Αποτι ξερω τεστ δυσανεξιας κανουν και οι μικροβιολογοι κανε μια ερωτηση να σου πουν.
Printable View
Αποτι ξερω τεστ δυσανεξιας κανουν και οι μικροβιολογοι κανε μια ερωτηση να σου πουν.
σας ευχαριστω ολους.απο δευτερα θα το ψαξω και θα ενημερωσω γτ η κατασταση ειναι αφορητη
αρχικα θα πας σε γαστρεντερολογο ο οποιος θα σε παραπεμψει στο μικροβιολογικο εργαστηριο για εξετασεις αιματος και ούρων. αλλά σίγουρα θα πρέπει να έχεις περάσεις από γαστρεντερολογο καθως τα μικροβιολογικα λειτουργουν μονο με παραπομπες.... γνωμη μου ειναι να απευθυνθεις σε δημοσιο νοσοκομειο αφου επειδη οι τροφικες δυσανεξιες ειναι πολυ "της μοδας" λειτουργουν παρα πολλά κεντρα με αναξιοπιστες μεθοδους. μπορεις να κλεισεις ραντεβου στα εξωτερικα ιατρεια πρωινες ωρες (που νομιζω ειναι δωρεαν) η απογευματινες (επι πληρωμη). έτσι θα αποφυγεις την πολυκοσμια των επειγοντων και θα μπορεσουν να σε εξυπηρετησουν καλυτερα
σ ευχαριστω πολυ.αυριο κιολας θα κλεισω ραντεβου σε γιατρο απο το ταμειο μου.δλδ αυτη η εξεταση ειναι αιματος και ουρων η δν γνωριζεις ?
ξέρω οτι ψάχνουν πάρα πολλά πράγματα, δηλ. γινονται γενικες αιματος, βιοχημικες αίματος κτλ.... για τις ουρων δεν ειμαι σιγουρη αλλά νομίζω ότι αν πηγαινουν ψαχνοντας θα τα κανεις ολα .... γνωμη μου ειναι να μην κατευθυνεις τον γιατρο προς μια κατευθυνση αλλα να του ζητησεις να ελεγξετε και αυτο.... δηλαδη, να του παραθεσεις το τι εχεις περασει μεχρι τωρα, το πως το αντιμετωπισες και τι σου ειχαν πει οι άλλοι γιατροι (δηλ. συνδρομο ευερεθιστου εντερου) και απλά πες του ότι επειδη δεν βλέπεις βελτιωση θα ήθελες να κανετε εξετασεις κ για τροφικές δυσανεξίες (όπως είναι η δυσανεξία στη γλουτένη που λέγεται κυλιοκάκη και είναι αρκετά σοβαρή πάθηση αν δεν την έχεις ανακαλύψει και δεν προσεχεις τι τρως). οποτε ουσιαστικα αφηνεις το γιατρο να σου πει τι πιστευει (μπορει να ειναι κ κατι που δεν μας περναει καν απο το μυαλο) και να σε κατευθυνει αναλογα αλλά του ζητάς να αποκλίσετε και τις δυσανεξίες.
καταλαβαινω.κλεινω αυριο ραντεβου και ξανα ενημερωνω.ευχαριστω
καλησπερα και παλι .επικοινωνησα σημερα με μια κλινικη η οποια ειναι συμβεβλημενη με το ταμειο μου και μ ειπαν οτι γινεται κανονικα η εξεταση απλα δν καλυπτεται απο κανενα ταμειο και κοστιζει γυρω στα 400 ευρω:mad: και τωρα?υπαρχει περιπτωση να γινεται σε καποιο δημοσιο νοσοκομειο?
τωρα με κινδυνο να φαω κραξιμο απο καποιους, αφου ταλαιπωρεισαι τοσον καιρο κ ακρη δε βγαζεις, μηπως να δοκιμαζες καποια εναλλακτικη μεθοδο...??? ομοιοπαθητικη, βελονισμο?
η αληθεια ειναι οτι ταλαιπωρουμαι πολυ καιρο αλλα προς το παρον θελω να αποκλεισω και την τροφικη δυσανεξια και στη συνεχεια βλεπουμε.
