Ναι θελω και εκδοσεις αν μπορεις σε παρακαλω γιατι θελω να το δω , και αν μπορεις να μου συστησεις και το γιατρο σου θα με εσωζες
Printable View
Ναι θελω και εκδοσεις αν μπορεις σε παρακαλω γιατι θελω να το δω , και αν μπορεις να μου συστησεις και το γιατρο σου θα με εσωζες
μάλιστα...στην αρχή δεν ήξερες αν μπορείς να κάνεις έκτρωση στο πρώτο μήνα,μετά η γιατρός μαμά σου σου είπε ναι,μετά διάβασες το βιβλίο εμβρυολογίας ΣΟΥ κ βρήκες όλες τις απαντήσεις κ τις λύσεις όλεεεεεεεεεεεεεεεQuote:
Originally posted by vivian20
Langman Ιατρικη Εμβρυολογια Τ. Sadler. Θες και εκδοσεις ? Αν ησουν στην Ιατρικη θα σου το εδιναν δωρεαν. Και τοτε θα ηξερες για το πως διαμορφωνεται η καρδια σταδιακα.Quote:
Originally posted by mitsokolo
τουλαχιστον μπορεις να μας πεις το ονομα του βιβλιου να το αγορασουμε μπας και μαθουμε και εμεις κατι? και συστησε μου και το γιατρο σου κοπελα μου γιατι στην 4η εβδομαδα ΙΣΑ ΙΣΑ που καταλαβαινεις πως εχεις καθηστερηση , και θελεις να ακουσεις καρδια και να δεις και εμβρυο?
τελος παντων πολλα περαστικα ευχομαι :thumbup:
α ρε μίτσο,α ρε μίτσο κ σου είπα....σε αλμπάνη γιατρό πας :P:P
τι να σου πω ρ κοπελα μου να γ@μησω την εμγρυολογια σου και τα σκατοβιβλια σου δεν χωνευω με τπτ το ετυχε και το ατυχημα απλα δικαιολογιες και κριμα ρε γαμωτο θα επερνες και ακριβο δωρο στην μανα σου.αλλες πεθαινουν για 1 παιδι και κατι αλλοπαρμενα απλως τα πετανε.οταν εκανα την 2η εξωσωματικη στο διπλανο κρεβατι ηταν μια ποτ προσπαθουσε να κανει παιδια αλλα ο θεος δεν τις εδινε γιατι του ειχε στειλει καποτε πολλα (ελπιζω καποτε να τις δωσει γιατι το ειχε μετανιωσει πραγματικα)εσενα τι να σου πω απο δω και περα να προσεχεισ?αν ηξερες τι πας να κανεις θα προσεχες κιολας!
Σορρυ κιολας αλλα αν δεν κανω λαθος η καρδια του εμβρυου αρχιζει να διαμορφωνεται την εβδομη εβδομαδα. Οκ δεν βγαλαμε ιατρικη αλλα τα βασικα τα ξερουμε απο το σχολειο :)
Τότε έχεις 4 βδομάδες καθυστέρηση, δηλαδή είσαι τουλάχιστον 6 ή 7-8 εβδομάδων έγκυος.
Εξαρτάται τι μετράει ως στιγμή "0" ο κάθε γυναικολόγος και εσύ.
Την μέρα του σεξ (αν την ξέρεις), την μέρα που σου τελείωσε η τελευταία σου περίοδος, ή το πότε περίμενες περίοδο.
Την 4η εβδομάδα, δεν χτυπάει η καρδιά γιατί απλά δεν υπάρχει ακόμα... Την 4η εβδομάδα, το πολύ-πολύ επιβεβαιώνεις ότι είσαι έγκυος και ότι έχει εμφυτευτεί το έμβρυο στην μήτρα.
http://www.babyspace.gr/Article/four...cy/98-863.html
http://www.babyspace.gr/Article/four...y/98-1006.html
http://www.reamaternity.gr/calendar.aspx#
http://www.mammycool.gr/viewcontent....&cid=14AM8E4D1
http://www.gynmed.gr/content/content/print.php?id=48
Απλά για να μην μένουν στο φόρουμ, ασαφής πληροφορίες και δημιουργείται σύγχυση στους αναγνώστες και σε όλους εμάς. Δεν είμαι γυναικολόγος! Απλά παραθέτω τα στοιχεία...
