-
τωρα ειδα οτι γραψατε στο δικο μου ποστ,σας απαντησα κ στο αλλο με τις πολ/κες .αυτη η διαιτα που θες να μου ποσταρεις εχει σχεση με πολυκυστικες?αν ναι σε παρακαλω πολυ την θελω .μου ειχε δωσει ο γιατρος γκουκοφαιζ για την ινσουλινοαντισταση και μου ειπε θα εφτιαχνε κ τον κυκλο μου αλλα δυστυχως δεν το αντεχει το στομαχι μου κ επρεπε να το κοψω
-
σημερα καφε ,τοστ
2 καλαμακια χοιρινο
μιση ντοματα/3 φυλλα μαρουλι με λαδι ξυδι κ 1 φετα ασπρο ψωμι
δεν εφαγα μηλο στο ενδιαμεσο για να το φαω αν χρειστει το απογευμα που με πιανει τρελα ).
καφε
-
καφες=100*2=200
τουστ=300
χοιρινα καλαμακια 180*2=360
σαλατα=35(ντοματα) +5(φυλλα μαρουλι)+8(πιπερια)+150(1 κουτ λαδι)=198
μεχρι εδω 1058 μεχρι το μεσημεριιιιι
-
ααα κ ψωμι=80 αρα 1138.κλαψ
-
όχι δεν είναι για πολυκυστικές. αλλά θα την ποστάρω για να πάρεις μια ιδέα τι σημαίνουν 1600 θερμίδες
Πρωινό
1φλ γάλα 1,5% (240ml)
1/2 φλ δημητριακά ολικής άλεσης ή 2 φρυγανιές ολικής.
Δεκατιανό
2 μέτρια φρόυτα
Μεσημεριανό
1η επιλογή
90γρ ψάρι ή κοτόπουλο ή άπαχο κρέας (90 γραμμάρια να ζυγίζει μαγειρεμένο)
σαλάτα άφθονη ωμή ή βραστή με 2κουταλιές του γλυκού λάδι
1 φλ ζυμαρικά ή 2 μικρές πατάτες ή 2/3 φλ ρύζι (και αυτά τα μετράμε μαγειρεμένα) ή 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως ή σικάλεως (60γρ δλδ)
2η επιλογή
1φλ όσπρια (μαγειρεμένα)
60γρ τυρί χαμηλό σε λιπαρά
1 φέτα ψωμί ολικής ή σικάλεως (30γρ)
σαλάτα άφθονη ωμή ή βραστή με 2κουταλιές του γλυκού λάδι
3η επιλογή
1 μερίδα λαδερά
90γρ τυρί χαμηλό σε λιπαρά (όσο 2 σπιρτόκουτα σαν μέγεθος/ποσότητα)
2 φέτες ψωμί ολικής ή σικάλεως (60γρ)
απογευμτινό
2 μέτρια φρούτα
βραδινό. όποια επιλογή θες από τα μεσημεριανά
προ ύπνου (δεν είναι απαραίτητο)
1 ποτήρι γάλα
διάφορες σημειώσεις
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι = 4 μερίδες
1 κουταλιά σούπας λάδι = 1 μερίδα (οπότε στο μαγείρεμα προσθέτεις τόσο λάδι όσες είναι οι μερίδες)
1,5 - 2 lt νερό απαραίτητα.
τώρα επειδή πίνεις καφέ θα μπορούσες να αφαιρέσεις 1 φρούτο από δεκατιανό και απογευματινό για να ισοφαρίσεις τις θερμίδες.
α και το γάλα στον καφέ ακυρώνει ότι θρεπτικά συστατικά έχει να σου δώσει δυστυχώς.
απλά για να σου δώσω μια εικόνα περί θερμίδων στην έδωσα ε, δεν λέω ότι σου ταιριάζει κιόλας.
