Λέω,πως οσα κ να δωσεις σε ιδιαιτερα μαθήματα κ οποιον κι αν εχεις καθηγητή, πτυχίο δεν βλέπεις χωρις να ανοιξεις βιβλίο. Αν διαβάσεις ο ιδιος και προσπαθησεις,κάτι μπορει να γινει.
Εστάλη από SM-G3815 στο E-Psychology.gr Mobile App
Printable View
Λέω,πως οσα κ να δωσεις σε ιδιαιτερα μαθήματα κ οποιον κι αν εχεις καθηγητή, πτυχίο δεν βλέπεις χωρις να ανοιξεις βιβλίο. Αν διαβάσεις ο ιδιος και προσπαθησεις,κάτι μπορει να γινει.
Σιγά μη πλήρωνα για κάτι που δε θα εκανα... Όπως έγραψαν πολύ σωστά και πιο πάνω είναι λίγο παράλογο ειδικά και για ψυχολόγο... Ναι αν με πιάσει κρίση πανικού δε θα πάω ουτε περίπτερο. Και οχι το να ξέρω ότι έχω ραντεβού και αν δε πάω θα το πληρώσω δε βοηθάει, θα μου φέρει μεγαλύτερο άγχος... Εκει να τα αρπάζουν απο παντού.προσωπικά αν μου τύχαινε κάποιος τέτοιος απλα θα εφευγα όπως μπήκα...
Εμενα παντως εξ αρχης ο ψυχολογος μου μου ειχε δηλωσει πως συνεδρια που θα ακυρωσω τελευταια στιγμη θα μου την χρεωσει. Ισως και να χει καποια βαση αυτο ομως ρε παιδια, να ειναι κομματι της θεραπειας, να πρεπει να ξεπερασεις τον εαυτο σου για να πας. Απο την αλλη βεβαια και μενα μου κακοφαινοταν για λογους που προαναφερθηκαν αλλα δεν μπορω να χω και την απαιτηση οταν ακυρωνω μια-δυο ωρες πριν ο αλλος ,το ραντεβου που θα του δινε συγκεκριμενα λεφτα (που κανεις μας δεν ξερεις αν και ποσο τα χει αναγκη και κανονισμενα), να μη το πληρωθει. Αν το εκανα εγω μπορει να το καναν και αλλοι 5 πελατες του. Βεβαια, αυτα τα βρισκεις και με τον ψυχολογο αργοτερα στη κοινη σας πορεια. Εγω ετυχε να ακυρωσω 3 φορες πραγματικα δεκα λεπτα πριν-τις 2 ημουν αρρωστη- την αλλη δεν θυμαμαι καν(καμια κρισουλα υποψιαζομαι) και τελικα δεν μου πηρε λεφτα γιατι το συζητησαμε του εξηγησα κλπ.
εκτός ελάχιστων ψυχιατρων και ψυχολόγων (προς τιμήν τους) που έχουν εμπλακεί σε τέτοιες κινήσεις δεν χρειάζεται κανείς να περιμένει κάποια επίσημη θέση από την κοινότητα των ειδικών ψυχικής υγείας. Το δείχνει η στάση της, με την παντελή απουσία της. Και δεν είναι καθόλου περίεργο καθώς οι σχέσεις των γιατρών συνολικά με τις φαρμακοβιομηχανίες είναι άριστες. Πόσο μάλλον με τις βιομηχανίες ψυχοφαρμάκων που στα χρόνια της κρίσης που διανύουμε είναι σε άνθιση. Οι ψυχολόγοι πάλι από την άλλη αν και δεν συνταγογραφούν είναι ο ενδιαμεσος κρικος μεταξύ ψυχίατρου και "θεραπευομενου" και ο ένας στέλνει πελάτες στον άλλον.
