Το κεντρο ομοιοπαθητικης ειναι οντως στην Αλοννησο, το ειδα φετος που πηγα το καλοκαιρι.
Printable View
Το κεντρο ομοιοπαθητικης ειναι οντως στην Αλοννησο, το ειδα φετος που πηγα το καλοκαιρι.
σε οτι αφορα τις απαγορευσεις εγω ξερω οτι αυτα λειτουργουν σαν αντιδοτο σε καποια ομοιοπαθητικα φαρμακα οχι σε ολα αλλα σε καποια.
Δε ξερω γιατι δεν τα εχουν ξεκαθαρισει κατι θα ξερουν οι γιατροι.
Εγω για το ανοσοποιητικο ξεκινησα και πραγματικα δεν εχω αρρωστησει.
ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ κυκλοφορουν πολλοι περιεργοι...
porki εγώ μαζί σου κανω 17 χρόνια ομοιοπαθητική.Σε παρακαλώ αν δε σου είναι κόπος θα ήθελα να μου στείλεις σε υ2υ τα στοιχεία της γιατρού καθώς και να με ενημερώσεις για το πόσο χρεώνει.Καλή συνέχεια και σημασία έχει πως έσυ νιώθεις πως κάνεις το σωστο και το σώμα σου υπακουεί απο καρδιάς σου έυχομαι να δεις τον εαυτό σου όπως τον επιθυμείς.
porki γεια!
Αν σου ειναι ευκολο μπορεις να μου πεις περιπου τι διαιτολογιο σου εδωσε?
ειπες χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη με πρωτεινη, οποτε κομμενα αλευρια,ψωμια γλυκα και τις πολλες πατατες και ζυμαρικα, καλα τα λεω?
σε ποσο καιρο εχασες ποσα?
AΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ
Ζάχαρη
Οτι έχει ζάχαρη
Φρουκτόζη
Οτι έχει Φρουκτόζη
Φρούτα τον πρωτο μήνα μετα μηλο ποτοκαλι δαμασκηνα (2 την ημερα)
Χυμοί
Οτι έχει αλεύρι
Ρύζι
Πατάτα
Καρότο
Καλαμπόκι
Πατζάρι
Αρακάς
Ξερο σκόρδο και κρεμμυδι
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Κρέας
Ψάρι
Θαλασσινά
Αλλαντικά με χαμηλά λιπαρά
Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά
Μια χούφτα ωμούς ξηρούς καρπούς την ημέρα
Όσπρια με 1 κ. λάδι
Σαλάτες με 1 κ. λάδι
Λαδερά με 1 κ. λάδι
Λεμόνι
Μουστάρδα
Αβγά
1 ποτήρι λευκό κρασί
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ πολλα τροφιμα εχουν ζαχαρη και αλευρι
εγω χανω 0.5 με ενα κιλό την εβδομάδα
και μετά η χοληστερίνη χτυπάει κόκκινο, η αβιταμίνωση πάει σύννεφο και φυσικά μετά το πέρας της δίαιτας όπου προστίθενται ξανά οι υδατάνθρακες τα κιλά επανέρχονται φέρνοντας και άλλα παρέα. Τουλάχιστον αυτό συνέβη σε εμένα και σε άλλα 2 άτομα που γνωρίζω προσωπικά και ακολουθήσαμε τέτοια δίαιτα. :dork:
Περί όρεξεως φυσικά κολοκυθόπιτα. Ο καθένας είναι κύριος του εαυτού του και ενήλικας και αποφασίζει να κάνει ότι νομίζει καλύτερο για αυτόν.
Καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου.
ΥΓ: Ξέχασα φυσικά την ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ που ενώ ποτέ μα ποτέ δεν είχα, η δίαιτα με πρωτείνες μου είχε δημιουργήσει. :grind:
με καθε επιφυλαξη, γιατι μου θυμιζει ατκινς?
(επιφυλαξη γιατι ποτε δεν ασχοληθηκα ιδιαιτερα με την ατκινς, καθως ο,τι απαγορευει τουλαχιστον φρουτα-λαχανικα μου φαινεται ατελειωτα μεγαλη μαλακια ).
Σου δίνει και ομοιοπαθητικά χάπια, ή μόνο τη διατροφή;
Έχω δει θαύματα με την ομοιοπαθητική στα παιδιά μου. Η αλήθεια είναι πως η ομοιοπαθητικός μου πρότεινε να μου δώσει και για μένα μια αγωγή για το βάρος μου, αλλά μόλις είχα βγει από το χειρουργείο. Έχει μείνει (κι αυτή!) άφωνη από το αποτέλεσμα - δεν είναι λίγο 58 κιλά σε 18 μήνες... - αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να δοκιμάσω το ομοιοπαθητικό ασβέστιο ή κάποια άλλη αγωγή τώρα με τη δυσαπορρόφηση.
Καλή συνέχεια!
Silk αυτη η διατροφη εχει οσπρια σαλατες λαδερα,ξηρους καρπους,για ποιο λογο να παθει καποιος αβιταμινωση,δυσκοιλιοτητα και να χτυπησει κοκκινο η χοληστερινη? δεν εχει σχεση με την ακτινς αυτη,εγω παντως που εχω κανει παρομοια διατηρω το βαρος μου πανω απο 2 χρονια χωρις να ξαναβαλω κιλα
διαφωνω ρητα και καθετα (και παραλληλα και οριζοντια)με διαιτες που απαγορευουν τροφιμα.ΟΛΑ χρειζονται!μα τι πιο υγειηνο απο τα φρουτα????ή τι κακο εχει το κακομοιρο το καροτακι πχ και το απαγορευσαν???
σορρυ που θα το πω και εμενα μου θυμιζει ατκινς...
ρε παιδια εχετε διαβασει το βιβλιο του Ατκινς? Καμια σχεση δεν εχει...
" " Οι διαιτολόγοι επισημαίνουν ότι ο αποκλεισμός τροφών από τη διατροφή μας λειτουργεί επιβαρυντικά για τον οργανισμό μας. Όσοι ακολουθούν αυτού του είδους τις δίαιτες, θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο, λόγω έλλειψης σημαντικών θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
"Από την άλλη πλευρά οι υψηλές ποσότητες πρωτεϊνών, μπορεί να επιταχύνουν την απώλεια νεφρικής λειτουργίας, ειδικά σε άτομα που πάσχουν ήδη από ήπια νεφρική ανεπάρκεια, ενώ η αυξημένη πρόσληψη νατρίου (κρέας, τυριά, τυποποιημένα τρόφιμα όπως αλλαντικά) σε συνδυασμό με τη μειωμένη πρόσληψη διαιτητικών ινών συμβάλλουν στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
Τέλος μία διατροφή πλούσια σε κρέας και πλήρη γαλακτοκομικά οδηγεί στην υπερβολική πρόσληψη λίπους και μάλιστα κορεσμένου, το οποίο συνδέεται με αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων.""
μισό να βάλω και την πηγή.
Επειδή και εμένα μου θυμίζει ατκινς, ειδικά με τις "απαγορευμένες" τροφές ας μας ξεκαθαρίσει η porki που φαίνεται τα γνωρίζει καλύτερα ποιες είναι οι διαφορές της δίαιτας που ακολουθεί με την Ατκινς.
δεν το εχω διαβασει το βιβλιο για να ειμαι ειλικρινης αλλα γνωριζω οτι για καποιο χρονικο διαστημα αποκλειει τροφιμα οπως φρουτα,αμυλα, και γενικα υδατανθρακες ενω ταυτοχρονα προτεινει καταναλωση αφθονης πρωτεινης και μαλιστα οχι απαχης.
φυσικα και μου φανεται εντελως παραλογη και βλαβερη η ατκινς, η δικη σου porki ειπα οτι μου την θυμιζει απλα(μια πιο υγειηνη παραλαγη αφου δεν φαινεται να συστηνει πολλα λιπαρα αλλα εξακολουθει να απαγορευει τους υδατανθρακες,γιατι βλεπω μια ταση να εχει αρκετα υψηλες πρωτεινες και να σου αφαιρει τροφιμα με υψηλο γλυκαιμικο φορτιο-οπως το δολιο το καροτακι) ή τα φρουτα μαλλον για τον ιδιο λογο)
Ειμαι σιγουρη οτι κανεις δεν παχυνε απο τα φρουτα επειδη εχουν φρουκτοζη.
Ισα ισα που λογο των ιδιοτητων τους αποτοξινωνουν τον αργανισμο και βελτιωνουν εμμεσα το μεταβολισμο.
Δεν ειπαμε να τρωει κανεις 1 κιλο μηλα στην καθισια,παντα μιλαω για λογικες ποσοτητες.
porki ευχαριστω
παιδια η porki ειχε την καλη διαθεση να μας πει τι εκανε και εχασε βαρος....σε αλλους λειτουργει το συγκεκριμενο μοντελο και σε αλλους οχι, εγω πχ ειχα χασει οταν εκανα ατκινς πολλους ποντους(οχι κιλα) αλλα μετα επεσα με τα μουτρα στις παστες κ τις μακαροναδες και πηρα τα διπλασια....δεν ξερω αν φταιει η χι η ατκινς αλλα σιγουρα επαιξαν το ρολο ους και οι μακαροναδες χαχαχα
ας βρουμε τι λειτουργει σε εμας προσωπικα...εγω πχ τωρα δοκιμαζω το γυμναστηριο και θα περιορισω σιγα σιγα το φαγητο.
Εχω στοχο να χανω 1 με 1.5 κιλο το μηνα και να μην κανω στερητικη διατροφη γιατι μετα αισθανομαι οτι στερουμε και πεφτω με τα μουτρα...ιδωμεν:roll:
porki_ να σε ρωτήσω πόσα κιλά έχασες με την ομοιοπαθητική δίαιτα ? από το τικερ σου φαίνεται να έχασες 11 έκτος αν έφτασες στο στόχο σου και δεν το ενημέρωσες . πόσα κιλά είσαι τώρα και επί πόσα χρόνια τα διατηρείς ? αν τα έχασες όλα και τα διατηρείς σταθερά για πολλά χρόνια τότε ναι για σένα η ομοιοπαθητική δούλεψε η άπλα η έμπνευση που πηρές από αυτήν , αν έχεις χάσει όμως μόνο 11 κιλά και είναι φρέσκα μη βιάζεσαι ακόμη να βγάλεις συμπεράσματα .
Και συμπληρωματικά η δίαιτα ατκινς είναι ένα άριστο εργαλείο για αυτούς που έχουν μάθει να τρώνε τεράστιες ποσότητες φαγητού , που δε μπορούν να πειθαρχήσουν με κανένα γιατρό η δίαιτα 1000-2000 θερμίδων κλπ. από το να μείνουν 200 κιλά είναι καλύτερα να κάνουν ατκινς και να χάσουν πολλά κιλά ,
και αποδεδειγμένα με ατκινς αν γίνει σωστά η χοληστερίνη και το ζάχαρο πέφτει , ναι καλά ακούτε όσο και να σας φαίνεται απίθανο αυτό . όσο για την βιταμίνες αν κάποιος έχει το βιβλίο του ατκινς θα ξέρει ότι δεν τίθεται θέμα .
έχω δοκιμάσει τα πάντα και λόγο πείνας τα εγκατέλειπα στην πρώτη εβδομάδα , μόνο με ατκινς κατάφερα και κράτησα 8 μήνες με απώλεια 45 κιλών, τρώγοντας τεράστιες ποσότητες από αυτά που επιτρέπονται όσες φόρες τη μέρα ήθελα.(δε μετράς γραμμάρια τροφής και θερμίδες, τρως όσο θέλεις από τα επιτρεπόμενα)
Θέμα πείνας με την ατκινς δεν υπάρχει (να λιμπιστείς κάτι που απαγορεύετε ναι. αλλά πεινά όχι με τίποτε) και μη πείτε για χοληστερίνες γιατί μια ομάδα φιλών που την αρχίσαμε παρέα , κάναμε εξετάσεις αίματος πριν την ατκινς και μετά από 3μηνες ξανακάναμε και είδαμε τουλάχιστον 20% χαμηλότερα επίπεδα χοληστερίνης και ζάχαρου , το αναφέρει και στο βιβλίο του ο ατκινς που είναι καταπληκτικό.
600 σελίδες, οι 400 αναλύουν τα πάντα γύρο από διατροφή βιταμίνες συμπληρώματα, και άλλες 200 με μαγειρική ατκινς στο τέλος έχεις και μελέτες που έχουν γίνει σε πανεπιστήμια για την διατροφή ατκινς με εκπληκτικά αποτελέσματα,
η ατκινς είναι μονόδρομος για αυτούς που πεινάμε πολύ και έχουν μάθει να τρώνε τεράστιες ποσότητες φαγητού και έχουν αποτύχει φυσικά όλες οι δίαιτες τύπου: 2 φρυγανιές, 90 γραμμάρια κότα δίχως πέτσα, 1 κουταλάκι λαδί κλπ τέτοια ψυχοφθόρα πράγματα !
τώρα για κάποιους που δε μπορούν να στερηθούν τα γαλακτοκομικά και τα φρούτα δε κάνει η ατκινς .αυτοί ας παλεύουν με τη ζυγαριά της κουζίνας τους ζυγίζοντας το άπαχο μπούτι της κότας που δικαιούνται , και μετά ας διαλογίζονται να διώξουν την πεινά ! βεβαία και για αυτούς που μπορούν να κάνουν υπομονή 10 μέρες .υπάρχει λύση η ατκινς ελληνικής παραλλαγής που έχει 10 μέρες στάδιο ενεργοποίησης ατκινς και 4 ρεπό, που σε αυτές τη 4 μέρες τρως ότι σου έλειψε, μετά πάλι 10 ατκινς και μετά 4 ρεπό, κι εγώ αυτήν έκανα και έτρωγα στα 4ημερα φρούτα γαλακτοκομικά κλπ που απαγορευόταν στο 10ημερο . τα έχασα σε 8 μήνες (αν έκανα αυστηρά ατκινς θα τα έχανα πολύ πιο γρήγορα)
ξεκίνησα αν θυμάμαι καλά 180 κιλά έφτασα 135 διέκοψα τέλος την ατκινς και τα ξαναπήρα πίσω σε ένα χρόνο.(ήταν η μόνη διατροφή που μπόρεσα και κράτησα στη ζωή μου,και έχω δοκιμάσει τα πάντα) .
Για μένα ατκινς είναι η μονή λύση για όσους δε μπορούν να κάνουν στερητικές δίαιτες και γενικά να προσέχουν την ποσότητα της τροφής που πρέπει να παίρνουν . το θέμα για τη διατήρηση των κιλών δεν έχει να κάνει με τη δίαιτα που έκανες για να χάσεις αλλά με το μυαλό μας .
Τώρα μιλώντας γενικός για όσους είναι πάρα πολλά κιλά(bmi>45) και ταλαιπωρούνται χρόνια ολόκληρα να χάσουν κιλά και δε μπορούν ,δυστυχώς για αυτούς η επομένη κίνηση αν δε τα καταφέρνoυν με δίαιτες και διατροφές και ειδικούς των ειδικών είναι τα χειρουργεία .
βασικα το θεμα ειναι τελικα πολυ σχετικο....
για καποιον στερητικη διαιτα ειναι να μην τρωει 3 γουρουνοπουλα στην καθισια του, για αλλον στερητικη ειναι να αποκλειονται ομαδες τροφιμων...
ασχετως με το τι προτιμα ομως ο καθενας, μηπως θα ηταν καλο να εξετασουμε τι ειναι το καλυτερο αντικειμενικα?
το να τρως σε μεγαλες ποσοτητες λιπαρα κρεατα κ να απαγορευονται τα φρουτα ή να μαθεις να τρως απ ολα σε λογικες ποσοτητες?
(φυσικα κ θα κατεβαινε η χοληστερολη!
οταν χανεις κιλα, κατεβαινει!
τα αποτελεσματα των ερευνων θα ειχαν νοημα αν μας δινονταν αντιστοιχα, μιας αλλης ομαδας που ειχαν στη διατροφη τους κ ομαδες τροφων που στην πρωτη ομαδα ηταν απαγορευμενες!!)
εγω πιστευω το σημαντικοτερο ολων ειναι να υιοθετησουμε μια διατροφη που θα μπορουμε να ακολουθουμε για το υπολοιπο της ζωης μας. Αγαπητε boldoza αφου εχασες τοσα πολλα κιλα με την ατκινς και αφου σε βολεψε τοσο γιατι την σταματησες; αρα και αυτη στερητικη ειναι και δεν την αντεξες για πολυ καιρο και βεβαια τα ξαναβαλες. Και μια χημικη διαιτα να κανεις θα χασεις κιλα και μετα παλι θα τα ξαναβαλεις.Αρα τι παραπανω εχει η ατκινς; Και αυτο τα βαλε βγαλε κιλων ειναι τοσο ψυχοφθορο.....Εννοειται οτι οι πρωτεινες χορταινουν περισσοτερο. Οποτε τις μερες που πιναμε τρωμε πιο πολλες πρωτεινες. Αλλα να μπορουμε να φαμε και τα υπολοιπα φαγητα.Δηλ αν πεθυμησουμε λιγο ρυζακι ή μπανανα να μην τα φαμε; Εγω εχω παρει ενα βιβλιο που λεει οχι μονο τις θερμιδες αλλα και τις πρωτεινες και υδατανθρακες και τα λιπαρα των τροφων και βλεπω εκει τι τρωω. Αν θελω να φαω 3 μερες το ιδιο φαγητο θα το φαω. αν δεν θελω να φαω φρουτα μια μερα δεν θα φαω. Δεν χαλασε ο κοσμος. Εννοειται οτι παλι στερεισαι καποια πραγματα. Αλλα και παλι οταν πεθυμησω κατι πολυ θα το φαω. Δεν χαλαει την διαιτα να φας μια στο τοσο κατι το απαγορευμενο. Αλλα το να τρως καθημερια ασχημα πραγματα. Οσο για γυμναστικη περπατημα το καλυτερο στην αρχη τουλαχιστον οταν τα κιλα ειναι πολλα και το γυμναστηριο δυσκολο...Τωρα για τις εγχειρησεις αναρωτιεμαι τα εξης. Παλι μετα την εγχειρηση δεν θα τρως οπως παλια. Οποτε παλι η στερηση υπαρχει. Και το οτι χανονται τοσο γρηγορα τα κιλα και μετα ολα κρεμονται ειναι ωραιο; Εκτος αν καποιος εχει παρα πολλα κιλα και κινδυνευει η ζωη του οποτε η αισθητικη δεν εχει καμια σημασια..
καλημέρα σε ολους-ολες
Απο που να ξεκινήσω... μαλλον θα ξεκινήσω απο τον φίλο boldoza: σε καταλαβαίνω πολυ καλα τι λες για τις ποσότητες αλλα εγω με αυτη τη δατροφή δεν πεινάω οσο πεινούσα δε τρωω λίγο αλλα οχι πως ετρωγα η ορεξη μου μειώθηκε...
Η ομοιοπαθητική δεν λειτουργησε σαν εμπνευση αλλα σαν κλειδι που ανοιξε πορτες οπως του αυτοέλεγχου της μειωσης του αγχους και πολλων αλλων.
Σε οτι αφορά τη διατροφή μου δεν μπορώ να πω και πολλά γιατι μαλλον δε τη διαβασατε σωστά και εγώ απο την πλευρά μου δεν διευκρίνησα για 15 ημέρες δεν έφαγα φρούτα και οτι οι πρωτείνες ειναι απαχες.
Αυτα τα κιλά τα έχασα ξεκινόντας τον Οκτωβριο.
Σε οτι αφορά την Ατκινς εχω διαβάσει το βιβλίο πολύ καλα γιατι εχω ασχοληθεί πολυ με την πρωτεινική διατροφή.
Η αποψή μου και 3 γιατρών που εχω συζητήσει οπως και ειδικου διαιτολόγου που διδάσκει στο πανεπιστήμειο οτι η διατροφή με που κάνω ειναι πολύ καλή.
Δενν ειμαι απόλυτη για τιποτα και για κανέναν αυτο το συστημα λειτουργησε σε εμενα και εγω με τη δική μου κρίση πιστευω οτι ειναι καλό.:starhit:
Δίαιτες...άτκινς, ομοιοπαθητική, χαμηλών υδατανθράκων κτλ κτλ κτλ...Δεν τα καταλαβαίνω αυτά και ιδιαίτερα και να πω την αλήθεια δεν θέλω να τα καταλάβω. Δεν με ενδιαφέρουν. Το θέμα είναι να ακολουθείς έναν καλό τρόπο ζωής και διατροφής. Με άσκηση κτλ. Τι νόημα έχει να κάνεις μία δίαιτα που θα σου απαγορεύει πράγματα. Δλδ άντε και έφτασες τον στόχο σου...μετά; Θα συνεχίσεις για πάντα να αποκλείεις τροφές; Είναι πολύ δύσκολο. Δίαιτα δεν χρειάζεται. Πρέπει απλά να μάθουμε να έχουμε έναν σωστό τρόπο ζωής. Να ασκούμαστε λιγάκι. Να βάλουμε τη γυμναστική στη ζωή μας. 2-3 φορές την εβδομάδα δεν είναι άσχημο. Και μην μου πείτε ότι δεν υπάρχει χρόνος. 3 ωρίτσες την βδομάδα όλοι θα τις βρούμε.
Και όσον αφορά το φαί...εγώ βγαίνω. Μου αρέσει να βγαίνω και να περνάω καλά με τους φίλους μου ή με την κοπελιά μου. Πρέπει να καταλάβουμε όμως ότι δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ότι θέλουμε, να τρώμε ότι θέλουμε και να μην παχαίνουμε (ειδικά τη στιγμή που δεν ασκούμαστε). Και υδατάνθρακες θα πάρεις και πρωτείνες και τα πάντα. Και θα τα πάρεις γιατί τα χρειάζεται ο οργανισμός. Είδα και μια φίλη μου...είχε πάει 140 κιλά...έκανε μια δίαιτα με χαμηλούς υδατάνθρακες και πήγε 60 μέσα σε ένα χρόνο. Αποτέλεσμα; Επειδή δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς να τρώς υδατάνθρακες ή με έστω με τόσο χαμηλή λήψη τα 60 έγιναν πολύ γρήγορα 140 ξανά. Και ξαναέπεσαν και ξανανέβηκαν...και τι άλλαξε; αφού δεν είχε μάθει να τρώει σωστά δεν άλλαξε τίποτα απολύτως.
Ας αγαπήσουμε, όχι τον εαυτό μας, αλλά τον οργανισμό μας και ας του φερόμαστε σωστά. Ας γυμναζόμαστε και λίγο, ας είμαστε λίγο προσεκτικοί με τις μερίδες μας και αυτός θα μας συγχωρήσει μερικές μικρές παρασπονδίες που ούτως ή άλλως θα κάνουμε.
Βρείτε ένα πρόγραμμα διατροφής που μπορείτε να ακολουθήσετε δια βίου. Σωστό πρόγραμμα όχι με λίγες θερμίδες. Και λίγη γυμναστική. Το ξέρουμε όλοι ότι το να χάσεις κιλά δεν είναι απλή υπόθεση. Αν δεν αλλάξουμε συνήθειες δεν θα καταφέρουμε και πολλά.
Αυτό που γίνεται με αυτού του τύπου δίαιτες για αυτό και είναι τόσο γνωστές είναι ότι γοητεύεσαι μαζί τους πρώτον λόγω της απώλειας κιλών σε μικρότερο χρονικό διάστημα και δεύτερον διότι τρώς ποσότητα!
Πεινάς? οκ αυγά με λουκάνικα μέχρι να σκάσεις, ή ένα κοτόπουλο, ή.....
Εγώ έχασα τα κιλά που ήθελα γρήγορα και χωρίς πείνα, εννοείται τα ΞΑΝΑΠΗΡΑ αλλά και πάλι για μεγάλο χρονικό διάστημα σκεφτόμουν ότι ήταν η καλύτερη δίαιτα που είχα κάνει.
Ισως αν γνώριζα κάποιους ανθρώπους που με αυτές τις δίαιτες όχι μόνο έχασαν κιλά αλλά διατηρήθηκαν και σε αυτά να αναθεωρούσα την άποψη που έχω σχηματίσει.
Προς τον φίλο μπολντόζα θα ήθελα να θέσω έναν προβληματισμό.
Πιστεύεις πραγματικά ότι χωρίς να ελέγχεις την ποσότητα του φαγητού που λαμβάνεις υπάρχει ποτέ περίπτωση να χάσεις κιλά και να διατηρηθείς σε αυτά?
Όταν μια δίαιτα σε μαθαίνει να τρως όσο θες και σε ανταμείβει και με απώλεια κιλών είναι δυνατόν μετά το πέρας της να πείσεις τον εαυτό σου να τρώει κανονικά?
συμφωνω, αλλα δε φαινεται να υπαρχουν.Quote:
Originally posted by Silk
Ισως αν γνώριζα κάποιους ανθρώπους που με αυτές τις δίαιτες όχι μόνο έχασαν κιλά αλλά διατηρήθηκαν και σε αυτά να αναθεωρούσα την άποψη που έχω σχηματίσει.
γραφτηκε και απο αλλα μελη και συμφωνω απολυτα.
το μονο που εχει πιθανοτητες να λειτουργησει μακροχρονια ειναι μια διατροφη που μπορει να τηρηθει δια βιου.
και αυτο σημαινει οτι δε θα εχει απαγορευσεις ουτε αλλου ειδους υπερβολες.
Ήλιε μου,βασιλιά μου,πολύ χαίρομαι που σε ακούω καλά!
Κυριώς αναφορικά με το θέμα της υγείας σου,που τόσο σε έχει ταλαιπωρήσει
αλλά και γενικότερα,μια που λες πως βρήκες το δρόμο σου αναφορικά
και με το πολύπαθο ζήτημα των περιττών κιλών!Καλή σου δύναμη και φωτεινή συνέχεια!Φιλάκια!
Smart το αντικειμενικό και το στερητικό είναι διαφορετικό για τον καθένα μας ,όπως πολύ σωστά είπες για άλλον είναι να μη τρώει 3 γουρουνόπουλα και για άλλον να μη τρώει μια ομάδα τροφίμων ,εγώ περιέγραψα ότι για μένα στα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια που το παλεύω το θέμα με το βάρος και δοκίμασα ότι υπάρχει . μόνο με την ατκινς κατάφερα να ξεκινήσω και να κρατήσω 8 μήνες ,με όλα τα υπόλοιπα δίαιτες διατροφές διαιτολόγους κλπ, στην πρώτη εβδομάδα εγκατέλειπα ..
Τώρα για την χοληστερόλη που πέφτει υπάρχει ένας μηχανισμός στην ατκινς που λέγεται κετωση ,επειδή κόβεις τους υδατάνθρακες (που είναι η πρώτη και άμεση επιλογή ενέργειας του οργανισμού)από τη διατροφή σου και τρέφεσαι με λίπη και πρωτεΐνες ο οργανισμός αναγκάζεται να μπει σε κετωση (χοντρικά μεταφέρει ενέργεια(κετόνες) προς τα μιτοχόνδρια) για να βρει την ενέργεια που θέλει ,επειδή λοιπόν του κόβεις την άμεση ενέργεια τον υδατάνθρακα και τον αναγκάζεις να βρει ενέργεια μόνο από την πρωτεΐνη και τα λίπη γιαυτο τον λόγο καίει τα πάντα ότι πρωτεΐνες και λίπη του δίνεις,και όχι μόνο αδυνατίζεις αλλά πέφτει και η χοληστερόλη επειδή άπλα δεν περισσεύει τίποτε μέσα στον οργανισμό ,τα χρησιμοποιεί όλα και δεν πλεονάζει κάτι .
Pelagia1000 για έναν υπέρβαρο όλες η διατροφές είναι στερητικές άλλες πιο πολύ άλλες πιο λίγο ,εγώ περιέγραψα τη δική μου εμπειρία ότι μετά από 20 χρόνια προσπάθειες με τη μόνη διατροφή που τα κατάφερα ήταν η ατκινς ,ήταν η μόνη που δεν ένιωθα αυτή την αίσθηση του κενού στομαχιού συνοδευόμενη από την τεράστια επιθυμία πείνας που ένιωθα με ότι άλλο είχα δοκιμάσει , αλλά ούτε αυτή στάθηκε δυνατόν να με κάνει να την ακολουθησω, αυτός είναι και ο λόγος που κατάλαβα ότι πλέον πρέπει να κάνω χειρουργείο για να έχω ένα μόνιμο καθημερινό σύμμαχο που θα μου υπενθυμίζει στοπ μέχρι εδώ ! αν δοκιμάσεις τα πάντα για πολλά χρόνια και δε πετυχενουν και το βάρος σου κάθε χρόνο ανεβαίνει ,είναι η ώρα για νυστέρι .
porki_ σου εύχομαι ολόψυχα να είναι αυτή η διατροφή που διάλεξες η μόνιμη λύση στο πρόβλημα σου ,να τα χάσεις όλα και να τα διατηρήσεις σε βάθος χρόνου . γιαυτο σε ρώτησα πόσα κιλά έχασες με αυτή τη διατροφή σε πόσο διάστημα και πόσα χρόνια διατηρείς το χαμένο βάρος ?
MrDreamer αυτά που γράφεις είναι πολύ σωστά ,τα γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ,αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα οι περισσότεροι δε μπορούμε να τα τηρήσουμε ! όλοι μας ξέρουμε το κακό που κάνουμε όταν είμαστε υπέρβαροι, όταν τρώμε ότι νάνε ,όταν δεν αθλούμαστε όταν όταν όταν , το θέμα μας όμως είναι : πες μου το μυστικό όταν το στομάχι νιώθει αυτή την αίσθηση ότι είναι κενό και όταν η πείνα κτυπάει κόκκινο και σου μουρλαίνει το μυαλό ,όταν το στόμα γεμίζει σάλια στην εικόνα η την ιδέα του φαγητού ,τότε πως θα αντισταθούμε ??και αν το πετυχουμε 1-2-3 φορές όλοι που είμαστε εδώ ξέρουμε ότι δε θα πετυχενει πάντα και θα ξανακυλήσουμε στο βούρκο.(και μετά να πάλι γιο γιο να και άλλη μια νέα διατροφή και να μια νέα επαναστατική δίαιτα κλπ) Διάβαζα την προσπάθεια που ξεκίνησες από της πρώτες μέρες έκανες της πρώτες αμαρτίες ! φαντάσου να περάσουν εβδομάδες μήνες ! και να σε κουράσει η διατροφή που κάνεις ,φίλε παλεύουμε με ένα τέρας πολύ δυνατό μακάρι να υπήρχε κάτι σίγουρο να σωθούμε από αυτόν τον εφιάλτη .
Silk από ότι βλέπω έχεις λίγα κιλά να χάσεις ,σε αυτά τα κιλά είναι όλα πολύ πιο εύκολα κοντινός στόχος λίγα κιλά αργά και σταθερά , όταν όμως παλεύεις με 30-40-50-100 παραπανίσια δεν μπορεί να σε εκπαιδεύσει καμιά διατροφή κανένα σύστημα κανείς γκουρού ,γιατί άπλα πεινάς και πάντα θα πεινάς ,δεν είναι τυχαίο που βρέθηκες σε αυτά τα κιλά ,έχεις μια βαθιά εντολή μέσα σου να τρως είναι πολύ πιο δυνατό από εσένα είναι γονιδιακό είναι γενετικός κώδικας ,θέλει πολύ δύναμη να τα καταφέρεις , που όμως από ότι βλέπω τόσα χρόνια και από μένα και από άλλους δυστυχώς πολύ λίγοι την έχουν και τα καταφέρνουν .εδω ακόμη και μετά από τα χειρουργεία που σε αναγκάζουν να πειθαρχήσεις κάποιοι συνεχίζουν και τρέφονται λάθος !
Click υπάρχει αυτή η διατροφή ? κιαν υπάρχει σε πόσους ταιριάζει ,έχουμε στατιστικά για μακροχρόνιες διατηρήσεις βάρους μετά από δίαιτες διατροφές .από όσο ξέρουμε όλοι μια ζωή γιο γιο και μια ζωή καινούργια ξεκινήματα, και καινούργιες αρχές νέες διατροφές νέα προϊόντα ,νέος διαιτολόγος, νέος ψυχολόγος και φτου και από την αρχή .όπως είχα γράψει και σε άλλο ποστ προσπάθεια Νο 134 αρχίζω πάλι διατροφή αυτή τη φορά θα τα καταφέρω ! μετά από 1-2 εβδομάδες θα έρθει η Νο 135 και πάει σοι το βασίλειο !!
Και πέστε ρε παιδιά για πόσα χρόνια να δοκιμάζει κανείς με δίαιτες και διατροφές και ειδικούς κλπ. αν βλέπει ότι δεν έχει αποτέλεσμα ? αν βλέπει ότι το βάρος μεγαλώνει ότι οι προσπάθειες του πέφτουν στο κενό συνέχεια ,τι να κάνει τι λύσεις έχει ,αν έχει δοκιμάσει τα πάντα ? για εμένα είναι η τελευταία λύση είναι το χειρουργείο.
καλησπέρα σου. μα φυσικά θα τις κάνω τις παρασπονδίες. Ποιος δεν θα τις κάνει; Κάνω δίαιτα να χάσω ορισμένα κιλά. Ή μάλλον διατροφή θα το έλεγα και γυμναστικούλα. Ναι έκανα 2 παρασπονδίες στις 10 μέρες. Και; έχασα και τρία κιλά (έστω και αν αυτά είναι υγρά αρχικά). Το θέμα δεν είναι να μην την κάνεις την παρασπονδία. Το θέμα είναι να τις περιορίσεις και εφόσον την κάνεις να μην τα παρατήσεις. Υπάρχει περίπτωση ακόμα και 10 κιλά να πάω να μου έρθουν τα φιλαράκια για ρακόμελα και να μην τα πιω; Δεν υπάρχει...αλλά θα το προσέξω την επόμενη μέρα. Να στο πω και διαφορετικά. Πριν 2-3 χρόνια είχα πάει 102 κιλά. Με διατροφή πάλι, δίαιτα και γυμναστική. Και ξεκίνησα να τρώω και μάλιστα αρκετά. Έκανα 1 μήνα να πάρω κιλό. Το σώμα μου αντιστάθηκε. Απλά δεν είχα το μυαλό να πω...οκ φάγαμε μια βδομάδα ας προσέξουμε λίγο πάλι τώρα. Τα παράτησα εντελώς. Τώρα ναι προσέχω πάλι τι τρώω. Και ελπίζω να ξανακατέβω. Το ότι έκανα τις παρασπονδίες μου δεν λέει κάτι...νιώθω καλύτερα και συνεχίζω. Γι' αυτό είπα όσα. Γιατί ξέρω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουμε τις γουρουνιές μας. Θα τις κάνουμε. Αλλά πίστεψε με...αν γυμνάζεσαι που και που και γενικά προσέχεις αυτές οι "γουρουνιές" δεν θα σημαίνουν τίποτα.Quote:
Originally posted by boldozas
MrDreamer αυτά που γράφεις είναι πολύ σωστά ,τα γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ,αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα οι περισσότεροι δε μπορούμε να τα τηρήσουμε ! όλοι μας ξέρουμε το κακό που κάνουμε όταν είμαστε υπέρβαροι, όταν τρώμε ότι νάνε ,όταν δεν αθλούμαστε όταν όταν όταν , το θέμα μας όμως είναι : πες μου το μυστικό όταν το στομάχι νιώθει αυτή την αίσθηση ότι είναι κενό και όταν η πείνα κτυπάει κόκκινο και σου μουρλαίνει το μυαλό ,όταν το στόμα γεμίζει σάλια στην εικόνα η την ιδέα του φαγητού ,τότε πως θα αντισταθούμε ??και αν το πετυχουμε 1-2-3 φορές όλοι που είμαστε εδώ ξέρουμε ότι δε θα πετυχενει πάντα και θα ξανακυλήσουμε στο βούρκο.(και μετά να πάλι γιο γιο να και άλλη μια νέα διατροφή και να μια νέα επαναστατική δίαιτα κλπ) Διάβαζα την προσπάθεια που ξεκίνησες από της πρώτες μέρες έκανες της πρώτες αμαρτίες ! φαντάσου να περάσουν εβδομάδες μήνες ! και να σε κουράσει η διατροφή που κάνεις ,φίλε παλεύουμε με ένα τέρας πολύ δυνατό μακάρι να υπήρχε κάτι σίγουρο να σωθούμε από αυτόν τον εφιάλτη
