Ωραία νεφέλη, εύχομαι να κυλήσουν όλα όμορφα!!
Printable View
Ωραία νεφέλη, εύχομαι να κυλήσουν όλα όμορφα!!
Νεφελη το crossfit ειναι καταπληκτικη γυμναστικη..συνδιαζει ενδυναμωση και αντοχη δηλαδη ενας μαραθωνοδρομος εχει τελεια αντοχη κ καθολου δυναμηενω ενας bodybuilder πολυ δυναμη αλλα καθολου αντοχη..στο crossfit συνδιαζεις αυτα τα δυο τελεια..κανεις ενα κυκλο με ασκησεις 4 σετ χωρις διαλειμμα κ προσπαθεις να κανεις το καλυτερο χρονο οι ασκησεις ειναι κυριως καθησματα ροκανισματα κοπηλατικες και πους απς..αλλα κ πολλα αλλα..πιστευω αν σκεφτεσαι να ξεκινησεις γυμναστικη ειναι μια πολυ καλη επιλογη! ;)
Καλημέρα σας,
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχες σας. Έχει αλλάξει κάπως η ψυχολογία μου, επειδή επιτέλους βρήκα εναν άνθρωπο που έχει εκπαιδευτεί σε όλες τις πτυχές που αφορούν την παχυσαρκία και που την αντιμετωπίζει ως ασθένεια. Πέραν αυτού χρησιμοποιεί πολύ προσεκτικά τις λέξεις και τοποθετεί κάθε ενέργεια της που αφορά τα ιατρικά (γνωματεύσεις, χειρουργεια) σε ένα πλαίσιο ασφάλειας. Εύχομαι να προχωρήσω και όλα να πανε καλα.
Όσον αφορα το crossfit μάλλον θα περιμένει λίγο ακόμη αφού τα βάρη δεν επιτρέπονται. Εκτός κι αν δεν γίνει χειεουργείο οπότε με βλέπω σίγουρα να σέρνω αυτοκίνητα σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα crossfit :)
Ειδα κ εγω το crossfit κ μπορω να πω πως κουράστηκα κ που το ειδα! Πολυ απαιτητικό κ διάβασα οτι με αυτο μπορούν να ασχοληθούν μονο όσοι κανουν ηδη γυμναστικη κ οχι οι αρχάριοι..
αα δε ξερω ελενη μπυ εγω μια φορα που εκανα μαρεσε παρα πολυ αλλα ειχα τοτε ηδη συνδρομη σε γυμναστηριο οποτε δε γινοταν..μπορει να γραφτω ομως απο σεπτεμβρη
Ζένια εσύ είσαι λίγα κιλά, εσύ πρέπει να μας εμψυχώνεις!! Που έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας! Μιλάω για τον εαυτό μου φυσικά!
Ναι ειμαι αλλα θελω λιγοτερα χαχα..πιστευω οτι η γυμναστικη ομως ετσι κ αλλιως βοηθαει ειδικα στη ψυχολογια παρα πολυ..εγω οταν πηγσινω για τρεξιμο τα ξεχναω ολα αποβαλλω το αγχος αισθανομαι καλυτερα κ μιλαω για εξωτερικους χωρους γιατι ο διαδρομος ειναι κ θα ειναι βαρετος για ολους..σε ενα παρκο το ευχαριστιεσαι! ;)
Εγώ έχω ξεκινήσει ζούμπα! Είναι απίστευτα διασκεδαστική και εφιδρωτική, και όντως βοηθά... Και στην ψυχολογία αλλά και στην ενίσχυση του μεταβολισμού.
Καλό φθινόπωρο και καλό μήνα! Επιτέλους με το που πάτησε το ποδαράκι του ο γλυκός σεπτέμβρης με πήραν τηλ για να μου δώσουν ραντεβού για γαστροσκόπηση. Την Πέμπτη λοιπόν θα ολοκληρωθεί κι αυτή η εξέταση και θα μείνει μόνο η σπειρομέτρηση. Έπειτα θα δω την γιατρό για 2η φορά όπου και θα αξιολογήσει την κατάσταση και αν όλα πάνε καλά θα έχω ημερομηνία για την επέμβαση. Μεγάλη αγωνία και χαρά μαζί...
Νεφέλη μου καλη επιτυχία κ καλη τυχη σε ολα!!
Καλησπέρα σας και Ευχαριστώ πολύ.
Πήρα ραντεβου για την κλινική παχυσαρκίας στις 21/10. Καλλιο αργά παρά αργότερα ή ποτέ. Το λέω για να παρηγορηθώ... ελπίζω μετά την τελική αξιολόγηση να πάρω άμεσα ημερομηνία για το χειρουργείο! Αναμονή 2 μηνών σχεδόν κατά τους οποίους πρέπει να συντηρηθώ στα κιλά που είμαι και να χάσω στην καλύτερη ακόμα 1-2. Δυσκολοι καιροί...
θα τα καταφερεις καλη μου!υπομονη κι επιμονη!
όλα θα πανε καλα είμαι περηφανη για τη δυναμη σου αν κ δεν σε ξερω!
Γαστροσκόπηση τέλος!
Ήταν αρχικά χονοβόρα διαδικασία αφού προέκυψαν επιπλοκές σε χειρουργειο και έπρεπε να είναι εκεί η γιατρός οπότε όλα τα ραντεβού ήταν καθυστερημένα κατά 2 ωρες.
Έπειτα η διαδικασία έγινε και επίπονη αφού λόγω έλλειψης χρόνου η γαστροσκόπηση έπρεπε να γίνει χωρίς νάρκωση ή μέθη. Σκέφτηκα πόσο δύσκολο να είναι... άντε να τελειώνουμε! Τελειώσαμε αλλά το υπέφερα είναι λίγο να περιγράψει το αίσθημα ασφυξίας, πνιγμού και πόνου... κάθε εκατοστό που κατέβαινε ένιωθα να με σκίζουν μαχαίρια... βρέθηκε διαφραγματοκήλη η οποία μου είπε η γιατρός ότι μπορεί να την διορθώσουν στο χειρουργείο. Μέχρι τώρα βρήκαμε τις πέτρες στην χολή και την διαγραγματοκήλη. Αύριο σπειρομέτρηση και τερματίζω από εξετάσεις αναλύσεις κτλ κτλ.
Αν κάνετε ποτέ γαστροσκόπηση ζητήστε νάρκωση, μέθη... αυτή είναι η συμβουλή μου από πικρή εμπειρία.
Καλησπέρα και πάλι!
Τερμάτισα με επιτυχία τις αναλύσεις και τις εξετάσεις και νιώθω μεγάλη ανακούφιση. Η σπειρομέτρηση ήταν πολύ καλή ενώ δεν μου άφησε κανένα "κουσούρι" η 7χρονη περίοδος καπνίσματος κατά τα φοιτητικά χρόνια και λίγο μετέπειτα. Ξεκίνησα αντιμετωπίζοντας μάλλον αρνητικό κλίμα από τους γιατρούς των διαφορων ειδικοτήτων που επισκέφθηκα. Αρχικά Ενδοκρινολόγος, γαστρεντερολογος και ακτινολόγος κατά της επέμβασης, ενώ παθολόγος, πνευμονολόγος και γυναικολόγος υπερ της επέμβασης με κάποιους ενδιασμούς. Στο τέλος, όλοι υπερ με τις ευχες τους και αναμένοντας τα αποτελέσματα. Η ακτινολόγος ίσως ακολουθήσει κιόλας... πάντως τυχαία ή μη είναι όλες γιατρίνες εκτός του γυναικολόγου. Γυναικεία υπόθεση ο προεγχειρητικός μου έλεγχος :)
Περιμένω το ραντεβού μου με την διατροφολόγο στις 10/9 που ανήκει στην ομάδα της κλινικής παχυσαρκίας για ενημέρωση και προετοιμασία ενώ το ραντεβού με την γιατρό μου για την τελική αξιολόγηση στις 21/10.
Κοιτάω μπροστά... :)
Νεφέλη βλεπω οτι εισαι αποφασισμένη κ οτι εχουν ολα δρομολογηθεί.. Σου ευχομαι καλη επιτυχία!! Ολα να πανε καλα!
Εγώ έκανα την γαστροσκόπηση χωρίς νάρκωση, χωρίς μέθη και μάλιστα χωρίς πρόβλημα. Είναι θέμα σε τι γιατρό θα πέσεις και τι βοηθό νοσοκόμα έχει ώστε να σε προετοιμάσει κατάλληλα.Quote:
Originally posted by Nefeli-
....
Αν κάνετε ποτέ γαστροσκόπηση ζητήστε νάρκωση, μέθη... αυτή είναι η συμβουλή μου από πικρή εμπειρία.
Περιμένουμε και τα νεώτερα σου. Εύχομαι να πάρεις το πολυπόθητο «οκ»! ;)
Η επέμβαση της επιμηκους γαστρεκτομής ολοκληρώθηκε και για μένα στις 25/04. Όπως είπα και σε ένα αλλο ποστ δεν είναι αστεία διαδικασία. Μπορεί να τα αφήνουμε πίσω μας, τους πόνους, την αγωνία, τον φόβο, την αναμονή αλλά τις στιγμές που τα ζούμε είναι έντονα και ανάγουν τα βαριατρικά χειρουργεία σε πραγματικά ακραία εμπειρία. Εγώ το βίωσα ετσι με όλη την σοβαρότητα και την βαρύτητα ποου αρμόζει σε μια τέτοια απόφαση. Για την ώρα είμαι στα υγρά -νερό και χυμό μήλο- και αύριο οι οδηγίες προτείνουν ζωμό ή ζελέ και εισαγωγή αλεσμένων (μία μία τροφή κάθε φορά ώστε να γίνεται έλεγχος για δυσανεξία). Μπορώ να πω ότι οι μυρωδιές με επηρεάζουν και έχω μία έντονη επιθυμία να φάω ψωμί και όχι σοκολάτα όπως ήταν αναμενόμενο για μένα.
Αν μπορείτε να μιιραστείτε κάποιες οδηγίες για το διατροφικό πλάνο ή να με παραπέμψετε σε κάποια τοπικ όπου εχει ενδεχομένως αναλυθεί το θέμα, θα το εκτιμούσα καθώς αυτές που μου έχουν δώσει είναι πολύ περιορισμένες.
Υγεία και αγάπη σε όλους
nefeli μας, γιατί τόσο νωρίς αλεσμένα? Στη δικιά μου περίπτωση, αν θυμάμαι καλά, η οδηγία έλεγε 10 μέρες υγρά, 10 μέρες αλεσμένα και μετά με τεράστια προσοχή μαλακές τροφές. Και επειδή τα αλεσμένα με ανακάτευαν πριν καν τα δοκιμάσω, κρατήθηκα στη φάση των υγρών, σούπες κτλ, παραπάνω και πέρασα στις μαλακές τροφές σταδιακά, με ευλάβεια και επαγρύπνηση.
Επίσης: http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=2218
Πολλά φιλιά και δύναμη! Δεν θα είναι πάντα έτσι δύσκολα με τη διατροφή!
Ευχαριστώ Μακ!
Επισυνάπτω αυτά που μου έδωσαν...
Πρώτες 2 μέρες τπτ. Ακολούθως τις επόμενες 5 μέρες 30 μλ υγρά κάθε ώρα, μεταξύ των οποίων νερό, ζωμό και χυμούς.
Έπειτα μετά την πρώτη βδομάδα προσθέτουμε τα ακόλουθα γιαούρτι, γαλα, πουρέ πατάτα καρότο κολοκύθι, σούπες, κοτόπουλο βραστό, ζελέ και κρέμα στιγμής. Ένα κάθε φορά για έλεγχο δυσανεξίας. Επίσης ορίζει 2 κουταλιές 2 φορές την μέρα.
Σήμερα πήρα τις πολυβιταμίνες και δεν μου προκάλεσαν κάποιο πρόβλημα ευτυχώς. Από τετάρτη θα αρχίσω και το συμπλήρωμα πρωτείνης. Σήμερα έφαγα 50 ml ζελέ φράουλα και 30ml νερό ανά ώρα. Συνολικά το ζελέ ήταν 8 κουταλάκια του γλυκού 4 το πρωί κ 4 το μεσημέρι, δε νιώθω πείνα αλλά πιστεύω ότι έχω περιθωριο αν θελήσω για παραπάνω. Με προβληματίζει αυτό. Επίσης λίγο πυρετό μέχρι 37.5 ανέβασα. Κι αυτό με προβληματίζει. Ραντεβού έχω την τετάρτη. Πόνο δε νιώθω. Μήπως πρέπει να θορυβηθώ με τον πυρετό ή είναι λόγω ανάρρωσης;
Nefeli- αν και δεν γνωριζω καθολου για το θεμα επιμηκους γαστρεκτομής ευχομαι σιδερενια και απο εδω και περα να πανε ολα καλα για σενα !!!!!!!!! Να εχεις δυναμη και υπομονη για τις μερες αυτες !!!!!!!!
οσο για τον πυρετο καπου ειχα διαβασει οτι μπορει να συμβει τις πρωτες μερες μετα το χειτουργειο... Αν ομως επιμενει μετα απο 12-16 μερες κατι δεν παει καλα .... Σε καθε περιπτωση θα ελεγα να μιλησεις με το γιατρο σου!!!!!!
Σε ευχαριστώ maria030 για τις πληροφορίες και τις ευχές σου! Το έψαξα περισσότερο, αγόρασα και θερμόμετρο laser μετώπου και είμαι έτοιμη για πιο ασφαλείς παρατηρήσεις. Τηλεφώνησα στον γιατρό και μου είπε να μην ανησυχώ καθώς είμαστε σε περίοδο ανάρρωσης, αλλά να το παρακολουθήσω μέχρι την τετάρτη που έχω το ραντεβού. Επίσης η τομή στο στομάχι θελει 7 μέρες να επουλωθεί κι από εκεί κι έπειτα θα ανησυχήσουμε εάν υπάρχει λόγος.
οποτε προς το παρον περιμενεις μεχρι την Τεταρτη που θα πας και στο γιατρο... Ευχομαι να μην προκυψει καμια παρενενργεια και να σου πανε ολα καλα!!!!!
Χριστός Ανέστη! Χρόνια μας πολλά!
Ναι maria030 θα περιμένω μέχρι την τετάρτη αν και οι μετρήσεις δεν δείχνουν τπτ το ανησυχητικό, οπότε είμαι λίγο πιο χαλαρή. :)
Σήμερα έκανα Πάσχα με γιαουρτάκι 2% και άκουσον άκουσον ούτε καν ολόκληρο το μικρό κεσεδάκι! 4 κουταλιές... το πιστεύω επειδή το ζω... αλλά γίνεται; :) περασμένα μεγαλεία τέτοιες μέρες στην μνήμη σαν τα φέρνεις να κλαις και να γελάς! Σημασία έχει να μπορέσει κάποιος να πειθαρχήσει εγκεφαλικά σε αυτή την τεράστια διατροφική αλλαγή! Να την δεχτεί ως ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει την σχέση με το φαγητό. Το παλεύω ακόμα βέβαια αλλά είμαι αισιόδοξη. Φυσικά και ταράχτηκα σήμερα, έστω κι αν ουσιαστικά δεν πεινούσα! Ένα τεράστιο πασχαλινό μπουφέ είναι υπέραρκετό ερέθισμα.
Αισίως όμως σήμερα προσωπικά πέρασα το τεστ του γιαουρτιού και είμαι πολύ οκ :)
Σας χαιρετώ
Καλή συνέχεια
Καλημέρα μας!
Σήμερα συμπληρώνεται μία βδομάδα από την επέμβαση και ήδη η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Σκεφτόμουν να ζυγιστώ κιόλας. Να σημειώσω ότι όταν βγήκα από το νοσοκομείο την Πέμπτη είχα ζυγιστεί και ήμουν κατά μισό κιλό βαρύτερη απ'ότι πριν το χειρουργείο. Κατανοώ πως ήμουν συνέχεια με ορούς και είχα και το φούσκωμα της επέμβασης. Ωστόσο θα δείξει αύριο το πρωί πως έχουν τα κιλά. :)
Δυσκολεύομαι λίγο με την βιταμίνη καθώς για να καταναλωθεί ένα κανονικό ποτήρι νερό χρειάζεται κόπος. Χρειάζομαι τουλάχιστον 3-4 ώρες για αυτό.
Η αλήθεια είναι, όπως έχουν επιβεβαιώσει κι άλλοι, ότι το πρώτο διάστημα η προσοχή στρέφεται σε αυτό το πρόγραμμα με τα υγρά και την διατροφή γενικότερα και γεμίζουν σχεδόν όλες οι ώρες της μέρας. Σειρά έχει να δοκιμάσω το μεσημέρι το άπαχο γάλα για να δω αν μου προκαλεί δυσανεξία.
Σήμερα υπολογίζω να κάνω την πρώτη μου έξοδο το απόγευμα για να με δει και λίγος ήλιος. :)
Σας χαιρετώ
Καλή συνέχεια
Ολοκληρώθηκε το τεστ αλεσμένης τροφής για σήμερα. Δεύτερη τροφή που δοκίμασα, βραστό κοτόπουλο. Είχε έντονη μυρωδιά και δεν το μπορουσα σκέτο οπότε πρόσθεσα και γιαούρτι το οποίο είχα δοκιμάσει χθες. Ήταν αρκετά καλό :)
Νεφέλη για οτιδήποτε αφορά το "μανίκι" καλύτερα να τα γράφεις εδώ: http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=3962
Μπήκα από περιέργεια να δω τι έχεις γράψει! Εκτός αν θες να αποτελεί καθάρα ένα δικό σου ημερολόγιο η ανάρτηση σου, τουλάχιστον άλλαξε τίτλο! :wink1:
Γεια σου Μαρία. Εξαρχής αυτό το τόπικ έχει προσωπικό χαρακτήρα και ο διάλογος βεβαίως και ενθαρρύνεται και είναι άκρως σημαντικός. Σίγουρα το κατάλαβες αφού το έχεις διαβάσει και έχεις γράψει και παλαιότερα :). Όταν θέλω να υποβάλω κάποια γενική ερώτηση ή να βρω κάποιες πληροφορίες έχω εντοπίσει τα τοπικς με το εν λόγω θέμα του χειρουργείου μου.
Παρόλα αυτά θέλω κι ένα δικό μου παραθυράκι, που κάποιος θυμήθηκε να ανοίξει... :)
Καλημέρα Νεφέλη μου. Άλλαξε τον τίτλο τουλάχιστον... δεν έχεις παραπονάκι τώρα! Θα πετάς σε λίγους μήνες και η αισιοδοξία θα πάει στα ύψη! :starhit:
Διόρθωσε και το τικεράκι σου... πλέον βαδίζεις σε νέο μονοπάτι!
Σήμερα ζυγίστηκα Μαρία μου :) το τικεράκι μέχρι τώρα ήταν σωστό :) όσο για τον τίτλο θα σκεφτώ τον επόμενο και μετά :) ελπίζω όντως να έχω πάρει τον δρόμο τον καλό! Θα δείξει :) εσύ πώς είσαι; πως νιώθεις;
--->Ένα αεράκι σε σκόρπια φύλλα και ζωές θα δώσει λύση...Quote:
Παρόλα αυτά θέλω κι ένα δικό μου παραθυράκι, που κάποιος θυμήθηκε να ανοίξει... :)
Ήρθε το αεράκι, μας πήρε και μας σήκωσε ήδη σε άλλη δεκάδα...
Και πού είμαστε ακόμα... τι πετάγματα ελευθερίας έχουν να γίνουν!
Σήμερα τελικά η πρώτη μου επίσιμη μετασληβική έξοδος :).
Με περίμενε μία έκπληξη αφού τα αγαπημένα μου δέντρα στην πόλη άνθισαν !!!
Ω! Τα λιλαλένια;!
Αν και γίνονται έργα και η φώτο είναι από κινητό, αυτή είναι πιο κατατοπιστική... στην μέση το συντριβάνι του έρωτα :)
Έτσι τα θυμόμουν κι εγώ... Τα άνθισε και φέτος ο έρωτας γύρω του! Άντε και στα δικά μας, αγάπη!
Καλησπέρα σας!
Με την ολοκλήρωση και της σημερινής μέρας είμαι καλύτερα. Αρχικά το πρωί ζυγίστηκα με αποτέλεσμα να πιστεύω ότι χάλασε η ζυγαριά. Όχι μόνο έσπασα το φράγμα του τριψήφιου, που για μένα αποτέλεσε στόχο των τελεταίων χρόνων, αλλά σημειώθηκε και απώλεια 6,5 κιλών. Γίνεται; μα πως γίνεται; μου πήρε αρκετή ώρα να το συνειδητοποιήσω... :) Έπειτα δοκίμασα σήμερα πουρέ καρρότο το οποίο προστέθηκε κι αυτό πλέον στα μικρά μου γεύματα. Είμαι ήδη πιο δυνατή και είχα αρκετή ενέργεια ώστε να βγω την πρώτη μου βόλτα. Όλα ήταν όμορφα μόνο που ένιωσα λίγο άβολα που δεν μπόρεσα να πιώ τον χυμό μου. Με μία γουλιά την ώρα ούτε που φάνηκε ότι τον άγγιξα :).
Αύριο έχω συνάντηση με την γιατρό μου για να με δει, μαζί και τις αναλύσεις που έκανα σήμερα. Εύχομαι όλα να πάνε καλά.
Καλή μας συνέχεια
Mπραβο Νεφελη :roll:
Μπράβο νεφέλη!!! Περιμένουμε αύριο τα νέα σου απο το γιατρό !!!!
Είδες που το τικεράκι σου φύλαγε την έκπληξη; Μπράβο για την απώλεια κι όλα θα πάνε καλά, να είσαι έτσι αισιόδοξη.Quote:
Σήμερα ζυγίστηκα Μαρία μου :) το τικεράκι μέχρι τώρα ήταν σωστό :) όσο για τον τίτλο θα σκεφτώ τον επόμενο και μετά :) ελπίζω όντως να έχω πάρει τον δρόμο τον καλό! Θα δείξει :) εσύ πώς είσαι; πως νιώθεις;
Πως είμαι εγώ: π ε τ ά ω! Είμαι στα 74,3 κιλά κολλημένη, αλλά δεν αγχώνομαι! Θα ήθελα να χάσω καμιά 10αριά κιλά ακόμη, αλλά κι εδώ που είμαι τρισευχαριστημένη είμαι! Περπατάω και πετάω, δεν λαχανιάζω, δεν κάνω άπνοιες και το γόνατο που έχει οστεοαρθρίτιδα με πονάει όταν είναι να αλλάξει ο καιρός μόνο. Λόγω της απώλειας κάτι πονάκια στα κόκαλα τα έχω κι αυτό γιατί ο οργανισμός παίρνει τον χρόνο του να κάνει την προσαρμογή που πρέπει. Τρώω ότι θέλω τώρα, που με τόσα που τρώω θα είχα πάρει κιλά σίγουρα, αλλά βλέπεις είναι δυσαπορροφητική η δική μου επέμβαση κι ότι δεν είναι "καλό" το αποβάλω!
Να προσπαθείς να πίνεις υγρά. Είχα μια δυσκολία εγώ στην αρχή -ακόμη την έχω βέβαια- αλλά προσπαθώ να πίνω νερό τουλάχιστον 1,5 λίτρο την ημέρα. Στην αρχή ένα μπουκαλάκι 250 ml με το ζόρι κατέβαινε την ημέρα μέχρι που σιγά σιγά το μπουκαλάκι από ένα έγινε 2 και τώρα 1,5 λίτρο.
Σε έξοδο εγώ έπαιρνα μαζί μου amita motion που είχα φροντίσει να τη νερώσω κι έπινα γουλιά γουλιά. Γενικά μπορείς να πίνεις φυσικούς χυμούς αλλά να είναι καλά στραγγισμένοι από ίνες, όταν βγαίνεις έξω. Μετά από ένα μήνα φαντάζομαι θα σου επιτραπεί να πιεις και καφεδάκι!