δν είναι ο ρυθμός που με προβληματίζει είναι οτι δν κάνω την αρχή τόσα χρόνια.
δν είναι ο ρυθμός που με προβληματίζει είναι οτι δν κάνω την αρχή τόσα χρόνια.
εχω περασει πολυ καλα στην ζωη μου,δεν ειχα ιδιαιτερα προβληματα δοξα το θεο ισως γι'αυτο δεν πηρα ποτε τοσο σοβαρα το θεμα αδυνατισματος (ξερω θα επρεπε αλλα ..),αν εξαιρεσουμε λοιπον καποια κακιασμενα σχολια απο το σοι του συζυγου,γενικα ειμαι καλα.αλλα ηρθε κατι να με ταρακουνησει,ακομη δεν ειμαι μαμα αλλα ελπιζω να γινω ,οχι δεν θα πω να ειμαι ομορφη (αδυνατη)για τα παιδια μου αλλα υγιης για τα παιδια μου .ειμαι ηδη 35 και δεν εχω κανει ακομα .δεν θελω λοιπον να τα επιβαρινω πανω στα καλυτερα χρονια της ηλικιας τους με μια μητερα που θα την τρεχουν στα νοσοκομεια επειδη λογω βαρους εχει προβληματα υγειας με καρδια,διαβητη και τα υπολοιπα που ακολουθουν .τι θα ειναι 20 -25 χρονων και αντι να γκομενιζουν να πηγαινουν διακοπες ,σε παρτυ ,να χαιρονται ,να δημιουργουν θα τρεχουν εμενα σε νοσοκομεια?
υγ. η μαμα ηταν και ειναι παχουλη (βεβαια οταν με εκανε ηταν 20 ετων ).ποτε δεν με ενοιαξε η εμφανιση της ουτε την συγκρινα με αλλες.ειναι η μαμα μου που με μεγαλωσε μονη της με θυσιες και παλικαρισια χωρις εκπτωσεις και με αξιοπρεπεια .ας μην ειναι ομορφη συμφωνα με τα περιοδικα ,ειναι ομορφη συμφωνα με την καρδια μου .
tami, μου άρεσε πάρα πολύ αυτό που έγραψες :) και εγώ για λόγους υγείας άρχισα να προσέχω την διατροφή μου.
Θελω να χάσω 8 κιλά:
-Γιατί είμαι 24 χρονών και πέρασα τα φοιτητικά μου χρόνια με φουλ ανασφάλειες και μηδενική αυτοπεποίθηση λόγω βάρους.
-Γιατί θέλω να χαρώ τα νεανικά μου χρόνια με αυτοπεποίθηση.
-Γιατί θέλω να διώξω μερικά κιλά λίπους που με κάνουν να φαίνομαι παραπάνω απο τα πραγματικά κιλά μου.
-Για να μου πηγαίνουν τα αγαπημένα μου ρούχα.
-Για να με αγαπήσει κάποιος ΚΑΙ για την εμφάνισή μου, όχι μόνο για τον χαρακτήρα μου. Βαρέθηκα να με απορρίπτουν λόγω...κοιλιάς και χαμηλής αυτοεκτίμησης που μου προκαλεί κόμπλεξ με αποτέλεσμα να το βγάζω προς τα έξω.
-Για να μη μου ξαναπεί κανείς "Πάχυνες" ή "Χάσε λιγα κιλά και θα είσαι κούκλα".
-Γιατί παρόλο που έχω χάσει 16-17 κιλά απο πρόπερσι, ακόμα και τώρα υπάρχουν στιγμές που δεν αγαπάω το σώμα μου.
-Για να αρέσω σε μένα!!!!! Γιατί στην τελική, εγώ ζω σε αυτό το σώμα!!! Με αυτό το σώμα γεννήθηκα, αυτα τα πόδια με κρατάνε όρθια, αυτή η καρδιά χτυπάει. Και για αυτό πρέπει να το φροντίζω.
-Για να είμαι πιο υγιής.
-Για να μπορώ να γυμναστώ χωρίς να ντρέπομαι για το πως δείχνω.
-Για να βγάζω κι εγώ φωτογραφίες χωρίς να νιώθω άβολα.
-Για να έχω ενέργεια.
-Για να βγαίνω στη παραλία χωρίς να ρουφάω τη κοιλιά μου.
-Για να μπορώ να φλερτάρω ένα αγόρι χωρίς να φοβαμαι τη κοροιδία.
