μπορουμε να κανουμε ενα διαγωνισμο φασολαδας! oποια κερδισει παιρνει το γαμπρο!
με εχεις ανετα.
ειδικα αμα παιξω με τα σημερινα που ειναι σαν κοτρωνιτσες...
καλα ποση ωρα βρασιμο ηθελαν τα ρημαδια? :P
Printable View
μπορουμε να κανουμε ενα διαγωνισμο φασολαδας! oποια κερδισει παιρνει το γαμπρο!
με εχεις ανετα.
ειδικα αμα παιξω με τα σημερινα που ειναι σαν κοτρωνιτσες...
καλα ποση ωρα βρασιμο ηθελαν τα ρημαδια? :P
καλα στη φασολαδα σας σκιζω αλλα ειμαι κ νιοπαντρη οποτε το βουλωνω :D
πολυ ωραια φαινεται κλικ!
ελπιζω να τα μουλιασες τα φασολια πριν μην γινεις αεριωθουμενο μετα αμα τη φας...
εχουν δικιο τα κοριτσια, το καροτο μεσα λεει πολυ!
κλικ πολύ καλή φαίνεται και σου χύλωσε κιόλας, μια χαρά!
αν και για μένα φασολάδα χωρίς καρότα και σέλινο δε γίνεται, δηλ για να καταλάβετε εάν δεν τα έχω δε θα τη φτιάξω καν...
tip: σέλινο για να έχεις πάντα πάρε ένα ματσάκι, πλύνε το, ψιλόκοψέ το, άστο να στεγνώσει σε κανα σουρωτήρι (για να μην κρυσταλλώσει) και βάλτο σε σακουλάκι στην κατάψυξη, και όποτε χρειάζεσαι για μαγείρεμα μόνο (δηλ σε σαλάτα δε μπαίνει το κατεψυγμένο) έχεις διαθέσιμο!
εγώ βράζω λίγο πρώτα τα φασόλια, δεν το χύνω το ζουμί (παλιά το έχυνα) και παρόλα αυτά δε μας έχει πειράξει ποτέ (ούτε καν το μωρό!), και μετά βάζω τα λαχανικά να βράσουν όλα μαζί. στη χύτρα τα αφήνω κανα μισάωρο νομίζω και βράζουν μια χαρά.
σε απλή κατσαρόλα θέλει πολλη ώρα η φασολάδα....... δεν ξέρω πόση αλλά σίγουρα καμια ώρα θα έλεγα (βέβαια πάντα εξαρτάται και απο το φασόλι)
λοιπον και επειδη η πειρα μετραει, θα συμφωνησω με τη νινα. νομιζω κλικ οτι η φασολαδα σου ηθελε κι αλλο βρασιμο. πρεπει να σου εγιναν σκληρα? κι εγω βραζω πρωτα τα φασολια και μετα τα υπολοιπα. και επισης πρεπει αν εβαλες πολυ ντοματα. βεβαια γουστα ειναι αυτα και μιαμ μιαμ μου φαινεται. δεν ερχεσαι μαι βολτα και στο σπιτι μου να μου μαγειρευεις καμια βδομαδα? θα σου μαθω και τα κολπα στη μαγειρικη!! κατσε να διαλεξω βδομαδα....
το ζουμι ηταν πολυ νοστιμο. τα φασολια καλα αστα να πανε. ηθελαν πανω απο 1 ωρα βρασιμο, αλλα το ειχα ξεχασει και τα εβγαλα στη μιση ωρα που ειχε πιει το νερο.Quote:
Originally posted by BARB3
λοιπον και επειδη η πειρα μετραει, θα συμφωνησω με τη νινα. νομιζω κλικ οτι η φασολαδα σου ηθελε κι αλλο βρασιμο. πρεπει να σου εγιναν σκληρα? κι εγω βραζω πρωτα τα φασολια και μετα τα υπολοιπα. και επισης πρεπει αν εβαλες πολυ ντοματα. βεβαια γουστα ειναι αυτα και μιαμ μιαμ μου φαινεται. δεν ερχεσαι μαι βολτα και στο σπιτι μου να μου μαγειρευεις καμια βδομαδα? θα σου μαθω και τα κολπα στη μαγειρικη!! κατσε να διαλεξω βδομαδα....