η την πρωτη μερα απο την τελευταια σου περιοδο -υπαρχει κ αυτη η μοναδα μετρησης!
Επίσης στην Ιατρική και σε όλες τις σχολές δεν δίνουν βιβλία τρελά εκσυγχρονισμένα...ή έχει αλλάξει τόσο πολύ η κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια τα 2 χρόνια που λείπω από Ελλάδα; Επίσης, κάτι που θα έπρεπε να ξέρουμε όλα τα "παιδιά'' από το γυμνάσιο, και όχι στο πανεπιστήμιο είναι ότι και τα βιβλία έχουν λάθη, ασάφειες ή πράγματα που πρέπει να διαβάσουμε λίγο πιο προσεκτικά και ότι η ΚΡΙΣΗ (όχι η οικονομική) είναι αυτό που κυρίως πρέπει να καλλιεργηθεί σε έναν άνθρωπο και δει (εκκωλαπτόμενο έστω) επιστήμονα για να μπορεί να διαβάζει εγχειρίδια, συγγράμματα, updated δημοσιεύσεις, να τις αξιολογεί και να πράττει αναλόγως...
Αλοίμονο στους ασθενείς, αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε και να αξιολογήσουμε τα δεδομένα ενός βιβλίου....
επισης ρε παιδια, οσο αλλοπαρμενη κ αν ειναι η vivian, δν ευθυνεται αυτη για οσες γυναικες δεν μπορουν να κανουν παιδια.... μη μπαινετε στο τριπακι να την κανετε αποδιοπομπαιο τραγο!!
τι θα προσφερε ενα ακομη δυστυχισμενο παιδι στον πλανητη στην υποθεση "δυσκολια τεκνοποιησης"?
ενα παιδι προς υιοθετηση?
υπαρχουν ηδη απειρα....
καταννοω την πικρα κ τη στεναχωρια αλλα τι νοημα εχει ολη αυτη η συζητηση?
Απ την τελευταια μερα της περιοδου μας η κυηση μετραει με εβδομαδες,(40 συνολο)στην 4εβδομαδα διαπιστωνετε η καθυστερηση -στην συγκεκριμενη περιπτωση εγκεφαλου- εγω στον υπερηχο μου την 5 εβδομαδα ισα ισα ειδα κουκιδα και καρδουλα ακουσα στην 8 εβδομαδα, και να χεσω και την ιατρικη ειμαι γυναικα ειμαι εγκυος και μολις τα περασα ολα αυτα. Ας κλεισει η αυλαια εδω γιατι κατανταει αηδια το θεμα
vivian τι γινεται ρε πουλάκι μου... ακόμη το συζητάς? κανε οτι ειναι να κανεις να βρούμε ολοι την ηρεμία μας. περναει ο καιρος, τι περιμενεις να σε πει μαμα για να το ρίξεις?
Ρε παιδια ελεος. Δεν ειπα οτι περιμενα να ακουσω την καρδια του εμβρυου ουτε οτι σχηματιζεται η καρδια του τοσο νωρις. Ανεφερα οτι δεν υπηρχαν τα εμβρυικα στοιχεια που θα επρεπε να υπαρχουν. Φαινοταν μονο ο λεκιθικος σακος και το εμβρυο (ο θεος να το κανει δηλαδη ενω θα επρεπε να ειχε ηδη διαμορφωσει το λεγομενο καρδιακο εξογκωμα και να αποκτα μακροστενο σχημα ελαφρως (δινωντας τις διαφορες καταβολες) βρισκοταν αρκετα πισω στην αναπτυξη. Οποτε ο γυναικολογος μου ειπε οτι μαλλον δεν θα αναπτυχθει σωστα (βεβαια μου ειπε οτι ισως απλα η συλληψη να εγινε αργοτερα απο οτι υπολογιζω).
Οσο για τις εκδοσεις του βιβλιου. Ειναι Ιατρικες Εκδοσεις Λιτσας. Αυτο μας δινουν, αυτο μαθαινουμε. Αυτη την Ιατρικη θα εφαρμοσουμε. Δεν φταιω εγω για το συστημα παιδειας στην χωρα μας.
Καλα... και δεν σχολιαζω καν τα αρνητικα σχολια επειδη θα κανω εκτρωση. Τα παιδια ειναι υπεροχο να τα αποκτας οταν τα θελεις.
τι θα προσφερε?μια ζωη που δεν εχει το δικαιωμα να την σκοτωσε και οχι δεν τα γραφω ολα αυτα για το κεφαλαιο δυσκολια τεκνοποιησης αλλα δεν μπορω το 2011 να ακουω ετυχε ατυχημα κτλ παιζει με μια ζωη που δεν σου φταιει σε τπτ να θυσιαστει για λιγα λεπτα σαρκικης ευχαριστησης αν αυτο δεν ειναι ανευθηνοτητα τοτε τι ειναι???
κανεις δεν μπορει να την κατακρινει ...
η ζωη ειναι δικη της και αυτη αποφασιζει ..
σιγουρα ξερει οτι δεν ειναι ενα απλο πραγμα η αμβλωση ..
υποθετω πως ο ψυχρος τροπος που μιλαει ειναι η ασπιδα της για να ειναι οσο πιο αμετοχη γινεται ..
οσο ανευθυνο ειναι να μενεις εγκυος απο λαθος ... τοσο ανευθυνο ειναι να το κρατας ενω ξερεις πως δεν εισαι ετοιμη να το μεγαλωσεις ..
τι να το κανεις να φερεις στο κοσμο ενα παιδι και να το κανεις δυστιχισμενο?
ας μην κατακρινουμε την βιβιαν .. ειχε αναγκη απλα να βγαλει απο μεσα της το πονο της, σιγουρα νοιωθει πονο γι αυτο που εγινε και θα γινει ... απλα προσπαθει να το προσπερνα .. γι αυτο μιλαει για ενα 'πραγμα' κυτταρων ..
πιστευω στο Θεο, και πιστευω και εγω πως το καθε παιδι ειναι ενα δωρο Του προς τον ανθρωπο ..
αλλα ειναι και επιλογη μας αν καποια στιγμη γινει ενα λαθος και δεν μας θεωρουμε ετοιμες να αποφασισουμε να μην το κρατησουμε ...
δεν κατακρινω λοιπον μια κοπελα που επειδη δεν θεωρει ετοιμο τον εαυτο της θελει να κανει κανει αμβλωση επειδη εγινε καποιο λαθος, κατακρινω μονο οποιον τον κανει απο εξακολουθηση ..
και στην τελικη .... ουτε εγω ουτε εσεις ουτε κανεις δεν ειναι αμολυντος για να την κρινει .. ο Θεος θα το κανει μονο καποια στιγμη ..
ειμαι κατα της αμβλωσης και ευχομαι ποτε να μην χρειαστει να φτασω σε αυτο το διλημμα, ευχομαι ο Θεος να μου χαρισει υγειη παιδια οταν το αποφασισω...
( μονο οταν διαπσιτωθει πως το εμβρυο που θα εχω μεσα μου εχει καποιο προβλημα σοβαρο θα βαλω τον εαυτο μου σε αυτη τη διαδικασια, και αυτο το λεω με σιγουρια απο τωρα. γιατι το θεωρω εγωιστικο να θελω ναφερω στο κοσμο ενα παιδι που θα εχει προβλημα υγειας για ολη του ζωη , και θα ειναι δυστυχισμενο και εξαρτημενο παντα απο εμενα .., βλεπω τα παιδακια με συνδρομο νταουν και θλιβεται η καρδια μου, οσο ζουν οι δικοι τους οκ τα προσεχουν αλλα μετα τι? βρισκονται παρατημενα, παραμμελημενα και κακοποιηεμενα σε καποιο ιδρυμα. αυτο δεν ειναι χειροτετη αμαρτια? οταν ξερεις πως το ΄παιδι΄ σου θα εχει αυτο το προβλημα δεν ειναι αμαρτια να το φερεις στο κοσμο οταν ξερεις οτι θα υποφερει? )
...........................και προσεχεις οταν δεν τα θελεις!!!!!!
