badgirl αν και ειμαι φοβερα γλυκατζου πρωτη φορα ακουσα για το Μπανοφι!!!!!!ειναι νοστιμο?το ψαχνω τωρα στο γκουγκλ να δω τι ειναι :D οχι να υπαρχει γλυκο και να μην το ξερω χαχα
Printable View
badgirl αν και ειμαι φοβερα γλυκατζου πρωτη φορα ακουσα για το Μπανοφι!!!!!!ειναι νοστιμο?το ψαχνω τωρα στο γκουγκλ να δω τι ειναι :D οχι να υπαρχει γλυκο και να μην το ξερω χαχα
forty , xa xa και συνταγούλα σούπερ για μπανόφυ αν θέλεις διαθέτουμε, σκέτο σιρόπι από ζαχαρούχο γάλα είναι !
μωρε εγω θελω αλλα το προβλημα ειναι οτι θελω πολυ :D εδω και ενα χρονο που ακουσα για το ζαχαρουχο και πως το κανεις καραμελλα θελω να το φτιαξω αλλα δεν το κανω γιατι ξερω οτι θα το φαω ολο...μπορει και σε μια μερα χαχα.
Εσεις πως κρατιεστε και δεν το τσακιζεται οοοολο?
και μια και αναφεραμε το ζαχαρουχο,ειχα ακουσει οτι βαζεις ολοκληρα τα κουτια κλειστα σε νερο που βραζει για δυο ωρες περιπου αλλα μια μερα μια μαγειρισα στην τηλεοραση ειπε οτι μπορει να γινει εκρηξη και με φοβησε αυτο.ειπε οτι πρεπει να το αδειαζουμε σε γυαλινο βαζο και μετα να βαζουμε το βαζο σε νερο που βραζει και να γινει εκει η καραμελλα.
για πεστε τον τροπο που το φτιαχνετε?ποσες θερμιδες αραγε εχει ολο το κουτακι το ζαχαρουχο?
den εχω ιδεα απο μαγειρικη γλυκων :D να τα τρωω ξερω ομως!
Lily θα ηθελα την συνταγη αν δε σου κανει κοπο, δε τη βιαζομαι, για μετα το γαμο :D
sweet ειναι μια καφετερια που απλα χτυπαει συμπηκνωμενο γαλα πανω απο τον καφε οποτε τον κανει πιο χορταστικο. του ζηταω και ριχνει λιγο μεσα... εχω κοψει την ζαχαρη κ ετσι εχει μειωθει κ η ορεξη μου για γλυκα...
Το μπανοφι ειναι ενα θεικο γλυκο, πολυ μπουχτιστικο ομως, με μπανανα κ ζυμη αποκατω και σαντιγι αποπανω και ειναι τελειως μα τελειως ΜΙΑΜ!!!
Εγγυυος με το καλο θα τρωω μια φορα τη βδομαδα ενα μπανοφι να το γιορταζω :D τωρα απλα δεν το τρωω :D prepei nanai tigka stiw thermides...
Βρε κορίτσια τι θέμα ανοιξατε τώρα με το banoffe; Ευτυχώς δεν έχω κόλλημα με τη μαγειρική-ζαχαροπλαστική γιατί άνετα θα το εφτιαχνα κι αύριο κιόλας!
Βρηκα συνταγές στο ιντερνετ και με έπιασε ένας κόμπος. Ειχα δοκιμάσει παγωτό banoffee στα haagen dazs και είχα τρελαθεί. Σκέφτομαι αυτό το γλυκό με την καραμέλα toffee τι τρέλα θα είναι!
Μία φορά κατά τύχη είχα φτιάξει τέτοια καραμέλα. Τουλάχιστον γευστικά αυτή μου θύμησε.
Είχα λιώσει βούτυρο με ζάχαρη και στο τέλος πριν γίνει καραμέλα, έριξα κρέμα γάλακτος και όντως μου θύμησε κάτι καραμέλες toffee σε κόκκινο περιτύλιγμα που έπαιρνα όταν ήμουν στο δημοτικό.Μιλάμε πριν 20-25 χρόνια!
Για όσες ενδιαφέρονται, απ το να βράζουν 3-5 ώρες μεταλλικά κουτάκια με ζαχαρούχο γάλα, διάβασα ότι γίνεται και με το νέο προϊόν της σειράς BONNE MAMAN, που είναι καραμέλα γάλακτος!!!
Αχ τι έπαθα απόψε! Δεν είμαι τόσο γλυκατζού, αλλά με τέτοιους συνδυασμούς τρελαίνομαι (Banoffee, tiramisu, cheesecake,μηλόπιτα,panacotta κλπ)
όχι καλέ σιγά που θα γίνει έκρηξη! απλά το βράζεις σε χαμηλή φωτιά και γινεται σούπερ!Quote:
Originally posted by forty
μωρε εγω θελω αλλα το προβλημα ειναι οτι θελω πολυ :D εδω και ενα χρονο που ακουσα για το ζαχαρουχο και πως το κανεις καραμελλα θελω να το φτιαξω αλλα δεν το κανω γιατι ξερω οτι θα το φαω ολο...μπορει και σε μια μερα χαχα.
Εσεις πως κρατιεστε και δεν το τσακιζεται οοοολο?
και μια και αναφεραμε το ζαχαρουχο,ειχα ακουσει οτι βαζεις ολοκληρα τα κουτια κλειστα σε νερο που βραζει για δυο ωρες περιπου αλλα μια μερα μια μαγειρισα στην τηλεοραση ειπε οτι μπορει να γινει εκρηξη και με φοβησε αυτο.ειπε οτι πρεπει να το αδειαζουμε σε γυαλινο βαζο και μετα να βαζουμε το βαζο σε νερο που βραζει και να γινει εκει η καραμελλα.
για πεστε τον τροπο που το φτιαχνετε?ποσες θερμιδες αραγε εχει ολο το κουτακι το ζαχαρουχο?
Θα το ξανανοίξουμε το θεματάκι, όταν θα είμαστε όλες πιο δυνατές.. .:D
Τώρα είμαστε σε στιγμή αδυναμίας !!!
Η συνταγή θα δοθεί οταν θα πλησιάζουμε το στόχο μας...
Προς το παρόν κρατάμε γερά!! :P
Αλήθεια πόσες θερμίδες έχει μια τυρόπιτα???
Συνήθως όταν θέλω να κρατηθώ σκέφτομαι πόσες θερμίδες έχει κάτι και αντί γι αυτό τρώω κάτι με λιγότερες
Οταν είναι να σας έρθει περίοδος νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κρατηθείτε ή είμαι μονο εγώ που νιώθω κάτι τέτοιο???
Το φαγητό μου χτες είχε και μακαρόνια με κιμά.
Σήμερα νιώθω τύψεις που τα έφαγα αφού εγινε αυτό με την τυρόπιτα.
Δεν θα κάτσω να σκάσω όμως σήμερα είναι μια καινουρια μέρα.
Η τονοσαλάτα είναι τόσο καλή όσο λέτε???
Δεν τα πηγαίνω καλά με τα ψάρια και θα ήθελα πολύ μια νόστιμη ιδέα ώστε να τρώω ψάρι.
Ο γιατρός μου μου έδινε πάντα μουρουνέλαιο .
εγω βαζω σολωμο πανω σε ζυμαρικα, το (καλο) λιπος του σολωμου δινει γευση και στα ζυμαρικα
γενικα τις ζυμες εγω τις αποφευγω, αλλα ποσες θερμιδες να εχει πια μια τυροπιτα? αν την ζηταγε ο οργανισμος σου φατην και συνεχισε το υπολοιπο προγραμμα κανονικα
η τονοσαλατα ειναι πολυ καλη πηγη αλιπης πρωτεινης αλλα για να σου εδινε μουρουνελαιο σημαινει οτι χρειαζεσαι ω3 κατι που δεν εχει ο τονος σε κονσερβα.
ω3 θα βρεις σε σολωμο, σκουμπρι, σαρδελες
η τυροπιτα δεν ειναι τοσο κακη για τις θερμιδες που εχει, που εχει παρα πολλες νομιζω, αλλα για τα λαδια τα τυρια και γενικα τα υλικα που βαζουν...οπως επισης και των συνδιασμο αυτων...αν τη φας κ ειναι εμποριου μετα θα πεινας σα λυκος.,.παιδια οι θερμιδες καιγονται, 200 πανω 200 κατω δεν ειναι φοβερο, το θεμα ειναι η ποιοτητα τους...
χαχαχαχχα εγω παντως το εφαγα το μπανοφι μου Αθηνα ζηλιαααααααα χαχαχα καλα μου ειχε φερει ο τυπος 2 κουταλια, 1 μεγαλο και 1 μικρο. ετρωγα κ με τα δυο!!!Quote:
Originally posted by Lily
Θα το ξανανοίξουμε το θεματάκι, όταν θα είμαστε όλες πιο δυνατές.. .:D
Τώρα είμαστε σε στιγμή αδυναμίας !!!
Η συνταγή θα δοθεί οταν θα πλησιάζουμε το στόχο μας...
Προς το παρόν κρατάμε γερά!! :P
φορτυ ενας καλος τροπος να μη το τσακισεις ολο ειναι να το φας εξω...χαχαχαχαχα
Και εχθές δεν έφαγα γλυκό αλλά σήμερα έφαγα 4 μικρά λουκανικοπιτάκια.
Τα έφαγα κατόπιν ωρίμου σκέψεως σαν πρωινό.
Το θέμα όμως είναι πως δε με έπιασαν καθόλου και πεινάαααααω?
Οπότε τσάμπα πήγε η ατασθαλία?
δε φταιει η ποσοτητα φιλεναδα αλλα η ποιοτητα...λογικο, τα λουκανικια ανεβασαν αποτομα το σακχαρο...εκρινεται ινσουλινη τοτε...αυτη δεν εχει τι να καψει (σιγα την ποσοτητα) και σου χτυπαει καμπανακι να φας κ αλλο...πιες υγρα!
μια τυρόπιττα εμπορίου (145γρ) έχει 340 θερμίδες γλυκειά μου, αλλά δεν είναι εδώ το πρόβλημα, αυτές θα καούν με λίγη παράπανω άσκηση. Το κακό είναι με τα υλικά της τυρόπιτας.Quote:
Originally posted by φοβαμαι
Αλήθεια πόσες θερμίδες έχει μια τυρόπιτα???
Συνήθως όταν θέλω να κρατηθώ σκέφτομαι πόσες θερμίδες έχει κάτι και αντί γι αυτό τρώω κάτι με λιγότερες
Οταν είναι να σας έρθει περίοδος νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κρατηθείτε ή είμαι μονο εγώ που νιώθω κάτι τέτοιο???
Το φαγητό μου χτες είχε και μακαρόνια με κιμά.
Σήμερα νιώθω τύψεις που τα έφαγα αφού εγινε αυτό με την τυρόπιτα.
Δεν θα κάτσω να σκάσω όμως σήμερα είναι μια καινουρια μέρα.
Η τονοσαλάτα είναι τόσο καλή όσο λέτε???
Δεν τα πηγαίνω καλά με τα ψάρια και θα ήθελα πολύ μια νόστιμη ιδέα ώστε να τρώω ψάρι.
Ο γιατρός μου μου έδινε πάντα μουρουνέλαιο .
Σε παρόμοια περίπτωση προτιμότερο είναι να φάς μερικά κριτσινάκια με σησαμάκι, η κουλούρι σησαμένιο, η κράκερς, η έστω ένα κανονικό τοστάκι.
Επίσης αυτό που σου λέει η device για τα ψάρια και τον τόνο, είναι λύσεις που θα σε βοηθήσουνκαι να φάς περισσότερο , και να μη πεινάς , και να είσαι σωστή στη διατροφή σου.
Και παραπάνω λουκανικοπιτάκια να έτρωγες πάλι θα πεινούσες. Αυτό το γρήγορο ανεβοκατέβασμα στο σάκχαρο οφείλεται στους κακούς υδατάνθρακες δηλ με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη που ανεβάζουν το σακχαρο απότομα, πέφτει απότομα και πεινάμε πιο γρήγορα.Χοντρικά τα λέω για κι εγώ δεν γνωρίζω τομ μηχανισμό αυτό πως λειτουργεί.
Μπορείς να φας μαζί με αυτούς τους κακούς υδατάνθρακες σαλάτα κι επειδή δεν γίνεται για πρωινό να φας σαλάτα, μπορείς να τα φας πιο αργά μαζί με αγγούρι που ρίχνει το γλυκαιμικό δείκτη. ΜΠορεί να μην ταιριάζει γευστικά αλλά μπορεί στο τέλος να φας αγγούρι να έρθει σε μια σχετική ισορροπία και μετά τσέκαρε εάν πεινάς ή οχι σε συντομο διάστημα.
Καλό ειναι πάντως το πρωινό να ξεκινά με πρωτείνη και όχι υδατάνθρακες.Καλοι και ωφέλιμοι οι υδατάνθρακες γιατί δίνουν ενέργεια αλλά να είναι πχ κουάκερ ή ολικής άλεσης και όχι με προσθήκη ζάχαρης ή μελιού ή κακάο.
Μπορεί οι διατροφολόγοι να συστήνουν τέτοια διατροφή(δημητριακά με γάλα δηλ τις περισσότερες φορές), δεκτό, αλλά εγώ μετά από πολλά χρόνια διαπιστώνω ότι ένας παχύσαρκος που σίγουρα έχει διαταραχή της ινσουλίνης χωρίς να έχει απαραίτητα σάκχαρο, διαβήτη ή άλλη νόσο, δεν πρέπει να τρώει πολλούς κακους υδατάνθρακες και μόνο μετά από γυμναστική ή έντονη κόπωση ή πρωί που θέλει και έχει ανάγκη από ενέργεια. Γνώμη μου πάντα.
- Πρωτείνη για κινητοποίηση μεταβολισμού, πληρότητα και καύση λιπους και όχι μυικής μάζας και προσοχή στους υδατάνθρακες. [/b]
- Μέλι αντί για ζάχαρη, προϊόντα ολικής και καλύτερα σίκαλη και καλύτερα πρώι που γίνονται οι καύσεις παρά βράδυ!
- Ακόμη και ψωμί να φάμε και ζαχαρη και το πρωί και να πεινάμε κάθε 2 ώρες, οκ, ας γίνει, απλά τα επόμενα γεύματα-σνακ που θα τρώμε να είναι από πρωτείνη! Πχ τυρί, γαλοπούλα (χωρίς ψωμιά), μήλο-αχλάδι-δαμάσκηνα (που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη) και όχι μπανάνες.
Ξέχασα να πω ότι σημερα ήθελα να φαω ένα μίνι παστέλι ή σοκολάτα υγείας αλλά κρατήθηκα γιατί έρχεται σαββατοκύριακο και προτιμώ να τσιμπήσω γλυκό έξω ή γλυκό κρασί ή sangria. Πχ θελω να πάω σε ιταλική vineria για κρασί και παίρνω ποικιλλία τυριών (επιλέγω δηλ πρωτείνη ;) ) και στο τέλος μας κερνάει καμιά φορα tiramisu ο σεφ. Οπότε γιατί να χάσω αυτή τη μοναδική απόλαυση για μένα και να φάω παστέλι απόψε;
Θα κρατηθώ άλλη μία μέρα, δηλ αύριο και βλέπουμε....
Φιλιά σε όλους!
Σήμερα κρατήθηκα (με το ζόρι βέβαια) αλλά τα κατάφερα.
Είμαι χαρούμενη αλλά γιατί νιώθω μια φοβία για το αύριο???
Πρέπει να τα καταφέρω για αύριο,απλά πρέπει.
Σήμερα η μέρα κύλησε χωρίς άγχος γιατί το έβγαλα σχεδόν από το μυαλό μου και έτσι στην ουσία δεν πάλευα μαζί του.
Οποτε μου ερχοταν να φάω ειδικά κάτι γλυκό έτρωγα ένα γιαουρτάκι ,το οποίο το άνοιξα το μεσημέρι και το τελείωσα το απόγευμα κουταλιά κουταλιά.
Αν φάμε παραπάνω γιαούρτι από το κανονικό που λέει το πρόγραμμα τι γίνεται???
Μου αρέσει πολύ και το γιαούρτι και το γαλά και όταν με πιάνει κρίση μπορώ να ΄φαω ποσότητες και από τα δύο.
Απλά σήμερα κρατήθηκα.
Πάντως σας ζηλεύω που ξέρετε τόσα για την διατροφή.
Ποτέ δεν κάθησα να μάθω ποια είναι πρωτείνες και ποια υδατάνθρακες και ποια χρειάζονται πιο πολύ και πότε.
Πάντα νόμιζα ότι θα τα βγάζω πέρα μόνη μου.
Την πάτησα.Τα παιδιά μου με βλέπουν και γελάνε που προσπαθώ αλλά δεν ξέρουν ότι σας βρήκα και τώρα είμαι αποφασισμένη.
Είναι αυτό που λενε μόνος ούτε στον παράδεισο.
Είμαι καλή στη θεωρία αλλά όχι στην πράξη! Τωρα με την επέμβαση αρχίζω να σκέφτομαι σωστά και να προσπαθώ να το πράττω κιόλας! Πριν έλεγα, δε βαριέσαι....Χάλια είμαι. Ανίκανη είμαι να χάσω οπότε γιατί να μην φάω; Ενώ τώρα, αφού χάνω λόγω της επέμβασης, γιατί να μην βοηθήσω να χάσω πιο σωστά;
Δεν πειράζει που δεν γνωρίζεις για τη διατροφή.Γι αυτό ειναι το διαδίκτυο.Μαθαίνεις....
Όσο για το φόβο που νιώθεις εγώ να δεις τι φόβο ένιωθα! Φόβο για το άγνωστο γενικά, πχ τι με περιμένει μετά την επέμβαση, άγχος αν θα πειθαρχήσω, αν θα τηρήσω τη διατροφή ή θα τρώω πάλι τροφές που θα επιβραδύνουν την απώλεια.Αγχος ακόμη και τώρα μετά την επέμβαση.
Τώρα που έκλεισα 3 μήνες αρχίζω να νιώθω πιο σίγουρη.
Αλλά κι εσύ που δεν έχεις κάνει επέμβαση, θα το παλέψεις χωρίς να τιμωρείς τον εαυτό σου.Να φας παραπάνω γιαούρτι αρκεί να είναι 2%. Και γάλα να πιεις αν και λένε και εγώ το είδα στην πράξη, ότι με το γάλα δεν μπορείς να χάσεις εύκολα ακομη και αν ειναι άπαχο. Ενώ με το γιαούρτι μπορείς.Περίεργο αλλά εγώ το διαπίστωσα όταν έκανα δίαιτες. Οταν έπινα γαλα δε μπα να τρωγα κρεας-ψαρι-κοτοπουλο με σαλάτα, δεν έχανα.Ενώ οταν το έκοβα και μακαρόνια να έτρωγα έχανα!
Οταν θέλεις ζάχαρη, βαλε μέλι ή παρε το γιαούρτι με τα φρούτα που ειναι σαν μαρμελάδα και τη ρίχνεις μέσα.
Εγώ το είπα και πριν. Η παχυσαρκία για να αντιμετωπιστεί μόνο με διατροφή πρεπει να στηρίζεται σε συνδυασμό τροφών για να μην διαταράσσεται η ινσουλίνη.Γνώμη μου ξαναλέω.
Μπορεί οι περισσότεροι διατροφολόγοι να μην συμφωνούν.Εγώ μεταφέρω όσα εχω διαβάσει και ακούσει.
Οχι λίγο απ όλα στην αρχική φάση τουλάχιστον, αλλά συνδυασμός τροφών. Εαν ουτε και σε αυτό δεν μπορεί κάποιος να πειθαρχήσει, τότε προσπαθούμε πρώτα να ηρεμήσουμε και να μην μαλώνουμε τον εαυτό μας και σιγά σιγά θα τρώμε πιο υγιεινά.
Γι αυτό πρότεινα να θέτουμε ημερήσιους στόχους. Οχι για να τηρούμε τη φοβερή δίαιτα για να χάσουμε κιλά. Αν ειχαμε πειθαρχία, δεν θα είχαμε γραφτεί εδώ! Δεν θα ειμαστε ενδεχομένως παχύσαρκοι.
Πρέπει πρώτα να ηρεμήσουμε, να χαλαρώσουμε, να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν κάνουμε έγκλημα και αφού φερθούμε με τρυφερότητα στον εαυτό μας, θα του προσφέρουμε και μια όσο το δυνατό πιο προσεγμένη διατροφή. Κι αν τη χαλάσουμε, οκ, πάμε παρακάτω.
Αρκεί να είμαστε λιγάκι επιλεκτικοί όπως είπα.Γιατί να τρώμε απ όλα, απλά για να τρώμε; Ας φάμε να χορτάσουμε τα πιο Light και μετά θα φάμε και το απαγορευμένο αλμυρό ή γλυκό.
Λες να σας ακόλουθησω????ετσι για αρχη ...μαλλον αυτο θα κανω...οτι να ναι ειμαι κ γω... :)
ετσι ειναι!ο γλυκαιμικος δεικτης παιζει τεραστιο ρολο στη διαιτα,οχι μονο για να μην μετατρεπεται σε λιπος αυτο που τρωμε αλλα και για να μην πειναμε.Quote:
Originally posted by sweet_but_obese
Εγώ το είπα και πριν. Η παχυσαρκία για να αντιμετωπιστεί μόνο με διατροφή πρεπει να στηρίζεται σε συνδυασμό τροφών για να μην διαταράσσεται η ινσουλίνη.Γνώμη μου ξαναλέω.
Μπορεί οι περισσότεροι διατροφολόγοι να μην συμφωνούν.Εγώ μεταφέρω όσα εχω διαβάσει και ακούσει.
ουσιαστικα και οι διατροφολογοι συμφωνουν,αν δεις μια διαιτα που εχει πχ μακαρονια η πατατα,ειναι τοσο μικρη η ποσοτητα που δεν αφηνει την ινσουλινη να ανεβει ψηλα
Το εχω παρατηρησει και στη διατροφη που εκανα για να χασω τα κιλα που ειχα,οταν ετρωγα οτιδηποτε σε πολυ μικρη ποσοτητα δεν πεινουσα μετα,αν ηταν η μεριδα μεγαλυτερη απο ενα πιατο του φρουτου μετα απο λιγο πεινουσα,και οχι μονο αν ηταν κακος υδατανθρακας αλλα και αν ηταν πρωτεινη γιατι και η μεγαλη ποσοτητα πρωτεινης ανεβαζει τον γλυκαιμικο δεικτη,το εχω καταλαβει αλλα το ειπε και η διαβητολος στην μητερα μου που εχει ζαχαρο.Πρεπει να τρωμε μικρες μεριδες πολλες φορες την ημερα.
συμφωνω απολυτα απλα δεν εχω κανει επεμβαση...μου εγινε ομως το κλικ οταν περασα τα 100 κιλα...αντε παιδια παμε γερα, θα τα μαθουμε ολα κ θα τα κανουμε ολα :DQuote:
Είμαι καλή στη θεωρία αλλά όχι στην πράξη! Τωρα με την επέμβαση αρχίζω να σκέφτομαι σωστά και να προσπαθώ να το πράττω κιόλας! Πριν έλεγα, δε βαριέσαι....Χάλια είμαι. Ανίκανη είμαι να χάσω οπότε γιατί να μην φάω; Ενώ τώρα, αφού χάνω λόγω της επέμβασης, γιατί να μην βοηθήσω να χάσω πιο σωστά;
Δεν πειράζει που δεν γνωρίζεις για τη διατροφή.Γι αυτό ειναι το διαδίκτυο.Μαθαίνεις....
ετσι εξηγειται γιατι χθες το μεσημερι οταν αρχισα να τρωω τη μακαροναδα κ εκανα ενα διαλειμμα να πλυνω κατι χορτασα? μετα ομως οταν συνεχισα να τρωω (σιγα μη χασω τη μεριδα) πεινουσ αολο κ πιο πολυ :( σας ειπα κ το κατορθωμα μου στο αλλο τοπικ...εφαγα κ το βραδυ μακαρονια γαμωτο...δε κρατηθηκα...βεβαια ο συνδιασμος ηταν καλος γιατι ηταν ολικης αλεσης κ με λιγο ελαιολαδο κ ντοματα αλλα βραδυ μακαρονια!!! γουρουνιαQuote:
Originally posted by forty
ουσιαστικα και οι διατροφολογοι συμφωνουν,αν δεις μια διαιτα που εχει πχ μακαρονια η πατατα,ειναι τοσο μικρη η ποσοτητα που δεν αφηνει την ινσουλινη να ανεβει ψηλα
Το εχω παρατηρησει και στη διατροφη που εκανα για να χασω τα κιλα που ειχα,οταν ετρωγα οτιδηποτε σε πολυ μικρη ποσοτητα δεν πεινουσα μετα,αν ηταν η μεριδα μεγαλυτερη απο ενα πιατο του φρουτου μετα απο λιγο πεινουσα,και οχι μονο αν ηταν κακος υδατανθρακας αλλα και αν ηταν πρωτεινη γιατι και η μεγαλη ποσοτητα πρωτεινης ανεβαζει τον γλυκαιμικο δεικτη,το εχω καταλαβει αλλα το ειπε και η διαβητολος στην μητερα μου που εχει ζαχαρο.Πρεπει να τρωμε μικρες μεριδες πολλες φορες την ημερα.
Απόλυτα σωστό αυτό sweety μου, και είναι το μόνο που μπορεί να σε ξεμπλοκάρει.Quote:
.
Οχι λίγο απ όλα στην αρχική φάση τουλάχιστον, αλλά συνδυασμός τροφών. Εαν ουτε και σε αυτό δεν μπορεί κάποιος να πειθαρχήσει, τότε προσπαθούμε πρώτα να ηρεμήσουμε και να μην μαλώνουμε τον εαυτό μας και σιγά σιγά θα τρώμε πιο υγιεινά.
Εγώ είχα ενάμισυ μήνα με τη Weight WAtchers, ήμουν κολημένη και τελικά έχασα 1 κιλό, μόλις άρχισα συνδυασμους
ελεγχόμενους, με προσοχή πάντα και στο γλυκαιμικό δείκτη των τροφών, έχασα 1,5 κιλό σε μία εβδομάδα, σίγουρα δεν είναι όλο λίπος, αλλά σήμαίνει οτι λειτουργεί καλύτερα και το θεμα της κατακράτησης. Εχω ξεφουσκώσει και νιώθω πανάλαφρη.
Δε θα μπορούσα με τίποτα να το φανταστώ!Quote:
Originally posted by badgirl
δε φταιει η ποσοτητα φιλεναδα αλλα η ποιοτητα...λογικο, τα λουκανικια ανεβασαν αποτομα το σακχαρο...εκρινεται ινσουλινη τοτε...αυτη δεν εχει τι να καψει (σιγα την ποσοτητα) και σου χτυπαει καμπανακι να φας κ αλλο...πιες υγρα!
Τελικά ξέρεις πολλά!
Μπράβο φιλενάδα!
Καλά από νερό άλλο τίποτα? τα 4 λίτρα έφτασα εχθές!
sweet_but_obese μου σε ευχαριστώ ? δίκιο έχετε!
Σας το λέω από τώρα πως απόψε θα αγοράσω έναν κοτόγυρο ? όσο πιο Light γίνεται γιατί έχω πολύ καιρό να φάω.
Δε θα τον φάω όμως το βράδυ, αλλά θα τον ζεστάνω και θα τον φάω αύριο το μεσημέρι.
Ακούω συμβουλές ? τι να προσέξω.
Ο κοτόγυρος θα έχει αλάδωτη πίτα (Κριτική δηλαδή μεγάλη), τζατζίκι, ντομάτα, κρεμμύδι και γύρο κοτόπουλο. Όχι πατάτες.
να προσεξεις εμας που διαβαζουμε αυτα κ θα φαμε τα σωθικα μας χαχαχαχαχ ζηλευω! αντε καλη ορεξη! να προσεξεις να ειναι ζεστος κ ωραιος ο γυρος :D
δεν πρεπει να σου μενουν απωθημενα,στα πλαισια ισορροπημενης διατροφης μπορεις να κανεις διαλειματα, φατον με ο,τι θελεις σε λογικη ποσοτητα...κανε το ελευθερο σου γευμα ποτε ποτε κ φαε χωρις τυψεις, δε κανει κακο. οχι τις βλακειες που τρωω εγω αλλα τα καλα που τρως εσυ :D
δεν ξερω τιποτα ιρενε...απλα αρχισα να ψαχνομαι κ προσπαθω να μαθω οσα μπορω...γιατρος δεν ειμαι αν κ παραπλησια επιστημη, αλλα τον εαυτο μου ισως καταφερω να τον γιατρεψω...αμα δε θελεις ο ιδιος ο,τι κ να κανουν οι αλλοι αποτελεσμα δε φερνει...δυστηχως
Τι έχεις σπουδάσει κουκλίτσα?Quote:
να προσεξεις εμας που διαβαζουμε αυτα κ θα φαμε τα σωθικα μας χαχαχαχαχ ζηλευω! αντε καλη ορεξη! να προσεξεις να ειναι ζεστος κ ωραιος ο γυρος :D
δεν πρεπει να σου μενουν απωθημενα,στα πλαισια ισορροπημενης διατροφης μπορεις να κανεις διαλειματα, φατον με ο,τι θελεις σε λογικη ποσοτητα...κανε το ελευθερο σου γευμα ποτε ποτε κ φαε χωρις τυψεις, δε κανει κακο. οχι τις βλακειες που τρωω εγω αλλα τα καλα που τρως εσυ :D
δεν ξερω τιποτα ιρενε...απλα αρχισα να ψαχνομαι κ προσπαθω να μαθω οσα μπορω...γιατρος δεν ειμαι αν κ παραπλησια επιστημη, αλλα τον εαυτο μου ισως καταφερω να τον γιατρεψω...αμα δε θελεις ο ιδιος ο,τι κ να κανουν οι αλλοι αποτελεσμα δε φερνει...δυστηχως
αν σου πω θα πρεπει μετα να σε σκοτωσω :D
χιχιχι...Quote:
αν σου πω θα πρεπει μετα να σε σκοτωσω :D
ελπιζω να ηρθε αυτη τη φορα! you've got mail
Φάε και το βράδυ κοτόγυρο εάν το λιγουρευτείς. Αλλά πριν φάε σαλάτα πράσινη ή αγγούρι. 2-3 μικρά αγγουράκι σκέτα ή και άλλα λαχανικά και μετά φάε πρωτείνη κι ας έχει και πίτα.
Λένε ότι πρώτα πρέπει να τρώμε τη σαλάτα και μετά το κυρίως γεύμα.Οχι μονο για να φουσκώσουμε αλλά κάτι έχει να κάνει με το στομάχι και το έντερο τη χλωρίδα που υπάρχει, δεν θυμάμαι.
Επίσης είπαμε, το αγγούρι ρίχνει και το γλυκαιμικό δείκτη και μας φουσκώνει.
ναι εχεις δικιο sweet περι σαλατικων αλλα ουτε γω θυμαμαι γιατι...επισης λενε να μη πινουμε νερο κατα τη διαρκεια του γευματος αλλα λιγο πριν το γευμα κ λιγο μετα
Τον έβαλα στο ψυγείο για να τον φάω για σήμερα για μεσημεριανό.
Ελπίζω το μικροκυμάτων να κάνει το θαύμα του και να τρώγεται.
πως ηταν τελικα?! πες τωρα που ειμαι φαγωμενη :D
Χάλια ήταν όπως θα δεις και στην ημερήσια αναφορά μας.
Λύσσα και χωρίς λίγο ντοματούλα.
Ευτυχώς ευχαριστήθηκα την πίτα!
Χθες και σήμερα κύλησα εγώ, δυστυχώς....
Χθες όχι τόσο, αλλή σήμερα έφαγα κάτι μπισκοτάκια και λίγο κέικ και το μετάνιωσα.
Αρχικά είπα, οτι ναι, θα φάω ελάχιστο γιατι το ήθελα.
Αλλά μετά επειδη απο χθες ειχα νεύρα με κάτι που έγινε, ήθελα κατι να με ηρεμήσει και βρήκα λύση στο γλυκό.
Λάθος, αλλά αυτό ειχα μάθει να κανω. Και μεσα σε 3 μηνες που εχω κανει την επέμβαση, δεν μπορώ να το αλλάξω τοσο ριζικα.
Αύριο θα περιοριστώ σε ψάρι και λαχανικά και δεν θα φάω γλυκό. Δεν έχω ούτε σε εκδήλωση να πάω, οπότε δεν θα μου λείψει.
Είχα ανάγκη όμως να το γράψω αλλιώς μπορεί να το συνέχιζα και αύριο αυτό το σκηνικό.
Μην αγχωνεσε sweet_but_obese ....ανθρωποι του θεουλοι ειμαστε ολοι κ εχουμε αδυναμιες...κ αν κυλαμε που κ που δεν σημαινει πως ολα τελιωνουν...συνεχιζουμε απο κει που σταματησαμε ,ετσι απλα...αμαρτιες ειναι αυτες κ δικαιωμα στην αμαρτια εχουμε ολοι μας :)
Δε συμφωνώ.Δεν είναι αμαρτία η ανάγκη να νιώσεις καλύτερα
με τον τρόπο,που εγγυημένα σε παρηγορεί κι ανακουφίζει.
Δεν είναι παρά ένα μέσο άμεσης φροντίδας του εαυτού μας.
Το να φάει κάποιος μέσα σε διάστημα τριών μηνών
λίγα μπισκότα και κέικ,δε σταματά καμία προσπάθεια,
ώστε να χρήζει ενθάρρυνσης να συνεχίσει και πάλι.
Είναι απλά μέρος μιας πορείας,απόλυτα συνειδητοποιημένης,
όπου κυριαρχεί η νέα επιλογή ζωής ακόμα και στα δύσκολα.
Οι τύψεις δεν έχουν θέση στην συμφιλίωση με τον εαυτό μας.
Η παρατήρηση κι η σύμμετρη προσαρμογή στις επιλογές μας
μόνο μ'αισιοδοξία φωτίζουν μια βελτιωμένη σε ποιότητα ζωή.
Ναντινακι μου δεν το ειπα με την σοβαρη του εννοια...ηταν κατι που ειπα χαριτολογωντας...στο ειπα εγω τωρα που ανεβηκα αντε ναμε μαζεψετε....
Την γνωρίζω καλά την πρόθεση σου,γλυκό μου Αλεκούζι
κι όπως σου έχω ξαναπεί,μου αρέσει πολύ ο ανεβασμένος σου εαυτός!
Απλά κι εγώ είμαι πέραν του δέοντος σοβαρή με κάποια ζητήματα ορισμένες φορές...
Τα παίρνω τοις μετρητοίς και δείχνω απόλυτη.Μη με παρεξηγείς,δεν έχει να κάνει μ'εσένα.
Οχι βεβαια δεν το παρεξηγησα...ποιος αλλωστα θα μπορουσε να παρεξηγησει τα λογια του πιο ζεστου πλασματος της παρεας??? καλημερουδια:) Απλα σου εξηγησα την προθεση μου για να μη με παρεξηγησεις εσυ.. :)
Που χαθήκατε καλέ;
Χθες πειθάρχησα. Σήμερα όμως, λες και ήταν βαλτή η κολλητή μου, επέμενε να δοκιμάσω τα μελομακάρονα που φτιάξαμε μαζί και τελικά υπέκυψα και έφαγα.
Αλλά αυριο θα κρατηθώ και πάλι και ελπίζω μέχρι τα Χριστούγεννα που σίγουρα θα φάω!