Δυστυχώς είμαστε ακόμα μακριά απο την αποασυλοποίηση και την ψυχιατρική μεταρύθμιση γιατί τα λεφτά από την ευρωπαική ένωση είναι πολλά και τα λεφτά από τις φαρμακοεταιρίες πολλά περισσότερα. Για να γίνει μια τετοια μεταρυθμιση χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας. Και αλλαγή νοοτροπίας σημαίνει σύγκρουση με κατεστημένες λογικές και συμφέροντα. Είτε αυτά είναι στο δημόσιο τομέα είτε στον ιδιωτικό. Ασυλα υπάρχουν παντού. Και γι αυτό είναι όλοι υπεύθυνοι απο τον διευθυντή ενός δημοσιου/ιδιωτικού ψυχιατρικού τμήματος μέχρι την τελευταία νοσηλεύτρια.
Φυσικά υπεύθυνοι είμαστε και εμείς που με την παθητικότητα μας αφήνουμε να διαιωνίζεται η κατάσταση.
Αυτό που λέει ο μ 87 είναι ότι αν κοιτάξετε πόσο εξελιχθηκατε εδώ ακούγοντας προβλήματα κ γράφοντας άποψη δεν είναι δυνατόν αυτοί που το σπούδασαν να μη θεραπεύουν εγώ μάστορας είμαι κ μπορώ να σας καταλάβω κ να σας εκτιμήσω όλους δεν είναι δυνατόν αυτοί που έχουν πτυχίο να μην το κάνουν αυτό εγώ μηχανικός είμαι έχω κ πτυχίο
Ποιος ειπε οτι δε θεραπευουν?
Εστάλη από GT-S7580 στο E-Psychology.gr Mobile App
Να θεραπεύουν γτ αλλιώς δε γίνεται μπορούν πάντως σίγουρα
Ελις εδω ομως λες 5 πραγματα τα σκεφτεσαι αποφασιζεις αν ειναι σωστα παιρνεις μια πρωτοβουλία τελος παντων , κανεις κάτι. Αν εμπαινες εδω κ ελεγες εχω το χ ψ προβλημα καντε με καλα ή λυστε μου το θεμα θα γινοταν δουλεια;;;
Υπάρχουν πολλοι αχρηστοι "επαγγελματιες" παντου κ οταν μιλαμε για ψυχολογια ανθρωπου πρεπει ο αλλος εκτος απο θεωρητικές σπουδες χρειαζεται να ειναι κ ανθρωπος κνα εχει εμφυτα συναισθηματα που δυσκολα καλλιεργουνται. Θελω να πω πως δεν ειναι ολοι οι θεραπευτες το ιδιο αποτελεσματικοι.
Ομως επιμένω, κ τον καλυτεροτερο του κοσμου να πληρωνεις για ψυχοθεραπεια, αν δεν αλλάξεις εσυ ο ιδιος οσα νοσηρα αλλάζουν, δεν γινεται δουλεια
Ε ναι θεραπευουν αρκει να ειμαστε και μεις συνεργασιμοι.
Εντάξει δεν ξέρω τις δυσκολίες αλλά βλέπω εσάς που τα λύνετε τα θέματα αλλά είναι αυτό που λες κατά πόσο ο άλλος είναι έτοιμος να ακούσει κ να καταλάβει οκ κατάλαβα την δυσκολία
Εγω οταν ημουν εγγυος εκανα θεραπεια μέσω skype απο το σπίτι. Το ειχα αναγκη να μιλησω τοτε γιατί λιγο οι ορμόνες,λίγο οτι ειχα γινει σαν μαουνα απο τον 6ο, λίγο το οτι εκτος εγκυμισυνης ειχα κ πολλές αλλες αλλαγες στο περιβαλλον μου κ τα ειχα παιξει ςντελως, ηθελα να κανω συνεδρείες πάση θυσια και το εκανα ετσι. Ειχα πάρει κ πολύ ελαφρα αντικαταθλιπτικά.
Δεν ξερω τι γινεται με ολες τις παθησεις. Αλλά αυτη η υπέρβαση που λέει και μια αλλη κοπέλα που σχολιάζει ήταν πραγματικά θεραπευτική. Δε σε κρινω ομως, λέω τι ισχυει για τα δικα μου δεδομένα
Δεν μου έχει τύχει τέτοιος ψυχολόγος.. Απλα κρίνω με βάση τον δικό μου οργανισμό.. Ο καθένας αντιδρά διαφορετικα. Εγώ πιεστηκα μόνο που το σκέφτηκα... Όταν ζεις με κρίσεις πανικού η παραμικρή μικρή πίεση μπορεί να σου φέρει κρίση.. Εμένα η τελευταία μου μεγάλη κρίση φαντασου ήταν επειδή κανόνισε η παρεα μου να βγει μεσα στον καυσωνα(40+) και γω δεν ήθελα και πήγα με το ζόρι για να μη χαλάσω τη παρεα.. Και με έπιασε κρισαρα..οπότε φαντάζομαι τι θα παθαινα με εναν τέτοιον ψυχολόγο..
Δεν ειναι μονο να ακουνε. Οταν εισαι σε αρνηση τι να ακουσεις. Αν σου μπει στο μυαλο κατι δε θελςις να ακουσεις πολλές φορες και δεν το κάνεις. Την ακρη οταν εισαι σε αρνηση δε θα σου τημ βρει με τιποτα ο ψυχολογος. Ειναι αχρηστος εντελως σε αυτο. Πχ αν εσυ πιστευεις πως αν βγεις στο δρόμο σιγουρα θα παθεις καρκινο του δςρματος πχ και φοβασαι οτι κ να πει ο ψυχολογος κ ο καθενας, οτι ειναι πιθανο αλλα δεν μπορεις να ζεις σαν τον κομμη δρακουλα στα σκοταδια,δεν θα καταλάβεις. Θα λες με κοροιδευεται κ ειστε τρελοι που βγαινεται στον ηλιο.
Το θεμα ειναι να σ δειξει πως θα αποφασιζεις σε ενα πλαισιο πιο λογικο. Τυπου θελω να προφυλαχτω απο τον φοβο μου και ο τροπος να το κανω ειναι ο Χ. Ποιο ειναι το κόστος ; αξίζει πχ να χάνω ολη τη Ωη μου γι αυτο;μετα αρχιζεις να διαπραγματευεσαι μεχρι να φτασεις να καταλαβεις το παραλογο κ γιατι σου γεννηθηκε η αναγκη αυτη
Δυστυχως καποιες φορες δεν ακουνε. Και γω καποτε δεν ακουγα. Αλλα δεν ειναι το θεμα να ακους μονο...
Ναι προαπαθω να καταλάβω. Ισως δςν σου ετυχε γιατι δεν ενδεικνυται σε οσους εχουν κρισεις πανικού; δςν το ξέρω καν.
Εγω εκανα κρισεις πανικου αλλά με ενοχλουσαν αλλα πιο χειροτερα π εκανα κ εβγαζα κρισεις πανικου πιο σπάνια. Το χειροτερο ηταν η αποπροσωποποίηση που βιωσα. Κ μπορουσα ν ρισκαρω μια lightξατασταση κρισης πανικου προκειμενου να μην ξαναβιωσω αποπροαωποποίηση. Παντα με τα δικα μ δεδομένα κρινω. Δε συγκρινω καταστασεις ουτε υποτιμω :)
Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με τους "επαγγελματίες ψυχικής υγείας" οι οποίοι έχουν κέρδος από το να παραμείνεις ασθενής και όχι από το να θεραπευτείς. Συμφωνώ ότι απαιτείται προσωπική προσπάθεια, αλλά για αυτό ακριβώς το λόγο έγραψα το ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΈΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ... επειδή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, συναντάμε καθίκια τα οποία επιθυμούν να παραμείνουμε ασθενείς και να μην προοδεύσουμε. Η όλη κουβέντα καταλήγη στην δικαιοσύνη... ή μάλλον στη προσωπική κρίση σχετικά με δικαιοσύνη γιατί την κουτσή, τυφλή και σε καταστολή Θέμιδα την οποία μας έχουν φορτώσει στην πλάτη μας, δεν την επιλέξαμε εμείς και το κυνοβούλιο στο σύνολο του κάνει γαργάρες σχετικά με τα θιγόμενα ζητήματα επειδή δεν ξέρει πως να τα διαχειριστεί πλέον.
Είπα την άποψη μου σχετικά με το θέμα σου, χωρίς να κατηγορήσω ΕΣΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για αυτό. Αν τώρα εσύ θίγεσαι από την άποψη μου... κρίμα. Θα ήθελα να ακούσω όμως αν συμβουλεύεις τα μέλη να μοιραστούν τις σκέψεις και τις απόψεις τους με αγνώστους οι οποίοι συλλέγουν πληροφορίες... Εκτός και αν υποστηρίζεις ότι όλοι αυτοί ξυπνήσανε με πρεμούρα να μάθουν τι σκέφτονται οι άλλοι.... χειρότεροι από Κατίνα Γ εθνικής ένα πράγμα.
Ποια δικαιοσύνη? Την φαντασιακή που δεν την επεδίωξες εσυ ο ιδιος στη δική σου περίπτωση κ εχεις κοντα δυο χρόνια που απλώς τα λες εδω μέσα; πηγαινε σε ενα δικηγορο κ κανε μηνυσεις σε οποιον θεωρεις πως σε εκμεταλλευτηκε. Η αλήθεια πάντα φαινετε κι οταν εχεις το δικιο με το μέρος σου δεν το χανεις παρα μόνο αν αφησεις να στο πάρουν ή το παραδώσεις. Το πιο ουσιαστικό που θα μπορουσες να κανεις ήταν να την/τον καταγγειλεις επωνυμα κ οι καταλληλοι ανθρωποι να βρουν τροπο να αποδειξουν τους ισχυρισμούς σου ωστε να μην υποφερουν αλλοι ανθρωποι. Εσυ εμεινες 10 χρονια σε εναν θεραπευτη! Δέκα χρόνια χωρίς να δεις αλλαγη! Και επιτα αντι να υπερασπιστεις τον εαυτο σου κ τους υπόλοιπους με υπαρκτα μέσα κάθεσε κ το συζητας στα φορουμ χωρις να ξέρεις τις πιο πολλές φορες τι ισχυει στην πραγματικότητα κ τι φανταζεσαι πως ειναι δικαιο χωρις να το εκλογικευσεις!
Δεν αλλάζουν τα πραγματα με λόγια. Χόνεψέ το! Κ μετά απο 10 χρόνια πεταμένα μην απαιτείς να σε ππαρρι κανεις σοβαρα για οσα λες, γιατι πολύ απλά η σταση σου διαψευδει την ορθοτητα των οσων λες. Οταν σοβαρευτεις, τα ξαναλέμε.
Αυτην στην οποια εχει εκπαιδευτει ο καθενας.
Οι περισσοτεροι ειδικοι ΔΕΝ θελουν να μην καλυτερευουν οι ασθενεις!! Ξερεις τι ασχημο ειναι για ενα σοβαρο ψυχοθεραπευτη να μη βελτιωνεται ο θεραπευομενος του?? Νιωθουν ματαιοτητα! Δεν ειναι ολοι για τα μπαζα!!!
Πες τα βρε κοριτσι μου!
Εγω τα λεω αλλα ο συγκεκριμενος και κανα δυο ακομα δεν καταλαβαινουν τιποτα...
Τι ειδους κινησεις? Και ποιοι ηταν αυτοι οι ψυχιατροι και ψυχολογοι που οντως εκαναν καποιες κινησεις? Μπορεις να υποδειξεις καποια πηγη πληροφοριων? με ενδιαφερει να το ψαξω.
Στελνουν γενικως σαν προτροπη εννοεις ή στελνουν συγκεκριμενα σε καποιον συνεργατη κατω απο το τραπεζι?Quote:
Οι ψυχολόγοι πάλι από την άλλη αν και δεν συνταγογραφούν είναι ο ενδιαμεσος κρικος μεταξύ ψυχίατρου και "θεραπευομενου" και ο ένας στέλνει πελάτες στον άλλον.
Σε αυτο συμφωνω και ισχυει για τη γενικη κατασταση στην Ελλαδα.Quote:
Φυσικά υπεύθυνοι είμαστε και εμείς που με την παθητικότητα μας αφήνουμε να διαιωνίζεται η κατάσταση.