porki σε ευχαριστώ πολυ για το υ2υ .Κοίτα τι ταιριάζει σε σένα και κύριως άκουγε το ένστικτο σου γιατό μόνο έμεις μπορόύμε να νιώσουμε ποιός είναι ο σώστός δρόμος για τον εαυτό μας.Τρόποι υπάρχουν για να αδυνατισείς αλλά δεν είανι όλα για όλους, συνέχισε αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά και σου εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να έιναι η λύση που ζητούσες και η ταλαιπωρία σου να τελέιωσει εδω.:)
δεν πιστευω ουτε σε τετοιου ειδους στατιστικες ουτε σε διαιτες.Quote:
Click υπάρχει αυτή η διατροφή ? κιαν υπάρχει σε πόσους ταιριάζει ,έχουμε στατιστικά για μακροχρόνιες διατηρήσεις βάρους μετά από δίαιτες διατροφές .από όσο ξέρουμε όλοι μια ζωή γιο γιο και μια ζωή καινούργια ξεκινήματα, και καινούργιες αρχές νέες διατροφές νέα προϊόντα ,νέος διαιτολόγος, νέος ψυχολόγος και φτου και από την αρχή .όπως είχα γράψει και σε άλλο ποστ προσπάθεια Νο 134 αρχίζω πάλι διατροφή αυτή τη φορά θα τα καταφέρω ! μετά από 1-2 εβδομάδες θα έρθει η Νο 135 και πάει σοι το βασίλειο !!
πιστευω μονο σε αυτο που κανουν οσοι δεν εχουν διατροφικη διαταραχη.
δινουν στο φαγητο τη θεση που του αρμοζει, οχι ψηλοτερα.
οι διαιτες χειροτερευουν την κατασταση γιατι υποβαλλεσαι σε ενα μαρτυριο ή "μαρτυριο" που ανυπομονεις να τελειωσει και κανεις χειροτερα ξεσπασματα. ασε που αυτη η διαδικασια, το να σου δινει καποιος τυπωμενα ο,τι πρεπει να τρως και να μην τρως και ποτε να το τρως και πώς να το τρως, προαγει την ευθυνοφοβια.
και για ατομα σαν εμας που εχουμε διατροφικη διαταραχη δε μας κανει καλο οτιδηποτε προαγει την ευθυνοφοβια.
αποψη μου.
επισης, για τους ιδιους λογους που αποτυγχανει καποιος που κανει διαιτες και τις παραταει, θα αποτυχει και μετα τα χειρουργεια.
ασχετο, αλλα επειδη ανεφερες τις στατιστικες.
Με τα χειρουργεία όμως έχεις ένα καθημερινό σύμμαχο . και ειδικά αν κάνεις μπαι πας που θα κάνω εγώ και συγχωρεί(δυσαποροφα τα παραπανίσια) αλλά και σε τιμωρεί αν το ξεφτιλίσεις και παίρνεις το μάθημα σου. Δεν είναι όλα τα χειρουργεία το ιδιο,αν κάνεις το σωστό βάση τον διατροφικών συνηθειών που έχεις πετυχενεις πάρα πολλά
bouldoza
τη διατροφη τη ξεκινησα τον Οκτωβρη και παει καλα οπως βλεπεις εκανα και ενα διαλειμα 10 ημερων στις γιορτες και παλι ξεκινησα και συνεχίζω..
τρωω τα φασολακια μου τις μπαμιες μου τισ σαλατες μου τα οσπρια μου και το κρεατακι μου χωρις περιορισμους οπως η ατκινς...
Οσο για την υγεια μου ολα καλα εχω κανει 3 φορες εξετασεις...
Δεν ειναι μονο η διατροφη ειναι και η ψυχολογια που συμβαλει σε οτι διαιτα κανουμε.Επισης να εχουμε επαφη με καποιο γιατρό να εχουμε και μια επιστημονική και υπευθυνη καθοδηγηση σε οτι κανουμε.
Στοχος παντα ειναι η καλη υγεια η ωραια εμφανιση και η ανεβασμένη ψυχολογια...Ετσι δεν είναι?
για ποσο καιρο συμβαινει αυτο? εννοω ποσα χρονια?Quote:
Με τα χειρουργεία όμως έχεις ένα καθημερινό σύμμαχο . και ειδικά αν κάνεις μπαι πας που θα κάνω εγώ και συγχωρεί(δυσαποροφα τα παραπανίσια) αλλά και σε τιμωρεί αν το ξεφτιλίσεις και παίρνεις το μάθημα σου.
