Βουρ στον πατσα αυτο σημαινει ορμα του
Βουρ στον πατσα αυτο σημαινει ορμα του
Θα ήθελα να συμπληρώσω πως με τον καιρό ένιωσα την ανάγκη πως έπρεπε κάπως να ισορροπήσω το συναίσθημα με τη λογική, οπότε αυτό που έκανα ήταν να διαβάσω βιβλία! Ειλικρινά είναι ότι καλύτερο ξεκίνησα να κάνω στη ζωή μου! Μου έκανε μεγάλο καλό!
Κατ' αρχήν τώρα βρίσκεσαι σε μία κατάσταση πένθους της σχέσης που έχασες. Ο τρόπος που θα διαχειριστείς αυτή την κατάσταση παίζει ρόλο για το χρονικό διάστημα που θα κρατήσει.
Επίσης, σχετικά με την ευαισθησία, είναι άλλο το να είσαι ευάισθητος και άλλο το να είσαι υπερβολικά δοτικός, σε βαθμό που να μην ενδιαφέρεσε πραγματικά και ουσιαστικά για τον εαυτό σου και για το να παίρνεις κιόλας, όχι μόνο να δίνεις.
Θα σου έλεγα να το ψάξεις το θέμα και να μη μείνεις στο "εγώ έτσι είμαι". Άσχετα από την ιδιοσυγκρασία, υπάρχει και ο τρόπος σκέψης, ο οποίος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.
Σε καμία περίπτωση ο σκοπός δεν είναι να γίνεις άλλος άνθρωπος, αλλά να ψάξεις να βρεις τι φταίει από την πλευρά σου, να το διορθώσεις και ν' αρχίσεις να βελτιώνεσαι, να γίνεις ο καλύτερος εαυτός σου και όχι κάποιος άλλος.
Οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα στις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους και ειδικά στις ερωτικές σχέσεις, έχουν θέματα που τα κουβαλούν από το παρελθόν, τα οποία μερικές φορές είναι τόσο ύπουλα που δεν μπορούν να γίνουν εύκολα αντιληπτά, γι' αυτό μας αναφέρεις πως είχες καλά παιδικά και εφηβικά χρόνια.
Ψάξ' το το θέμα όστε να τη βρεις τη λύση, αντί να περιμένεις να σε δεχτούν οι άλλοι όπως είσαι τώρα.
Το παρελθον εχει τελεστει.Ο, τι γραφει δεν ξεγραφει και το πολυ ψαξιμο μονο κακο κανει.Ναι μεν διδασκει αλλα το να ζεις η να πορευεσαι με αυτο απλως ειναι σα να ζεις σε ψεμα. Επισης αν θες poet να δεις ενα ποιημα μου κοιτα τα πρωτα αρθρα μου.Το συγκεκριμενο ταιριαζει και στην περισταση
Εστάλη από SM-J510FN στο E-Psychology.gr Mobile App
Εγω γιατι νομιζω οτι εισαι μια χαρα και οτι οι φιλοι σου ειναι για τα μπαζα;
Το διαφορετικο ο
ανθρωπος το στηλιτευει.ειναι ομως αυτος λογος για να
να ενταχθουμε στη μαζα και να λυγισουμε? Και πως ξερουμε οτι αυτη ειναι η σωστη?
λουλούδι
Ξέρω ότι είναι για τα μπάζα... μάντεψε όμως ποιός έχει απομονωθεί, υποφέρει, και όπως πρόσφατα έχουν παρατήσει!
iwannaaa
Δεν θέλω να ενταχθώ στη μάζα! Σε καμία περίπτωση! Αλλά ο πόνος της διαφορετικότητας, δεν δημιουργεί μόνο μια ευγενική φιλοσοφία ζωής! Αφαιρεί και ζωή!
Δεν είναι μόνο η απώλεια της σχέσης που με έχει κάνει κομμάτια! Είναι η επιστροφή στο 0 και στο τίποτα! Πριν από αυτή τη σχέση δεν ήξερα τι μου έλειπε, αλλά ζούσα! Έκανα τα ταξίδια μου, πήγαινα στις συναυλίες μου, έκανα τις εξερευνήσεις μου, διάβαζα, έγραφα κλπ Υπέφερα από τη φαντασία μου! Τώρα όμως ξέρω τι ακριβώς μου λείπει, και αυτό με εξουθενώνει! Μου λείπει η γυναίκα που κοιμόμουν μαζι της τα βράδια αγκαλιά, και την ξυπνούσα ή με ξυπνούσε με χάδια και φιλιά! Μου λείπει το όμορφο χαμόγελο της, και η ευδιάθετη καλημέρα της! Αν και από τη φύση μου μελαγχολικός, πρώτη φορά στη ζωή μου χαμογέλασα τόσο πολύ!
Αρα τι κανουμε? Εχω αρρωστησει.Εχω μαραθει .Ειμαι οπως τον κορμο ενος δεντρου που τον διαβρωνουν ο αερας , το κυμα της θαλασσας , οι καταιγιδες..αφηνω ολους τους εξωτερικους πααγοντες να με κατευθυνουν οπου θελουν.Τα λογια τους ειναι σειρηνες στο κεφαλι και την ψυχη μου.Μερικες φορες νομιζβ οτι ειμαι μαγνητης του πονου.Νοιωθω τοσο εντονα που ευχομαι να μπορουσα να κλεισω τα συναιαθηματα μου.Η ζωη που εχω δε μου ταιριαζει .Με βλεπουν ολοι στεναχωρημενη και μου λενε πχ οι καθηγητες μην αγχωνεσαι για τις πανελληνιες ενω δε με ενδιαφερουν καν .Δεν μου αρεσει ετσι οπως ειναι κι οσο πιεζω τον εαυτο μου αρρωσταινω.
Αχ βρε παιδια ωραια τα λετε, αλλα συμφωνω κι εγω με τον Poet πως δεν πρεπει να πηγαινουμε εκει που πηγαινει η μαζα, ειναι λαθος! Στην ψυχοθεραπεια που εκανα, μου ελεγε ο γιατρος μου οτι ο ανθρωπος ειναι γεννημενος να ειναι καλος και στην πορεια αλλαζει, και μαλιστα το να ειναι καλος, επειδη ειναι το φυσικο του, τον κανει να αισθανεται καλα! Οσο πιο καλοι δηλαδη, τοσο πιο καλα αισθανομαστε! Οποτε ισως αυτοι οι φιλοι οπως και η μαζα, με το να βλεπουν την αλλη σαν ενα κομματι κρεας, ισως δεν νιωθουν και τοσο καλα οσο νομιζουμε, χανουνε ουσιαστικα πραγματα της ζωης, δεν νομιζετε; Εμεις, αυτο που μπορουμε να κανουμε οπως ειπα στην ιωαννα, ειναι να συνεχισουμε να ειμαστε ευαισθητοι, λογικοι και καλοι (η μαζα ειναι ακριβως τα αντιθετα σε ολα) και να δωσουμε δυναμη και αξια στον εαυτο μας, να μην αφηνουμε τους αλλους να μας ποδοπαταμε, μπορουμε να το κανουμε αυτο αμα θελουμε, δεν ειναι θεοι οι αλλοι, ανθρωποι ειναι σαν κι εμας, και ισως πιο δυστυχισμενοι απο εμας αν ισχυουν αυτα που ειπε ο γιατρος, αν και πολλες φορες τα αμφισβητω, δεν ξερω ποια ειναι η αληθεια! Και αμα ειναι ετσι Poet, οπως τα λεει ο γιατρος, δεν ειναι οτι χανουμε ζωη επειδη ειμαστε ευαισθητοι και λογικοι, απλα επειδη δινουμε αξια στους αλλους αντι στον εαυτο μας!!!!!!! Και το οτι αφηνουμε να μας ποδοπατανε, αρα δεν φταιει ο χαρακτηρας μας, φταινε οι αμυνες μας!
Το θεμα ειναι πως βελτιωνουμε τις αμυνες? Με πρακτικο τροπο.και πως πειθουμε τον εαυτο μας οτι δρουμε σωστα
Έτσι ακριβώς ένιωθα όταν χώρισα... Όλα τα πράγματα στη ζωή είναι μικρά κι ο χρόνος τα μεγαλώνει, μόνο ο πόνος είναι μεγάλος κι ο χρόνος τον μικραίνει. Θα περάσει ο χρόνος, θα αλλάξει η καθημερινότητα σου, θα χτίσεις νέες σταθερές κι έπειτα όλα θα είναι μια γλυκόπικρη ανάμνηση....
Όσον αφορά, τη διαφορετικότητα είναι κάτι σχετικό.... έχει να κάνει με το πλαίσιο και με τον τρόπο που την εκφράζουμε... Αν επιλέξω να τη χρησιμοποιώ και να "προκαλώ" με τη αυτή, το πιθανότερο είναι να χαρακτηριστώ γραφική... ίσως να με έχουν ήδη χαρακτηρίσει έτσι... Εάν, επιλέξω να την κάνω να φαίνεται ακόμη εντονότερη, ίσως να χαρακτηριστώ σνομπ... Εάν επιλέξω απλώς να δημιουργήσω μια ευγενικότερη φιλοσοφία ζωής με αυτή, όπως ειπώθηκε παραπάνω, τότε ίσως να μην νιώθω ότι περιθωριοποιούμαι....
Έρις
Συμφωνώ με τα όσα έγραψες! Δεν χρησιμοποιώ τη ''διαφορετικότητα'' μου αυτή για να προκαλέσω σε καμία περίπτωση. Θέλω όντως να δημιουργήσω μια ευγενικότερη φιλοσοφία ζωής, και να ζήσω με αυτή! Αλλά η συμπεριφορά των γύρω μου, με πείθει για τη δυσκολία αυτού του εγχειρήματος! Δεν θέλω να αλλάξω όμως! Θέλω να παραμείνω ρομαντικός καλλιτέχνης, παθιασμένος αναζητητής υπέροχων ανθρώπων! Και έναν τέτοιο υπέροχο άνθρωπο θέλω στη ζωή μου! Μου αξίζει μια γυναίκα η οποία θα εκτιμήσει την ιδιοσυγκρασία μου! Αλλά είναι τόσο μα τόσο σπάνιο να γνωρίσω κάποια που να μην είναι πρακτικό μυαλό! Νιώθω πλέον πολύ κουρασμένος! Φοβάμαι πως ξανά θα απομονωθώ! Αυτό τον φόβο είχε και εκείνη όταν πήρε την απόφαση με τη σειρά της να με αφήσει! Κατασκεύασα ένα φανταστικό κλουβί, και αυτή η σχέση με έβγαλε από αυτό το κλουβί! Και ήταν τόσο υπέροχα που βγήκα έξω στον κόσμο, και έζησα για λίγο το όνειρο μου! Μου το έλεγε συχνά πως επιτέλους ζούσα, και με συγκινούσε τόσο πολύ! Πίστεψα πως βρήκα τον άνθρωπο μου! Έστω και με αυτή την ιδιαίτερη διαταραχή. Αλλά φοβάμαι! Δεν είμαι μικρός πια! φοβάμαι πως η αναζήτηση μου δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα! Φοβάμαι πως θα πεθάνω μόνος! Αυτό σκέφτηκα αμέσως όταν χώρισα! Πως δεν υπάρχει πουθενά ο άνθρωπος που θέλω στη ζωή μου! Και μου είναι αδύνατο να συμβιβαστώ σε μια σχέση, που θα της λείπει η ουσιαστική επικοινωνία, και στιγμές όπως εκείνες που έχω περιγράψει σε αυτό αλλά και σε άλλα θέματα! Θα νιώθω άδειος!
Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα ο όρος διαφορετικότητα.... (νιώθω ότι σχολιάζουμε θέμα έκθεσης της γ' λυκείου). Θεωρώ ότι θα ήταν πιο δίκαιο και ίσως σωστότερο να το προσεγγίσουμε ως το μοναδικό στίγμα, την μοναδική ιδιοσυγκρασία του καθενός...
Ασχέτως με τον ορισμό... είναι σίγουρο πως δεν χρειάζεται να αλλάξεις και δεν έχεις λόγους να το κάνεις. Είναι εξαιρετικά γοητευτικό να θες διατηρήσεις τον ρομαντισμό, το πάθος σου για την τέχνη και τις εξιδανικευμένες εικόνες του έρωτα και των ανθρώπων που αγαπάς στην εποχή του άκρατου υλισμού... Ωστόσο, η ύλη χρειάζεται ύλη για να υπάρξει... Είναι ο φόβος της μοναξιάς που φέρνει αυτές τις σκέψεις στο μυαλό σου και γίνονται κι αυτές φοβίες. Δεν ξέρω αν υπάρχει το "τέλειο" ταίρι για τον καθένα μας, αλλά πιστεύω ότι η μοναξιά και η απομόνωση είναι επιλογή. Ίσως αυτή τη φορά να χρειαστεί να βγεις μόνος σου από το "κλουβί" σου, χωρίς παρέα για αρχή και να την βρεις κάπου στην πορεία. Κι επόμενη γυναίκα που θα ρθει στη ζωή σου, θα είναι ένα καινούργιο ταξίδι, μία καινούργια περιπέτεια με όμορφες στιγμές. Όσον αφορά την ηλικία, (δεν ξέρω ακριβώς πόσο είσαι) αλλά δεν είναι αναγκαίο η βιολογική μας ηλικία να συνάδει με την κοινωνική ή την ψυχολογική μας ηλικία... μέχρι να γλείψεις τις πληγές σου και να κλείσουν, μπορείς να επιλέξεις όποια θέλεις.. Μπορείς να σταματήσεις για λίγο το χρόνο.
Poet και εμενα μια ψυχολογος μου εχει πει οτι ειμαι απο τη φυση μου μελαγχολικη και καταθλιπτικη.γτ ομως?
iwannaaa
Τι να σου πω! Ίσως παίζει ρόλο η κατασκευή του εγκεφάλου σε αυτό, και ορισμένοι άνθρωποι είναι επιρρεπείς σε μια πολύ συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση!
Έρις
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ξανά με τα όσα έγραψες! Σε ευχαριστώ για την στήριξη σου στον πόνο που νιώθω! Η εποχή αυτή δεν είναι η κατάλληλη όμως για την αναζήτηση των ανθρώπων που έχω ανάγκη για να συνεχίσω να ζω! Και οι ελπίδες έχουν λιγοστέψει πάρα πολύ! Όλοι τους μα όλοι τους, έχουν μια παρόμοια αντίληψη για τις σχέσεις των ανθρώπων, είτε φιλικές είτε ερωτικές. Έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα πως επειδή είναι έτσι ο κόσμος, πρέπει να τον δεχτούν όπως είναι! Δεν μου ταιριάζει αυτή η πραγματικότητα, και αυτό είναι που με κάνει μελαγχολικό, και ακατάδεχτο στους γύρω μου! Θέλω να ζήσω μια νέα περιπέτεια! Έναν καινούριο Έρωτα, που θα μου επιτρέψει να αφεθώ περισσότερο ακόμα, επειδή η ιδιαίτερη κατάσταση της πρώην μου, δεν μου το επέτρεψε όσο θα ήθελα! Αλλά μου πήρε πάνω από 10 χρόνια για να μου συμβεί στη ζωή μου κάτι τόσο υπέροχο! Και έχω ξεπεράσει ήδη τα 35! Δεν θα αντέξω να μείνω ξανά τόσα πολλά χρόνια μόνος! Ο λόγος που έμεινα τόσα χρόνια είναι επειδή είμαι αντίθετος με τις εφήμερες σχέσεις! Ήξερα πως μια τέτοια σχέση δεν μου ταιριάζει καθόλου! Ήξερα πως δεν θα μπορούσα να νιώσω τίποτα! Πάντα είχα στο μυαλό μου να ζήσω αυτό που έζησα με εκείνη! Και το έζησα πραγματικά! Αλλά δυστυχώς όλες οι ιστορίες δεν έχουν καλό τέλος!
Ο πόνος θα περάσει αργά ή γρήγορα... τώρα είναι λογικό να χάνεις την πίστη και την ελπίδα σου.... αρκεί να είναι προσωρινό. Δεν αναφέρομαι σ αυτό υπό το πρίσμα της αισιοδιοξίας, νομίζω ότι δεν είναι το φόρτε μου, απλώς αφού περάσει το πρώτο σοκ του χωρισμού, θα αλλάξει ο εσωτερικός σου κόσμος κι αν έχεις τη διάθεση θα αντιμετωπίζεις και τον κόσμο γύρω σου αλλιώς. Δεν πιστεύω σε γενικεύσεις του τύπου "όλοι έχουν τις ίδιες αντιλήψεις" κλ... Υπάρχουν άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες που αναζητούν την επικοινωνία, τον έρωτα... Άνθρωποι που είναι μόνοι τους. Απλώς, χτίζουμε τα κάστρα μας πιο γερά όσο μεγαλώνουμε κι αφήνουμε όλο και λιγότερους να περάσουν τις πύλες. Κι έτσι οι σχέσεις γίνονται πιο επιφανειακές.... από ανασφάλεια και φόβο.
Προφανώς υπάρχουν κι επιφανειακοί άνθρωποι χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις, που δεν νιώθουν την ανάγκη να φτάσουν στο βάθος των πραγμάτων και των ιδεών (ίσως να είναι και πιο ευτυχισμένοι γιατί δεν υπεραναλύουν τόσο...), αλλά δεν νομίζω ότι θα επέλεγες έναν άνθρωπο με αυτά τα χαρακτηριστικά ως σύντροφο. Κι από κάθε ιστορία της ζωής σου, είναι στο χέρι σου να χρωματίζεις το τέλος της με τα δικά σου χρώματα... είτε όμορφα, είτε άσχημα... είτε φωτεινά, είτε σκοτεινά...
Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι έχουν τις ίδιες αντιλήψεις, επειδή αυτό τους δημιουργεί μια κάποια κοινωνική ασφάλεια, να μην χάσουν δηλαδή το ''προτέρημα'' να ανήκουν κάπου! Σαφώς και υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν κάτι πιο ουσιαστικό, αλλά επειδή έχουν χτίσει γερά απόρθητα κάστρα, μοιάζουν σαν να μην υπάρχουν! Ποτέ δεν θα επέλεγα έναν επιφανειακό άνθρωπο για σύντροφο! Θέλω η ευτυχία μου να έχει τα δικά της χρώματα! Όχι επειδή είμαι κάποιος εξαιρετικός άνθρωπος! Αλλά επειδή δεν μου ταιριάζει η κοινή αντίληψη των πολλών, δεν νιώθω ευτυχισμένος αν υιοθετήσω κι εγώ αυτές τις απεχθείς σε εμένα αντιλήψεις!
Δεν θα θελα να παρεξηγήσεις ή να παρεξηγηθείς από την ερώτηση μου... Ποιές είναι αυτές οι αντιλήψεις που θεωρείς τόσο παρωχημένες και απεχθείς; Την ανάγκη του ανήκειν την έχουμε όλοι, απλώς αλλάζει το πλαίσιο που την εκφράζουμε. Όσο αυτάρκης και να ναι κανείς και παραμένει κοινωνικό ζώο... Σαφώς και δεν είμαι υπερ του να αλλάξεις την κουλτούρα και τις αντιλήψεις σου, όπως είπα και παραπάνω, απλώς προσπαθώ να εξηγήσω πως έχουμε την τάση να μην δίνουμε στους ανθρώπους μια ευκαιρία να ξεδιπλωθούν και τους κρίνουμε ευθής εξ αρχής με αυτά που προβάλουμε πάνω τους.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παρεξηγησω την ερώτηση σου! Κουβέντα κάνουμε! Αν θέλεις την απάντηση την έχω γράψει στην δεύτερη σελίδα του θέματος. Πρόκειται για ένα κείμενο που έγραψα πρόσφατα. Θα ήθελα την γνώμη σου πάνω στις σκέψεις μου!
Διαβάζω ωραία λόγια όπως το πόσο ωραίος και σπάνιος άνθρωπος είμαι, ή πόσο αρέσει σε ορισμένες γυναίκες το γεγονός πως είμαι ρομαντικός, δημιουργικός, και πόσο τους αρέσει ο τρόπος που μιλάω κλπ Αλλά δεν με ικανοποιεί τίποτα πλέον! Και οι πρώην κοπέλες μου, αυτά μου έλεγαν! Αλλά πάντα ήθελαν κάτι άλλο! Το αποτέλεσμα; Να βασανίζομαι κάθε ημέρα! Και τώρα που χώρισα ο πόνος και ο ελάχιστος ύπνος είναι πλέον η καθημερινότητα μου! Η ζωή ειναι χάλια! Έχω εξαντλήσει όλες τις ελπίδες μου! Δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα μπορώ να αντέξω αυτή την ανυπόφορη κατάσταση!
Και πιθανον το εννοουσαν οσες σου το ειπαν. Ισως ομως, αυτο καποια στιγμή να κουρασε. Δεν ξερω, εικασίες κανω. Εμενα προσωπικα δεν θα με κουραζε νομιζω. Απλως προσπαθω να διευρυνω λιγο αυτο που σκέφτεσαι.
Εχεις καποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικα. Ευγενεια, ήθος, ρομαντισμό, ευαισθησία. Σίγουρα ομως υπαρχουν και καποια δευτερεύοντα στοιχεία απο τα όποια ολοκληρωνεται ο χαρακτηρας και η ιδιοσυγκρασία σου. Φυσικά, αυτα τα γνωριζεις μονο εσυ.
Ισως χρειαστεί να δεις λίγο πιο αποστασιοποημενα τον εαυτο σου. Να γινεις για λίγο ενας ουδέτερος (οσο ειναι εφικτό, δεν ειναι ευκολο), παρατητρητης, ο οποίος θα εντοπίσει στοιχεία και πραγματα περα απο τα προφανή. Ισως εκεί να βρίσκονται καποιες απαντησεις κι οχι στην ευαισθησία σου. Με αλλα λόγια, να μην ειναι η ευαισθησία το προβλημα, οπως μεχρι τωρα πιστεύεις, αλλα κάτι αλλο. Που μονο εσυ μπορείς να εντοπίσεις και εαν θελεις να αλλαξεις.
Σε ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την απάντηση σου! Για αυτό τον λόγο θέλω μια γυναίκα δίπλα μου που να έχει παρόμοιες ανάγκες με τις δικές μου. Για να μην πάρω ξανά την ίδια απάντηση! Δεν θέλω να αλλάξω επειδή από πάντα με θυμάμαι να έχω αυτές τις ανάγκες! Νιώθω άδειος χωρίς αυτές τις υπέροχες στιγμές! Χωρίς αυτές τις στιγμές που πολλοί δεν αναζητούν στις σχέσεις τους! Απλά σε αυτή την εποχή δεν μπορεί να εκτιμηθεί μια τέτοια συμπεριφορά, από τη στιγμή που οι γυναίκες έχουν γίνει περισσότερο ανταγωνιστικές και διεκδικητικές από εμάς στους άνδρες, οπότε μια τέτοια συμπεριφορά ίσως να τις ξενίζει λίγο. Πάντως για να είμαι ειλικρινής, ακόμη και στο σεξ δεν έχω κάποιο θέμα! Εκεί αλλάζω και γίνομαι πιο δυναμικός από αυτό που δείχνω! Δεν το λέω για να το παίξω κάποιος κλπ Απλά έτσι έχουν τα πράματα Και επίσης το σεξ δεν είναι κάτι που το βλέπω εγωιστικά, και προσπαθώ να ικανοποιώ την σύντροφο μου, ακόμη και αν δεν ικανοποιηθώ όσο θα ήθελα εγώ ο ίδιος! Τότε ποιο είναι το λάθος μου, όταν έχω μάθει να δίνω στην σύντροφο μου; Εμένα μου αρκεί ένα χαμόγελο και ένα ειλικρινές ευχαριστώ μέσα από την καρδιά! Το πραγματικό πρόβλημα μου δηλαδή, είναι πως δεν έχω γνωρίσει ακόμη την κατάλληλη γυναίκα για εμένα!
Όπως και να'χει, αφού περάσεις την περίοδο του "πενθους" γι'αυτη την κοπελα και την σχεση, η ουσία του να βρεις λυση σε αυτο που σε βασανιζει, ειναι να ψαχτεις μέσα σου. Μην προσπαθεις να βρεις τι εχουν οι αλλοι και δεν σε αποδέχονται, αλλα τι καλυτερο μπορεις να κανεις εσυ για τον εαυτο σου πρωτα.
Και μονο το γεγονός οτι οι ιδιοι μπορεί να μην αποδεχόμαστε το οτι ειμαστε ευαίσθητοι, αυτο αμεσως αμεσως δημιουργεί προβλημα. Αυτος που δεν αποδέχεται τον εαυτό του, κοινως δεν τα εχει βρει που λέμε, φαίνεται κάπως περίεργος, αποκοσμος, απροσιτος στους αλλους. Κανείς δεν θέλει δίπλα του καποιον που αμφιταλαντευεται για το ποιος ειναι, που ενδόμυχα θα'θελε να ειναι κατι αλλο απο αυτο που ειναι, καποιον που δεν εχει εμπιστοσυνη στον εαυτο του.
Οπως και αν το δεις η σιγουριά στον εαυτο και η αυτογνωσία κάποιου, αποπνεουν αλλο αερα. Ειναι πιο "ερωτικος", πιο ερωτευσιμος, πιο μυστηριωδης, πιο...πιο...απ'αυτα που θελουν οι γυναίκες.
Και δεν εννοώ να αλλαξεις αυτη την ευαισθησία και αυτη την πλευρα του εαυτού σου, την οποία προσωπικα βρίσκω υπέροχη!
Απλώς, να δεις τι περισσοτερο ή καλυτερο μπορείς να κανεις για την καλυτερη εκδοχη του εαυτού σου.
Ειναι σιγουρο οτι δεν εχει βρεθει ακομα η κατάλληλη γυναίκα που θα εκτιμήσει ολα αυτα που εχεις να δωσεις.
Μην αποθαρρυνεσαι. Θα σου πω το κλασικο κλισε, αλλα ειναι αληθεια: αυτη που τωρα πενθεις και θα θελες να επιστρέψει, δεν ηταν ουτε για να ειναι διπλα σου, ουτε για να επιστρέψει. Ειναι εκει που της πρεπει να είναι: μακρια σου. Οχι γιατι ησουν λιγος. Αλλα για το ακριβως αντιθετο: ησουν πολύς και δεν σου αξιζε. Οσο κι αν τωρα βουλιαζεις στην απουσια της. Ησουν πολύς.
Εισαι πολυ νεος για να το βαλεις κατω. Ολη η ζωη ειναι μπροστα σου. Προχώρα με την καλυτερη εκδοχη που μπορείς να γίνεις, και καποια στιγμή θα έρθει διπλα σου η σωστη για σενα γυναίκα. Ειμαι σίγουρη γι'αυτο. Οταν πηγαινεις συνειδητα προς αυτο που επιθυμείς, απο κάπου ερχεται κι εκεινο να σε βρει...
Poet, διάβασα τα προηγούμενα post σου. Έχω να πω τα εξης:
1) ΟΛΟΙ οι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι, και αυτοί που το λένε και αυτοί που δεν το λενε. Οπότε δεν είσαι ο μόνος, άρα μην αγχώνεσαι.
2) Κάνεις δεν έχει γνωρίσει την κατάλληλη/ο γυναικα/άντρα. Όλοι υποχωρούν και υποκρίνονται στη σχέση τους ώστε να συνεχίσουν να πορεύονται.
3) Το ότι είσαι διαφορετικός από τους άλλους αυτό είναι πάρα πολύ καλό! Μην αγελοποιηστε, ακολουθήστε το μοναχικό δρόμο και ας μην μιλήσετε σε κανέναν ποτέ σας!
Κάποια στιγμή θα βρεις την σύντροφο που επιθυμείς, υπάρχουν εξαιρετικά κορίτσια έξω. Και εγώ ζω μόνος, έχω πλήρως απογοητευτεί από γυναίκες, φιλους, συγγενείς, ανθρώπους γενικότερα. Δεν με ενδιαφέρει. Δεν θα αλλάξω για να κάνω παρέες. Ας βγαίνω μόνος μου, καλύτερα περνάω.
Μην απογοητευεσαι! Να είσαι δυνατός! Ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό!
Εστάλη από Nexus 7 στο E-Psychology.gr Mobile App
ειναι αντιφατικα αυτα που λες.
αν ολοι ειναι δυστυχισμενοι και κανεις δεν εχει βρει τον καταλληλο, αλλα υποκρινονται, πως του λες οτι αυτος θα την βρει?
καλα κανεις και δεν αλλαζεις για να κανεις παρεες, αλλα αν αυτα που σε κρατανε μακρια απο παρεες, ειναι ελαττωματα, καλα ειναι να προσπαθησεις να αλλαξεις για σενα. οχι για να κανεις παρεες.
και θα ρθουν και οι παρεες..
Poet, απ' ότι έχω καταλάβει, πιστεύεις ότι δεν έχεις κανένα άλλο πρόβλημα από την πλευρά σου, πέραν της ευαισθησίας. Το πρόβλημα το έχουν οι άλλοι, οι οποίοι, όπως μας πληροφορείς, είναι απλά διαφορετικοί από εσένα και δεν εμβαθύνουν. Το αποτέλεσμα είναι να σε παρατάνε κάποια στιγμή οι κοπέλες, επειδή υποτίθεται πως θέλουν τους άλλους, τους "διαφορετικούς" από εσένα.
Εδώ μπήκες για να το γνωστοποιήσεις, να το μοιραστείς. Με βάση τα λεγόμενά σου, σε όλο το νήμα, δε βλέπω να θέλεις κάτι άλλο, άσχετα αν στον τίτλο αναφέρεις πως ζητάς τη βοήθεια των χρηστών του forum, σχετικά με το πρόβλημά σου, δηλαδή την ευαισθησία.
Με λίγα λόγια, πιστεύεις πως χρειάζεται να αλλάξεις για να πετύχεις στα αισθηματικά, αλλά δεν αλλάζεις γιατί νομίζεις πως έτσι δε θα είσαι ποια ο εαυτός σου, αν κατάλαβα σωστά.
Όμως, αλλαγή δε σημαίνει απαραίτητα να γίνεις άλλος άνθρωπος, αλλά να βελτιώσεις τον εαυτό σου, δυναμώνωντας τα θετικά σου χαρακτηριστικά και αποδυναμώνωντας τα αρνητικά χαρακτηριστικά, εκτός κι αν νομίζεις πως είσαι τέλειος και αλάθητος.
SB_
Σωστά έχεις καταλάβει τα όσα είπα! Δεν θέλω να γίνω άλλος άνθρωπος, και φυσικά δεν είμαι τέλειος όπως κανείς μας δεν είναι! Απλώς έχω υποφέρει πραγματικά από την ιδιαίτερη ευαισθησία μου, όπως και στην δουλειά κάποτε, αλλά εκεί άλλαξα για να επιβιώσω. Δεν έγινα υποκριτής ή ψεύτης, σκλήρυνα όμως! Δεν μπορώ όμως να αλλάξω με τίποτα, και ούτε θέλω βέβαια, στις προσωπικές μου σχέσεις. Εκεί θέλω να είμαι όπως είμαι πάντα. Και όσον αφορά τις γυναίκες, εκεί ιδιαίτερα δεν βρίσκω λόγο να αλλάξω, απλώς πρέπει να βρω εκείνη που θα επιθυμεί να έχει η σχέση μας μια ομορφιά και μια ποιότητα, που δεν βλέπω στα άλλα ζευγάρια που γνωρίζω!
ολα καλα και σεβαστες οι οποιες "ιδιαιτεροτητες " σου βρε ποετ, αλλα και σε αυτο το μηνυμα και σε πολλα αλλα και σε δημοσιευση που διαβασα σε ενα μπλογκ που μας ειχες δωσει, συγκρινεσαι και υποβαθμιζεις τους αλλους να δειχτεις ο "σωστος " και πχοιοτικος που απλα δεν αναγνωριζεται.
εχουν και αλλα ζευγαρια και μια χαρα σχεσεις και μια χαρα ομορφια και πχοιοτητα κι ας μην δυσκολευονται να συναψουν σχεσεις.
βρες τα δικα σου πατηματα στον κοσμο, δεν χρειαζεται να μειωνεις τους αλλους για να σε προσεξει καποια.
Δεν μειώνω τους άλλους για να νιώθω ανώτερος! Αλλά εκείνοι μειώνουν τον εαυτό τους, κάτι που δεν τους αξίζει! Στα χέρια μας είναι άλλωστε να καλυτερέψουμε την ποιότητα ζωής μας, αλλά δεν μπαίνουμε στον κόπο να το κάνουμε και επιλέγουμε τον εύκολο δρόμο, με αποτέλεσμα να παραμένουμε ανικανοποίητοι, και να ζούμε άδειες ζωές χωρίς ουσία! Ας κοιτάξουμε γύρω μας το τι επίπεδο ζωής υπάρχει σαν πρότυπο, και να πάρουμε απόφαση να αντισταθούμε στον καθημερινό θάνατο που ονομάζουμε ζωή! Μεγάλη κουβέντα αυτό, και θα ξεφύγω από το θέμα που άνοιξα!
Εμπειρια απο σχεσεις δεν εχω αλλα εχεις σκεφτει μηπως οτι οι κοπελες φευγουν γιατι δινεις τα παντα για αυτες?
Πολλες φορες οταν σε μια κοπελα δινεις συνεχεια και εισαι παντα καλος και εισαι παντα εκει στο τελος σου δινει ενα πιατο με σκατα να φας γιατι θελει να την εχεις και λιγο στη τσιτα. Θελει να εισαι και λιγο κακο παιδι ας το πουμε ετσι, λιγο σκληρος, λιγο το οτι δεν εισαι καθε ωρα και στιγμη εκει γι αυτες κλπ κλπ.
Ξαναδιαβάζοντας το θέμα,διερωτώμαι:
Γιατί να θεωρείται η ευαισθησία πρόβλημα?
Εντάξει,δεν είπαμε να κλαίει κανείς με το παραμικρό,ή να θίγεται πανεύκολα κλπ.
Αλλά γιατί να είναι πρόβλημα που είσαι ευαίσθητος?Ίσα ίσα,αυτό δηλώνει πως δεν είσαι χοντρόπετσος,ότι έχεις feelings,ότι νοιάζεσαι για τους υπόλοιπους,θες να προσφέρεις σε κάθε περίπτωση.
Το ότι είσαι ευαίσθητος σημαίνει πως έχεις αισθήσεις,τις έχεις ανεπτυγμένες.
Οπότε φίλε poet,μην αισθάνεσαι καθόλου άσχημα με αυτήν την πτυχή του εαυτού σου.
Μάλλον θες να πεις πιο δυναμικός,αντί για ''κακό παιδί'' κλπ.
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Δυστυχώς την ευαισθησία μου την έχω θεωρήσει πρόβλημα, επειδή ποτε δεν έχω κερδίσει κάτι απο αυτη στον έξω κόσμο. Μέσα μου ξέρω πως είναι ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό, το οποίο οι περισσότεροι κρύβουν, επειδή ξέρουν πως ο κόσμος είναι σκληρός, και πως ο μόνος τρόπος για να τον αντιμετωπισεις, είναι να είσαι συνεχώς σε μια κατάσταση πολεμου! Ενώ εξαιτίας της έγινα αναζητητής της ομορφιάς, δοτικος, δημιουργικός κλπ δυστυχώς για πολλά χρόνια απομονώθηκα λόγω των συνεχόμενων απογοητεύσεων μου απο τους ανθρώπους. Ιδιαίτερα με έχει ενοχλήσει όμως η απογοήτευση που έχω νιώσει απο το ωραίο φύλο.
Ο βασικός λόγος κατά τα λεγόμενα της πρώην μου, που δεν ήθελε να είναι μαζί μου, ήταν πως δεν μπορούσε που ήμουν τόσο ευαίσθητος! Αυτό το είχα όμως διευκρινίσει από την αρχή, και μάλιστα το δέχτηκε χωρίς να μου κάνει κάποια παρατήρηση! Την ενόχλησε δηλαδή που όταν είχε τα νεύρα της και μου επιτίθοταν, δεν της έκανα επίθεση κι εγώ, αλλά μελαγχολούσα για να μην τη βρίσω! Συγγνώμη που δεν είμαι σε θέση να βάζω τις φωνές στη γυναίκα που αγαπώ! Συγγνώμη! Λάβετε υπόψιν σας πως έχω αντιδραστικό χαρακτήρα από τη φύση μου! Οπότε καταλαβαίνετε πως εξαιτίας της αγάπης που της είχα, έκανα ακόμη μια υπέρβαση στον ίδιο μου τον εαυτό! Με τις προηγούμενες το έφτασα κι εγώ στα άκρα! Με εκείνη όμως δεν μπορούσα να το κάνω, ακόμη και την ημέρα που χωρίζαμε! Γνωρίζω πολύ καλά πως άν ο άλλος έχει τα νεύρα του, κάποιος πρέπει να κάνει πίσω, επειδή η κατάσταση θα ξεφύγει με άσχημο τρόπο! Τις σχέσεις τις κάνουμε για να περνάμε καλά με τον άνθρωπο μας! Για να μοιραζόμαστε την αγάπη μαζί του με κάθε τρόπο!
Φίλε μου και εγώ μια απ τα ίδια. Ευτυχώς η κοπέλα μου δεν έχει κανένα πρόβλημα και ίσα ίσα νομίζω ότι ένας από τους λόγους που είναι ερωτευμένη μαζί μου είναι αυτό το χαρακτηριστικό του χαρακτήρα μου
Εστάλη από Redmi Note 4 στο E-Psychology.gr Mobile App
Οπότε η συμβουλή μου είναι να περιμένεις αυτή που θα σε αγαπήσει για αυτό που είσαι
Εστάλη από Redmi Note 4 στο E-Psychology.gr Mobile App
Μακάρι φίλε μου! Μακάρι να βρεθεί η κατάλληλη για εμένα! Αλλά 10+ χρόνια μοναξιάς υπέφερα, και βρέθηκε εκείνη που με δέχτηκε στην αρχή όπως είμαι. Γι αυτό την πίστεψα κα την ερωτεύτηκα!