ζηταει κωδικο,δεν μπορω να δωQuote:
Originally posted by badgirl11
forty δες στο ψυχολογια της διαιτας
Printable View
ζηταει κωδικο,δεν μπορω να δωQuote:
forty δες στο ψυχολογια της διαιτας
oxi κανεις εγγραφη κ δειχνει
απλα κ γω που εκανα εγγραφη δεν προλαβα να δω γιατι μετα δεν εκανε κοννεκτ...
ομως εχει λεει ολα τα φαγητα στα ελληνικα κτλ με ενα κλικ εχεις θερμιδες υδατανθρακες λιπη κτλ...
τελειωσε απο αυριο μελετη να χρησιμοποιω το φιτ ντει,
μεχει κουρασει το θεμαα γραφω τι τρωω
γιατι πχ τα γραφω εδω στο ιντερνετ αλλα οταν θες να δεις ποσες θερμιδες σου εμειναν πρεπει να μπεις σοτ ιντερνετ,
να υπολογισεις ποσες εφαγες κ να δεις.
απτην αλλη στο σημειωματαριο μου δεν τα γραφω παντα = τζιφος.
ενω αμα συνηθισω το φιτ ντει (λεμε τωρα)
θα τα εχω ετοιμα ανα πασα στιγμη...
θα προσπαθησω περισσοτερο απο αυριο, θα περασω τα τυρια...
Οποτε θελεις πες μου να σου κανω copy-paste απο τα δικα μου για να μην τα ψαχνεις και εσυ.Εχω περασμενα αυτα που ειναι συσκευασμενα...
ΓΑΛΑ ΝΟΥΝΟΥ light ΕΒΑΠΟΡΕ
ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ 10%
ΝΙΦΑΔΕς ΒΡΩΜΗς
ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ
ΑΛΕΥΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ
ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ
ΤΟΝΟΣ ΤΡΑΤΑ ΣΕ ΝΕΡΟ
ΤΑΧΙΝΙ
ΤΟΤΑΛ 10%
ΤΟΤΑΛ 2%
ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ
Magioneza Hellmann's light
KΑΚΑΟ ΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΝΗ
και για να βρεις πιο ευκολα τα αλλα που δεν τα εχω τροποποιησει αλλα τα γραφω οπως ειναι....
ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΒΟΥΝΟΥ τα βρισκεις σαν Dandelion greens, cooked, boiled, drained, without salt
ΤΑ ΑΥΓΑ '' '' Egg, whole, raw
ΤΗΝ ΠΕΡΚΑ Perch, baked or broiled
ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ Chickpeas, dry, cooked, fat not added in cooking
ΓΛΩΣΣΑ Fish,Sole
ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ Lentils, dry, cooked
ΣΟΛΩΜΟ Salmon, baked or broiled
κανε copy απο εδω το ονομα και paste στο fitday για να σου το βγαλει αμεσως και εκει θα δωσεις μονο τα γραμμαρια
σευχαριστω φορτυ μου, προς το παρον ψαχνομαι να δω πως θα το κανω,
πχ αυριο που α μαγειρεψω φασολακια θα υπολογισω χωρια λαδι χωρια φασολια κτλ?
στα οσπρια το ιδιο?
ολα τα υλικα δηλαδη χωρια με θερμιδες κ μετα θα μου βγαζει το αθροισμα?
πχ λες ρεβυθια χωρις λαδι
προσθετω λαδι κ βγαινουν
θα βαλω φακες χωρις λαδι κ θα προσθεσω λαδι ντοματες καροτα κτλ αλλα δια χ μεριδες κ βγαινει?
αρχιζω καταχωρησεις.
α αλλη μια ερωτηση ειχες πει του δινω εγω σε ηδη υπαρχον φαγητο θερμιδες κ τι αλλο κ δινει τα αλλα μονο του?
φορτυ πριν ναρχισω να κανω βλακειες διορθωσε με αν κανω κατι λαθος.
πχ θελω να περασω το φινα, εχω σημειωσει γιαυτο ΥΠΛ (υδατ. πρωτ. λιπη) κ θερμιδες φυσικα ανα 100 γρ.
διαλεγω ενα low fat cheese πχ το τσενταρ
κ το κανω edit, του αλλαζω ολα τα ανωτερω δεδομενα,
κ ετσι προκυπτει το δικο μου φινα που εκτος απο τα δεδομενα που του εδωσα εχει κ κατα προσεγγιση βιταμινες ασβεστιο κτλ (του τσενταρ ομως)
σωστα το εχω κανει?
μαρεσει η ιδεα, δηλαδη οντως μετα μενα κλικ τσακ μπαμπ ολα μαζι υπολογισμενα!
κ κακα τα ψεμματα τις θερμιδες τις εμαθα επειδη ανοιγοκλεινα απειρες φορες τον θερμοδιμετρητη,
τωρα με μια φορα ανα καθε ειδος θα τα μαθει το προγραμμα μονο του κ θα εχω το κεφαλι μου ησυχο...
Ναι μια χαρα τα λες!βρες ενα παρομοιο τυρι και κανε εντιτ πανω του :thumbup:
1,198
38.5
143.3
65.9
Τυρί Φίνα
168
7.3
1.1
23.4
ψωμι τοστ κατσελη γερμανικο
189
1.8
36.7
6.4
Chicken breast, oven-roasted, fat-free, sliced
79
0.4
2.2
16.8
Spaghetti, cooked, fat added in cooking
540
12.1
89.2
16.8
σοκολατακι με κακαο υγειας
163
12.6
9.9
2.4
σοκολατακι γαλακτος ΙΟΝ
60
4.4
4.2
0.1
ξηρα συκα συσκευασμενα
0
0.0
0.0
0.0
Total
1,198
38.5
143.3
65.9
χαααααααααααααααααααααααα α τελειο σου λεω!!!
κ σε ορισμενα δεν τα αλλαξα καθολου, πχ τα σπαγγετι,
νομιζω οτι αν καθε μερα περναω εστω τα μισα που τρωω σε λιγο καιρο δε θα χρειαζεται καν νανοιγω θερμιδομετρητη ή να κοιταω ετικεττες
κ θα εχω κ λιπη πρωτεινες υδατανθρακες που ειναι πολυ σημαντικο!!!
θερμιδες λιπος υδατανθρακες πρωτεινες!Quote:
Τυρί Φίνα
168
7.3
1.1
23.4
δεν βγαζει με κοπι πειστ τα γρμαμαρια που καταναλωσα αλλα εννοειται με βαση αυτα ειναι τα αποτελεσματα!
(μεχρι το απογευμα οσα ειχα φαει!)
τωρα παω να βαλω ψαρι ψητο, λαχανο με ελαιολαδο μελι με ρυζογκοφρετες ουαοοοοοοοοοο
τα βαζεις ολα μαζι που τρως πχ μελι με ρυζογκοφρετες?εγω τα εχω ξεχωριστα,το μελι για παραδειγμα δεν το γραφω καθολου στα custom αλλα βαζω honey και μου το βγαζει αυτο καθε φορα,το ιδιο και το olive oil,αυτα που ειναι στανταρ δεν χρειαζεται να τα κανεις custom και να παιδευεσε.
κατι αλλο που θα σε βολεψει για να μην τα ψαχνεις και επειδη πανω κατω τα ιδια τρωμε μες τη βδομαδα,οταν ξεκινας την αυριανη μερα θα πας "View My Recent Foods " και θα σου βγαλει ολα τα φαγητα ολων των προηγουμενων ημερων και με ενα κλικ το βαζεις κατευθειαν στην σημερινη μερα,δεν χρειαζεται να πηγαινεις ουτε στο custom,ουτε να ψαχνεις να το βρεις.Εγω για παραδειγμα το γιαουρτι με ταχινι που τρωω καθημερινα ουτε γραμμαρια δεν βαζω γιατι βγαζει της προηγουμενης μερας οπως το εφαγες
τελειο θα το κοιταξω! οχι βεβαια, χωρια τα βαζω ολα, αλλα sto food log τα βαζει ολα μαζι οποτε ειτε φας μελι σκετο κ μετα ρυζογκοφρετα ειτε κ τα δυο μαζι ενα κ τοαυτο. τις τσεπωσες τις θερμιδες :D
και αυτο ειναι κ κατι που λατρευω σαυτο,
παλια εβλεπα πχ σπαστα τα φαγητα μες τη μερα οπως τα εγραφα κ δε μου φαινοντουσαν πολλα,
τωρα βλεπω πχ 100 γρ. μιλνερ κ λεω ε οχι φετα φετα πηγε 100...ας μη φαω λοιπον αλλο!
καπως ετσι
καλα σκεφτομουν πως θα γινει νασχοληθω στη δουλεια να περασω τροφιμα,
κ εβγαλα απο το ψυγειο τα γνωστα που τρωω διαρκως κ τα περασα σε ενα χαρτι
κ ταπογευμα στο πισι.
να λοιπον αλλο ενα +
αμα χασω το χαρτι που κρατησα τα Λ_ Π _Υ _ Θ καηκα,
ενω στο ιντερνετ θα τα εχω παντα.
εχει αρχισει κ μου αρεσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ η φαση αυτη, δεν ξερω γιατι πριν μου φαινοταν τοσο βουνο,
ειναι οπως μαθει κανεις τελικα?
Δυστηχως απο δευτερα τα υπολοιπα τροφιμα που τρωω συχνα διοτι το ψυγειο ειχε αδειασει κ το γεμισε ο ανδρας μου με διαφορα,
αποδ ευτερα θα παρω τα υπολοιπα δικα μου...ανυπομονω να αντιγραψω απτις ετικεττες χεχε
μα φαντασου οτι εγω εχω πανω απο 3 χρονια που χρησιμοποιω το φιτντει ενω ξερω και αλλα τετοια προγραμματα και εχω και δυο θερμιδομετρητες σε βιβλια στο σπιτι.αν το συνηθισεις θα δεις οτι σαν το φιτντει δεν θα σε βολεψει τιποτα αλλο,απλα δωσε λιγο χρονο μεχρι να συνηθισεις ολα οσα εχει και θα δεις :thumbup:
και να το πρωινο μου σημερα, δυστηχως καθετα
ξερουμε καποιο τροπο να τα βγαζει εστω οριζοντια?
μενδιαφερει για να τα βαζω στο ονλαιν ημερολογιο μου...
Food Name
Amount
Unit
Cals
Fat (g)
Carbs (g)
Prot (g)
Delete
Total
660
25.7
61.5
60.3
τυρι μιλνερ
3
slice (1 oz)
228
14.9
0.0
23.6
Ζαμπον γαλοπουλας (βραστη)
3
slice (1 oz)
113
4.1
1.7
14.9
ψωμι για τοστ λευκο
4
large slice
240
4.3
58.8
9.7
Egg, white only, raw
3
egg white
51
0.2
0.7
10.8
Egg, yolk only, raw
0.5
egg yolk
27
2.3
0.3
1.3
το ψωμι τοστ θα το πειραξω σπιτι κ θα βαλω διαφορα αναλογα τη μαρκα κ το ειδος!
ανυπομονω να παω κ στα φαγητα, εκει μαλλον θα τα βρω μπαστουνια ομως
ΥΓ σε περιπτωση που δεν το ξερατε ουτε εσεις, εχει στο google πανω πανω μεταφραση, πατας κ μεταφραζει τελεια σε κ απο ο,τι γλωσσε θελεις.
μολις εμαθα οτι ο κροκκος αυγου ειναι egg yolk lol
YG2 του επεσε του ανδρα μου μισος κροκκος στην ομελετα, πως στο καλο το καταφερε αυτο οεο? το προγραμμα το πηρε μεσα ανετα το 0.5 χαχαχα
νομιζω οτι πρεπει να βαλεις ......... η _______ ενδιαμεσα για να σου τα βγαλει το ενα διπλα στο αλλο και οχι ετσι προς τα κατω αλλα μετα απο λιγο καιρο που θα σου γινει πιο ευκολο το φιτντει θα μπαινεις στο overview και θα τα βλεπεις ολα εκει,δεν θα χρειαζεσε να τα γραφεις αλλου.Το βαρος σου το βαζεις?θα σου βγαλει σχεδιαγραμμα απο την ημερα που ξεκινας με καμπυλη μεχρι το στοχο σου.
noway εχει τα απειρα μεσα, εβαλα βαρος στοχο κ τωρινο βαρος στο περιπου (καθοτι βραδυ)
κ μου εβγαλε αναλυτικα ποσες θερμιδες ελειμμα πρεπει να εχω κτλ απιστευτ προγραμμα!
το μονο που με προβληματιζει οτι δεν ρωταει ακριβως δραστηριοτητα μονο ειδος δουλειας...
κατα ταλλα ειναι σουπερουαο
α βρηκα εχει κ ημερολογιο κ σκεφτομαι μπορω να γραφω εκει τι τρωω κ μετα να τα περναω στον πινακα,
δεν βρισκω αλλο τροπο να τα δειχνω κ το θελω πολυ...(ωστε αμα κανω λαθος συνδιασμους να μου το πουν...)
απτην αλλη αμα ειναι σωστο το θερμιδικο κομματι κ οι αναλογιες τι με καιει ποτε εφαγα τι...δεν παω κ για pro :D
καταλαβαινεις... ;)
ωπα ακυρο τωρα βρηκα το activities κ χρησιμοποιει τις γνωστες εξισωσεις των bodybuilder οποτε τι να πω...δεν εχω λογια!
loipon τελικα εχω μπερδευτει χρησιμοποιει τις σωστες εξισωσεις αλλα τι κανει,
υπολογιζει τον BMR σαυτον βαζει κ το ειδος δουλειας κ μετα βαζει την ασκηση εξτρα, πχ λες τι ασκηση εκανες κ βγαζει ποσα εκαψες
ενω κανονικα θα επρεπε να εχει μονο τον τυπο οπου διαλεγεις ποσες φορες γυμναζεσαι την εβδομαδα, εν ολιγοις με 10' τρεξιμο κ καθιστικη δουλεια μου εβγαλε οτι εκαψα 2844 που ειναι βεβαια ακυρο αφου στις 2500 που ειναι περιπου η συντηρηση μου εχει ηδη συμπεριληφθει η ασκηση 3-5 φορς τη βδομαδα.
τεσπα μπερδεμα, δε με νοιαζει κ τοσο απλα βρηκα κ ενα μειον του κ ειπα να το πω :P
απλα δε θα κοιταω το θερμιδικο κανονα που δινει κ θα τον κανω μονη χειρογραφα καθε φορα που χανω βαρος...κ αναλογα αν γυμναζομαι κ ποσο
εμενα καμμια εξισωση και κανενα προγραμμα δεν μου τα βγαζουν σωστα,σκεψου οτι μου δινουν 2200 θερμιδες την ημερα και εγω ξερω χρησιμοποιοντας το φιτντει οτι ειναι στις 1700 την ημερα που δεν κανω γυμναστικη και το πολυ 1900 την ημερα γυμναστικης αλλιως παιρνω κιλα.ετσι στο φιτντει χρησιμοποιω τις θερ-υ-π-λ,το στοχο-βαρος,και το overview για να ξερω τι γινεται.
εχει παρα πολλες δυνατοτητες αλλα τα υπολοιπα μου φαινονται αχρηστα για μενα και δεν τα εχω ψαξει
καλα κανεις, οχι μου αρεσουν ολα δεν εχω παραπονο
αλλα εχω ενα ευρος θερμιδων που κυμαινομαι συνηθως, αν δω οτι δε χανω τις μειωνω ελαχιστα
δεν θελω να πολυπλοκοποιω τα πραγματα,
ενταξει την harriw benedict εφαρμοζω αλλα αντε να υπολογιζεις καθε φορα για το νεο σου βαρος κ τη νεα δραστηριοτητα.
εγω ειδα οτι μεχρι κ 1800-2000 με γυμναστικη χανω αβερτα, τουλαχιστο μεχρι τα 82 που ειχα παει πριν σταματησω...
χωρις γυμναστικη δε θυμαμαι γιατι παει καιρος αλλα καπου στα του διαιτολογου ημουν 1400-1500 για να χανω.
παντως αλλαζει κ ο οργανισμος πιστευω, δηλαδη οταν εχεις γυμναστει πολυ καιρο μετα χανεις περισσοτερο ενω καθεσαι...(αν κατσεις)
το μεσο ορο θα στον βρει το overview,θα δεις μεσα σε μια βδομαδα που εμεινες σταθερη χωρις να παρεις και χωρις να χασεις τον μεσο ορο θερμιδων η ακομα καλυτερα στις δυο βδομαδες γιατι ολοι εχουμε μεγαλη διακυμανση αλλα τελικα ειναι απλα μαθηματικα βαλε-βγαλε ;)
Μπορει μια μερα να παρουμε 2500 θερμιδες την αλλη 1200 και να βγει ο μεσος ορος που ειναι και οι θερμιδες μας.Αφου χανεις με 1800-2000 τι αλλο θελεις!!!!εγω αν ανεβω πανω απο 1300 ειναι πολυυυυ μικρη η απωλεια.Τι υψος εχεις?
1.63, χωρις τακουνια!
ναι το θερμιδικο ελλειμα ειναι κυριως εβδομαδιαιο θεμα οντως, πχ αν δε πλακωνετε κανεις στο φαγητο μια βδομαδα σερι οπως κανω βλακωδως δεν παχαινει αν φαει 1-2 μερες πολλες εξτρα θερμιδες.
αλλα δυστηχως εκτος απο γνωση θελει κ μνημη, κανω σα να το ξεχναω συχνα κ πλακωνομαι επι μερες,
ενω θα μπορουσα απλα να σταματησω μετα τη πρωτη μερα που ξεφυγα,
ετσι εκανα ως τωρα κ ειχα παει 82 πολυ συντομα απο 87 τρωγοντας καλα κ απολα κυριολεκτικα...
αλλα...το χαλασα, τεσπα επανερχομαι κ αυτη τη φορα δε θα το χαλασω!
σημερα εκανα φασολακια (γιαχνι) με ντοματα κρεμμυδι κ πατατα αλλα δεν εβαλα το λαδι.
εχω φα του σκασμου ως τωρα κ μονο 1060 θερμιδες !!!
400 γρ. φασολακια με 400 γρ. πατατα με ελαχιστες θερμιδες, που αν ειχαν λαδι τα φασολακια ασε...
κ ηταν κ τελεια!
παω να βρω στο φιτ ντει το πρωτο μου φαγητο... :D
τωρα θα δεις που θα πεσει πεινα που αποφασισα να μη γυμναζομαι...εχω πιεστει παρα πολυ κ θα κανω ο,τι μου κατεβει απο γυμναστικη κ απο διατροφη.Quote:
Originally posted by fortyΑφου χανεις με 1800-2000 τι αλλο θελεις!!!!εγω αν ανεβω πανω απο 1300 ειναι πολυυυυ μικρη η απωλεια.
προς το παρον τιποτε λογω ταξιδιου συντομα. σιγουρα αρχιζω νηστειες αμεσα κ θα βαζω κ τι τρωω εδω οποτε εχω διαθεση.
γενικα εγκαταλειπω καθε ρουτινα, εχω κουραστει...
πρωτος στοχος να χαλαρωσω κ δευτερος να δω 7 με τη νεα χρονια. πανω απολα η ψυχικ ημας ηρεμια.
κ τριτος στοχος να παρω κατι βαρακια που εχω βαλει στο ματι αθηνα!
Λοιπόν κι εγώ χρησιμοποιώ το fitday, οχι τη online έκδοση αλλά "αγόρασα" το πρόγραμμα που έχουν φτιάξει και πραγματικά βοηθάει πολυ. Food log, Activity log συμπλρώνεις καθημερινά και άμεσα βλέπεις τι έλλειμμα θερμίδων έχεις τη μέρα, φτιάχνονται αυτόματα charts για το βάρος σου και λοιπά, μια φορά την εβδομάδα στο body log κάνω μετρήσεις. Εντυπωσιακό πρόγραμμα, αντικαθιστά άνετα το διαιτολογο*
*προσωπικα εγώ 2 φορές που πήγα σε "διάσημους" διαιτολογους μέχρι και αδιάβαστους τους έπιασα, μαθαίνεις τόσα από νετ και ειδικά σε αμερικάνικα sites που το επάγγελμα από μένα κρίνεται ως άχρηστο... μόνη χρησιμοτητα ίσως οτι νιώθεις πως πρέπει να δίνεις λογαρισμό κάπου
οχι τα υπολοιπα μενουν τα ιδια και δεν συμβαδιζουν με το χυμο που πινεις εσυ,θα πρεπει να τα αλλαξεις :yes: