οταν ξαναεμφανιστει ο κυριος "Διατροφή - Δίαιτα - Αντιγήρανση - Αθλητισμός" θελω κι εγω να μαθω τι να τρωω για να ψηλωσω.
ευχαριστω εκ των προτερων
Printable View
οταν ξαναεμφανιστει ο κυριος "Διατροφή - Δίαιτα - Αντιγήρανση - Αθλητισμός" θελω κι εγω να μαθω τι να τρωω για να ψηλωσω.
ευχαριστω εκ των προτερων
Ε χμ δε θελω να σε πληγωσω αλλα ο πινακας ειναι λιγο παροχημενοςQuote:
Originally posted by tasos30fullou
Με BMI 19,4 εισαι super!!!
Τωρα εαν σου αρεσει γενικα η εμφανιση ολο αυτο!!!!
Δες την παρακατω καρτελα ιδανικου βαρους
http://www.fit-4-all.gr/IDEALWEIGHT.pdf
Ασε για μενα τις διαιτες και κανε τεοια διατροφη που να αλλαξεις το "σχημα" σου
δεν νομίζω ότι αλλάζει ο τύπος του σώματός μας με τη διατροφή. ή είμαστε κάτι ή δεν είμαστε. δεν μπορούν οι τροφές να αλλάξουν το σχήμα μας, πώς θα μπορούσαν άλλωστε νυστέρια είναι; τους πίνακες αυτούς ποτέ δεν τους κοιτάω. μπορεί όντως να είμαι σούπερ για το ύψος μου και τα λοιπά αλλά θα μπορούσα κάλλιστα για παράδειγμα να φαίνομαι πολύ πιο αδύνατη απ' όσο πρέπει. έχω χάσει ένα κιλάκι πλέον αισίως και το νιώθω κιόλας, και το βλέπω, μου έμειναν άλλα τέσσερα κι όπως τα υπολόγισα χάνω 1 κιλό μέσα σε 10-12 μέρες..το θεωρώ μάλλον λογικό καθώς είμαι ήδη ένας λεπτός άνθρωπος και το σώμα αντιστέκεται και δεν χάνει σε μια βδομάδα μόνο χρειάζεται κανα 5νθήμερο ακόμα...κι εγώ υποτίθεται μήλο είμαι και γενικά πάντα ήμουν χαρούμενη γι'αυτό γιατί τα κιλά από το μέρος της λεκάνης φαύγουν πιο δύσκολα απ'ότι στην κοιλιά ή στο στήθος. βέβαια είναι γνωστό ότι το να έχει κάποιος πολλά περιττά κιλά ως ¨"μήλο" είναι πολύ χειρότερο για την υγεία από το να τα έχει ως "αχλάδι". επηρεάζεται η καρδιά, το συκώτι, το αναπνευστικό σύστημα...anyway, είμαι λοιπόν πλέον 62 κιλά και ελαφρώς πιο κάτω, όσο πάει πλησιάζω το 58..έκλεισα ραντεβού με ψυχίατρο να πάω να μιλήσω σε κάποιον τρίτο, που είναι έξω από τα πράγματα, που δεν επηρεάζεται από προσωπικές σχέσεις. θέλω να πω άλλο να μιλάω στη μάνα μου για το πρόβλημά μου, άλλο στον φίλο μου, άλλο στις φίλες μου και άλλο στον ψυχίατρο. ελπίζω κάτι να ξυπνήσει επιτέλους μέσα μου και να μου χώσω μια μπάτσα, μια κουτουλιά, κάτι...δεν θέλω να ζω άλλο με το φαγητό πρώτο και καλύτερο στη σκέψη μου. να το φοβάμαι, να το τρέμω και να το λατρεύω ταυτόχρονα. ας κλείσει επιτέλους αυτός ο κύκλος. πάνε πλέον κοντά δυο χρόνια που έχασα 25 κιλά, από τότε βασανίζομαι, ευτυχώς όχι πάντα με την ίδια ένταση..