-Για να μου αρέσω στις φωτογραφίες της ορκωμοσίας.
-Για για για για....Εχω αρκετούς λόγους να θέλω να χάσω βάρος. Τό θέμα είναι να αποκτήσω και το πείσμα και τη θέληση για να συνεχίσω να το κάνω!!!
afratoulini90 μαζί σου :kiss: όλα όσα είπες ισχύουν και για μένα... :thumbup:
θελω να χασω κιλα για να νιωθω πιο ελαφρια οχι να βαριανασαινω να ανεβω μια σκαλα,για να μου μπαινουν τα ρουχα στα μαγαζια,για να νιωθω αυτοπεποιθηση,για να μπορω να γυμναστω και να παιξω αθληματα χωρις να ντρεπομαι(θυμαμαι στο σχολειο τελυταια με διαλεγανε και ποτε δεν μου διναν πασσα:(),για την υγιεια μου,για να μπορω να εχω αυτοπεποιθηση ατη παραλια και να απολαμβανω το μπανιο μου,για να νιωθω χαρουμενη και περηφανη για τον ευατο μου:bouncing::bouncing::bouncing:
Quote:
Originally posted by dominique
tami, μου άρεσε πάρα πολύ αυτό που έγραψες :) και εγώ για λόγους υγείας άρχισα να προσέχω την διατροφή μου.
καλημερα συγνωμη που αργησα να απαντησω.δεν ειχα ιντερνετ .χαιρομαι που σου αρεσε αυτο που εγραψα.καλα κανεις και για λογους υγειας προσεχεις.επισης αν προσεχετε τα μικρα κοριτσακια απο τωρα δεν θα μαζευτουν κιλα και δεν θα προλαβουν και καποια πραγματα να σας γινουν συνηθειες ωστε να δημιουργειται φαυλος κυκλος ,φαγητου - συμπεριφορας
Η απάντησή μου στο θέμα αυτό πριν 5 χρόνια ήταν η παραπάνω. Πλέον στα 46 μου χρόνια ξαναδίνω απάντηση. Για έναν μόνο λόγο θέλω να χάσω βάρος: υγεία.Quote:
Originally posted by Μαρία.
2 είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι: ρατσισμός και υγεία!
Δεν υπάρχει πιο σημαντικός. Όλα τα υπόλοιπα πιστέψτε με, έρχονται σε 2η και σε 3η μοίρα.
Όσο ανεβαίνουμε ηλικιακά το σώμα μας αντιδρά. Το θέμα είναι ότι ο εγκέφαλος κάπου μπλοκάρει και δεν μας δίνει το έναυσμα, το κίνητρο, -άντε να πω- την αιτία, να χάσουμε τα περιττά κιλά εγκαίρως.
Τα πόδια μου φωνάζουν, αλλά ο εγκέφαλός μου δεν υπακούει.
Γι'αυτό όσες (κι όσοι) είστε κάτω απ'τα 40 φροντίστε το σώμα σας. Δείξτε πειθαρχία και εγκράτεια, όσο μπορείτε. Κι αν καμιά φορά παραστρατείτε διατροφικά δεν χάθηκε ο κόσμος, πάντα ξημερώνει νέα μέρα!
Αυτό που έλεγε κάποτε η σ'χωρεμένη η Σακελαρίου: οι 40ρες ίσον με δύο 20άρες... κολοκύθια είναι! Απ'τα 40 και μετά το βιολογικό ρολόι της γυναίκας χτυπά αντίστροφα. Να το θυμάστε αυτό κορίτσια!
καλά τα λες Μαρία.ελπίζω όσο μεγαλώνω να διορθώνω περισσότερα πράγματα για να έχω να μετανιώνω για λιγότερα. γιατί ήδη από τα 16 μέχρι τώρα στα 28 έχω μετανιώσει για πολλές βλακείες που έχω κάνει κ θα θελα πολύ να γυρίσω το χρόνο πίσω. να κάνω πιο χαρούμενο τον τότε εαυτό μου. ίσως αυτό είναι ένας από τους 10000 λόγους που θέλω να αδυνατίσω
και γω ειχα αυτο το προβλημα!καθε μερα μπορει να με προσεβαλαν,να με ταρακουνουσε κατι να κανω διαιτα και απλως δεν μπορουσα!!η αφορμη για να χασεις κιλα ερχεται ξαφνικα και μπορει να ειναι απο τη πιο μικρη π.χ. να σου αρεσει ενα φορεμα και να θες να το βαλεις απο τη πιο μεγαλη την υγιεια σου !και ερχονται καθε μερα οι αφορμες αρκει να πιασουμε την ευκαιρια και να αρχισουμε δυναμικα αλλα σταθερα βηματα προς την επιτυχια!!:smilegrin::smilegrin:Quote:
Originally posted by Μαντάμ σου σου
μπράβω dominique
όσο για μένα οι λόγοι είναι πολλοί. δν βρίσκω όμως μάλλον κανέναν αρκετό. γιατί αλλιώς θα είχα μεγαλύτερη επιτυχία.