μητσακο μονο σε δημοσιο νοσοκομειο θα μπορεσουν να σε εξυπηρετησουν σωστα. γτ ακομα κ αλλου να πας ακομα κ να τα δωσεις τα χρηματα ποιος γιατρος θα δει τις εξετασεις να κανει δθαγνωση κ να σε συμβουλευσει? κ αν χρειαστουν κ αλλες εξετασεις?? σε τετοιες πειριπτωσεις παρα την ταλαιπωρια που εχει μονο το δημοσιο νοσοκομειο μπορει να σε εξυπηρετησει πληρως
konina επειδη δν ξερω πολυ απο νοσοκομειακα σκεφτηκα οτι στο δημοσιο δεν θα την κανουν την εξεταση αφου στην κλινικη μου ζητουν 400!!(αληθεια γιατι γινεται αυτο ακομη να καταλαβω.λογω αξιοπιστιας ισως?και παλι ομως πολλα τα λεφτα που ζητουν)γ αυτο το λογο χθες εχασα και τη μερα μου οποτε ξεκιναω τα παντα απο σημερα.
...
Δεν ανοίγει την 3η σελ με τπτ
ʼνοιξε.... Οι λόγοι είναι πολλοί.. Αντικειμενικοί: κόστος μηχανημάτων, απασχόληση εργατικούς δυναμικού, ενοίκια κτλ.... Μη απαραίτητοι: διαφήμιση, προαγωγή της λογικής " όσο πιο ακριβό τόσο πιο καλό", μεγάλα κέρδη κτλ
Στο δημόσιο εννοείται υπάρχουν μόνο οι αντικειμενικοί λόγοι + ότι τα οποια έξοδα καλύπτονται από την ασφάλιση σου.
Κοίτα σε τέτοιες εξετάσεις -προσωπικα παντα- θεωρώ αξιόπιστο μόνο τι δημόσιο. Επιπλέον σου ξαναλέω ότι ρεν μπορούμε να αναλάβουμε τα καθήκοντα του γιατρού. Ποια ακριβώς εξέταση ζήτησεσ να κανείς? Είσαι σίγουρος ότι φεν χρειάζονται κ άλλες εξετάσεις?κ αν (που στο εύχομαι) βγουν αρνητικές, θα δώσεις αλλά 400? για άλλες εξετάσεις? Καταλαβαίνω την αγωνία σου κ την ανυπομονησία σου να τελειώσει όλο αυτό αλλά για να τελειώσει πρέπει να γίνουν όλα δώστα. Κ το πρώτο βήμα είναι να αποκτήσεις ένα γιατρό που να σε παρακολουθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚʼ και να του δείξεις ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ....
καταλαβαινω.εγω παλι ειμαι παραλογος που ευχομαι να ειναι κατι τετοιο? απλα αποφευγεις για καποιο διαστημα ορισμενες τροφες και επανερχεσαι.αν ειναι τελικα αγχος και μονο αγχος σημαινει πολλες επισκεψεις σε γαστρεντερολογο και ψυχολογο οπως επισημαινεις κ εσυ κατι που θα ειναι λιγο επωδυνο τοσο απο θεμα χρηματων οσο κ απο θεμα ψυχολογιας.με λιγα λογια σιγουρα οτι αν χρειαστει και ειναι η τελευταια μ λυση θα το κανω αλλα δν ειναι και το πιο ευχαριστο πραγμα.κ αν ουτε και με την ψυχολογικη υποστηριξη δν μου φυγει..ζω μ αυτο το αν τοσο καιρο γιατι εχω απογοητευτει επανειλημεννα απο τις λανθασμενες διαγνωσεις γιατρων τοσο στο θεμα του εντερου στο οποιο εκτος απο το να μ δινουν φαρμακα δν μου εδιναν καποια λυση οσο και σ ενα αλλο θεμα με το ποδι μου που βρηκα τη λυση μετα απο χρονια ταλαιπωριας.τλχιστον απο το θεμα αυτο ειμαι ενταξει.οσον αφορα τωρα τη δυσανεξια εκλεισα ραντεβου για αυριο το πρωι.
ποιο ηταν τι προβλημα με το ποδι σου?
θυμαμαιοτι ειχα διαβασει την ιστοριασου παλιοτερα, οποτε ζητωσυγνωμη, δε θυμαμαι...
που εκλεισες ραντεβου για δυσανεξια? σεδημοσιο η ιδιωτικο ?
δν εκλεισα ακομα ραντεβου για δυσανεξια.πρωτα εκλεισα στον γαστρεντερολογο του ταμειου κ μετα ολα τα αλλα.ειχα χρονια ενοχλησεις σε σπονδυλικη στηλη κ ποδια αλλα δν μου εβρισκαν κατι και τωρα θα αρχισω γυμναστηριο αυτη ειναι η θεραπεια .το αλλο προβλημα ειναι οτι εμφανιστηκε πριν 2 χρονια ενας τραγικος πονος στο ποδι που δν μπορουσα ουτε να κοιμηθω κ τλκα μου βρηκαν τι ειναι φετος.καλοηθης ογκος στο κοκκαλο.εκανα εγχειρηση και ολα ενταξει.απελπισια σκετη.τι αλλο να περιμενω να μ τυχει? :P
ελα ντε?
πολυ ταλαιπωρια!!!!
παρα πολυ καλα θα κανεις κ θ αρχισεις γυμναστηριο!!! :)
ευχομαι αυριο να ειναι το ξεκινημα για να βρεθει μια ακρη στο προβλημα σου !!
καλη τυχη :)
μητσακο μου οι δυσανεξίες (οι πραγματικές δυσανεξίες) είναι εφ' όρου ζωής!!!!! ειδικά αν πρόκειται για κυλιοκάκη δεν μπορείς να ξαναφας στη ζωή σου οτιδήποτε περιέχει γλουτένη... από μακαρόνια, ψωμί, ρύζια κτλ μέχρι μπύρα!!!!! συγκεκριμένα σου παραθέτω:
Η κοιλιοκάκη είναι η δυσανεξία (κάτι που ο οργανισμός δεν ανέχεται) στη γλουτένη, πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη. Η αντίδραση του οργανισμού είναι η παραγωγή αντιγλιαδινικών αντισωμάτων, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του εσωτερικού τοιχώματος του λεπτού εντέρου. Πρόκειται για κληρονομική πάθηση και επειδή η βλάβη προκαλείται από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, θεωρείται αυτοάνοσο νόσημα. (http://www.celiac.gr/index.shtml)
ποιος σου είπε ότι στις δυσανεξίες κόβεις τις επικίνδυνες τροφές για λίγο καιρό?? εκτός αν και το κέντρο που απευθύνθηκες ήταν από αυτά τα "περίφημα" (κράζω γιατί την έχω πατήσει κ εγώ -ευτυχώς μέσω προσφοράς και είχα δώσει 30? αντί για 300? δηλ. -90% και καλά !!!) που ονομάζουν τροφικές δυσανεξίες ότι (πιθανώς) σου πέφτει λίγο βαρύ στο στομάχι!!!! τα εν λόγω κέντρα απλά βρίσκουν τι πέπτει δυσκολότερα ο οργανισμός σου κ σου το πασάρουν ως αίτιο για όλα τα κακά του κόσμου! που φουσκώνεις, που δεν χάνεις κιλά, που πονάει το κεφάλι σου κ.α.)!!!! εμένα για να καταλάβεις μου είχαν πει ότι ένα από τα πράγματα που με "παχαίνουν" είναι το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι!! και μου ειχα πει ότι αν το γυρίσω στο άσπρο πιπέρι θα δω το μεταβολισμό μου να παίρνει φωτιά!!! λες κ το πιπέρι με πάχυνε όχι αυτά που έτρωγα.... Τεσπα, τα θυμηθηκα και συγχιστηλα παλι.... :spin::spin::spin:
Οι πραγματικές δυσανεξίες, που ουσιαστικα είναι αυτοανοσα νοσηματα (σαν την σκληρυνση κατα πλακας, τον συστηματικό ερυθηματώδη λύκο και άλλα πολύ πιο σοβαρα) και μόνο αυτές μπορούν να σου προκαλέσουν τέτοια σωματικά προβλήματα, είναι σύντροφοι ζωής και μερικές φορές καθόλου εύκολοι!!!
επίσης να σου πω μπραβο που εκλεισες ραντεβου στο γαστρεντερολογο... το πιο σημαντικο ήταν να γινει η αρχή και ηδη την εχεις κανει!! :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thum bup::thumbup::thumbup:
Καλημερα konina :grin: καταλαβαινω αυτα που λες περι αυτο ανοσου και τη σοβαροτητας της καταστασης αλλα να σ πω την αληθεια δν θα χα προβλημα να ανταλλαζα τη ζωη που εχω τωρα που ουσιαστικα δν ειναι ζωη με ενα συγκεκριμενο διατροφολογιο εφ ορου ζωης αλλα τουλαχιστον να ειχα την επιλογη να κανω οτι πραγματικα θελω στη ζωη μ και οχι να την κανονιζει το εντερο μου και ουσιαστικα να μην μπορω να περασω καλα ΠΟΤΕ.οσο γ τις προσφορες που λες στο ιντερνετ στο τσακ ημουνα να απευθυνθω εκει αλλα σπανια εμπιστευομαι κατι απο το ιντερνετ ειδικα οταν το βλεπω να φαινεται εντυπωσιακο :P (εκπτωση -90% οπως ανεφερες).
Προφανώς σκέφτηκες πιο συνετα από εμένα!!!!! Εγώ έμαθα δια του παθηματος!!!!!:lol:
εγω αναρρωτιεμαι... τοσα χρονια ψαξιμο με γιατρους.... σε γαστρεντερολογο δεν ειχδες παει ποτε?κανεις δε σοσυ το χε πει? :puzzled:
καταλαβαινω:smilegrin: λοιπον γυρισα απο γαστρεντερολογο ο οποιος εντοπισε στομαχοπονο.και οντως μολις με πατησε εκει πονεσα πολυ.και μ ειπε γιατι τον ρωτησα ξανα και ξανα οτι ειναι θεμα και στομαχιου 100% και οτι αν φτιαξουμε το στομαχι τα συμπτωματα στο εντερο θα ειναι ανεκτα.μου εδωσε το zoletad και ενα αυστηρο διατολογιο χωρις γαλα, λιπη κλπ.μολις το πηρα αισθανθηκα πολυ πιο αναλαφρος στη περιοχη του στομαχιου.τι να πω .για αλλο πηγα και αλλο μου βγηκε .δν ξερω αν κανω σωστα αλλα αφου ειναι και 100% σιγουρος λεω να τον ακολουθησω.του ειπα για τις δυσανεξιες και μου ειπε οτι ολα αυτα ειναι βλακειες και δν ασχοληθηκα περαιτερω. θα δειξει λοιπον και ο θεος βοηθος.ουτως η αλλως απο δευτερα μου ειπε να τον ξανα παρω για να του πω πως παω.
και πολυ καλά θα κάνεις μητσάκε :)Quote:
Originally posted by mitsakos17
καταλαβαινω:smilegrin: λοιπον γυρισα απο γαστρεντερολογο ο οποιος εντοπισε στομαχοπονο.και οντως μολις με πατησε εκει πονεσα πολυ.και μ ειπε γιατι τον ρωτησα ξανα και ξανα οτι ειναι θεμα και στομαχιου 100% και οτι αν φτιαξουμε το στομαχι τα συμπτωματα στο εντερο θα ειναι ανεκτα.μου εδωσε το zoletad και ενα αυστηρο διατολογιο χωρις γαλα, λιπη κλπ.μολις το πηρα αισθανθηκα πολυ πιο αναλαφρος στη περιοχη του στομαχιου.τι να πω .για αλλο πηγα και αλλο μου βγηκε .δν ξερω αν κανω σωστα αλλα αφου ειναι και 100% σιγουρος λεω να τον ακολουθησω.του ειπα για τις δυσανεξιες και μου ειπε οτι ολα αυτα ειναι βλακειες και δν ασχοληθηκα περαιτερω. θα δειξει λοιπον και ο θεος βοηθος.ουτως η αλλως απο δευτερα μου ειπε να τον ξανα παρω για να του πω πως παω.
αν τα θυμάμαι καλά. μας είχες πει οτι ήδη αντιμετωπίζεις το πρόβλημα με το στομάχι σου αλλά οι ενοχλήσεις συνεχίζονται έντονα.
πάντα ξεκινάμε απο τον γιατρό σε μιά σωματική ενόχληση.
εχε υπόψη σου φυσικά, οτι κόβοντάς σου το γάλα, σε απαλλάσει ήδη και απο δυσανεξία λακτόζης ΑΝ τυχόν την έχεις. μια πολυ διαδεδομένη ανάμεσα στους ενήλικες και πραγματική δυσανεξία που προκαλέι φουσκώματα- δυσπεψία αέρια ;)
Μπραβο μητσο!ευχομαι να πανε ολα καλα! κρατησε αυτον τον γιατρο για να ξερει ακριβως την περιπτωση σου κ να σε καθοδηγει αναλογα!
2sweet2b4go10 τι τελειο τικερακι ειναι αυτο!!!!!!!!!!!!υποκλινομαι!!!!!!!! !!!!!!!!!
χιχιχιχιQuote:
Originally posted by konina
Μπραβο μητσο!ευχομαι να πανε ολα καλα! κρατησε αυτον τον γιατρο για να ξερει ακριβως την περιπτωση σου κ να σε καθοδηγει αναλογα!
2sweet2b4go10 τι τελειο τικερακι ειναι αυτο!!!!!!!!!!!!υποκλινομαι!!!!!!!! !!!!!!!!!
ευχαριστώ κον :)
ετσι θα γίνω κάποτε!!!!!!
Μητσακο οι δυσανεξιες σαν θεωρια εχει πολλα κενα κ δεν στεκει- ο γιατρος εχει δικιο.Ενημερωσε μας πως πας.Αν θες να το δεις το θεμα ολοκληρωμενα,στειλε μου u2u για να σου στειλω το τηλεφωνο του ομοιοπαθητικου μου γιατρου ο οποιος δεν ειναι καθετος με την κλασσικη ιατρικη αλλα συμπληρωματικος.
εγω διαβασα παντως κ την αρχη του τοπικ για να σιγουρευτω οτι θυμομουν σωστα για γαστροσκοπησεις, κωλονοσκοπησεις κτλ... καλα.... αυτασε κουρεατα χες κανει??? απων ητανεκεινος ο γαστρεντερολογος??
ημαρτον!!!
ελπιζω τωρα να παρεις μια καλη σειρα στη λυση του προβληματος σου κ να σταματησεις να ταλαιπωρεισαι μητσακο :)
σας ευχαριστω ολους.ελπιζω να πανε ολα καλα.αν και κραταω μικρο καλαθι για το λογο οτι μ φαινεται παραξενο το οτι τοσοι που ειχα παει δν το ειδαν αυτο το προβλημα στο στομαχι.οπως και να χει σκεφτομαι θετικα.θα ενημερωσω σε καμια εβδομαδα μετα την εξεταστικη.καλα να περνατε ολοι..!
μιτσακο τι ακριβως διαιτα-διατροφη σου εδωσε?
καλησπερα και παλι.τα ιδια και τα ιδια.αυτο το προβλημα μου φαινεται πως θα ειναι αιωνιο...helene να αποφευγω τηγανιτα ,γλυκα , καφεδες , λιπαρες τροφες και αλλα ..τπτ παιδια τι να κανω πια δν ξερω..το μονο που με παρηγορει και θα το αρχισω συστηματικα ειναι το γυμναστηριο και παραδοξως οταν τρεχω μου περναει εντελως το φουσκωμα..αλλα αυτο το πραγμα με τις εκκενωσεις να μου καθοριζει το ποτε που και πως θα παω δν το αντεχω.δν ξερω που να απευθυνθω..και επιτελους δν νομιζω πια να τα κανει ολα αυτα το αγχος.μεχρι κ η ψυχιατρος/νευρολογος που πηγα η οποια ειναι πλ καλη στη δουλεια της μου εδωσε για ενα μηνα καποια φαρμακα τα οποια ειναι ειναι καθαρα για το αγχος.και μ ειπε σ ενα μηνα θα δω σιγουρα διαφορα , σημαντικη κιολας.της ειπα αυτο που εβλεπα που ηταν ακριβως το ιδιο και μ ειπε να απευθυνθω σε γαστρεντερολογο και να με ψαξει καλα γτ αποκλειεται αν ευθυνονταν το αγχος γ αυτο να μην εβλεπα βελτιωση με τοσα φαρμακα..τοση στεναχωρια παιδια δν την αντεχω αληθεια..καμια ιδεα ??
Καλησπέρα φίλοι.
Καταρχήν να συστηθώ, ονομάζομαι Γιώργος, ζω στα Γιάννενα και δεν είμαι γιατρός ή διατροφολόγος.
Προσπαθώ όμως να κάνω τον γιατρό του ευατού μου και τον διατροφολόγο επίσης.
Τα γράφω αυτά γιατί σε κάθε περίπτωση η ανταλλαγή απόψεων και συμβουλών περί θεμάτων διατροφής και υγείας πρέπει πάντοτε να λεμβάνεται με τη δέουσα προσοχή.
Ότι γράφω για να μη σας κουράζω απλά θέλω να σας προβληματίσει.
Στο θέμα μας τώρα.
Φίλε Μητσάκο έχεις απ' ότι καταλαβαίνω, πρόβλημα στο έντερο και στο στομάχι. Κάποτε διάβασα ότι το έντερο είναι ο 2ος εγκέφαλός μας. Όταν πχ είμαστε στεναχωρημένοι αυτό δε λειτουργεί καλά. Ποιά είναι η δουλειά του; Να αφομοιώνει τα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές για το σώμα μας και να οδηγεί τα υπόλοιπα προς εκκένωση. Μια φυσιολογική λειτουργία που όμως λόγω κουλτούρας τη θεωρούμε δυσάρεστη είναι οι κενώσεις. Που συμβάλουν και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου που διατηρεί τον πλανήτη μας ζεστό. Αλλιώς θα ήταν παγωμένος. Αν οι πρώτοι μικροοργανισμοί δεν δημιουργούσαν παρόμοια αέρια ποτέ δε θα ξεπάγωνε η γη.
Το πρόβλημά σου θεωρώ είναι 80% θέμα άγχους, 10% θέμα διατροφής και 10% θέμα τρόπου ζωής. Αν δηλαδή βελτιώσειςτον τρόπο ζωής σου κατά 40% τότε το άγχος θα μειωθεί στο 50% και θα είναι μια αρχή. Και καθότι είσαι ακόμη, 19 χρονών;, δε μπ[ορείς να φανταστέις τι πάει να πει άγχος.
Αν βελτιώσεις και την διατροφή σου άλλο λίγο πάμε ακόμη καλύτερα. ʼρα χρειαζόμαστε πλήρη ανάλυση του τι τρως και πως ζεις, αστική ζωή φαντάζομαι, άθληση; κλπ.
Υποθέσεις κάνω και εύχομαι να βοηθήσω.
καλησπέρα φίλε κ σ ευχαριστώ για το ενδιαφερόν.για να σ μιλήσω για τον εαυτό μου γενικά ειμαι αγχώδης αλλά τώρα αυτό που με τρελένει και μου δημιουργεί ακόμα περισσότερο άγχος είναι το ότι εξαρτώμαι απ αυτό το πρόβλημα.ολη τη μέρα σκεφτομαι αυτο και το γεγονος οτι δν μπορω να κανω αυτα που θελω.τη διατροφη μου την εχω βελτιωσει τον τελευταιο καιρο κ τρωω περισσοτερο ψαρια κοτοπουλο μοσχαρι , παντα σαλατα , φρουτα κλπ.το απεξω προσπαθω να το ελαττωσω.οσον αφορα την αθληση με το που ξεκινησα τρεξιμο το φουσκωμα εχει φυγει σε μεγαλο ποσοστο.κ το μεγαλυτερο προβλημα μου τωρα ειναι πχ οταν πιω ενα καφε εξω με πιανει κατευθειαν μια ελαφρα διαρροια..και δν αναφερομαι μονο στον καφε.οτιδηποτε ερεθισει το στομαχι μου.σε συνδυασμο με την εμμονη που εχω να μην με πιασει κατι γινεται χειροτερα η κατασταση.κ γενικα εχω αυτο το προβλημα με τις κενωσεις .
Απλά να σου δώσω μια συμβουλή.
Εγώ καταλαβαίνω πως το πρόβλημά σου οφείλεται σε κάποια διατροφικά λάθη που κάνεις.
Θα σου δώσω κάποια παραδείγματα, διατροφικών λαθών, πάντα κατά την γνώμη μου:
Α.
Έχω διαβάσει ένα τεράστιο βιβλίο που έλεγε για δυσανεξίες, δηλαδή τροφές οι οποίες δεν απορροφούνται από το έντερο σε κάποιο βαθμό ή και καθόλου. Τα μόνα που θυμάμαι είναι πως ανέφερε:
1ον- τις γλυκαντικές ουσίες, που βρίσκεις κυρίως σε τσίκλες, αναψυκτικά light, άλλα τρόφιμα light και γλυκά. Αναφέρονται κι ως ζαχαρίνες. Κυρίως τα βρίσκεις σε τρόφιμα που λεν χωρίς ζάχαρη.
2ον- τα γαλακτομικά προϊόντα και τα παράγωγά τους, κυρίως όμως το γάλα.
Β.
Κακός συνδυασμός τροφών. Όπως Κρέας με δημητρικά. Δηλαδή κρέας με: πατάτες ή ρύζι ή ζυμαρικά κοκ. Το κρέας θα έπρεπε να το καταλώνετε μόνο με σαλατικά. Με δημητριακά η τροφή παραμένει στο στομάχι πάνω από 8 ώρες και άρα δημιουργεί πρόβλημα στο στομάχοι, το επιβαρύνει. Γίνεται επίσης όξινη. (Με κάποια επιφύλαξη τα γράφω, ίσως να μη τα θυμάμαι καλά).
Γ.
Καταστροφή σημαντικών τροφών και συστατικών τους. Το βράσιμο, όπως θα έχεις ξαναακούσει καταστρέφει τις βιταμίνες. Επίσης καταστρέφει ουσίες που έχουν ευεργετική δράση και λειτουργούν ως φυσικά φάρμακα. Θα έβραζες ποτέ την αντιβίωσή σου; Ή το φάρμακο που σου συνταγολόγησε ο γιατρός σου πριν το φας; Όχι.
Βράζεις όμως (είμαι σίγουρος) ένα από τα πιο ισχυρά φύσικα φάρμακα που βρίσκεται στο πιάτο σου σε καθημερινή βάση. Το ελαιόλαδο.
Το ελαιόλαδο θα πρέπει να προστίθεται στο πιάτο μας ωμό (εξαγμένο με μηχανικές μόνο μεθόδους) και πάντοτε με μέτρο. 10 έως 20 γρ το πολύ ημερησίως, δηλαδή έως 180θερμίδες. Όταν προστίθεται από την κάνουλα του μπουκαλιού στην κατσαρόλα: ι)Πέφτει αλόγιστα αυξάνοντας κατά πολύ μεγάλο βαθμό την πρόσληψη θερμίδων και ιι) καταστρέφονται οι θεραπευτικές του ιδιότητες.
Στην δική σου περίπτωση θα έκοβα το γάλα και τις γλυκαντικές ουσίες αρχικά για 2 μήνες. Μην ανυσηχείς αν αποφασίσεις να το κάνεις υπάρχουν τροφές που τα υποκαθιστούν αυτά. Μπορώ να σε καθοδηγήσω.
Ο καφές που σημειώνεις, επειδή κι εγώ θέλω να τελειώνω με την τουαλέττα το πρωί έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες κι ίσως γι αυτό να σου προκαλεί κενώσεις. Ίσως να έπινες το πρωί σπίτι πριν βγεις για να ξεμπερδεύεις. Να σηκώνεται και 1 ώρα νωρίτερα στην ανάγκη με την ησυχία σου.
Επίσης στην δική σου περίπτωση θα έδινα λίγη βάση σ' αυτό που είπες ότι ήδη σε έχει βοηθήσει, το τρέξιμο. Που είναι και η δική μου μεγάλη αγάπη πια. Εθισμός να το πω καλύτερα. Μην το αφήσεις. Να προσπαθήσεις να το κάνεις μόνιμη καθημερινή συνήθεια.
Όλα περνούν απ' το στομάχι μας. Το σώμα μας ανασυντίθεται ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Και η πρώτη ύλη είναι η τροφή. Μην το βάζεις κάτω. Το προβλήματα αυτά δεν είναι μόνιμα. Εμείς τα κάνουμε. (Πάντοτε κατά την προσωπική μου άποψη και εμπειρία).
δλδ πιστευεις οτι με μια καλη διατροφή σε συνδυασμο με την αθληση θα λυθει το πρόβλημα μου?επισης πιστευεις οτι ειναι αναγκαια η επισκεψη μου σ εναν γαστρεντερολογο και κατ επεκταση η ληψη φαρμακων η ειναι αντιμετωπισιμη η κατάσταση ?δν αντεχω να επισκεφθω για ακομη μια φορα γαστρεντερολογο και να μου πει οτι ειναι ευερεθιστο εντερο..αυτο το εχω ακουσει τλχιστον απο 8-9 αυτα τα χρονια χωρις να μου δινουν καμια λυση..και ρωταω δλδ ολος αυτος ο πληθυσμος που εχει ενα ευερεθιστο εντερο μολις πιει εναν καφε η κανει ενα τσιγαρο εχει αυτα τα συμπτωματα?πιστευω πως δν ειναι ετσι.το θεμα ειναι οτι πρέπει να κανω μια αρχη και δν ξερω πως να την κανω.να κοψω τσιγαρο, καφε ,γαλα ?και αν ναι για ποσο ???giorgo σ εχω στειλει κ u2u.ευχαριστω για ακομη μια φορα οσους εχουν ασχοληθει με το "προβλημα" μου.
Πιστεύω ότι δε χρειάζεται να ξαναπάς σε γιατρό. Τα ίδια θα σου πει. Το αποτέλεσμα των όσων σου συμβαίνουν είναι ευερέθιστο έντερο.
Επίσης πιστέυω ότι με την άθληση θα τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου, θα βελτιώσεις την σωματική σου υγεία κι αυτό θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το πρόβλημά σου οι ρίζες του οποίου είναι (στην επόμενη παράγραφο).
Νιώθω ότι το πρόβλημά σου είναι καθαρά ψυχολογικό. Σαν κάτι να σε βασανίζει. Και νιώθω σαν να φωνάζεις για βοήθεια. Καλά κάνεις. Αυτά ξεπερνιώνται όπως κι έρχονται. Με την βοήθεια των άλλων. Ενέχει βέβαια ένας μικρός κίνδυνος να εκτεθείς αλλά ότνα μοιραζόμαστε κάτι που μας βαραίνει, τότε το βάρος μοιράζεται στα 2. Και τότε είναι που το κουβαλάς πιο άνετα μέχρι να φύγει εντελώς.
Το τσιγάρο κόψε το μιας και παρότι πωλείται ελέυθερα είναι εθιστικό ναρκωτικό. Θα σε δυσκολέψει με τον αθλητισμό. Για να βρεις τροφές που σε πειράζουν, δε θυμάμαι, είχα διαβάσει 2 βδομάδες ή 2 μήνες. Τον καφέ όχι, έχει κι αντιοξειδωτικά, δε θέλει υπερβολές. Το γάλα ναι, είναι για τα πρώτα βήματα των θηλαστικών κι όχι για τους ενήλικες. Επίσης το εμπορικό γάλα της αγελάδας δεν είναι φιλικό προς εμάς, όσο του ποντικού :D ή της κατσίκας, αλλά, είναι εμπορικό. Πιστεύω 2 βδομάδες θα φτάσουν. Μετά μπορούμε να αποκλείσουμε κάτι άλλο, σε συνδυασμό με το γάλα (βασικός ύποπτος), ώσπου να βρούμε τον ένοχο.
Συγνώμη, ξέχασα. Πήρα μύνημα u2u αλλά από κάποιον άλλο χρήστη. Μήπως κάνω κάτι λάθος; Αν θελεις ξαναπροσπάθησε ή μπορείς να στεείλεις και mail.
ειμαι σιγουρος οτι το μεγαλυτερο μερος του προβληματος μου ειναι το αγχος.αγχος για το μην με πιασει κατι προς τα εξω απο το σπιτι .. κ επιπλεον οταν ερχομαι κοντα με αλλα ατομα εκει ειναι που τρελενομαι αρκετες φορες.μλις αγχωθω η σκεφτω το προβλημα μου η κοιλια μου πρηζεται αρχιζει να γεμιζει αερα και το αποκορυφωμα θα ειναι να με πιασει τουαλετα.για διαφορα γλυκισματα , καφε κλπ δν κανω αναφορα καν τα χω διαγραψει πλεον..δν ξερω τι αλλο πρεπει να κανω ..και το θεμα ειναι οτι ειναι και τα χρηματα στη μεση καθως στην κατασταση που βρισκομαστε πλεον μονο περιοδειες στους γιατρους δν μπορουμε να κανουμε ..πληρης απογνωση...................
εχετε ακουσει τπτ για τη σπιρουλινα ?καποιος φιλος μου ειπε οτι ειναι πολυ καλο αγχολυτικο..
Έχώ ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με εσένα!Ακριβώ!Πως είσαι σήμερα;