Που την ειδες την ειρωνεια?? Αλλα νταξει δεν εισαι συζητησιμο ατομο οποτε το κοβω εδω.
Εστάλη από GT-S7580 στο E-Psychology.gr Mobile App
Printable View
Που την ειδες την ειρωνεια?? Αλλα νταξει δεν εισαι συζητησιμο ατομο οποτε το κοβω εδω.
Εστάλη από GT-S7580 στο E-Psychology.gr Mobile App
Και γιατί δεν πάτε, σε έναν ιερέα που είναι και δωρεάν;
Ακομα καλυτερη ιδεα.
Οσο πιο τζαμπα τοσο καλύτερα. Κι αν πεσεις και σε κακο ιερεα, τουλάχιστον δεν θα κλαις τα λεφτουδακια σου.
Αφου ουτως ή άλλως υπαρχουν τοσοι μορφωμενοι και άνεργοι, υπάρχει παντα η επιλογή να παμε σε λιγοτερο μορφωμενους και να πετύχουμε το επιθυμητο αποτέλεσμα
Ειναι κι αυτη η γ@@@νη επιβεβαίωση που λαμβανουν ορισμένοι, οταν οι αλλοι ασχολουνται μαζι τους.
Αντι να χρησιμοποιήσουν τη σκεψη τους και τις απόψεις τους προς οφελος και εξω απο μικροτητες και ιντριγκες, βάζουν ο,τι μέσο εχουν και δεν εχουν, για να τραβηξουν προσοχή.
Μάλλον διαθέτουν πολύ εγωισμό ή απλά θέλουν να τραβούν την προσοχή όπως λες.
Έτσι όμως μόνο συζήτηση δεν γίνεται.
Να σε ρωτήσω,είχες σημειώσει το mail μου όταν το είχα γράψει?(σε έχω ζαλίσει άδικα και σου ξαναζητώ συγγνώμη).
Που είναι ο Μ87 να μας προτρέψει σε αυτά,αγαπητή συνάδελφε.:Ρ
Σε τέτοιες ''φοβερές'' λύσεις.
κατα τ αλλα εσεις ποτε δεν ειρωνευεστε. μαλιστα.
Λοιπον για να απαντησω στις βλακειες σας, το ποιος θελει να τραβαει την προσοχη φαινεται, οπως φαινεται και ποιος εχει προβλημα, αφου δεν δεχεστε μια διαφορετικη αποψη και πατε με το ρευμα. Μπεεε. Καλημερα σας. Why δεν αντεξες παλι να μην πεταχτεις, ο γνωστος αγνωστος του φορουμ. Κατα τ'αλλα εγω ειμαι. Δεν ξερετε τι σας γινεται. Και αν φαω προειδοποιηση επειδη σας απανταω στις βλακειες σας, εσεις πρεπει να φατε μπαν κανονικα. Αντε γεια.
λουλούδι μην απαντάς. να λες τη γνώμη σου στον θεματοθέτη και αγνόησε τα υπόλοιπα.
βάλε φίλτρα
νεφέλη απάντησες με αυτό το ύφος και τώρα βγάζεις την ουρά σου απ έξω κατηγορώντας κάποιον που είπε τη γνώμη του?
Αντί να προσπαθείς να χτίσεις συντεχνίες και να βρεις υποστηρικτές και εχθρούς, μήπως να έβρισκες λίγο ευγένεια και κανένα λογικό επιχείρημα για να συζητήσεις με το συνομιλητή σου, αντί να του επιτίθεσαι προσωπικά?
<3 καλημέρα να έχεις λουλούδι!! ;)
Ενώ με τους ψυχολόγους ε; Επαγγελματίες....Όταν ένας ψυχολόγος μορφωμένος, έχει τον πελάτη επί 5 ή 10 χρόνια και δεν τον κάνει "καλύτερο", αλλά παρά μόνο τον έχει για να του παίρνει 50αρια, ε τότε χαίρομαι που έχουν και μόρφωση κοροϊδίας, πάνω στο οικονομικό τους θύμα...
όλα τα επαγγέλματα προϋποθέτουν ένα βαθμό γνώσης πάνω σε μία επιστήμη ή σε μία "τέχνη" . Τα προαναφερόμενα προυποθέτουν χρόνια αφοσίωσης τόσο σε αυτόν που κατέχει την επιστήμη ή την τέχνη και λέγεται επαγγελματίας όσο και σε αυτόν που δέχεται τις υπηρεσίες του.
Για να το πω με απλά λόγια, όσο ζεις μαθαίνεις, και δεν υπάρχει τέλειο. Το να είναι κάποια επαγγέλματα υπερεκτήμημένα και πιο ακριβά είναι απλά θέμα εκμετάλευσης. Έχουμε απόλυτη ανάγκη να είμαστε καλά ψυχικά και σωματικά, όπως και έχουμε ανάγκη από ασφάλεια, άρα από ένα σπίτι που θα το κτίσει ο οικοδόμος σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα και τον πολιτικό μηχανικό, τον υδραυλικό κοκ, όπως και από μόρφωση προκειμένου να προσαρμοστούμε στην κοινωνία και να αποκτήσουμε δεξιότητες, και γι αυτό θα φροντίσει ο εκπαιδευτικός, όπως και από τροφή όπου γι αυτό θα φροντίσει ο αγρότης. Μέσα στην κοινωνία όλα τα επαγγέλματα είναι αλληλοεξαρτώμενα. Το ότι κάποια είναι υπερεκτημημένα είναι μία καθαρή αυθαιρεσία. Ειδικά για την περίπτωση που συζητάμε είναι παράλογα υπερεκτημημένα. Η ψυχική υγεία είναι άκρως απαραίτητη για το ευ ζην του ανθρώπου, και το κράτος θα έπρεπε να πράξει τα δέοντα ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση σε ανάλογες δομές. Ειδικά τώρα στην κρίση που υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες και προβλήματα στην καθημερηνότητα των ανθρώπων.
Μην τσακωνεστε βρε παιδια , δεν βγαινει ακρη ετσι , κοουυυυυυλ ........ωμμμμμμμμμμμμ.....ωμμμμ� �μμμμμμμμ......
Βρε παιδιά ελεύθερος επαγγελματίας είναι ο ψυχολόγος, ζητάει όσα κρίνει οτι μπορεί να πάρει, λογικό είναι αυτό.
Υπάρχουν και οι πιο ακριβοί, υπάρχουν και οι πιο φθηνοί ανάλογα τι μπορεί να δώσει ο καθένας μας.
Πάντως διαφωνώ λίγο με το σκεπτικό ότι επειδή υπάρχει κρίση πρέπει να αμείβονται όλοι με λιγότερα. Κανονικά θα έπρεπε να απαιτούμε και να προσπαθούμε να αμείβονται όλοι παραπάνω ώστε να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς, όχι το αντίστροφο. Αν ο δικός μου μισθός δηλαδή έπεσε στα 400 ευρώ το λογικό είναι να ζητώ να ανέβει, όχι να πέσει και ο μισθός του άλλου που ακόμα δεν έπεσε τόσο για να είμαστε όλοι στα ίδια χάλια. Καταλαβαίνω την οργή αυτού που αμείβεται με 5 ευρώ την ώρα όταν ο άλλος του ζητάει 40 ευρώ την ώρα αλλά όσο σαν πολίτες χωριζόμαστε σε ομάδες και τα βάζουμε ο ένας με τον άλλον ποτέ δεν θα πάμε μπροστά.
και με ποιον τρόπο θα αυξήσουν τους μισθούς τους όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι?
Κι εγω πτυχιο κ το λουλουδι πτυχιο εχουμε το λουλουδι καλυτερο απο μενα αλλα εγω προσωπικα ζω με πεντακοσια ευρω ασ μου εξηγησουν οι φωστηρεσ πωσ εγινε αυτο
Αυτό που εννοώ και δεν το λέω με καμιά διάθεση αντιπαράθεσης, είναι οτι είναι προτιμότερο να προσπαθούμε να αποκτήσουμε και μεις κατσίκα από το να ζητάμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Είναι ελληνικό φαινόμενο αυτό, δεν βγάζω την ουρά μου απ' έξω, να τα βάζουμε ο ένας με τον αλλον συνχώς και να ξεχνάμε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός. Αν εμένα ο μισθός μου έχει φτάσει 400 ευρώ μεικτά, δεν μου φταίει ο άλλος που παίρνει 1000 ευρώ ακόμα. Θα πρέπε να ζητώ, να διεκδικώ και να απαιτώ ο δικός μου μισθός να ανέβει και να μην δέχομαι να δουλεύω σαν τον σκλάβο για τρεις κ εξήντα.
Ο τρόπος για καλύτερες συνθήκες εργασίας και εργασιακά δικαιώματα είναι πάντα ο ίδιος. Απαιτεί συνειδητοποιημένους, υπεύθυνους πολίτες που είναι έτοιμοι να παλέψουν για αυτά που δικαιούνται συνολικά όλοι, κι όχι απλά να βολευτούν οι ίδιοι προσωρινά. Η τακτική του κράτους και της εξουσίας ήταν και είναι διαχρονικά ίδια. Διαίρει και βασίλευε. Μας βάζουν να σκοτωνόμαστε η μια κοινωνική ομάδα με την άλλη για το ποιος πεινάει λιγότερο. Αυτό τους βολεύει αφάνταστα.
Ελισαβετ μου, οταν ο αλλος ζηταει 50 ευρω απο εσενα που αμοιβεσαι με 2 ευρω την ωρα, ε απο εσενα τα παιρνει, δεν τα παιρνει απο το κρατος. Δεν δημιουργουμε εμεις εχθρους, αυτοι δημιουργουν οταν εχουν παραλογες απαιτησεις τετοιο καιρο. Εδω σε κανονικες συνθηκες ειναι πολλα 50 ευρω την ωρα, κατσε, ποιος εισαι; Να μην πω για τους βουλευτες γιατι αυτη ειναι αλλη κουβεντα, αλλα πρεπει να ειμαστε και λιγο ρεαλιστες. Το οτι καποιοι παιρνουν πολυ λιγα φυσικα και δεν σημαινει οτι οι αλλοι πρεπει να παιρνουν λιγοτερα, με την προυποθεση οτι δεν παιρνουν παραλογα ποσα οι αλλοι για να ειμαστε δικαιοι και δεν τα ζητανε απο αυτους που παιρνουν λιγα....... Δηλαδη να υπαρχει και μια δικαιοσυνη, πολλα ζηταμε; Και οπως λεει και η icecream, αυτη την περιοδο δεν ανεβαινουν οι μισθοι και οι συνταξεις, μονο πεφτουν, ε, ας μεινουν χωρις δουλεια τοτε οι ψυχολογοι αν θελουν να παιρνουν τοσα λεφτα, δεν γινεται αλλιως. Δεν θα δουλευω πχ εγω με 400 ευρω το μηνα για να δινω τα 200 στον ψυχολογο, ημαρτον!!!!!!!!!!!! Ας μεινουνε χωρις δουλεια λοιπον, να παρουνε το μαθημα τους, αυτο ειναι δικαιο............
Ελις, αυτη ειναι η αδικια, να εχεις ξοδεψει πανω απο 50.000 ευρω σε εξοδα για να περασεις καπου και να μενεις ανεργος, η πχ να δουλευεις για 2 ευρω την ωρα.........ελεος δηλαδη τα αυτονοητα θα λεμε; Και ο αλλος ζηταει 50 ευρω, ε οχι ρε φιλε, κατσε, ποιος εισαι, ο θεος;;; Και μεις χαλασαμε λεφτα αλλα δεν κανουμε ετσι, αλλο να τα παρουν απο καποιον που εχει, αλλα απο εναν φτωχο; Και οπως ειπε η icecream, ολα τα επαγγελματα ειναι απαραιτητα, οπως ειναι απαραιτητη η ψυχικη υγεια, ετσι ειναι απαραιτητο να εχεις ενα σπιτι, φαι, κτλ, δηλαδη αν ειναι ετσι να ανεβουν και αυτοι οι μισθοι, αλλα αυτο δεν γινεται, δυστυχως..........οταν αλλαζουν οι συνθηκες προς το χειροτερο, προσαρμοζομαστε, δεν προσαρμοζουμε τους αλλους προς εμας.........
Καταλαβαίνω τι λες βρε λουλουδι μου και έχεις δίκιο να φρικάρεις. Κι εγώ θέλω να κάνω ένα σωρό πράγματα στην ζωή μου που δεν έχω χρήματα να τα κάνω. Κι ειδικά όταν μιλάμε για θέματα υγείας είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα.
Απλά εδώ μιλάμε για ιδιώτες. Αυτοί που συνεχίζουν να παίρνουν 50 ευρώ την ώρα προφανώς βρίσκουν πελάτες που μπορούν να τα δώσουν. Εγώ ας πούμε δεν μπορώ να δώσω 50 ευρώ την ώρα για ψυχολόγο. Υπάρχουν κι άλλοι που δεν βρίσκουν πελατεία ή έχουν περισσότερη ανάγκη και έχουν ρίξει τις τιμές τους. Υπάρχουν και οι δωρεάν στο δημόσιο. Έτσι καθορίζονται οι τιμές στην ελεύθερη οικονομία σε όλα τα επαγγέλματα αναλόγως την ζήτηση που έχουν. Αυτές που φτιάχνουν νύχια πχ πριν μερικά χρόνια παίρνανε 20 ευρώ περίπου, τώρα και με 5 ευρώ βρίσκεις να έρθει σπίτι σου να σου φτιάξει τα νύχια. Προφανώς γιατί υπάρχουν πολλές και δεν έχουν πια τόση δουλειά όση είχαν πριν. Ακόμα όμως θα βρεις και κάποιες (που είχαν κάνει όνομα πχ, ή που έχουν λεφτά και δεν τις νοιάζει να χάσουν μερικούς πελάτες) που συνεχίζουν να ζητάνε 20 ευρώ. Αυτό δεν είναι κακό, είναι θέμα του πως λειτουργεί η οικονομία.
Ναι αλλα εγω οταν ημουν μικρη ημουν καπιταλιστρια γιατι δεν ηξερα τι ακριβως ηταν αλλα μετα καταλαβα οτι ειναι δικαιο να παιρνουν ολοι περιπου τα ιδια λεφτα, αφου ολες οι δουλειες ειναι κουραστικες, αντε με μικρη διαφορα, πχ δεν μπορει να παιρνει μια κομμωτρια τα ιδια λεφτα με ενα γιατρο, θα μπορουσε ομως να παιρνει ενας γιατρος 20 ευρω και μια κομμωτρια 10, αυτο θα ηταν το δικαιο, και ενας οικοδομος πχ 15, αφου δεν εχει ξοδεψει λεφτα για σπουδες, αλλα δεν υπαρχει δικαιοσυνη, δυστυχως........ τωρα το πως λειτουργει η οικονομια ποσως με ενδιαφερει, ας τα εχουν 20 ευρω τα νυχια μερικες να μεινουν χωρις δουλεια, μην παραπονιουνται ομως μετα, και παλι πχ δεν ειναι δικαιο η αλλη να εχει να δωσει 20 ευρω για νυχια και καποιος αλλος να πειναει αλλα αυτο ειναι μεγαλο θεμα συζητησης........ εχουν να κανουν ολα ομως με δικαιοσυνη, κατι που δεν το δεχονται ολοι, και κοιτανε μονο την παρτη τους!! Γι' αυτο φτασαμε εδω που φτασαμε ομως........
Τίποτα δεν είναι δίκαιο, έχεις δίκιο! Σκέψου οτι εμείς εδώ τώρα καθόμαστε σε μια οθόνη και πίνουμε ωραία το καφεδάκι μας πχ στη ζεστασιά του σπιτιού μας και κάποια παιδιά αυτήν την στιγμή σε μια γωνιά του πλανήτη πεθαίνουν από πείνα!!! Κάθε λίγα δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει από πείνα, είναι φρικτό αν το σκεφτείς!
Δυστυχώς σε συνθήκες καπιταλισμού ζούμε λουλούδι, αυτό που περιγράφεις με τα περίπου ίδια ποσά σε όλους, και με το οποίο συμφωνώ σε διαφορετικές συνθήκες, θα γινόταν ιδανικά σε συνθήκες κομμουνισμού πχ. Τώρα είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε με καπιταλισμό όμως, οπότε ο καθένας προσπαθεί να επιβιώσει όπως μπορεί. Δεν φταίει αυτός που προσπαθεί να επιβιώσει, ο καπιταλισμός φταίει!
Αλλά όντως είναι μεγάλη κουβέντ αυτή κ ακατάλληλη για αυτό εδώ το φόρουμ
εμ δεν τα εχουμε βρε ελισαβετ αυτα τα 50 ευρω ουτε κι εμεις! αλλα εμεις δε γινεται να μην παμε. πρεπει να παμε.αλλα εχεις δικιο πολυ μεγαλη κουβεντα αυτη.....
και στο δημοσιο δεν υπαρχει κανενας ελεγχος, οποτε η ποιοτητα των υπηρεσιων ειναι πολυ πολυ χαμηλη.... δυστυχως
Οι μόνοι κερδισμένοι ό,τι και να λέτε, είναι οι ψυχολόγοι, που δημιουργούν ένα κλίμα, που κρατάει χρόνια, ώστε να ξεχάσει και το "θύμα" ότι τον πληρώνει. Ένας καλός ψυχολόγος, από όσο ξέρω, δεν κρατάει με νύχια και με δόντια, το "θύμα". Προσπαθεί να τον κάνει, να αντέξει και να προχωρήσει στην ζωή του. Άλλο είναι η καλυτέρευση του ανθρώπου, στο κοινωνικό ή οικογενειακό πλαίσιο και άλλο η οικονομική εκμετάλλευση, για 5 ή 10 χρόνια ή και παραπάνω, όπως σωστά προαναφέρθηκε.
Για να δωσω μια ακριβη εικονα της οικονομιας , οταν μια οικονομια βρισκεται σε υφεση , κανονικα , μειωνονται οι φοροι, τα επιτοκια ( ωστε να μην εχει κινητρο ο καταθετης να τα παει στην τραπεζα ) , και αρχιζει να υπαρχει ενα πρωτογενες πλεονασμα ( πρωτ. πλεον. ειναι τα εσοδα ενος κρατους , μειον τα εξοδα , στα εσοδα ΔΕΝ συμπεριλαμβανονται οι φοροι , αλλα στα εξοδα , εδω εχουμε την πονηρια να βαζουν τους φορους στα εσοδα , και να παρουσιαζουν ενα πλασματικο πλεονασμα , που δεν εχουμε ουσιαστικα ) και ενα αρνητικο ΑΕΠ , , οποτε δεν υπαρχει κανενα κινητρο απο αυτους που εχουν χρηματα να επενδυσουν σε κατι , αφου τα παντα φορολογουνται ......................σαν οικογενεια πληρωνουμε 60.000 φορους ετησιως , και δεν εχουμε ουσιαστικα καμμια επιχειρηση , τρωμε απο τα ετοιμα , και απο ενα χαζο επιτοκιο στα χρηματα μας , 1% , ουσιαστικα , εμεις πληρωνουμε τους δικους σας φορους , η κατι σαν εμας ( δεν το λεω με εμπαθεια , θυματα ειμαστε κι εμεις , ) ,αλλιως θα τα παρουν απο μειωσεις συνταξεων , μισθων , απο τον αγροτη , δλδ η συνταγη για την ανακαμψη της οικονομιας δεν μπορει να βασιζεται στην μειωση του διαθεσιμου εισοδηματος ( απαραιτητο για να κινηθει η αγορα ) , που συμβαινει ειτε με τους πολλους φορους ,. ειτε με την μειωση εισοδηματων/μισθων /συνταξεων .................καθε δοση δανειου που παιρνουμε απεξω , παει στην αποπληρωμη των ΤΟΚΩΝ , ουτε καν του κεφαλαιου ........οποτε με αυτην τακτικη , θα βυθιζομαστε ολο και περισσοτερο στην υφεση ............απο τοτε που ανελαβε ο Τσιπρας ( απολιτικος ειμαι ) , το εξωτερικο χρεος αυξηθηκε κατα 20 δις ..............δεν ξεμπλεκουμε με αυτον τον τροπο ουτε σε 50 χρονια , αν δεν γινει κατι βεβαια απροσδοκητο και δραστικο ......οι καταθεσεις ολο και μειωνονται , εχει χαθει η εμπιστοσυνη στις τραπεζες ( βλ. capital control ) και ολοι παιρνουν τα χρηματα τους απ αυτες , οι χρεοκοπιες αυξανονται , η φτωχεια μεγαλωνει , ειμαστε χειροτερα απ οτι ειμασταν επι Κατοχης ......
οσο χρωσταμε αυτο το ιλιγγιωδες ποσον , ειμαστε υποδουλοι των ξενων , και οσοι παραπονουνται για το συστημα υγειας , κι εγω μαζι τους ,( αφου μετα απο ατυχημα το '15 , με αφησαν κι εφυγα απ τον Ερυθρο Σταυρο με ενα νεφρο που εχανε συνεχως αιμα , ευτυχως ειχα ιδιωτικη ασφαλεια και πηγα στο Υγεια και νοσηλευτηκα ) , τους πληροφορω οτι σε οποιο κρατος ανακατευτηκε το ΔΝΤ , ο μεγαλυτερος τοκογλυφος του πλανητη , κυριως Αμερικ. συμφεροντων , και οχι μονο , ο Μ.Ο ζωης μειωθηκε κατα 5-10 χρονια ......
η παρελαση μας ελειπε ......................
Οσο για την ευγένεια μου ή μη, λουλουδι, αν με ειχες διαβασει καλύτερα θα ηξερες με τι είχες να κάνεις.
Ειναι εκδηλη η διάθεσή σου σε πολλα θεματα εδω μεσα να προκαλέσεις καυγά. Δεν είναι θεμα υπερασπισης εαυτού, αυτο ολοι το κάνουν, είναι θεμα νεύρων και ξεσπασματων οπου σε παιρνει. Στην προκειμένη περιπτωση σε ενα φόρουμ.
Νεφέλη,δεν θα καταλάβει,αφού βλέπει παντού εχθρούς και θεωρεί πως είναι ανώτερη από όλους.Έτσι έγραφε και με τον προηγούμενο λογαριασμό της,ονόματι Pillow ή always sad.
Εσύ πάντως να ξέρεις πως δεν χρειάζεται να αποδείξεις κάτι.Το ήθος και.η αξιοπρέπεια σου φαίνονται στα σχόλια σου,καθώς σέβεσαι τα θέλω και τις απόψεις του άλλου,έχεις διαθέσει να βοηθήσεις και δεν προκαλείς.