Γεια σου Φοιβη.\'Οταν λες ψυχοσωματικά προβλήματα τι εννοείς?Δηλαδή τι ένιωθες?Γιατί και εγώ τώρα δεν έχω κρισεις πανικού αλλά συμπτώματα μόνο τα οποία μου δημιουργούν πολύ έγχος και φόβο.Δεν ξέρω πως θα τα ξεπεράσω.
Printable View
Γεια σου Φοιβη.\'Οταν λες ψυχοσωματικά προβλήματα τι εννοείς?Δηλαδή τι ένιωθες?Γιατί και εγώ τώρα δεν έχω κρισεις πανικού αλλά συμπτώματα μόνο τα οποία μου δημιουργούν πολύ έγχος και φόβο.Δεν ξέρω πως θα τα ξεπεράσω.
Εννοώ προβλήματα σωματικά τα οποία δεν είχαν κάποια εξήγηση ιατρική. Τα είχα, αλλά κανείς γιατρός δεν ήξερε γιατί. Δεν θέλω να αναφερθώ εδώ σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Τι σε αγχώνει στα συμπτώματα που έχεις?
Με αγχώνει οτιδήποτε πόνο και αν νιώσω,νομίζω ότι θα έχω κάτι πολύ κακό.Ότι θα πάθω κάτι είται καρδιά είται εγκεφαλικό και ανά πάσα στιγμή ότι θα λιποθυμήσω.Έχω πάθει φοβία με τις αρρώστιες ,με τιν λιποθυμία και με τρομάζει μία απλή ταχυκαρδία που θα νιώσω ή ένα σφίξιμο στην καρδιά.Συχνά λόγω παλλίνδρόμησησ γαστρικών υγρών και λόγω κήλησ στον αυχένα έχω και ξαφνική αστάθεια και κόμπο στο λαιμό και έντονη καούρα.Ενώ ξέρω από που προέρχονται πάλι με φοβίζουν.Δεν μπορώ να το ελάγξω
Αν δεν κάνω λάθος, μιλάς για μια φοβία ανεξέλεγκτη. Μια φοβία που σε πιάνει αμέσως μόλις νιώσεις οτιδήποτε πόνο. Ενώ ξέρεις τι είναι, φοβάσαι το χειρότερο και δεν μπορείς να πείσεις τον εαυτό σου για το αντίθετο.
Ακριβώς αυτό.Πολλές φορές νίωσω συμτώματα που δεν ξέρω τι είναι όπως πόνοι στο στήθος,μούδιασμα στα άκρα ,κ.α.Φαρμακα δεν παίρνω και προσπαθώ μόνη μου με λίγη ψυχοθεραπεία να το ξεπεράσω.Είναι τόσο δύσκολο ...Καθημερινά περνάνε από το μυαλό μου άσχημες σκέψεις και το κακό είναι ότι δεν φεύγουν εύκολα όσο και αν προσπαθώ.
Το καλό είναι οτι έχεις αναγνωρίσει το πρόβλημα κι αυτό από μόνο του, ξέρεις, είναι η μισή δουλειά. Επιπλέον, δεν έχεις κάτσει με σταυρωμένα χέρια, ίσα ίσα προσπαθείς να το ξεπεράσεις.
Μου δίνεις την εντύπωση οτι βρίσκεσαι σε μια συνεχή μάχη με τις ίδιες σου τις σκέψεις, ένα κομμάτι του εαυτού σου, δικό σου. Και ναι, αυτό μου φαντάζει πολύ δύσκολο.
Σημερα ειναι μια δυσκολη μερα αφου βιωνω τις παρενεργειες απο το efexor...νωθροτητα,υποτονικοτη τα ενω το βραδυ ειχα μυοκλωνιες σχεδον καθε μισαωρο.
Πρεπει να κανω υπομονη κανα διημερο ακομα για να συνηθισει ο οργανισμος μου το φαρμακο...
Υπομονή..Εύχομαι να ελατωθούν γρήγορα οι παρενέργειες και να αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα.