δηλαδή οι θάνατοι απο καρκίνο δε μετράνε? ....καταλαβαινεις τι θελω να πω... η τοξικότητα των κυττάρων μας
Printable View
δηλαδή οι θάνατοι απο καρκίνο δε μετράνε? ....καταλαβαινεις τι θελω να πω... η τοξικότητα των κυττάρων μας
Merry θεωρώ ότι στην Ελλάδα ακόμη αν επιλέγεις καλά φρούτα και λαχανικά δεν είναι ανάγκη να είναι απαραίτητα βιολογικά μιας και ζούμε όπως και να το κάνουμε σε μια προικισμένη χώρα. Μία προσοχή στην προέλευση τους καλό είναι να την έχουμε γιατί καλό είναι να αποφεύγουμε περιοχές που έχουν μολυσμένο υδροφόρο ορίζοντα όπως περιοχές γύρω από την Αττική που είναι βαριά βιομηχανικές. Και εγώ δεν επιλέγω να αγοράσω βιολογικά εκτός από λίγες εξαιρέσεις.
Ωστόσο συχνά διαβάζω και προβληματίζομαι ότι τα εδάφη μας λόγω της υπερκαλλιέργειας είναι πιο φτωχά σε θρεπτικά συστατικά και τα λιπάσματα που χρησιμοποιούν για να τα εμπλουτίσουν είναι πολύ φτωχά σε μέταλλα. Με αυτόν τον τρόπο και τα λαχανικά γίνονται πολύ φτωχά γιατί δεν έχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθούν, έτσι είναι και πιο ευάλωτα σε αρρώστιες και οι αγρότες αναγκάζονται να τα ψεκάζουν με παρασιτοκτόνα και μυκητοκτόνα γιατί προσβάλλονται από αρρώστιες. Έτσι στο πιάτο μας καταλήγουν φρούτα και λαχανικά ψεκασμένα και ανεπαρκή σε θρεπτικά συστατικά.
http://www.drtsoukalas.com/subject.php?id=128
ʼνοστα είναι τα φρούτα και τα λαχανικά όταν βγαίνουν σε εδάφη υπερκαλλιεργημένα και άγονα ως εκ τούτου.
Η νοστιμιά και η πληρότητα των θρεπτικών συστατικών τους οφείλεται στα νερά που ποτίζονται και το κατά πόσο είναι εμπλουτισμένα με μεταλλικά άλατα και στα ίδια τα εδάφη. Ένα κτήμα που έχει χρόνια να καλλιεργηθεί και θα δώσει ποσότητα και ποιότητα. Το θερμοκήπιο που καλλιεργείται 5 φορές το χρόνο, τί να δώσει; Ρίχνουν λοιπόν ότι θέλουν σαν λιπάσματα από καρκινογόνες κουτσουλιές μέχρι μεταλλαγμένες κοπριές. Καλή μας όρεξη.
Έτσι λοιπόν θεωρώ ότι ένας τρόπος για να επιλέγεις τρόφιμα είναι να τα δοκιμάζεις. Τα νόστιμα κάτι καλύτερο πρέπει να έχουν από τα άνοστα. Καλό είναι να διαλέγεις και τρόφιμα εποχής.
Τα ολικής άλεσης ζυμαρικά και το ρύζι τρώγονται και σκέτα κι είναι πολύ νόστιμα. Σκέτα άσπρα μακαρόνια, μόνο με 10 κιλά αλάτι και λάδι μπορείς να φας΄.
Κολοκυθάκι και μπρόκολο ωμό δεν έχω φάει. Τοσ πανάκι που έχω δοκιμάσει είναι τέλειο. Δίνει νοστιμιά και όγκο στη σαλάτα. Χορταίνεις για το τίποτα. Πρώτη φορά αυτή τη βδομάδα δοκίμασα ωμό παντζάρι, στο μπλέντερ. Τα φύλλα του παντζαριού είναι νόστιμα σα τυρόπιτες. Δοκιμάστε ένα.
