Originally Posted by
savatage
Γεια σου diomides
Η πρωτη σου δημοσιευση σε αυτο το νημα, πρεπει να ειναι η πιο συκλονιστικη που εχω διαβασει στο φορουμ ως τωρα...
Σε αυτο που ρωτας:
Δεν εχω εμπειρια απο ψυχαναλυση καθως παντοτε ειχα στο μυαλο μου οτι ειναι μια μεθοδος που κραταει τον ειδικο στα "μαλακά", ενω αφηνει το θεραπευομενο εκτεθιμενο, να σκαλιζει για χροοοονια και χροοοονια το παρελθον, να βυθιζεται ολο και περισσοτερο στην απελπισια για τα χαμενα χρονια και τελικα να διακοπτει καποτε τις συνεδριες με το συμπερασμα οτι οι ειδικοι ειναι τσαρλατανοι και οτι οχι μονο δε βοηθηθηκε αλλα εχασε και τα χρονια του και πολλα χρηματα και κυριως ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ.
Αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη, δε σημαινει οτι ισχυει κιολας.
Εγω κανω γνωσιακη και πιστευω στη γνωσιακη. Εχω μια θεραπευτρια που καθε φορα στηβει το μυαλο της να οργανωσει ποιο θα ειναι το επομενο βημα, η επομενη ασκηση, το νεο μου "homework" και πολλα άλλα. Τα δουλευει τα χρηματα που βγαζει.
Οταν σου λεει οτι υπαρχει ανεργια, δε νομιζω να εννοει οτι ενταξει δεν τρεχει και τιποτα. Ισως προσπαθει να σου δειξει οτι δεν εισαι αποκλειστικα υπευθυνος για την τρελη ανεργια που υπαρχει στην Ελλαδα.
πχ. αν ημασταν ασθενεις καποιου ψυχολογου στη Σουηδια, δεν υπηρχε περιπτωση να του πουμε οτι νιωθουμε οικονομικη και επαγγελματικη αβεβαιοτητα και δεν ξερουμε τι διαολο θα μας ξημερωσει αυριο.
Και μια συμβουλη, πες της το αυτο που εγραψες εδω. Οτι δε σου αρεσει να σου λεει οτι δεν υπαρχουν δουλειες και οτι βλεπεις γυρω σου συνομηλικους σου να ειναι γεματοι ζωτικοτητα κλπ
Να συζητας οσο μπορεις πιο ανοιχτα και να εκφραζεσαι. Και αν εισαι σιγουρος πια οτι θελεις να ξεκινησεις ψυχαναλυση, καντο.