Quote:
Originally posted by alex1970
Αυτό που πειράζει τρομερά με τα λεγόμενα μου στη Sweet είναι ότι εγώ ρίχνω την ευθύνη πρώτα στον παθόντα τόσο στο ότι ο ίδιος ευθύνεται στο ότι έγινε ανορεκτικος ?βουλημικος ?παχύσαρκος ,αλλά και ότι ο ίδιος θα πρέπει να αποφασίσει ότι ήρθε η στιγμή να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
Quote:
Για απάντησε μου λοιπόν γιατί δεν αδυνατίζει ένας παχύσαρκος ; Δεν σου λέω κόψε το φαί ,αλλά άλλαξε διατροφικές συνήθειες .Τελικά μου φαίνεται ότι εσύ ψάχνεις για το μαγικό φάρμακο , χάπι !!
Και για να σε στενοχωρήσω ακόμα πιο πολύ θα σου πω ότι ακόμα και ο μεταβολισμός ενός παχύσαρκου δεν μειώνεται ή δεν διαφοροποιείται τόσο πολύ σε σχέση με το μεταβολισμό ενός ατομου που βρίσκεται σε φυσιολογικά όρια ,άρα περιθώρια πάντα υπάρχουν. Το τι τρώμε (ποιότητα διατροφής ) και η ποσότητα είναι αυτά που δημιουργούν το πρόβλημα .
alex1970Quote:
Αυτό που δεν σας άρεσε είναι ότι μετέφερα την ευθύνη σε σας (θέμα παχυσαρκίας).
Δεν πειράζει ρίξτε το στην οικογένεια ,σε σχέσεις ,στον καιρό και τα άστρα.
Θα συμφωνήσω με την sweet ότι αυτά που γράφεις είναι βλακείες και ελπίζω να μην τα διαβάσουν άτομα με διατροφικές διαταραχές και τα πάρουν στα σοβαρά. Δεν αμφιβάλλω για τις σπουδές σου και την ειδίκευσή σου, αλλά μάλλον εκεί που σπούδασες δε σου τα μάθανε καλά. Ζούμε στον 21ο αιώνα και πλέον είναι τουλάχιστον γελοίο να λες ότι ο "χοντρός" φταίει που παχαίνει γιατί δεν μπορεί να το "ράψει" ή ότι ο ανορεκτικός φταίει που κινδυνεύει να πεθάνει γιατί δεν τρώει. Δεν προσπαθώ να αποποιηθώ των ευθυνών μου που ανέπτυξα μια διατροφική διαταραχή, αλλά μετά από σχεδόν 2 χρόνια θεραπείας θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα να διαφωνήσω μαζί σου.
Επίσης, δεν απαντάς στην ερώτησή μου. Για ποιο λόγο, αν θες να δώσεις πληροφορίες σε άτομα που θέλουν να αδυνατίσουν, δεν πας σε ένα φόρουμ για αδυνάτισμα; Τόσα υπάρχουν στο ελληνικό διαδίκτυο, αν θες μπορώ να σου δώσω διευθύνσεις. Εδώ είναι site Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής. Παραδέχτηκες κι εσύ ο ίδιος ότι δεν έχεις ειδίκευση στις διαταραχές αυτές. Οπότε τι ακριβώς κάνεις;
Περιμένω επίσης τον NikosD να απαντήσει στις προηγούμενες ερωτήσεις μου. (αυτές που του έθεσα στα προηγούμενα posts μου)