Originally Posted by
poema
Μου φαίνεται λάθος σκεπτικό να βοηθάμε τους άλλους για να νιώσουμε εμείς καλά. Δεν το κάνω δηλαδή για να σε βοηθήσω αλλά για να καλύψω τα δικά μου κενά σαν άνθρωπος. Φυσικά η βοήθεια είναι βοήθεια σε κάθε περίπτωση αλλά έχω κάποια πιστεύω και δεν θέλω να τα καταπατήσω. Πιστεύω ότι η βοήθεια θα πρέπει να είναι αλληλεγγύη και όχι βοήθεια για να νιώσω καλά, ή βοήθεια γιατί λυπάμαι κάποιον. Θα βοηθήσω και τώρα και πάντα όποιον μπορώ και όσο μπορώ αλλά θα το κάνω μέσα από την καρδιά μου γιατί πιστεύω στην αλληλεγγύη και όχι για να καλύψω τα κενά μου (αυτά θα τα λύσω εγώ με τον εαυτό μου όχι μέσω άλλων τρόπων που δεν θα μου τα λύσουν απλά θα με ανακουφίσου ν προσωρινά για να λέω ότι κάνω και εγώ κάτι καλό). Όλοι οι άνθρωποι μου φαίνονται ίσοι και τους αντιμετωπίζω σαν ίσο προς ίσο, δεν θέλω να λυπάμαι κανένα και να δίνω ελεημοσύνη γιατί εγώ είμαι καλύτερη από αυτόν, δεν πιστεύω στην φιλανθρωπία αλλά στην αλληλεγγύη και πιστεύω ότι η ανθρωπότητα έχει μέλλον αν δείξουμε όλοι αλληλεγγύη. Φυσικά ο καθένας έχει τα πιστεύω του, δεν κατακρίνω κανένα απλά υπερασπίζομαι την άποψη μου