Μαρουλένια, πραγματικά υπέροχη η εικόνα σου!!
Μαντάμ σου σου, με συγκινεί η φράση που επέλεξες να στείλεις!!
Κατερίνα και Δώρα σας ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρρυντικά σας λόγια!!
:starhit:
Printable View
Μαρουλένια, πραγματικά υπέροχη η εικόνα σου!!
Μαντάμ σου σου, με συγκινεί η φράση που επέλεξες να στείλεις!!
Κατερίνα και Δώρα σας ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρρυντικά σας λόγια!!
Αχ Μαντζουράνα Μπρρρρρρρράβο! Είσαι έμπνευση!!!!!!!!!!!!!
https://images.search.yahoo.com/imag...gr&fr2=piv-web
Ρανάκι,
χάρηκα και ξαναχάρηκα διαβάζοντας την πορεία σου και τη χαρά που βιώνεις με τις αλλαγές στο σώμα σου και την ψυχή σου... Ψυχανεμίζομαι ότι η δύναμη που αντλείς βγαίνει από τη σωστή πηγή, δηλαδή από ΕΣΕΝΑ. Και το λέω αυτό, γιατί από προσωπική εμπειρία, όταν η κινητήρια δύναμη που με έσπρωχνε να προσπαθήσω να χάσω βάρος ήταν εξωγενής, π.χ η επιθυμιά να παρηγορήσω τη μαμά μου που ανησουχούσε για την υγεία μου, η ανάγκη να είμαι πιο ερωτεύσιμη για την τότε σχέση μου, ποτέ δε με έβγαλε σε μια ολοκληρωμένη διευθέτηση του εφιάλτη της παχυσαρκίας.. Ενώ όταν βαθιά μέσα μου η δύναμη που με έσπρωξε να δράσω ήταν αποκλειστικά η φροντίδα για μένα,τότε είχα και μακροχρόνια αποτελέσματα.. Συγχαρητήρια , είμαι υπερήφανη για σένα ακόμη κι αν δεν σε ξέρω προσωπικά!
Υ.Γ Κοριτσάκια , αν δεν μικρύνετε λίγο τις όμορφες φωτό που ποστάρατε για τη Ράνα μας, δεν θα μπορούμε να διαβάζουμε με άνεση τα κείμενα!
Μακ-ια!
Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ!!
Μια ζεστή αγκαλιά και για την Μέδουσα και για την Μακ!
Μέδουσα, υπέροχη η εικόνα που έστειλες!
Μακ, έχεις απόλυτο (απόλυτο όμως) δίκιο!
Δεν πρέπει να προσπαθήσουμε για τους άλλους... Μόνο για τον ίδιο μας τον εαυτό! Και να τον αγαπήσουμε!
Πολύ όμορφη η εικόνα σου!
Σας ευχαριστώ πολύ για τα ενθαρρυντικά σας λόγια!!
Μαντζουράνα αυτό είναι το μόνο σίγουρο... δεν λέω είναι ένα υπέροχο βοήθημα για να φυγουν γρήγορα καποια κιλα και να πάρεις μπρος αλλά απο ΠΟΛΥ νωρίς πρέπει να προσέχεις για να μην την πατήσεις... και χαίρομαι πολύ που δεν βολευτηκα στην ιδεα α εχω κανει χειρουργείο γιατι τωρα που μπορω ανετα να φαω πολλα πραγματα, τα περισσοτερα βασικά, είναι πολύ σημαντικο να ξερω και να μπορω να ελεγξω το τι βάζω στο στόμα μου :D
Όμως για να μην ξεφευγουμε απο το θεμα, τα πραγματικα συγχαρητηρια πανε σε σενα! Πραγματικα έχω μείνει άφωνη με αυτό που έχεις καταφέρει μόνη σου! Μπράβο και πάλι μπράβο :D
Σ' ευχαριστώ πολύ Σκάρλετ μου! :starhit:
Και εγώ είμαι περήφανη για τον εαυτό μου, αν και τον τελευταίο καιρό έχω κάποια ανάμικτα συναισθήματα.
Από τον Οκτώβρη έχω ξεκινήσει κάποιες δραστηριότητες για πρώτη φορά και μπήκα και σε ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους.
Σε όλα αυτά έχω γνωρίσει αρκετά καινούρια άτομα, τα οποία με γνώρισαν γύρω στα 110 κιλά.
Δεν με ήξεραν όταν είχα τα 130 ή τα 140 κιλά.
Και έτσι, για τα άτομα που με γνωρίζουν τώρα, δεν είμαι "αυτή που έχει χάσει πολλά κιλά και τα καταφέρνει",
αλλά μια κοπέλα με πολλά παραπάνω κιλά.
Και αν και αντικειμενικά νιώθω περήφανη για μένα,
σ' αυτά τα περιβάλλοντα με τους καινούριους ανθρώπους,
δεν μπορώ να μην συγκρίνομαι με τις άλλες κοπέλες και να διαπιστώνω ότι είμαι η πιο εύσωμη.
Μάλλον δεν έχω εμπεδώσει το ποίημα "Αυτο-απόρριψη".
Μάλλον με απορρίπτω ακόμα, όση προσπάθεια κι αν κάνω για το αντίθετο.
Πφ!
Ο δρόμος για την αγάπη του εαυτού μας είναι δύσκολος και χρονοβόρος!
O άτιμος ο χρόνος και η εμπέδωση... Η μεγάλη μου πλάνη για πολλά. Η αυτοεξαπάτηση!
Σήμερα απλώς επιλέγω αντί να συγκρίνομαι και να αυτοεπικρίνομαι ( μάστερ και τρία νταν στο θέμα) να κλείνω τα αυτιά και τα μάτια σε αδιάφορες κριτικές ή και κάποιες φορές τους επίδοξους κριτές να τους κάνω να μετανιώνουν την ώρα και τη στιγμή που τόλμησαν να ανοίξουν το χρυσό τους...χιχιχι.... εξ ού και το Μέδουσα... δεν τους πετρώνω πάντα με το βλέμμα, έχω και στοματάκι μελένιο!!!
Μαντζουράνα μας το λοιπόν, σιγά μην κλάψεις, σιγά μη φοβηθείς...(που λέει κι ο αοιδός). Εντάξει, την ψυχούλα σου μοιράζεσαι και το βλέπουμε, αλλά όπως έλεγε και μια φίλη: καταλαβαίνουν τα γουρούνια από λεμονάδα;
POWER!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αγαπητή Ματζουράνα και εγώ μπαίνω πολλές φορές στο τρυπάκι της σύγκρισης. Ακόμα και τώρα που για πρώτη φορά πλησιάζω σε ένα νορμάλ βάρος. Δεν ξέρω γιατί το κάνω. Ναι μέσα μου νιώθω περήφανη για όσα έχω καταφέρει, αλλά πάντα θα δω την πιο γυμνασμένη στο γυμναστήριο και θα πω γιατί να μην ήμουν και εγώ έτσι; Χάθηκε να ανακαλύψω τη γυμναστική πιο νωρίς; Και ξεχνώ εκείνη την ώρα πως με το πείσμα μου και τη θέλησή μου έχω καταφέρει πράγματα που άλλοι δε καταφέρνουν μια ζωή, ακόμα και στον τομέα της γυμναστικής. Πρέπει μάλλον να ξεχάσουμε τους άλλους και να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας, όσο και αν έχουμε συνηθίσει το αντίθετο. Πάντα θα υπάρχει η πιο όμορφη, η πιο έξυπνη,η πιο γυμνασμένη, η πιο ψηλή κλπ κλπ. το θέμα είναι ότι πορευόμαστε με αυτό που μας δόθηκε και μάλιστα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το βελτιώσουμε!! Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό!!!
Καλημέρα κορίτσια!!
Δεν φαντάζεστε πόσο με βοηθάνε τα λόγια σας!
Μια ζεστή αγκαλιά και στην Medousa και στην pink_90!
Σας ευχαριστώ πολύ!
Πραγματικά μπράβο σου!!!Quote:
Originally posted by Medousa
Σήμερα απλώς επιλέγω αντί να συγκρίνομαι και να αυτοεπικρίνομαι ( μάστερ και τρία νταν στο θέμα) να κλείνω τα αυτιά και τα μάτια σε αδιάφορες κριτικές ή και κάποιες φορές τους επίδοξους κριτές να τους κάνω να μετανιώνουν την ώρα και τη στιγμή που τόλμησαν να ανοίξουν το χρυσό τους...χιχιχι.... εξ ού και το Μέδουσα... δεν τους πετρώνω πάντα με το βλέμμα, έχω και στοματάκι μελένιο!!!
Αυτό θα ήθελα πολύ να το καταφέρω!
Είτε ν' αδιαφορώ, είτε (αν κάποιος ξεπεράσει τα όρια) να τον βάζω στη θέση του!
Αποτελείς πρότυπο για μένα!
Έχεις απόλυτο δίκιο!!Quote:
Originally posted by pink_90
...το θέμα είναι ότι πορευόμαστε με αυτό που μας δόθηκε και μάλιστα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το βελτιώσουμε!! Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό!!!
Προσπαθώ να το σκέφτομαι πάντα αυτό, όμως υπάρχουν αρκετές στιγμές που το μυαλό πάει από μόνο του στις αρνητικές σκέψεις...
Πφ! Μακάρι να το διώξουμε από πάνω μας αυτό το συντομότερο και να μας αγαπήσουμε!
Και εσύ να είσαι πάντα περήφανη για τον εαυτό σου γιατί τα έχεις καταφέρει! :thumbup:
συμφωνώ με όσα λένε οι φίλες μέδουσα κ πινκ
να προσθέσω οτι πρέπει να νιώσεις ευγνωμοσύνη για ότι έχεις καταφέρει, κ να κάνεις υπομονή γιατί σύντομα θα δεις όλους τους καρπούς της προσπάθειάς σου να ανθίζουν(μια μίνι διαφήμιση των δύο τοπικ(υπομονή κ ευγνωμοσύνη))
κ μετά τις διαφημίσεις ...
μαντζουράν εγώ θα είμαι λιγότερο αυστηρή με εσένα απότι εσύ με εσένα(δν ξέρω αν κατάλαβες τι είπα τώρα)
καταλαβαίνω αυτό που λες οτι θες κ άλλη δουλειά στο θέμα της αυτοαπόρριψης γιατί το πιθανότερο είναι εσύ νανιώθεις ακόμα η παχουλούλα του γραφείου κ αυτό να βγάζεις προς τα έξω.
αλλά όσο κ να εκπαιδευτούμε στο θέμα της μη αυτοαπόρριψης, άνθρωποι είμαστε βρε αδερφέ ,με τέτοιο καιρό κ τέτοια έλλειψη βιταμίνας ντε όλοι οι άνθρωποι σκαμπανεβάσματα έχουμε στην διάθεση. γιαυτό πρέπει να εξασκηθείς κ στο να μην αυτοαπορρίπτεσαι όταν αυτοαπορρίπτεσαι.
ο θεέ τι γράφω πρωινιάτικα μη δίνεται κ πολύ σημασία
Μανταμ σου σου θεάρα!!! χαχαχαχα έχεις μια αίσθηση του χιούμορ που μου ταιριάζει πολύυυ!!!
Ματζουρανάκι ναι πρέπει να είμαι περήφανη, όσο περήφανη πρέπει να είσαι κ εσύ! Το ότι έφτασα σε ένα σχετικά φυσιολογικό βάρος δεν είναι το πιο δύσκολο. Το πιο δύσκολο είναι να τ' αποδεχτείς. Ότι δεν είσαι πια η χοντρούλα. Γιατί ακόμα έτσι με βλέπω πολλές φορές. Και γιατί τώρα με απασχολούν άλλα θέματα όπως χαλάρωση, κυτταρίτιδα, ραγάδες κλπ. Πράγματα που έλεγα ότι αν αδυνατίσω δεν θα ασχοληθώ και "κορόιδευα" τους ανθρώπους που καταγίνονταν με αυτά. Και όμως τελικά έχουμε μια μανία να θέλουμε να γίνουμε τέλειες...Πόσο άσχημο και ακατόρθωτο αυτό, συνεχίζουμε όμως να μας ταλαιπωρούμε με αυτό!
Ω τι ωραία που τα είπατε,
Μεγάλη ταύτιση ένιωσα με το ποστ σου Μαντζουρανουλα μου.... Πέρσι που λες Μάντζι κι εγώ δούλεψα σε ενα Εσπα και μάλιστα πήγα στην επαρχία και κοίτα να δεις έπεσα σε πρόγραμμα που όλες ήταν 22-25 (μικρότερες), περιποιημένες τέρμα (όχι σαν εμενα που ξύπναγα χαράματα να φτάσω στο χωριό και στο κτελ μου τρέχαν τα σαλια στον ύπνο) και αδυνατότατες.. Ε φρίκη πέρασα μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα. Κοκέτες στην επαρχία τέρμα, σα γυφτάκι ένιωθα.. (ανπολιτικαλ κορρεκτ, συγγνώμη, αλλά ενιωθα πολύ ατημελητη)
Πέρσι δεν το ξεπέρασα.. Φέτος με έπιασα να νιώθω το ίδιο σε χώρο εθελοντικής εργασίας που οι συνεργατιδες μου ειναι πιο ενεργες και τις εμπιστευονται περισσοτερο με πιο πολλες αρμοδιοτητες και ειναι σουπερ γυμνασμένες κουκλες και μικρότερες (μα πως τα καταφερνουν). Και λεω φτου παλι εγω το γυφτακι....
Και τώρα ήρθε η Σουσού και έγραψε τις προάλλες στις τριάδες αυτό:
Και ήρθε και κούμπωσε... Μέρος ενός ρόλου είναι αυτό.. Να μην γίνω ησκύλα που περιποιείται μόνο τον εαυτό της ναι, αλλά το να είμαι και να νιώθω "η καλοβολη χοντρούλα" (και απεριποίητη προσθέτω για μένα) είναι ένας ρόλος. Μπορώ να συνεχίσω να παίζω αυτό το ρόλο και μπορώ σήμερα να τραβήξω γραμμή και να αποφασίσω ποια θα είμαι..Quote:
οτι στην προσπάθειά μας για σωστή διατροφή, καλό είναι να αλλάξουμε κ άλλα πράματα στην ζωή μας ταυτόχρονα, , όπως το να δουλέψουμε στο να σταματήσουμε να παίζουμε το τον ρόλο του καλόβολου χονδρούλη αλλά να έχουμε άποψη κ απαιτήσεις από τους άλλους αλλά κ από τον εαυτό μας. συστήνει: καθημερινή ελαφριά σωματική άσκηση περίπου 30 λεπτά την ημέρα(χτες στόλισα 3 μέτρα δένδρο νομίζω ιναφ), χαλαρωτικό μασάζ, ευχάριστο διάβασμα, ευχάριστη κ δημιουργική φαντασίωση(σεξ με ζωγράφο ας πούμε???αστειάκι), η χαλαρωτική μουσική, το χαλαρωτικό μπάνιο, η κοινωνική συντροφιά, η προσευχή, η ανάπτυξη νέων χόμπυ)
Ελπίζω να μην οικειοποιήθηκα το τοπικ πολυ
Συμφωνω με όλα τα παραπάνω ΑΠΟΛΥΤΑ. να πω απλώς πως θα χρειαστει νομιζω να δουλέψεις λιγάκι με το γιατι σε νοιαζει το οτι οι νεοι σου γνωστοι δεν το βλέπουν. Μην ξεχνάς, το κάνεις για ΣΕΝΑ πρωτα απο όλους :)
νιώθω τρομερή συγκίνηση που σας αρέσει το χούμορ μου δεσποινίδα πινκ συνήθως δν το πιάνει ο κόζμος γιατί είναι τελείως ανπολίτικαλ κορέκτ που λέει κ η μαρουλένια
επίσης συγκίνηση για το κοουτ , μαρουλένια κεγώ το ίδιο λάιφ στάιλ με σένα. όταν ξυπνάω το πρωί, το μόνο που κάνω είναι να βγάλω τις πυτζάμες μου κ να βάλω κάτι άλλο σαν πιτζάμα,άμα μπορούσα θα πήγαινα με πιτζάμα(ξες σηκωμένο το κάτω μέχρι τον αφαλό κ το από πάνω από μέσα για να μην κρυώνει η μέση σούυυυπερ σεχσι)