όλα έγιναν σταδιακά. ευτυχώς τελευταία έχω πολλά πράγματα να κάνω, μετακομίζω πολύ σύντομα σε δικό μου σπίτι, τρέχω για τις δουλειές του, έχει ξεκινήσει η εξεταστική μου και διαβάζω, πάω στα αγγλικά μου για να πάρω το προφίσενσι, μπορώ να πω ότι έχω πολλά να ασχοληθώ αλλά το φαγητό εκεί ξεπηδάει ώρες ώρες και μου θυμίζει τη σχέση που έχω μαζί του. ένα άλλο πρόβλημα που έχω και που δεν είναι τωρινό έχει πολύ πολύ καιρό που συμβαίνει, ένα χρόνο περίπου είναι ότι ξυπνάω πάρα πολύ νωρίς το πρωί. 6 ώρα είμαι σχεδόν πάντα όρθια. τρώω το πρωινό μου και αρχίζω δουλίτσες, ή μπαίνω στο ίντερνετ ή οτιδήποτε αλλά είναι λίγο κουραστικό. καταρχήν πολύ γρήγορα μέσα στη μέρα νιώθω έντονη κούραση, αν είμαι έξω το βράδυ τα μάτια μου κλείνουν από τις 12, τελευταία νιώθω ένα περίεργο τρέμουλο στα χέρια σαν να έχω πάρκινσον. αλλά αν ανοίξω τα μάτια μου το πρωί δεν μπορώ να τα ξανακλείσω. έχει τύχει και πολλές φορές να ξυπνήσω και 5 η ώρα και να περιμένω να πάει 6 παρά με 6 να σηκωθώ να φάω και να ξεκινήσει η μέρα μου. είμαι σίγουρη ότι όλο αυτό είναι άλλη μια ένδειξη έντονου άγχους, δεν μπορώ να χαλαρώσω στο κρεβατάκι μου, να χουζουρέψω, να τεντωθώ και τα σχετικά....έχω δοκιμάσει διάφορα. να ξενυχτάω για να κοιμάμαι σαν βόδι μετά αλλά και ΠΑΛΙ ΞΥΠΝΟΥΣΑ, να κοιμηθώ στο σαλόνι μπας και αλλάξω περιβάλλον, να κοιμηθώ σε φίλη μου...το μόνο που πιάνει είναι να κοιμάμαι με το αγόρι μου. εκεί δεν ξυπνάω. κι ακόμα κι αν ανοίξω τα μάτια μου, τον βλέπω δίπλα μου, ηρεμώ από την ένταση που ακαριαία με κατακλύζει, τον αγκαλιάζω και ξανακοιμάμαι...δηλαδή μαζί του ξυπνάω και 12 το μεσημέρι...τι να πει κανεις..
AAAAA επίσης ήθελα να πω ότι το πρωί τρώω πάντα 1 μπολ δημητριακά με μια κουταλιά μέλι και ελαφρύ γάλα, το μεσημέρι τρώω μια σαλάτα και 1 πιάτο περιορισμένης ποσότητας απ'ό,τι έχουμε στο σπίτι χωρίς τυρί και ψωμί και το βράδυ τρώω ένα μήλο γιατί μ' αρέσει και με χορταίνει πιο πολύ από άλλα φρούτα μαζί με 2 φέτες του τοστ με κασέρι λάιτ ή γαλοπούλα ή αντί για τοστ παίρνω 5-6 ρυζογκοφρέτες...καλά δεν είναι?? :P:saint:
καλησπερα σταρακι, διαβασα λιγο τους προβληματισμους σου και συμφωνω μαζι σου να πας σε εναν ψυχοθεραπευτη για να βρεις μια ισορροπια με τη διατροφη σου και με την εικονα που εχεις για τον εαυτο σου.
για καποιο λογο απο οτι καταλαβα τιμωρεις τον εαυτο σου και αυτο καπου εχει τη ριζα του, ισως πρεπει να το ψαξεις πιο βαθια να δεις απο που προερχεται.
μηπως δεν πιστευεις και δεν εκτιμας τον εαυτο σου οσο θα επρεπε?
Staraki εγω παντως δε ξερω αν είναι καλά απο άποψη θρεπτικων συστατικών και βιταμινών, παντως καλα μου φαίνονται αυτα που τρως (εμενα προσωπικά) και σαλάτα έχεις και μεσηεριανό και δημητριακά και φρούτο όλα! αν κ δεν είναι απραίτητο να τρώς πχ μόνο ένα φρούτο ή θα απαγορευεις τροφές, μπορείς και πορτοκάλι ή μπανάνα ή ο,τι άλλο..!
ευχαριστώ ciciliana που απάντησες..:spin: juliana, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αγαπάω και πολύ τον εαυτό μου. τον κάνω να υποφέρει, τον βασανίζω λες και έχω βάλει κανένα στοίχημα μέχρι πού μπορώ να φτάσω...όταν όλα πάνε καλά, με αγαπώ, μου δίνω κουράγιο, δύναμη, θέληση...όταν κάτι πάει στραβά με τιμωρώ με τον πιο άκαρδο τρόπο, σκοτώνω την ψυχολογία μου και δεν αφήνω τον εαυτό μου να αναπνεύσει λίγο, δεν του δίνω λίγο χρόνο...και αυτό συμβαίνει πάρα πολύ καιρό..το οφείλω στον βασανισμένο μου εαυτό να τον βοηθήσω όπως μπορώ, γιατί κατά βάθος μια μικρή συμπάθεια του έχω:lol::lol:
Ax κοριτσια χρειαζομαι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την γνωμη σας ακουσα χθες στην τηλεοραση κατι που ειπε καποιος γιατρος (γνωστος) μιλησε λοιπον για τομ λινολεικο οξυ cla οτι βοηθα στην καυση λιπους γνωριζει κανεις κατι για αυτο εχετε παρει βασικα αν καταλαβα καλα ειναι για παχυσαρκους εγω ειμαι υπερβαρη σκοπευω να το παρω μια που το ειπε κ γιατρος αλλα πειτε μου αν γνωριζετε κατι σε διαφορα sites που εψαξα διαβασα οτι μονο καλο κανει .Περιμενω απαντησεις σας PLEASEEEEEE
anna το cla το επαιρνα παλια, οντως κανει καλο μαζι με διατροφη βεβαια. εχει περισσοτερο αποτελεσματα σε ποντους. μαζευει το σωμα σου. γενικα βοηθαει, αν το παρεις ομως και δεν προσεχεις τη διατροφη σου μην περιμενεις τιποτα.
AX juliana χιλια ευχαριστω για την απαντηση σου ηταν το cla 1200 ενα καφε βαζακι με κιτρινο αυτοκολητο πανω? Κ σε παρακαλω πες μου ποσα επερνες την ημερα τι χρωμα καψουλες ηταν? Ποσα κιλα εχασες σε ποσο χρονικο διαστημα? Κ για ποσο διαστημα τα πηρες? Τα γλυκα κ τις σοκολατες υποθετω πως πρεπει να τα ξεχασω σωστα? Με συγχωρεις για τις τοσες ερωτησεις αλλα πιστευω οτι με καταλαβαινεις?
juliana Ειχες καποιο προβλημα με την περιοδο σου οταν επερνες cla? Yπαρχουν αρκετα cla 1000 cla 1200 Eσυ ποιο πηρες? Σε κουρασα
ΚΟΥΚΛΕΕΕΣΣΣ δεν γνωριζει καμια σας να μου πει για το cla?
δεν έχω ιδέα τι ειναι το cla!
έχω χάσει 2 κιλάάάάάάά τρα λα λα λι τρα λα λα λά!!!!!! :-)
αννα το 1200 με το κιτρινο αυτοκολλητο επαιρνα. δεν ειχα προβλημα με περιοδο. δεν θυμαμαι ποσα χαπια την ημερα. γραφει μεσα στις οδηγιες. μαζι με διατροφη ειχα χασει 5 κιλα σε 1,5 μηνα. γλυκα δεν ετρωγα εκεινη την περιοδο αν και αυτη ειναι η τρελη μου αδυναμια για αυτο και παχαινω. βεβαια σε 1,5 μηνα ειχα κανει 2 φορες παρασπονδια και ειχα φαει 2 γλυκα απο τα starbucks θυμαμαι. βεβαια αν θες την γνωμη μου ολα αυτα ειναι εντλεως στο μυαλο μας. κανενα χαπι δεν θα σε κανει να αδυνατισεις αν εσυ δεν αρχισεις να ελεγχεις τον εαυτο σου και να το παρεις αποφαση. πρεπει να γινει αυτο το κλικ και μετα θα αλλαξουν ολα.
juliana Σε ευχαριστω για την απαντηση σου μια ερωτηση ακομα.Πιστευεις οτι ειναι επικυνδινα για την υγεια (καποια παρενεργεια συκωτι,νεφρα,) πηρες μονη σου η ρωτησες καποιο γιατρο ? Ευχαριστω
οχι δεν εχουν καποιο κινδυνο, ουτε παρενεργειες. ενα κουτι πηρα δεν επαιρνα συνεχεια επομενως δεν υπηρξε προβλημα. ρωτησα και γιατρο και μου εδωσε το οκ απο τη στιγμη που θα το επαιρνα μονο μια φορα, ισως δεν ειναι καλο να γινεται συνηθεια να παιρνεις λιποδιαλυτικα.
Σε ευχαριστω πολυ juliana
σήμερα είμαι ράκος.
νομίζω πως έφτασε η μέρα της κατάρρευσης.
απο τις 5/1 προσέχω τι τρώω, κάνω "δίαιτα", δεν κάνω τίποτα περίεργο ή παράξενο. προσέχω πάρα πολύ. η ζυγαριά έδειχνε να υπακούει. έχασα 1 κιλό σε 2 βδομάδες. και μετά έδειξε ότι πήγαινα να χάσω κι ένα ακόμα. αλλά πριν από 5 μέρες περίπου ανεβαίνω στη ζυγαριά το πρωί και το ένα από τα δύο χαμένα κιλά είναι πάλι εκεί. μπα, λέω τυχαίο θα είναι. μπορεί να είναι οτιδήποτε. δεν δίνω σημασία. συνεχίζω τη διατροφή μου κανονικά, και σήμερα το πρωί εντελώς άφαγη, ανεβαίνω και το άλλο κιλό είναι κι εκείνο εκεί. τρόμαξα. απελπίστηκα. δεν ήξερα τι να κάνω, το μυαλό μου θόλωσε. τα ρούχα μου που δεν μου κάνουν πια είχαν αρχίσει να χαλαρώνουν και να πέφτουν και τώρα τρέμω στην ιδέα να πάω να τα δοκιμάσω. πώς είναι δυνατόν να τα ξαναπήρα; δεν έκανα λιμοκτονίες ούτε απορρύθμισα τον μεταβολισμό. και τουαλέτα καθημερινά. το μόνο που μπορεί να με σώσει σαν σκέψη είναι μήπως περιμένω περίοδο αλλά δεν είναι ακόμα η ώρα της, τον γενάρη μου ήρθε στις 22. και είναι ακόμα 7. κλαίω όλη μέρα, δεν βγήκα από το σπίτι, κοιμήθηκα ξανά κατά τις 9 (είχα ξυπνήσει από τις 6.30) επίτηδες για να μην σκέφτομαι και για να περάσουν οι ώρες. όμως τώρα ξύπνησα. και ζω τον εφιάλτη μου. βοήθεια.
Σταράκι μου κούκλα μου πως είσαι? Ηρεμησες καθόλου? Όταν έχεις χάσει τόσα πολλά κιλά είναι πολύ λογικό ρε συ ο ρυθμός απώλειας πλέον να μην είναι ο ίδιος και να δυκολεύεσαι να χάσεις. Μην απελπίζεσαι. Να δεις που θα ανταμειφθείς. Και προσπάθησε να μην αγχώνεσαι γιατί το στρες είναι ο πρώτος παράγοντας που παίζει αρνητικό ρολο
:-) εντάξει, θα προσπαθήσω να μετριάσω όσο γίνεται το στρες γιατί μάλλον αυτό φταίει για όλα. και για το ανέβασμα στη ζυγαριά, να φανταστείς έπιανα τα δάχτυλά μου χθες το μεσημέρι και τα ένιωθα πρησμένα και η κοιλιά μου ήταν τίνγκα στον αέρα και όταν την ακουμπούσα πόναγε πολύ. έχω υψηλό άγχος, είναι αλήθεια....το πιστεύεις ότι όλα θα πάνε καλά; ότι την άνοιξη θα είμαι εκεί που θέλω; σήμερα το πρωί αποφάσισα να βάλω ως προταιρεότητα τη μείωση του άγχους μου. έτσι κι αλλιώς είμαι σε δίαιτα, τι άλλο να κάνω; να πατήσω ένα κουμπί και να γίνουν όλα όπως τα ήθελα και τα φαντάστηκα; αφού είχα καταφέρει να γίνω 57 θα τα καταφέρω και τώρα δεν γίνεται να έβαλα 2 κιλά σε μισή βδομάδα ακολουθώντας το πρόγραμμα. έτσι προσπαθώ να σκέφτομαι αλλά ρε γαμώτο όταν έρχονται οι στιγμές του πανικού και της απελπισίας θολώνει το μάτι και το μυαλό, πλαντάζω στο κλάμα, με πιάνει τρέέέέέλα...! σαν να είναι όλα μάταια, σαν να είμαι κάποια άλλη και όχι αυτή που ήμουν και που θέλω να ξαναγίνω. το πιο σπαστικό είναι ότι τα κιλά που έβαλα στους άλλους δεν φαίνονται καν. και οι μισοί δεν με πιστεύουν νομίζω ότι τους κοροϊδεύω και ότι θέλω να ψαρεύω κοπλιμέντα. αλλά δεν είναι έτσι μακάρι να ήταν δηλαδή, η απόδειξη είναι η ζυγαριά και τα ρούχα μου που δεν μου κάνουν όπως πριν. και με ώρες ώρες με τρελαίνει που μόνο εγώ βλέπω ότι έβαλα και κανένας άλλος γιατί είναι σαν να μου έχει στρίψει ας πούμε και μόνο εγώ το βλέπω.