Παιδιά.....νομίζω πως τα έχω παίξει! ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΛΛΑ
Printable View
Quote:
Originally posted by a_neu
.... περα απο τα υπολοιπα προβληματα που εχω
Εμ αυτή η συνύπαρξη με άλλα προβλήματα που έχουμε , έρχεται και κάνει το ... κοκτέιλ ... \"μολότοφ\" !!!
.... ειμαι μπερδεμενη σε αυτο το θεμα να μην θελω να εχω παρεες ή φιλους ή οτιδηποτε, οχτω χρονια.
Αραγε το γεγονός που δημιούργησε αυτο το ... \"ορόσημο\" των 8 χρόνων ... πόσο \'καθοριστικό\' ήταν για σένα ;;
Το έχεις δουλέψει καθόλου μέσα σου ;;
Μήπως \'εκεί\' υπαρχει κάποια απάντηση ;;
που και που σκεφτομαι να ανοιχτω αλλα αλλαζω γνωμη πολυ συντομα.
δεν βρισκω και κανεναν να με εκφραζει,
καλά αυτό ας μη το κάνουμε θέμα ... πονάει ... άστο !
αλλα ουτε και επιδιωκω να βρω..
αυτό συνήθως πάει \'πακέτο\' με το πιό πάνω ...
και κοντευω τα 50..
\".... κι ακόμα είμαι παιδί \" (... και δεν είσαι η μόνη ... !)
καποτε ημουν φυσιολογικη, σχετικα κοινωνικη.
\'όπως οι περισσότεροι από εμάς άλλωστε ... στην εποχή της ... \"αθωότητας\" .. (ανυποψίαστοι γαρ ... !)
ποια ειναι η ηλικια σας; απευθυνομαι σε ολες που μιλαμε εδω.
παιζει αραγε καποιο ρολο η ηλικια ή μονο οι καταστασεις που μας οδηγησαν εδω;
... όσο μεγαλώνεις (?) ... φορτώνεις ...
... κι όσο φορτώνεις ...ανακαλύπτεις τα όριά σου ...
... κι όσο τα νιώθεις να (σε) στενεύουν έρχεσαι πιό κοντά στο ... crashhhh !!
(... εκτός κι αν κάνεις \'αναβάθμιση\' και ... διευρύνεις λίγο το χώρο μέσα σου ...
- Το ΠΩΣ φυσικά γίνεται αυτό ... είναι ένα άλλο θέμα για το οποίο κάνουμε διάφορα .... ακόμα κι αυτό το post εδώ μέσα !! )
---------------------------------
Καλως ήρθες στην παρέα !
... ξερω πως κανονικά θάπρεπε να πω απλά \"ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ\"Quote:
Originally posted by blackdaizy
μα νομίζω ΠΙΟ πρακτικό θάταν να σου πω μια σκέψη μου (για να τ΄ακούσω κι εγώ δηλαδή , γιατί κι εγω νιώθω κάπως έτσι ... )
Εκεί που νιώθεις να πνίγεσαι από ΟΛΑ αυτά τα ... ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΙ , ίσως αν προσπαθήσεις να τα δεις ΕΝΑ - ΕΝΑ
αν τα ονοματίσεις ...
αν σκεφτείς για το ΚΑΘΕΝΑ ξεχωριστά ...
Τι θα μπορούσε να γίνει για το καθένα ξεχωριστά ,
Τι προέχει και τι έρχεται δεύτερο ...
Ποιός ή τί θα μπορούσε να βοηθήσει για το καθένα ... (ακόμα και αυτός ο κάποιος ειναι ο ίδιος σου ο εαυτός , με το ν΄αλλάξεις κάποια στάση μια συμπεριφορά , να πείς κάτι που θα υποστήριζε τα δικαιώματα σου σε περιπτωση που ένα από τα \"αδιέξοδα\" είχε να κάνει μ΄αυτό ... Με την καταπίεση , με το \"φόβο\" ή την \"απειλή\" του άλλου ... )
Δες το σαν \"...διαχείριση κρίσης\" ενα πράμα ... σαν \"αυτόματο πιλότο\" μέχρι να ξεθολώσει το μυαλό ...
------------------------------------------------------------
παρόλα αυτά .... είμαι μαζί σου, όπως κι αν έχει ,
έστω κι αν δεν έχω να πώ τίποτα, όσο κι αν θάθελα να πω \"κάτι\" μαγικό να σου αλλάξει αυτό το \".... τοπίο στην ομίχλη ...\"
Quote:
Originally posted by psychangel
... ξερω πως κανονικά θάπρεπε να πω απλά \"ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ\"Quote:
Originally posted by blackdaizy
ίσως αν προσπαθήσεις να τα δεις ΕΝΑ - ΕΝΑ
αν τα ονοματίσεις ...
αν σκεφτείς για το ΚΑΘΕΝΑ ξεχωριστά ...
Τι θα μπορούσε να γίνει για το καθένα ξεχωριστά ,
Τι προέχει και τι έρχεται δεύτερο ...
Ποιός ή τί θα μπορούσε να βοηθήσει για το καθένα ... (ακόμα και αυτός ο κάποιος ειναι ο ίδιος σου ο εαυτός , με το ν΄αλλάξεις κάποια στάση μια συμπεριφορά , να πείς κάτι που θα υποστήριζε τα δικαιώματα σου σε περιπτωση που ένα από τα \"αδιέξοδα\" είχε να κάνει μ΄αυτό ... Με την καταπίεση , με το \"φόβο\" ή την \"απειλή\" του άλλου ... )
Δες το σαν \"...διαχείριση κρίσης\" ενα πράμα ... σαν \"αυτόματο πιλότο\" μέχρι να ξεθολώσει το μυαλό ...
===========================================
ΈΝΑ ΚΕΝΟ.... ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΟ ΕΧΩ \"ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ\" ...... Τα αποτελέσματα??? χειρότερα! Μοιάζουν όλα να έχουν εξίσου την ίδια προτεραιότητα! ίσως να μην τα καταφέρνω εγώ να τα αξιολογώ σωστά! δεν ξέρω...
------------------------------------------------------------
παρόλα αυτά .... είμαι μαζί σου, όπως κι αν έχει ,
έστω κι αν δεν έχω να πώ τίποτα, όσο κι αν θάθελα να πω \"κάτι\" μαγικό να σου αλλάξει αυτό το \".... τοπίο στην ομίχλη ...\"
http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=2944
Quote:
Originally posted by psychangel
ναι οντως, και \'οροσημο\' υπηρξε αλλα και \'αναβαθμισεις\' εκανα. τιποτα δεν λειτουργησε ομως ή παρα μονο για λιγο και επιφανειακα. το κακο ειναι οτι οσο \'αναβαθμιζεσαι\' χωρις αποτελεσμα, (δοκιμαζεις διαφορα δηλαδη για να ξεμπερδευτεις), τοσο και βυθιζεσαι πιο βαθια γιατι τα περιθωρια των λυσεων στενευουν. και μαζι στενευουν και η υπομονη και ο χρονος.Quote:
Originally posted by a_neu
.... περα απο τα υπολοιπα προβληματα που εχω
Εμ αυτή η συνύπαρξη με άλλα προβλήματα που έχουμε , έρχεται και κάνει το ... κοκτέιλ ... \"μολότοφ\" !!!
.... ειμαι μπερδεμενη σε αυτο το θεμα να μην θελω να εχω παρεες ή φιλους ή οτιδηποτε, οχτω χρονια.
Αραγε το γεγονός που δημιούργησε αυτο το ... \"ορόσημο\" των 8 χρόνων ... πόσο \'καθοριστικό\' ήταν για σένα ;;
Το έχεις δουλέψει καθόλου μέσα σου ;;
Μήπως \'εκεί\' υπαρχει κάποια απάντηση ;;
που και που σκεφτομαι να ανοιχτω αλλα αλλαζω γνωμη πολυ συντομα.
δεν βρισκω και κανεναν να με εκφραζει,
καλά αυτό ας μη το κάνουμε θέμα ... πονάει ... άστο !
αλλα ουτε και επιδιωκω να βρω..
αυτό συνήθως πάει \'πακέτο\' με το πιό πάνω ...
και κοντευω τα 50..
\".... κι ακόμα είμαι παιδί \" (... και δεν είσαι η μόνη ... !)
καποτε ημουν φυσιολογικη, σχετικα κοινωνικη.
\'όπως οι περισσότεροι από εμάς άλλωστε ... στην εποχή της ... \"αθωότητας\" .. (ανυποψίαστοι γαρ ... !)
ποια ειναι η ηλικια σας; απευθυνομαι σε ολες που μιλαμε εδω.
παιζει αραγε καποιο ρολο η ηλικια ή μονο οι καταστασεις που μας οδηγησαν εδω;
... όσο μεγαλώνεις (?) ... φορτώνεις ...
... κι όσο φορτώνεις ...ανακαλύπτεις τα όριά σου ...
... κι όσο τα νιώθεις να (σε) στενεύουν έρχεσαι πιό κοντά στο ... crashhhh !!
(... εκτός κι αν κάνεις \'αναβάθμιση\' και ... διευρύνεις λίγο το χώρο μέσα σου ...
- Το ΠΩΣ φυσικά γίνεται αυτό ... είναι ένα άλλο θέμα για το οποίο κάνουμε διάφορα .... ακόμα κι αυτό το post εδώ μέσα !! )
---------------------------------
Καλως ήρθες στην παρέα !
epakaki
Junior Member
**
Registered: 16-4-2008
Member Is Online
Διάθεση: mia xara!
Εστάλη στις 11-5-2008 στις 02:41 PM Απάντηση με παράθεση Αναφορά μηνύματος στον Administrator
ΝΙΩΘΩ ΑΣΧΗΜΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ
Πραγματικά αυτό που μου συμβάινει είναι κάτι καινούργιο αλλα το παρατηρώ τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο... Όσο ήμουν χωμένη μέσα στην κατάθλιψη αναζητούσα τους άλλους ανθρώπους σχεδόν σαν μία σανίδα σωτηρίας. Πλέον οι άνθρωποι μου λέπουν όταν δεν είναι δίπλα μου , αλλά οταν είναι δίπλα μου θέλω να τους διώξω... Γιατί πολύ απλά διαπιστώνω ότι , ακόμη και τα πιο αγαπήμενα μου πρόσωπα (που δεν έχουν απομέινει και πολλά, άντε να είναι ένα ή δύο), όταν είναι δίπλα μου μου προκαλούν θλίψη... Πιο πολλά νιώθω για αυτούς όταν είναι μακριά μου... Δίπλα μου; Δίπλα μου όταν είναι τους φοβάμαι όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ και συχνά ξεσπάω σε κλάμματα ...
Μήπως αυτό που απεχθάνεσαι είναι το πώς αντικατοπτρίζεσαι εσύ στους ανθρώπους αυτούς.Ξέρεις πάντα στους άλλους προβάλουμε κομμάτια του εαυτού μας...και δενόμαστε απ τις αντιδράσεις τους τις οποίες τις εκλαμβάνουμε σαν κρίσεις απέναντι στο πρόσωπο μας.Βλέπουμε λχ κάποιον ελαφρώς στραβομουτσιασμένο (που μπορεί ο άνθρωπος να είναι έτσι για τους δικούς του λόγους) και μπορεί να σκεφτούμε ότι του είμαστε απεχθείς κι εμείς του προκαλούμε αυτήν την αντίδραση.Στην ουσία δηλαδή πάλι το παιχνίδι παίζεται στη σχέση ανάμεσα σε εμάς και τον εαυτό μας......Όταν δεν είναι κοντά σου άνθρωποι τότε λείπει ο \"καθρέφτης\" για να πάρεις την αυτοτιμωριτική εικόνα και να τη χρησιμοποιήσεις εναντίον σου.....
Γεια!
Καταλαβαίνω τι λες. Από την μια νομιζεις οτι η μοναξια σε πνιγει, από την άλλη συνειδητοποιείς οτι αισθανεσαι μεγαλύτερη μοναξια με τους άλλους. Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι οταν εισαι μονος εξιδανικεύειες την θετική επίδραση που θα έχουν πάνω σου οι άλλοι, μετα βλέπεις οτι δεν ειναι και τόσο καλα και απογοητεύεσαι. Προσωπικά υποφέρω από κατάθλιψη και αγχώδη διατααραχη. Συχνά μόνο και μόνο με το που έβλεπα κάποιο γνωστο ήθελα να φυγω, μόνο να φύγω! Η αίσθηση απόρριψης από τους άλλους, ακόμη και σε υποσυνείδητο επίπεδο θεωρώ ότι δεν εξηγείται λογικά (ο φόβος κοινωνικής κριτικής πχ είναι ένδειξη άτυπης καταθλιψης, ο φόβος της απομόνωσης ένδειξη κοινωνικής ψλυχωσης κλπ.) . Ο ψυχιατρός σου τι λέει?
Κανείς δεν ειναι μόνος, κανείς δεν το αξιζει!!
FKM
Νομίζω πως έχεις πιάσει ακριβώς πως το σκέφτομαι fkm, μα ακριβώς..!!! με το γιατρό μου δεν το έχω συζητήσει γιατι πολύ απλά όταν δεν έχω άλλους δίπλα το ξεχνάω... Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό! Και αυτό το τόπικ το άνοιξα σε μια φάση που δεν ήμουν μόνη μου και πνιγόμουν!
ki emena mou symbainei to idio.ego tha to eksigousa me to oti apo mikros eimai monos.apo tote pou mpika sto sxoleio.
genika stin zoi mou eixa poly liges ores tin mera parea.
stin arxi stenoxoriomouna alla meta organosa asynidita tin zoi mou se auto to plaisio.meta ta 14-15 mou arxise na me enoxlei i parousia allon opos to perigrafeis kai esy.
tin eniotha san enoxlitiki kai anxotiki.polles fores xoris logo.
kai anazitousa tin stigmi na ksanamino monos.
auto sinexise kai sta xronia pou imouna foitoitis kai fantaros kai meta pou ezisa ergenis.
Γεια σου epakaki
Είναι καλό να μιλήσεις με τον γιατρο σου για αυτά τα θέματα. Απλά μην αγχώνεσαι, δεν σε αναγκαζει κανείς να περνας καλά όταν αισθάνεσαι χάλια! Εύκολο βέβαια να το λες... Ακολουθείς κάποια φαρμακευτική αγωγή? Εγώ με το που ξεκίνησαν να με πιάνουν τα φάρμακα που ξεκίνησα πρόσφατα με βοήθησαν απλά να δέχομαι την παρέα των άλλων, ακόμη και να περνάω καλά. Αυτή η κατάσταση (κάτι σαν υποσυνείδητος πανικός) είναι από τα πιο βασανιστικά πράγματα που μπορούν να σου συμβούν! Προσπάθησε να μην περιμένεις τόσο πολλά από τους άλλους. Στην αρχή πονάει. αλλά μετα είσαι καλύτερα. Και αργά ή γρήγορα αυτός που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου θα φανεί (ίσως ακόμη και στο πρόσωπο κάποιου γνωστου σου). Υπομονη!