το μαλλί κλάμμερ αχτενισιά κ εννοείται ούτε καν ρουζάκι(στις καλές μου μέρες το μαλλί κάτω αλλά μέχρι τις 12 έχει τοποθετηθεί μολύβι)
τα κιλά προφανως είναι η δικαιολογία για να μην σηκωθούμε το πρωί ,φτιάξουμε μαλλί, συνιαριστούμε κ πάμε στην δουλειά κ όλοι λένε τι ωραία που είσαι σήμερα, έκανες κάτι??? προτιμούμε να περνάμε απαρατήρητες κ προστατευμένες από τα περίεργα βλέμματα λες κ θα μας φάνε/
εντιτ έχει δίκιο η σκάρλετ
δεύτερο έντιτ
μαρουλένια τράβα την γραμμή σε περιμένει φοβερή περιπέτεια ,με μοντέλους να σου κλείνουν το μάτι κ κάτι περίεργες φτιασιδωμένες να σε κοιτάνε με μισό μάτι. κ μετά επιστροφή στο σπίτι με άλλον αέρα κ ο συ να λιώνει ακόμα περισσότερο (θα μου πεις πόσο ακόμα) κ αυτά είναι μόνο η αρχή ,ακολουθούν πράματα που ούτε τα φαντάζεσαι στο υπογράφω να με ακούς εμένα(έχω δει πολύ ντροπ ντεντ ντιβα ξαναλέω)
Το θεμα της περιποιησης δεν το καταλαβα ποτέ... ακόμα και στα πιο παχιά μου ΠΑΝΤΑ βαφόμουν και εβγαινα εξω περιποιημενη... ένιωθα πως έτσι ο κόσμος θα προσέξει λιγότερο τα κιλά μου. εκτός απο τις μερες που ημουν χαλια δηλαδή αλλά αυτό ισχύει και σήμερα :P Τελικά είναι στον άνθρωπο μάλλον και όχι στα κιλά....
Με γειωνιεις με αυτα τα μικροσκοπικα ποστ σου!
Εσύ παιδι μου καταλάθος θα παχυνες δεν εξηγείται αλλιως.είσαι απο Άλλο ανέκδοτο.Μπαν! (Αστειευομαι)
Σοβαρά, κατά λάθος πάχυνα :D Δεν ξερω αν ειχες παρει πουθενα ματι το "ιστορικό" μου αλλά νομιζω πως είμαι ο ορισμός του ανθρώπου πάχυνε κατά λάθος ΧΔ αχαχα (ανάλυση σε άλλο τοπικ όμως όχι στης φίλτατης Μαβτζουράνας. Btw ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟ! ^_^ )
Παντως τα μικρα ποστ τα κανω για να δικαιολογώ τον εαυτο μου που -και καλά- δεν καθομαι να πιασω κουβεντα ενώ διαβάζω τόσο έντονα.... :P xaxaxaxaxa
σκισε πτυχίο τώρα.λίγα διάβασα πολλά καταλαβα
Η αλήθεια είναι πως κ εγώ ανέκαθεν δεν ήμουν και πολύ της περιποίησης. Παλιότερα βαφόμουν αναγκαστικά επειδή είχα έντονο πρόβλημα ακμής. Από τότε που έκανα θεραπεία κ έφυγε αυτό, έκανα κ λειζερ για τη μυωπία (πάνε γυαλιά και φακοί) βγαίνω όπως να 'ναι. Στην καλύτερη περίπτωση να βάλω ρουζ κ μάσκαρα επειδή είμαι πολύ άσπρη να μη τρομάζω κόσμο. Αφού όταν κυκλοφορώ με την αδερφή μου που είναι πολύ κοκέτα μας κάνουν ίδια ηλικία ή εμένα μικρότερη και ας έχουμε 5 χρόνια διαφορά! Αλλά αν βγω για καφέ/ποτό κλπ εκεί είμαι πολύ προσεγμένη. (ματζουρ σγχώρα με για το ότι καταχραστήκα το τόπικ σου!! )
Καλημέρα αγαπημένοι συμφορουμίτες μου!!
Έχεις απόλυτο, ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο Μαντάμ σου σου μου!Quote:
Originally posted by Μαντάμ σου σου
να προσθέσω οτι πρέπει να νιώσεις ευγνωμοσύνη για ότι έχεις καταφέρει, κ να κάνεις υπομονή γιατί σύντομα θα δεις όλους τους καρπούς της προσπάθειάς σου να ανθίζουν(μια μίνι διαφήμιση των δύο τοπικ(υπομονή κ ευγνωμοσύνη))
κ μετά τις διαφημίσεις ...
μαντζουράν εγώ θα είμαι λιγότερο αυστηρή με εσένα απότι εσύ με εσένα(δν ξέρω αν κατάλαβες τι είπα τώρα)
καταλαβαίνω αυτό που λες οτι θες κ άλλη δουλειά στο θέμα της αυτοαπόρριψης γιατί το πιθανότερο είναι εσύ νανιώθεις ακόμα η παχουλούλα του γραφείου κ αυτό να βγάζεις προς τα έξω.
αλλά όσο κ να εκπαιδευτούμε στο θέμα της μη αυτοαπόρριψης, άνθρωποι είμαστε βρε αδερφέ ,με τέτοιο καιρό κ τέτοια έλλειψη βιταμίνας σε όλοι οι άνθρωποι σκαμπανεβάσματα έχουμε στην διάθεση. γιαυτό πρέπει να εξασκηθείς κ στο να μην αυτοαπορρίπτεσαι όταν αυτοαπορρίπτεσαι.
Όντως ακόμα νιώθω η παχουλή της ομάδας. (της εκάστοτε ομάδας, είτε πρόκειται για τη δουλειά, είτε για κάποια δραστηριότητα).
Κάνω προσπάθειες να έχω θετική σκέψη και αυτοπεποίθηση, όμως πολλές φορές μπαίνω πάλι στα μονοπάτια της αυτο-απόρριψης και την μείωσης του εαυτού μου...
Αχ αυτή η αναζήτηση της τελειότητας!Quote:
Originally posted by pink_90
Ματζουρανάκι ναι πρέπει να είμαι περήφανη, όσο περήφανη πρέπει να είσαι κ εσύ! Το ότι έφτασα σε ένα σχετικά φυσιολογικό βάρος δεν είναι το πιο δύσκολο. Το πιο δύσκολο είναι να τ' αποδεχτείς. Ότι δεν είσαι πια η χοντρούλα. Γιατί ακόμα έτσι με βλέπω πολλές φορές. Και γιατί τώρα με απασχολούν άλλα θέματα όπως χαλάρωση, κυτταρίτιδα, ραγάδες κλπ. Πράγματα που έλεγα ότι αν αδυνατίσω δεν θα ασχοληθώ και "κορόιδευα" τους ανθρώπους που καταγίνονταν με αυτά. Και όμως τελικά έχουμε μια μανία να θέλουμε να γίνουμε τέλειες...Πόσο άσχημο και ακατόρθωτο αυτό, συνεχίζουμε όμως να μας ταλαιπωρούμε με αυτό!
Έχεις απόλυτο δίκιο pink!
Πρέπει κάποια στιγμή να την αποβάλλουμε από πάνω μας!
Γιατί και η τελειομανία, μεταμφιεσμένη αυτο-απόρριψη είναι!
Πολλά παιδιά της επαρχίας (ειδικά σε μεγάλες πόλεις της επαρχίας) το έχουν αυτό... αυτήν την ματαιοδοξία να έχουν την σούπερ ντούπερ τέλεια εμφάνιση και να φοράνε πάντα μάρκες κλπ.Quote:
Originally posted by marulenia
Ω τι ωραία που τα είπατε,
Μεγάλη ταύτιση ένιωσα με το ποστ σου Μαντζουρανουλα μου.... Πέρσι που λες Μάντζι κι εγώ δούλεψα σε ενα Εσπα και μάλιστα πήγα στην επαρχία και κοίτα να δεις έπεσα σε πρόγραμμα που όλες ήταν 22-25 (μικρότερες), περιποιημένες τέρμα (όχι σαν εμενα που ξύπναγα χαράματα να φτάσω στο χωριό και στο κτελ μου τρέχαν τα σαλια στον ύπνο) και αδυνατότατες.. Ε φρίκη πέρασα μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα. Κοκέτες στην επαρχία τέρμα, σα γυφτάκι ένιωθα.. (ανπολιτικαλ κορρεκτ, συγγνώμη, αλλά ενιωθα πολύ ατημελητη)
Πέρσι δεν το ξεπέρασα.. Φέτος με έπιασα να νιώθω το ίδιο σε χώρο εθελοντικής εργασίας που οι συνεργατιδες μου ειναι πιο ενεργες και τις εμπιστευονται περισσοτερο με πιο πολλες αρμοδιοτητες και ειναι σουπερ γυμνασμένες κουκλες και μικρότερες (μα πως τα καταφερνουν). Και λεω φτου παλι εγω το γυφτακι....
Αυτό δεν πρέπει να μας επηρεάζει!
Είναι φυσικό να μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης (όπως μπαίνω και εγώ δυστυχώς), όμως χρειάζεται να το σταματήσουμε αυτό!
Να μας αγαπήσουμε πραγματικά και να προχωρήσουμε την ζωή μας με αισιοδοξία και τέρμα αυτοπεποίθηση!
Γιατί τελικά, αν αναζητούμε πάντα να φαινόμαστε τέλειες εμφανησιακά, θα σπαταλήσουμε την ζωή μας με πολύ ανούσιο τρόπο!
Τελικά δεν σπουδάζεις τυχαία την ψυχολογία...Quote:
Originally posted by Scarllet_D
...να πω απλώς πως θα χρειαστει νομιζω να δουλέψεις λιγάκι με το γιατι σε νοιαζει το οτι οι νεοι σου γνωστοι δεν το βλέπουν. Μην ξεχνάς, το κάνεις για ΣΕΝΑ πρωτα απο όλους :)
Είμαι σίγουρη ότι θα γίνεις μια πολύ καλή ψυχολόγος!
Αυτό που είπες είναι το ζουμί της υπόθεσης και αυτό με έχει προβληματίσει εδώ και λίγες μέρες!!
Έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα..
..ότι επειδή δεν πιστεύω για τον εαυτό μου ότι έχω καταφέρει ιδιαίτερα πράγματα στην ζωή μου, παρά μόνο τώρα αυτήν την απώλεια βάρους, θέλω οι άλλοι να την γνωρίζουν αυτήν ώστε να καταλάβουν ότι είμαι δυνατή. (Λυπηρό, αλλά δυστυχώς έτσι σκέφτομαι).
Πάντως παιδιά, μην λέτε ότι είστε οφ τόπικ με αυτές σας τις απαντήσεις!!
Είναι πολύ ουσιαστικά αυτά που λέτε και με βοηθούν να συνειδητοποιήσω πού βρίσκομαι, και γιατί αισθάνομαι αυτά που αισθάνομαι!
Τάσο καλημέρα!Quote:
Originally posted by Tassos67i
Τελικά το αδυνάτισμα είναι επιτεύξιμο από πολλούς διαφορετικούς δρόμους. Εσύ κατεβαίνεις με πολλούς υδατάνθρακες,ελάχιστη πρωτεϊνη και μεγάλες ενέσεις θετικής ψυχολογίας. Όλα αυτά ήταν εντελώς ξένα για μένα. Μόνο κοινό ότι και οι δύο προτιμήσαμε το...express!
Πάντως πιστεύω ότι θέλει πάρα-πάρα πολύ προσοχή η ορμή της ηλικίας σου. Όχι κι ο καλύτερος σύμβουλος.
Δεν είμαι κατά της καταιγιστικής απώλειας. Το ζήτημα είναι η ψυχολογική διαχείριση της ραγδαίας αλλαγής. Κι εκεί τα πράματα είναι πολύ δύσκολα. Όσο δεν περνάει από το μυαλό σου.
Το διατροφικό το έχεις. Το ψυχολογικό...θέλει προσοχή.
Έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτά που γράφεις!
Όσο για τους υδατάνθρακες, ίσως ενδόμυχα να τους προτίμησα γιατί είχα "καεί" 2 φορές από την Άτκινς... δεν ξέρω κιόλας!
(Και εσύ με αρκετούς καλούς υδατάνθρακες και λίγη πρωτείνη δεν τρέφεσαι τώρα; Αν έχω καταλάβει σωστά.)
Όσο για το express, δεν ήταν ακριβώς το ζητούμενό μου.
Το ζητούμενό μου ήταν να κόψω μαχαίρι την συναισθηματική υπερφαγία, δηλαδή να τρώω μόνο από οργανική ανάγκη.
Αυτό δεν χωράει το "ε, ας φάω και καμιά μεγάλη σοκολάτα σαν επιβράβευση για την εβδομαδιαία καλή μου απώλεια".
Γιατί αν έμπαινα σ' αυτό το τρυπάκι, σε 2 μήνες θα ήμουν πάλι 135 κιλά.
Την σοκολάτα μου θα την φάω, ναι, αλλά μια μικρή και φυσιολογική ποσότητα, 1-2 φορές το μήνα περίπου, αν την αναζητήσω οργανικά και είμαι σίγουρη ότι δεν την έχω ανάγκη συναισθηματικά. (και όταν την αναζητώ οργανικά, πραγματικά με ένα μικρό κομμάτι είμαι πλήρως καλυμμένη!)
Έχεις απόλυτο δίκιο ότι χρειάζομαι δουλειά στον ψυχολογικό τομέα!
Μπράβο σου!!!!πρέπει να είσαι πολυ υπερήφανη για τον εαυτό σου!!!! Γιατί πραγματικά το αξιζεις...γιατί όλο αυτή την προσπάθεια την έκανες ΜΟΝΉ ΣΟΥ....ΕΣΥ....και πρέπει να πεις στον εαυτό σου ενα μεγάλο μπράβο!!!:)
Κωνσταντινάκι,
Σ' ευχαριστώ ειλικρινά πολύ για τα λόγια σου που μου δίνουν δύναμη!
Την προσπάθεια όμως δεν την έκανα μόνη μου...
Πολλοί παράγοντες συνέβαλαν ώστε ν' αλλάξω τρόπο σκέψης.
Όπως τα βιβλία αυτοβοήθειας που λένε για την δύναμη της θετικής σκέψης,
η συνειδητοποίηση ότι τα κιλά είναι το ΣΥΜΠΤΩΜΑ του προβλήματος και όχι το πρόβλημα(!),
τα παιδιά στο φόρουμ που με στήριξαν και με στηρίζετε με τα ενθαρρυντικά σας λόγια και τις συμβουλές σας,
και κάποιοι λίγοι κοντινοί συγγενείς με την ενθάρρυνσή τους!
Δεν έχει σημασία αν κάποιος τα καταφέρει με εγχείριση ή όχι.
Το κλειδί στην επιτυχία είναι η αλλαγή τρόπου σκέψης, κάτι που απαιτεί πολύ προσπάθεια για να επιτευχθεί.
Και αν το καταφέρει αυτό ένας άνθρωπος, είναι πραγματικά ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ!
(Εγώ είμαι ακόμα στην προσπάθεια να το πετύχω - δεν το έχω καταφέρει ακόμα ολοκληρωτικά.)
Σου εύχομαι κάθε επιτυχία!
Δεν είπα ότι κάποιος είναι αξιόλογος ΜΟΝΟ αν καταφέρει αλλαγή τρόπου σκέψης!Quote:
Originally posted by Tassos67i
Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Και να μην το καταφέρει, με ή χωρίς εγχείριση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι πραγματικά αξιόλογος! Και πιστεύω ότι κι εσύ θα συμφωνήσεις σε αυτό.
Απλά όποιος το καταφέρει, για μένα, είναι σίγουρα αξιόλογος! ;)
Εδώ αγαπητή και γλυκεια ματζουρανα θα διαφωνησω .ΜΟΝΗ ΣΟΥ τα καταφερες με την συμπόρευση των κοντινων σου ανθρώπων το ΜΠΡΆΒΟ ΕΣΥ και μόνο ΕΣΥ το αξιζεις.και αυτο το πιστεύω γιατί φαντάζομαι δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθείς να χάσεις βάρος τις προηγούμενες φορές γιατί δεν είχε επιτυχία???γιατί ΕΣΥ δεν είχες αλλάξει.Η αποτυχία πάντα είναι ορφανη (κανείς δεν λέει ναι εγώ απέτυχα) η επιτυχία όμως εχει πολλούς πατέρες.( ναι εγώ βοήθησα για να έχεις επιτυχία...) και συνήθως εμείς οι ανασφαλείς σαν να ντρεπόμαστε να πούμε τα κατάφερα ΜΟΝΉ Μου σαν να θελουμε να δώσουμε πρωτίστως στους άλλους τα εύσημα παρά στον εαυτό μας.σαν να τους τα χρωστάμε....
:):):)
Κωνσταντινάκι,
το μήνυμά σου μου χάρισε ένα μεγάλο χαμόγελο!
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες!
Τόσα βιβλία αυτοβοήθειας έχω διαβάσει και ακόμα να καταφέρω αυτό που λένε όλα: ν' αγαπήσω και να επιβραβεύσω τον εαυτό μου!
Και χρειάζεται επιτέλους να νιώσουμε δυνατοί με τον εαυτό μας και να διώξουμε τις ανασφάλειές μας, γιατί αυτές μας φόρτωσαν τα τόσα κιλά!
Μπράβο μου λοιπόν, και σ' ευχαριστώ για το σημαντικό μήνυμα που μου έγραψες!
Να είμαστε όλοι καλά και ν' αγαπάμε τον εαυτό μας! :thumbup:
Γύρω στον ενάμιση χρόνο ψυχοθεραπεία τέσσερις φορές το μήνα για να τήρησω τα αυτονόητα....για να μάθω όχι να διεκδικώ (θέλω δρόμο ακόμη σε αυτο τομέα) απλά για να δείχνω ενα μικρο σεβασμό στον εαυτό μου....και στα θέλω μου....Τελικά το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο μάθημα είναι να μάθουμε όχι το σε αγαπώ που το λέμε στα παιδιά μας στον άντρα μας στους φίλους μας αλλα το ΜΕ ΑΓΑΠΏ....(τόσα λεφτά δεν πήγαν χαμένα...τι έγραψα η ατιμη.....χιχι:o:o)
Δεν πήγαν καθόλου χαμένα!!
Και μπράβο σου που έχεις πάρει αυτόν τον σωστό δρόμο!! Συνέχισε έτσι!
Μακάρι και εγώ να τα καταφέρω σ' αυτόν τον τομέα! Είναι το πιο σημαντικό!
Γιατί αν το κατακτήσουμε αυτό.... τί κιλά και διατροφές... όλα θα λυθούν μονομιάς!
Ματζουράνα μπράβο κορίτσι μου.. τεράστια επιτυχία.. είδα και το blog σου.. συνέχισε έτσι δυνατά :thumbup: :thumbup:
Σ' ευχαριστώ πολύ Μπουμπούκι μου!Quote:
Originally posted by mpumpuki
Ματζουράνα μπράβο κορίτσι μου.. τεράστια επιτυχία.. είδα και το blog σου.. συνέχισε έτσι δυνατά :thumbup: :thumbup:
Μπράβο και σε σένα για τους 5 μήνες σωστής διατροφής!!!
Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!
(Υ/Γ: Αν θες, μπαίνε πιο συχνά στο φόρουμ, να δίνουμε δύναμη η μία στην άλλη και να μεγαλώσει η παρέα μας!)
Θα προσπαθήσω κοριτσάκι μου!! είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε :tumble:Quote:
Σ' ευχαριστώ πολύ Μπουμπούκι μου!
Μπράβο και σε σένα για τους 5 μήνες σωστής διατροφής!!!
Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!
(Υ/Γ: Αν θες, μπαίνε πιο συχνά στο φόρουμ, να δίνουμε δύναμη η μία στην άλλη και να μεγαλώσει η παρέα μας!)
6 μήνες!
1η Φεβρουαρίου σήμερα!
Κλείνω μισό χρόνο βελτιωμένης διατροφής!
1η Αυγούστου -> 134,5 kg
1η Φεβρουαρίου -> 97,5 kg
Συνολική απώλεια: 37 kg!
Η ποιοτική διατροφή έχει γίνει πια κομμάτι του εαυτού μου,
και δεν μπορώ να διανοηθώ να χρησιμοποιήσω το φαγητό σαν ναρκωτικό μου (όπως παλιά).
Πραγματικά το διασκεδάζω!
Όσο κι αν δεν το πιστεύουν όλοι όσοι με ρωτάνε,
δεν νιώθω την παραμικρή καταπίεση ή στέρηση!
Είμαι πολύ αισιόδοξη γι αυτά που έρχονται!
Εύχομαι σε όλους μας καλή επιτυχία! :thumbup:
Υπέροχο! Μπράβο! Δυνατά, εναλλακτικά και ανθρώπινα!!! Εγώ δεν τα κατάφερα ποτέ να κρατήσω πάνω από 3 χρόνια τα κιλά που έχανα!! Μπράβο και πάλι μπράβο!!!
Συγχαρητήρια αγαπημένη Ματζουράνα! Έχεις καταφέρει μεγάλο άθλο μέχρι τώρα! Και είμαι σίγουρη ότι θα το πας μέχρι τέλους! Είσαι το κορίτσι πρότυπο μας! Εύχομαι πραγματικά να έχεις δύναμη και θέληση να συνεχίσεις έτσι! Φιλιά!!!
Kαλό νέο μήνα,Ράνα Ράνα Μαντζουράνα μου!
Σε λιγότερους μήνες έχεις χάσει περισσότερα κιλά από μένα,που έχω κάνει επέμβαση!
Αυτό λέει πολλά ως προς το αριθμητικό αποτέλεσμα,είναι ελάχιστο ωστόσο μπροστά στην ουσία!
Ασφαλώς και σε πιστεύω όταν λες πως δε νιώθεις καταπίεση καθώς εσύ ορίζεις ελεύθερα τη σχέση σου
με την τροφή κι όχι εκείνη εσένα ούτε στέρηση από την άλλη,γιατί η αλλαγή στην ποιότητα δε σημαίνει
πείνα ούτε περιορισμό επιλογών! Πραγματικά είσαι έμπνευση και φαντάζομαι δίνεις πολλή δύναμη
σε όλους όσους διανύουν το δικό τους μονοπάτι εξέλιξης. Εύχομαι να βρίσκεις όλο και περισσότερη χαρά
στη ζωή σου και να ξημερώσει η μέρα που δε θα μετράς πια χρόνο και κιλά,θα έχει βγει από το μυαλό σου
εντελώς όλη αυτή η διαδικασία. Πραγματικά το βλέπω να έρχεται. Τα δυσκολότερα έχουν άλλωστε περάσει...
Καλημέρα Ματζουράνα
είσαι το είδωλο μου από όλες τις απόψεις.
εκτός του ότι ξεκίνησες δίαιτα ΄την ίδια εποχή με μένα, έχασες και έναν ολόκληρο άνθρωπο από πάνω σου.
σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να συνεχίσεις την προσπάθεια και να φτάσεις εκεί που θες.
μακάρι να κλείσει και μένα το στομάχι μου όσο το δικό σου, γιατί βλέπω τις μερίδες που τρως και είναι μικρές για τα δικά μου δεδομένα.
αλλά που θα πάει, δεν είναι στο χέρι του.
συνέχισε να ομορφαίνεις
:spin::spin::spin:
αχ αχ αχ!
Τέτοια μου λέτε και κοκκινίζω!
Θέλω να σας αγκαλιάσω έναν-έναν ξεχωριστά, αλλά γαμώτ, είναι αυτή η οθόνη και μ' εμποδίζει!
Διαδικτυακές αγκαλιές λοιπόν!
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σας λόγια!
Άκη, και εγώ δεν κατάφερνα ποτέ να διατηρήσω την απώλεια κιλών πάνω από 9 μήνες στο παρελθόν...
όμως αυτή η φορά δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες!
Αυτή τη φορά είμαι πλήρως συνειδητοποιημένη! Ξέρω την αιτία που με οδηγεί στην υπερφαγία και την καταπολεμώ!
Το φαγητό δεν έχει πια θέση ναρκωτικού στη ζωή μου, αλλά τη θέση ενός καλού φίλου που μου δίνει ενέργεια, ζωντάνια και υγεία!
Besbab, για μένα δεν ήταν καθόλου άθλος!
Ήταν και είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος ενδοσκόπησης και διατροφικής δημιουργικότητας!
Έμαθα ν' ακούω τον εαυτό μου, οργανικά και συναισθηματικά, και αυτό αξίζει πολύ περισσότερο ακόμα και από την αριθμητική απώλεια των κιλών!
NADINE, κι εγώ νιώθω πολύ κοντινό το να μην μ' ενδιαφέρει καν η ένδειξη της ζυγαριάς! Η ουσιαστική εξέλιξη σε μένα είναι η αλλαγή οπτικής γωνίας! Και είμαι σίγουρη ότι και εσύ σύντομα θα ξεφύγεις από τις δυσκολίες τις τωρινές, και ένας υπέροχος και χαρούμενος δρόμος θα σου ανοιχτεί (γιατί και πνευματικά είσαι πολύ μπροστά!).
Naranja, μην με λες είδωλο, γιατί θα ψωνιστώ και άντε να με μαζεύετε απ' το καλάμι μετά!! :smilegrin:
Το ζήτημα δεν είναι να κλείσει το στομάχι μας, αλλά ν' ανοίξει το μυαλό μας και η καρδιά μας και ν' αγαπήσουμε πραγματικά τον εαυτό μας! Να τον ακούμε και να τον φροντίζουμε! Εγώ έτσι έχω καταφέρει ό,τι έχω καταφέρει το τελευταίο διάστημα! Δεν γίνεται αλλιώς!
Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι στον καθένα σας ξεχωριστά να πετύχετε ό,τι μα ό,τι επιθυμείτε!! :starhit:
:thumbup::thumbup:ΕΓΡΑΨΕΣ!!!:thumbup::thumb up::thumbup:Quote:
Originally posted by Μαντζουράνα
Το ζήτημα δεν είναι να κλείσει το στομάχι μας, αλλά ν' ανοίξει το μυαλό μας και η καρδιά μας και ν' αγαπήσουμε πραγματικά τον εαυτό μας! Να τον ακούμε και να τον φροντίζουμε!
Και στα δικά μας οι λεύτερες χαχα :lol: Μπράβο Μαντζουρανάκι, δεν κατάφερες και λίγα!! Μακάρι όλοι μας έτσι!!
Ευχαριστώ πολύ Rain μου!
Και στα δικά σου!! :D