Μ87, whyalwaysme και elis, σας εχει ζητηθει να πληρωσετε συνεδρια την οποια ακυρωσατε και δεν εγινε ποτε?
Με την ιδια λογικη συμφεροντος την οποια χρησιμοποιεις για να στηριξεις την αποψη σου οτι ο ψυχοθεραπευτης σου ΕΠΙΤΗΔΕΣ δε σε βοηθησε να θεραπευτεις για να διαιωνιζει τη θεραπεια σου και αρα το οικονομικο οφελος του, προχωρω σε αντιστοιχη υποθεση/συμπερασμα.
Ενας παπας που κραταει τον ασθενη μακρια απο ειδικους ψυχικης υγειας, μπορει να μην πληρωνεται για την καθεμια απο τις εξομολογησεις, αλλα συντηρωντας τον ασθενη μεσα σε μονιμη κατασταση μιζεριας και αντικοινωνικοτητας μπορει καλλιστα να απολαμβανει τις δωρεες του. Και μαλιστα οχι δωρεες της ταξεως των 40-50€ /ωρα ανα εβδομαδα, αλλα δωρεες μεχρι και ολοκληρης ακινητης περιουσιας. Οπως ακριβως συμβαινει με πληθος ανθρωπων που οντας "καλαμιες στον καμπο" αφηνουν τα ακινητα και τα μετρητα τους στην εκκλησια. Και μεχρι να πεθανουν, εκτος απο τα ψιλουδια που αφηνουν για κερακια που αντι να πηγαινουν στους φτωχους και απορους τελικα πηγαινουν στην τσεπη του παπα που κανει τα ψωνια του με τα κερματα απο το παγκαρι(ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ), οδηγουν χερακι χερακι τους πιστους εξομολογητες σε τεχνιτες εκκλησιαστικων κατασκευασματων(οπως πανακριβα εκκλησιαστικα ειδη ναου κατασκευασμενα απο πανακριβα πολυτιμα μεταλλα) και τους υποδεικνυουν οι ιδιοι ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ σαν δωρακι για την πολυαγαπημενη εκκλησια που τους προσφερει τη δωρεαν κατα τα αλλα εξομολογηση....
Εν ολιγοις, ενας ασθενης αντικοινωνικος, καταθλιπτικος, ολομοναχος, βουτηγμενος στις ψυχολογικες διαταραχες και με μονη επιλογη την εξομολογηση σε παπαδες, καθε αλλο παρα δωρεαν αντιμετωπιζεται....
Είσαι από τις λίγες η οποία ζει με την ψευδαίσθηση ότι στην Ελλάδα υπάρχει δικαιοσύνη και ότι απλά εγώ δεν την επεδίωξα. Είσαι επίσης η μόνη συνομιλήτρια η οποία κατά τη διάρκεια εξουθενωτικής συζήτησης σχετικά με το αν ο Έλληνας ψυχικά ασθενής έχει κανέναν να τον προστατέψει (δικαιοσύνη, ελεγκτικούς μηχανισμούς, πληρωμένους ψυχολόγους / ψυχίατρους) παραδέχτηκες ότι:
Νήμα: "Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΑΦΑΣ" σχόλιο #254 στις (06-10-2016, 22:36)
(URL: https://www.e-psychology.gr/forum/th...85%CF%84%CF%8C)
Και εκεί τελειώνει η συζήτηση. Στον δικό σου μικρόκοσμο (Πολιτεία;... Κηφισιά;... Φιλοθέη;...Εκάλη;...) υπάρχει δικαιοσύνη και λειτουργεί, αλλά παρόλα αυτά "δεν είναι απροστάτευτος ο θεραπευόμενος! Έχει τον εαυτό του να τον προστατεύει!".
Άστα να πανε...
Έχεις αποδείξει τώρα εσύ ότι η λύση στα ψυχικά προβλήματα είναι οι ειδικοί ψυχικής υγείας και οι φαρμακοβιομηχανίες ε;
Πολλά πάρε-δώσε με κληρικούς, εκκλησίες και εκκλησιαστικά είδη έχεις εσύ... Που εκκλησιάζεσαι είπες; Ποιά είναι η ενορία στην οποία μαζεύεστε οι ψυχίατροι, ψυχολόγοι, καθηγητές νευρολογίας και ψυχιατρικής και δεν συμμαζεύεται βρε Savatage; Δεν είσαι μόνη σου... και ο συγχωρημένος ο Βασιλόπουλος φαίνεται να ήταν βαθιά θρησκευόμενος.
Σιγά το δίλημμα!
Αν ο κληρικός ΑΠΑΙΤΕΙ την παραχώρηση έστω και ενός ευρώ από τον ψυχικά ασθενή προκειμένου να τον βοηθήσει, τότε εκείνος [ο κληρικός] καταπατάει τους όρκους του και δεν είναι καλύτερος από τον λαδοπόντικα "επαγγελματία ψυχικής υγείας".
Το να προσφέρεις ή να λάβεις ΒΟΗΘΕΙΑ, είτε είσαι ψυχικά ασθενής είτε όχι, δεν συμπεριλαμβάνει ΑΝΤΙΤΙΜΟ. Οπουδήποτε μπλέκει ένα άμεσο ή έμμεσο αντίτιμο σταματάμε να μιλάμε για ΒΟΗΘΕΙΑ και αρχίζουμε να μιλάμε για ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ. Τι από τα παραπάνω δεν κατάλαβες;
Όχι, δε σου κάνω τη χάρη να κάτσω να διαβάσω λόγια τα οποία μόνο λόγια έίναι και παραμένουν και δυο χρόνια τώρα που σε βλέπω εδω μέσα δεν καταλήγου πουθενα, μόνο κύκλους κάνουν. Εγω ουτε σωτηρα τον εχω πει τον θεραπευτή ουτε προσαπτω τιποτα απο οσα φανταζεσαι. Ημουν πολύ συγκεκριμένη σε ότι είπα. Καλο συνεργατη τον ειπα οπως θα ελεγα κ για εναν καλο υδραυλικό ή για εναν καλό μηχανικό αυτοκινητων κτλ. Και δεν το γεινίκευσα κιόλας. Ολα τα αλλα ειναι φαντασιώσεις δικές σου, κατηγορηματικά και εννοειται πως δεν θα κάτσω να απαντήσω σε φαντασιώσεις και σε κουφια λόγια,βρες αλλον να ταισεις τις εμμονες σου.
Τους πιάνει ΜΙΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ όταν ΞΕΡΟΥΝ - επειδή εκείνοι είναι υπέυθυνοι για την ισόβια συντήρηση την οποία πουλάνε - ότι ο ψυχικά ασθενής θα είναι εκεί για τα επόμενα "ν" [όπου ν τείνει στο άπειρο] χρόνια... ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ σου λέω! Κάθονται και κλαίνε με ΜΑΥΡΑ ΔΑΚΡΥΑ!... Τους κόβεται η όρεξη!... Τραβάνε, βγάζουν τα μαλλιά τους!... Γρατζουνάνε τα πρόσωπα τους με μανικιουρισμένα νυχάκια... Τους χειμερινούς μήνες, πάνε στο ακριβό πέτρινο τζάκι της μονοκατοικίας τους και παίρνουν και ρίχνουν στάχτες στο κεφάλι τους φωνάζοντας "ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΕΝΑ...;!!!"... Μέχρι που στο τέλος της μέρας διαπιστώνουν ότι μοναδική παρηγοριά τους είναι το ουίσκι δεκαπενταετίας και τα πενηντάρικα τα οποία τους αφήνει μετά την κάθε συνεδρία ο εκάστοτε θεραπευόμενος.
Καί σκέφτονται μετά:
"Έτσι πρέπει να είναι... Ο θεραπευόμενος πρέπει να αποδεχτεί να πληρώνει εις τον αιώνα των αιώνων... Και εγώ πρέπει να αποδεχτώ ότι την ματαιότητα που νιώθω επειδή τον έχω βάλει σε ισόβια συντήρηση θα πρέπει να την πνίγω με ουίσκι δεκαπενταετίας, πενηντάρικα και καμιά γραμμούλα κόκα... Όπου φτωχός και η μοίρα του, c'est la vie, και τα ρέστα. Εβίβα... μα που έχω βάλει τα πούρα;;;"
...και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.