-
είναι πολύ παρόμοια με την δίαιτα της πέννυς αυτή. κάνε μια από τις δύο. όποια βλέπεις οτι σε βολεύει
-
σας ευχαριστω πολυ κουκλες να'στε καλα .τα οσπρια εσεις τα μετρατε με το φλιτζανι?κ μετα προσθετε και λιγο ζουμακι?η οχι ?ζουμι δεν εχει ..πχ στα ρεβυθια η εννοειται εσεις 1 φλιτζανι μαζι με το ζουμι?χαζη ερωτηση αλλα προφανως κατι δεν κανω καλα κ προσπαθω να βρω τι.
εσεις τι κανετε ?πως τα πατε?
-
καλησπέρα κορίτσια και από μένα!
μετά από πολλή σκέψη και άπειρο φαγητό αποφάσισα να ξεκινήσω δίαιτα σήμερα... τα τελευταία 2 χρόνια λόγω διάφορων προβλημάτων πήρα 20 κιλά... η διατροφή μου είναι:
Πρωί: ένα τοστ με γαλοπούλα
Μεσημέρι: σαλάτα με κρέας ή σαλάτα με τόνο
Απόγευμα: φρούτο
Βράδυ: γιαούρτι ή σαλάτα ή τοστ με γαλοπούλα
Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να αποφύγω το απόγευμα τον φρεντο (μέτριο) και ένα κομματάκι κεικ ή μπισκότο ή έστω κάτι γλυκό!!!
Ξεκινάω αύριο γυμναστήριο... διάδρομο-περπάτημα 1 ώρα την ημέρα!
Η αρχή το ήμισυ του παντώς!!! :bouncy:
-
ναι όντως γάλα με καφέ κακό για το στομάχι εκτός από το οτι ακυρώνει τις ουσίες.
προτίμησε ένα καφέ μέτριο και όχι με άδειο στομάχι ,ιδανικά ελληνικό κ όχι εσπρεσσακι. ξέρω κεγώ αγαπώ καπουτσίνο.
-
tami εγώ βάζω 2 κουτάλες φαγητό. κουτάλα σούπας εννοώ. τώρα δν ξέρω τι κουτάλα έχεις. εμένα έχει χωρητικότητα κάτι λιγότερο από φλιτζάνι.
μπορείς να πάρεις ένα φλυτζάνι του τσαγιού κ να μετράς. 1,5 με 2 είναι περίπου το σωστό.
αυτά είναι υπερβολές πάντως μην αγχώνεσαι κ τόσο για τέτοιες λεπτομέρειες. εκτός κ αν τρως μισή κατσαρόλα. εκεί κλέβεις.
nelli καλό θα ήταν να προσθέσεις φρούτα στην διατροφή σου όπως κ λαδερά κ όσπρια.δες την διατροφή που έχει βάλει από πάνω η Purple. μου φαίνεται πολύ ισορροπημένη
-
μπορείς να πάρεις ένα φλυτζάνι του τσαγιού κ να μετράς. 1,5 με 2 είναι περίπου το σωστό.
αυτά είναι υπερβολές πάντως μην αγχώνεσαι κ τόσο για τέτοιες λεπτομέρειες. εκτός κ αν τρως μισή κατσαρόλα. εκεί κλέβεις.
χαχα φανταζεσαι ?σαν το σιριαλ τι εφαγα ενα ολοκληρο φρουτακι
τι φρουτακι? 1 καρπουζι χιχ χι.
οχι οχι αληθεια ψαχνω να βρω τι κανω λαθος.γι'αυτο σας τα λεω .ο καπουτσινο ειναι εθισμος τελος .
-
πίνε καπουτσίνο κ κλάιν κ εγώ πίνω.προσπάθησε να μην τον πίνεις με άδειο στομάχι. εγώ πίνω δύο την μέρα. ή έναν καπουτσίνο κ έναν μέτριο καφέ. μην μετράς καν τις θερμίδες γιαυτό. ακολούθα πιστά την δίαιτα της πένυς η της purple κ πιες κ δύο καπουτσίνο την μέρα. κ θα τα πας μια χαρά
-
-
ευχαριστώ για τις συμβουλές σας κορίτσια!
tami πιστεύω ότι παίζουν ρόλο και οι συνδυασμοί τροφίμων για το επιθυμητό αποτέλεσμα... τα μόνα όσπρια που τρώω είναι φακές και αυτές κολλάνε τον μεταβολισμό μου γι αυτό αποφεύγω να τις καταναλώνω... επίσης αν έχεις κολλήσει στα ίδια κιλά ένα καλό τρικ που σε μένα πάντα απέδιδε είναι σαλάτα-κοτόπουλο-βραστό αυγό για δύο μέρες και αμέσως ξεκολλούσε η ζυγαριά... ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός... ο υποσιτισμός σίγουρα δεν είναι λύση... η έλλειψη άσκησης επίσης επιδεινώνει την κατάσταση...
σκέφτομαι να αντικαταστήσω τον φρέντο με ελληνικό ή τουλάχιστον να μην πίνω κάθε μέρα (αν και είναι εξάρτηση πλέον!!!)
σημασία έχει να κρατήσουμε μια φυσιολογική διατροφή με άσκηση για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να απελπιστούμε!
-
νελλη μου εγω ειμαι κοντα στις 1600 κ θερμιδες καθε μερα ,οτι κ ν ακανω δεν εχω καταφερει να κατεβω οποτε δεν παιζει υποσιτισμος (χι χι αλοιμονο).εχω κολλησει σιγουρα προσπαθω να καταλαβω το λαθος .θα το βρω δεν αγχωνομαι το βλεπω χαλαρα.προσπαθω να πηγαινω περαπτημα ,πηγα σημερα το πρωι.βεβαια ακομα μονο 30-40 λεπτα αντεχω αλλα παω ,εστω τοσο εστω ανα μια μερα ,σηκωθηκα απο τον καναπε που ειχα κολλησει πανω ,καφε δεν αλλαζω ,αρνουμαι .οταν ερθει η ωρα θα τον κοψω .
αφου παρατηρησες κατι τετοιο ναι να τα αποφευγεις τα φαγητα που σε κολλανε ,εσυ ποσο χρονων εισαι?τωρα ξεκινησες την προσπαθεια σου ?
-
έχω 1,75 ύψος και είμαι 30 χρονών... ναι τώρα πήρα την απόφαση και ξεκίνησα αλλά όλοι έχουμε εμπειρίες από δίαιτες που έχουμε κάνει κατά καιρούς... ο συνδυασμός των τροφών πιστεύω ότι γενικά μπλοκάρει ή όχι τον οργανισμό, όπως και το άγχος της απώλειας των κιλών! θερμίδες δεν μετράω, πάνω-κάτω υπολογίζω ημερησίως να παίρνω γύρω στις 1500 αλλά να βγαίνει αρνητικό ισοζύγιο δλδ να καίω περισσότερες θερμίδες από αυτές που προσλαμβάνω... και παλιότερα που έκανα δίαιτα αυτός ο τρόπος λειτούργησε... νομίζω η ανυπομονησία είναι που μας τα χαλάει όλα! εκεί βρίσκεται ίσως το κλειδί της επιτυχίας στην απώλεια των κιλών... στην επιμονή!
-
1,75 ?καλα μονο εγω εχω μεινει ταπα?εσυ εισαι γυναικαρα ,λοιπον βλεπω εχεις πιασει το νοημα με θερμιδες ,καυσεις και τα λοιπα κ αφου εχει δουλεψει το συστημα και παλιοτερα με λιγη υπομονη θα φτασεις τον στοχο σου.
εγω μολις εφαγα ομελετα με πατατες και τυρι τα κοιταξα στο θερμιδομετρητη και επαθα γλαυκωμα κ καταρακτη μαζι 470 + 430 =900!!
-
1130 μεχρι μεσημερι + 130 το μηλο + 900 =2168
merrrrryyyyy chriiistmmmmasssss
γκντουπ
-
καλέ δν είναι υπερβολικά.θερμίδες συντήρησης είναι!ρελαξ.μονο με το άγχος προσθέτεις θερμίδες
-
σουτττττ μην μου μιλας ειμαι λιποθυμη τωρα...
παντως δεν αγχωνομαι..δυστυχως..αλλιως ισως κ να ηταν αλλιως τα πραγματα ...επιασαν κανονικα οι ζεστες ε? ωραια να αρχισουμε τα μπανακια ,βεβαια να ζεσταθει κι αλλο η θαλασσα ,αντε ανυπομονω !!
εσυ τι νεα?
-
Μην μιλάτε για μπανάκια, θα τρελαθώωωωω :P
Όσο για τις 2000κάτι θερμίδες, δεν ξέρω το ύψος σου αλλά ούτε κι εμένα μου ακούγεται κάτι τραγικο :) Εγώ στο παρελθόν κατέβαζα κάτι 4000 την μέρα ΧΔ Μην αγχώνεσαι λοιπόν, οι 2000 είναι μέσα στο πρόγραμμα :) Καλή συνέχεια!!
-
sorry τωρα ειδα σκαρλετ το μνμ ,1.60 ειμαι .σου αρεσουν κ σενα τα μπανακια ε? θα παρω καινουργιο τανκινι φετος το παλιο δεν μου κανει.
-
Ε και πάλι, δεν είναι κάτι τραγικο οι 2000, μην το σκέφτεσαι κι απλά συνέχισε :)
Αχ τα λατρεύω....κι όσο σκέφτομαι πως φέτος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα ξαναπάω παραλία άνετα χωρίς να ντρέπομαι κλπ τρελαινομαίιιιιι *_*
Ούτε εμένα μου έκανε το περσινό μου, αλλά μου έκανε ένα που είχα πάρει πριν καμιά τετραετία :D
-
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΥΚΛΑΡΕΣ!
σήμερα είδα το δύο μπροστά(72,8)
ου-α-ου!
άντε να δω κ το 6 (60+) και μετά τελείωσα ας πεθάνω(Θεός να με φυλάει). ο σκοπός της ζωης μου επετευχθει ,αυτό ήρθα να καταφέρω σε αυτή την ζωή, άντε γεια κ χαρά κ αέρα στα πανιά.
τώρα είμαι λίγο εκτός θέματος, το θέμα μας είναι η στήριξη της τάμι κ γενικώς αλληλοστήριξη. τάμι υπσχέθηκες από παρασκευή θα αρχίσεις διατροφή. τώρα κ στην συντήρηση να μείνεις καλά είσαι.
ναι πολύ ζέστη! αλλά βρέχει συχνά πυκνά
-
Βρέχει;;; Που καλέ;; Ο_ο''
-
χθες στην σαλόνικα. κ τώρα μέσα στα σπίτια ειναι σαν θερμοκήπιο κ έξω φυσάει
-
μανταμ σου σου ->ναι την παρασκευη ξεκιναω οπως υποσχεθηκα.μπραβο !!!τι ωραια νουμερο ποσα χρονια εχω να το δω σου ευχομαι συντομα να δεις και το 6.μπραβο!!
σκαρλετ->χαιρομαι που φετος θα ευχαριστηθεις τα μπανακια σου ,καταλαβαινω τι λες ,θα σας πω κατι αστειο ,νομιζω περισι παω με συζυγο για μπανιο ,πανω στο λοφακι εχει ντουζιερα ν αξεπλενεις τα αλατια ,οποτε πηγα η χριστιανη γιατι με τα αλατια ζεσταινομαι ακομα περισσοτερο ,πεφτει το νερο επανω δεν ξερω αλλα εγω φαντασιονομαι οτι ολοι λαχταρουν την κορμαρα μου και ανοιγω τα ματακια μου και μπροστα μου ειναι μια κοπελα 2μετρη με τελειο προσωπο κορμι ,με ενα μαγιω ισα ισα να καλυπτει τα επιμαχα σημεια με καταπληκτιο μαυρισμα χωρις ιχνος κυτταριτιδας,ραγαδας ,ελλατωματος κ εγω εκει διπλα ενα μετρο και ενα μιλκο σαν μπαμπουσκα με μαγιω ,ενταξει ηταν πολυ αστειο γελαγα για κανενα μισαωρο
-
μανταμ σου σου για καποιο λογο δεν με αφηνει να απαντησω στο αλλο ποστ.δυστυχως δεν εκανα αιματολογικη ,πλεον οι γιατροι του ικα σε στελνουν ο ενας στον αλλον...χολιστερινη εχω,τα υπολοιπα νορμαλ.πριν 2 χρονια
-
συγχαρητήρια μαντάμ σου σου!!! άντε και σύντομα 60+!!! σε πόσο καιρό έχασες 5 κιλά?
scarlett... απλώς ουάου με την απώλεια κιλών σου... μπράβοοοοο!!!!!!! το φετινό καλοκαίρι θα είναι εντελώς διαφορετικό για σένα!
tami... συμφωνώ με την μαντάμ σου σου και στην συντήρηση να μείνεις είναι ένα αποτέλεσμα από το να τα παρατήσεις τελείως και να αρχίσεις να βάζεις κιλά... προσπάθεια-επιμονή-υπομονή και θα δεις αποτελέσματα αργά ή γρήγορα... πάντως αν για πολύ καιρό έχεις κολλήσει στα ίδια κιλά καλό θα ήταν να κάνεις εξετάσεις... π.χ. εγώ εμφάνισα υποθυρεοειδισμό στα 23 και ενώ έπαιρνα κανονικά την αγωγή μου για κάποιους λόγους το σύστημα αποδιοργανώθηκε, πήρα κιλά και άλλαξα αγωγή... αν δεν σαβουρώνεις και ασκείσαι δεν γίνεται να μην χάνεις και να κολλάς πολύ καιρό (μήνα-μήνες δλδ) εκτός αν υπάρχει πρόβλημα υγείας και τότε πρέπει να ενεργοποιηθείς και να το ψάξεις. Δυστυχώς η ψυχολογία μας είναι αυτή που επηρεάζει και το σώμα μας!
άντε κορίτσια να πάμε παραλία φέτος με ανανεωμένη διάθεση και εμφάνιση!
σήμερα έφτιαξα μπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά και έβαλα διάφορα καρυκεύματα που πουλάνε μικρά μαγαζάκια, έτσι να νοστιμίζουν τα φαγητά μας και να μην είναι άνοστα και βραστά... επίσης επειδή γενικώς δεν τρώω πολλά φρούτα αγόρασα αποξηραμένα, έτσι υπάρχουν πάντα στο σπίτι και δεν χαλάνε... βέβαια δεν ξέρω αν έχουν τις ίδιες βιταμίνες... πρόσθετη ζάχαρη πάντως δεν έχουν.
-
ευχαριστώ nelli. για να κατέβω από το 78 στα 76 μου πήρε έναν αιώνα. για να πάω από τα 76 στα 73 έκανα δυο με τρεις εβδομάδες δν είμαι σίγουρη ακριβώς.
-
nelli καλησπερα ,οντςω με τα καρυκευματα τα φαγητα αποκτουν αλλη γευση .δεν προκειται να τα παρατησω .αποκλειεται.το εχω παρει αποφαση και θα συνεχισω μεχρι να πετυχω το στοχο μου .αυτο με το θυροειδη που λες το τσεκαρα το προηγουμενο μηνα και ειχα αναγκη απο μεγαλυτερη δοσολογια και εχω ξεκινησει την τροποποποιημενη αγωγη.οι αποριες μου εχουν να κανουν σε σχεση με αυτα που σαβουριαζα πριν με τωρα,επειδη ειναι η μερα με την νυχτα γι'αυτο απορω αλλα δεν με κανει ουτε να θελω να τα παρατησω ουτε τιποτα .θα επιμενω μεχρι να τα καταφερω ,περισσοτερο για παρεα τα μοιραζομαι μαζι σας ,κουβεντα να γινεται.
ανεφερες στο ποστ για τα αποξηραμενα φρουτα κ αν εχουν βιταμινες και εγω την ιδια απορια εχω αλλα οχι για τα ποξηραμενα αλλα για τα φαγητα που βαζουμε στην καταψυξη ,εχουν μετα βιταμινες ?ξερει κανεις ?ζεσταινομαι
-
σημερα τοστ με τυρι,2 καφεδακια ,1 πιτα απο σουβλακι 2 φετες τυρι του τοστ (δυστυχως ξεχαστηκα στο ιντερνετ και το φαγητο δεν ηταν ετοιμο στην ωρα του)2 καλαμακια χοιρινο ,1 μπανανα ,2 σοκολατακια του πρεσβη
-
ξεχασες να φας φρουτα κ σαλατα κοπελιαααα...
-
tami... θα σε συμβούλευα όπως βλέπω αυτά που τρως, να τα κάνεις περισσότερο υγιεινά... δλδ η πίτα από το σουβλάκι να είναι σικάλεως και το καλαμάκι να είναι κοτόπουλο... με άλλα λόγια από όπου μπορείς να γλιτώσεις θερμίδες προσπάθησέ το έτσι μπαίνεις και άθελα σου στο τρυπάκι της δίαιτας... και σου γίνεται συνήθεια η υγιεινή διατροφή.
επίσης κορίτσια είχα παρατηρήσει στο παρελθόν σε μένα ότι αν φάω πρωτείνη το βράδυ δλδ κρέας ή αυγό δεν έχανα γραμμάριο...
τα αποξηραμένα φρούτα με βοήθησαν να αντικαταστήσω το απογευματινό γλυκό και μια καλή ιδέα για σαλάτα είναι τα κολοκύθια βραστά... βαρέθηκα συνέχεια μαρούλι-ρόκα.
-
Κορίτσια σχετικά με τα λεγόμενα ολικής άλεσης: σε θερμίδες δεν έχουν μεγάλη διαφορά από τα ραφιναρισμένα άλευρα, οι διαιτολόγοι - διατροφολόγοι προτείνουν τα ολικής άλεσης επειδή δημιουργούν κορεσμό αλλά κι επειδή βοηθάνε το έντερο να είναι πιο λειτουργικό.
Βασικά όταν κάποτε πήγαινα σε διαιτολόγο δεν μου είχε αποκλείσει καμιά τροφή, μου πρότεινε μόνο ολικής άλεσης όταν κάποια στιγμή αντιμετώπισα δυσκοιλιότητα.
Αν θες για παράδειγμα να φας πίτα γύρο, ζήτα να σου ψήσουν την πίτα στα κάρβουνα αλάδωτη. Λίπος θα πάρει από το κρέας.
Πληροφοριακά: ο γύρος κοτόπουλο περιέχει και πετσούλα κανονικά, ίσως και το σουβλάκι, γι' αυτό να το κοιτάτε πριν φάτε την μπουκίτσα. Προσωπικά όταν από διατροφική επιλογή επέλεγα κοτόπουλο και είδα ότι είχε πέτσες, τελικά προτίμησα να τρώω χοιρινό που το λίπος του είναι γευστικά πιο νόστιμο!
Γενικά στην χώρα μας, αυτό που λέγεται διαιτητικό και είναι απ' έξω, δεν είναι και τόσο αθώο. Εκτός αν είναι ολόκληρο κοτόπουλο κι απομακρύνεται από μόνες σας τις πέτσες και τα λίπη!
