http://prntscr.com/cb2ltu
τα εφημερευοντα πανο.. κανε και εκει κανα τηλεφωνο.. να μιλησεις με ψυχιατρο δημοσιου ξερουν την διαδικασια καλα
Printable View
http://prntscr.com/cb2ltu
τα εφημερευοντα πανο.. κανε και εκει κανα τηλεφωνο.. να μιλησεις με ψυχιατρο δημοσιου ξερουν την διαδικασια καλα
Ευχαριστω παιδια ολους για την βοηθεια ! Να ειστε καλα ολοι και ευχομαι υγεια ψυχικη και σωματικη ! Θα μιλησω με ψυχιατρο σε καμμια ωρα μου βρηκε ο παθολογος μας
καλο κουραγιο... αν θες ενημερωσε μας τις επομενες μερες.. τι εγινε
Καλή δύναμη κι από μένα!! Αν προλάβεις και μπορείς γράψε μας τα νέα σας
Ευχαριστούμε για τις ευχές!! Κι εγώ με τη σειρά μου σου εύχομαι υγεία στη μητέρα σου και όλα να πάνε καλά!!
Γεια χαρά!! Έχουμε κάτι νεότερο?
Καλησπερα παιδια !! Ειμαι αθηνα φεραμε τη μητερα μου δεκτηκε και πηγε σε ψυχιατρο και καναμε αξονικη ....η αξονικη εδειξε ισχαιμικη εγκεφαλοπαθεια ...δλδ παθαινε μικρα εγκεφαλικα ευτυχως δεν ειναι ογκος εγκεφαλου! Βεβαια η ψυχωση δεν δικαιολογειται απολυτα απο αυτα τα εγκεφαλικα εκει προβληματιζεται ο γιατρος ....θεωρει πως κατι την ταραξε στις διακοπες και πιστευει πως με το seroquel των 25 που ξεκιναμε θα ειναι καλυτερα !! Δλδ θα σταματησουν οι φωνες! Τι ξερετε γιαυτο το φαρμακο το πηρε πριν 10 λεπτα ...τι να περιμενουμε πλεον δεν ειναι επιθετικη αλλα ακουει φωνες που της λενε αστεια πραγματα και ολο γελαει μονη της και οταν πιανεις κουβεντα μιλαει ασταματητα ...Εγω δν μπορω να καταλαβω τι μεσολαβησε ακομα ....μακαρι να πανε ολα καλα ...λετε να χει καμμια παρενεργεια το βραδυ ?
Αφου ξεκινησε φαρμακευτικη αγωγη θα ηρεμησει, μην ανησυχεις.... χρειαζεται ομως γυρω στο εικοσαημερο για να επιδρασουν τα φαρμακα...λιγο υπομονη και επικεντρωσου στα θετικα (πως δεχτηκε να κανει αξονικη, να την δει γιατρος και να παρει το φαρμακο).
Ζητησε ενα συγκεκριμενο ατομο για να βγει απο τοσπιτι την νονα μου κ κολλητη της φιλη και ηρθε στο ξυλοκαστρο ...ηταν η μονη που αφησε κ μπηκε στο σπιτι , μιλαγανε 2 ωρες μετα μας ανοιξε ...Στην αρχη ηταν πολυ φοβισμενη με ολους την πηραμε μς το μαλακο και της εξηγησαμε πως ολα αυτα που λεει δν ειναι φυσιολογικα και πως θελει βοηθεια ! Δεν το δεχτηκε αρχικα αλλα εχει και φασεις που ειναι απολυτα λογικη και βλεπω πως στεναχωριεται οταν καταλαβαινει πως απο το βλεμμα μας κατι δεν παει καλα...βεβαια πριν λιγο μου γελουσε και της λεω το ακουσες παλι ? Μου λεει σε λιγο θα το ακουσεις και συ και θα καταλαβεις πως ολα αυτα ειναι αληθινα και δν ειμαι τρελη...το απογευμα μου ειπε πως σε 15 λεπτα να ανοιξω την τηλεοραση γτ θα ανακοινωσουν ενα πολυ σημαντικο γεγονος ...Εχω πολυ αναγκη να κοιμηθω ουσιαστικα κοιμαμαι 2 ωρες την ημερα ..Αλλα πανω απολα προεχει η υγεια της ...
