Quote:
Originally posted by lessing
Aρχισα κ γω τις τριαδες-δυαδες.
ΤΡΙΑΔΕς:3 ειδη τροφων
δυαδες:2 ειδη τροφων
Η ΘΕΩΡΙΑ:οταν στο πιατο μας εχουμε 3 ειδη τροφης αποτελουμενη απο 1)σαλατα 2)πρωτεινη 3)αμυλο ολικης αλεσεως η τριαδα αυτη βοηθαει στο να παρουμε τα απαραιτητα στοιχεια κ να νιωσουμε κορεσμο.Ετσι τα 3 βασικα γευματα πρωινο-μεσημεριανο-βραδυνο μπορουν να αποτελουνται π.χ.πρωι:Βρωμη(αμυλο),γαλα η γιαουρτι(πρωτεινη)κ φρουτα(φρεσκο οπως σαλατα)
Μεσημερι:Πρωτεινη-Αυγο η ψαρι η κρεας η συνδυασμος οσπριου με τυρι (αρα πρωτεινη)-Σαλατα-Αμυλο(μαυρο ρυζι η μακαρονια η μαυρο ψωμι)Οι τριαδες λοιπον ειναι καλο να τρωγονται ανα 5 η 6 ωρες Βραδυ:κατι αναλογο με το μεσημερι η το βραδυ.
Παμε τωρα στις δυαδες:Για να μην πειναμε κ να αισθανομαστε ευεξια ειναι χρησιμο να περνουμε απο τα γευματα μας ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ.Ο εγκεφαλος τρεφεται με γλυκοζη.Αν λοιπον στο ενδιαμεσο των 6 ωρων καθε 3 ωρες ταισουμε τον οργανισμο μας με ενα σνακ (δυαδα)αφενος ''ξεγελαμε''τον οργανισμο για να μη νοιωθει στερηση,αφετερου διατηρουμε τα επιπεδα ζακχαρου σταθερα κ νοιωθουμε κορεσμο.Αυτα τα σνακ οι δυαδες μπορει να ειναι:ενα φρουτο φρεσκο η ξερο με μια χουφτα ξηρους καρπους/μια μπαρα δημητριακων/λιγο παστελι με ενα δαμασκηνο/μπισκοτα digestive ολικης με ενα φρουτακι/κρισπιες ολικης κ.λ.π.Μη φανταστεις οτι ειναι δυσκολο γιατι μπαρες δημητριακων βρισκεις σε ολα τα περιπτερα.Εγω περνω μαζι μου σε μια τσεπη τυλιγμενα σε αλουμινοχαρτο 2 δαμασκηνα κ λιγα αμυγδαλα.Και η τελευταια μου ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ:Μασαω αργα-εχει μεγαλη σημασια.
Μεριδες:Ενωνοντας τον αντιχειρα με τον δειχτη -κ τα 2 χερια-κανεις ενα περιπου στρογγυλο σχημα.Αυτη ειναι η μεριδα σου του κρεατος.Ενωνοντας τον αντιχειρα με τον παραμεσο, του ψαριου.Η σαλατα ειναι οση θελεις το τυρι οσο 3 δαχτυλα ενωμενα κ το αμυλο ενα φλυτζανι .Αυταααα!:starhit: