glukoula δεν το πήρα το μήνυμα.. κάνε έναν κόπο να το ξαναστείλεις σε παρακαλώ
Printable View
glukoula δεν το πήρα το μήνυμα.. κάνε έναν κόπο να το ξαναστείλεις σε παρακαλώ
Αυτό το πήρα πριν λίγο με mail και μας το αφιερώνω!
Εν αρχή ο Θεός γέμισε τη γη με μπρόκολο, κουνουπίδι και σπανάκι,
πράσινα, κίτρινα και κόκκινα λαχανικά
όλων των ειδών, ώστε ο άνδρας και η γυναίκα να ζήσουν υγιεινά και παντοτινά.
Ο σατανάς όμως δημιούργησε τα Haagen Dazs και τα διάφορα cookies.
Και ρώτησε: «Λίγη ακόμη σάλτσα βύσσινου;»
και ο άνδρας απήντησε: «Ευχαρίστως!»
και η γυναίκα πρόσθεσε: «Παρακαλώ για μένα άλλη μια ζεστή βάφλα με σαντιγύ!».
Και έτσι πήραν και οι δύο από 5 κιλά .
Και ο Θεός δημιούργησε το γιαούρτι, ώστε να διατηρήσει η γυναίκα το
σώμα της όπως άρεσε στον άνδρα.
Και ο σατανάς δημιούργησε από το σιτάρι το άσπρο αλεύρι
και από το ζαχαροκάλαμο τη ζάχαρη και τα συνδύασε.
Και η γυναίκα άλλαξε νούμερο στην ένδυσή της και πήγε από το 38 στο 46.
Και έτσι είπε ο Κύριος: «Δοκίμασε το φρέσκο μαρούλι μου!»
Και ο σατανάς εφεύρε το ντρέσσιγκ και το σκορδόψωμο ως συνοδευτικά.
Και οι άνδρες και οι γυναίκες μετά από αυτή την απόλαυση
άνοιξαν τις ζώνες τους κατά τουλάχιστον μία τρύπα.
Ο Κύριος όμως είπε: «Σας έδωσα φρέσκα λαχανικά και ελαιόλαδο, στο
οποίο να μαγειρεύετε υγιεινά!»
Και ο σατανάς συνόδεψε τα φαγητά αυτά με δεύτερο πιάτο,
από νόστιμες μπουκίτσες από ψωμάκια, τυράκια camembert, αστακό σε
βούτυρο μυρωδάτο
και φιλετάκια κοτόπουλου.
Και οι τιμές χοληστερίνης του ανθρώπου ανέβηκαν στα ουράνια.
Ετσι ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο αθλητικά παπούτσια, ώστε να χάσει
μερικά κιλά με την άθληση..
Και ο σατανάς δημιούργησε την δορυφορική τηλεόραση και τα DVD μαζί με
τα τηλεχειριστήρια,
για να μην κουράζεται ο άνθρωπος με το ζάπινγκ.
Και οι άνδρες και οι γυναίκες γελούσαν και έκλαιγαν μπροστά την οθόνη
και άρχισαν να φοράνε ελαστικές φόρμες αδυνατίσματος.
Ετσι ο Θεός δημιούργησε την πατάτα, φτωχή σε λίπος και κάλιο και
γεμάτη θρεπτικές ουσίες.
Και ο σατανάς αφαίρεσε την φλούδα και έκοψε το εσωτερικό της σε πατατάκια,
τα οποία τηγάνησε και τα κάλυψε με πολύ αλάτι.
Και ο άνθρωπος πήρε μερικά κιλά ακόμη...
Ο Θεός όμως έφερε το άπαχο κρέας, ώστε τα τέκνα του να χορταίνουν
προλαμβάνοντας λιγότερες θερμίδες.
Και ο σατανάς έφερε τα Goodys και το τσίζμπουργκερ των 99 λεπτών.
Και ρώτησε ο σατανάς: «Θέλεις και τηγανητές πατάτες;»
Και είπε ο άνθρωπος: «Βεβαίως, μια μεγάλη μερίδα με μαγιονέζα!».
Kαι σχολίασε ο σατανάς: «Ετσι μπράβο!»
Και ο άνθρωπος έπαθε έμφραγμα.
Και ο Θεός αναστέναξε και δημιούργησε το τετραπλό μπαϊ-πάς της καρδιάς.
Και τότε ο σατανάς είπε 'είπαμε να παίζουμε τίμια'...
...Και δημιούργησε το ΙΚΑ. :):):)
Αχ αυτος ο σατανας αυτος ευθυνεται τελικα τα κιλα μου ε? μην τον βρω μπροστα μου μονο........
Σας χαιρετω για μια εβδομαδα λογω διακοπων και επιστρεφοντας αρχιζει ο γολγοθας μου (απο τωρα το σκεφτομαι).
Να παιρνατε καλα και μην αδυνατισετε πολυ περιμενετε κι εμενα βρε..................
xaxaxa καλο!το κειμενακι με το θεουλη και το σατανα!πεννυ δεν ξερω γιατι δεν ηρθε το e-mail μου,στο ξαναστελνω!
ΑΘΗΝΑ μπορείς να είσαι σίγουρη ότι εγώ θα σε παριμενω.. η διαιτολόγος μου με έβαλε σε συντήρηση ενός μήνα για να πάρει μια ανάσα ο μεταβολισμός μου και να μην αποφασίσει να μου δυσκολέψει τη ζωή αργότερα.. οπότε για ένα μήνα εγώ εδώ θα είμαι.. και θα παρατηρώ εσάς να αδυνατίζετε!! κοίτα να περάσεις καλά εσύ και ο γολγοθάς μπορεί να περιμένει μία βδομάδα.
γλυκούλα.. ο δαίμων του διαδικτύου εξακολουθεί να βάζει το χεράκι του και ακόμη δεν έχω λάβει τίποτα! Προσπάθησα και γω να σου στείλω u2u αλλά μου βγάζει σφάλμα. Μπορεί να είναι προσωρινό θέμα του server όμως, οπότε θα προσπαθήσω πάλι λίγο αργότερα.
γεια σε ολες, ειμαι καινουργια και ανακαλυψα το site τυχαι ψαχνοντας πληροφοριες για το lipotox (εσχετο με το θεμα) επειδη εγω δεν εχω πολυκυστικες αλλα εχω το συνδρομο τον πολυκυστικων ωοθηκων εξαιτιας της υπερινσουλιναιμιας μου, (το ανακαλυψα το 1997 με καμπυλη ζαχαρου "αντλια" το λεγανε) ομολογω οτι διαβασα με ενδιαφερον τα post σας. απο την μεχρι τωρα πειρα μου ναι το χασιμο βαρους βοηθαει παρα πολυ στην βελτιωσητου κυκλου μου το ειχε πει ενδοκρινολογος. τωρα βεβαια εχω φτασει τα 96 κιλα αλλα πιο παλια απο 80 ειχα καταφερει να φτασω τα 67 με διατροφη απο γιατρο - πολυ περιοριστικη οχι στις ποσοτητες αλλα στο τι ετρωγες και κανοντας αυτη την διατροφη εστρωσε και ο κυκλος μου και εχασα τα κιλα και το κυριοτερο ξεφουσκωσα! προσπαθω να ξανακανω την ιδια διατροφη αλλα αυτη την φορα (απο την υπερφαγια εχω ξεφυγει) προσπαθω και με την βοηθεια "φαρμακευτικων βοηθηματων" να χασω , α, και στην πορεια των χρονων μου βγκε και λιγος θυρεοειδης αλλα μου ειπανε πως ειναι στην αρχη και δεν χρειαζεται να παιρνω ακομα χαπια, αλλα εχει βοηθησει στο να μην χανω ευκολα βαρος , αυτο και τα 32 μου χρονια..... glykoula με την βοηθεια οπως σου λεει η penny θα τα καταφερεις, μην απογοητευεσαι , μια μια μερα την φορα.......
και σας ευχαριστω ολες για τα τοσα αναλυτικα ιατρικα που γραφεται , υπαρχουν πραγματα που δεν ηξερα..... ειλικρινα να στε καλα!
καλώς την ομοιοπαθούσα! καλωσόρισες etet! Από όσα διάβασα για σένα βλέπω πως ανήκουμε στην ίδια ακριβώς κατηγορία. Σύνδρομο και υπερινσουλιναιμία.. ο συνδιασμός που σκοτώνει! Χαίρομαι που άρχισες να ψάχνεσαι στα 96 κιλά, εγώ την κατάστασή μου την κατάλαβα όταν πια ήμουν 105.. στην τρίτη καμπύλη ζαχάρου αφού οι δύο πρώτες έγιναν σε φάση δίαιτας και βγήκαν καθαρές, αλλά κάτι με έτρωγε και συνέχισα να το ψάχνω αφού δεν ήταν λογικό να προσπαθώ τόσο και να μην γίνεται τίποτα! Μετά λοιπόν που κατάλαβα πως είμαι στο πρώτο στάδιο του διαβήτη.. με ότι αυτός συνεπάγεται.. πολύ πιο ώριμη πια, πήρα την απόφασή μου να το πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Εύχομαι να τα λέμε συχνά.. και αν θες να μοιραστείς μαζί μας τις δικές σου εμπειρίες.. πώς έχασες τα κιλά σου τότε.. θα ήταν χρήσιμο για όλους μας! Καλή αρχή!!
KAΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΕΤΕΤ,ευχομαι να πραγματοποιησειs και εσυ τουs στοχουs σου!Αν θελειs να μαs πειs,πωs εχασεs τα κιλα σου,θα ηταν οντωs χρησιμο,οπωs λεει και η πεννυ.
PENNYV ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ,ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ,ΟΠΟΤΕ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΔΩ ΤΟ Ε-ΜΑΙΛ
glukoula σου έστειλα e-mail χθες το βράδι. Για τυχόν απορίες και ερωτήσεις είμαι στη διάθεσή σου. :)
καλημερα, δεν με εβαζε σημερα με το password και αναγκαστηκα να ξαναγραφτω με νεο ονομα etet_ αλλα η ιδια ειμαι ........
κοριτσια την διατροφη να σας την πω, αλλα ειναι πολυ περιοριστικη και δεν θα συμβουλευα καποια να την ξεκινησει "επακριβως" . εμενα η γιατρος (ειναι γυναικολογος-διατροφολογος με ειδικοτητα στην υπογονιμοτητα) μου την εδωσε για να φτιαξω τον ΔΙΚΟ μου οργανισμο, και με παρακολουθουσε και οντως αυτο ειχε γινει μετα τα εκανα εγω μανταρα τρωγοντας οχι φαγητα αλλα απιστευτες ποσοτητες γλυκων !!! (ψυχολογικοι, εργασιακοι και αλλοι λογοι, και ολο ελεγα αντε θα φαω σημερα και αυριο ξεκιναω, ε, αυτο μου πηρε 4 χρονια). Σε γενικες γραμμες ομως προσπαθω να την ακολουθω, δηλ αντι γαι μακαρονια να τρωω ρυζι κλπ.
την ανακαλυψε η μητερα μου οταν την ειδε σε μια εκπομπη στην τηλεοραση το 2003 ηταν απο την θεσ/νικη και ελεγε οτι μπορουν να διοσθωθουν οι πολυκυστικες με διατροφη. ειχε και ιατρειο στην αθηνα και ετσι πηγα....με το ζορι ειναι η αληθεια, οταν δε μου εδειξε την διατροφη κοντεψα να παθω εγκεφαλικο....... και ειπα οτι εγω αυτη την διατα δεν τη ακολουθω με τιποτα! ελα ομως που εγω εχω αραιη περιοδο, καθε 45 μερες, καθε 2 μηνο η 3 μηνο... τα προεμοινοριακα συμπτωματα ομως μου κρατουσανε 1 και κατι μηνα! αισθανομουν σαν μπαλονι ετοιμο να σκασω!ετσι ειπα δεν γτην δοκιμαζω για μια εβδομαδα, μηπως και??? ε, την εκανα, σε 5 μερες αδιαθετησα και σε μια βδοαμαδα ειχα χασει 3 κιλα και φαινοτανε σαν να εχω χασει 7! ολοι με ρωταγανε πως αδυνατησα ετσι, αλλα δεν ηταν οτι ειχα ασυνατησει ειχα ξεφουσκωσει!!! σορρυ εαν σας ζαλησα απλα ηθελα να σας πω την δικη μου ιστορια.
Α, και η γιατρος αρχικα μου ειπε την διαιτα να την κανω ΜΟΝΟ 1 μηνα, ομως εγω βλεποντας τα ευεργετικα της αποτελεσματα (και στα κιλα και στην περιοδο) την συνεχισα επακριβως 8 μηνες, μετα σιγα σιγα την χαλαγα ολο και πιο συχνα.
ΑΠΟΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ
Μανιταρια, ολα τα φρουτα, κρεατα, γαλακτοκομικα (απο αγελαδα) ζημαρικα (εχουν σταρι- γλουτενη) αλευρι απο σταρι, βουτυρο, τηγανητα, ολα τα γλυκα, μελι, καφες, τσιγαρο, μαγια, καλαμποκι και οτιδηποτε εχει σταρι. και ουτε μαυρο τσαϊ.
γιατι απαγορευονται??
τα μανιταρια ειναι μυκητας και στον οργανιμσο ετσι μετατρεπονται σε μυκητες.
φρουτα (εχουν ζαχαρη και επειδη ετρωγα πολλα γλυκα επρεπε ο οργανισμος μου να ηρεμησει λιγο)
κρεατα (εχουν τοξινες και επρεπε να αποτοξινωθω)
τα γαλακτοκομικα τωρα απο αγελαδα μου εξηγησε (και ακομα τα αποφευγω, προτιμω να παιρνω γιαουρτι προβειο και γαλα κατσικισιο εαν θελω και τυρι γιδοτυρι η φετα που να λει απο προβειο και γιδινο γαλα) οτι τις αγελαδες ακομα και οταν ειναι εγκυες τις αρμεγουν γιατι εχουν γαλα με αποτελεσμα οι υψηλες ορμονες που εχουν αυτες - λογω εγκυμοσυνης - περνανε στο γαλα και τις περνουμε και εμεις, οταν καποιςο δεν εχει προβλημα με τις ορμονες του δεν τον επηρεαζουν εμενα επειδη ειχα προβλημα (τριχωφυια κλπ, κλπ) με επηρεαζανε.
καφες (μονο για ενα μηνα) και τσιγαρο κομμενα για αν αποτοξινωθει ο οργανισμος ,
ζημαρικα και αλευρι , επιεδη εχουνε σταρι - γλουτενη ,φουσκωνουνε τον οργανισμο και καπου τον μπλοκαρανε, το ιδιο και η μαγια.
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ
Λαχανικα (ολα), αβοκαντο, λαδι, οσπρια, σογια και προϊοντα της (γαλα, τυρι τοφου κλπ) ρυζι, πατατες, ψαρια, ξηροι καρποι (ολοι πλην φυστικια αιγινης) κατα προτιμηση αναλατοι και αψητοι, επιτρεπεται και το ταχινι, ολα τα λαδερα φαγητα. αλευρι μονο σικαλη και βρωμη , το κουακερ δηλαδη επιτρεποταν. επισης πολλους χυμους λαχανικων (τουλαχιστον 1 την ημερα) στον αποχυμωτη, (μου ειχε εξηγησει οτι οταν το παιρνουμε σε χυμο αποροφαται καλυτερα οι βιταμινες πηγαινουν κατευθειαν στο αιμα) ενω εαν το φαμε οι βιταμινες αποροφουνται απο το εντερο και υπαρχουν απωλειες.
το παθατε κι εσεις το εγκεφαλικο??? . πρεπει ομως να ομολογησω οτι η περιοδος μου εκεινο το διαστημα ηταν στις 29-32 ημερες, σουπερ για εμενα...
Τωρα παντως δεν μπορω να κανω το ιδιο ακριβως προγραμμα. αλλωστε δεν κανει για μεγαλο χρονικο διαστημα. και το φρουτο μου θα φαω πλεον (ενα την ημερα) και το κρεας θα το φαω μια φορα αντε δυο ομως την εβδομαδα και το τσιγαρο θα κανω και τον καφε θα πιω. απλα αποφευγω τα ζυμαρικα, τρωω ρυζι η πατατες (εννοειται οχι τωρα που κανω αυστηρη διαιτα, τωρα αποφασησα και κανω αυτη του lipotox) αλλα ακομα και με αυτη την διαιτα εκει που λεει πρωτεινες θα προτιμησω ψαρι και οχι κρεας και αντι για γαλα πινω γαλα σογιας και τυρι κατσικισιο.
σορρυ ολοκληρο κατεβατο εγραψα.....
τα κιλα εγω τα πηρα παλι οχι απο το φαγητο αλλα απο απιστευτες ποσοτητες γλυκων.... 4-5 παγωτα την ημερα, ολοκληρη τουρτα σε 1 ημερα και τυροπιτων - πεινιρλι -ζαμπονοτυροπιτες και αλλα πολλα τετοια .....
Πολυ στερητικη η διαιτα αλλα οντως ετσι οπως τα εγραψες φαινεται να εχει αποτελεσμα. η διαιτα στην ουσια απευθυνεται σε χορτοφαγους....
αλλα αυτο που εγραψες για το πως πηρες κιλά ειναι σαν να το εγραφα εγω για τον εαυτο μου. τι θα γινει με αυτα τα γλυκα... ωρες ωρες νιωθω σαν ναρκομανεις που θελει να αποτοξινωθει και δεν μπορει.
