Σε ευχαριστώ πολύ Sonia! Όχι η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν είμαι :)
Printable View
Σε ευχαριστώ πολύ Sonia! Όχι η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν είμαι :)
Ευχαριστώ πολύ που απάντησες καταρχάς κάποιοι δεν έχουν καν χρόνο να ασχοληθούν... Κοίτα εγώ ζυμαρικά δεν τρώω έτσι και αλλιώς είναι το καλό σιχαίνομαι μακαρόνια και κρέας 1 φορά το μήνα μόνο όταν αδιαθετησω δηλαδή γ ν μην μ πέσει και ο αιματοκρίτης πριν ήμουν 3 χρόνια χορτοφάγος αλλά βάζω λίγο κρέας πλέον στην ζωή μου το μεγάλο κακό με εμένα π έχω φτάσει εδώ είναι τα γλυκά αν δεν φάω 5 σοκολάτες την ημέρα δεν μπορώ δηλαδή προτιμώ να μην τρώω καθόλου αλμύρα και μόνο γλυκά δεν ξέρω είμαι και 4 χρόνια χωρίς σχέση μπορεί να το έριξα εκεί η μπορεί ν μην παίζει κ ρόλο αυτό... Τώρα αυτό τον 1 μήνα ξυπνάω πίνω ελληνικό καφέ λιγο πιο μετά μια μπάρα δημητριακών μετά πάω στο γήπεδο 1 ώρα τρέχω μετά γυρνάω σπίτι τρώω σαλάτα βαζω διαφορά μέσα με ρύζι λαχανικά γενικά πολλά η όσπρια ότι έχει στο σπίτι μετά τ απόγευμα ένα ελληνικό καφέ πάλι μετά γάλα με δημητριακά η αλήθεια ειν έχω ξεφύγει και λίγο τώρα πάλι τρώω γλυκά γενικά η μητέρα μ επειδή με ξέρει καλύτερα και από μένα λέει ότι φταίει η καθιστική ζωή π έχω κάνει και 1 ώρα τρέξιμο δεν ειν κ πολύ σίγουρα ότι αφήνεις σε αφήνει την γυμναστική μαζί με διατροφή πρέπει να την κάνω μια ζωή...ειπες για ακμή πιο πάνω και εγώ έχω εμφανίσει ενώ μικρότερη δεν είχα είμαι 23 τώρα δεν ξέρω αν μετράει και ραγάδες παντού γάμπες στομάχι μέχρι και στήθος γενικά στεναχωριέμαι γιατί στην ηλικία μου δεν βγαίνω όπως τ άλλα κορίτσια και πριν ποτέ δεν δέχτηκα τον εαυτό μου αδύνατο όταν υπήρξα δηλαδή δεν ξέρω όσοι χάνουν κιλά λένε δυσκολεύονται να συνηθίσουν το αδύνατο σώμα δεν ξέρω αν ισχύει αλλά χάνω τόσα πράγματα στην ζωή το αξίζει όλο αυτό...
Οκ! Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Και εγώ στην ηλικία σου έβλεπα τον εαυτό μου να πηγαίνει στα βράχια και δε μπορούσα να αντιδράσω. Τότε, με εμπόδιζε και εμένα να κάνω πράγματα με συμφοιτητές και φίλους γιατί δεν είχα καλή εικόνα για τον εαυτό μου. Είχα κλειστεί πολύ και πιστεύω αυτό μετά γίνεται φαύλος κύκλος.
Νομίζω πάρα πολύς κόσμος έχει θέμα με τη ζάχαρη απλά δεν το καταλαβαίνουν όλοι. Και εγώ πάντα έλεγα πώς έχω πάθος με τα γλυκά, δε μπορώ να ζήσω χωρίς αυτά, προτιμώ να τρώω γλυκά παρά φαγητό κτλ. Εγώ πιστεύω ότι η ζάχαρη δημιουργεί ένα είδος εθισμού και δεν το λέω εγώ. Ψάξε αντίστοιχα βίντεο στο YouTube και θα συνειδητοποιήσεις την επιρροή που εχει η ζάχαρη πάνω μας και ότι μάλλον από εκεί ξεκινούν όλα. Δηλαδή, δεν είμαστε τίποτα ιδιαίτερα όντα που δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς γλυκά, είμαστε απλά εξαρτημένοι από τη ζάχαρη. Εγώ ένα βίντεο είχα δει και αποφάσισα να την κόψω εντελώς. Εάν έχεις τη δύναμη (και πρέπει να τη βρεις) κάνε αυτή την μεγάλη χάρη στον εαυτό σου και δοκίμασε να κόψεις τη ζάχαρη εντελώς για 1εβδομαδα-10μερες. Όταν λέω εντελώς, εννοώ εντελώς. Οποιαδήποτε μορφή ζάχαρης θα την παίρνεις από φυσικές πηγές, τα φρούτα και τα λαχανικά. Ούτε σοκολάτες, ουτε μπισκότα, ούτε καφέ με ζάχαρη, ούτε μπάρες (γενικά οι μπάρες είναι σκουπίδια), ούτε δημητριακά με ζάχαρη, ούτε ψωμι του τοστ, ούτε αναψυκτικα, ούτε γιαούρτια με ζάχαρη κτλ τίποτα, τίποτα που να περιέχει ζάχαρη. Κοίτα ετικέτες και βλέπε περιεκτικότητα σε σάκχαρα πριν καταναλώσεις οτιδήποτε. Εάν το κάνεις αυτό, είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί η όρεξη σου για άλλους υδατάνθρακες, το πιθανότερο ψωμί. Μην ενδίδεις ανεξέλεγκτα σε αυτή την επιθυμία. Προσπάθησε να τρως παξιμαδακια κριθινα ή μαύρο ψωμί χωρίς ζάχαρη κτλ και αυτό, από λίγο. Ή αντί δημητριακών επέλεξε σκέτη βρώμη με γάλα και κόψε ένα φρούτο. Καλύτερα φάε 1-2 φρούτα παραπάνω γενικά μέσα στη μέρα σου όσο κανείς τη διακοπή της ζάχαρης.
Εάν το κάνεις αυτό από αύριο πχ και το τηρήσεις αυστηρά, πες μου την επόμενη Δευτέρα, πόσο επιζητάς πλέον τη ζάχαρη. Μάλλον σχεδόν καθόλου. Θα είναι μια δύσκολη εβδομάδα και θα νιώθεις εντονότερη την πείνα αλλά έτσι θα απαλλαγείς από την "εξάρτηση" της ζάχαρης. Στο υπόσχομαι :)
Έπειτα, διαπιστώνω ότι γράφεις πάντα τα ποστ σου αργά το βράδυ. Μου θυμίζεις πάρα πολύ τον εαυτό μου τοτε. Καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να το αλλάξεις αυτό. Σταδιακά, άλλαξε την ώρα που κοιμάσαι και προσπάθησε να μην κοιμάσαι αργότερα από τις 12.00. Εγώ έμενα ξύπνια ως αργά, έβλεπα ταινίες ή σειρές και ταυτόχρονα έτρωγα είτε γλυκά είτε φαγητό. Και αυτό είχε γίνει πάλι φαύλος κύκλος και μια γλυκιά ενοχή. Προσπάθησε να θέσεις ένα όριο στην ώρα που θα φας τελευταία φορά μέσα στη μέρα, πχ 21.00 και μετά όσο και να πεινάς, μη φας! Ενέδωσε μόνο σε κανένα φρουτάκι και λιγο λευκό γιαουρτακι αν δεις ότι δεν αντέχεις.
Μη σε λυπάσαι όταν νιώθεις αδύναμη μπροστά στο φαγητό, να σκέφτεσαι αντίθετα "εγώ είμαι υπεράνω των γλυκών, είναι κατώτερα από μένα, είναι σκουπίδια διατροφικά, δε μου αξίζουν αυτές οι τροφές κτλ".
Θα υπάρξουν ατασθαλίες αλλά μη λυγίσεις και πάντα κοίτα το στόχο σου!
Όσο για την άσκηση, ναι παίζει τεράστιο ρόλο. Αλλά μπορείς να ξεκινήσεις σιγά σιγά. 1 ώρα τρέξιμο τη μέρα είναι υπεραρκετό. Το αντέχεις όμως? Το τρέξιμο θέλει εξάσκηση, είναι αρκετά δύσκολο και επιβαρύνει λίγο το σκελετικό. Όμως είναι μια εκπληκτική αερόβια άσκηση φυσικά! Και γενικά για την απώλεια βάρους αλλά και για την υγεία σου, η αερόβια γυμναστική κάνει θαύματα! Εγώ επέλεξα το κολύμπι γιατί είχα πολύ βάρος και δεν ήθελα να επιβαρύνω τις αρθρώσεις μου κτλ. Όμως καταλαβαίνω ότι η κολύμβηση δεν είναι είναι για όλους. Τελοσπαντων, βρες κάτι που μπορείς να ακολουθείς αβίαστα :)
Τέλος, οι ραγάδες είναι το αναμνηστικό μας :( και εγώ αυτό δεν το έχω αποδεχτεί πλήρως και δεν έχω καν πολλές. Αλλά είναι κάτι που δεν αλλάζει παρά μόνο με ιατρικές παρεμβάσεις και καλό θα ήταν να το αποδεχτούμε σιγά σιγά τουλάχιστον! :)
Όσο για το αδύνατο σώμα και τη μη αποδοχή του, δεν έχω προσωπική εμπειρία από αυτο. Δεν το αισθάνθηκα ποτέ αλλά ίσως φταίει και το γεγονός ότι έχασα το βάρος πολύ αργά και αποδεχομουν την εικόνα μου σταδιακά. Δεν ξέρω να σου πω κάτι πάνω σε αυτό αλλά σίγουρα παίζει ρόλο η απότομη αλλαγή!
Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα θα ξεκινήσω με την ζάχαρη που μου είπες που και τον ύπνο θα σας πω αποτέλεσμα σε 1-2 εβδομάδες.. Γενικά η παχυσαρκία έχει αυξηθεί έντονα και σε κορίτσια μικρότερης ηλικίας που έχω δει στον δρόμο δεν είναι κακό να αγαπάς τον εαυτό σου όπως είναι αλλά όταν επηρεάζεται η υγεία τότε είναι πρόβλημα και εγώ έχω ενοχλήσεις στο στήθος και στην μέση δηλαδή αν δεν κάνω κατι τώρα στα 30 θα είμαι με τα διπλάσια κιλά και δεν θ μπορώ ούτε Ν κουνηθω..
Μην πανικοβάλλεσαι καινσου φαίνεται βουνό. Ένα ένα στόχο να το πηγαίνεις! Καλή αρχή και καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου! Εύχομαι να πάνε όλα καλά! Να μας ενημερώσεις :)
Τα πήγα καλά την προηγούμενη εβδομάδα έκανα ακριβώς ότι μ είπες ζυγιστηκα κιόλας 3 κιλά έχω χάσει σύνολο σε 1 μήνα νιώθω κ εγώ λίγο πιο ελαφρύα γτ έφυγα από τα 90 κιλά μέχρι προχτές όλα τέλεια εχτές και σήμερα δεν ξέρω τ έπαθα έπεσα με τα μούτρα δίνω και proficiency την Τετάρτη και έχω αχγωθει σούπερ και ως συνήθως ξεσπάω στο φαΐ πραγματικά δεν ξέρω τι ν κάνω δεν θέλω ν πετάξω τον κόπο μου πάλι για 2 μέρες γτ δεν μπορώ να μείνω στον στόχο μ κ παρασερνομαι αμάν πια.. Αύριο θα πάω γ τρέξιμο πρωί πρωί δεν πρέπει ν τ παρατήσω αλλά στις δύσκολες στιγμές δεν ξέρω πως να κρατηθώ
Καλησπέρα! Χαίρομαι πολύ που κατάφερες να χάσεις 3κιλα σε ένα μήνα! Είναι πολύ ευχάριστα τα νέα! Συγχαρητήρια! Όσο για τις ατασθαλίες των τελευταίων ημερών που γράφεις, δεν πειράζει, μην τιμωρεις τον εαυτό σου. Είναι φυσιολογικό κάποιες φορές να ξεφεύγουμε και μερικές φορές απαραίτητο ακόμα και χρήσιμο. Προσπάθησε να ξανανακτησεις τον ελέγχο όμως όσο πιο γρήγορα μπορείς και βάλε και πάλι τον εαυτό σου σε προγραμμα! Κακό δεν είναι να ξεφύγεις μερικές φορές, κακό είναι να σε πάρει η μπάλα και να αρχίσεις πάλι τις παλιές κακίες συνήθειες. Και εγώ έχω περάσει πολλές φορές από αυτό το στάδιο, αλλά πλέον το ελέγχω πολύ καλύτερα απο ότι στο παρελθόν.
Τι έφαγες αυτές τις ημέρες και θεωρείς ότι ξεφυγες πολύ?
Εάν ψυχολογικά έχεις πέσει και θεωρείς ότι κατεστρεψες όλη την προσπάθεια που είχες κάνει τον τελευταίο μήνα, σκέψου το εξής απλό πράγμα. Ότι μέσα σε 2μερες ας πούμε ότι καταναλωσες πχ 8000θερμιδες, δλδ 8000θερμιδες/30ημερες=270θερμιδες/ημέρα περισσότερο από αυτό που υπολογισες για τον προηγούμενο μήνα. Όπως βλέπεις, εντάξει, δεν έγινε και τίποτα! Ηρέμησε, βρες το κουράγιο και συνέχισε από εκεί που το άφησες!
το απόγευμα κυρίως ξεσπάω εκεί το χάνω προχτές έφαγα μισή πάστα και μπισκότα εχτές πάλι μπισκότα σήμερα πάλι ένα κομμάτι κορμό σοκολάτας πάλι γλυκά δηλαδή όλη την ώρα ο εθισμός δεν φεύγει έφτιαξα κ instagram μπας και εμπνευστω από άλλους να δυνατισω κ εγώ και μετά θα ανεβάσω τον κόπο μου στο διαδίκτυο γτ και η μοναξιά με έχει οδηγήσει σε αυτή την συμπεριφορά αν κοινωνικοποιηθω τουλάχιστον δεν θ ειμ έτσι πιστεύω εγώ τουλάχιστον
Κλα λες δεν ήρθε και η καταστροφή 88 κιλά είμαι με 18 κιλά μείον έχει τελειώσει η υπόθεση άλλοι χάνουν 50 κιλά κ βάλε δεν πρέπει ν με πάρει από κάτω επειδή έφαγα αυτές τις 3 μέρες λίγο παραπάνω
Έτσι όπως τα λες είναι! Εγώ τώρα κοντεύω τα 40 κιλα μείον! Και ειλικρινά δεν ήταν πάντα ευθύς ο δρόμος. Έχει και στροφουλες και ανηφοριες και απ'ολα. Κράτα γερά το τιμόνι και προχώρα όπως ακριβώς έκανες πριν! Τιπ#1: πέτα όλα τα γλυκά και ξεκίνα πάλι από την αρχή. Το ξέρω, το έχω περάσει άπειρες φορές αυτό με τα γλυκά αλλά η μόνη λύση είναι να τα πετάξεις. Όπως όταν κόβει κάποιος το τσιγάρο, δεν κρατάει πακέτο στο σπίτι έτσι και εσύ πρέπει να αποβάλλεις τους πειρασμούς μέσα από το σπίτι σου. Δωρισε τα σε κάποιον εκτός σπιτιού ή πέταξε τα.
Τιπ#2: Προσπάθησε να σκέφτεσαι οτι κάνεις καλό στον εαυτό σου και του δίνεις μόνο καλές και θρεπτικές τροφές. Κάτι που σκεφτόμουν εγώ όταν μου καρφώνονταν στο μυαλό τα γλυκά και με βοηθούσε να μην υποκύψω στον πειρασμό και να τα αγοράσω (αν και ακούγεται κάπως γελοίο) ήταν: "είσαι πολύ ανώτερη από αυτά, δεν αξίζεις να τρως τέτοια σαβούρα, δεν είσαι πια όπως ο παλιός εαυτός σου, είσαι πολύ πιο δυνατή κτλ κτλ" και κάθε φορά που απέφευγα έναν πειρασμό, αισθανόμουν όλο και πιο δυνατή! Μέχρι που σταμάτησαν να είναι πειρασμός πια. Πέρασε καιρός αλλά συνέβη και αυτό!
Καλη σου επιτυχία στις εξετάσεις!
Ευχαριστώ πολύ θ γράψω πάλι σε κάνα 2 εβδομάδες για την εξέλιξη με βοηθάει πολύ και ευχαριστώ γ την υποστήριξη και πάλι
Δε νομίζω ότι στην απώλεια βάρους καθαρά, θα την ωφελουσαν τα βάρη και τα όργανα. Το τρέξιμο είναι μια εξαιρετική άσκηση για απώλεια και δεν κοστίζει και τίποτα! Για το άθλημα δε διαφωνώ καθόλου αλλά δεν ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους.
Φυσικά ότι περισσότερο κάνει κάποιος τόσο το καλύτερο αλλά κατά τη δική μου άποψη, εάν τηρεί ένα καλό ισορροπημένο διαιτολόγιο και τρέχει καθημερινά, θα δει αποτελέσματα σίγουρα!
Τώρα π τελείωσα με τα διάβασματα Θα ξεκινήσω και τα απογεύματα πιλατες yoga σύνολο 1 ώρα τ πρωί γυμνάζομαι τρέξιμο και 1 ώρα τ απόγευμα και εγώ δεν ξέρω γ όργανα και βάρη γτ θέλω να χάσω λίπος τ άλλο άθλημα ν κάνω δηλαδή κολύμβηση σίγουρα θ ξεκινήσω όταν ανοίξει ο καιρός αν μπορώ γτ σε 2 μήνες θ φύγω σεζόν δουλεύω σε νησιά σερβιτόρα και πιστεύω κ εκεί όλη μέρα ορθοστασία και έχει και πολλά βάρη και διαδρομές ήδη η δουλειά π κάνω πιστεύω δεν θ τ ξαναπάρω αν όμως μείνω απασχολημένη κ το χειμώνα π αυτό θέλω ν κάνω γτ εγώ τ χειμώνα μετά την σεζόν π δεν δουλεύω παίρνω τ περισσότερα κιλά κατά τα άλλα η δουλειά μου είναι η καλύτερη ευκαιρία για να μείνεις κ υγιής και μπορώ και εκεί να πηγαίνω γ τρέξιμο έχει πολλά ν κάνεις σε ένα νησί
Τα πράγματα δεν πάνε καλά δεν έχω αλλάξει καθόλου τ κιλά που έχασα τα ξαναπήρα και βαρέθηκα κιόλας το ίδιο βιολί τόσα χρόνια το κλειδί της επιτυχίας μάλλον δεν θ το βρω και πότε.. Τρώω τ ίδια π έτρωγα και πριν δεν ξέρω γτ δεν μπορώ να αφήσω αυτό το σώμα είναι και σαν να μην θέλω ούτε να αλλάξω τις συνήθειες μου μπορώ και με έχει κούρασει όλο αυτό.. Δεν ξέρω δεν μπορώ ν βρω κίνητρο δηλαδή και ν μείνω έτσι όπως είμαι και τι έγινε λέω με έχω συνηθίσει.. Αυτά