Τι άλλο.. αμ! ναι... μην αγχώνεστε όταν βλέπετε κολλήματα στην ζυγαριά. Ο οργανισμός κάνει τις σχετικές τροποποιήσεις με το νέο βάρος. Αν όμως υπάρχει καθαρά υγιεινή διατροφή κι άσκηση και δεν υπάρχει απόδοση για μήνες, τότε το ψάχνεται. Ίσως ο θυρεοειδής δημιουργεί θέμα και καλό είναι να το ελέγξετε.
Κοριτσάκια μου να κάνετε πάντα ιατρικά τσεκ-απ για να γνωρίζεται που βρίσκεσται και που βαδίζεται διατροφικά. Αν για παράδειγμα έχετε ζάχαρο ή χοληστερίνη γιατί να μην βελτιώσετε την διατροφή σας για να βελτιωθεί και η υγεία σας;
Όλα αυτά σας τα γράφει μια 46χρονη "καμμένη" από δίαιτες για χρόνια ολάκερα!!! :lol:
-
καλησπερα κοριτσια συγνωμη που δεν απαντησα νωριτερα ,εχω θεμα με υπολογιστη ,μολις ζεσταινεται(σε 5 λεπτα κλεινει).πετσες ,λιπη και τετοια δεν τρωω που να με σημαδευουν με οπλο(πτε δεν τα ετρωγα αυτα ).εδω που ειμαι δεν εχει σουβλατζιδικα ,γκουντις,εβερσεστ,ευτυχως .και τις πιτες απο σουβλακια που λεω απο σουπερ μαρκετ τα παιρνω κ τις ψηνω στην τοστιερα και τις τρωω καμια φορα που θα μου ερθει να φαω ψωμοειδες .γιατι ψωμι δεν τρωω.παντςω πιτες ολικης στο σουπερ εδω δεν εχει ,τα καλαμακια χοιρινο τα εφαγα αναγκαστικα μας τα εδωσε ο πεθερος ,συνηθως τρωω καλαμακια απο φιλετο κοτοπουλο που αναμεσα εχει ντοματα και πιπεριτσα ειναι καταπληκτικα αν κ στεγνα .φρουτα σαλατα το παλευω ακομα ,προσπαθω αληθεια κ το νερο.σημερα λυγισα ηπια ενα ποτηρι σπριτε.ολα καλα ομως αυριο θα παω για περπατημα και εφτιαξα μπριαμ με σχεδον καθολου λαδι ,το ιδιο θα φαω κ αυριο .εσεις τι νεα?
-
Περί υπολογιστή: τώρα με τις ζέστες ανεβάζει θερμοκρασία και θέλει ανεμιστηράκι. Κι εγώ έχω θέμα θερμοκρασίας και γι' αυτό περιορίζομαι σε λίγα πράγματα με το λαπτοπ μου και χρήματα δεν διαθέτω να πάω να το κοιτάξει κανάς "υπολογιστογιατρός". Οπότε κατεβάζω οθόνη να κρυώσει για λίγο και ξαναμπαίνω πάλι στις αγαπημένες ιστοσελίδες.
Δεν χάθηκε ο κόσμος για ένα ποτήρι σπράϊτ, αλλά γενικά να ξέρεις ότι τα αναψυκτικά κάνουν πολύ κακό στον οργανισμό. Ένα φεγγάρι που έκανα υγιεινή διατροφή τα αναψυκτικά ήταν απαγορευμένα διά ροπάλου, όπως και τα ποτά. Όπου πήγαινα έπινα χυμούς, ή σκέτους πολύ ελαφριούς καφέδες. Όταν βρέθηκα σε γάμο για να μην πιω κρασί έβαλα να πιω σε ένα κρασοπότηρο μισό δαχτυλάκι κόκα κόλα. Εκείνο το βράδυ δεν το ξεχνάω. Λες κι έκατσε τούβλο στο στομάχι ήταν. Ο πόνος ήταν αβάσταχτος. Είπια πολύ νερό και κάπως μετριάστηκε ο πόνος. Από τότε τα αναψυκτικά για μένα είναι μια τελευταία επιλογή σε κέρασμα. Στο σπίτι δεν πίνω καθόλου.
-
Ήθελα φέτος το καλοκαίρι να μη ντρέπομαι να βγω στη παραλία.Ηλπιζα ότι τουλάχιστον θα έχω κατέβει από τα 70.Τους τελευταίους 2 μήνες η απώλεια είναι φοβερά αργή!!!Ειμαι στα 73 τώρα και παίρνω γύρω στις 1600 θερμίδες την ημέρα.Δεν σταμάτησα ποτέ την προσπάθεια απλά κάνω κάποιες ατασθαλίες μικρες κυρίως όταν βγαινω 'εξω(θα πιω 2-3 ποτηράκια)Μια φορά τη βδομάδα μπορεί να φάω και καμμιά σοκολάτα.Αν δεν έκανα αυτές τις παρασπονδίες όμως δεν θα άντεχα τόσους μήνες!Αλλά ρε παιδιά ήθελα να είναι λίγο πιο ΄γρήγορο!Εχω πάρα πολύ δρόμο μέχρι να δείξει η ζυγαριά 5 μπροστά.Αν τώρα χάνω τόσο αργά πόσο πιο αργά θα χάνω δηλαδή αν είμαι στα τελευταία κιλά?Εκανα εξετάσεις όλα τέλεια ακόμα και ο θυροειδής επανήλθε σε φυσιολογικά όρια.Αλλά με πιάνει ώρες ωρες μια απελπιστική σκέψη ότι δεν θα φτάσω ποτέ στο στόχο.ότι όσο χάρηκα χάρηκα,πώς πίστεψα ότι θα αποκτήσω ένα σώμα αδύνατο?Είχα βάλει το καλοκαίρι ως στόχο,μια φορά να πάω για μπάνιο και να νοιώθω αυτοπεποίθηση..!
-
Δηλ.στα 70 θα είχες αυτοπεποίθηση και θ'απολάμβανες ένα υπέροχο καλοκαίρι στις παραλίες
και στα 73 κόπηκε η χαρά της μέχρι τώρα απώλειας,ακύρωση,ντροπή,απ� �τυχία στόχου κι απελπισία;
Τι ακριβώς σημαίνουν αυτά τα 3 κιλά για σένα,το σκέφτηκες ποτέ;Και δεν αναφέρομαι σε λίπος
και πόντους φυσικά.Πόσα σου χρεώνεις που ζυγίζουν 3 κιλά;Ποιό είναι ακριβώς το πρόβλημα;
Δε ζητώ να μου εκθέσεις ασφαλώς τα προσωπικά σου,μόνο να το αναλογιστείς εσύ λίγο περισσότερο.
-
αν το πρόβλημα ηταν 3 κιλά μάλλον δεν θα ήταν πρόβλημα!:)Πρέπει να χάσω άλλα τόσα από όσα έχω χάσει.Ξεκίνησα 86.Είμαι στα μισά του δρόμου ακριβώς.Το βάρος και η αυτοπεποίθηση είχαν πάντα σύνδεση για μένα.Καταλαβαίνω ότι δεν είναι σωστός συσχετισμός ότι πρέπει πιο πολύ να δουλέψω το ψυχολογικό κομμάτι αυτό που άλλωστε με οδηγούσε στο φαγητό για παρηγοριά.Προφανώς και το καλοκαίρι δεν θα γίνει τέλειο αν χασω κάποια κιλά αλλά εγώ νομίζω θα ένοιωθα καλύτερα.περνάω μια απαισιόδοξη φάση.Μπορεί να μη μου φταίει το σώμα μου αλλά αυτή τη στιγμή είναι το μόνο που μπορώ να ελέγξω στη ζωή μου.Και στεναχωριέμαι όταν ούτε αυτό δεν μπορώ να ελέγξω.