το ξαναδιάβασα γιατί έψαχνα για τη δεξτρίνη και πέθανα στα γέλια με το ο-θεός-και-η-μοιρα-μας :DQuote:
Originally posted by MerryMaker_Misery
- Καταναλωνουμε τροφες που τα συστατικα τους δεν μας θυμιζουν χημειο του κρατους (δεξτροζη, μαλτοδεξτρινη, ασκουφελικο-ο-θεος-και-η-μοιρα-μας κτλ κτλ)
φαντάζομαι τον υπεύθυνο να μιλάει στο τηλέφωνο και να παραγγέλνει "θα ήθελα χ κιλά ασκουφελικολατορα..... οξύ για το τυρί με χαμηλά λιπαρά" :tumble: τι μας επιφυλάσσει ακόμα η μοίρα να καταναλώσουμε, τι χημικά δεν έχουν σκεφτεί να φτιάξουν ακόμα για να μας ταίσουν :D
λοιπόν, το γράφω γιατί και εγώ τα μπέρδευα. Δεξτρόζη και δεξτρίνη είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
Δεξτρόζη = υδατάνθρακας υψηλού γλυκαιμικού δείκτη σαν την ζαχαρη. Εάν στα συστατικά της συσκευασίας δεν δείτε ζάχαρη αλλά δείτε δεξτρόζη, γλυκόζη ή μαλτοδεξτρόζη πονηρευτείτε
Δεξτρίνη = δεν έπιασα καλά την χημεία του πράγματος αλλά είναι χημική ουσία που υπάρχει στο άμυλο του ψωμιού. Χρησιμοποιείται ως κόλλα (χωρίς πλάκα) αλλά και σε χάπια-κάψουλες για να κρατήσει τα συστατικά κολλημένα σε σχήμα χαπιού. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι φυτική ίνα, θα το βρείτε σε φαρμακεία ή βιολογικά είδη και πωλείται ως φυτική ίνα, μια λευκή σκόνη είναι, χωρίς γεύση.
Benefits of dextrin
Γιατί υδατάνθρακας με υδατάνθρακα έχει διαφορά?
Εδω: http://genenutrition.gr/index.php/di...-glykemicindex
Η παραπάνω σελίδα δίνει μία λίστα με "συνήθη" τρόφιμα και τον γλυκαιμικό δείκτη* τους, π.χ. μακαρόνια, ζάχαρη, ρυζογκοφρέτες, δεν αναφέρει όμως τον γλυκαιμικό δείκτη πολλών λαχανικών που είναι πολύ χαμηλός.Quote:
Οι υδατάνθρακες είναι μια κατηγορία ενώσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διατροφή του ανθρώπου. Είναι ένα από τα τρία θερμιδογόνα συστατικά των τροφίμων (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη) και αποδίδουν 4 θερμίδες ανά γραμμάριο ανεξάρτητα από το είδος τους. Διαχωρίζονται σε τέσσερις κύριες ομάδες οι οποίες είναι:
Οι μονοσακχαρίτες γλυκόζη και φρουκτόζη, οι δισακχαρίτες σουκρόζη (ζάχαρη), μαλτόζη και λακτόζη, οι ολιγοσακχαρίτες ραφινόζη και σταχυόζη και τέλος οι πολυσακχαρίτες όπως είναι το άμυλο, οι δεξτρίνες, η κυτταρίνη, το γλυκογόνο και οι ημικυτταρίνες. Όσο ανεβαίνουμε σκαλοπάτι από τους μονοσακχαρίτες προς τους πολυσακχαρίτες τόσο πιο σύνθετο και πολύπλοκο γίνεται το μόριο του υδατάνθρακα προκαλώντας το σώμα να δαπανήσει περισσότερη ενέργεια για να το διασπάσει σε μικρά κομμάτια. Αντίθετα, όσο κατεβαίνουνε σκαλοπάτια από τους πολυσακχαρίτες προς τους μονοσακχαρίτες τόσο πιο απλό γίνεται το μόριο, δεν δαπανάται αρκετή ενέργεια για τη διάσπαση του και κατ' επέκταση εισέρχεται γρήγορα στη κυκλοφορία του αίματος.
...
