Εδώ πάλι μπερδεύουμε τα 2 διαφορετικά θέματαQuote:
Originally posted by marina38
Φυσικά είναι σημαντικό σε μια σχέση να λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες του συντρόφου. Όταν ξέρω ότι κάτι ενοχλεί τον άντρα μου προσπαθώ να μην το κάνω, το ίδιο κι εκείνος. Από εκέι και πέρα συμφωνώ με όσα περιγράφει πολύ ωραία η Φοίβη, στην προσπάθεια να συνυπάρξεις.
Αλλά μπορεί ο σύντροφος να μη θέλει να \'συντονιστεί\' με τις ανάγκες σου και κρίνει ότι οι δικές του οι ανάγκες είναι πολύ διαφορετικές. Γιατί η μοναδική ερμηνεία που δίνεις είναι ότι πρόκειται για \'κρίση\' ή για κάτι \'μη φυσιολογικό\', για κάτι που είναι ντε και καλά έξω από τον εαυτό της; Δεν σου περνάει καθόλου από το μυαλό ότι η κοπέλα απλά δεν θέλει άλλο τη μεταξύ σας σχέση;
1. Θέλει να γυρίσει στην πατρίδα της
2. Όσο είναι εδώ, προσπαθώ να έχω μια πιό ικανοποιητική για μένα κατάσταση με το να την κατευθύνω στον τρόπο συμπεριφοράς που μου αρέσει (και ό΄τι πετύχουμε).
Όσον αφορά στο αν θα φύγει για την πατρίδα της, εκεί δεν παρεμβαίνω, την αφήνω ελεύθερη.
Η περίπτωση της προσαρμογής δεν αφορά μόνο στο να προσαρμόζομαι εγω σε εκείνη, αλλά και εκείνη να καλύπτει ικανοποιητικότερα τις ανάγκες μου.
Στα παραδείγματά σας βλέπω ότι απλά αποδεχτήκατε το γεγονός ότι ο σύντροφος δεν αλλάζει. Κάποιες φορές είναι κι έτσι. Νομίζω όμως ότι δικαιούμαι να την κατευθύνω πρός το να γίνεται ικανοποιητικότερη σύντροφος για μένα...
π.χ. να καπνίζει λιγότερο, να βγαίνει περισσότερο, να είναι πιό ευχάριστη, να μου ανοίγεται, να με ακούει... είναι πολλά. Και αν δε την κατευθύνω, δε θα ξέρει και η ίδια τι με ικανοποιεί...