Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Τρελλάθηκα με αυτή την ιστορία. Λέω, εδώ άλλα παιδιά δεν έζησαν τη μαμά τους ούτε στο ελάχιστο σε σχέση με μένα και γω ολόκληρη γαιδούρα το έχω κάνει θρίλερ να το αποδεχτώ....
Όχι, μη το κάνεις αυτό στον εαυτό σου! Κάθε μάνα, κάθε πατέρας, όσο χρονών και να είναι, όποτε κι αν τους χάνει κάποιος, αφήνουν πίσω το παιδί τους, μικρό, ενήλικα ή μεσήλικα, ακόμα και ηλικιωμένο... Και το παιδί τους είναι ελεύθερο να πονέσει και να το εκφράσει. Δεν πρέπει να νιώθει ενοχές του στυλ είμαι πια μεγάλος για τέτοια συναισθήματα ή υπάρχουν και πολύ χειρότερα γι\'αυτό θα πρέπει να το θάψω μέσα μου και δεν έχω το δικαίωμα ή είμαι αχάριστος αν το εκφράσω...
Δυστυχώς όταν με έβλεπαν πολύ χάλια ακόμα και δικοί μου άνθρωποι μου λέγαν λόγια παρηγοριάς του στυλ \"έλα πως κάνεις έτσι, στο κάτω κάτω δεν είσαι και τόσο μικρή!\" επί λέξει. Αυτό με θύμωνε πάρα πολύ γιατί για μένα είχε σημασία το πρόσωπο που έχασα και όχι η ηλικία του/μου. Αν το ακούσω κάποιον να το λέει ακόμα και για έναν παππούλη αρκετά ηλικιωμένο γίνομαι έξαλλη. Όχι πως δεν είναι τρομερότερο το χτύπημα όταν κάποιος είναι νέος, αδιαμφισβήτητο! Αλλά δεν πρέπει να απαξιωνεις τον πόνο του άλλου που έχασε κάποιον αγαπημένο του με τέτοιο ύφος ακόμα και με αυτή τη δικαιολογία.
Το \"υπάρχουν και χειρότερα, ας μην είμαι αχάριστος/η\" ταιριάζει αλλού Θεοφανία μου, όταν κάποιος δεν μπορεί να βγει από τον κύκλο του πόνου. Μην τα μπερδεύεις και ρίχνεις κατηγορίες στον εαυτό σου που δεν τις αξίζεις. Έχεις το δικαίωμα να εκφράσεις αυτό που νιώθεις για τη μανούλα σου που έχασες όσο και να είσαι, γιατί ήταν ένας πολύ αγαπημένος σου άνθρωπος.
Υπάρχουν και καλύτερα. Η γιαγιά μου ας πούμε, η μητέρα της, ζει. Γιατί να μην έφτανε και η μαμά μου τόσο μακριά και να χαθεί τόσο νέα;
To έχω νιώσει απίστευτες φορές το συναίσθημα αυτό...Ακόμα και της ζήλειας...Είναι ανθρώπινο να νιώθεις έτσι όταν χάνεις κάποιον που αγαπάς. Να νιώθεις ότι ήταν άδικο... Μια πολύ καλή μου φίλη ξέρεις τι μου είχε πει; Σε αυτή τη ζωή δεν ερχομαστε με καμία εγγύηση. Έχουμε έρθει μόνο με το δώρο της ζωής και της αγάπης. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε υπογράψει κανένα συμβόλαιο ούτε για τα όσα υπέροχα έρθουν να μας βρουν ούτε και για τα υπέροχα που κάποια στιγμή μας εγκαταλείπουν. Η ανθρώπινη φύση έτσι είναι...Μένει να την αποδεχτούμε για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα το δώρο της ζωής, για όσο ακόμα μας δίνεται...