missmary ίσως πολύ απ΄οτους λόγους που θεωρώ οτι είναι κίνητρα για να μπω σε πρόγραμμα κ να χάσω να ειναι αντικίνητρα. δηλαδή λόγοι για τους οποίους δν θέω να χάσω. ας πούμε αν με προσβάλλει κάποιος μπορεί να με κάνει να μη θέλω να χάσω γιατί κατά βάθος λόγω μαζοχισμού κ χαμηλής αυτοπεποίθησης να επιζητώ την επίπληξη κ τη αποδοκιμασία κ να φοβάμαι να δείξω δύναμη. δηλαδή να βυθίζομαι ακόμα περισσότερο και να επαναπαύομαι. νομίζω οτι θα καταλάβω το κίνητρο αφού πρώτα καταφέρω κάποια πράγματα,είτε είναι να χάσω κιλά είτε είναι να κάνω μια συγκροτημένη φυσιολογική διατροφή χωρίς να αυτοτιμωρούμε σε καθημερινή βάση. δν ξέρω αν με πιάνεις γιατί πολύ το φιλοσόφησα
Πλέον λόγοι υγείας κι εδώ. Έχω θυροειδή, ορισμένες φορές νομίζω με πιάνει δύσπνοια ή δεν αναπνέω καλά, ενώ κουράζομαι και ιδρώνω εύκολα. Μα το κυριότερο γιατί είμαι μόνος κι έχω σιχαθεί να τρώω απόρριψη εξαιτίας αυτών. Όλες οι γυναίκες θέλουν γυμνασμένους ή έστω φυσιολογικούς. Όχι πως έχω πολλά κιλά, αλλά δε θέλω να λένε να ο χοντρός. Μακάρι να ήταν ευκολότερο.
οι γυναίκες έλκονται από την αυτοπεποίθηση κ την σιγουριά που εμπνέει ένας άνδρας. απο το σεξαπίλ του κ το γκελ του. τα κιλά δν είναι σημαντικά. η έλλειψη αυτοπεποίθησης λόγω κιλών μπορεί να απομακρύνει μια γυναίκα,όχι τα κιλά. ειδικά αν λες οτι δν είσαι θηρίο απλά γεματούλης
μπορεί να μην κλέψεις την εντύπωση με την πρώτη ματιά αλλά στο χέρι σου είναι να αλλάζεις τις εντυπώσεις. ούτως η άλλως γιατί να απευθυνθείς στην επιφανειακή γκόμενα?
Συμφωνω απόλυτα σε αυτο και θα ήθελα να θιξω ενα θεμα που πάντα με "πείραζε". Είναι πολύ άδικο που στους άντρες τα έξτρα κιλά δεν παίζουν σχεδόν ΠΟΤΕ ρόλο ενώ στις γυναίκες ισχύει το ακριβώς αντίθετο....
Μακάρι να ήταν μόνο θέμα αυτοπεποίθησης αλλά εσείς οι γυναίκες είστε πιο περίπλοκες. Τι γίνεται στη περίπτωση που κάποια περνά καλά με έναν άντρα, αλλά δε μπορεί να τον δει ερωτικά λόγω κιλών; Τον βάζει στη friend zone μετά, λες και δε μετράει. Άμα δεν έχει και η ίδια κιλά δύσκολα θα καταλάβει και θα συγχωρέσει το πάχος του άλλου. Αλλά εδώ βρίσκουμε και παχουλές που κοιτάνε μόνο γυμνασμένους, οπότε τι λέμε; Υπάρχουν μη επιφανειακές γυναίκες;Quote:
Originally posted by Μαντάμ σου σου
οι γυναίκες έλκονται από την αυτοπεποίθηση κ την σιγουριά που εμπνέει ένας άνδρας. απο το σεξαπίλ του κ το γκελ του. τα κιλά δν είναι σημαντικά. η έλλειψη αυτοπεποίθησης λόγω κιλών μπορεί να απομακρύνει μια γυναίκα,όχι τα κιλά. ειδικά αν λες οτι δν είσαι θηρίο απλά γεματούλης
μπορεί να μην κλέψεις την εντύπωση με την πρώτη ματιά αλλά στο χέρι σου είναι να αλλάζεις τις εντυπώσεις. ούτως η άλλως γιατί να απευθυνθείς στην επιφανειακή γκόμενα?
Πλέον δεν ισχύει και τόσο, όλες ψάχνουν γυμνασμένους με μπράτσα και κοιλιακούς. Το να έχει κοιλιά ένας άντρας λες και είναι έγκυος, είναι αντιαισθητικό και δεν δείχνει υγεία. Αντιθέτως νομίζω ότι μία γυναίκα δεν έχει τόσο πρόβλημα με παραπάνω κιλά, ίσα ίσα μπορεί να την κάνουν και πιο σέξυ. Ακόμα και στη τέχνη είναι πιο αποδεκτή η γυναικεία παχυσαρκία, ενώ πίνακες με άντρες παχύσαρκους σπάνια συναντάμε.Quote:
Originally posted by Scarllet_D
Συμφωνω απόλυτα σε αυτο και θα ήθελα να θιξω ενα θεμα που πάντα με "πείραζε". Είναι πολύ άδικο που στους άντρες τα έξτρα κιλά δεν παίζουν σχεδόν ΠΟΤΕ ρόλο ενώ στις γυναίκες ισχύει το ακριβώς αντίθετο....
Νομίζω πως τελικά απλά ο καθένας νομίζει πως το δικό του ειναι χειρότερο....πάντως ως γυναίκα μπορώ να σου πω πως ποτέ δεν είχα θέμα με άντρα με παραπάνω κιλά :)
doing επειδή έχω δυό φίλους χονδρούλιδες κ όχι απλά γεμάτους(δηλαδή για πάνω από 30 παραπάνω κιλά)ο ένας μάλιστα είναι κ κουνιάδος μου, θα σου πω οτι η επιτυχία στις γυναίκες είναι άσχετη 100% με τα κιλά.
ο πρώτο κυκλοφορεί με τις καλύτερες ,οι αδύνατοι τον ζηλεύουν ,είναι όλες 10 χρόνια μικρότερες κ κουκλάρες. κ μην ακούσει για γεματούλες. έχει φάει πολλές χυλόπιτες γιατί την πέφτει διαρκώς κ παντού αλλά δν τον νοιάζει καθόλου. θα έλεγα οτι το ποσοστό επιτυχίας του είναι το ίδιο με τον κολλητό του ,ο οποίος είναι φέτες. τρώνε τις ίδιες χιλόπιτες. θα έλεγα οτι ο χονδρούλης ρίχνει πιο πολλές στο κρεββάτι ενώ ο λεπτός φτάνει περισσότερο στο πρώτο στάδιο,κανά ραντεβουδάκι κ κανά φιλάκι.
η δεύτερη περίπτωση τώρα δν έχει καμιά εμπειρία με γυναίκες . είναι μονίμως ερωτευμένος με κάποιο ξωτικό που δουλεύει σε ιντερνετ καφέ ,γιατί μόνο εκεί συχνάζει,out of his league, όχι από άποψη εμφάνισης αλλά λόγω απειρίας κατά την γνώμη μου. δν πας απευθείας σε μοντέλο πως να το κάνουμε. κ τα φετόνια πίστεψέ με ,την πρώτη τους μοντέλο δν θα την έλεγες.
του την έχουν πέσει ως τώρα μπροστά στα μάτια μου δύο γυναίκες, και στις δυό δν πήρε χαμπάρι. του το λεγα κ δν με πίστευε. άσε που η μία δν του άρεσε κιόλας(κ οι δύο είναι πάνω από το μέτριο) .γνώμη μου είναι οτι σε αυτήν την περίπτωση δν φταίνε τα κιλά αλλά η έλλειψη αντίληψης.
γιαυτό σου λέω ψάξε να βρεις μήπως κάνεις κάτι λάθος στην συμπεριφορά σου κ μην τα ρίχνεις στα κιλά σου. μπορεί να δείχνεις πολύ άτολμος ,μπορεί πάλι να δείχνεις πολύ απεγνωσμένος. κάτι τέτοιο να φταίει. ξεκίνα να τρως χυλόπιτες. επίσης αν δν μπαζώσεις δν χτίζεις . φυσικά κ θα σε βάλει στο friendly zone αν είσαι γλυκούλης κ της κάνεις όλα τα χατήρια κ την κοιτάς σαν σκυλάκι με την γλώσσα απέξω. δν φταίνε οι κοιλιακοί.φταίει που αυτός με τους κοιλιακούς της πουλάει σεξ ενώ εσύ της κουβαλάς τα ψώνια.
"δν φταίνε οι κοιλιακοί.φταίει που αυτός με τους κοιλιακούς της πουλάει σεξ ενώ εσύ της κουβαλάς τα ψώνια."
Πόσο αλήθεια....
πολλοί. άλλοι σοβαροί, άλλοι χαζοί. ο σοβαρότερος είναι λόγω υγείας. έκανα αιματολογικές εξετάσεις και νταξ, χοληστερίνη καλά, σάκχαρο οριακά καλά, αλλά για πόσο? καλύτερα να προλάβω κάτι παρά να τρέχω και να μην φτάνω, και με bmi 41.6 όλα είναι έξω από την πόρτα και ετοιμάζονται να χτυπήσουν κουδούνι.
και η αλήθεια είναι πως όσο και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, με όσα κιλά και να έχουμε, η άπληστη φύση μας πάντα θα ζητάει κάτι καλύτερο, και δεν είναι κακό να είμαστε άπληστοι για το συγκεκριμένο. εμείς ζούμε σε αυτό το σώμα, δικαίωμα μας να ζητάμε το καλύτερο για μας. και το καλύτερο συμπεριλαμβάνει να είμαστε καλά και σωματικά αλλά και ψυχικά. πόσες φορές με έχουν υποτιμήσει λόγω εμφάνισης πχ, σίγουρα έχει παίξει αρνητικό ρόλο στην ψυχολογία μου. (αλλά για να λέμε και την αλήθεια όσοι το έκαναν δεν έζησαν δεύτερη μέρα για να το διηγηθούν :p)
εγω πιστευω οτι οσο πιο ευτιχισμενος τοσο πιο ευκολα χανεις κιλα!εννοω για παραδειγα οτι αν κανεις μια διατροφη και αποτραβηχτεισ απο τους φιλους,τις βολτες,τον ηλιο θα νιωθεις χαλια και βαρεμαρα και θα ενδιδεις ενω αν δεν αφηνεις ουτε μια μερα να περναει που δεν θα σε βλεπει το φως της μερα ή και της νυχτας με συντροφια φιλους,δεν θα χεις αναγκη πια για φαγητο!προσωπικη αποψη αλλα εγω οποτε βγαινω και διασκεδαζω ουτε να ακουσω δεν θελω για φαγητο ενω οταν ειμαι μονη και μιζερη σπιτι παντα θα καταληξω να τρωω!
Δεν είναι απόλυτο αυτό. Όσο ευτυχισμένος και να είσαι, όταν ο "πειρασμός" σου κλείνει το μάτι, είσαι σε μια απίστευτα διαρκή μάχη να τον αγγίξεις ή όχι. Συνήθως ξεκινάς με μια μπουκίτσα και την επόμενη φορά γίνεται μερίδα. Όταν υπάρχει καλή παρέα κάποια στιγμή δεν θα αρνηθείς να τσιμπήσεις μαζί τους κάτι παραπάνω.
θελω να αδυνατισω για να μεινω εγκυος και να εχω μια καλη εγκυμοσυνη.
για την υγεια του μωρου και τη δικη μου.
γιαμ ια οσο γινεται ευκολη και καλη γεννα.
γιατι παντα ειχα ονειρο να γινω μια απ αυτες τι εγκυουλες με το φυσιολογιο σωμα και την ταιρααααααααααααστια κοιλια.
ε μετα ειναι και οι αλλοι λογοι υγειας, και αυτοπεποιθηση πολυ σημαντικο, για να μου αρεσω στις φωτογραφιες-που ειναι και το χομπυ μου, για να μπορω να απολαμβανω και οχι να τρεμω την αγορα κλπ κλπ κλπ