Αααα με αυτή την έννοια οκ, άλλο το δεν με νοιάζει, κι άλλο το δνε ισχύει :P Εγω νομιζα πως εννοουσες πως δεν θα ίσχυε :-P
Printable View
Αααα με αυτή την έννοια οκ, άλλο το δεν με νοιάζει, κι άλλο το δνε ισχύει :P Εγω νομιζα πως εννοουσες πως δεν θα ίσχυε :-P
Οτι πιθανότατα χρειάζεται για πάντα να κάνουμε λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια στα πρακτικά θέματα της διατροφής και της άσκησης σα (πρώην) παχύσαρκοι δεν αναιρεί τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε στο ψυχολογικό-συναισθηματικό κομμάτι.
Είναι δύο σκελη στα οποία πρέπει να δουλέψουμε, εγώ π.χ. προτίμησα να ξεκινήσω με τα πιο εύκολα θέματα τα οποία τα έχω πια υπό απόλυτο έλεγχο και ξέρω ακριβώς τι γίνεται. Σιγά σιγά προχώρησα στα υπόλοιπα στα οποία κάνω πρόοδο αργή και σταθερή. Κάποιος άλλος μπορεί να διάλεξε άλλο δρόμο, μακροπρόθεσμα μπορεί να αποδειχθεί πιο σωστός, εμένα θα μου ήταν δύσκολο να δουλεύω με τον εαυτό μου χωρίς να βλέπω αποτελέσματα... δεν είμαι ίσως αρκετά δυνατός...
Τέλος, και εδώ απευθύνομαι στη Μαντζουράνα, είναι συντριπτικά μικρή η μειοψηφία των ανθρώπων που δεν απασχολείται ποτέ με το τι θα φάει και δε προσέχει και διατηρείται σε φυσιολογικό βάρος. Προσωπικά δε νομίζω να ξέρω κανέναν. Ας μη πιστεύουμε σε ουτοπίες.
Όλοι μας αυτό παθαίνουμε. Όμως μπορούμε να το αλλάξουμε!Quote:
Originally posted by Tassos67i
Με τις γνώσεις διατροφής που έχω αποκτήσει και την εμπειρία από την εφαρμογή τους πάνω μου, θα διατηρόμουν, απροβλημάτιστα, μοντέλο. Αλλά η ρημάδα η ψυχολογία με γειώνει και με γεμίζει ανασφάλεια.
Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες περί ψυχολόγων στην Ελλάδα.Quote:
Originally posted by Scarllet_D
Κατ αρχας να ξεκαθαρισω πως πιστευω ότι και πολλοί ψυχολόγοι είναι τσαρλατάνοι. Παίρνουν ένα πτυχιο και πάνε και κάνουν θεραπείες....αμ δεν ειναι ετσι τα πραγματα παιδιά. Το εχω ξαναναφέρει, με ενα πτυχιο βγαίνεις ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ψυχικής υγείας, όχι ψυχολόγος. Πρέπει να κάνεις Master για να μπορεις να έχεις τίτλο ψυχολογου, και ειδικά στο Ελλάντα οι πιο πολλοί λένε και ψέματα στις καρτες και ταμπέλες τους ενω είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ για να πάρουν λεφτά. Οποτε σε αυτό μαζί σου.
Όμως, επειδή αυτοι είναι σκάρτοι δεν σημαίνει πως είναι όλοι, ούτε πως οι άλλοι επειδη έχουν τα πτυχία είναι καλύτεροι.
Έχεις διαβάσει βιβλία αυτοβοήθειας;Quote:
Για εμένα, και το τονιζω πως είναι προσωπική άποψη αυτό, τα βιβλία αυτοβοήθειας μπαίνουν στην ίδια κατηγορία με την θρησκεία. Ψέματα για να μας φάνε λεφτά. Απο εκει και πέρα αν σε βοηθάει, σκέψου το ενδεχόμενο μηπως θα μπορουσες να είχες βοηθηθεί και μόνη σου χωρίς να πληρώσεις τόσα λεφτά για τα βιβλία.....
Ναι, υπάρχουν βιβλία που λένε γενικότητες, για αγάπες, λουλούδια και ιστορίες-παραμυθάκια, τα οποία όντως δεν είναι επιστημονικά βιβλία και όντως στην πλειοψηφία των ανθρώπων δεν βοηθάνε.
ΟΜΩΣ υπάρχουν και βιβλία αυτοβοήθειας (ή ψυχολογίας θα έλεγα καλύτερα) τα οποία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα, απλά με πιό απλό λόγο για να τα καταλαβαίνουμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί! Και αυτά πραγματικά βοηθάνε γιατί δεν λένε αερολογίες, αλλά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ θέματα ψυχολογίας.
Σε καταλαβαίνω, γιατί κι εγώ είχα χαμηλά σε εκτίμηση τα βιβλία αυτοβοήθειας, όμως πρόσφατα ανακάλυψα πόσο λάθος είχα.
Σου δίνω ένα λινκ ενός βιβλίου της ψυχολόγου Louise Hay, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις το βιβλίο για να το διαβάσεις, αν έχεις το χρόνο και τη διάθεση να του ρίξεις μια ματιά και να μου πεις την άποψή σου αν είναι βιβλίο της πλάκας.
http://www.scribd.com/doc/169041582/
Ο άνθρωπος που αναφέρω, ο dr Hamer, ήταν η πρώτη μου "επαφή" με όλες αυτές τις ιδέες. Και μάλιστα ήταν διευθυντής σε μεγάλη ογκολογική κλινική της Γερμανίας για πάρα πολλά χρόνια. Όταν άρχισε να συνειδητοποιεί (μελετώντας τους άπειρους ασθενείς του) την σχέση που έχει η ψυχολογία μας με την εκδήλωση του καρκίνου (και ειδικά ανάλογα τον τομέα στον οποίο περνάμε τη στεναχώρια, σε αντίστοιχο όργανο εμφανίζεται η ασθένεια), εξέδωσε τα αποτελέσματά του σε ιατρικό περιοδικό και λίγο καιρό μετά τον απέλυσαν από την θέση του σαν διευθυντή και τον έβγαλαν από τον ιατρικό σύλλογο. Να μην πω περισσότερα, αν θέλεις κι ενδιαφέρεσαι, ψαξ' το.Quote:
Θα τον ψάξω τον άνθρωπο που λες, κυρίως γιατι με ενδιαφέρει να ξέρω για τι πράγματα μιλάω και να μην λέω αερολογίες :)
Αλλά αν θέλεις ψάξε κι εσύ για έρευνες που εχουν γίνει απο μεγάλα πανεπιστημια σχετικά με το θέμα που αναφέρθηκε πιο πάνω!
Η Louise Hay, είναι η δεύτερη από την οποία ακούω τα ίδια πράγματα και μου έκανε εντύπωση, πώς 2 διαφορετικοί άνθρωποι (η Louise και ο dr Hamer) κατέληξαν σε ίδια συμπεράσματα ενώ δεν γνωρίζονταν καν μεταξύ τους, ήταν σε διαφορετικές χώρες του κόσμου και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.
Όσον αφορά τις μελέτες που αναφέρεις, γνωρίζω πολλές από αυτές καθώς έχω περάσει και εγώ από πανεπιστήμιο σε σχετικό με αυτές τομέα. Αυτό που έχω μάθει από την εμπειρία μου είναι να είμαι επιφυλακτική απέναντι σε κάθε είδους έρευνες και μελέτες (ακόμη και του dr Hamer στην αρχή) καθώς σε πολλές περιπτώσεις κρύβονται συμφέροντα από πίσω. Όσον αφορά τον dr Hamer, υπήρξαν 2 στοιχεία που με έκαναν να τον πιστέψω.
1ον και κυριότερον, αυτά που λέει, τα εξηγεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια επιστημονικά με άπειρα παραδείγματα και απεικονίσεις από ασθενείς του. (έχω παρακολουθήσει και ομιλίες του στο ιντερνετ)
2ον, αυτός ο άνθρωπος αυτή τη στιγμή, έχοντας μπει για χρόνια στη φυλακή και (αφού βγήκε), έχοντας επιβιώσει από απόπειρες δολοφονίας εναντίον του (γιατί βεβαίως αυτά που λέει δεν συμφέρουν πολλούς), κρύβεται σε κάποια χώρα του κόσμου χωρίς να αποκαλύπτει πού είναι γιατί φοβάται για τη ζωή του. Άρα μάλλον δεν είχε κάποιο συμφέρον από όλο αυτό, αφού η επιμονή του να αποκαλύψει τα αποτελέσματα των ερευνών του, του έχει δυσκολέψει πάρα πολύ τη ζωή. Επίσης δεν πουλάει κάποιο φάρμακο για να "θησαυρίσει". Λέει το πολύ απλό: ότι αλλάζοντας την ψυχολογία μας και κυρίως απελευθερώνοντας τα παλιά μας μίση και τους θυμούς, γιατρεύουμε το σώμα μας.
Θα επανέλθω μόλις διαβάσω το λινκ που έδωσες :)
Έχει παρουσία στο Ιντερνετ και σοβαρά πιστεύουμε οτι κρύβεται και δε τον βρίσκουν κρατικά και επιστημονικά κατεστημένα που θέλουν να τον δολοφονήσουν; ΟΚ... :)
Πάντως με αυτή τη θεωρία άνθρωποι πνευματικοί, παιδιά, ζώα, απομονωμένες φυλές κ.ο.κ. δε θα έπρεπε να παθαίνουν ποτέ(ή σχεδόν ποτέ) καρκίνο... εκτός αν δε καταλαβαίνω κάτι...
Από τα λίγα που πρόλαβα να κοιτάξω δε με πείθει ούτε κατ'ελάχιστον πάντως, δεν υπάρχει και τπτ στη βιβλιογραφία για περιστατικά απ'όσο καταλαβαίνω. Φάρμακο μπορεί να μη πουλάει, έχει όμως ολόκληρο εκδοτικό οίκο και πριν τον μπουζουριάσουν είχε κλινικές σε όλη την Ευρώπη, όλο και κάτι θα έβγαλε.
Τεσπά, ό,τι θέλει πιστεύει ο καθένας...
Α ναι αυτό ξέχασα να το σχολιάσω!
Ο μόνος τρόπος για να μην βρίσκονται τα ίχνη σου, απο οσο ξερω τουλάχιστον, είναι να μπαίνεις απο Tor, αλλά ο εν λόγο browser δεν μπαίνει σε κοινά site άρα λίγο δυσκολο να κρατά ανωνυμία.... μάλλον για στημένο μου κάνει όλο αυτό για να τραβήξει κι άλλου αναγνώστες!
Όσο για το βιβλίο είδα καλά;; Δεν έχει ΚΑΝ βιβλιογραφία;;; Δεν ξέρω που το βρηκε ο Φιλιπάρας εγώ πάντως βιβλιογραφία δεν βλέπω καν στα περιεχόμενα :S
Δεν το πολύδιάβασα, αλλα μια βιαστική ματιά που έριξα δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα "επιστημονικό"....
Αν ακούστηκε άσχημο να ζητήσω συγνώμη, δεν ήθελα να "παρουσιάσω" κανέναν ώς "κλειστόμυαλο". Απλά ούτε και εμένα μου άρεσε ο σχολιασμός ότι όλα τα βιβλία αυτοβοήθειας είναι "Ψέματα για να μας φάνε λεφτά."Quote:
Κάπου εδώ, λιγο πριν κλείσω το μηνυμα μου, θα ήθελα να εξηγησω πως το δεν έχω διάθεση να επιχειρηματολογησω, στα αυτιά μου όπως και στα αυτια πολλών ακουγεται λίγο άσχημο. Δεν μπορείς να πετάς μια γνώμη και να παρουσιάζεις τον συνομιλητή σου ως κλειστόμυαλο την στιγμη που αρνείσαι να στηρίξεις τα λεγομενά σου.