click Για τον τυπο μπαι-πας ,που θα κάνω εγώ υπάρχουν πλήρη μελέτες 25 χρόνια ,με επιτυχία απώλεια 80-90% & διατήρηση 80% του χαμένου βάρους(που συνήθως αγγίζει το ιδανικό) η αρχικές επεμβάσεις μπαι πας ξεκίνησαν κοντά στο 1950κατι, και παραλλάχτηκαν το 1970 και 1990 Με εκπληκτικά αποτελέσματα,μελέτες υπάρχουν από τότε , είναι το αρχαιότερο σύστημα βαριατρικης χειρουργικής
porki_ Δε θέλω να σε αποκαρδιώσω ,αλλά θα ξέρεις αν η συγκεκριμένη διατροφή αλλά και όποια άλλη ακολουθησεις είναι αποτελεσματική, όταν χάσεις το πλεονάζον βάρος και καταφέρεις να το διατηρήσεις για πολλά χρόνια . αυτή τη στιγμή κάνεις άλλη μια προσπάθεια από της πολλές που συνήθως όλοι μας κάνουμε για όλη μας τη ζωή . όταν έχεις χάσει τα κιλά που πρέπει ,περάσουν χρόνια και τα διατηρείς , τότε μπορούμε να μιλήσουμε για επιτυχημένη κατάσταση . η ψυχολογία του φαγητού όσο και η όρεξη είναι καταστάσεις που σκαμπανεβάζουν συνεχώς δε έχουν καμιά σταθερότητα και εμπιστοσύνη σε εμάς τους υπέρβαρους . συνέχισε όσο πιο δυνατά μπορείς και υποστήριξε το πίστεψε το, μακάρι να είσαι εσύ το παράδειγμα που μετά από χρόνια θα λες έκανα αυτό έχασα τόσα και τα διατηρώ πχ 5-10 χρόνια από τότε δεν ξαναέβαλα κιλά δεν ξαναπείνασα δεν ξαναπάχυνα . της ειλικρινείς ευχές μου σου στέλνω. :thumbup:
επειδη και εγω αυτο το μοντελο διατροφης ακολουθω και συμφωνω με ολα οσα γραφεις θελω να προσθεσω οτι οταν οι γιατροι μας λενε πρεπει να τρωμε απο ΟΛΑ,δεν εννοουν ασπρο αλευρι,ζαχαρη,πιτσες,τυροπ� �τες και η διατροφη χαμηλων υδατανθρακων ειναι αυτη που πρεπιε να κανουμε σε ολη μας τη ζωη,ειναι η διατροφη που κανουν οι διαβητικοι.Quote:
Originally posted by porki_
bouldoza
τη διατροφη τη ξεκινησα τον Οκτωβρη και παει καλα οπως βλεπεις εκανα και ενα διαλειμα 10 ημερων στις γιορτες και παλι ξεκινησα και συνεχίζω..
τρωω τα φασολακια μου τις μπαμιες μου τισ σαλατες μου τα οσπρια μου και το κρεατακι μου χωρις περιορισμους οπως η ατκινς...
Οσο για την υγεια μου ολα καλα εχω κανει 3 φορες εξετασεις...
Δεν ειναι μονο η διατροφη ειναι και η ψυχολογια που συμβαλει σε οτι διαιτα κανουμε.Επισης να εχουμε επαφη με καποιο γιατρό να εχουμε και μια επιστημονική και υπευθυνη καθοδηγηση σε οτι κανουμε.
Στοχος παντα ειναι η καλη υγεια η ωραια εμφανιση και η ανεβασμένη ψυχολογια...Ετσι δεν είναι?
αν δεν φαμε καρωτο για λιγο καιρο μεχρι να χασουμε τα κιλα η αν δεν φαμε μπανανα υπαρχουν αλλα λαχανικα η αλλα φρουτα με ακριβως τις ιδιες βιταμινες,σκεφτειτε οτι ολοι οι λαοι δεν τρωνε τα ιδια,εμεις δεν εχουμε στο καθημερινο διαιτολογιο μας λοτους η μπλουμπερις η κρεας αλογου και αλλοι λαοι δεν εχουν πορτοκαλια η μηλα η χοιρινο.Αρα το να φαμε απο ΟΛΑ ειναι σχετικο
σε κανονικες ή μικρες ποσοτητες ΟΛΑ επιτρεπονται!
τι εχει παλι η μπανανα δλδ????
και φυσικα οι γιατροι δεν εννοουν ασπρο αλευρι,ζαχαρη,πιτσες,τυροπ� �τες κλπκλπ,αλλα δλδ αν φας μια στις τοσες δεν θα καταστραφει η διαιτα σου.η υπερβολη καταστρεφει τη διαιατα,οχι οι μικρες...απολαυσεις:starhit:
δεν εχει απολυτως τιποτα κακο η μπανανα...εγραψα κατι τετοιο? :spin: ...αυτα που εγραψα ηταν οι σκεψεις μου σε παραπανω ποστ που γραφουν οτι η διαιτα αυτη δεν επιτρεπει να τρωμε απο ΟΛΑ.δηλαδη οι αθλητες που τρωνε συγκεκριμενα πραγματα και εχουν βγαλει πολλα απο το διαιτολογιο τους εχουν ελλειπη διατροφη?ουτε πιστευω οτι η υπερβολη...αληθεια τι ειναι υπερβολη?...καταστρεφει τη διαιτα γιατι για μενα για παραδειγμα μπορει να ειναι υπερβολη να μην φαω 3 μηνες γυρο ενω για καποιον αλλο να μην φαει κρουασαν,δεν μπορουμε να μιλαμε για υπερβολη παιρνοντας σαν δεδομενο τι αρεσει σε εμας να τρωμε γιατι μπορει για καποιον αλλο η διατροφη με χαμηλους υδατανθρακες να ειναι τροπος ζωης γιατι αυτα του αρεσουν να τρωει απλα θα πρεπει να προσεχει να μην φαει ποσοτητες.Κοβω τη ζαχαρη η κοβω το ασπρο αλευρι δεν ειναι υπερβολη ;)
συμφωνω μαζι σου απόλυτα forty οι απαγορεύσεις ειναι κατι πολυ σχετικό οι συγκεκριένες δε δεν εβλαψαν ποτε κανέναν.
καντε μια αναδρομη στο παρελθόν τι ετρωγε ο ανθρωπος για να επιβιωσει στις σπηλιες? πρωτεινες καρπους λαχανικα και να ξερετε οτι ο οργανισμός εχει μνήμη και αυτο τον τροπο διατροφής δεν τον εχει ξεχασει...
κοριτσια εννοειται πως οι "απαγορευσεις" δε εβλαψαν ποτε κανεναν,εννοειται οτι δεν θα παθεις ΤΙΠΟΤΑ αν δε φας πχ λαχανο!
το θεμα ειναι οτι αν ΘΕΣ να το φας -και ενω στην ουσια ειναι "αθωο"-πρεπει να το στερηθεις...
σημασια εχει να βρει καποιος,καποτε,καποια διατροφη που του ταιριαζει και συνεπως μπορει να την καθιερωσει-παντα με αποκλισεις εννοειται- για ολη του τη ζωη και οχι μονο οσο κραταει η διαιτα.