*Γλυκαιμικός δείκτης (glycemic index, GI) το αποτέλεσμα του τροφίμου στο ζάχαρο του αίματος. Όσο περισσότερο ανεβεί το ζάχαρο τόσο περισσότερο θα δουλέψει το πάγκρεας και θα εκκρίνει παραπανίσια ινσουλίνη. Αυτό δημιουργεί ένα καλό και δύο κακά. Το καλό είναι ότι ρυθμίζεται το ζάχαρο στο αιμα μας (γιατί το πάγκρεας λειτούργησε παραπάνω από ότι θα έπρεπε). Το πρώτο κακό είναι ότι η ινσουλίνη σαν ορμόνη βοηθά στην αποθήκευση του λίπους, οπότε θα αποθηκευθεί άμεσα σε μορφή λίπους αυτό που καταναλώσαμε, το δεύτερο κακό (το οποίο είναι και το χειρότερο) θα πεινάσουμε μετά από λίγο (η φωτογραφία κάτω) με αποτέλεσμα να μπούμε σε έναν φαύλο κύκλο που "πρέπει" να τρώμε παραπάνω για να μην αισθανόμαστε πείνα.
http://bleilerfitness.com/wp-content...dex-Chart1.jpg
ναι, ειναι μονοσαχαριτης, η δεξτροζη.τα μπερδευα συνεχεια, απο ονοματα δεν συγκρατω..
Τα παιρνουν οι bodybuilderαδες, ή οποιος κανει γυμναστικη και θελει να φουσκωσει. Και ειναι και ανελέητοι αυτοι που τα παιρνουν ! Συμπτωματικα, τη προηγουμενη βδομαδα μου ζητησε ενας φιλος μου να του πω, πως να χασει λιπος τωρα που κανει γυμναστικη, του λεω τα καθέκαστα, τον ρωταω
"καπνιζεις ακομα;"
"ναι"
"εφοσον κανεις γυμναστικη, τσοπ-τσοπ το να εχεις καλυτερη επιδοση"
"ναι, καλα λες, εγινε."
μετα που λεει οτι παιρνει δεξτροζη, και αρχιζει
"μη παιρνεις σκονες και τα σχετικα, μια χαρα θα γινεις και χωρις αυτα"
"μα ενας μονοσαχαριτης ειναι, σιγα"
"βρε παιδακι μου, δε τον κοψανε τον μονοσαχαριτη απ'το δεντρο και το βαλανε στο κουτι! περναει μια επεξεργασια με καταλύτες κτλ, που θα σου κανουν κακο!"
"ελα μωρε, τα παρα λες!!"
"καλα... θα εκοβες το τσιγαρο με τη μια, αλλα οχι τη σκονη.. σιγουρα ειναι δεξτροζη η σκονη;;;;;"
"τι εχεις εναντιων στις σκονες; και στα μωρα δε δινουν γαλα σε σκονη;"
"και για δες 2 γενιες κατω μας τι γινεται, που η καινουρια γενια θα πεθανει προ των γονεων...."
"υπερβολες".
Απο που ξεφυτρωσε η αναγκη για συμπληρωματα γυμναστικης;
τα αρχαια αγαλματα που, συγνωμη κι ολας, εχουν γυναικες/αντρες και γαμω τα κορμια, ουτε σκονες, ουτε υπερτροφες, ουτε χημικα... γιατι ειμαστε ΤΟΣΟ εναντιων στα φυσικα; λες "φαε πραγματα στη φυσικη τους μορφη", και σε κοιταζουν σαν alien Ο_ο.
/end rant
α γεια σου!!!!!Quote:
Originally posted by otiosa
το ξαναδιάβασα γιατί έψαχνα για τη δεξτρίνη και πέθανα στα γέλια με το ο-θεός-και-η-μοιρα-μας :DQuote:
- Καταναλωνουμε τροφες που τα συστατικα τους δεν μας θυμιζουν χημειο του κρατους (δεξτροζη, μαλτοδεξτρινη, ασκουφελικο-ο-θεος-και-η-μοιρα-μας κτλ κτλ)
φαντάζομαι τον υπεύθυνο να μιλάει στο τηλέφωνο και να παραγγέλνει "θα ήθελα χ κιλά ασκουφελικολατορα..... οξύ για το τυρί με χαμηλά λιπαρά" :tumble: τι μας επιφυλάσσει ακόμα η μοίρα να καταναλώσουμε, τι χημικά δεν έχουν σκεφτεί να φτιάξουν ακόμα για να μας ταίσουν :D
λοιπόν, το γράφω γιατί και εγώ τα μπέρδευα. Δεξτρόζη και δεξτρίνη είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
Δεξτρόζη = υδατάνθρακας υψηλού γλυκαιμικού δείκτη σαν την ζαχαρη. Εάν στα συστατικά της συσκευασίας δεν δείτε ζάχαρη αλλά δείτε δεξτρόζη, γλυκόζη ή μαλτοδεξτρόζη πονηρευτείτε
Δεξτρίνη = δεν έπιασα καλά την χημεία του πράγματος αλλά είναι χημική ουσία που υπάρχει στο άμυλο του ψωμιού. Χρησιμοποιείται ως κόλλα (χωρίς πλάκα) αλλά και σε χάπια-κάψουλες για να κρατήσει τα συστατικά κολλημένα σε σχήμα χαπιού. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι φυτική ίνα, θα το βρείτε σε φαρμακεία ή βιολογικά είδη και πωλείται ως φυτική ίνα, μια λευκή σκόνη είναι, χωρίς γεύση.
Benefits of dextrin
Γιατί υδατάνθρακας με υδατάνθρακα έχει διαφορά?
Εδω: http://genenutrition.gr/index.php/di...-glykemicindex
Η παραπάνω σελίδα δίνει μία λίστα με "συνήθη" τρόφιμα και τον γλυκαιμικό δείκτη* τους, π.χ. μακαρόνια, ζάχαρη, ρυζογκοφρέτες, δεν αναφέρει όμως τον γλυκαιμικό δείκτη πολλών λαχανικών που είναι πολύ χαμηλός.Quote:
Οι υδατάνθρακες είναι μια κατηγορία ενώσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διατροφή του ανθρώπου. Είναι ένα από τα τρία θερμιδογόνα συστατικά των τροφίμων (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη) και αποδίδουν 4 θερμίδες ανά γραμμάριο ανεξάρτητα από το είδος τους. Διαχωρίζονται σε τέσσερις κύριες ομάδες οι οποίες είναι:
Οι μονοσακχαρίτες γλυκόζη και φρουκτόζη, οι δισακχαρίτες σουκρόζη (ζάχαρη), μαλτόζη και λακτόζη, οι ολιγοσακχαρίτες ραφινόζη και σταχυόζη και τέλος οι πολυσακχαρίτες όπως είναι το άμυλο, οι δεξτρίνες, η κυτταρίνη, το γλυκογόνο και οι ημικυτταρίνες. Όσο ανεβαίνουμε σκαλοπάτι από τους μονοσακχαρίτες προς τους πολυσακχαρίτες τόσο πιο σύνθετο και πολύπλοκο γίνεται το μόριο του υδατάνθρακα προκαλώντας το σώμα να δαπανήσει περισσότερη ενέργεια για να το διασπάσει σε μικρά κομμάτια. Αντίθετα, όσο κατεβαίνουνε σκαλοπάτια από τους πολυσακχαρίτες προς τους μονοσακχαρίτες τόσο πιο απλό γίνεται το μόριο, δεν δαπανάται αρκετή ενέργεια για τη διάσπαση του και κατ' επέκταση εισέρχεται γρήγορα στη κυκλοφορία του αίματος.
...
*Γλυκαιμικός δείκτης (glycemic index, GI) το αποτέλεσμα του τροφίμου στο ζάχαρο του αίματος. Όσο περισσότερο ανεβεί το ζάχαρο τόσο περισσότερο θα δουλέψει το πάγκρεας και θα εκκρίνει παραπανίσια ινσουλίνη. Αυτό δημιουργεί ένα καλό και δύο κακά. Το καλό είναι ότι ρυθμίζεται το ζάχαρο στο αιμα μας (γιατί το πάγκρεας λειτούργησε παραπάνω από ότι θα έπρεπε). Το πρώτο κακό είναι ότι η ινσουλίνη σαν ορμόνη βοηθά στην αποθήκευση του λίπους, οπότε θα αποθηκευθεί άμεσα σε μορφή λίπους αυτό που καταναλώσαμε, το δεύτερο κακό (το οποίο είναι και το χειρότερο) θα πεινάσουμε μετά από λίγο (η φωτογραφία κάτω) με αποτέλεσμα να μπούμε σε έναν φαύλο κύκλο που "πρέπει" να τρώμε παραπάνω για να μην αισθανόμαστε πείνα.
http://bleilerfitness.com/wp-content...dex-Chart1.jpg
" Το πρώτο κακό είναι ότι η ινσουλίνη σαν ορμόνη βοηθά στην αποθήκευση του λίπους, οπότε θα αποθηκευθεί άμεσα σε μορφή λίπους αυτό που καταναλώσαμε, το δεύτερο κακό (το οποίο είναι και το χειρότερο) θα πεινάσουμε μετά από λίγο (η φωτογραφία κάτω) με αποτέλεσμα να μπούμε σε έναν φαύλο κύκλο που "πρέπει" να τρώμε παραπάνω για να μην αισθανόμαστε πείνα."