νεξτ ταημ σελινο και παραπανω βρασιμο!!
αν σας μαγειρευω 1 βδομαδα, θα χασετε απαντες 7 κιλα σε 7 μερες! :smilegrin:
καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!! !!!!!!!!!!!!:thumbup:Quote:
Originally posted by nina76
tip: σέλινο για να έχεις πάντα πάρε ένα ματσάκι, πλύνε το, ψιλόκοψέ το, άστο να στεγνώσει σε κανα σουρωτήρι (για να μην κρυσταλλώσει) και βάλτο σε σακουλάκι στην κατάψυξη, και όποτε χρειάζεσαι για μαγείρεμα μόνο (δηλ σε σαλάτα δε μπαίνει το κατεψυγμένο) έχεις διαθέσιμο!
τελικα χτες περιμενα κανεναν πολεμο αεριων, αλλα ευτυχως κανενα προβλημα. λες να βοηθησε που ηταν ψιλοωμα? :P
kαι για να αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες της φασολάδας, στο νερό που τα μουλάζουμε από το βράδυ προσθέτουμε 2 κουταλάκια σκόνη μουστάρδα, έτσι ώστε γίνονται και βραστερά και εύπεπτα...καλονοικοκυράδες μου!
α, καλο αυτο, δεν το χω ξανακουσει ;)
σκονη μουσταρδα εχει στο σουπερ μαρκετ να φανταστω ε?
που ομως?
κοντα στις κανονικες μουσταρδες η σε τιποτα φακελακια με σαλτσες κλπ?
καλε τι ειναι αυτο με τη μουσταρδα? τρεχω να το δοκιμασω σε γιγαντες που ειναι και αγαπημενο μας φαγητο. σημερα τους μουσκευω και αυριο μαγειρευω.
κλικ, στον ΑΒ ψαξε και στα μπαχαρικα. πιπέρια πιγανες κλπ. λογικα τα εχει εκει.
barb, η σαλατα που λεγαμε
κοιταξα και εκει. δεν ειχεQuote:
καλε τι ειναι αυτο με τη μουσταρδα? τρεχω να το δοκιμασω σε γιγαντες που ειναι και αγαπημενο μας φαγητο. σημερα τους μουσκευω και αυριο μαγειρευω.
κλικ, στον ΑΒ ψαξε και στα μπαχαρικα. πιπέρια πιγανες κλπ. λογικα τα εχει εκει.
το νεο μου πειραμα, βασισμενο στις ιδεες σας! με μια πινελια δικη μου (=φετα light)
το εχω στο φουρνο, να δουμε τι θα βγει...
Click,πως βγηκε;;
πααααααααρα πολυ καλο!!!!!!!!!!!!
και δεν το περιμενα με τιποτα!
χωρις αλατι, με 1 κουταλακι ελαιολαδο!
απιστευτο, ομως ηταν πολυ καλο (ή εγω πεινουσα υπερβολικα)
μου ανοιξες την ορεξη κλικ πρωι πρωι! ενα συστατικο δεν καταλαβαινω. εχεις ντοματα, κολοκυθι, μελιτζανα, καροτο, φετα και ?? πατατα??
και βγηκε καλο με 1 κουταλια λαδι ακι τιποτε αλλο? ουτε νερακι? ποση ωρα εψηνες? νομιζω οτι λιγες σταγονες μπαλσαμικο απο πανω θα το αποθεωναν??
οσο για τη μουσταρδα, ρωτησε καμια του καταστηματος. λιγο παραξενο να μην εχουν.
εγω παντως χθες δεν εβαλα γιναντες αλλά σημερα το πρωι φασολια. οποτε θα σας πω αυριο αποτελεσματα!
εκοψα τα κολοκυθια και τη μελιτζανα συν 1 σχετικα μικρη πατατα.
εβαλα 1 κουταλακι του γλυκου ελαιολαδο και ανακατεψα να παει παντου.
Μετα εκοψα ντοματα, καροτο και φετα.
Και τα εβαλα σε προθερμαμενο φουρνο.
Μετα, θυμηθηκα οτι ξεχασα τα μπαχαρικα και εβαλα πιπερι κανελα και ριγανη.
Τωρα συνολικα ψησιμο... κανα μισαωρο νομιζω.
νερο δεν εβαλα
κοτοπουλο με πατατες Λιλυς!
απιστευτο αλλα οντως γινονται σαν τηγανητες, οπως το ειπες!!!
1 κουτ γλυκου λαδι
καρυ
πιπερι
θυμαρι
κανελα
φιλακια! παω να σαβουριασω
κλικ ειδες που δεν το πιστευες? φοβερες? καλο το σαβουριασμα, ειμαι σιγουρη. καλε τι μπαχαρικα ειναι αυτα? ολα αυτα μαζι? ε, και χωρις μπαχαρικα παντων φοβερες γινονται. και το κοτπουλο μια χαρα το βλεπω. αντε, απο φαι παμε καλα και απο κιλα μειον ε?
επισης νεα για τη μουσταρδα. στη βεροια ο ΑΒ την εχει στις μουσταρδες. ειναι ενα μεταλικο κουτακι κατακιτρινο με κοκκινα γραμματα. η τιμη ομως δεν μου αρεσε καθολου. 3,5 ευρω. κοιτα και σε κανενα αλλο σουπερ στην ευρυτερη γειτονια. καντο και σαν περπατημα!
και απο κιλα καλα παμε. 83,8 τελευταιο ζυγισμα.Quote:
κλικ ειδες που δεν το πιστευες? φοβερες? καλο το σαβουριασμα, ειμαι σιγουρη. καλε τι μπαχαρικα ειναι αυτα? ολα αυτα μαζι? ε, και χωρις μπαχαρικα παντων φοβερες γινονται. και το κοτπουλο μια χαρα το βλεπω. αντε, απο φαι παμε καλα και απο κιλα μειον ε?
επισης νεα για τη μουσταρδα. στη βεροια ο ΑΒ την εχει στις μουσταρδες. ειναι ενα μεταλικο κουτακι κατακιτρινο με κοκκινα γραμματα. η τιμη ομως δεν μου αρεσε καθολου. 3,5 ευρω. κοιτα και σε κανενα αλλο σουπερ στην ευρυτερη γειτονια. καντο και σαν περπατημα!
πως τα πας εσυ??
τελικα ουτε στις μουσταρδες βρηκα τη σκονη.
θα δω σε αρβανιτιδη και μασουτη μπας και εχουν γιατι στο ΑΒ δε βλεπω φως
ωραιο θα το κανω αυριο εχω απειρα κ θα σαπισουν :(Quote:
Originally posted by click
το νεο μου πειραμα, βασισμενο στις ιδεες σας! με μια πινελια δικη μου (=φετα light)
το εχω στο φουρνο, να δουμε τι θα βγει...
na rvthsw λαδοκολλα γιατι βαζεις? πρεπει να βαλω?
γιατι βαριεται να πλενει το ταψι(στην περιπτωση που ειναι αντικολλητικο παντα) :P
καλα δεν το πιστευω! εγω ειμαι συν 1-2 κιλα και ταχα ολα κανω διαιτες! πω πω, τωρα ζηλεψα. αρχιζω εντατικα απο σημερα κιολας! τα βραδυα τι θα κανω μου λες? καθε βραδυ σαβουριαζω!Quote:
και απο κιλα καλα παμε. 83,8 τελευταιο ζυγισμα.
πως τα πας εσυ??
για να μην κολλανε επειδη δεν ειναι αντικολλητικο.Quote:
Originally posted by badgirl11
na rvthsw λαδοκολλα γιατι βαζεις? πρεπει να βαλω?
αλλα και αντικολλητικο να ηταν, παλι θα εβαζα για να μην το πλυνω (α ρε σμαρτ πως με πιανεις!!!!!!!!!!!:smilegrin: )
καλημεραααααααααααααααααα αααααα!!!!!!
εφαγα δεκατιανο και παω βολτα παιδικη χαρα, εχει ωραια μερα σημερα. φιλια!
κι εγω σημερα κατι τετοιο εκανα για πρωινο! σε τοστ βεβαια αλλά ειναι τελειος συνδιασμος!
γλυκοπατατα εχετε φαει ποτε? δεν ξερω ποσο παχαινει αλλά αγορασα μια και την εβαλα στον φουρνο ολοκληρη μαζι μεκατι παπατες λιλυς που εφτιαξα και η γευση της με ξετρελανε! κατι σαν καστανο αλλά σε πολυ χορταστικη εκδοση! πως αλλιως αραγε να μαγειρευεταια και τι θερμιδες εχει? κλικ ειναι αληθεια οτι στην κερκυρα τις τρωνε πολυ τις γλυκοπατατες?
καμια νεα λαχανικοσυνταγη?
oυπς τωρα το ειδα αυτο.Quote:
κι εγω σημερα κατι τετοιο εκανα για πρωινο! σε τοστ βεβαια αλλά ειναι τελειος συνδιασμος!
γλυκοπατατα εχετε φαει ποτε? δεν ξερω ποσο παχαινει αλλά αγορασα μια και την εβαλα στον φουρνο ολοκληρη μαζι μεκατι παπατες λιλυς που εφτιαξα και η γευση της με ξετρελανε! κατι σαν καστανο αλλά σε πολυ χορταστικη εκδοση! πως αλλιως αραγε να μαγειρευεταια και τι θερμιδες εχει? κλικ ειναι αληθεια οτι στην κερκυρα τις τρωνε πολυ τις γλυκοπατατες?
μπα μαλλον φημη θα ειναι. ουτε μια φορα δεν ετυχε να δω γλυκοπατατες σε κανενα τραπεζι.
χμ... νεα συνταγη.. εγω δεν εχω καμμια. κολλησα.
παλι μπριαμ θα φαω σημερα
ιδέα για φαγητό! κανελόνια γεμιστά με μείγμα λαχανικών: μελιτζάνα κολοκυθάκι καρότο κρεμμύδι μανιτάρια πιπεριές.
πωωωωωωω μολις ειδα τη λεξη "μειγμα" περιμενα να ακολουθει η λεξη "τυριων"Quote:
Originally posted by bomo
ιδέα για φαγητό! κανελόνια γεμιστά με μείγμα λαχανικών: μελιτζάνα κολοκυθάκι καρότο κρεμμύδι μανιτάρια πιπεριές.
καμμενη?
αθεράπευτα καμμένη όμως..Quote:
πωωωωωωω μολις ειδα τη λεξη "μειγμα" περιμενα να ακολουθει η λεξη "τυριων"Quote:
καμμενη?
αχαχαχαχαχααχαχαχααχαχαχα
σοβαρα, καλη η ιδεα σου παντως!
πάνω απ'τα κανελόνια βρε συ κλικ-για να λειτουργήσω και κάπως πυροσβεστικά(!)-μπορείς να ρίξεις τριμμένα τυριά. θεσπέσιο γίνεται. Απλά η πιο διαιτητική εκδοχή είναι με λίγη τριμμένη παρμεζάνα
ή φετα light, ανθοτυρο, αλλο λευκο τυρι με 40% λιγοτερα λιπαρα, μιλνερ τριμμενο.
οπως τη βρισκει κανεις
α ναι ακόμα καλύτερα. απλά η φέτα μπαίνει μέσα στο μείγμα.αν την βάλεις από πάνω δεν λέει,από πάνω συνήθως βάζουμε κίτρινα τυριά;)
αντε καλη μας ορεξη!!!
μια χαρά το φαγάκι σου αλλά οι μαργαρίτες που φαίνονται από κάτω είναι στο τραπεζομάντηλό σου;; ή πιάτο; τί είναι; πάντως είσαι στα γούστα μου
Κολοκυθοκεφτέδες στο αντικολλιτικο. τους έκανα χτες κε ήταν..........................ΤΕΛΙΟΙ!
πιατο ειναι :PQuote:
μια χαρά το φαγάκι σου αλλά οι μαργαρίτες που φαίνονται από κάτω είναι στο τραπεζομάντηλό σου;; ή πιάτο; τί είναι; πάντως είσαι στα γούστα μου
πωλινακι ποσο εφαγες? 18 γρ? που λεγαμε