σου λεει εγινε απο ατυχημα,
να σας βαλω ενα αλλο διλημα?
αν σας βιαζαν και μενατε εγκυος.. θα το κρατουσατε το παιδι??
εγω προσωπικα οχι. και ας με καψει ο Θεος .. αλλα οχι δεν θα το κρατουσα ...
παντως εγω πιστευω οτι εχουμε δικαιωμα επιλογης. ανθρωποι ειμαστε και εχουμε τα μεσα αν κατι παει στραβα να το διορθωσουμε. γιατι να καταδικασω εμενα, την μητερα μου και ενα παιδι σε μια ζωη δυστυχισμενη? το να κανεις παιδι σημαινει οτι πρεπει να εισαι ετοιμη και να μπορεσεις να του παρεχεις τα καλυτερα. η πιο απερισκεπτη επιλογη ειναι να φερεις ενα παιδι στον κοσμο χωρις τα μεσα να του δωσεις ο,τι του αξιζει. και η πιο εγωιστικη και αυτοκαταστροφικη επισης.
και η εκτρωση θα γινει την τριτη. και αισθανομαι ηρεμη για την επιλογη μου.
απλα περνα απο μια εκκλησια εκεινη τη μερα να αναψεις ενα κερακι για την ψυχουλα που φευγει... κανε μια προσευχη και ζητα απο το θεο να σε συγχωρεσει για αυτο που θα γινει ,,, και να σου δωσει δυναμη να εισαι καλα ψυχολογικα .... και καποια στιγμη οταν πια το θελεις να σου χαρισει ενα αγγελουδι
ναι αγαπη μου επιλογη σου ναι διακαιωμα ομως οχι, δεν ειμαι θεος για να σε κρινω απλα γραφω αυτα που νιωθω ηζωη ειναι δικη σου .ζωιτσα αν ετυχε απο το αυχημα θα ηξερε και την ακριγη ημερα συλληψεις κι ετσι ο γιατρος δεν θα της ελεγε οτι μπορει ναι να εχει γινει η συλλαψη πιο αργα!!!
μα την ξερω. γι'αυτο ειμαι σιγουρη οτι δεν αναπτυσσεται σωστα. γιατι εχει μεινει πισω στην αναπτυξη το εμβρυο. ξερω οτι η συλληψη εγινε 12 μαιου.Quote:
Originally posted by fanoyla
ναι αγαπη μου επιλογη σου ναι διακαιωμα ομως οχι, δεν ειμαι θεος για να σε κρινω απλα γραφω αυτα που νιωθω ηζωη ειναι δικη σου .ζωιτσα αν ετυχε απο το αυχημα θα ηξερε και την ακριγη ημερα συλληψεις κι ετσι ο γιατρος δεν θα της ελεγε οτι μπορει ναι να εχει γινει η συλλαψη πιο αργα!!!
ευχομαι και μακαρι να ειναι ετσι οχι τπτ αλλο για να μην γενιοταν και βασανιζοταν το ιδιο
αρκει το παθημα να εγινε μαθημα .....
υπαρχει και το χαπι της επομενης μερας αν σπασει το προφυλακτικο,
αν και πιστευω πως τα αχτισυλιπτικα ειναι η καλυτερος μεθοδος, αν βεβαια εχεις μονιμη σχεση
Αν η συλληψη εγινε 12 Μαιου εισαι 7 εβδομαδων , και πριν μας ειπες οτι ο φανταστικος γιατρος σου λεει οτι ισως εγινε αργοτερα. Τι να πω ..
5 εβδομαδων καλε
Και 2 εβδομαδες πισω η ωορηξια μας κανει 7 ! Ειπαμε 40 εβδομαδες κυηση απ την τελευταια μερα της περιοδου
α μαλιστα ... αυτο δεν το ηξερα .. δεν εχω εντριφησει στο θεα εγκυμοσυνης ακομη :P Και ευχομαι οταν γινει να ειναι την καταλληλη στιγμη
Η ωορηξια ξεκιναει 14 μερες μετα την περιοδο αρα αμα εγινε η συλληψη στις 12 Μαιου περιοδο ει ειχε στις 28 Απριλιου
και αμα δεν εχεις σταθερη περιοδο? οπως εγω δλδ?????
τωρα μου γεννησες αποροια ..
αφου εκανε σεξ στις 12 μαιου και εμεινε εγκυος ( 5 βδομαδες μεχρι σημερα )
γιατι χρεωνεται αλλες 2 βδομαδες στην γκαμπουρα της? :p
Γιατι στην ωορηξια ξεκιναει το ταξιδι του ωαριου! Χεχεχ και. Γω την ειχα αυτην την απορια .. Σε ολα τα καλα βιβλια εγκυμοσυνης το λεει ;)
για να υπαρχει ευλογος λογος να σου λενε οτι ξεπερασες το χρονικο οριο, οτι θα σκασει το παιδι κ πρεπει οπωσδηποτε να κανεις καισαρικη!!!
Nαι με την ωορηξια ξεκιναει το ταξιδι του εμβρυου αλλα το ζυγωτο δημιουργειται με την γονιμοποιηση οποτε απο την γονιμοποιηση ξεκιναει η αναπτυξη του νεου οργανισμου. οταν αναφερω οτι εγινε η συλληψη στις 12 Μαιου και λεω οτι ειμαι στις 5 βδομαδες περιπου, εννοω οτι το εμβρυο ειναι στην 30-31 μερα της αναπτυξης του. Και το εμβρυο στην δικη μου περιπτωση εχει καθυστερησει να αναπτυχθει. Ειναι τραγικο να εχει διαμορφωσει μονο τον λεκιθικο σακο.Quote:
Originally posted by mitsokolo
Γιατι στην ωορηξια ξεκιναει το ταξιδι του ωαριου! Χεχεχ και. Γω την ειχα αυτην την απορια .. Σε ολα τα καλα βιβλια εγκυμοσυνης το λεει ;)
Κουκλα δεν χρειαζεται να απολογησε αν το εβρυο εχει αναπτυχθει η οχι ... και σε πια εβδομαδα εισαι .. καλως η κακος εγινε αυτο που εγινε ..
πηρες την αποφαση σου και οσο και αν καποιοι το θεωρουν ανευθυνοτητα .. εγω το θεωρω ωριμοτητα ..
ειναι σημαντικο στα 20 σου χρονια να λες συγνωμη αλλα δεν μπορω αυτη τη στιγμη να το κρατησω ,
δεν ειναι λιγες οι περιπτωσεις απο κοπελες που κρατανε το παιδι τους σε τετοια ηλικια, μη εχοντας και εναν σωστο συντροφο .. και μετα απο χρονια η ζωη τους εχει καταστραφει και το παιδι ειναι γεματο ψυχολογικα προβληματα και συνηθως παρατημενο στους παππουδες ...
δεν λεω πως δεν υπαρχουν και οι εξαιρεσεις , αλλα οταν απο την αρχη ξερεις πως δεν εισαι σε θεση να το μεγαλωσεις, τοτε ποιος ο λογος να το φερεις στο κοσμο? και αυτο εγκλημα δεν ειναι?
ενταξει ειχες ενα ατυχημα κατα την ερωτικη επαφη με αποτελεσμα να μεινεις εγκυος, δεν εισαι σε θεση να το κρατησεις και αυτο ειναι δικαιωμα σου ..
αλλα κανενας επεισης δεν εχει το δικαιωμα να σε κατακρινει,
αρκει ξαναλεω το παθημα να εγινε μαθημαπια και να προσεχεις περισσοτερο ...