βρηκες τα λογια που προσπαθω να εξηγω τι γινεται με τη ινσουλινη.
πρεπει να'χω ADD, δε μπορω να βρω τη καταλληλη σειρα των λεξεων για να εξηγησω κατι που καταλαβα.
Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω στο συγκεκριμένο θέμα (στα υπόλοιπα είμαι σύμφωνος).Quote:
Ο,τι διαιτα/διατροφη κανουμε, τη ακολουθαμε ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ!!
- Δεν υπαρχει "ελα μωρε, δεν πειραζει" . Πειραζει!
- Δεν υπαρχει " λιγο". Ειναι πολυ.
- Δεν υπαρχει "μια φορα". Καμια, μεχρι να σου επιτρεπει η διαιτα/διατροφη.
Τα πράγματα δεν μπορεί να είναι ή άσπρο ή μαύρο. Ότι ατασθαλία κάνουμε πειράζει αλλά μπορεί να πειράζει πολύ ή να πειράζει λίγο. Είναι και αυτό κάτι που πρέπει να μάθουμε και να συγχωρούμε τον εαυτό μας. Αν κάνω μια δίαιτα την οποία τηρώ κατά γράμμα και μια μέρα παρεκτραπώ γιατί πολύ απλά "δεν μπορούσα να κρατηθώ" τότε πρέπει να καταλαβαίνω ότι πάω πίσω και το πόσο πίσω πάω εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσο άφησα τον εαυτό μου να παρεκτραπεί. Αλλιώς μπαίνουμε στη λογική του αφού την χάλασα την δίαιτα ας φάω ότι βρω μπροστά μου (που είναι απλά μια φτηνή δικαιολογία για να φάω όσο θέλω)
Πρέπει να μάθουμε να βάζουμε όρια στον εαυτό μου και στην παρεκροπή!
να το πω απλα.
Αν κανεις το εγκλημα, θα εκτίσεις τη ποινη.
Υπαρχει ασπρο-μαυρο στη διατροφη, γιατι μιλαμε για διατροφη, δεν μιλαμε για ψυχολογια.
Η ψυχολογια ειναι εντελως διαφορετικος τομεας.
Για ψυχολογικα, χρειαζεται ψυχοθεραπια, πειθαρχεια κτλ κτλ.
Για διατροφη χρειαζεται να ακολουθας τους κανονες κατα γραμμα.
ολοι μας εδω, εχουμε διαφορετικα ψυχολογικα που μας οδηγησαν στη Α η Β κατασταση, πρεπει να ξεπερασουμε τα ψυχολογικα μας, και μετα να ακολουθησουμε τη διατροφη μας. Οι οποιοι βασικοι κανονες (και δεν εννοω μενου) ειναι ιδιοι.
εάν κατάλαβα καλά μιλάτε με διαφορετικές αφετηρίες,
ο Μπακλαβάς μιλάει σχετικά με ψυχολογία, που σίγουρα υπάρχει περίπτωση η λογική του άσπρου-μαύρου να οδηγήσει σε απογοήτευση και στην παραίτηση, ενώ η Merry_MakerMisery μιλάει για το ότι χημικά ο οργανισμός, είτε το θέλουμε είτε όχι, θα επηρεαστεί από αυτό που έχουμε καταναλώσει. π.χ. έφαγα ένα κομμάτι τούρτα, θα πεινάσω αργότερα, το πως θα ανταποκριθώ σε αυτήν την αίσθηση πείνας - σε επίπεδο συναισθημάτων και επίπεδο συμπεριφοράς - είναι το κλειδί για το πως θα πορευτώ μετά την ατασθαλεία.