Περασατε και περνατε μεγαλη δοκιμασια..εχεις απολυτο δικιο...ομως θεωρω πως τα πιο δυσκολα περασαν και θα συνελθει με τη βοηθεια των γιατρων και της αγωγης....Μπραβο που εισαι διπλα της τοσο ουσιαστικα...το σημαντικο ειναι να γινει η σωστη διαγνωση και να ακολουθησει την καταλληλη θεραπεια....Καλη δυναμη σου ευχομαι και ολα να πανε καλά..και οσο μπορεις και ειναι εφικτο να ξεκουραζεσαι.
Εννοειται πως θα κανα τα παντα για τη μητερα μου ! Σε ευχαριστω πολυ για καλα σου λογια.Μακαρι να τελειωσει ολο αυτο και να γινει καλα για να μην βασανιζεται :)..
μικρα εγκεφαλικα χμμ θελει προσοχή...
πανο κανεις δεν εχει ιδεα εως σημερα ποια είναι τα αιτια της ψυχωσης... πχ σε εμενα όλα ξεκινησαν μετα από ένα χτυπημα στο κεφαλι... μπορει ένα μικρο εγκεφαλικο να δημιουργησει τετοια θεματα? δεν ξερω αλλα δεν θα το απεκλεια κιολας...
να σου πω και κατι που είναι νωρις να το σκεφτείτε αλλα εχετε στο πισω μερος του μυαλου σας...
με μικρα εγκεφαλικα και ψυχωση παιρνει ανετα ποσοστο αναπηριας 67% και αν καταλαβα καλα εχει κατάστημα, ως εκ τουτου ΟΑΕΕ μπορει να βγει αναπηρικη συνταξη και όταν πιασει το οριο ηλικιας να βγει κανονικη
στην αρχη και εγω το σνομπαρα αλλα μεσα στην κριση τελικα ηταν η καλυτερη επιλογή!!
διαβασα ολα τα ποστ..ειλικρινα λυπηθηκα παααρα πολυ..παραλιγο να κλαψω.
η μανα ειναι ο.τι πιο ιερο εχουμε!! προσεχε την κ να εισαι παντα πλαι της.
η καιμενουλα τι επαθε!! αλλα ειμαι σιγορη οτι εφοσον συνεργαστηκε θα πανε ολα καλα!!
μην ανησυχεις...εχει τυχει κ σε μια θεια μου που ειχε εγκεφαλικα να λεει διαφορες ασυναρτησιες κ να βλεπει πεθαμενους..οποτε πιστευω δικαιολογει την κατασταση.
ευχομαι ο θεος να ειναι μαζι σας!!!! με ολη μου την καρδια.
καταλαβαινω τι περνας..για μενα η μανα ειναι ο.τι πιο πολυτιμο υπαρχει στον κοσμο.
σαν την αγκαλια της μανας μας δεν υπαρχει τιποτα στον κοσμο.
εφοσον η γυναικουλα πηρε το φαρμακο θα παει πολυ καλα κ ολα αυτα θα ειναι παρελθον..θα εχει μια φυσιολογικη ζωη.
τι να πω...η παναγια κ ο θεος να ειναι μαζι της!
το οτι δεχτηκε να συνεργαστει ειναι πολυ καλο, τωρα θα πρεπει να βρειτε εναν καλο γιατρο να την παρακολουθει. ενα σημειο που πρεπει να στοχευσετε ειναι να τη βοηθησετε με τη βοηθεια του γιατρου να συνειδητοποιησει τι επαθε και να αποδεχτει την ασθενεια της. Καλη δυναμη και υπομονη.
Μας ειπε ο ψυχιατρος να ξαναπαει σε 1 εβδομαδα ! Και αν δεν δει διαφορα με το seroquel θα της αλλαξει φαρμακο.Παντως πριν απο λιγο ξυπνησε ειχε να κοιμηθει μερες και κοιμηθηκε καλα ...βεβαια μας ειπε πως μια φωνη της ειπε χτες το βραδυ πως πολυ καλα εκανε και πηρε το χαπι γτ το χρειαζεται ( της ειπαμε πως το χαι ειναι για να διαλυθει ο θρομβος απο το εγκεφαλικο οτι ο θρομβος προκαλει τος φωνες ) μακαρι να συνεχισει ετσι και να το παιρνει !
ολα θα πανε μια χαρα!! ηδη η γυναικουλα ειναι καλυτερα!!! να σκεφτεσαι θετικα κ να της δινεις θετικη ενεργεια.. πιστευω πολυ σε αυτο που σου λεω.
θα παει μια χαρα!! ειμαι σιγουρη!:)
εχεις μαθει αν υπηρχε ιστορικο ψυχωσης παλαιοτερα απο την οικογενεια της?
απο την αλλη μου φαινεται εντελως απιθανο καποιος να κανει ψυχωση στα 53 του!!!!
εντελως ομως!! ειναι υπερβολικα σπανιο...οποτε η ερμη απο τα εγκεφαλικα το επαθε..
Οχι κανενας δεν υπαρχει...ουτε ψυχωσης καταθλιψης,ανοιας, ολοι δοξα το θεο ηταν καλα στην υγεια τους...Ηταν πολυ μικρα ισχαιμικα και αυτα κατεμε καναν τη ζημια δεν τα επερνε χαμπαρι.Ο γιατρος δεν το αποκλυει αλλα δν ειναι και 100 % σιγουρο.Ξεχασα να πω πως της βρηκαν και μια λευκοεγκεφαλοπαθεια και αυτη ισχαιμικου τυπου
Περαστικά ή να το θεσω αλλιως...
Καλη δυναμη με τα νεα δεδομενα. Η ψυχωση δεν εχει ηλικια οπως και καποιες αλλες παθησεις που μπορουν να συμβουν σε μικρες ηλικιες, ανοια απο τα τα 45 ναι το εχω ζησει σε γνωστο ανθρωπο και ηταν ειναι κριμα.
Υπαρχει καποιος ανθρωπος που μπορει να ειναι κοντα της απο τωρα και στο εξης ; καταρχας οσα παραλογα και αν ακουγονται αυτα που λεει ενας ανθρωπος εκεινη τη στιγμη το πιο σημαντικο ειναι οτι τα πιστευει και ειναι η πραγματικοτητα του αρα μονο βοηθεια, κατανοηση σωστους γιατρους και στηριξη χρειαζεται.
Ευχομαι να μην προερχεται απο κατι πολυ σοβαρο παθολογικα και με μια αγωγη απλα να μενει σε επιπεδα που να νιωθει μη φοβο εκεινη και φυσικα και οι υπολοιποι να μην ζειτε καταστασεις τραυματικες.
Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σου...Να σου πω πως η μητερα μου ειναι χηρα απο 40 χρονων ...και δεν ξαναεφτιαξε ποτε τη ζωη της ουτε θελησε ...εχει εμενα που ειμαι 22 χρονων και τις 2 αδερφες μου η μια 32 και η αλλη 28 .επισης εχει 2 εγγονακια απο τη μεγαλη που τα λατρευει...ακομη εχει τα αδερφια της που ειναι ολα πιο μικρα απο αυτην και την λατρευουν οποτε δεν ειμαστε ποτε μονοι μας ή μονη της ...ειμαστε ολοι μια γροθια ενωμενη γιαυτην .
επειδη το εχω ψαξει απειρα..κ επειδη διαβαζω ψυχιατρικη..κ επειδη εχω μεχρι κ σε σεμιναρια παει κ επειδη παντα ειχα παρεες ψυχιατρους δυστυχως( παθαινω καταθλιψη)...ειναι εξαιρετικα σπανιο ενας ανθρωπος να κανει ψυχωση κ να παραμεινει σε ψυχωση σαν ασθενεια απο την ωρα που την παθει..
δλδ..κανεις ανθρωπος δεν εχει παθει ψυχωση σαν ασθενεια μετα τα 35 αντε 40...
ολοι οι ανθρωποι μπορουν να παθουνε ενα ψυχωτικο επεισοδιο σε ολη τους τη ζωη..ομως...υπαρχει ενα ομως...
μετα οφειλεται σε αυτοανοσο νοσημα, σε νοσημα του θυρεοειδους,νοσο addison κ αλλες μηχανικες καταστασεις οπως χτυπημα στο κεφαλι, τροχαιο κ σε αγχωδεις καταστασεις οπως μετατραυματικο στρες κ αγχος..
σαν ασθενεια η ψυχωση εμφανιζεται κατα τα παιδικα χρονια κ συνηθως στην ηλικια μετα την εφηβεια...μεχρι τα 35 ..
αν συμβει αργοτερα υπαρχει λογος οπως πχ εγκεφαλικα επεισοδια κ ολα τα παραπανω που εγραψα.
το οτι η γυναικα εκανε ψυχωση αυτες τις μερες το πιο πιθανο ειναι να ηταν κ το μοναδικο της επεισοδιο. ενα κ μοναδικο..
σε καμια περιπτωση σαν ασθενεια (οπου εκδηλωνονται συστηματικες ψυχωσεις ) δεν εμφανιζεται πανω απο τα 35 αντε με το ζορι 40..
μην ακους κανεναν...να μιλας με τους γιατρους.
η γυναικα επαθε ενα σωρο πραματα στον εγκεφαλο κ ειναι πολυ πιθανο να επαθε αυτο το επεισοδιο..
δεν σημαινει οτι νοσει απο ψυχωση..
κ ο υπερθυρεοειδισμος αν ξερυθμιστει πολυ μπορει να κανει ψυχωση γτ δεν εμπλουτιζεται ο εγκεφαλος με τις σωστες ορμονες...αν ρυθμιστει ο θυρεπειδης δεν ξανακανει ο ασθενης ψυχωση ποτε ..κ ουτε επειδη εκανε μια ψυχωση σημαινει οτι ειναι ψυχωτικος.
φιλη μου με νοσο addison ξερυθμιστηκε κ εκανε ενα ψυχωτικο επεισοδιο..μολις ρυθμιστηκε η κοπελα δεν ξαναπαρουσιασε κατι κ εχουν περασει 20 χρονια απο τοτε.
εκανε παιδακια..εχει μια φυσιολογικοτατη ζωη..μονο τοτε πηρε αντιψυχωτικο..για κανα 2μηνο κ τελος..δεν χρειαστηκε ποτε να ξαναπαρει..
μη λετε στο παιδι οτι η μανα του μπορει να εχει ασθενεια ως ψυχωση..στα 53 της η γυναικα!! ελεος!! το πιο πιθανο ειναι να μην ξανασυμβει ποτε.
κ δεν συμφωνω οτι η ψυχωση σαν ασθενεια απο μονη της δεν εχει ηλικια..ναι εχει ηλικια...
αλλο η ασθενεια κ αλλο η ψυχωση σαν συμπτωμα....δεν ξερω αν γινομαι κατανοητη.
anxious4ever δεν το γνώριζα αυτό!! φιλικό πρόσωπο έπαθε ψυχωτικό επεισόδιο στα πενήντα του, από τότε παίρνει φάρμακα, δεν είχε νοσήσει ποτέ άλλοτε, αλλά δεν του ζητήθηκε ποτέ να κάνει εξέταση θυρεοειδούς! 'Η και οποιαδήποτε άλλη εξέταση εκτός από τις συνηθισμένες.
Στο τακτικό τσεκ απ που έκανε, δεν ήταν μέσα οι εξετάσεις για τον θυρεοειδή, όλα τα άλλα ήταν κανονικά..
δυστυχως πολλες ασθενειες οταν ξευθμιστουν μπορουν να φερουν τον ανθρωπο σε τετοια κατασταση κ ειδικα ο θυρεοειδης οπου ειναι ο θυμικος αδενας..παρεχει ορμονες που φροντιζουν για το συναισθημα κ την συμπεριφορα...που σημαινει οτι ρυθνιζει τον εγκεφαλο μας.πασχω απο νοσο graves κ μου εχουν μιλησει για ολα τα συμπτωματα..
οταν ξερυθμιζομαι κανω αγχος κ καταθλιψη τρομερη..αν το αφησω μπορει να κανω κ αλλα..δεν εχει τυχει γιατι αμεσως τρεχω κ αλλαζω δοσολογιες στα φαρμακα μου κ ρυθμιζομαι κ μετα δεν κινδυνευω.
Και ο ψυχιατρος ετσι μας ειπε πως θελει να πιστευει πως ειναι κατι παροδικο ....και θα υποχωρησεις συντοντα με την αγωγη! Παντως τωρα ξαναπεσε για υπνο και μας ειπε να μην την ξυπνησουμε καθολου γιατι νυσταζει οσο ποτε !Μακαρι παιδια να μεινει ετσι να ξεκουραζεται και να κοιμαται γτ το χε πολυ αναγκη η καημενουλα μου
η γλυκουλα μωρε! ο θεος θα την εχει καλα θα δεις.
το φαρμακακι την εχει ηρεμησει κ θελει να κοιμαται..φερνει λιγη υπνηλια λογικα..αν κ δεν ξερω απο αυτα τα φαρμακα.
επισης ξερω ατομο που απο αυπνια ημερων ο καιμενος εκανε ενα ψυχωτικο κ τελος..δεν το ξαναπαθε.
Τωρα ομως εισαι μια χαρα !ετσι δεν ειναι? Και να μην ειναι κατι παροδικο αντιμετωπιζεται φαρμακευτικα δεν θα μεινει ετσι για παντα ...Να σου πω την αληθεια χρειαζεται υπνο ειχε να κοιμηθει μερες αν ομως συνεχιστει μερες θα τον παρουμε να τα αλλαξει...να σερωτησω κατι ? Αυτα τα χαπια τα αντιψυχωσικα με το που τα παιρνεις εξαφανιζοντε οι φωνες ή θελει καιρο ??
πως γινεται να εχει ηλικια οταν μπορει να προκληθει απο τραυματισμο, απο ουσιες ή σε συνδυασμο με προδιαθεση που δεν ξερεις ποτέ ποιο θα ειναι το ερεθισμα που θα την πυροδοτησει ;; Εδω Ψυχιατροι στο εξωτερικο και δημοσιευουν μελετες και μελετες για το ποσα ακομη δεν εχουν ανακαλυψει για τον ανθρωπινο εγκεφαλο, την σχεση με την νευρο - βιολογια και τον εκφυλισμο. Απο οσα εχω διαβασει και βιωσει - δει δεν υπαρχει στις ψυχικες νοσους το στανταρακι που λεμε. Μπορει να μην εχεις προδιαθεση και να προκληθει απο τραυμα, μπορει να εχεις και να μην την εκδηλωσεις.
Η αυπνια μπορει να δημιουργησει ασχημες παραισθησεις. Εφοσον επαιρνε αγχολυτικα ειναι ενας ανθρωπος αγχωδης, σωστα ; ολα σχεδον τα σκευασματα αυτου του τυπου κανουν μια κορυφωση στις 25-28 μερες εφοσον ομως εισαι και συνεπης και δεν κανεις ταυτοχρονη ληψη πχ αλκοολ που εξουδετερωνει ή μειωνει την φαρμακευτικη επιδραση.
με τα χαπια φευγουν μονο τα συμπτώματα δεν φευγει η ψυχωση είναι παντα εκει και καραδοκεί... προς το παρον το εκμεταλευομαι για να παιρνω και την συνταξη...
στο νοσοκομειο μου τραβηξαν για 2 μερες ενεσιμο abilify οι φωνες φυγαν στις 2 μερες... οι ιδεες όμως υπαρχουν ακομα!
αν πιστεψει ότι καποιος την παρακολουθεί... θα το σκεφτετε για πολύ καιρο
εγω πχ... όλα αυτά που ακουσα τα πιστευω πλεον χωρις να είμαι σε επεισοδιο... και δεν προκειτε να αλλαξω γνωμη οσα χαπια και να παρω...
Ηταν ναι αγχωδης ...ειχε να ζησει και 3 παιδια ολα περναγαν απο τα χερια της !!!ηταν για μας ολους ο ανθρωπος που ακουμπουσαμε και στηριζομασταν ολοι ...και αυτο την αγχωνε ολο κ πιο πολυ ! Το γεγονος πως χηρεψε στα 40 καο δεν βρηκε ποτε συντροφο επαιξε και αυτο ρολο στο γενικοτερο αγχος και νευρα που ειχε κατα καιρους ...γιαυτο μετα της εγραφε ο παθολογος ζαναξ γτ η εργασια της ειναι βαρια και επρεπε να κοιμαται καλα γτ ξυπναει πολυ νωρις
Δηλαδη θα πιστευει για τα αεροπλανα καο τα λειζερ? Δεν θα σταματησουν αυτα...παντως τρωει σχετικα καλα σταματησε να πιστευει πως ρην δηλητηριαζουμε...απλα εχει φαει σκαλωμα με τον αντρα της αδερφης μου και την κοπελα μου πως αυτοι εχουν ερθει με καποιο σκοπο στις ζωες μας και αλλα κουλά...χωρις να ισχυει ομως τπτ απο ολα αυτα ...
το πιο πιθανο να της φυγουν... αν καταλαβει ότι δεν υπαρχουν αεροπλάνα με λειζερ αυτό αποδεικνυετε... εκει που θα σκαλωσει αν σκαλωσει είναι πραγματα που δεν μπορει να αποδειξει κανεις... όπως αυτό που ανεφερες για τον γαμπρο σου και την κοπελα σου!
καλο είναι που σας εχει κοντα... και δεν πιστευει πλεον ότι θελετε να της κανετε κακο