σου ζήτησα πριν ευγενικά αφού έθιξες πραγματα π δε ξερεις και προσεβαλλες να μην ξανασχοληθεις με το θεμα και βλέπω πως το συνεχίζεις ..σε παρακαλώ πολυ λιγο αξιοπρέπεια
Printable View
[QUOTE=dreamers;678093]Σε ποιο νησί ζ dreamers
διατηρω τ δικαίωμα να μη πω αλλα οπως βλεπεις παραθέτω τις συνθήκες λεπτομερως
Αυτη την στιγμη μπορω να σκεφτω εκατονταδες λυσεις. Ακομα και δανειο θα περνα με υποθηκη την ιδιοκτησια μου.
Παρατηρω πως σε οτι προτεινεται εχεις μια απαντηση. Δοκιμασε τα και μετα βγαζεις το συμπερασμα.
Δεν υπαρχει δεν μπορω.
Κοπέλα μου αυτά είναι λόγια δικά σου.. ούτε σε έθιξα ούτε σε προσέβαλα.. και όπως ζητάς εσύ αξιοπρέπεια την ίδια περιμένω και εγώ απο εσένα απο την στιγμή που βρέθηκα εδώ για να προσπαθήσω να σε βοηθήσω. Το οτι δεν σου λέω αυτά που θέλεις να ακούσεις και σε βάζω να σκεφτείς οτι και εσύ κάπου μπορεί να κάνεις ή να είσαι λάθος.. αν αυτό για σένα είναι προσβολή τότε λυπάμαι πολύ που σκέφτεσαι έτσι γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο εμπόδιο στην ζωή σου.
Δεν ήμουν εγώ η επιθετική σε αυτή την συζήτηση αλλά είχα όλη την καλή πρόθεση και εσύ μου το ανταπέδωσες με αυτό τον τρόπο.
Απο την δική σου συμπεριφορά και μόνο μπορώ να δικαιολογήσω τους εργοδότες σου, τον σύντροφό σου και όλους όσους λές οτι σου κάνουν την ζωή δύσκολη γιατί μάλλον εσύ τους την κάνεις δύσκολη.. όσο και αν σε πονάει αυτό μάλλον καιρός να αρχίσεις να αναζητάς ευθύνες στον εαυτό σου και όχι σε όλους τους άλλους.
Με πολύ αξιοπρέπεια..αν ξέρεις τί σημαίνει..
Και για να σε κατευθυνω λιγο παραπανω. Ψαξε σελιδες του φβ με ξενοδοχουπαλληλους. Εκει ανεβαζουν ασταματητα αγγελιες και ζητουν κοσμο ΑΣΧΕΤΑ με την προυπηρεσια τους.
προσβλητική ως το τέλος ..αν ξερεις θα σου πω και εγω τι παει να πει βοήθεια σταματα αυτο που κανεις και προς θεού αποσυρσου από το θεμα ..ενας διαχειριστής κατι να τα δει αυτα τα πραγματα τέλος πάντων ..να έρχονται άγνωστοι να με λένε αν εχω η οχι αξιοπρέπεια επειδη δε δέχομαι να μιλάνε γ τη ζωη μου αν δε τη ξέρουν ..δε πάμε καλα
[QUOTE=dreamers;678100]σε ευχαριστω για τους τρόπους σου . γιατι εχω απηυδησει Απόψε με τις γενικεύσεις και τις προσβολές που βλέπω ..ναι και ομως ..ξερω κόσμο που δε εχει ρεύμα και Αλβανούς σε 10 δουλειές ..δε παίρνουν Έλληνα ..κ δε το λεω με ρατσιστική χροιά ..προς θεού απλα να υπαρχει ισότητα να δουλεύουν και οι ντοπιοι
Διπλα δεν εχει αλλα νησια ?
[QUOTE=kourasmeni93;678112]Συγγνώμη αλλά νομίζω ότι απλούστατα μας δουλεύεις. Δεν μπορεί να έχουν όλοι στις δουλειές τους μόνο Αλβανούς δεν γίνεται αυτό, και πολύ απλά φύγε από το νησί αφού δεν σου αρέσει και δεν έχει μέλλον για δουλειά , ψάξε στις αγγελίες ότι δουλειά και να είναι και σίγουρα κάτι θα βρεις , ήρθα Αθήνα για σπουδές φέτος και βρήκα κατευθείαν δουλειά χωρίς να την ξέρω αν έχεις λίγο όρεξη τα πάντα γίνονται. Καλή συνέχεια
Όχι κούκλα μου δεν παει έτσι.. εσύ μοιράστηκες την ζωή σου σε ένα φόρουμ και απο αυτά που λές και κάνεις κρίνεσαι θες δεν θες. Προσβολή είναι να σου προσπαθεί ο άλλος να σου προφέρει βοήθεια και εσύ να του επιτίθεσαι και να θήγεις την αξιοπρέπειά του και την ηθική του.. Σε τίποτα απο οτι σου είπα δεν σε πρόσβαλα ούτε σε προκάλεσα άσχετα αν εσύ βλέπεις φαντάσματα.
Έχεις ένα πολύ κακο χαρακτήρα και αν θέλεις να συνεχίζεις να με προκαλείς είναι δικαίωμά σου αλλά δικαίωμα μου είναι και εμένα να αντιδρώ. Στο χέρι σου ειναι..
Κατι δεν μας λες. Ή κατι δεν παει καλα.
Που ζεις ρε κοπελια στο sillent hill ζεις??δεν σε ρωταω για να μου πεις το μερος απλα μου κανει εντυπωση.ξερω ενα σορο κοριτσια αγορια που φευγουν απο μεγαλες πολης και πανε σε νησια και δουλευουν.εστω οτι ζεις σε ερημονησι.διπλα δεν εχετε αλλα νησια με τουρισμο??παραδιπλα??νεα κοπελα εισαι.δεν εισαι 15 χρωνον να πω φοβατε δεν τολμαη.το οτι μια φορα σε πηγε στραβα δεν σημενη οτι παντα θα πηγενη στραβα.και στη λαντζα προυπηρεσια ζητανε?στη λαντζα δουλεψα γερμανια χωρις καν να ξερω τη γλωσσα.με βριζανε και επειδη δεν καταλαβενα ελεγα ευχαριστω ηταν η μονη λεξη που ηξερα.και ομως δουλεψα.και εσυ εισαι στη πατριδα σου.δεν το χωραει το μυαλο μου οτι σε πανε κοντρα θεοι και δαιμονες.παρα πολλα παιδια σου προτειναν της καλυτερες λυσεις.σερβιτορες ζητανε καμαριερες επισεις.λαντζα καθαριστρια και δεν μπορω να φανταστω και εγω τι αλλο.καποιο μελος ειπε πουληστε το δικο σας σπιτη αφου δεν μενετε εκει καποιος θα βρεθη.η βαλε υποθηκη στη τραπεζα.ουτε το ενα γινετε ουτε το αλλο?ζητα βοηθεια απτην εκκλησια και αυτο δεν γινετε?το οαεδ σιγουρα θα σου βρει εργασια σε καποιο νησι.
Εδω θελαν να στειλουν εμενα απο θεσσαλονικη σε νησι για σεζον.πολυ παλια εγινε αυτο φυσικα.δεν γινετε να μην υπαρχει τιποτα.
Κορίτσι μου η κατάσταση που ζεις είναι σίγουρα πολύ δύσκολη και είναι πολύ λογικό να έχεις απογοητευτεί και να σε έχει παρει από κάτω.
Εδώ τα παιδιά σου πρότειναν πάρα πολλές λύσεις που θα μπορούσες να δοκιμάσεις. Ξέρω δεν είναι εύκολα, τιποτα από αυτά που σου είπαν δεν είναι εύκολο. Και έχεις δίκιο οι περισσότερες δουλειές ζητάνε προυπηρεσία και το σπίτι είναι δύσκολο να πουληθεί τέτοια εποχή εκτός αν θέλετε να το πουλήσετε για ένα κομμάτι ψωμί. Και σε καταλαβαίνω με το θέμα της δουλειάς, είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσεις όταν είσαι εντελώς άφραγκος/η και να ρισκάρεις να μην έχεις ούτε τα οδοιπορικά σου για να επιστρέψεις.
Κανείς εδώ δεν σου μίλησε όμως με κακή πρόθεση, ίσα ίσα τα παιδιά προσπάθησαν να σκεφτούν διάφορες ιδέες για να σε βοηθήσουν.
Αυτό που σε εμποδίζει αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο οι αντικειμενικές δυσκολίες που είναι μεγάλες από μόνες τους, είναι η ψυχολογία σου που έχει καταρρακωθεί και έχεις παραδώσει τα όπλα γιατί σου φαίνονται όλα βουνό.
Νιώθω οτι μπήκες εδώ όχι για να σου πούμε λύσεις λες και είμαστε ΟΑΕΔ μιας και τα περισσότερα από ότι είδα τα είχες σκεφτεί/δοκιμάσει ήδη, αλλά περισσότερο για να πεις τον πόνο σου και είναι κατανοητό και αυτό. Δεν είσαι μόνη σου σε όλο αυτό, πολλοί άνθρωποι ζουν σε άθλιες οικονομικές συνθήκες αυτή την εποχή και νιώθουν εγκλωβισμένοι. Θα πρέπει να καταλάβεις όμως οτι αυτή είναι η στιγμή που θα πρέπει να μετρηθείς με τον εαυτό σου και να επιλέξεις τι πραγματικά θες και πόσο πολύ θες να φύγεις από κει μέσα. Δεν θα είναι εύκολο καθόλου, όμως παραμένοντας σε αυτή τη θέση δεν θα αλλάξει τίποτα ποτέ. Δώσε μια ευκαιρία ακόμα, τόλμησε να κάνεις πράγματα που δεν έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα και ίσως σταθείς τυχερή. Μόνο μην μένεις άπραγη! Ίσως χρειάζεσαι κι αυτό το διάστημα απλά να κάνεις μια παύση και "κλαφτείς", όλοι το χρειαζόμαστε και αυτό κάποιες στιγμές, δώσε στον εαυτό σου αυτόν τον χρόνο αν αυτό έχεις ανάγκη αλλά μετά σήκω ξανά και προσπάθησε πάλι!
Σου εύχομαι καλή δύναμη :)
μαλλον η θεματοθετρια την εχει κανει
Κατάλαβα το πρόβλημα της διότι άπειρες Φόρε έχω βρεθεί στη θέση της.αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβως ζητούσε απτό φόρουμ.θα μου πεις λύση.ναι αλλά τι λύση??π.χ να της βρούμε δουλεια?
Δεν ξέρω πραγματικά και λύσεις της βρήκαμε, αλλά έλεγε κάποια δικαιολογία. Όταν θέλεις όλα γίνονται. Μάλλον περισσότερο για να ξεσπάσει έγραψε εδώ ή να ακούσει λόγια που θα την υποστηρίζουν για να ανεβεί η ψυχολογία της. Και εγώ στην αρχή με αυτό το σκοπό ήρθα εδώ, για να ανέβει λίγο η ψυχολογία μου. Αντίκρισα αυτό το χάλι συμπεριφορών εδώ και ξαναέπεσε η ψυχολογία μου.
καλα και αυτο δεν ειναι κακο.αν το καταλαβενα θα της ελεγα αυτα που θελει να ακουσει αν ειναι να ανεβει η ψυχολογια της και αν ειναι αυτο το μονο που ζηταει αλλα δεν το καταλαβα.
ποιο χαλι αντικρυσες βρε??μια χαρα παιδι εισαι.κι αν σου ειπαμε μερικα πραγματα δεν το καναμε για το κακο σου για το καλο σου το καναμε.εγω λιγες φορες ερχομε σε αντιπαραθεση??σιγουρα θα το εχεις τσεκαρη αυτο.το φορουμ και ολα τα μελοι ειναι πολυ καλα ατομα.παντα οταν λεμε κατι το κανουμε με σκοπο να βοηθηθη ο αλλος αλλα και εμεις οι ιδιοι.
σιγουρα θα εχεις βοηθησει και εσυ πολυ κοσμο αλλα θα εχεις βοηθηθει κι ολας.κι αν ειπαμε και καμια κουβεντα παραπανω νερο και αλατι
Συγνώμη βρε παιδιά για να καταλάβω κ εγώ γιατί σίγουρα είμαι η αιτία που η κοπέλα αποχώρησε..
Όταν ένας άνθρωπος σου περιγράφει την ζωή του και σου λέει τον πόνο του.. και διαπιστώνεις οτι η συμπεριφορά του ίσως ευθύνεται για πολλά απο τα προβλήματά του, δεν θα του το πείς για να μην του χαλάσεις περισσότερο την ψυχολογία?
