Originally Posted by
Mara.Z
εχω περασει με τη μανα μου κατι αντιστοιχο με οσα περιγραφεις, απο το 2007 μεχρι και το 2010, γεματα.
Οχι καρκινος, ενα χειρουργειο ρουτινας που πηγε στραβα και προεκυψαν παρα πολλα προβληματα, σαν λερναια υδρα μετα.
Και μονη μου χωρις βοηθεια, και δουλευα σε αλλη πολη, ....
Το σημαντικο ειναι να εισαι στο πλαι τους και να τους προσφερεις οσο μπορεις μια ποιοτητα ζωης.
Να νιωθουν οτι μπορουν να ακουμπησουν επανω σου, να μιλησουν, να κλαψουν, να εισαι διπλα τους. Αυτο μετραει κατα τη γνωμη μου και αυτο θα σου μεινει μετα...
Μην κανεις σκεψεις οτι θα φυγουν απο τη ζωη, κλπ κλπ
Πιστεψε με, θα σκεφτεσαι αλλιως αν συμβει κατι τετοιο...οποτε εστιασε στο τωρα, και μην ασχολεισαι καθολου με το μετα.
Το να αρνεισαι οτι συμβαινει ή να κανεις τα στραβα ματια ειναι λαθος για μενα. Το αποδεχεσαι και μαθαινεις να ζεις με αυτο.
Ουτε το να τους προσφερεις ενα χαμογελο ή ενα αστειο σε κανει καραγκιοζη...αν κι εγω επαιζα για χρονια αυτο το ρολο....
οπως εχω πει αρκετες φορες, η μανα μου ηταν ψυχωσικη, με οριακα στοιχεια στην προσωπικοτητα της...
Σκεψου να εχεις εναν ανθρωπο καθηλωμενο στο κρεβατι, ιδεες να πηγαινοερχονται στο μυαλο της παροτι επαιρνε seroquel, τη μια να ειναι ηρεμη, την αλλη να κανει λες και βολοδερνει σε φουρτουνα, κλπ, συν το οργανικο προβλημα υγειας που ειχε και τις ανεπαρκειες σε ζωτικα οργανα...Και ολο αυτο σε προχωρημενο βαθμο για 9 μηνες περιπου καθημερινα...
Ειχα φτασει να προσευχομαι και να λεω θεε μου δωσε μια λυση... ή να βελτιωθεί ή να φυγει ηρεμα, δεν αντεχω αλλο!!
Το μετα ειναι μια αλλη μεγαλη ιστορια, γιατι μου βγηκαν παρα πολλα που δεν τα περιμενα, με αποτελεσμα να μεινω στασιμη στη ζωη μου για αρκετα χρονια...αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.