Και ναι! Αν εισαι αρρωστος ο γιατρος θα σου πει τι να κανεις για να γινεις καλα. Αν ειναι κακός γιατρος το κρίνει το αποτέλεσμα,δεδομένου πως τηρησες την αγωγη που συνέστησε και δεν υπήρξς βελτίωση. Εαν θελεις να γινεις καλά προσπαθεις να γινεις καλα,βρισκεις τα κοτσια το θαρρος και την δυναμη και χωρις πολλά πολλά κλαψουρισματα το αντιμετωπίζεις. Εσυ δςν κανεις τιποτα εκτος απο το να κλαιγεσαι. Αν ειχες κάνει δε θα ησουν τόσο ακαμπτος ουτε θα εκανες αντιφασεις τυπου το κηνυγησα ενω εχεις παραδεχτει πως δεν το εκανες, δεν πηγες σε νομικό σε κάποιο απο τα χαοτικα σου ποστ. Αποφασισε,θες απλώς να εχεις δίκιο ή θες την αληθεια ατη ζωη σου; αν θες να εχεις δικιο,σεβαστό,δεν θα κατακρίνω κανςνως την τρέλα. Αν θες αλήθεια μαθε να την υπηρετεις.
Και ναι. Μου σταθηκαν ανθρωποι οταν ημουν εκτος πραγματικότητας. Ανθρωποι που ςιναι η οικογένεια μου πλέον και τα χρήματα για θςραπευτες γιατρους και χαπια δςν τα ειχα ουτε κληρονομημένα ουτε χαρισμένα, τα κέρδιζα δουλεύοντας και σπουδαζοντας. Και οσο κι αν μου σταθηκαν δε θα ειχα βελτίωση αν δςν πηγαονα να εργαστω για να εχω χρηματα να παρω χαπια, εαν δεν εσφιγγα τα δόντια και πηγαινα για θςραπςία οταν με κοιταζα στον καθρευτη κ δςν γνωριζα πως ειμαι εγω, οταν με κρισεις πανικου επρεπε να πηγαινω στο πανεπιστήμιο. Εσυ τι ςκανες;
Ο δικος μου ο μικροκοσμος εχει ενα πτυχιο ενα μεταπτυχιακό και δύο παιδια και οχι δεν ειναι καν ατην αττική. Ο δικός σου εκτός απο γκρίνια περιλαμβάνει κατι άλλο;
Καλα, τραγουδα Μ . Εσυ σε ενα χρόνο παλι τα ιδια θα λες. Εμεις μπορει να σε λυπόμαστε το ιδιο κο ο παπας του οποιου το παγκαρι ενδεχομςνως γεμίζεις. Ο χρόνος όμως είναι άκαρδος και δε λυπάτε κανεναν. Ελπίζω να μην ειναι αργα οταν συνειδητοποιησςις ποσο κακο σου κάνεις.
Δεν μπορεί πάντα να το αναπληρώσει όταν έχει ήδη κλείσει το πρόγραμμα του κι έχει κανονίσει τις ελεύθερες ώρες του! Εσένα θα σου άρεσε να είσαι σε μια δουλειά που το πρόγραμμα σου να άλλαζε συνεχώς και να μην ήξερες τι ώρα σχολάς ή πότε έχεις ρεπό;
Όταν εγώ πρωτοξεκίνησα την δουλειά και ήμουν έτσι χαλαρή οτι οκ, οποιο ακυρώνεται θα το συμπληρώνω κατέληγα να μην έχω ούτε μια Κυριακή ελεύθερη γιατί κάποιοι είχαν βολευτεί με αυτό και ακύρωναν συνεχώς! Δεν μπορούσα να προγραμματίσω τίποτα γιατί δεν ήξερα ποτέ ποιο θα είναι το πρόγραμμα μου.
Αυτό που λες είναι σωστό , αλλά προυποθετεί να υπάρχει κατανόηση και υπευθυνότητα και από τις δύο πλευρές. Εσύ λες πχ για τον εαυτό σου οτι δεν ακύρωσες ποτέ συνεδρία γιατί ήσουν συνειδητοποιημένη και ήθελες να δουλέψεις με τον εαυτό σου. Δεν είναι όλοι έτσι! Όταν έχεις να κάνεις μια δουλειά που έχει να κάνει με πολύ κόσμο θα συναντήσεις τους συνειδητοποιημένους και υπεύθυνους, θα συναντήσεις και τους αλλους όμως...που απλά βολεύονται και δεν τους καίγεται καρφάκι αν χαλάνε το πρόγραμμα του άλλου. Πρέπει κάπως να προστατεύσεις τον εαυτό σου από αυτό και να διασφαλίσεις την θέση σου.
Οι ψυχολόγοι φαντάζομαι κι αυτοί όπως όλοι μας, είναι άνθρωποι που δεν δουλεύουν από χόμπι, είναι πολλά παραπάνω από μια απλή δουλειά αυτό που κάνουν και απαιτεί κι άλλα πράγματα όπως ενσυναίσθηση κτλ αλλά βιοπορίζονται κιόλας από αυτή τη δουλειά! Κι όπως όλοι μας χρειάζονται φαντάζομαι χρόνο για τον εαυτό τους, τους φίλους, την οικογένεια τους...
Μερικές φορές μου δίνεται η εντύπωση (όχι από σένα, γενικά μιλάω) οτι μιλάμε για τους ψυχοθεραπευτές σα να απαιτούμε να είναι οι σωτήρες μας, Θεοί, υπεράνω όλων κτλ....ε δεν είναι έτσι!
Εγώ στον δικό μου πάντως όταν δυσκολεύομουν πια να συνεχίσω οικονομικά ο άνθρωπος δέχτηκε και μου κατέβασε την τιμή σε εξευτελιστικό σημείο, μου είπε οτι ακόμα κι αυτά αν δεν έχω μπορώ να συνεχίσω να πηγαίνω και να κάνουμε μια άτυπη συμφωνία μεταξύ μας για το πώς θα τον πληρώνω και γενικά είχε όλη την καλή διάθεση να με βοηθήσει. Η απαίτηση που είχε ήταν να μην του ακυρώνω ραντεβού χωρίς προηγουμένως να το έχουμε κουβεντιάσει ή αν δεν υπήρχε σοβαρός λόγος. Πού είναι το παράξενο σε αυτό; Έκεινος δέσμευε ώρες στο πρόγραμμα του για μένα, εγώ δεν έπρεπε να δεσμευτώ σε τίποτα; Δεν ήταν υπηρέτης μου ούτε το σκυλάκι μου ο άνθρωπος, ούτε καν φίλος μου ή συγγενής μου, επαγγελματίας ήταν.
ελισαβετ, πολυ ωραια ειναι ολα αυτα που λες, αλλα αφορουν ολα , τα επαγγελματικα δικαιωματα καποιου επαγγελματια που του ακυρωνουν μια κλεισμενη δουλεια. λες και η ιδια που το κανεις, οτι δεν εισαι ψυχ. σαν επαγγελματιας μιλας.
επισης, να λαβουμε υποψη οτι πελατες ψυχολογων ηρθαν σε επαφη με τη απαιτηση αυτη, στην μεση μιας θεραπειας. κανεις δεν τους το εθεσε σαν ορο.
το θεμα ειναι οτι δεν εχω ακουσει κανεναν ψυχολογο να μιλαει για τα επαγγελματικα του δικαιωματα. ολοι μιλουν για την θεραπευτικη αξια της ποινης αυτης...
εμενα εκει ειναι το θεμα μου.
ας μιλησουν καθαρα για το οφελος/χασουρα τους, και ειμαι μαζι σου.
αλλα δεν το βλεπω θεραπευτικο αυτο που γινεται. το βλεπω μονο επαγγελματικα, δικαιο...