Το να είναι κανείς ειλικρινής μαζί μας είναι προσβολή?
Όταν ένας άνθρωπος σου λέει οτι προσπάθησε να πιάσει δουλειά 3 φορές και τις 3 όλοι τον απολύσανε σε 2-3 μέρες..αυτό δεν θα έπρεπε να βάζει όλους σε σκέψεις και ιδιαίτερα τον άνθρωπο αυτόν που του φέρονται και τον διώχνουν έτσι απο την κάθε δουλειά?
Αν ο άνθρωπος αυτός έχει προβλήματα συμπεριφοράς ή άλλα προβλήματα που του δημιουργούν εμποδια να βρεί εργασία, θα τον βοηθήσουμε με το να του προτείνουμε περισσότερες δουλειές? δεν θα τον βοηθήσουμε περισσότερο αν τον βάλουμε να σκεφτεί οτι μήπως και αυτός κάνει κάτι λάθος? οτι ίσως δεν δίνει την απαραίτητη σημασία στην δουλειά του και δεν προσπαθεί αρκετά ή κουράζεται υπερβολικά? ή να δημιουργεί προβλήματα στον εργοδότη του και συναδέλφους του πχ αν νευριάζει εύκολα και αν αντιμιλάει συνεχώς κτλ κτλ?
Δεν το έχετε δει να συμβαίνει?
Στην πορεία της κουβέντας παρόλο που και εγώ έθεσα κάποιες ιδέες για εργασία (γιατί όταν σου λέει ο άλλος οτι δεν έχει μία και αυτό είναι το βασικό του πρόβλημα, τότε τί άλλο να τον συμβουλέψεις? μόνο οτι πρέπει να εργαστεί για να βρεί λεφτά..αλλιώς που θα τα βρεί για να βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση και επομένως και την ζωή του?)..όταν λοιπόν όλοι δώσαμε ιδέες για δουλειές η κοπέλα συνεχώς ήταν αρνητική και έβρισκε δικαιολογίες ...και όταν της το είπαμε αυτό νευρίασε ακόμα πιο πολύ.
Το οτι ένας άνθρωπος νευριάζει και αντιδράει έτσι και επιτήθεται ακόμα και στους ανθρώπους που προσπαθούν να τον βοηθήσουν και του είναι ειλικρινής .. αυτό δεν σας βάζει σε σκέψεις οτι τελικά μήπως η λύση στα προβλήματά του είναι να βελτιώσει τον εαυτό του?
είναι τόσο κακό να λές στον άλλον τα ελλατώματά του και οτι μήπως χρειάζεται να βελτιώσει τον εαυτό του για να μπορεί να είναι πιο αποδοτικός? η κοπέλα είπε επίσης οτι είναι υπέρβαρη.. πολλά υπέρβαρα άτομα κουράζονται και δυσανασχετούν γρήγορα στην εργασία τους και πολλές φορές βγάζουν και πολύ γκρίνια.. μήπως θα έπρεπε λοιπόν ένα υπέρβαρο άτομο που δυσκολεύεται να εργαστεί να πρέπει πρωτα να αποκτήσει μια πιο καλή φυσική κατάσταση? είναι κακό να πείς λοιπόν σε έναν άνθρωπο να νιώσει πρώτα πιο υγιής σωματικά και ψυχικά για να αποφύγει μια επόμενη αποτυχία που θα τον ρίξει ακόμη πιο πολύ ψυχολογικά?
Εγώ πάντα είμαι της άποψης οτι αν είμαστε ειλικρινής με τους ανθρώπους αλλά ότι λέμε το λέμε για να τους βοηθήσουμε και να τους προστατέψουμε.. οτι τους βοηθάμε περισσότερο έτσι.
Αν τίποτα απο όλα αυτά που ένιωσα εγώ δεν είναι αλήθεια και η κοπέλα πιστεύει οτι δεν κάνει κάτι κακό και δεν ευθύνεται εκείνη για ότι της συμβαίνει αλλά όλοι οι άλλοι, δεν θα μπορούσε απλά να πεί οτι ξέρεις jock είσαι λάθος γιατί εγώ ετσι κ ετσι.. και δεν υσχιει αυτο γιατι ετσι κ ετσι..και εχω κανει και αυτο αλλα εγινε ετσι κ ετσι..