είναι δυνατόν να μην φαίνονται 5 κιλά; άντε 3, αν υποθέσουμε ότι τα 2 που έχασα έχουν φύγει. φφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ φφφφφφφφφφφφφφφφφ πάω να γράψω φιλοσοφία στη σχολή. σήμερα ντύθηκα ωραία πέταξα τις φόρμες από πάνω μου που τις φοράω για να μην σκέφτομαι ότι δεν μου κάνουν τα ρούχα μου καλά και νιώθω καλύτερα. :-) ελπίζω αυτό το συναίσθημα να κρατήσει όλη μέρα. εσύ πώς είσαι μαρία μου; ελπίζω να περνάς καλά :-)
staraki διαβασα τι γινεται και ηρθα να σε καθησυχασω!! λοιπον εισαι 173 και 63 κιλα και μας λες οτι πηρες 5 κιλα χωρις να το καταλαβεις. η εξηγηση ειναι μια, ειμαι σιγουρη πως παραλληλα με την διαιτα τον τελευταιο καιρο εκανες και σκληρη γυμναστικη. ειναι γνωστο πως ο μυικος ιστος ειναι πιο βαρυς απο τον λιπωδη αρα κανοντας γυμναστικη μπορει να αυξηθει το βαρος σου. το θεμα ειναι ενα, κοιτα το σωμα σου και δες αν σου αρεσει μην κρινεις μονο απο τα κιλα. αν δεν εκανες γυμναστικη θα μπορουσες να εισαι και 53 κιλα και να φαινεσαι πιο χοντρη οτι στα 63 κιλα. ειμαι πως σιγουρη πως τα ποσοστα λιπους στο σωμα σου ειναι πολυ χαμηλα και αυτο ειναι που εχει σημασια οχι τα κιλα απο μονα τους. ελπιζω να σε βοηθησα;)
ax beirut δυστυχώς όχι...δεν έκανα γυμναστική. εκτός αν το να περπατάω για να πάω στο σούπερ μάρκετ, στη σχολή και στο σπίτι μου και το ανεβαίνω συνέχεια σκάλες αντί για ασανσέρ θεωρείται σκληρή γυμναστική που δεν είναι.............γυμναστήριο έχω να πάω από τον Ιούνιο. οπότε δεν είναι μύες...
σε καταλαβαίνω !
γυμναστική και δίαιτα >.< και εγώ ήμουν 46 κιλά και έγινα 53 μέσα σε 3 μήνες :S
η αλήθεια είναι πως έτρωγα τρομερά πολύ (υπερφαγίες)
Και θέλω να πάω πάλι στα έστω 48... =/ (ύψος 1,71)
Να κάνεις και γυμναστική βοηθάει στην αυτοπεποίθηση και στο χάσιμο κιλών.
σταράκι τι έγινε κορίτσι μου όλα καλα?
καλά είμαι μαρία μου..! ευχαριστώ πολύ :-) :-) έχω προγραμματίσει την διατροφή μου, χάνω όλο και πιο πολύ και σε λίγο καιρό θα πάω και πάλι εκεί που θέλω. δεν στερούμαι τίποτα και δεν ζυγίζομαι. έχω πει να ζυγιστώ ξανά μετά το τέλος του μαρτίου. δεν θα τρελαθώ κιόλας. αρκετά τράβηξα, φτάνει πια έλεος. :-) ελπίζω και εσύ να είσαι καλά. το αξίζουμε όλοι μας. φιλάκια πολλά.
Quote:
Originally posted by joannamarina94
σε καταλαβαίνω !
γυμναστική και δίαιτα >.< και εγώ ήμουν 46 κιλά και έγινα 53 μέσα σε 3 μήνες :S
η αλήθεια είναι πως έτρωγα τρομερά πολύ (υπερφαγίες)
Και θέλω να πάω πάλι στα έστω 48... =/ (ύψος 1,71)
Να κάνεις και γυμναστική βοηθάει στην αυτοπεποίθηση και στο χάσιμο κιλών.
Δε σου κόπηκε η περίοδος? Ρωτάω γιατί εμένα μου κόπηκε και αρνείται πεισματικά να ξανάρθει...
εννοώ στα 46 κιλά...
σταρακι μου στο αλλο θεμα διαβασα οτι παιρνεις καποια χαπια για τις κρισεις...που σε χορταινουν.
ο γιατρος ξερει για το θεμα με το βαρος σου κ οτι θελεις να χασεις? μηπως να το συζητουσες μαζι του και αυτο?
να ξερει τουλαχιστο οτι θες να αδυνατισεις ενω εχεις τετοιες αναλογιες...
τελικα τι εγινε με τα χαπια?