Μήπως ξέρει κανείς πόσες θερμίδες έχουν τα κριτσίνια με τον ηλιόσπορο απέξω;;; Έλεγα να φτιάξω ένα ενδιάμεσο σνακ με 3 τέτοια (30gr)και ένα τρίγωνο τυράκαι la vache qui rit light.
Printable View
Μήπως ξέρει κανείς πόσες θερμίδες έχουν τα κριτσίνια με τον ηλιόσπορο απέξω;;; Έλεγα να φτιάξω ένα ενδιάμεσο σνακ με 3 τέτοια (30gr)και ένα τρίγωνο τυράκαι la vache qui rit light.
καλημέρα σας..Μπορεί κάποιος να μου πει πως βρίσκουμε το ποσοστό λίπους στο σώμα μας και πως τη μυική μάζα.....??
Δεν μπορείς να το υπολογίσεις μόνη σου Λυδία.
Θεωρητικά υπολογίζεται με ένα μηχάνημα αν και κάποιοι λένε ότι ούτε κι αυτό είναι αξιόπιστο και ο μόνος τρόπος που μπορείς να ξέρεις πόσο ακριβώς λίπος έχεις στο σώμα σου είναι με ειδική τομογραφία (αν θυμάμαι καλά τη μέθοδο).
Το λίπος αποθηκεύεται κάτω από το δέρμα μας και σε μεγαλύτερες ηλικίες ή σε μεγάλη παχυσαρκία και γύρω από τα εσωτερικά μας όργανα. Γι' αυτό και η μέθοδος με το μαρκούτσι που σου βάζουν στο μπράτσο δεν είναι 100% αξιόπιστη.
Τωρα τελευταια εχω αντικαταστησει τη σαλατα (μαρουλι) με 150-200 γρ αναμεικτων λαχανικων τυπου μπαρμπα σταθης.
Πειραζει;Μπορει να επηρεασει την απωλεια;(να τονισω οτι δεν τρωω ψωμι με τα ναμεικτα παρα πρωτεινη+αναμεικτη σαλατα+1 κουταλια λαδι)
τα λαχανικα περιέχουν ελάχιστες θερμίδες και έτσι προσωπικά πιστεύω ότι παρεκκλίσεις στις ποσότητες και το είδος των λαχανικών δεν διαφοροποιούν πολύ τις θερμίδες που καταναλώνουμε(10 φύλλα μαρουλιού = 25 θερμίδες)
Απλά προσοχή γιατί αρακάς, φασολάκια δροσερά και καλαμπόκι λόγω της σύνθεσης τους ανήκουν στη κατηγορία των οσπρίων και όχι των λαχανικών.
Η ποσότητα των ηλιόσπορων που περιέχονται σε ένα κριτσίνι είναι μικρή και η διαφορά του με τα απλά κριτσίνια είναι περίπου 10 θερμίδες.
Και για να συνεχίσω το θέμα με τη διατροφή αυτό που ήθελα να προσθέσω είναι ότι η δουλειά του διαιτολόγου εκτός του ότι προσφέρει γνώσεις πάνω σε θέματα διατροφής και σε καθοδηγεί ώστε να τα εφαρμόσεις στη πράξη, πρέπει να αναπτύξει και μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη του.
Όταν πας σε ένα διαιτολόγο και απλα σου κανει τις απαραίτητες μετρήσεις, σου πει μερικά πράγματα περι διατροφής και σου πλασάρει ενα διαιτολόγιο...τοτε εχει κάνει το 1/10 της δουλειάς του.
Πρέπει να σου δώσει να καταλάβεις οτι το καινούριο αυτό μονοπάτι, ναι μεν θα το διαβέις μόνος/η, αλλά και αυτός θα είναι καπου εκει κοντα να σου προσφέρει ένα χέρι βοηθείας.
Να σου δώσει το θάρος να τον πάρεις τηλ. και να του πεις οτιδήποτε.
Ετσι φαντάζομαι ένα διαιτολόγο...οχι ενα κουστουμαρισμένο τυπάκο χωμένο ανάμεσα σε 100δες μηχανήματα, που περιμένουν να μου κάνουν μετρήσεις...
Νε φτάνει η ημέρα του ραντεβού μου και να μην έχω στο νου μου τι θα δείξει η ζυγαριά, αλλά τη συζήτηση που θα κάνω μαζί του και τους δρόμους που θα μου ανοίξει στα εμπόδια που έχουν παρουσιαστεί.