Εκείνη όμως λές και την πάτησα τον κάλο που αν με είχε δίπλα είμαι σίγουρη οτι ίσως και να με χαστούκιζε.. Μέχρι και τους διαχειριστές επικαλέστηκε και με κατηγόρησε για 10 πράγματα ..
Φανταστείτε λοιπόν να είχατε αυτή την κοπέλα συνάδελφο η να είσαστε αφεντικό της και να συμπεριφερόταν έτσι στον χώρο εργασίας της και όποιος της έλεγε κάτι ακόμα και για το καλό της εκείνη να συμπεριφερόταν έτσι. Να μην ήταν δεκτική,να ήταν αντιδραστική,να αντιμιλούσε,να επιτηθόταν,να δημιουργούσε δικαιολογίες συνεχώς, να νευρίαζε εύκολα και να κατηγορούσε τους πάντες γύρω της και να βγάζει μια συνεχή αρνητικότητα..
Επίσης η κοπέλα μας είπε οτι έχει μια σχέση εξ αποστάσεως και όταν είπαμε να στραφεί στον σύντροφό της για βοήθεια μας είπε οτι είναι περίεργος άνθρωπος και δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Μηπως και τον συντροφό της λοιπόντ ον βολεύει να την έχει σε απόσταση? Αν ο σύντροφός μου με αγαπούσε και πίστευε σε μένα θα έκανε τα πάντα να με βοηθήσει.. Μήπως το παλικάρι δεν το διακυνδινεύει γιατί κάτι ξέρει παραπάνω απο εμάς?
Εγώ προσωπικά πάντα βάζω την θέση μου και στην θέση των άλλων.. μπορεί τίποτα απο αυτά που υποψιάζομαι να μην υσχίουν και να έχω καταλάβει λάθος αλλά μια στο εκατομμύριο να έχω δίκιο δεν θα πρέπει να τα πώ? εγώ θα χαιρόμουν αν κάποιος μπορούσε να με κάνει να σκεφτώ οτι μήπως και εγώ κάπου κάνω λάθος και κάτι θα πρέπει να διορθώσω ή να βελτιώσω στονε αυτό μου αν αυτό με γλύτωνε απο επόμενες "τραγωδίες". Γιατί να παρεξηγηθώ αν κάποιος πχ μου πει "jock πολύ ξερόλας μας το παιζεις".. αντί λοιπόν να παρεξηγηθώ θα αναρωτηθώ "μήπως όντως βγάζω αυτή την εικόνα του ξερόλα που δεν μαρέσει και καθόλου?" ..και θα προσπαθήσω να το διορθώσω..δεν θα επιτεθώ στον άνθρωπο που με "ξύπνησε". Για να το διορθώσω όμως θα ρωτήσω πρώτα "γιατί τι λές αυτό? τι σε έκανε να το πιστέψεις αυτό? τι έκανα που βγάζω την εικόνα του ξερόλα? λέω περισσότερα απο όσα στην ουσία ξέρω? υπερβάλω στον λόγο μου?" και μέσα απο την συζήτηση ισως ανακαλύψω πράγματα για τον εαυτό μου που θα μου έκαναν πολύ καλό...
Αν σε αυτό τον άνθρωπο που με είπε ξερόλα νευρίαζα και τον έστελνα στον διάολο θα έχανα αυτή την ευκαιρία να το συζητήσω και ίσως να διορθώσω ένα ελλάτωμα του χαρακτήρα μου και θα συνέχιζα να συμπεριφέρομαι έτσι σε όλους και στην δουλειά μου με αποτέλεσμα για να βρίσκω εμπόδια συνεχώς που θα πάσχιζα να δικαιολογήσω. Ενώ αν έδινα σημασία σε μια κουβέντα την κατάλληλη στιγμή..θα μπορούσα να αποφύγω πολλά μελλοντικά εμπόδια..στις σχέσεις μου, στην εργασία μου..
Ειμαι κάπου λάθος βρε παιδιά?
Δεν είσαι καθόλου λάθος jock συμφωνώ μαζί σου.
