Και σε ποιους ειναι γνωστη λεξη το ασυνειδητο;; Μονο στους ψυχαναλυτες;
Printable View
εαν παρω ψυχοφαρμακο, θα το παρω για να αλλαξει η χημεια του εγκεφαλου μου ή για να καταπολεμησω το συμπτωμα?
Στις ψυχικες ασθενειες, τα φαρμακα δεν εχουν την ιδια χρησιμοτητα και τον ιδιο ρολο με τα φαρμακα στις σωματικες ασθενειες. Λειτουργουν αντιθετα.
Αυτη ειναι η εκτιμηση μου.
Κοιτα, οσο δρα το ψυχοφαρμακο εσυ θα νιωσεις λιγο καλυτερα. Ειναι σαν να βαζεις πανω απο ενα σπυρακι πουδρα για να μην το βλεπεις στο καθρεφτη.
Αν ομως θελεις να φυγει το σπυρακι, παιρνεις αγωγη. Στη περιπτωση σου πιστευω πως η ψυχοθεραπεια θα σπασει "αποστηματα" και θα καθαρισει καποιες "πληγες". Δεν σου ειπε κανεις οτι δε θα μεινει ψευγαδι πανω σου, αλλά όταν καταλαβαινεις και ανακαλυπτεις τον εαυτο σου,
νιωθεις πολυ καλυτερα.
Ο,τι και να διαλεξεις να κανεις, εχει ενα κοστος. Κοστος χρηματικο, χρονου, κλπ.
θεωρεις δλδ οτι την ουσιαστικη δουλεια θα την κανει η ψυχοθεραπεια, σωστα? δεν εχω την πολυτελεια να τα κανω και τα δυο. θα μπορουσα να τα συνδιασω εαν ο ψυχιατρος στο δημοσιο εκανε σωστα τη δουλεια του, αλλα με το υφακι του και την 5λρπτη διαγνωση δεν τον εμπιστευομαι. θα παω σε εναν ψυχολογο για να μου πει εαν ή οχι πρεπει να παρω υην αγωγη.
Ειχε τυχει να παω σε εναν νευρολογο (που ηταν και ψυχιατρος) με παραπεμπτικο απο την ορθοπεδικο μου. Μολις μπηκα μεσα στο ιατρειο του με αντιμετωπισε σαν να ημουν καταδικος να το πω, τροφιμος ψυχιατρειου να το πω, σκουπιδι να το πω; Παντως εγω επρεπε να κανω μια ακτινογραφια, πριν κανω την εγχειρηση στο χερι μου. Δε βγαζω αχρηστους τους επιστημονες, απλα θυμηθηκα παρομοια εμπειρια και ειπα να τη μοιραστω.
Η ψυχοθεραπεια, οταν γινεται με τον καταλληλο θεραπευτη, εχει απιστευτα αποτελεσματα. Θελει χρονο και χρημα ομως!
Και υπομονη. Στην πρωτη συναντηση, δε θα γινεις καλα, εννοειται.
Ti ακριβως γινεται δεν λεγεται (αν θες στο εξηγω).
Θα σου πως όμως την εμπειρια μου. 4 χρονια επαιρνα δοση κανονικη με συνεχη παρακολουθηση.
Όταν χρειαστηκε να το κοψω, δεν ειχα καμμια προειδοποιηση από κανενα ειδικο για τις επιπτωσης της αποτομης διακοπης.
Μην τα πολυλογω είμαι στον τριτο χρονο με χαμηλη δοση και ευελπιστο να τα κοψω τελειως σε 1 χρονο τουλάχιστον.
Είναι ΤΟΣΟ εθιστικα (όχι στην ψυχολογια, αλλα καθαρα σωματικα) .
Αν εχεις ψυχωση αλλαζει το πραμα θα τα παρεις θες δε θες αλλα μην περιμενεις και συτηρια θαχεις μονιμες παρενέργειες ουτε και κόβονται πια ο εγκέφαλος εχει γινει ΕΝΑ με τα φαρμακα.
Γενικη παρατηρηση μην παιζετε με τα ψυχοφάρμακα
Συτηρια δεν εχει ουτε μαγικο φαρμακο.
ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΑ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΟΥΝΤΑΙ ΚΡΥΦΑ
(ασε που οποιος το εβρισκε θα γινοταν ο πιο πλούσιος ανθρωπος στο πλανιτι.
Τα αγχολυτικα εθιζουν οχι τα αντικαταθλιπτικα.
Εστάλη από GT-S7580 στο E-Psychology.gr Mobile App
Και παιρνω και εχω παρει. Οπου θελω θα σχολιαζω σιγα που θα σε ρωτησω. Και συ σχολιαζεις τα δικα μου! Αν ειναι αυτο μανια τοτε πολυ απλα δεν ξερεις τι ειναι η μανια.
Γουσταριζεστε;
Εσυ αυτο συμπερανες?
Δεν διάβασα όλη τη συζήτηση αλλά και το μαλωμα μπορεί να μετατραπεί σε αγάπη εγώ το κορίτσι που μου αρέσει της την λέω όλη την ώρα κ το κατάλαβε ότι τη γουστάρω
Αλλη περιπτωση η δικη σου.
Καλά πάω πάσο τότε
γεια σας παιδιπά τελικά δεν το γλίτωσα το φάρμακο..
εκεί που νόμιζα ότι την είχα σχεδόν γλιτώσει, και αφού είχα να πάθω κρίση κανένα μήνα... έφαγα λίγη σοκολάτα και ήμουν 5 μέρες έξω φρενών. νόμιζα ότι το χάνω, δεν κοιμόμουν δεν έτρωγα, έκανα εμετό, διάρροιες... χάλια
πήρα εχθές το πρώτο paroxetine, μουθ έφερε ελαφρύ τρέμουλο, έκανα και εμετό και διάρροια, αλλά τουλάχιστον ηρέμησα και κοιμήθηκα λίγο..
πήγα σε ψυχολόγο η οποία με παρέπεμψε σε ψυχίατρο γιατί "ο εγκέφαλός μου έχει σταματήσει να παράγει σεροτονίνη" και "εχω τόσο πολλή ένταση που δε θα μπορέσω να συνεργαστώ". Την άκουσα αλλά δε θα ξαναπάω γιατί βρήκα μία άλλη συνάδελφό της η οποία κάνει υπνοθεραππεία και ειδικεύεται στις διαταρραχές άγχους. Αυτή που πήγα ήταν σύμβουλος.
Θα κάνω και εγκεφαλογράφημα και περιμένω αποτελέσματα από β12, δ3 βιταμίνες και θυροειδή..
Αυτά τα νέα.. όχι και πολύ ευχάριστα.. :-(
Τα paroxetine είναι εθιστικά, όταν και αν τα κόψω θα εμφανίσω σύνδρομο στέρησης. Το γράφει το φύλλο οδηγιών.
Είμαι εντάξει με τον εαυτό μου γιατί αισθανομαι ότι εξάντλησα όλα τα περιθώρια.. Ε΄'ιχα φτάσει στο σημείο μηδέν.
Τα αντικαταθλιπτικα δεν εθιζουν σωματικα τουλαχιστον... μηπως γραφει κατι αλλο και μπερδευτηκες??
όχι λεει όταν τα κόψω πρέπει να το κάνω σταδιακά, και πιθανότατα να εμφανίσω σύνδρομο στέρησης.. εξ άλλου αυτό δεν είναι καθαρά αντικαταθλιπτικό, έτσι δεν είναι? αφου είναι και για τον πανικό, κοινωνική φοβία, γαδ κτλ.
Αντικαταθλιπτικο ειναι. Παιρνω το σεροξατ που ειναι και αυτο παροξετινη. Για ολα τα αντικαταθλιπτικα ισχυουν αυτα νομιζω αλλα δεν πρεπει να προκαλουν εθισμο μην ανησυχεις.
στο φύλλο αδηγιών το έγραφε... κατερίνα εσύ έκανες παρενέργειες? και αν ναι, ήταν μόνο στην αρχή ή τις έχεις συνέχεια? εγώ έχω αρκετές πάντως, είμαι σα ζόμπι γενικότερα
Με το σεροξατ ουτε μια. Λογικα ειναι στην αρχη μονο. Αν συνεχισουν ομως μιλα με το ψυχιατρο.
Το χω διαβασει. Δεν ξερω αν και κατα ποσο ισχυουν αυτα... εχω παρει και φλουοξετινη και δεν ειχα ποτε τιποτα.
φοβάμαι πάρα πολύ.. και δε νοιώθω και πολύ καλά...προσπαθώ να πιαστώ από κάπου , να δω ότι υπάρχει κάποια ελπίδα.. θα γίνω ποτέ καλά, ή η ζωή μου θα είναι έτσι από εδώ και πέρα?
Περιπτωσεις οπως οι δικες σου εχουν πολυ μεγαλα ποσοστα ιασης. Μη φοβασαι. Μιλα και με το ψυχιατρο σου και θα στα αναλυσει καλυτερα.
κατερίνα ευχαριστώ..
είμαι σα ζόμπι από χθες
Ρε συ μηπως ειναι κι απο το φοβο σου? Οταν πρωτοξεκινησα ενα χαπι για καποιο λογο φοβομουν πως δεν θα κοιμομουν και για καποιες μερες συνεχεια τιναζομουν πραγμα που δε μου συμβαινει σχεδον ποτε. Οταν στσματησα να το σκεφτομαι σταματησε κι αυτο.
παίζει γιατί είμαι πεσμένη πολύ που πήραν τέτοια τροπή τα πράγματα.. πίστευα ότι το είχα δαμάσει με τα βότανα και με τον ψυχολόγο αλλά μπα.. εν τω μεταξύ η σύμβουλος που πήγα, δεν είχαμε καθόλου χημεία, έφυγα πολύ χάλια από το γραφείο της! περίμενα οτι θα ελαφρύνω λίγο αλλά αυτή με έχωσε six feet under.. τώρα δευτέρα θα πάω στη συναδελφό της που ειδικεύεται στις διαταρραχές άγχους.. για να δούμε..
Ρε συ δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις τοσο. Πιστευω θα πανε ολα καλα. Να εισαι αισιοδοξη.
γιατί έχει και ο πατέρας μου θέματα, ο παππούς μου.. κτλ κτλ.. βέβαια δεν ξέρω αν και κατά πόσο το είχαν προσέξει και ακολουθούσαν οδηγίες των γιατρών. απλά πιστεύω ότι είναι οργανικό, και δεν ξέρω εάν θα μπορέσω να απαλλαγώ από τα φάρμακα
Τα φαρμακα πρεπει να σταματανε καποια στιγμη. Βεβαια σε καποιες περιπτωσεις, λιγες, συνεχιζονται για αρκετο καιρο. Αναλογα την περιπτωση.