Και ειλικρινα zwhtsa θελω να σε ευχαριστησω για την σταση σου. Ηταν η πιο ωριμη, σωστη και ανθρωπινη προσεγγιση του ολου θεματος. Δεν με εκρινες αυστηρα, δεν με καταδικασες, δεν τηρησες την αδιαλακτη σταση καποιων αλλων ατομων, δεν με αντιμετωπισες ειρωνικα, δεν θεωρησες τον εαυτο σου παντογνωστη (ναι, ναι αυτα που αναφερω ειναι σποντα για αλλα ατομα που συμμετειχαν σε αυτη τη συζητηση).
Εννοειται οτι παθημα μου εγινε μαθημα και θα φροντισω να μην ξανασυμβει ποτε καποιο τετοιο δυσαρεστο περιστατικο στην ζωη μου. Οσο και αν αντιμετωπιζω με σκεπτικισμο την εκκλησεια και ακομη και αν δεν ειμαι ιδιαιτερα θρησκευομενη θα αναψω ενα κερι για την ψυχη του, οταν θα εχει φυγει και θα του αφιερωσω μερικες τρυφερες σκεψεις.
Και υστερα θα μπορω να συνεχισω την ζωη μου. Και ολα θα πανε μια χαρα αρκει να το πιστεψω και αρκει να ειμαι αισιοδοξη. Το να αυτοτιμωρηθω ή να βιωσω τυψεις δεν θα βοηθουσε κανεναν.
Ναι, και γω το πιστευω οτι ειναι ωριμη η σταση μου. Αν ποτε κανω παιδι θα ηθελα να του προσφερω το καλυτερο οπως οι γονεις μου σε εμενα και οχι να το ταλαιπωρησω και να το καταδικασω σε ενα αβεβαιο μελλον και μια ζωη χωρις αγαπη και αποδοχη. Θα το απερριπτα σιγουρα εγω η ιδια εφοσον δεν θα το ηθελα.
Και δεν απολογουμαι zwhtsa για το αν εχει αναπτυχθει η οχι το εμβρυο, απλα σπουδαζω Ιατρικη και με ενοχλει να νομιζουν οτι ξερουν περισσοτερα απο εμενα που εχω αφιερωσει αρκετο διαβασμα και εχω ασχοληθει με αυτα τα θεματα, τυχαρπαστες υποψηφιες μητερες.
εχω βαρεθει πια τον κοσμο, που δεν κοιταζει τα δικα του προβληματα μικρα η μεγαλα και κοιταζει να σχολιασει τις πραξεις του αλλου ...
προσφατα μια ξαδερφη μου χωρισε .. ( για το δεσμο της της λεγαμε ολοι πως δεν κανει για αυτη . αλλα δεν ακουγε κανεναν .. )
που λετε η θεια μου αντι να κοιταξει να τη στρωσει λιγο την ξαδερφη μου κοιταζει να ασχολειτε μαζι μου, για το αν τρωω και λεω ψεματα πως κανω διαιτα, για το αν ειμαι κακομαθημενο, για το αν αντιμιλαω και γενικα συμπεριφοερομαι ασχημα στους αλλους ..
ειμασταν ολοι μαζεμενοι εξωτερικο την πρωτοχρονια και η ξαδερφη μου ελειπε γιατι ηθελε να ειναι με τον φιλο της ( οκ δικαιωματης , ημουν η μονη που ελεγα καλα κανει .. αλλα η θεια μου ουτε καν το σχολιαζε παρα κοιτουσε να λεει στη μαμα μου πως εχω παχυνει και πως παειχαλασε η επεμβαση . και τωρα που χωρισε και ο θειος μου τα εχει μαζι της γιατι αυτη ουσιαστικα εκανε πλατες στην ξαδερφη μου λεει εγω? εγω δνε εχω κανει τπτ ... ε πως να εχει κανει αφου κοιτουσε να σχολιαζει εμενα )
πραγματα για τα οποια μονο αυτη τα βλεπει, γιατι ολος ο κοσμος λεει το αντιθετο ...
πραγματικα με εχει φτασει στο αμην, πολλες φορες εδω μεσα εχω μιλησει για αυτη την αγαπημενη μου θεια ...
αφου ειμαι ετοιμη τωρα να της πω ... μπραβο ρε θεια , εισαι πολυ εξυπνη τελικα, εισαι μονη που δεν καταφερα να ξεγελασω και να με θεωρεις και εσυ καλο παιδι .... αλλα αφου οκ ειπες αυτα που ειχες να πεις για εμενα, ασχολησου τωρα και λιγο μετα δικα σου προβληματα ....
βαρεθηκα πραγματικα.
ποτε δεν εχω ασχοληθει με το τι κανει ο αλλος, και ποτε δεν εχω κρινει τον αλλον, γιατι θεωρω πως ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του, και οταν αυτες δεν με προσβαλουν σαν ατομο ειναι δικαιωμα του να κανει οτι θελει..
εξαλλου οτι σπερνεις θεριζεις.. οποτε αργα η γρηγορα βλεπουμε τα αποτελεσματα των πραξεων μας και καταλαβαινουμε και μονοι μας ( αν δεν εχουμε εγωισμο) αν πραξαμε σωστα η οχι ..
αμα ειχες λιγα κοτσια δεν θα μιλαγες με σποντες, εγω σου μιλαω ξεκαθαρα σου ριχνω και μια δεκαετια και ειμαι και εγκυος, κλαιν μαιν αν σπουδαζεις ιατρικη κανα χρονο .
κανε οτι σε φωτησει ο θεος αλλα για μενα κοβετε εδω γιατι και πολυ ασχοληθηκα .
καλο πτηχιο
vivian20 διαβάζω μέρες αυτό το τοπικ και ήθελα να σου πω κι εγω τη γνώμη μου,αν μου επιτρέπεις δηλαδη...Εγω είμαι 40 χρονών και έχω κι ενα παιδάκι,το οποίο μεγαλώνω μόνη,εχω χωρίσει και ξέρω ποσο δύσκολα μεγαλώνει ενα παιδί.
Αυτό που 8α κάνεις δεν είναι το πιο εύκολο,το εχω κάνει κι εγω και ξέρω,αλλα πραγματικά πιστεύω πως πήρες την πιο σωστή απόφαση δεδομένης της ηλικίας σου και της κοινωνικής σου κατάστασης ,20χρονη φοιτήτρια μόνη με παιδί...οχι δεν είναι οτι καλύτερο...
Ενα παιδί είναι καλό να έρχεται στον κόσμο μόνο οταν το αγαπούν και το θέλουν και φυσικά δεν συμφωνώ καθόλου με την ιδέα να γεννήσεις ενα παιδί και να το δώσεις γιατι αργότερα θα το βρεις μπροστά σου,και δεν θα είναι καλό για την οικογένεια που ενδεχομένως θα έχεις δημιουργήσει ούτε και για σενα αλλα ούτε και για το παιδί το ίδιο.
Φυσικά αυτη είναι η προσωπική μου άποψη και ξέρω οτι ο τρόπος που βλέπω τα πράγματα ειναι πιο πολύ κυνικός παρά συναισ8ηματικός και φυσικά με συγκινούν κι εμένα λιγάκι τα ρομαντικά του τύπου "μικρή καρδούλα,ψυχούλα κλπ" αλλα τελικά εδω είναι η ζωή σου και έχεις το δικαίωμα να αποφασίσεις πως θέλεις να την ζήσεις.
Αυτα είχα να πω και επαναλαμβάνω πως είναι μόνο η προσωπική μου άποψη...καλή τύχη σου εύχομαι :)
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:Quote:
Originally posted by arte
vivian20 διαβάζω μέρες αυτό το τοπικ και ήθελα να σου πω κι εγω τη γνώμη μου,αν μου επιτρέπεις δηλαδη...Εγω είμαι 40 χρονών και έχω κι ενα παιδάκι,το οποίο μεγαλώνω μόνη,εχω χωρίσει και ξέρω ποσο δύσκολα μεγαλώνει ενα παιδί.
Αυτό που 8α κάνεις δεν είναι το πιο εύκολο,το εχω κάνει κι εγω και ξέρω,αλλα πραγματικά πιστεύω πως πήρες την πιο σωστή απόφαση δεδομένης της ηλικίας σου και της κοινωνικής σου κατάστασης ,20χρονη φοιτήτρια μόνη με παιδί...οχι δεν είναι οτι καλύτερο...
Ενα παιδί είναι καλό να έρχεται στον κόσμο μόνο οταν το αγαπούν και το θέλουν και φυσικά δεν συμφωνώ καθόλου με την ιδέα να γεννήσεις ενα παιδί και να το δώσεις γιατι αργότερα θα το βρεις μπροστά σου,και δεν θα είναι καλό για την οικογένεια που ενδεχομένως θα έχεις δημιουργήσει ούτε και για σενα αλλα ούτε και για το παιδί το ίδιο.
Φυσικά αυτη είναι η προσωπική μου άποψη και ξέρω οτι ο τρόπος που βλέπω τα πράγματα ειναι πιο πολύ κυνικός παρά συναισ8ηματικός και φυσικά με συγκινούν κι εμένα λιγάκι τα ρομαντικά του τύπου "μικρή καρδούλα,ψυχούλα κλπ" αλλα τελικά εδω είναι η ζωή σου και έχεις το δικαίωμα να αποφασίσεις πως θέλεις να την ζήσεις.
Αυτα είχα να πω και επαναλαμβάνω πως είναι μόνο η προσωπική μου άποψη...καλή τύχη σου εύχομαι :)
αυτο ακριβως προσπαθουσα και εγω να πω .. στα λογια ολα καλα και ολα ωραια .. ομως δυστυχως η πραγματικοτητα ειναι αλλη ..
ειδικα την εποχη που ζουμε που ολοι μας εχουμε τα δικα μας προβληματα, και αγχη ..
σκεψου να εισαι επιπλεον 20 χρονων, φοιτητρια, χωρις συντροφο και ταυτοχρονα να εχεις να μεγαλωσεις και ενα παιδι .. οταν εσυ η ιδια εισαι ακομη παιδι .
με μαθηματικη ακριβεια και οι δυο ζωες θα ηταν δυστυχισμενες ..
και ας σταματησουμε επιτελους να ειμαστε τοσο θρησκοληπτικοι ...
εξαλλου ο ιδιος ο θεος δεν συγχωρεσε την *****? τον κλεφτη? ....
γιατι λοιπον να την κατακρινουμε εμεις?
και αν παμε με τα λογια της εκκλησιας .. τοτε ειμαστε αμαρτωλες ολες μας και μονο που εχουμε ερωτικη επαφη πριν το γαμο, και μονο που κανουμε σεξ για ευχαριστιση και οχι για αναπαραγωγη, και μονο που δεν παμε εκκλησια καθε κυριακη, που δεν νηστευουμε τεταρτη παρασκευη, που δεν κοινωνουμε συχνα, που δεν εξομολογουμαστε συχνα, που κανουμε ανηθικες σκεψεις, που ειμαστε λαιμαργοι, που λεμε ψεματα που και που , που καμια φορα σκεφτομαστε κατι ασχημο για καποιον γιατι μας εχει στεναχωρεσει, και πολλα αλλα ακομη ..
ελεος δλδ ...
και να σας πω κατι? μακαρι να εχουν ολες οι κοπελες την δυναμη να πουν ... συγνωμη αλλα δεν μπροω να το κρατησω γιατι θα το κανω δυστυχισμενο ... θα ηταν πολυ καλυτερη η κοινωνια μας... ποσα παιδια διπλα μας εχουμε μπλεξει στα ναρκωτικα? ειναι παρατημενα? γεματα ψυχολογικα? γιατι τα εφεραν στο κοσμο ατομα που δεν ηταν ακομη ετοιμα να γινουν γονεις,
και μην μου πειτε ψεματα αλλα ολοι μας εχουμε δει τετοιες καταστασεις και εχουμε πει .. μα γιατι κανουν παιδια αφου δεν ειναι ετοιμοι και δεν μπορουν να τα μεγαλωσουν