Ω, ναι ετσι ακριβως νιωθω κι εγω ...... γι'αυτο εξαλλου και αργησα τοσο πολυ να το αποφασισω και εφτασα τα 96 κιλα απο 67 , ολο ελεγα ας φαω σημερα και ξεκιναω απο αυριο .... σνιφ σνιφ..... για εμενα πολυ σημαντικο στο να κρατησω την διαιτα ειναι η υποστηριξη για αυτο και χαιρομαι που ανακαλυψα αυτο το site!! επιλεον εμαθα πραγματα τα οποια δεν ηξερα, και οσα περισσοτερα γνωριζει κανεις τοσο καλυτερα :)
διορθωση τα 98 εφτασα , τωρα ειμαι 96 μετα απο 1 εβδομαδα διαιτας
να τοοοο.. έρχεται το εγκεφαλικόόόό!! Βρε etet μου, μία σκοτοδίνη μου ήρθε με το που το διάβασα το διαιτολόγιο!! Βέβαια δεν μπορώ να το κρίνω με άλλο κριτήριο παρά μόνο την κοινή λογική, γιατί επιστημονική γνώση διαιτολογίας δεν έχω.. αλλά είναι πολύ στερητικό και μου θυμίζει λίγο συνδιασμό διαφόρων θεωριών όπως αυτή με την ομάδα αίματος, ή την ολιστική θεωρία που θεωρεί το γάλα και τα γενικά τα γαλακτοκομικά εξαιρετικά τοξικά για τον οργανισμό. Αν τώρα μου πεις και ότι βελτιώθηκε η τριχοφυία μόνο κόβοντας το γάλα και ΧΩΡΙΣ αντισυλληπτικά ή κάτι άλλο σε αντιανδρογόνο.. θα φάω τα κουμπιά μου!! Από την έκπληξη εννοώ!! Σε γενικές γραμμές.. θεωρείται πως όσο πιό βασικές ομάδες τροφών αποκλείσεις από τη διατροφή σου.. τόσο πιό γρήγορα θα ξαναπάρεις πίσω τα χαμένα κιλά όταν αναπόφευκτα τις επαναφέρεις. Αν σου έλεγε να την κάνεις για μεγάλο διάστημα θα με ξένιζε πολύ.. αλλά τι να πω.. οι γιατροί ξέρουν (ελπίζω) τι λένε. Αυτήν του lipotox δεν την ξέρω, πάω να διαβάσω λίγο στο σχετικό θέμα να δω περίπου τι είναι!
basia αυτό με τα γλυκά είναι σκέτο μαρτύριο! Η οικογένεια του άντρα μου αποτελείται από ανθρώπους που στην ουσία τρέφονται με γλυκά και παρ'όλα αυτά είναι αδύνατοι. Σε σχέση με το γλυκό που διακινείται στο σπίτι μου, θα μπορούσα να είμαι άνετα 200 κιλά! Τί γονίδιο είναι αυτό επιτέλους.. και έπρεπε να το παντρευτώ κιόλας;; Ευτυχώς φαίνεται να το έχει πάρει και η κόρη μου... και σε γυναίκα είναι τρομερό ατού!
οχι αλιμονο η τριχοφυια δεν εφυγε , για αυτη κατεφυγα με αισθητικο και την παλευα για 3 χρονια με βελονα καθε εβομαδα (ειχα κατω απο το πιγουνι τοσες μαυρες τριχες, αν και ανοιχτοχρωμη στο φυσικο μου που μονο σε γενι παραπεμπανε). penny μου το ξερω οτι ητανε πολυ στερητικη για αυτο και δεν μπορω να την ξανακανω επακριβως.... οταν η γιατρος ομως μου την ειχε δωσει ημουν οντως σε απελπιστικο βαθμο , ειχα παρει και αντισηληπτικα, ειχα παρει και ξενικαλ, για να χασω, αλλα μου εφερε παρενεργειες, ετρωγα και συνεχεια γλυκα, δηλαδη εγω αντι για γευμα η βραδυνο τρεφομουν μονο με γλυκα για χρονια! φαντασου ειχα αποριθμησει τον οργανισμο και επρεπε να βρω μια ισορροπια.... και σε εμενα λειτουργησε, τα κιλα βεβαια οπως σωστα επεσημανες τα ξαναπηρα, σιγα σιγα βεβαια αλλα τα ξαναπηρα , και παραπανω θα ελεγα για αυτο το λογο τωρα δεν μπορω να την ξανακανω επακριβως και το κρεατακι πρεπει να τρωμε και το τυρακι και τα φρουτα ολα.
Τρυπιόμουν με βελονάκι από τα 12 μέχρι τα 30 μου.. και σε νοιώθω όσο δεν φαντάζεσαι! Όποιος σου πει για οριστική καταπολέμιση της τρίχας σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές.. σε δουλεύει! Μετά ήρθε το λέιζερ και ανάσανα! Τώρα πια κάνω δύο φορές το χρόνο και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Κανένα μαγικό για τα κιλά να βρίσκανε.. και θα λύναμε όλες τις εκκρεμότητες..
ω, ναι νομιζω πως αυτο το ονειρευομαστε ολοι μας!!! αλλα επειδη δεν υπαρχει (ακομα) ...... υπομονη και επιμονη και κυριως εγκρατεια και ο θεος βοηθος!!!!
HELLO!!!PENNY MOY ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΟΟΣΟΟΟΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΕΛΑΒΑ,ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΜΕΣΩΣ!ΑΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΨΑΡΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΑΣ/ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ! ΦΙΛΙΑ!
glukoula δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς καθόλου! Όπως είδες είναι μία απόλυτα ισορροπημένη διατροφή, και απολύτως ασφαλής για να την κάνεις για όσο διάστημα θέλεις.. ακόμη και να την κάνεις τρόπο ζωής αφού δεν αποκλείει απολύτως τίποτα. Μπορεί να τα χάσουμε με αργό ρυθμό.. αλλά τουλάχιστον να τα χάσουμε σωστά! Πραγματικά ανυπομονώ να δω πώς θα πάει η πρώτη εβδομάδα και εύχομαι αργές αλλά σταθερές, υγιεινές, μόνιμες απώλειες!!
penny γιατι δεν την γραφεις και εδω την διατροφη να την δουμε και εμεις?
αμα θες φυσικα και οποτε βρεις χρονο..
αυτο θα ελεγα κι εγω. αντι να μοιραζεις προσωπικα στον καθενα, βαλτην εδω να τη βλεπουμε ολοι
Καλησπερα κοριτσια. Πολυ ενδιαφερον το θέμα με τις πολυκυστικες! Δυστυχως εχω κι εγω και με ταλαιπωρουν παρα πολλα χρονια..
Την πρωτη φορα που εμεινα εγκυος δεν το περιμενα γιατι ηταν η 32η μερα του κυκλου μου και ειχα ολα τα συμπτωματα, τελικα αυτη η περιοδος δεν ηρθε ποτε και δυστυχως ουτε και το μωρο...
Μετα ηθελα να κανω παιδι αλλα δυστυχως δεν μπορουσα, η διαγνωση ηταν φυσικα πολυκυστικες ωοθηκες και λογω των κιλων που ειχα παρει απο την πρωτη ατυχη εγκυμοσυνη μου δεν εκανα καθολου ωορηξια. Δυστυχως ταλαιπωρηθηκα 3 ολοκληρα χρονια με ορμονες ενεσεις και τα γνωστα για προκληση ωορηξιας. Αλλαξα 3 γυναικολογους και ειχα πια απογοητευτει...ολοι με κατευθηναν προς την εξωσωματικη, ηταν μεγαλανη περιοδος αυτη για μενα και δεν θελω να την σκεφτομαι.
Αποφασισα να κανω διαιτα μονη μου τοτε και καταφερα να χασω 11 κιλα και να φτασω στα 85, πηγα και σε ενα νεο αλλα πολλυ καλο γυναικολογο με ειδικευση στην Αμερικη στην υποβοηθουμενη γονμοποιηση και τον πρωτο μηνα εμεινα κιολας εγκυος μονο με την βοηθεια των σερπαφαρ, χωρις εξωσωματικη και ετσι εχω τωρα το καμαρι μου που ειναι 3,5 χρονων!!!Βεβαια στην εγκυμοσυνη ειχα και διαβητη που το ρυθμιζα με διαιτα.
Τωρα θελω να κανω και δευτερο παιδακι αλλα ξερω καλα πως πρεπει να χασω κιλα, πολλα κιλα...παλι προσπαθω μονη μου και ελπιζω να τα καταφερω γιατι τωρα εχω και το μωρο μου που καθε μερα με ρωταει '' ποτε θα εχω κι εγω μαμα το αδελφακι μου?''
Ειναι η πρωτη φορα που μαθαινω απο εδω οτι η διατροφη σε ατομα οπως εμεις με αυτο το συνδρομο παιζει σημαντικο ρολο. Σε ευχαριστω πολλυ αγαπητη Πενυ πυ ανοιξες ενα τοσο σημαντικο θεμα και μας ενημερωνεις.
Επισης θελω να σας πω οτι επειδη εχω και θυρωειδη (σιγα μην δεν ειχα κι απ αυτο) πηγαινω πολλυ τακτικα σε ενδοκρινολογο που γνωριζει το θεμα που εχω με τις πολυκυστικες και ποτε δεν μου ειχε μιλησει για την διατροφη με χαμηλους υδατανθρακες...
Τέλος Πενυ αν θα μπορουσες να μας βαλεις εδω ενα τυπικο διαιτολογιο απ αυτο που κανεις εδω σε αυτο το θεμα θα μας βοηθουσες παρα πολλυ.
ελπίζω να σε βοηθήσει η συγκεκριμένη διατροφή.. εγώ την βρήκα πολύ αποτελεσματική! Τις πρώτες εβδομάδες έχανα περίπου 1.5-2 κιλά.. και αργότερα γύρω στα 800 γρ. την εβδομάδα. Σου γράφω την πρώτη εβδομάδα, και αν δεις ότι σε βολεύει και θέλεις να την συνεχίσεις θα σου γράψω και τις επόμενες εβδομάδες.
γενικά: πρωί κάθε μέρα το ίδιο, μπορείς αν θες να αλλάξεις τα δημητριακά με 1 φέτα ψωμί ολικής και 1 κγ μέλι αλλά όχι πάνω από δύο φορές την εβδομάδα. Αυτά που σου λέω παρακάτω για γλυκό δεν ισχύουν τη μέρα που τρως μέλι. Εκείνη τη μέρα δεν επιτρέπεται άλλο γλυκό
ενδιάμεσα και προ ύπνου κάθε μέρα τα ίδια εκτός από την περίπτωση που ακολουθεί
Δύο φορές την εβδομάδα μπορείς να αλλάξεις το απογευματινό φρούτο με γιαούρτι 2% αλλά τότε δεν θα πιεις το βραδινό γάλα και θα φας μόνο ένα από τα επιτρεπόμενα φρούτα
Τρώμε 6 γεύματα την ημέρα, αλλά είναι απαραίτητο να τρως όλα όσα λέει.. σε τακτικές ώρες και τουλάχιστον 2,5 ώρες διαφορά ανάμεσα στα γεύματα. Σε αυτές τις ώρες.. ΜΟΝΟ ΝΕΡΟ
Μέχρι 2 κγ ζάχαρη από καφέδες την ημέρα. Ότι παραπάνω καφέ.. ΣΚΕΤΟ!
επιτρέπεται 1 ποτό την εβδομάδα αλλά καλό είναι να το αποφεύγουμε
Απαγορεύονται οι χυμοί φρούτων. Τρώμε τα φρούτα ολόκληρα.. τα αχλάδια και τα μήλα με τη φλούδα
Αποφεύγουμε τις μπανάνες, και όταν τρώμε μήλο το απόγευμα δεν τρώμε το βραδινό φρούτο. Σε γενικές γραμμές προτιμάμε τα φρούτα που σου αναφέρω στην πρώτη μέρα.
Επιτρέπεται ένα γλυκό την εβδομάδα αρκεί να διαλέξεις κάτι μικρό και ελαφρύ χωρίς πολλές κρέμες και σαντιγύ και να το φας μετά από μεσημεριανό γεύμα. ΠΟΤΕ γλυκό απευθείας σε άδειο στομάχι. Εγώ προτιμώ αντί να φάω ένα γλυκό την εβδομάδα, να τρώω ένα σοκολατάκι (μαύρη σοκολάτα) κάθε μέρα μετά το φαγητό. Μου είπε ότι δεν πειράζει αν κατά τα άλλα την κάνω κατά γράμμα.. πράγμα που ακολουθώ πιστά. Έτσι έχασα τα 15 κιλά σε 3,5 μήνες! ΑΑΑΑΑ.. μην ξεχάσω! 2 λίτρα νερό ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την ημέρα!
Αυτή είναι μία ολόκληρη μέρα..
1η μέρα
πρωί: 1 ποτήρι γάλα 1,5% και 2 κουτ. σούπας δημητριακά
ενδιάμεσο: 1 φρούτο (πορτοκάλι, ακτινίδιο,5 φράουλες, αχλάδι ή αν θες κάποιο άλλο ας είναι άγουρο.
Αυτό ισχύει για όπου λέει φρούτο)
μεσημέρι: 150 γρ. ψάρι ψητό, 30 γρ. ψωμί ολικής, 2 φλυτζάνια σαλάτα με 1 κγ λάδι
απόγευμα: 1 φρούτο
βράδι: 1 τοστ με τυρί, 1 ντομάτα, 1/2 αγγούρι
προ ύπνου: 1 ποτήρι γάλα 1,5%, 1 φρούτο
2η μέρα
μεσημέρι: 2 μέτρια γεμιστά με ρύζι, 90 γρ. τυρί, 1,5 φλυτζάνι σαλάτα με 1 κγ λάδι
βράδι: 1 αυγό βραστό, 1 φέτα ψωμί ολικής, 1 φλυτζάνι σαλάτα
3η μέρα
μεσημέρι: το ίδιο με τη δεύτερη μέρα
βράδι: 1 τοστ με κασέρι, 1,5 φλ. σαλάτα
4η μέρα
μεσημέρι: 150 γρ. μπιφτέκι, 1 φλυτζάνι πουρέ ή ρύζι, 2 φλ. σαλάτα
βράδι: 1 φέτα ψωμί ολικής, 1 φέτα κασέρι, 1 ντομάτα
5η μέρα
μεσημέρι: 2 φλυτζάνια σπανακόρυζο, 60γρ τυρί, 1 φέτα ψωμί ολικής, 1 πορτοκάλι
βράδι: 1 τοστ με γαλοπούλα, 1 φλ. σαλάτα
6η μέρα
μεσημέρι: 150 γρ κοτόπουλο ψητό ή βραστό χωρίς πέτσες, 1 φλυτζάνι πατάτες φούρνου, 1,5 φλ. σαλάτα
βράδι: 30 γρ τυρί, 1 φέτα ψωμί ολικής, 1,5 φλ. σαλάτα
7η μέρα
μεσημέρι: 2 φλυτζάνια φακές, 40 γρ τυρί, 1 φέτα ψωμί ολικής, 1,5 φλ. σαλάτα
βράδι: 1 μικρή κονσέρβα τόνο σε νερό, 1 φέτα ψωμί ολικής, 1,5 φλ. σαλάτα
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η PENNY,ANTE NA THN ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΕΤΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΠΑΝΑΚΙΑ ΜΑΣ.PENNY ME ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΟΥΛΑΣ,ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΥΓΝΟΜΩΝ,ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΑ.ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!ΦΙΛΙΑ!
Καλησπέρα σε όλες!! Και πάνω που μπήκα έτοιμη να σας γράψω τη διατροφή.. είδα ότι την έβαλε η glukoula! Καλά έκανες γλυκούλα μου, γιατί το ξέρω και από τον εαυτό μου πως όταν θέλω κάτι το θέλω... ΧΘΕΣ!! Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμη και να της δώσετε μια ευκαιρία.. είτε έχετε πολυκυστικές είτε όχι. Η συγκεκριμένη διατροφή έχει σκοπό να κρατάει σταθερό και χαμηλό το ζάχαρο στο αίμα, οπότε εκτός από την απώλεια, μειώνει και τις λιγούρες που συνήθως μας οδηγούν εκτός προγράμματος στο ψυγείο.
marikaki μου ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.. αλλά το ευχαριστώ ανήκει στα κορίτσια σε ένα άλλο τόπικ που με παρακίνησαν να γράψω την περίπτωσή μου.. μήπως βοηθηθεί και κάποια άλλη κοπέλα με το ίδιο πρόβλημα, και από ότι βλέπω μέχρι τώρα.. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ!! Όσο για τη διατροφή.. αν τη δεις λίγο πιο προσεκτκά, δεν είναι ακριβώς χαμηλή σε υδατάνθρακες. Απλά τους χρησιμοποιεί με τρόπο που δεν μπλοκάρει την απώλεια, σε ΚΑΘΕ γεύμα της ημέρας.. και δεν αποκλείει καμία κατηγορία τροφών. Θεωρώ πως είναι απόλυτα υγιεινή και ασφαλής για όσο καιρό χρειαστεί ο καθένας μας να την κάνει. Και αυτό με το γλυκό σε μένα δουλεύει μαγικά γιατί ξέρω πως έχω κάτι να περιμένω.. χωρίς να σκέφτομαι πως αν θέλω να χάσω πρέπει να ξεχάσω τα γλυκά επ'αόριστον! Για μένα είναι μονόδρομος πια.. γιατί ο γιατρός μου λέει πως αν δεν το κάνω όλο αυτό τρόπο ζωής μου από δω και πέρα.. ο διαβήτης τύπου ΙΙ είναι απλά ζήτημα χρόνου. Και το χρωστάω στον εαυτό μου και την μικρή λατρεμένη μου οικογένεια να προσπαθήσω..
Σας εύχομαι τα καλύτερα, και να με ενημερώνετε ε!! Φιλιάάά
Και επειδή τα θυμάμαι με δόσεις.. έχω να συμπληρώσω κάτι! Μπορεί να είναι τυχαίο, αλλά από αυτήν την εβδομάδα ξεκίνησα και πίνω πράσινο τσάι.. τη γνωστή μάρκα x2 μπουκάλια την ημέρα για να αυξήσω λίγο τα υγρά.. το νερό καμιά φορά το ξεχνάω! Υποτίθεται πως έχω μπει σε συντήρηση για ένα μήνα για να εδραιωθεί λίγο η μέχρι τώρα απώλεια και μετά να συνεχίσω. Αυξήθηκε η ποσότητα του φαγητού με έμφαση στο πρωινό και λιγότερο στο μεσημεριανό. Ανέβηκα λοιπόν στη ζυγαριά σήμερα.. χωρίς πολλές ελπίδες, ελπίζοντας να μην έχω βάλει τουλάχιστον.. και διαπιστώνω ότι χάθηκε ένα ολόκληρο κιλό!! 89;;;;; Έχω να δω το 8 μπροστά τουλάχιστον 9 χρόνια!! Ανέβηκα καμιά 10αριά φορές για να το εμπαιδώσω!! Αναρωτιέμαι.. και περιμένω το επόμενο ζύγισμα με ενδιαφέρον!
Καλησπερα κοριτσια! Ωραια η διατροφη της Πενυς μας! Υγειηνη και ευκολη για μας που εχουμε οικογενεια, μιας και οι δικοι μας μπορουν να φανε απο το ιδιο φαγητο, δεν χρειαζεται να μαγειρευουμε κατι αλλο.
Γλυκουλα σε ευχαριστουμε πολλυ που μας εβαλες τοσο γρηγορα την διατροφη! Συμφωνω μαζι σου, να την κανουμε ολες μαζι και με την καθοδηγηση της Πενυς θα εχουμε καλα αποτελεσματα! Εγω θα ξεκινησω την Δευτερα και θα ζυγιζομαι καθε Σαββατο, θα συζηταμε εδω μετα το ζυγισμα τα αποτελεσματα...
Πενυ μου οντως, ειμαστε πολλες και αν δεν ειχες ξεκινησει το θεμα δεν θα το ειχα αντιληφθει... ευχομαι ολες να τα καταφερουμε και να το κανουμε τροπο ζωης, το μονο κακο ειναι οτι εγω δεν μπορω να φανταστω την ζωη μου χωρις καθολου γλυκο...εχω προβλημα με τα γλυκα.
Πενυ συγχαρτηρια για το 8αρακι σου!!!! συντομα και στο 7!!! Το πηρα κι εγω αυτο το τσαϊ αλλα δεν πινεται με τιποτα, δεν μου αρεσει καθολου...δεν πολυπιστευω ομως οτι για την απωλεια σου ευθυνεται αυτο, μαλλον εχεις ρυθμισει καλα τον οργανισμο σου και αρχισε επιτελους να κανει καυσεις! Αντε μακαρι αυτη η διατροφη να ειναι το κλειδι της επιτυχιας για ολες μας!
Πολλα φιλια σε ολες και καλη μας επιτυχια!!!!!!!!!!!
μαρικάκι σε αυτό που λες για την οικογένεια έχεις απόλυτο δίκιο! Φαντάζεσαι εμείς που είμαστε 3 να θέλαμε 2 φαγητά την ημέρα;; Θα είχα σηκώσει άσπρη σημαία την πρώτη βδομάδα! Τουλάχιστον έτσι τρώμε όλοι το ίδιο.. μια και (δεν θυμάμαι αν το έγραψα αυτό) τα φαγητά είναι μαγειρεμένα και με κανονικό λάδι.. όχι υπερβολικό βέβαια, αλλά ούτε και νερόβραστα! Όπως μαγειρεύουμε οι περισσότερες δηλαδή. Η βασική αρχή είναι πως κρατάμε τις βασικές συνήθειές μας αλλάζοντας τις κακές συνήθειες.. για να έχουμε και μία ελπίδα να κρατήσουμε και την απώλεια στο τέλος!
κοριτσια ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ!!!στην penny,γιατι ειπε το προσωπικο τηs προβλημα,και βρεθηκαμε τοσεs με το ιδιο,`η με παρομοιο,ειδατε λοιπον ποσο σημαντικο γεγονοs ειναι η επικοινωνια,ειδατε ποσα πραγματα μαθαινουμε η μια,για την αλλη,παραδειγματιζομαστε,ε νημερωνομαστε.Ευχομαι ολοψυχα να βρισκουμε λυσειs στην ζωη μαs,τοσο απλα!!!Ξεκιναω την διατροφη απο ΔΕΥΤΕΡΑ(ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ,)ευχομαι πραγματικα να βλεπω την ζυγαρια να κατεβενει,στο 9,στο 8,7,6.Οσο για σενα πεννυ ΜΠΡΑΒΟ και για τα 89,αντε και σε κατωτερα(οσον αφορα τα κιλα).Επισηs ειστε αξιεπαινεs εσειs που εισαστε και μανουλεs,και τα προλαβενετε ολα.Εδω λοιπον εχει γινει ενα καλο ξεκινημα και θα ονομασουμε,αν θελετε ολεs φυσικα την ομαδα μαs ``ΠΟΚΟ``(ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ),αν σκεφτητε κανενα αλλο ονομα,να το γραψετε,και εδω θα καταγραφουμε και τιs επιδοσειs μαs,ποσα κιλα χασαμε,που ξεφυγαμε?γιατι?κτλ,φιλια κοριτσια,καλη επιτυχια σε ολεs!!
Γλυκούλα ωραίο το ΠΟΚΟ.. σου έχω και εγώ ένα! Είναι κλεμμένο από ένα ξένο site αφιερωμένο στις πολυκυστικές αλλά μου έμεινε από τότε που το είδα. "cysters" λογοπαίγνιο μεταξύ του cyst=κύστη και sister=αδερφή. Βέβαια πάσα προσφορά δεκτή και συζητήσιμη.. οπότε όποιος έχει έμπνευση ας την μοιραστεί!
Όλα θα μας πάνε καλά.. γιατί δεν είμαστε μόνοι!! Καλό ξημέρωμα να έχουμε.. καλή ψυχολογία... και πολλά γλυκά όνειρα! Καληνύχτες!!
ωραια η διαιτα.. και δεν της λειπει τιποτα και τρως αρκετα.. ευχαριστουμε!
ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ``CYSTERS``!NA MAΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ......ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ...ΠΑΩ ΕΞΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ,ΝΑ ΠΑΡΩ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ!ΦΙΛΙΑ!
ειμαι και εγω μελος?!! ωραια και τα δυο ονοματα..
ΠΕΝΝΥ Η ΔΙΑΙΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΙΣΣΟΡΟΠΗΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΡΑ ΕΙΠΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ,CYSTERS? ΚΑΛΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ......
κορίτσια δεν μαπίνω συχνά αλλά σας δίνω μία καλή δίαιτα από τον Μουλινό που είδα σε περιοδικό και την έκανα..σε 2,5 μήνες έχασα 8-9 κιλά..είναι πολύ ΄καλή και δεν πεινάς...
Ημέρα 1η
Πρωινό
- δημητριακά με γάλα 1,5%
- αφέψημα πράσινου τσαγιού
Δεκατιανό
- 1 γιαούρτι 2% με λίγο μέλι
Μεσημεριανό
- κοτόπουλο στήθος, ψητό ή βραστό
- 1 μπολ μπρόκολο
- τυρί χαμηλών λιπαρών
- μαύρο ψωμί
Σνακ
- πράσινο μήλο
Βραδινό
- ομελέτα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι με 3 ασπράδια και 1 κρόκο, φιλέτο γαλοπούλας και τυρί χαμηλών λιπαρών
- 1 μπολ πράσινο λάχανο
- μαύρο ψωμί
Ημέρα 2η
Πρωινό
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (3 πορτοκάλια στυμένα)
- 1 τοστ με 40 γρ. κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
- Αφέψημα πράσινου τσαγιού
Δεκατιανό
- 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
Μεσημεριανό
- φασολάκια ή αρακάς με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
- τυρί χαμηλών λιπαρών
- μαύρο ψωμί
Σνακ
- μία μπάρα δημητριακών
Βραδινό
- σουβλάκι με πίτα ψημένη στα κάρβουνα ή στο φούρνο χωρίς λάδι, με κομματάκια κοτόπουλου, ντομάτα και κρεμμύδι
Ημέρα 3η
Πρωινό
- 1 ποτήρι γάλα 1,5%
- 2 φέτες μαύρο ψωμί
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 φρούτο
Δεκατιανό
- 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
Μεσημεριανό
- ψάρι βραστό ή ψητό
- μία πατάτα βραστή ή ψητή
- 1 μπολ βραστά κολοκυθάκια
Σνακ
- μία μπάρα δημητριακών
Βραδινό
- τονοσαλάτα με φιλέτο τόνου σε νερό, λίγη μαγιονέζα light και 1 μπολ μαρούλι
Ημέρα 4η
Πρωινό
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (3 πορτοκάλια στυμένα)
- 1 αυγό βραστό
- μία φέτα μαύρο ψωμί
Δεκατιανό
- ακτινίδια
Μεσημεριανό
- μακαρόνια ολικής άλεσης ή λευκά μακαρόνια, με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και τριμμένο τυρί emental light
- μία μικρή σαλάτα
Σνακ
- 1 γιαούρτι 2% με λίγο μέλι
Βραδινό
- σάντουιτς με μαύρο ψωμί, 60 γρ. φιλέτο γαλοπούλας, 50 γρ. κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών και ντομάτα
Ημέρα 5η
Πρωινό
- δημητριακά με γάλα 0-1,5%
Δεκατιανό
- 2 κριτσίνια οκτάσπορα με λίγο τυρί χαμηλών λιπαρών
Μεσημεριανό
- μοσχάρι (φιλέτο ή μπριζόλα), ψητό ή βραστό
- τυρί χαμηλών λιπαρών
- 1 μεγάλο μπολ κουνουπίδι
- μαύρο ψωμί
Σνακ
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Βραδινό
- κρητικό παξιμάδι (ντάκος) με τριμμένη ντομάτα, τυρί φέτα, κρεμμύδι και μπαχαρικά
- 1 φρούτο
Ημέρα 6η
Πρωινό
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (3 πορτοκάλια στυμμένα)
- 1 τοστ με 40 γρ. κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
Δεκατιανό
- αποξηραμένα δαμάσκηνα
Μεσημεριανό
- όσπρια (φακές, φασόλια ή ρεβίθια) με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
- τυρί φέτα
- μία φέτα μαύρο ψωμί
Σνακ
- 2 οκτάσπορα κριτσίνια με λίγο τυρί χαμηλών λιπαρών
Βραδινό
- σαλάτα με φιλέτο σολομού, 1 μπολ σπαράγγια-λαχανάκια Βρυξελών, ντρέσινγκ από 1/2 κεσέ γιαούρτι 2%, μία κουταλιά μουστάρδα και λεμόνι
Ημέρα 7η
Πρωινό
- δημητριακά με γάλα 0-1,5%
Δεκατιανό
- φρούτο εποχής
Μεσημεριανό
- Φασολάκια, αρακάς, μπάμιες, αγκινάρες ή μελιτζάνες με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, τυρί φέτα ή cottage cheese
- μαύρο ψωμί
Σνακ
- μία μπάρα δημητριακών
Βραδινό
- μια μεσαία αραβική πίτα με λουκάνικο από γαλοπούλα και μουστάρδα
- 1 μπολ λαχανικά
Χρήσιμες συμβουλές
* Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε λιπαρά στο μαγείρεμα.
* Μασάτε καλά την τροφή σας και μην τρώτε βιαστικά.
* Μην ξεχνάτε ποτέ τη σαλάτα με το φαγητό σας.
* Μην αφήνετε τον οργανισμό σας να πεινάσει πολύ κρατώντας μεγάλη απόσταση μεταξύ των γευμάτων.
* Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα (με κάποια άσκηση, όπως κολύμπι ή έστω περπάτημα).
* Μην ξεχνάτε ότι όταν τρώτε ακατάλληλα φαγητά (λιπαρά-γλυκά) σε μεγάλη ποσότητα, αυτό δεν σημαίνει ότι χαλάσατε εντελώς το πρόγραμμα διατροφή σας, αλλά ότι πρέπει να προσέξετε περισσότερο τις επόμενες ημέρες.
* Φροντίστε να τρώτε από όλες τις ομάδες τροφών.
* Αποφύγετε ή περιορίστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα
καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολες! ανακαλυψα οτι δν ειχα κανει Logout και οτι συνεχεια με δειχνει οτι ειμαι μεσα :P .
GLYKOULA και PENNY να στε καλα που μοιραστηκατε μαζι μας την διαιτα αυτη. την βρισκω παρα πολυ καλη και πολυ ευκολη στην εφαρμογη της , και οχι ιδιαιτερα στερητικη. Ζωη τνκς για την διαιτα , την βρισκω πολυ πιο δυσκολη για να την εφαρμοσω εκ πρωτης οψεως. καλη συνεχεια σου ευχομαι με την εφαρμογη της και καλη συνεχεια στην απωλεια των κιλων! ΣΕ ΟΛΕΣ !!!
κοριτσια εγω αυτη την στιγμη κανω την διαιτα του Lipotox και θα την συνεχισω μεχρι τελος ιουνιου περιπου με βολευει γιατι ειμαι ελαχιστες ωρες στο σπιτι και το υποκαταστατο γευματος με εξηπηρετει απιστευτα ..... σκοπευω ομως μολις την τελειωσω να ξεκινησω την διαιτα σου Penny μου την οποια νομιζω πως μπορω να ακολουθησω με μεγαλυτερη ευκολια απο οτι την δικη μου (πλην του ψωμιου το οποιο ουτως η αλλως εχω ξεσυνηθισει να τρωω) . χιλια ευχαριστω!! το cysters μου αρεσει παρα πολυ σαν ιδεα!!! Αχ, τι καλο το 89..... μπραβο πεννυ μπραβο .... οταν το δω κι εγω στην ζυγαρια... παρτυ θα κανω .!!!!