Φιλικά πάντα :)
Είναι καλό να τα δουλεύουμε και τα δύο ταυτόχρονα (την διατροφή μας και την ψυχολογία μας) γιατί βλέποντας αποτελέσματα μας είναι πιο εύκολο να λύσουμε τα ζητήματα ψυχολογίας. Και εγώ το είδα στην πράξη. Όταν κάνω διατροφή και δεν καταφεύγω με την πρώτη δυσκολία στο φαγητό, τότε έχω νεύρα ή θυμό ή στεναχώρια που εκδηλώνονται περισσότερο από το να τα κατέπνιγα με μεγάλες ποσότητες παχυντικών φαγητών και έτσι γίνεται πιο εύκολο να τα αντιμετωπίσω αυτά τα συναισθήματα.Quote:
Originally posted by filipparas
Οτι πιθανότατα χρειάζεται για πάντα να κάνουμε λίγο μεγαλύτερη προσπάθεια στα πρακτικά θέματα της διατροφής και της άσκησης σα (πρώην) παχύσαρκοι δεν αναιρεί τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε στο ψυχολογικό-συναισθηματικό κομμάτι.
Είναι δύο σκελη στα οποία πρέπει να δουλέψουμε, εγώ π.χ. προτίμησα να ξεκινήσω με τα πιο εύκολα θέματα τα οποία τα έχω πια υπό απόλυτο έλεγχο και ξέρω ακριβώς τι γίνεται. Σιγά σιγά προχώρησα στα υπόλοιπα στα οποία κάνω πρόοδο αργή και σταθερή. Κάποιος άλλος μπορεί να διάλεξε άλλο δρόμο, μακροπρόθεσμα μπορεί να αποδειχθεί πιο σωστός, εμένα θα μου ήταν δύσκολο να δουλεύω με τον εαυτό μου χωρίς να βλέπω αποτελέσματα... δεν είμαι ίσως αρκετά δυνατός...
Τέλος, και εδώ απευθύνομαι στη Μαντζουράνα, είναι συντριπτικά μικρή η μειοψηφία των ανθρώπων που δεν απασχολείται ποτέ με το τι θα φάει και δε προσέχει και διατηρείται σε φυσιολογικό βάρος. Προσωπικά δε νομίζω να ξέρω κανέναν. Ας μη πιστεύουμε σε ουτοπίες.
Και για να πάω στο παράδειγμα που είχα δώσει πριν μερικά posts, μέχρι να δράσει το "αντιπυρετικό" (δηλαδή μέχρι να καταφέρουμε να λύσουμε τα θέματά μας- κάτι που μπορεί να πάρει αρκετό καιρό), καλό είναι να κάνουμε "κρύο ντουζ" (δηλαδή να προσέχουμε αρκετά το τί τρώμε), γιατί αν συνεχίσουμε να έχουμε "υψηλή θερμοκρασία" για πολλές μέρες, μπορεί να πάθουμε βλάβες στο νευρικό μας σύστημα (δηλαδή αν έχουμε υπερβολικά πολλά κιλά για πολύ καιρό μπορεί να κάνουμε ζημιά στον οργανισμό μας). Με δυό λόγια, καλό είναι να γίνονται παράλληλα αυτές οι δυο προσπάθειες, αλλά ο κίνδυνος είναι με το που χάσουμε τα κιλά, μην σταματήσουμε ν' ασχολούμαστε με τα άλυτα θέματά μας, γιατί τότε θα επανέλθουμε στα κιλά με μαθηματική ακρίβεια.
Οι άνθρωποι οι πνευματικοί, τα παιδιά, δεν έχουν στεναχώριες;Quote:
Originally posted by filipparas
Έχει παρουσία στο Ιντερνετ και σοβαρά πιστεύουμε οτι κρύβεται και δε τον βρίσκουν κρατικά και επιστημονικά κατεστημένα που θέλουν να τον δολοφονήσουν; ΟΚ... :)
Πάντως με αυτή τη θεωρία άνθρωποι πνευματικοί, παιδιά, ζώα, απομονωμένες φυλές κ.ο.κ. δε θα έπρεπε να παθαίνουν ποτέ(ή σχεδόν ποτέ) καρκίνο... εκτός αν δε καταλαβαίνω κάτι...
Από τα λίγα που πρόλαβα να κοιτάξω δε με πείθει ούτε κατ'ελάχιστον πάντως, δεν υπάρχει και τπτ στη βιβλιογραφία για περιστατικά απ'όσο καταλαβαίνω. Φάρμακο μπορεί να μη πουλάει, έχει όμως ολόκληρο εκδοτικό οίκο και πριν τον μπουζουριάσουν είχε κλινικές σε όλη την Ευρώπη, όλο και κάτι θα έβγαλε.
Τεσπά, ό,τι θέλει πιστεύει ο καθένας...
Τα ζώα δεν έχουν στρες σε σχέση με την κυριαρχία στον χώρο τους ή με τα μικρά τους όταν κινδυνεύουν από άλλα ζώα;
Εξηγεί με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια πολλά από αυτά που η κλασσική ιατρική χαρακτηρίζει "θέμα τύχης".
Σίγουρα όμως, ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει.
Προφανώς και δεν μπαίνει ο ίδιος στο ίντερνετ, αλλά αντί γι' αυτόν, τα παιδιά του και οι επιστήμονες που πιστεύουν σ' αυτόν και συνεργάζονται μαζί του.Quote:
Α ναι αυτό ξέχασα να το σχολιάσω!
Ο μόνος τρόπος για να μην βρίσκονται τα ίχνη σου, απο οσο ξερω τουλάχιστον, είναι να μπαίνεις απο Tor, αλλά ο εν λόγο browser δεν μπαίνει σε κοινά site άρα λίγο δυσκολο να κρατά ανωνυμία.... μάλλον για στημένο μου κάνει όλο αυτό για να τραβήξει κι άλλου αναγνώστες!
Όσο για το βιβλίο είδα καλά;; Δεν έχει ΚΑΝ βιβλιογραφία;;; Δεν ξέρω που το βρηκε ο Φιλιπάρας εγώ πάντως βιβλιογραφία δεν βλέπω καν στα περιεχόμενα :S
Δεν το πολύδιάβασα, αλλα μια βιαστική ματιά που έριξα δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα "επιστημονικό"....
Το βιβλίο της Louise δεν είναι επιστημονικό με την έννοια να απευθύνεται σε επιστήμονες (άλλωστε δεν θα ήταν βιβλίο αυτοβοήθειας, αλλά επιστημονικό δοκίμιο). Αντίθετα, απευθύνεται στο ευρύ κοινό και λέει αλήθειες που τις αποδεικνύει.
Όπως και να 'χει καλύτερα να μην συνεχίσουμε το θέμα αυτό καθώς βλέπω ότι το αντιμετωπίζετε σαν φαιδρό.
Καταλήγουμε στο "ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει".
Εγώ αναφέρθηκα σ' αυτά τα θέματα μόνο με πρόθεση να βοηθήσω (άλλωστε δεν έχω να κερδίσω κάτι). Ήθελα να μοιραστώ μια τεράστια για μένα ανακάλυψη.
Ακόμα και αν διαφωνούμε,
από το μεσημέρι που έχει ξεκινήσει αυτή η συζήτηση σ' αυτό εδώ το θέμα,
απασχολήθηκα αρκετή ώρα στο να γράψω την άποψή μου και να απαντήσω,
αυτήν την Κυριακάτικη ημέρα που λόγω έλλειψης άλλης ασχολίας θα προσφερόταν για υπερφαγικά...
...και έτσι κατάφερα να ακολουθήσω σωστά την διατροφή μου σήμερα!
Ίσως και μόνο γι' αυτό να άξιζε που κάναμε αυτήν τη συζήτηση.
Και καλύτερα εδώ που τα λέμε που διαφωνήσαμε, γιατί αλλιώς η συζήτηση θα ήταν σύντομη και δεν θα γέμιζα ένα μέρος του απογεύματός μου γράφοντας, αλλά ίσως μπαίνοντας σε πειρασμούς!
:smilegrin:
Σκαρλετ εχεις μηνυμα (προσπαθω τουλαχιστον!)
Ναι ναι ήρθε ^_^
Το διαβασα και το πρωτο και το δευτερο μερος και μου αρεσε πολυ!Χαιρομαι γιατι εχω κανει τη μιση δουλεια οπως προτεινει στο βιβλιο,ξεκινησα και αλλαξα τελειως τη διατροφη μου με υγιεινες επιλογες και γυμναζομαι,τωρα μενει το δυσκολοτερο μερος της ψυχολογιας αλλα το παλευω.Quote:
Originally posted by Μαντζουράνα
Σου δίνω ένα λινκ ενός βιβλίου της ψυχολόγου Louise Hay, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις το βιβλίο για να το διαβάσεις, αν έχεις το χρόνο και τη διάθεση να του ρίξεις μια ματιά και να μου πεις την άποψή σου αν είναι βιβλίο της πλάκας.
http://www.scribd.com/doc/169041582/
Αν εχεις και καποιο αλλο βιβλιο που θεωρεις αξιολογο θα ηθελα να μου πεις:thumbup:
Χαίρομαι πραγματικά που σε βοήθησε!!!Quote:
Originally posted by forty
Το διαβασα και το πρωτο και το δευτερο μερος και μου αρεσε πολυ!Χαιρομαι γιατι εχω κανει τη μιση δουλεια οπως προτεινει στο βιβλιο,ξεκινησα και αλλαξα τελειως τη διατροφη μου με υγιεινες επιλογες και γυμναζομαι,τωρα μενει το δυσκολοτερο μερος της ψυχολογιας αλλα το παλευω.
Αν εχεις και καποιο αλλο βιβλιο που θεωρεις αξιολογο θα ηθελα να μου πεις:thumbup:
Για μένα, αυτά που λέει ήταν μεγάλη ανακάλυψη! Νόμιζα ότι δεν θα μπορέσω να ξεφύγω ποτέ από την λύσσα μου για φαγητό και γλυκά, αλλά συνειδητοποίησα ότι φυσικά και φεύγει όλο αυτό, αρκεί βεβαίως να έχει κανείς τη δύναμη να λύσει τα θέματά του.
Όσο για άλλα βιβλία, επειδή δημιουργήθηκε ένα θεματάκι γιατί κάποιοι ενοχλήθηκαν (πιστεύοντας ότι κάνω διαφήμιση - έλεος δηλαδή!), θα σου στείλω u2u το βραδάκι γιατί τώρα πρέπει να φύγω!
Καλή συνέχεια! ;)
Σ'ευχαριστω πολυ!οταν μου στειλεις u2u γραψτο μου εδω γιατι παλιοτερα ειχα προβλημα και δεν τα επαιρνα,να ξερω οτι εστειλες και αν δεν ερθει να στο πω
Καλησπέρα!Quote:
Originally posted by forty
Σ'ευχαριστω πολυ!οταν μου στειλεις u2u γραψτο μου εδω γιατι παλιοτερα ειχα προβλημα και δεν τα επαιρνα,να ξερω οτι εστειλες και αν δεν ερθει να στο πω
Το 'στειλα μόλις! :thumbup:
καλησπέρα! εχω κάποια νέα και είπα να τα γράψω εδώ για να μην φορτωνω αλλα θέματα . Απευθύνθηκα σε ενδοκρινολογο τελικά για να ψάξω το θέμα με τον θηρεοειδη μου. Υποθυρεοειδισμός λοιπόν! Της πηγα τις εξετάσεις που είχα κάνει , με εξέτασε κιόλας αυτή και αφού μιλήσαμε της είπα μερικά πράματα (και κυρίως στο θέμα του ότι κάνω δίαιτα/γυμναστική και ΔΕΝ ΧΑΝΩ) κλπ μου έδωσε ένα χαπι να περνω κάθε πρωί και θα με ξαναδεί το πασχα. Πηγα και στον γυναικολόγο . Οι πολυκυστικες μου είναι σε έξαρση , ακόμη και πριν μιλησει ο ίδιος το κατάλαβα από μόνη μου στον υπερηχο , ήταν σαν καρουμπαλα :starhit: με έβαλε να κάνω περαιτέρω ορμονολογικες εξετάσεις τις οποίες έκανα σήμερα και περιμένω αποτελέσματα . Επίσης μου είπε να κάνω και καμπύλη ζαχαρου , πράγμα που με ανησυχεί αρκετά γιατί στην οικογένεια υπάρχει χοντρό ιστορικό διαβήτη και δεν εχω κάνει πότε αυτην την εξέταση . Δευτέρα-Τρίτη θα παω διαιτολόγο να της πω τα καθέκαστα .
με λίγα λόγια ... απ όλα έχει ο μπαξες !
Πωπω...περαστικα εύχομαι να είναι όλα!!! Καλό κουράγιο και μην τα παρατάς!!
ελπιζω να πανε ολα καλα. κουραγιο και καλη διαθεση, ε? ;)
εντάξει μωρέ καλή διάθεση εχω , φτανει που τα ανακάλυψα και θα τα παλεψω . Απ όσο μου λένε οι γιατροί αν ρυθμιστούν αυτα και αν δεν προκύψει και τίποτα άλλο στο μεταξύ θα συνεχίσω να χανω όπως πρέπει ... απλά χρειάζομαι ένα γενικό setup :bigsmile:
καλησπερες ! χθες τελικά έκανα την καμπύλη σακχάρου . Τα αποτελέσματα δεν ήταν πλήρως φυσιολογικά . Η εξέταση , για όσους δεν ξέρουν , είναι η εξής . Στην αρχή μου μέτρησαν σακχαρο όσο ήμουν νηστικη. Μετά ήπια 1 ποτήρι (!) γλυκοζη με νερό (η απόλυτη αηδία παιδιά , σε κάθε γουλιά ήθελα να τα βγαλω!) και μετά σε ξαναμετρανε 3 φορές ανά μια ώρα . Η πρώτη μέτρηση νηστικη έδειξε 90 , φυσιολογικο. Η δεύτερη 97. Η τρίτη 96 και η τεταρτη 75 . Τις έδειξα σε ένα γιατρό γνωστό της μάνας.μου που έτυχε να ρθει σπίτι χθες , θεωροντας ότι είναι πολύ καλές και με γειωσε άσχημα. Θεώρησε ότι στην δεύτερη μέτρηση δεν ανέβασα αρκετό σακχαρο που δείχνει τάση προς υπογλυκαιμια . Σύμφωνα με αυτόν στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό είναι 1 στάδιο πριν αρχίσει κανείς να κάνει υπεργλυκαιμιες . Δηλαδή σακχαρο . Μετά μιλήσαμε (τηλεφωνικά) με το διαβητολογο της γιαγιάς μου ο οποίος είπε επίσης ότι αυτές οι τιμές δείχνουν όντως μια μικρή προδιάθεση αλλά τίποτα ιδιαίτερα ανησυχητικό . Απλώς να μετραω σακχαρο που και που και να κάνω και μια εξέταση γλυκοζηλιωμενης σε κάποια φάση . Και φυσικά να συνεχίσω ότι κάνω με δίαιτα/γυμναστική και να χάσω όσα περισσότερα κιλά μπορώ . Αυτα τα ολίγα και τρομακτικα...
μακάρι! στην οικογένεια υπάρχει σεβαστό ιστορικό διαβήτη και επειδή την εχω ζήσει την ασθένεια αυτή και τις συνέπειες της "απ τα μέσα" , την τρεμω. Θα μου πεις "και τι έκανες για να την αποφύγεις;" μαλακιζομουν θα σου πω. Απλώς ελπίζω να άλλαξα μυαλα νωρίς και να μην ισχύσει αυτό που λένε ότι "οι μαλακίες πληρώνονται" ...