-
Me συγχωρεις αλλα εγω δεν καταλαβα καθολου ότι εσυ δεν καταλαβαίνεις τους αλλους. Το αντιθετο καταλαβα και εκει στηριξα όλα τα επιχειρηματα μου,
αν μου λες ότι καταλαβα λαθος, το δεχομαι.
εσυ όμως εγραψες 'Συναισθηματα κτλ μονο μονη μπορω να εκφρασω γιατι μπροστα σε αλλους απλα δε μπορω να σκεφτομαι η νιωθω ειναι σα να χανομαι στο πληθος.
Η αληθεια ειναι τα φοβαμαι τα συναισθηματα μου γιατι πιστευω οτι αν τα εκφρασω θα μεινω τελειως μονη , γιατι αν τα εκφραζω δεν υπαρχουν μονο θετικα συναισθηματα μεσα μου , υπαρχουν κι αρνητικα .'
Από αυτά μου κολλησε η ιδεα ότι το βασικο πρόβλημα ηταν ότι δεν μπορεις να ελθεις σε συμφωνια με τα συναισθηματα σου να εισαι περισσοτερο αυθορμητη και να εχουν περισσοτερο νοημα οι επαφες σου, να μην είναι απλα χειρισμος, και περασμα της ωρας.
Τωρα νομιζω ότι εκανα λαθος, υπερτονίζοντας μια λεπτομερεια των οσων εγραψες, και ετσι αλλαξα το κεντρικο νοημα. το ασπεργκερ δεν είναι αστεια υποθεση και δεν θελω να παιζω όταν υπαρχει σιγκεκριμενη διαγνωση. Ειχα καταλαβει ότι πας σε καποιο ειδος θεραπείας επειδη εχεις καταθλιψη η φοβάσαι μηπως αποκτησεις, αρα εκανα λαθος και σε αυτό.
Θα ηθελα να σβησω τα σχολια γιατι χαλανε το ολο θεμα, το οποιο θα μπορουσε να αναπτυχθεί σε άλλη κατευθυνση.
-
Για την θεραπεια σου δεν ειπες τιποτα.
-
θελω ναζητησω και κατι άλλο. εκει που λες για τον αυτισμο (τωρα το βλεπω) λε ςοτι πρεπει να κατεβάζουμε το εγω μας για να μην μας επηρρεαζει ο πονος. επειδή το λες με σιγουρια, θελω να μου πεις πως το καταφέρνεις. αυτά,
-
Δεν μου αρεσαν τα σχολια καποιων στο αρχικο σου θεμα τελος παντων και εμενα μου εχουν επιτεθει γιατι δεν συμφωνουν οι κοσμοθεωρίες μου με τις δικες τους και μου εγραφαν διαφορα προσβλητικα ειρωνιες και τετοια ότι ασχολούμαι πολύ με τους αλλους ενώ θα επρεπε να κοιτάξω τα δικα μου προβλήματα εγραψαν μετα, αλλα η ολη σταση τους ηταν προσβλητικη.
-
Μπορει να εχω και εγω αυτισμο. εχω τρομαξει. ξερω ουι παλι θα μου επιτεθουν για αυτά που γραφω. εχω στοχοποιηθει φοβάμαι να πω τον λογο τελος παντων δεν θα το συνεχισω
-
jim7 Οχι οχι δε πιστευω οτι ειπες σε τιποτα λαθος αληθεια , μαρεσαν οσα ειπες και πιστευω εχουνε αληθεια μεσα τους.
Απλα εχω δυσκολια οπως ειπα να καταλαβαινω τους αλλους κι εμενα.
Δυσκολια εννοω να μπω στη θεση της η να τους νιωσω η να καταλαβω τι αισθανονται κι τι σκεφτονται.
Απο μικρη το θεωρουσα αδυνατο να μπορει καποιος να το κανει ομως μεγαλωνοντας μου εκανε εντυπωση που υπαρχουν ατομα που μπορουν.
Κι ειναι κι ενας λογος οχι μονο αυτος ομως που φοβαμαι να γνωριζω ατομα γιατι μπορει να με κοροιδεψουν η να ειρωνευτουν κι να μη το καταλαβω η να τα παιρνω ολα κυριολεκτικα η τα περισσοτερα κι να γελανε μαζι μου.
Αν θες πες μου τι ειχα πει τοτε στο αλλο θεμα γιατι αληθεια δε θυμαμαι κι θα σου απαντησω αυτο που ειπες εδω για το ''εγω'' και θα σου πω.
Μην ανησυχεις αληθεια ακομη και να πεις κατι διαφορετικο που δε συμφωνω δε θα σε προσβαλω , ειμαι αρκετα ειρηνικο ατομο.
-
Και αυτισμο να εχεις σιγα δεν ειναι τιποτα .
Το θεμα ειναι να αποδεχτεις το γεγονος οτι θα φαινεσαι πολλες φορες παραξενος στους αλλους .
Και χρειαζεται να μαθεις να συμπεριφερεσαι κοινωνικα αν θες παρεα.
Γιατι καταλαβα οτι τις κοινωνικες συμπεριφορες η κοινωνικους κανονες η αγραφους που υποθετω καποιοι γεννιουνται με αυτα εμφυτα τα ατομα με αυτισμο δε τα εχουν .
Κι ετσι κινδυνευεις να φανεις κι αγενης χωρις να εισαι.
-
savatage Ευχαριστω που το θυμησες δε το θυμομουνα , θα το διαβασω .
-
Βασικα ο εγκέφαλος εχει περιορισμενη χωρητικοτητα. Αμα πας στο Χαρβαρτ και το γεμιζεις με χημικούς κανονες και εξισώσεις δεν εχει χωρο για να βαλεις μετα τις σχεσεις και τα κουτσομπολια. Αν το προσπαθήσεις φρακαρει το αρχειο και αρχιζουν να τα παιζουν τα συστηματα. Οποτε λογικα υπολειτουργεις, ψάχνεις να δεις τι φταιει, σου φταιει η Ελλαδα, οι παπαδες, οι γιατροι, οι πολιτικοι κ.ο.κ.
Τελικα αν κανεις το λαθος να πας να σε δουνε καταληγεις με μια ωραια ταμπελα και ενα ματσο χαπια. Αν βρεις 'ταιρι' σε χορευει και τελος αντιο ζωη. Αυτά.