Δεν είμαι δημοσιογράφος και ούτε θα ήθελα να ήμουν, άλλωστε η δουλειά τους δε με ενθουσιάζει καθόλου!
Ούτε είμαι κανένας "θετικός" επιστήμονας..
Είμαι θεωρητικός, φιλόλογος και ταυτόχρονα έχω ψαχτεί πολύ με φιλοσοφικά και θεολογικά ζητήματα.
Έφτασα στο σημείο να μπω και στο χώρο της Εκκλησίας, της Ορθόδοξης, και να μετάσχω στην εκκλησιαστική ζωή, προκειμένου να βρω το Θεό!
Ή έτσι νόμιζα τότε... Τέτοιες αφελείς σκέψεις μπορεί να κάνει κανείς στα 17!
Η αφέλεια, όμως, πληρώνεται, ειδικά όταν δεν είσαι κατάλληλα πληροφορημένος και περνάς μια ανασφαλή περίοδο είσαι το τέλειο θύμα του εκκλησιαστικού μηχανισμού και της προπαγάνδας που ασκεί, η οποία σημειωτέον ξεκινά από τα σχολεία ήδη! Εκεί μέσα, στην Εκκλησία, όχι μόνο το Θεό δε βρήκα, αλλά συνάντησα και προκαταλήψεις αρχών του 20ου αιώνα, του τύπου "Παγκόσμια συνωμοσία των Εβραίων", οι "κακοί" Παπικοί και δε συμμαζεύεται... Είναι δυνατόν να επιτρέπεται από το κράτος σε ορθόδοξα χριστιανικά βιβλιοπωλεία να πουλάνε τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, το ίδιο βιβλίο που χρησιμοποίησε κι ο Χίτλερ για να ενοχοποιήσει, συλλήβδην, έναν ολόκληρο λαό με τις γνωστές τραγικές συνέπειες που ακολούθησαν; Και μετά αναρωτιόμαστε από που εκπορεύεται ο φασισμός! Μα από τη θρησκεία, φυσικά! Που, επίτηδες, δεν την διδάσκουν ολόκληρη στα σχολεία για να βγαίνουν λάδι κι από πάνω οι παπάδες! Αθώες περιστερές πάντα..... Μόνο όποιος τους ζήσει από μέσα καταλαβαίνει ποιο είναι το όλο νόημα! Πιο ρατσιστικό σύστημα από το εκκλησιαστικό δεν υπάρχει! Και στην Καινή διαθήκη, ακόμα, μπορώ να σου δείξω χωρία που ενέχουν ρατσιστική χροιά... (Καλά, για την Παλαιά διαθήκη δε χρειάζεται να πω και πολλά...)Χωρία, τα οποία δε μαθαίνονται φυσικά στα σχολεία, αλλά ούτε και στα κατηχητικά.. Η επιτυχία τους δε είναι αυτή ακριβώς, ότι μπορούν και τα κρύβουν πολύ καλά! Δεν είναι ανόητοι, τουναντίον! Είναι "μάστορες" στο ψεύδος, στην πλάνη, στη δικολαβία και στο να παρουσιάζουν το άσπρο, μαύρο και το μαύρο, άσπρο! Τέτοιος ήμουν κι εγώ κι έχω το θάρρος να το πω! Όπως, επίσης, έχω το θάρρος τώρα να βγάζω όλα τα άπλυτά τους και τα ψέματα που λένε και υποστηρίζουν, στη φόρα! Και υπήρξα και θρησκόληπτος και υποστήριζα πολλές από αυτές τις αηδίες.. Αυτό που με ξύπνησε και με ταρακούνησε, πραγματικά, ήταν η ανάγνωση του βιβλίου του Χρήστου Γιανναρά: "Καταφύγιο Ιδεών". Ευτυχώς που μέσα στο σκοταδισμό της Εκκλησίας υπάρχουν και κάποιες ελάχιστες τέτοιες φωνές!