-
ledaki geia sou...Διάβασα αυτά που έγραψες και τις απόψεις των υπόλοιπων και θα ήθελα να πω δύο ταπεινά λόγια κι εγώ...καταρχήν μπράβο σου που στέκεσαι δίπλα στον άνθρωπο σου και προσπαθείς τόσο πολύ να τον βοηθήσεις...είναι σπάνο!! Θέλω να πιστεύω ότι όσο αρνητικός κι αν είναι, μέσα του καταλαβαίνει κι εκτιμά πόσο προσπαθείς και πως δεν εγκαταλείπεις την προσπάθεια....
Κοιτώντας περισσότερο στο πρόβλημα του με τα κιλά (γιατί αυτό είναι η απαρχή όλων) και όχι στο ψυχολογικό θεωρώ ότι η δίαιτα είναι μάταιη για την περίπτωση του, αλλά και το μπαλονάκι δεν νομίζω ότι θα έχει αποτέλεσμα (εφόσον μάλιστα έχει δοκιμαστεί δύο φορές ανεπιτυχώς). Πιστεύω κι εγώ ότι θα πρέπει να στραφεί σε κάποια επέμβαση...καλό θα ήταν να ενημερωθεί από έναν έμπειρο γιατρό για όλες τις επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν και ποια μπορεί να ταιριάζει στη δική του περίπτωση (κάθε άνθρωπος διαφέρει!) Ίσως έχει απογοητευτεί και μάλλον δεν είναι πολύ ενημερωμένος με το θέμα και το αποκλείει, αλλά πιστεύω ότι αξίζει να το ψάξετε και να αποφασίσει μετά. Πάντως νομίζω ότι κάθε πάχύσαρκος όσο κι αν έχει εγκαταλείψει (λογικό μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες), στην προοπτική μιας ολοκληρωτικής απώλειας κιλών μπορεί να 'ξυπνήσει' και να ενεργοποιηθεί!
Κανένας παχύσαρκος δε θέλει να είναι έτσι, όλοι θέλουν να έχουν ένα φυσιολογικό σώμα και μια φυσιολογική ζωή!
Όσον αφορά τα ψυχολογικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει και δυστυχώς επηρεάζουν κι εσένα, αυτό είναι το άλλο σκέλος του προβλήματος. Ακόμα κι αν χαθούν τα κιλά δε σημαίνει ότι θα λυθούν και όλα τα προβλήματα ως δια μαγείας, αλλά είναι σίγουρο ότι αν χάσει κιλά θα αλλάξει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η ψυχολογία του και θα ανέβει σίγουρα η διάθεση του! Θεωρώ ότι θα είναι καλό να δεχτεί ψυχολογική βοήθεια παράλληλα με ιατρική αρκεί να το θέλει και ο ίδιος.
Είναι συμπαντικός κανόνας ότι αν ο ίδιος δεν θέλει να προσπαθήσει δεν μπορείς να κάνεις τίποτα....αλλά ένας άνθρωπος που έχει τόση αγάπη και στήριξη κοντά του πιστεύω ότι μπορεί να προσπαθήσει! Και είναι κρίμα να μην το κάνει!
Υ.Γ. Εγώ έκανα sleeve πριν δύομιση χρόνια και πάνε όλα καλά μέχρι στιγμής με την υγεία και τα κιλά μου...προς θεού δε σου το προτείνω, απλά δεν είναι απαραίτητο να φοβάστε επειδή 'κόβουν' το στομάχι.
Επιμένω σε μια καλη ενημέρωση από έναν έ μ π ε ι ρ ο γιατρό γύρω από το θέμα των επεμβάσεων.
Σε ευχαριστώ πολύ που με άκουσες κι εύχομαι ειλικρινά να βγείτε από το αδιέξοδο.
-
Διάβασα πολύ προσεκτικά όλα όσα γράφτηκαν , καλή μου Λήδα, και θα ήθελα να σου πώ κι εγώ τη γνώμη μου.
Νομίζω οτι παρόλη την αγάπη που του έχεις , δε δοκίμασες να μπεις στη δική του θέση. Θέλω να πώ πως σε κανένα
δεν αρέσει να του υπενθυθμίζουν τα ελατώματα του και η παχυσαρκία του είναι για αυτόν ελάτωμα , έτσι τη βλέπει, πίστεψε με.
Οχι σαν πρόβλημα υγείας, (που είναι πλέον) παρα μόνο σα μειονέκτημα. Και ειδικά απένταντι σου, που σ'αγαπά και θα ήθελε να
είναι για σένα ο τέλειος χωρίς αδύνατα σημεία άντρας.
Ξέρεις Λήδα, δεν είμαι σίγουρη οτι πρέπει να συνεχίσεις να του μιλάς γιαυτό το θέμα....
Απ'οτι φαίνεται ο άνθρωπος έχει χοντρό πρόβλημα, και το να του τη λές με κάθε δυνατό τρόπο,
μάλλον αισθάνεται χειρότερα.
Προφανώς αισθάνεται μειωμένος στα μάτια σου, και όσο κι αν εσύ του δείχνεις την αγάπη σου, αυτός ξέρει
οτι δεν έχει το θαυμασμό σου.
Πόσο μάλλον αυτό με το σέξ. .... για σκέψου το λίγο, αλλά απο τη δική του πλευρά...
Αυτό το μπέρδεμα , εύκολα τον στέλνει στο φαγητό, γιατί κάθε φορά που τον κοιτάζεις αυτός σε βλέπει σα να τον κρίνεις για τα κιλά του.
Σίγουρα γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα του, αλλά φοβάμαι οτι πρεπει να τον αφήσεις να πάρει τις αποφάσεις του
μόνος του.
Να το αντιμετωπίσει κατάματα. Κατόπιν εσύ να συμπαρασταθείς και να σταθείς δίπλα του.
Μερικές φορές έχουμε ανάγκη από κάποιον να μας ακούει, περισσότερο από κάποιον να μας λέει συνεχώς
τι πρέπει να κάνουμε, και το να δείχνουμε την αγάπη μας έχει πολλούς τρόπους για να φανεί.
Ίσως σε κούρασα ή ίσως σε παραξένεψε η θέση μου, αλλά σκέφτηκα οτι θα έπρεπε να δούμε και τη δική του πλευρά.
Σας εύχομαι καλή τύχη σε οτιδήποτε αποφασίσετε.