Απλά βάζω μια παράμετρο ακόμα. Μερικές φορές, φαντάζομαι σε όλους έχει τύχει, θέλουμε απλά να τα πούμε κάπου να τα βγάλουμε από μέσα μας και τίποτα παραπάνω. Ίσως κατα βάθος ξέρουμε τις απαντήσεις, αλλά έχουμε ανάγκη για λίγο να "κλαφτούμε" βρε παιδί μου. Να πούμε κοίτα τι χάλια που περνάω, κοίτα σε τι αδιέξοδο βρίσκομαι και να νιώσουμε απλά οτι κάποιος μας συμπονά και μας καταλαβαίνει, απλά ένα χέρι να μας χτυπήσει στον ώμο χωρίς να μας πει τίποτα άλλο. Η κοπέλα δεν πρόσεξα αν ειχε ξαναγράψει εδώ ή αν ήταν καινούργια, αλλά προσωπικά μου έδωσε αυτή την αίσθηση, οτι αυτό ήταν που ήθελε. Προφανώς η ψυχολογία της ήταν τόσο χάλια που δεν νομίζω να ήταν σε θέση προς το παρόν να "λάβει" κάποιου άλλου είδους βοήθεια πέρα από το οτι κάποιος την καταλαβαίνει.
Αν ένα άτομο βέβαια παραμείνει σε αυτή την θέση, τότε ναι βέβαια έχεις δίκιο, η ουσιαστική βοήθεια είναι να του πεις την αλήθεια για το τι βλέπεις στο φέρσιμο του και τι μπορεί να βελτιώσει γιατί προφανώς είναι μια στάση που δεν την βοηθάει και πιθανόν ευθύνεται για την κατάσταση που έχει έρθει.
Όμως σαν ένα μικρό "διάλειμμα" στον κάθε άνθρωπο , μπορώ να το καταλάβω. Χρειάζεται μερικές φορές να σου πει κάποιος "έχεις δίκιο, περνάς ένα δράμα" για να μπορέσεις να ανέβεις λίγο ψυχολογικά και μετά να μπορέσεις να δεις τι κάνεις λάθος.
Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή....
Τζοκ να σου δώσω μία συμβουλή είσαι αλάνι αλλά μην κανεισ επειδειξη στον καθένα που μπαίνει μην το δείχνεις δηλαδή πρώτα θα σου δείξει αυτός που μπαίνει κι ύστερα εσύ θα κρινεισ τι πρέπει να του πεις
Απόλυτα κατανοητή και σωστή.. αλλά αυτό που είπες της το είπα και εγώ και νευρίασε.. οτι "μάλλον θελεις μονο απλά να τα πείς".. αλλά δεν το δέχτηκε οπότε υπέθεσα οτι αφού δεν είσαι εδώ μόνο για να τα βγάλεις απο μέσα σου τότε περιμένεις και απο εμάς να σε βοηθήσουμε..και αυτό προσπαθήσαμε όλοι.. άλλοι επικεντρωθήκαμε να τις βάλουμε ιδέες για εργασία, άλλοι για να πουλήσουν οτι περιουσία έχουν, κτλ κτλ.. και σε όλα είχε διάθεση να απαντήσει και ήταν δεκτική μέχρι που εγώ αποφάσησα να την βάλω να σκεφτεί λίγο μήπως και εκείνη ευθύνεται για τις τραγωδίες της..Αν ήταν εδώ για να τα βγάλει μόνο απο μέσα της ας έλεγε οτι ρε παιδιά δεν θέλω να μου πείτε τι να κάνω.. ήθελα μόνο να μοιραστώ τον πόνο μου.. και εμείς θα της λέγαμε ενα "υπομονή και κουράγιο' και θα τελειωνε εκει το θέμα αν και κατα την άποψή μου αυτό θα συντηρούσε απλά μια κακή κατάσταση γιατί άνθρωποι σε απόγνωση και στεναχώρια αν τους επιβεβαιώνεις την δυστυχία τους βουλιάζουν περισσότερο μέσα σε αυτη . Η ανακούφιση θα έρθει απο λόγια που θα σου δώσουν να καταλάβεις οτι υπάρχει ελπίδα..υπάρχουν λύσεις..υπάρχει τρόπος..
μην ξεδιπλωνεσαι με το καλημερα βιαζεσαι να σε αποδεχτουν σε αποδεχτηκαμε εμεισ μη βιαζεσαι με αυτουσ που μπαινουν δεν ξερεισ τι κουβαλαει ο καθενασ πρωτα θα σου πει μετα θα καταλαβεισ κ μετα θα τον βοηθησεισ ετσι νομιζω εγω
ενοείς οτι βιάζομαι να μιλήσω.. ναι έχεις δίκιο σε αυτό!! σε ευχαριστώ ειναι σημαντική συμβουλή..
Αν προσέξεις και στον τίτλο τα λέει όλα νομίζω.
Πρόσφατα σχετικά είχα μια εμπειρία με ένα πολύ δικό μου άτομο που είχε ακριβώς αυτή τη συμπεριφορά. Βρέθηκε αντικειμενικά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και όταν προσπαθούσα να προτείνω λύσεις ή να επισημάνω τυχόν λάθη, λαμβανα πίσω επιθετικότητα και άρνηση με αποτέλεσμα να θυμώσω κι εγώ. Όταν αργότερα το συζητήσαμε το θέμα, μου είπε οτι την δική μου στάση την εκλάμβανε σαν έλλειψη κατανόησης, οτι δεν μπορούσα να καταλάβω ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος και οτι το υποτιμούσα και οτι με το να προτείνω λύσεις ή να λέω "μπορείς να τα καταφέρεις, υπάρχει τρόπος κτλ...." την έκανα να νιώθει ακόμα πιο άσχημα με τον εαυτό της, ότι οι άλλοι μπορούν να τα καταφέρουν εύκολα ας πούμε ενώ εκείνη όχι. Κατάλαβα εν μέρη ότι είχε δίκιο. Οι προθέσεις μου βέβαια ήταν καλές, αλλά δεν την βοηθούσα με αυτόν τον τρόπο γιατί βρισκόταν σε άρνηση. Όταν την ρώτησα τι θα προτιμούσε να έλεγα όταν μου έλεγε όλα αυτά τα δύσκολα που περνούσε μου είπε "θα προτιμούσα να μην έλεγες και τίποτα, ή απλά να έλεγες οτι με καταλαβαίνεις, μόνο αυτό είχα ανάγκη εκείνη την στιγμή".
Στην ουσία μερικές φορές ο άλλος δεν θέλει να βρει λύση εκείνη την στιγμή, θέλει να κλάψει την μοίρα του. Κατανοητό και σεβαστό όλοι βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση μερικές φορές. Σκέψου πχ οτι έχεις μόλις χωρίσει από μια σχέση που έδωσες πολλά και πας στις φίλες σου. Μπορεί να είχες κάνει τα χίλια λάθη σε αυτή τη σχέση, μπορεί εσύ αποκλειστικά να ευθύνεσαι για τον χωρισμό...όμως εκείνη ακριβώς την στιγμή δεν θες να ακούσεις αυτό. Θες να κλάψεις τη μοίρα σου, θες να πας στις φίλες σου και να τον θάψετε παρέα, να πείτε πόσο λάθος τα έκανε όλα, πόσο βλάκας ήταν. Δεν μπορείς να το ζητήσεις αυτό με τα λόγια, δηλαδή δεν θα πας και θα τους πεις "μη τολμήσει καμια σας και μου πει τώρα τα λάθη μου" γιατί δεν το αντιλαμβάνεσαι καν εκείνη την στιγμή, αλλά στην ουσία αυτό θες. Αν ξεστομίσει κάποιος εκείνη την στιγμή δικό σου σφάλμα θα γίνεις θηρίο. Και την επόμενη μέρα/μέρες θα αρχίσεις μόνη σου σιγά σιγά να τα βλέπεις. Κι όταν γίνει αυτό και μπεις σε αυτή τη διαδικασία τότε είναι που θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν οι άλλοι δείχνοντας σου κι άλλες οπτικές που πιθανόν δεν μπροούσες να δεις πριν.
Βέβαια εντάξει, υπάρχουν και μερικοί που μένουν μόνιμα σε αυτή τη φάση "φταίει η κακή μου η μοίρα', ΄"άδικος ντουνιάς", "οι καλοί καλό δεν έχουν" κτλ αλλά αν δεν μιλάμε για τέτοια περίπτωση, το βρίσκω φυσιολογικό να περνάμε όλοι κι από κει κάποια στιγμή.
Συμφωνώ αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση η κοπέλα ολοκληρώνει την ιστορία της με μια ερώτηση "εχω βαρεθει να κρεμομαι εγω και η μανα μου από έναν άξεστο προβληματικό ανθρωπο ..τι θα κάνατε στη θέση μου ; "...
άρα ζητάει συμβουλές δεν νομίζεις? Κάποιος που δεν περιμένει συμβουλές και βοήθεια δεν ρωτάει.. λέει τον πόνο του και το αφήνει εκεί. Αν η φίλη σου στο παράδειγμα που φέρνεις δεν σου είπα "τι να κάνω ρε φιλενάδα" τότε καταλαβαίνω γιατί μπορεί να ενοχλήθηκε.. γιατί δεν το ζήτησε.
Δεν είναι μια μεγαλη διαφορά αυτό? Ένας άνθρωπος που σε ρωτάει τι θα έκανες στην θέση μου.. αν του πείς εσύ "σε καταλαβαινω λυπαμαι για οτι περνάς σου εύχομαι καλή δύναμη".. δεν είναι λίγο εως πολύ άκυρο? σαν να τον αποφεύγεις?
Κι όμως με ρωτούσε! Γιαυτό είχα θυμώσει κι εγώ. Εγώ το είχα θεωρήσει υποχρέωση μου ως φίλη να βοηθήσω όσο μπορούσα. Σκέψου οτι της πρότεινα και συγκεκριμένες δουλειές μέσω γνωστών κτλ και τις αρνήθηκε. Πχ να μου λες εσύ που είσαι φίλη μου οτι ψάχνεις για δουλειά, να έχω έναν γνωστό κάπου που ψάχνει άτομο για μια θέση, να στο προτείνω και να σου λέω οτι μπορώ να του μιλήσω για σένα και να μου λες ότι δεν θες γιατί το ένα ή το άλλο... και μετά να συνεχίζεις να μου λες πόσο άσχημα περνάς που δεν έχεις χρήματα και να μου λες "τι θα κάνω με τον λογαριασμό της ΔΕΗ;;;" Είχα γίνει έξαλλη μαζί της και εννοείται οτι κάποια στιγμή της είπα κατάμουτρα την γνώμη μου για το γεγονός οτι η ίδια στην ουσία δεν ήθελε να βρει λύση.
Όμως αργότερα, όταν πέρασε η κρίση, ομολογώ πως κατάλαβα και την δική της θέση. Είχε μουδιάσει, ένιωθε ανίκανη να κάνει οτιδήποτε.
Δεν λέω οτι έκανες κακώς που είπες στην κοπέλα την γνώμη σου, καλά έκανες. Απλά προσπαθώ να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου αν θες για να δούμε και την άλλη πλευρά. Αν ήταν σε άλλη φάση προφανώς θα μπορούσε να βοηθηθεί πολύ από τα λόγια σου και να κοιτάξει πιο βαθιά μέσα της, αλλά εκ του αποτελέσματος κρίνοντας μιας και εισέπραξες τον θυμό της, κρίνω πως δεν ήταν ακόμα σε θέση να το κάνει και γιαυτό την πλήρωσες εσύ.
τέλος πάντων.. στην ουσία πρόβλημά τους λοιπόν.. αυτοί οι άνθρωποι κατα την γνώμη μου έχουν πρόβλημα επικοινωνίας. Δεν είναι ξεκάθαροι με τον εαυτό τους και επομένως δεν είναι ξεκάθαροι και με τους άλλους.
Αν πχ η φίλη σου σου έλεγε την ώρα που της πρότεινες δουλειές οτι "ρε φιλη να δεν καταλαβαίνεις, νιώθω ανίκανη να κάνω οτιδήποτε..έχω μουδιάσει..νιώθω οτι δεν μπορώ να εργαστώ" ..τότε όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί.
Δεν αρκεί μόνο να ζητάμε βοήθεια απο τους άλλους αλλα να τους βοηθάμε και να καταλάβουν τι βοήθεια ακριβώς χρειαζόμαστε απο αυτούς. Χρειαζόμαστε λύσεις? υποστήριξη? έναν ώμο απλά να κλάψουμε και τίποτα παραπάνω? ..
Τώρα θα μου πείς οτι κάποιοι ακόμη και την προσπάθεια για επικοινωνία την δέχονται σαν πίεση ή την παρεξηγούν.. ε κάποια στιγμή όταν δεν βγαίνει άκρη απλά σηκώνεις τα χέρια ψηλά και αφήνεις την επιστήμη να αναλάβει!!