συμφωνώ απόλυτα.έχοντας κάνει αυτή τη "δίαιτα" πολλά χρόνια κατέληξα πολύ πιο παχιά απότι ήμουν όταν την άρχισα κ ήθελα μόνο να χάσω 2-3 κιλά.
Printable View
συμφωνώ απόλυτα.έχοντας κάνει αυτή τη "δίαιτα" πολλά χρόνια κατέληξα πολύ πιο παχιά απότι ήμουν όταν την άρχισα κ ήθελα μόνο να χάσω 2-3 κιλά.
Μαράκι, αρχικά καλωσόρισες και από εμένα στην μεγάλη μας παρέα!!!
Το διατροφικό πρόβλημα που σε απασχολεί τους τελευταίους 3 μήνες το έχουμε βιώσει οι περισσότεροι εδώ μέσα στο πετσί μας... Παλεύουμε χρόνια με αυτό, πράγμα που στο απεύχομαι. Προσπάθησε σε παρακαλώ να εκτιμήσεις αυτό που έχεις. Ένα, φαντάζομαι, πολύ όμορφο και υγιές σώμα. Όλοι κάπως έτσι ξεκινήσαμε και φτάσαμε να καταστρέψουμε υγεία και σώμα! Τα γλυκά έτσι απλά δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Το πρόβλημα με αυτήν την διαταραχή είναι η ψυχολογία του "όλα ή τίποτα". Εσύ παίζεις σε αυτήν την κατηγορία ή απλώς είσαι συγκρατημένη με τις θερμίδες? Πάντως ό,τι και να είναι, είναι πολύ αρχή ακόμα. Αποδυνάμωσέ το όσο μπορείς τώρα, πριν το τροφοδοτήσεις και άλλο και μετά είναι δύσκολο να απαλλαγείς. Όταν με το καλό πας να μείνεις μόνη σου, στο χέρι σου είναι να το χειριστείς. Θα έχεις στο σπίτι σου όλα τα απαραίτητα για μία σωστή και υγιεινή διατροφή, ώστε να αποφεύγεις τα έντονα ξεσπάσματα. Μην ανησυχείς, όλα στο μυαλό μας είναι. Και κάποια στιγμή απλά ξυπνάμε και βγαίνουμε από τον λήθαργο που μας ρίχνει αυτή η εμμονή με το φαγητό. Ακόμα και το ίδιο το σώμα συμμαχεί σε αυτό. Εγώ μετά από τόσα χρόνια διατροφικών διαταραχών, διανύω μία περίοδο που ο οργανισμός μου ζητάει καλό μαγειρευτό φαγητό και θρεπτικά συστατικά. Οι "σαβούρες" σε αυτή την φάση μου είναι απλά αδιάφορες. Αχ, πόσο μου λείπει το φαγητό (και η φροντίδα) της μητέρας μου... :)
Πίσω από τις δικές μου κρίσεις υπερφαγίας κρύβεται κυρίως πλήξη, έντονος εκνευρισμός, έλλειψη ύπνου, κατανάλωση αλκοολ (ακόμα και μικρής ποσότητας, δεν πίνω πολύ έτσι κι αλλιώς).
Και πολλές φορές μου έχει συμβεί να θεωρήσω βλακωδώς ότι έφαγα λίγο παραπάνω να καταλήξω σε βουλιμικό, χωρίς κανέναν άλλο λόγο. Λες και αν φας λίγο πιο λαδερά τα γεμιστά σου έχεις χαλάσει τη δίαιτά σου...Κάτι κολλήματα που τρώει το άρρωστο μυαλό μου...
ο καλός ύπνος όντως παίζει μεγάλο ρόλο και το αλκοόλ ντάξει..ανοίγει την όρεξη είναι γνωστό, είδικα αν δεν είσαι επαρκώς φαγωμένη.Και η πλήξη, η κλεισούρα, το άγχος...Όλοι πάνω κάτω το γυρίζουν στο φαί σε τέτοιες περιπτώσεις απλά κάποιοι δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία όπως εμείς.Και δεν είναι άρρωστο το μυαλό σου, τα πρότυπα που μας πασσάρουν είναι τελειώς αρρωστημένα και τα μυαλά εκείνων επίσης..