεται ότι λέει με το θέμα που εχει ανοίξει το κρίνουμε ανά περίπτωση, γιατι συμφωνησαμε οτι καμία φορά πράγματα που δεν είναι εμφανή έχουν μία συνδεση. Και είναι καλο που μπορεί καθένας να λέει ότι του κατέβει νομίζω γιατί διαφορετικά μιλάμε περί λογοκρισίας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι εξίσου ελεύθερα να διορθώσουμε τον άλλον ότι ξέρεις μαλακια ειπες. Ναι ειναι σημαντικο να μπορείς να τον διορθώσεις και πρέπει ίσως κι όλας, ναι μπορείς να μη τον χωνευεις, ναι θα βγάλεις τα συμπεράσματα σου περί της παιδείας του ή της έλλειψης της, ναι θα κραξεις ίσως, αλλά τι θα κανεις θα του κλείσεις το στόμα αν δεν καταλαβαινει; Χλωμό...όποιος καταλαβαίνει καλως, οποίος όχι τον αγνοεις. Που όλοι καταλαβαίνουν από ότι βλέπω.
Όσο για παλιες συζητήσεις...δεν ξέρω μία ματιά που ειχα ρίξει κατι ξεκατινιασματα είχα δει που όμοιά τους όσο είμαι μέλος δεν είχα πετύχει λολ νομίζω πάντα υπάρχουν κατά καιρούς και λογικό/απολυτα φυσιολογικό είναι να υπάρχουν σε ένα φόρουμ που καθένας έχει τις σκοτουρες και τα ψυχολογικά του...Τεσπα. Καλημέρα :)
Όλα γίνονται στο όνομα του επιχειρήματος και της άποψης...πχ ανοίγω ένα θέμα, τι φούστα να φορέσω σήμερα....άποψή σου είναι ότι είμαι ηλίθια, φυσικά στο θέμα που θα ανοίξω ζητάω απόψεις για την φούστα .... πρέπει να μου πεις την άποψή σου ή όχι, ότι είμαι ηλίθια δηλαδή ? Η κάθε ένας κάνει ότι τον εκφράζει και τέλος, ελευθερία λόγου κλπ?
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος φίλος σου πίνει πολύ (κατά την άποψή σου) με αποτέλεσμα να χάνει το έλεγχο του τι κάνει και του τι λέει, και αυτό γίνεται συστηματικά. Στην περίπτωση αυτή δεν θα του πεις την άποψή σου για το ζήτημα αυτό?
Αυτο ειναι αληθεια που γραφεις , αλλα δεν ζητω ποτέ γνωμες για τοσο προσωπικα ζητηματα , και η εννοια του ' αυτοκλητου σωτηρα ' εμπεριεχει εξ ορισμου μια αρνητικη κριτικη , δλδ παει να σωσει πχ. το υποτιθεμενο παιδι , απο εναν ακαταλληλο πατερα ....................παντα ανοιγω θρεντς , εχω ανοιξει 130+ , μονο για να γινεται κουβεντουλα , ποτε δεν εχω ζητησει την γνωμη μελος για προσωπικο μου ζητημα , αυτα ειναι δικη μου δουλεια , και μαλιστα απορω με μελη που κανουν ανοιγουν θρεντς με ερωτησεις του τυπου ' να τον χωρισω ' , ' να μην τον χωρισω ' , δλδ δεν εχουν την κριτικη ικανοτητα να παρουν μια αποφαση , και πρεπει να συλλεξουν γνωμες ? δεν ξερω , δεν τα καταλαβαινω αυτα ......
Θα σου απαντησω , ωραια παρατηρηση , υπαρχει και συνεχεια στο ' οι γνωμες πρεπει να δινονται μονο οταν ζητωνται ' την οποια παρελειψα , η συνεχεια ειναι ' εκτος και αν ειναι ζητημα ζωης και θανατου ' , οποτε εκει , ναι , πρεπει να λεγονται γνωμες , μηπως και το ' θυμα ΄ ξυπνησει και παρει αποφασεις ........................
ΟΧΙ οχι ειστε ολοι λαθος! θα σας πω την ΓΝΩΜΗ μου..κ θα καταφερετε να βγαλετε ακρη...να την πω? η οχι την ΓΝΩΜΗ μου?χοχχοχο(καλαμπουρι κανω..)
παντως εγω μακ θα ελεγα να....παρεις μια τριτη ΓΝΩΜΗ~~!!!
ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ!!
Ή λογική φυσικά λέει πως όχι, πρεπει να περιοριστω στην άποψη μου για τη φούστα. Αλλά αν θελησω να πω την άποψη μου ότι είσαι ηλίθια έτσι, επειδή ξυπνησα στραβά, μπορείς να με σταματήσεις; :P
Όχι. Αυτό λέω...τι μπορείς να κάνεις περα απο το να μου πεις "φύγε μωρή χλαμουτσα από το θρεντ με τις φούστες αν δεν έχεις κάτι χρησιμο να πεις μη λες τίποτα"? Δικαίωμα σου και εσένα να πεις την άποψη σου ότι είμαι χλαμουτσα και λέω ασχετιλες. Άλλη φορά θα το ξανασκεφτω ισως πριν πω ασχετιλα. Και έτσι διατηρείται μία κάποια ισορροπία. Όλοι υπάρχει πιθανότητα να πουν μία μαλακια καμία φορα μέσα στις συζητήσεις με τα εύστοχα και τα χρήσιμα, άνθρωποι είναι όχι ρομπότ. Αλλά όταν γίνεται αυτό εξίσου ελεύθερα το διορθώνεις αυτό που θεωρήσες μαλακια.
Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τους προσωπικούς του κανόνες για το τι πρέπει να λεει και τι όχι ανάλογα με το πώς μεγάλωσε. Τι να κάνουμε να διαπαιδαγωγουμε άγνωστους; Ε τους κραζουμε όσο παιδαγωγικό είναι αυτό τελοσπαντων :P Τι άλλο να κάνεις.
Τοτε θελω να μου εξηγησεις κατι , διοτι εχω αντιληθφθει οτι οσοι θετουν τετοιο θεμα , οπως το σημερινο ' μεταναστευει ο συντροφος μου κλπ.κλπ. ' , εγω ξερω οτι ρωταει για να γινεται κουβεντα , και ποτε δεν συμμετεχω σε τετοιου ειδους θεματα , εσυ μοπορεις να μου εξηγησεις γιατι συμμετεχεις , αφου πιστευεις οτι η γνωμη σου δεν θα ληφθει σοβαρα υπ οψιν ?
Ωραία πες ότι ανοίγει θέμα κάποια και λέει ότι την ζηλεύει ο σύντροφός της και μπορεί και εσύ να ανοίξεις ένα θέμα για την ζήλια γενικά , ποια η διαφορά ? Ανταλλαγή απόψεων δεν θα γίνει πάνω στη ζήλια και στα δύο θέματα?
Α τώρα το σκέφτηκα! Για να το παίξεις και λίγο σωτήρας? Ίσως ισχύει ναι......................
A ναι? Σπάνιο φαινόμενο.........
Μα εσύ γιατί δεν συμμετέχεις? Σου είπα πχ για την ζήλια, απόψεις πάλι δεν θα ανταλλάσσεις / εκφραστείς κλπ ? Ε ποια η διαφορά? Απλά στο ένα μιλάς πάνω σε συγκεκριμένα άτομα...
Εμένα αν με ενδιαφέρει να το παίξω σωτήρας? Όχι αλλά κάνε παιδιά αν το θέλεις πραγματικά...Μην ακούς τον έναν και τον άλλον(μόνο εμένα) και μην επηρεάζεσαι , μην ανησυχείς εγώ θα σε σώσω.........