βρε μερρυ, σκιάχτηκα που διάβασα περι εγλημάτων και ποινής :kiss: το παράδειγμα παραπάνω είναι αληθινό, προ ολίγων ημερών έφαγα ένα κομμάτι τούρτα, βγήκα από κέτωση, το επόμενο πρωί πεινούσα, δεν έφαγα τίποτα επεξεργασμένο (αν και ήμουν στο παραπέντε να "λυγίσω") και το απογευματάκι είχε περάσει η πείνα και τώρα ακολουθώ την διατροφή μου κανονικά χωρίς να εκτίσω άλλη ποινή περα από εκείνη την βασανιστική πρωινή πείνα. Αλλά σίγουρα η παρασπονδία με έβγαλε εκτός της ομαλής ορμονικής πορείας που είχα χτίσει με τη διατροφή μου για ένα 24-ωρο περίπου.
εκανα απευθειας μεταφραση του "if you do the crime, you'll do the time" που επειδη μιλαω με αγγλοφωνους, οταν μου μουρμουριζουν που δε μπορουν να φανε σοκολατα/τουρτα/πατατες και τα ορεος τα μπισκοτα (σε πλειοψηφια για αυτα ακουω) ασχετα που τους εξηγω ξανα και ξανα οτι δεν ειναι για παντα, βρηκα οτι αυτη η φραση τους δινει και καταλαβαινουν τη κατασταση.
Αλλα οπως ειπες, (θα σε προσλαβω για μερρυ-μεταφραστρια), τα παραπανω ειναι τα βηματα/εξηγησεις/χημεια σωματος κτλ, που ειναι ασπρο μαυρο.
Το ασπρο-μαυρο, στη περιπτωση με τη τουρτα, ειναι οτι εφαγες τουρτα-βγηκες απο κετωση-πεινασες παραπανω. Διοτι αυτο γινεται.
Ο ψυχολογικος τομεας ειναι, οτι αλλος στη περιπτωση σου μπορει να ενιωθε τη αναγκη να φαει κι αλλη τουρτα/μπισκοτα/μελι/ζαχαρη κτλ, το πρωι που θα νιωσει παραπανω πεινα.
Που δεν εχει σχεση με τη διατροφη, αυτη καθ΄αυτη, εχει να κανει με το τι αποφασιζει και πως μπορει, να το αντιμετωπισει.
Δεν καταλαβαίνω τι βρίσκουν σε αυτά τα oreo και τους ξετρελαίνουν... Ενώ υπάρχουν τα εξαιρετικά Μιράντα τα οποία μάλλον δεν κυκλοφορούν στις χώρες τους παρά μόνο στην Ελλαδάρα μας η οποία ως γνωστόν είναι ευλογημένη.Quote:
εκανα απευθειας μεταφραση του "if you do the crime, you'll do the time" που επειδη μιλαω με αγγλοφωνους, οταν μου μουρμουριζουν που δε μπορουν να φανε σοκολατα/τουρτα/πατατες και τα ορεος τα μπισκοτα (σε πλειοψηφια για αυτα ακουω) ασχετα που τους εξηγω ξανα και ξανα οτι δεν ειναι για παντα, βρηκα οτι αυτη η φραση τους δινει και καταλαβαινουν τη κατασταση.
Μιράντα! Το λες και γεμίζει το στόμα σου! Αυτά είναι μπισκότα... Να τα βουτάς μέσα σε γαλατάκι και να τα παπαριάζεις ώστε να λειώνουν γλυκά γλυκά μέσα στο στόμα... αχ μόνο που το σκέφτηκα είναι σαν να το έφαγα (το πακέτο όχι το μπισκότο) Μια απόλαυση που μόνο με παπάριασμα τσουρεκιού μέσα σε γάλα μπορεί να συγκριθεί...
Κάτω τα oreo!! Ζήτω τα Μιράντα!!
Αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ χχχχχχχχχχχχχχχ τι πληγές ξυνειςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς ςς.
Μην το ξαναπεις αυτο με το τσουρεκακιιιιιιιιιιιιιιιι ιιιιιιιιιιιιιιι.
Καπως ετσι πρεπει να ειναι το πρωινο στον παραδεισο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
μου αρέσει στα oreo ο συνδυασμός αλμυρού/πικρού (μπισκότο) και γλυκού (κρέμα)
δεν είναι δύσκολο να τα φτιάξετε μόνοι σας χωρίς ένα τόνο ζάχαρη
το έχω βάλει στόχο να μάθω να τα φτιάχνω :bouncing: