ή κάνω λάθος? δεν είδα πουθενά γαλακτοκομικά εκτός τυριού
Printable View
ή κάνω λάθος? δεν είδα πουθενά γαλακτοκομικά εκτός τυριού
Συμφωνώ απόλυτα γιαυτό και οι Αμερικάνοι είναι παχουλοι οι περισσότεροι. Μπαίνουν πολύ πιο εύκολα στο φαύλο κύκλο της δίαιτας, χάσε/ βάλε δηλαδήQuote:
Originally posted by Danai20
Betty
η πρωτεινη σε σκόνη είναι εφεύρεση των αμερικάνικων εταιρειών που θέλουνε να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Την ίδια ποσότητα πρωτεινης αλλά σε καλύτερη ποιότητα και με θρεπτικά συστατικά, , μπορείς να την πάρεις από 1 αυγό ας πούμε και να σου βγει και σχεδόν τζάμπα :)
Γενικά στην Αμερική το αδυνάτισμα είναι βιομηχανία δις και γι αυτό βγαίνει συνέχεια μια καινούργια δίαιτα που υπόσχεται θαύματα. Όλα αυτά βεβαια τα κάνουν οι ψευτοεπιστήμονες. Γιατί και εκεί ο επίσημος σύλλογος διαιτολόγων τη μεσογειακή διατροφή έχει για παράδειγμα. Και δίαιτες τύπου ʼτκινς, Ζώνη κλπ τις έχουν καταδικάσει.
Στερητική γιατί δεν σου δίνει τις απαραίτητες βιταμίνες και στοιχεία. Γενικά οι διαιτολόγοι πιστέυουν ότι το πρότυπο υγείας είναι το μεσογειακό μοντέλο και έχουν και κάτι εξισώσεις πολύ πολύπλοκες πάνω στις οποίες κινούνται, για να βγάζουν το τι χρειαζόμαστε.
Αυτή η διατροφή δεν έχει καμιά σχέση με το μοντέλο αυτό. Σου δίνει πολύ πρωτείνη, δλδ κορεσμένα λιπαρά, ουρικό οξύ και αλλα πολλά κακά. Δεν έχει αρκετά φρούτα και καθόλου ποικιλία σιτηρών.
ειδικά για το γάλα, οι οδηγίες λένε να καταναλώνεται περιορισμένα στους ενήλικες. έχει ακουστεί μέχρι και ένοχο για καρκινογενέσεις, οι έρευνες εξαπλώνονται προς κάθε κατεύθυνση. Το γάλα είναι εντελώς περιττό στον ενήλικα. Γιαούρτι και τυράκι είναι αρκετά
Μα ναί ακόμη και τη βρώμη σου λέει να την μαγειρεύεις με σκόνη πρωτείνης
Και γαλακτοκομικά, Μπέττυ έχεις δίκιο. Που είναι απαραίτητα για μας τις γυναίκες που έχουμε τάση για οστεοπόρωση
μάλλον εννοεί με γάλα όμως... δύο στέρεα πώς θα δώσουν μία κρέμα;;;;Quote:
Originally posted by BettyG
Μα ναί ακόμη και τη βρώμη σου λέει να την μαγειρεύεις με σκόνη πρωτείνης
Το ανακατεύεις με νερό. Έχω δει πολλά μπιλντέρια στα γυμναστήρια να το κάνουν αυτό. Είναι μια αηδία και μισή και μάλλον αδυνατίζεις γιατί δεν τρως τίποτα τελικά :)
με νερό; μπλιάχ! αυτά τα μπιλντέρια δεν παίζονται μου φαίνεται.. (όχι ότι και μεις υπολειπόμαστε σε κάτι, ό,τι δίαιτα καινούρια μας σφυρίξει, την ψάχνουμε!)Quote:
Το ανακατεύεις με νερό. Έχω δει πολλά μπιλντέρια στα γυμναστήρια να το κάνουν αυτό. Είναι μια αηδία και μισή και μάλλον αδυνατίζεις γιατί δεν τρως τίποτα τελικά :)
Το έχω ακούσει αυτό, αλλες έρευνες όμως λένε bomo μου, οτι οι γυναίκες άνω των 45 πρέπει να παίρνουν καθημερινα 3 μερίδες γαλακτοκομικών , όσο και οι έφηβοι δηλαδή.Quote:
Originally posted by bomo
ειδικά για το γάλα, οι οδηγίες λένε να καταναλώνεται περιορισμένα στους ενήλικες. έχει ακουστεί μέχρι και ένοχο για καρκινογενέσεις, οι έρευνες εξαπλώνονται προς κάθε κατεύθυνση. Το γάλα είναι εντελώς περιττό στον ενήλικα. Γιαούρτι και τυράκι είναι αρκετά
Τι να πιστέψεις τώρα
να πιστέψεις ότι γαλακτοκομικό είναι και το τυράκι το γιαουρτάκι και το κασεράκι. ʼσε που το κασέρι έχει πολλαπλάσια ποσότητα ασβεστίου από το γάλα...
Για το γάλα πάντως έχει αρχίσει να ακούγεται!
και πριν μου πεις για τη χοληστερίνη στο κασέρι, να σου πω ότι και διαιτολόγοι πλέον έχουν αρχίσει να συμβουλεύουν να μην τρώμε αυτά τα γιαουρτάκια τα 1% και 2% με την ζελατίνη, αλλά να παίρνουμε παραδοσιακό με πέτσα και να πετάμε την πέτσα. τόσο απλά!
Ναι και άμα λάχει σου ανεβάζει και τη χοληστερίνη στα ύψη, αφου περιέχει 40% λιπαρά. Μπορείς να τρώς μόνο άπαχα τυριά?
ευτυχώς εγώ δεν έχω πρόβλημα, όμως οι περισσότεροι υπέρβαροι και παχουλοί, έχουν και χοληστερίνη και υπέρταση (αλάτι στο τυρί)
ενώ το άπαχο γάλα και γιαούρτι δεν έχει τίποτα από αυτά
άρα μπορούμε να έχουμε μπόλικο ασβέστιο, χωρίς να επηρεάζονται άλλα κομμάτια στην υγεία!
μα σου εξηγώ ότι αν απ΄το παραδοσιακό γιαούρτι αφαιρέσεις την πέτσα, έχεις όλα τα θρεπτικά απ΄το ανεπεξέργαστο γιαούρτι χωρίς τα λιπαρά
Γι αυτό πάμε σε ένα διαιτολόγο και μας βγάζει ακριβώς πόσο τυρί πρέπει να τρώμε και από ποιο είδος. Σιγά μην κάτσω να μετρήσω τα λιπαρά στην κεφαλογραβιέρα, που δεν ξέρω και πόσα είναι να πω την αλήθεια :)
και στη μαμά μου αυτό της είπαν ενδοκρινολόγος και διατροφολόγος. ελάχιστο γάλα, μπόλικο γιαουρτάκι παραδοσιακό χωρίς πέτσα, λίγη παρμεζάνα (βόμβα ασβεστίου την χαρακτηρίζουν) και λίγη φέτα με μέτρο.
πρέπει να τρώς μικρότερη ποσότητα όμως, δηλαδή το 1/3 του κυπέλου , όχι ολόκληρο, οπωσδήποτε λιγότερο, όπως και γραβιέρα π.χ.
δεν τρώς 30-40 γρμ. σαν μερίδα, αλλά 20 γρμ. ενώ στη φέτα είναι μεγαλύτερη η μερίδα που συνιστούν και στο κότατζ ακόμη μεγαλύτερη
σύμφωνοι. αλλά εδώ αντιπαραβάλλουμε τα γάλα στα υπόλοιπα γαλακτοκομικά, όχι πιο γαλακτοκομικό είναι καλύτερο. αυτό έχει να κάνει με τις ατομικές ανάγκες
Μπέττυ αυτά δεν μπορούμε να τα ξέρουμε εμείς. Μόνο γιατροί και διαιτολόγοι. Εγώ μπορει να θέλω 30 γρ ας πούμε και εσύ 50. Αναλογα φανταζομαι τα νούμερα μας, υγεία κλπ
αυτό ακριβώς λέω (ή μάλλον προσπαθώ..)Quote:
Μπέττυ αυτά δεν μπορούμε να τα ξέρουμε εμείς. Μόνο γιατροί και διαιτολόγοι. Εγώ μπορει να θέλω 30 γρ ας πούμε και εσύ 50. Αναλογα φανταζομαι τα νούμερα μας, υγεία κλπ
απλά επεσήμανα την τάση πλέον να μας περιορίζουν το γάλα
περί διατροφολόγων μιλάω κι εγώ, η τάση που υποστηρίζεις Βομο, υιοθετείται από μια μερίδα τους, υπάρχουν πολλοί που σου λένε
πιές άφοβα άπαχο γάλα και φάε και γιουρτάκι κ.λ.π άπαχα τυριά και παχουλά τυριά μια φορά την εβδομάδα.
Και στις μερίδες που ανέφερα ως ισοδύναμο, δλδ 20 γραμ. τυριά των 45% λιπαρών, 30γρ. των 35-40% και φέτα που είναι γύρω στο 28% 40-50 γρμ.
ισούνται με 100 γρμ. κότατζ. Διατροφολόγοι τα υιοθετούν αυτά, δεν τα έβγαλα από το κεφάλι μου
Ρώτησα τη φίλη μου τη διαιτολόγο για τα γαλακτοκομικά, χιχι
Λοιπόν μου είπε ότι το γάλα για το οποίο ευθύνονται τα άσχημα των ερευνών, είναι το αγελαδινό γιατί περιέχει μεγάλα ποσοστά κασείνης. Αν δλδ τρώμε πρόβειο και κατσικίσιο δεν υπάχει πρόβλημα. Τα λιπαρά έχουν σημασία σε περιπτώσεις παθολογικές. Εκεί δίνεται ειδική διατροφή. Σε μας όμως το καλύτερο είναι 3 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα, πρόβεια ή κατσικίσια.
Αυτό για το γάλα και τις καρκινογενέσεις το εχω διαβάσει κι εγώ.....Quote:
Originally posted by bomo
Τώρα όσον αναφορά τη δίαιτα έκανα κι εγώ μια παρόμοια
που βρήκα σε περιοδικό.......
δηλ. τη πρώτη βδομάδα καθόλου υδατάνθρακες,
τη δεύτερη εναλλαγή μεριδών με τη μέρα 1 - 2 -3, μετά 2-3-1 κλπ.
κάπως έτσι ήταν τελοσπάντων και υποσχόταν 7 κιλά....
αλλα εγώ δεν έχασα ούτε ένα!!!!!!! μα ούτε ένα!!!!!!!!!
τώρα κάνω μια άλλη πολυ πιο φυσιολογική που βρήκα κάπου αλλού
και τη ξεκίνησα απο χθές και παώ καλά!
να τη βάλω λέτε σε άλλο topic?
Το κατσικίσιο τυρί είναι αριστούργημα, και έχει αρκετά χαμηλά τα λιπαρά του, το τρώω πολύ συχνά, γενικά τόσο τρώω κι εγώ, τρείς μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα .Quote:
Λοιπόν μου είπε ότι το γάλα για το οποίο ευθύνονται τα άσχημα των ερευνών, είναι το αγελαδινό γιατί περιέχει μεγάλα ποσοστά κασείνης. Αν δλδ τρώμε πρόβειο και κατσικίσιο δεν υπάχει πρόβλημα. Τα λιπαρά έχουν σημασία σε περιπτώσεις παθολογικές. Εκεί δίνεται ειδική διατροφή. Σε μας όμως το καλύτερο είναι 3 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα, πρόβεια ή κατσικίσια.
Επίσης μ ου αρέσει πολύ το ξυνόγαλα και το γάλα ρυζιου, αλλά είναι τίγκα στον υδατάνθρακα
Το ρυζιού Μπέττυ το μετράμε στους υδατάνθρακες, έχεις δίκιο.
Εγώ φτιάχνω δικό μου. Γίνεται πολύ ωραίο. Έχω μίξερ και το χτυπάω με μπανάνα ή μέλι ή όποιο άλλο υλικό μου έρθει.
Ψάξε στο ίντερνετ και θα βρεις συνταγές. Γιατί στο σπίτι το κάνεις με καστανό ρύζι που ειναι πιο υγιεινό και διατητικό.
κατσικισιο τυρι ειναι το κατικι?
Nαι το κατίκι είναι κατσικίσιο΄και δεν έχει πάρα πολλά λιπαρά
ναι κι εγώ το κάνω , επίσης έμαθα να φιάχνω γάλα αμυγδάλου που επίσης είναι πεντανόστιμο, υπάρχει και στα καταστήματα υγιεινών προιόντων. Με αυτά τα δύο φιάχνω τη βρώμη μου για πρωινό, οπότε τρώγω το γιαουρτάκι σαν γαλακτοκομικό μετά/Quote:
Το ρυζιού Μπέττυ το μετράμε στους υδατάνθρακες, έχεις δίκιο.
Εγώ φτιάχνω δικό μου. Γίνεται πολύ ωραίο. Έχω μίξερ και το χτυπάω με μπανάνα ή μέλι ή όποιο άλλο υλικό μου έρθει.
Ψάξε στο ίντερνετ και θα βρεις συνταγές. Γιατί στο σπίτι το κάνεις με καστανό ρύζι που ειναι πιο υγιεινό και διατητικό.
ε ναι βρε παιδιά δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά..α γιαυτό έχουν αρχίσει τα σούπερ μάρκετ να φέρνουν και κατσικίσια γάλατα, είπα και γω. αν και απ'όσο ξέρω το κατσικίσιο γάλα μυρίζει λίγο, ε;;Quote: