-
καμια ταμπελα !!!!!!!! ειμαι υπερφαγικη και το ξερω ... Κανω ψυχοθεραπεια και οταν λεω διαγνωση γιατρου ( αν εννοεις αυτο οτι δεν καταλαβες) οντως ισχυει οτι εχω διαγνωσθει υπερφαγικη ... Μπορει να μην το γνωριζεις αυτο ομως ειναι οπως στην κλασσικη ιατρικη που πας στο γιατρο και σου λεει αναλογα με τα συμτωματα οτι εχεις πχ βρογχιτιδα... Ε καπως ετσι ειμαι επισημα διαταραγμενη χαχα Το να κανωοτι δεν το βλεπω δεν βοηθαει πουθενα ...
Δεν ειναι θεμα ταμπελας δεν το βλεπω ετσι εχωαποδεχτει την καταστση αν και κουρασμενη πια απο αυτο, ομως οταν λυσω καποια θεματα που ειναι και η πηγη του προβληματος ( περα απο την ποικιλια που υπαρχει παντα στο σπιτι και δεν βοηθαει αυτο φυσικα) ελπιζω οτι θα ελλατωθει πολυ η θα το ξεπερασω εντελως!!!!!!!!
Δεν ειναι θεμα αναγκης να ονοματισω αυτο που υπαρχει ... Ναι υπαρχει ο ορος συναισθηματικη υπερφαγια.. Δεν εχει σημασια οπως και να λεγεται δεν παυει να υπαρχει...
Ατομα σαν και μενα κανουν χρονια αγωνα με με ψυχοθεραπειες ( ατομικες - ομαδικες) και προωπικη προσπαθεια .. Το ποτε αυτο θα φυγει και αν? Παντα εξαρταται ...
Δεν ημουν παντα ετσι ... Θυμαμαι οτι παντα ημουν γλυκατζου .... Αλλα αυτο δεν εχει καμια σχεση με αυτο που βιωνω τα τελαυταια χρονια... Εχω ξεχασει πλεον πως ημουν πριν και ολα γυριζουν γυρωαπο το φαγητο ( ενα απο τα συμτωματα της διαταραχης)
Τοσο στη συμπτωματολογια οσο και στη ψυχολογια υπαρχουν πραγματα που ο κοσμος αγνοει για τις ΔΠΤ και δυστυχως πολλοι συγχεουν το οτι ισως πχ τρωνε παραπανω η δεν εχουν ορεξη καποιες φορες και σου λενε α κοιτα και εγω εχω το προβλημα ( υπερφαγια , βουλιμια, ανορεξια ) Αλλα η πραγατικοτητα απεχει μιλια μακρια...
Σεαυτο που συμφωνω ειναι οτι δεν πρεπει να μενουμε στασιμοι οπως συμβαινει εδω με το φαυλο κυκλο ... ομως ειναι ενα τεραστιο σταδιο στο οποιο εμενουν οι υπερφαγικοι-ανορεξικοι -βουλιμικοι μεχρι να βρουν τις αιτιες και μεχρι να το λυσουν και να φυγουν απο αυτο γιατι κακα τα ψεματα αυτο ξερουν να κανουν τοσα χρονια ... Ειναι παραλογο αλλα ειναι η ¨ασφαλεια ¨τους ... Το ¨βολεμα ¨τους και αντε να βρουν και τα κοτσια να το αφησουν πισω,,, Θεωρητικα λες μα εισαι τρελη ? και ομως στην πραξη ειναι βουνο....
-
μα κι εγω κανω ψυχοθεραπεια, και σου λεω καταλαβαινω, απλα ξεπερασε τις ταμπελες και προχωρα :)
-
Επισης να σε διορθωσω σε κατι, διαγνωση κανουν οι ψυχιατροι, οχι οι ψυχολογοι ;) Μην προσπαθεις να εξηγεις καθε φορα, αποδεξου οτι δεν εισαι η μονη, ουτε μονη, και προχωρα. Ξεκολλα πως το λενε.
Καταλαβαινω και το βολεμα και το οτι ειναι βουνο, προσπαθω να σου δωσω μια αλλη οτπικη, τη δικη μου. Οσο με αντιμετωπιζεις σαν ασχχετη με την υπερφαγια δε μπορεις να τη δεις.
-
Δεν ειπα ποτε οτι ειμαι η μονη με τη συγκεκριμενη διαταραχη προς Θεου... Και ουτε προσπαθουσα να εξηγησω σε εσενα συγκεκριμενα... Δυστυχως ειιναι γεγονος οτι υπαρχουν πολλοι που αγνουν το θεμα ... Ενω πραγματικα ειμαστε τοσοι πολοι σε ολο αυτο... Κριμα βεβαια...
Και κατι αλλο το θεμα δεν ειναι αν αντιμετωπιζω εσενα σαν ασχετη ( που δεν ισχυει αν αυτο νομιζες και δημιουργουνται και αδικα παρεξγηγσεις :mad:χαχ) η τον οποιοδηποτε, αλλα τον εαυτο μου η αν εθελοτυφλουσα...αποφευγοντ� �ς το προβλημα
Δεν παω να πω οτι προσεξτε με μονο εγω εχω υπερφαγια προς Θεου... Γι αυτο πολλες φορες δεν βαζω εγω αλλα εμεις η τα ατομα τα υπερφαγικα ...
Αλλωστε εδω δεν κανουμε καν διαγωνισμο ουτε ανταγωνισμο...
Σε ο.τι αφορα τη διαγνωση στα κεντρα ημερας η διατροφικων διαταραχων υπαρχουν οι ειδικοι που κανουν αυτη τη ¨διαγνωση ¨και δεν ειναι απαραιτητα ψυχιατροι ... Στα καλα οργανωμενα κεντρα υπαρχουν συγεκριμενες ειδικοτητες για τα θεματα αυτα...
Ελπιζω να μη με μισησες χαχα και να ειμαστε ακομα φιλες :P Ασε που σου γραφω με κοπο και εμποδιο την πρησμενη κοιλια μου απο το ξεσαλωμα χαχα
Παρο ολα αυτα καταλαβαινω τι θελεις να πεις ... Αλλα κολλημενο μυλαο ... Αγυριστο κεφαλι πεισματαρικο ειμαι το κερατο χαχα
Εσυ πηγαινεις σε ιδιωτη ψυχοθεραπευτη η σε κεντρο δωρεαν ? Ρωταω επειδη εγω κανω δωρεαν αγωγη σε κεντρο και δεν ξερω ποσο παιρνουν οι ιδιωτικοι...
-
Επέστρεψα!!!!! Μετα από πολυυυυ καιρό!!!! Ίσως και να μην έλειψα ποτε επί της ουσίας γιατί κατά καιρούς σας διαβαζα απλώς δεν συμμετείχα ...
Ίσως κάποιοι να μη με γνωρίζετε γιατί είδα και καινούρια μέλη δυστυχώς ( και το λεω έτσι γιατι οι διαταραχές αυξάνονται και ταλαιπωρούν ακομα πιο πολλούς )
Ίσως παλι κάποιοι άλλοι να μη με θυμάστε καθόλου η έστω και λίγο ...
Είμαι λοιπόν και εγώ ξανά εδω και θα προσπαθήσω σιγά σιγά να απαντησω και να βοηθήσω όσο μπορώ με τον τρόπο μου και να βοηθηθω και εγω απο εσάς ..
Γιατί αυτο είμαστε εδώ ... Μια παρέα με παρόμοια προβλήματα που αλληλοστηριζομαστε!!!
-
Σε ευχαριστω πολύ!!!!!!
Σε αυτό το διάστημα πέρασα πολλα μη νομίζεις και κυρίως άσχημα ... Ήμουν καλυτερα σήμερα όμως όχι γιατί κυλισα εδω και τρεις μέρες πολύ άσχημα και μάλλον περίμενα την κατάλληλη ευκαιρία για να μπω στο φόρουμ .. Και μάλλον ήρθε ..
Εσένα δε, θέλω να σε μαλώσω γιατί έβλεπα τη διατροφή σου που το τελευταίο διάστημα δεν ειναι σωστή και έτρεμα απο το φόβο οτι προκαλείς τον εαυτό σου για υπερφαγικο με τον τρόπο αυτο .. Ξερω το διάβασα ότι έχεις έλλειψη χρόνου ..Απλα πρόσεξε πως με αυτά είναι σαν να κοιμίζεις για λίγο το πρόβλημα και ανά πάσα στιγμή αυτο θα επιστρέψει επιθετικά ...
Ξέρεις πως σου το λεω για αυτό και το αναφέρω... Άλλωστε στην ίδια πλευρά είμαστε και σίγουρα δεν θα ήθελα το κακό σου <3
-
Μαράκι μας! Καλωσόρισες και πάλι!!!!! Τις προάλλες σε φώναζα βρε συ, με bold γραμματοσειρά κιόλας! :lol:
Από τα άσχημα δε γλιτώνει κανείς μας, δυστυχώς... Αλλά βρίσκουμε σιγά σιγά τρόπους, δύναμη, αντιστάσεις... και τα ξεπερνάμε!
Πολύ χαίρομαι που είσαι ξανά μαζί μας!
Αα, και όχι μόνο συμφωνώ με ό,τι έγραψες στη Ντούλτσι, επαυξάνω!
http://www.allsmileys.com/files/sweetim-love/6796.gif
-
Blossom σ ακουσα και ηρθα χαχα Να σαι καλα !!!!!
Dulcinea χαιρομαι αν και ημουν σιγουρη πως δεν θα παρεξηγηθω...
Δεν ηταν μονο οτι ετρωγες μια φορα αλλα ας πουμε το γιαουρτι με 2 κριτσινια ολη μερα η κατι παρεμφερες σαφως καταλαβαινεις οτι δεν ειναι σωστο ...
Ας πουμε αυτο με το ψαρι ειναι οκ .. οχι ομως μονο αυτο ..
Προσπαθησε να οργανωθεις καπως καλυτερα για να μην εχεις αλλα μετα ... Ισορροπημενη διατροφη με σωστα γευματα αυτο εννοω...
-
Δεν ειμαι καλα ... Μετα απο καιρο εκανα υπερφαγικο ... Ναι συναιβη κατι ... Θυνμωσα πολυ και δεν συγκρατηθηκα ολος ο θυμος πηγε στο φαγητο ...
Στεναχωριεμαι πηγαινα τοσο καλα και στα κιλα και διατροφικα το παλευα οσο μπορουσα ... Ποτε τα συναισθηματα αληθεια θα παψουν να με οριζουν? σκεφτομαι απλα παλι τα ιδια? παλι παραπανω κιλα παλι προσπαθεια να τα χασω και προσπαθεια σωστης διατροφης?
Το μονο που με παρηγορει ειναι οτι εχω κανει πολυ χειτοτερα επεισοδα ( ηταν και αυτο δυνατο βεβαια) αλλα πρεπει και αυτο να διορθωθει ... οχι οποτε κατι συμβαινει θυμος αγχος νευρα στεναχωρια κλπ να ξεσπαει εκει ....
-
Μαρακι μου, ξεχασε το. Παει περασε. Δεν εγινε κατι για ενα υπερφαγικο μετα απο καιρο! Τιποτα δεν χαλασες! Συνεχιζεις τη προσπαθεια σου κανονικοτατα! Μην εχεις καν τυψεις.
Ειμαστε ανθρωποι, οχι μηχανες. Πεφτουμε, σηκωνομαστε. Πληγωνομαστε, επουλωνομαστε.
Στο ιδιο ταξιδι ειμαστε ολοι εδω μεσα. Μη τα παρατας. Ξερεις ποσες φορες εχω κανει υπερφαγικα και ημουν ετοιμη να τα παρατησω??! Αμ δε!
Θα σε συμβουλευα καθε φορα που θυμωνεις ή στενοχωριεσαι με κατι να το γραφεις σε ενα χαρτι και να το πετας...ή σε ενα ημερολογιο...ή ακομα και στο topic "τί σκεφτεσαι τωρα¨. Ο,τι σε βοηθαει. Προσπαθησε να χαλαρωνεις...να πηγαινεις για περπατημα, να ακους μουσικη, να εκτονωνεσαι με καποιο τροπο. Ολα θα πανε καλα!
-
afratoulini σε ευχαριστω πολυ για την υποστηριξη ... Η αληθεια ειναι οτι την καταγραφη δεν την εχω δοκιμασει μεχρι τωρα .. Τ αλλα ναι αλλα δεν πιανουν ... Το μυαλο ενος υπερφαγικου παιζει τρελα παιχνιδια !!!!!
παλευα σημερα το μεσημερι μεχρι προ ολιγου που δεν αντεξα και υπεκυψα ...
Θελω να υποσχεθω στον εαυτο μου και εδω δημοσια οτι την επομενη φορα θα ειμαι πιο δυνατη και δεν θα λυγισω ...
Οχι δεν θα τα παρατησω απλα ηθελα να μιλησω εδω ως σημειο αναφορας να εκφραστω ....
εχω κανει μεγαλο δρομο για να τα παρατησω τωρα ... Μπορω και το οφειλω στον εαυτο μου !!!!!
ειναι σημαντικο που αλληλοστηριζομαστε ... και αυριο θα μαι χαλια γιατι δεν θα αντεξω και θα ζυγιστω να δω τα κατορθωματα μου ... Ομως δεν θα το αφησω να με παρει απο κατω αυτο το συν που θα δω γιατι πολυ πιθανον να μην ανταποκρινεται και στην πραγματικοτητα ...
και παλι σε ευχαριστω πολυ !!!
-
Μαρία μου οκ, έφαγες κάποια πράγματα παραπάνω για μια μέρα... Σιγά και τι έγινε?? Σε πληροφορώ ότι και εγώ στις διακοπές μου 3 μέρες έτρωγα κανονικότατα, και όχι μόνο δεν πήρα αλλά έχασα κιόλας, γιατί όταν τρως σωστά για ένα εύλογο διάστημα, ο οργανισμός βοηθάει και δεν παίρνεις βάρος με μια μέρα που θα κάνεις κάποια παρασπονδία.. Ηρέμησε, δεν χάλασε ο κόσμος, συνέχισε το πρόγραμμά σου.
Και αν έχεις ξανά επιθυμία για φαγητό σε έντονο βαθμό, κάποια μέρα, εμένα αυτό που με βοηθάει, είναι να βγαίνω και να περπατάω, ή να χαζεύω αγορά και όταν γυρίζω τρώω κάτι ελαφρύ και μου έχει περάσει.
-
Η Ελενη εχει απολυτο δικιο. Μαρια μου σε καταλαβαινω απολυτα. Been there, done that.
Αυριο προτεινω να μη ζυγιστεις.
-
το μικροβιο δεν το εχω αποβαλει ακομα και θα μπω στον πειρασμο να ζυγιστω !!!!!!! εφαγα πολλα γλυκα δεν λεω γιατι τα εφαγα απλα γιατι δεν περιοριστηκα λογω θυμου !!!!!!
Γι αυτο και ο επομενος στοχος ειναι αυτος ο ελεγχος του συναισθηματος ... Ειμαι νομιζω λιγο καλυτερα ... Εγινε απο λαθος μου απο βλακεια μου και αν οκ με παει λιγο πισω αλλα συνεχιζω εστω κι αν για λιγες μερες ταλαιπωρησω τον εαυτο μου ...
κοριτσια σας ευχαριστω πολυ αληθεια!!!!!!!!!
-
Είχα γράψει πριν μέρες για τα πισωγυρίσματα μου ...
Έκανα αλλα τρία ίσως και παραπάνω... Έπιασα δουλειά και ανατραπηκσν οι ισορροπίες μου η καθημερινητοτητα μου αλλα και οι συνθήκες εργασίας που ναι μεν γνώριζα αλλα ξαναθυμήθηκα ...
Το φαύλο κύκλο σταμάτησε μια γαστρεντερίτιδα απο την πέμπτη όπου τα έβγαλα ολα ...συν ζαλάδες και πόνος
Και σήμερα ακομα δεν είμαι καλά ενώ χτες ήμουν .. Με πονάει το στομάχι μου απο την ίωση.. Προσέχω πολυ τι τρώω δεν μπορω και παραπάνω άλλωστε ...
Αυτο που φοβάμαι ειναι το μετά της στέρησης ε που θα πέσω με τα μούτρα ... Ακούς Αφρατουλινι?
Μου εχουν λείψει δε σαλάτες και φρούτα αλλα προς το παρόν ούτε λόγος ... Βραστά κοτόπουλα πατάτες καρότα με δόσεις ... Και φρυγανιές η παξιμάδια αυτά έχει το μενού σε δόσεις ...
Έλεγα οτι σήμερα θα ήμουν καλύτερα ... Αλλα έπαιρνα και αντιβίωση την οποία πήρα και χτες η χαζή γιατί ήμουν καλυτερα και ίσως γι αυτο με ξαναέπιασε το στομάχι μου ...
* η αντιβίωση για φαρυγγίτιδα... Που δεν λέεινα περάσει Τόσο καλά ...
Τουλάχιστον να μου περάσει η ίωση και πόνος ... Πως θα παω δευτέρα στη δουλειά σκέφτομαι ...
Αυτά τα νέα μου 😊
-
Εγώ θα σταθώ στο ότι έπιασες δουλειά και αυτό είναι τέλειο νέο στην εποχή μας! Θα προσαρμοστείς και όλα θα πάνε πολύ καλά! Όσο για τα υπερφαγικά, πέρασες μια δύσκολη ίωση είναι λογικό να ταράξει τις ισορροπίες σου όμως τώρα θα συνεχίσεις , εύχομαι περαστικά!!
-
Ελένη μου σε ευχαριστώ.. Δεν ειμαι αγνώμων... Ειμαι σχετικά από τους τυχερούς αν σκεφτείς οτι ενα χρόνο περίπου ίσως και παραπάνω κάθομαι και τον επόμενο έστω για δέκα μήνες δουλεύω!!!
Με σύμβαση αλλα δουλεύω ... Όμως γίνομαι θηρίο οταν βλέπω τους βολεμένους πολλοί απο αυτούς χωρις καν πτυχία να κάνουν οτι γουστάρουν γιατί ειναι οι παλιοί γιατί ειναι οι μόνιμοι και οι συμβασιούχοι να ειναι οι ριγμένοι και βγάζουν τη δουλειά ... Και αυτό οχι τώρα στην εποχή που ζούμε που σου λέει δεν φτάνει που έχεις και δουλεια και αύριο δεν θα έχεις και εισαι υποχρεωμένος να σκύβεις το κεφάλι και να μη μιλάς ...απο πάντα υπήρχε αυτο ... Τώρα όμως θεωρώ ακομα πιο πολύ !!!
Ε πνίγομαι ε και σκανε και τα υπερφαγικα αλλα θα το παλέψω όσο μπορώ !!!
-
Μαρία μου τώρα, θα έχεις ασχολίες, τα χρήματά σου, και τα υπερφαγικά θα τα περιορίσεις... Θα κάνεις το πρόγραμμά σου, θα έχεις ελεύθερο χρόνο όταν θα έχεις, και θα κάνεις άλλα πράγματα!
-
Κορίτσια μου δυστυχώς με τα προβλήματα στη δουλειά τα υπερφαγικα εχουν επιδεινωθεί τραγικά ... Ήμουν πολύ καλυτερα πριν όμως με το που ξεκίνησα να εργάζομαι εμφανίστηκαν παλι ...
Το να δουλεύεις εσυ και οι μόνιμοι να κάθονται να διαλέγουν βάρδιες τις καλύτερες πάντα, να σου επιβάλλουν ωράρια, να υπάρχουν κλίκες δεν ειναι ο.τι καλύτερο.. Ήρθε άλλη μια κοπέλα μαζι με εμένα που στο τέλος δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα οταν είμασταν μόνες μας !!!
Νιώθω τόση κούραση ούτε να βγω έξω θέλω ούτε καν για περπάτημα που έκανα πριν ...
Θα έρθουν δύσκολες μέρες πιο δύσκολες μάλλον και νιώθω θλίψη αδικία και δεν μπορω ούτε καν να μιλήσω ... Σου λέει αν σου αρέσει αλλιώς παραιτήσου...
Και ειναι μια σκέψη που μου περνάει συνέχεια απο το μυαλό !!!!
-
Μαρακι συγχαρητήρια που βρήκες δουλειά!!!!
Αλλα τι σύμπτωση είναι αυτη! Κι εγω βρηκα δουλεια πριν ενα μηνα και έπαθα γαστρεντερίτιδα πριν 3 εβδομάδες!!!!
Πω πω...
Ουτε εγω εχω συνελθει τελείως αλλα αρχισα να τρωω λιγο πιο βαριά επειδή βαρεθηκα ολο ρυζι κ μακαρονι. Τη μια ειμαι καλα αλλα καποιες φορες εχω σουβλιες στο στομαχι. Περαστικα μας!
-
afratoulini ευχαριστω πολύ !!! Συγχαρητήρια και σε σένα !!!
Το χα διαβάσει ποσο ταλαιπωρήθηκες εσυ απο τη γαστρεντερίτιδα...
Εμένα ευτυχώς μου πέρασε γρήγορα αοο την προηγούμενη παρασκευή και την τρίτη ήμουν μια χαρά με προσεγμένη διατροφή ...
Μετα από αυτο όμως μια η ίωση μια η χάλια ψυχολογία λόγω δουλειάς έφτασε να τρώω και τα τα ντουλάπια μαζι :shocked2:
Αυτή πάντως η ίωση ειναι και λίγο ύπουλη μόλις λες ειμαι καλα ξανακυλάς και εδω και 1-2 μήνες έχει πολύ κόσμος πρόβλημα
Περαστικά. Σου εύχομαι και σύντομα πια ... Τι στο καλο μετα από τόσο καιρό !!!!
-
Αισθάνομαι η μάλλον εχω γίνει κυκλοθυμική ... Αν και λίγο μονολογώ...
Το θέμα της δουλειάς η καθημερινότητα εκεί και όσα συμβαίνουν με επηρεάζουν τρομερά ..μαζι με την αδικία που βλέπω την καθημερινή κούραση
Και φυσικά αυτο βγαίνει σε σχεδόν υπερφαγικο η όντως υπερφαγικο .. Και αλλο τιμωρούμαι δλδ ...
Συν τους πειρασμούς που εχω εκεί οπως χθες και σήμερα με γλυκά που δεν έφαγα εκεί για να προσέξω τη διατροφή μου (ουσιαστικά με περιορισα γιατί φοβήθηκα πως αν φάω ένα θα φάω όλο το κουτί ε βασικό συμτωμα της υπερφαγιας , αυτοτιμωρία ας πούμε γιατί θέλω να χασω επιτέλους και αυτά τα λίγα κιλά τραγική γίνομαι ) και τελικά σήμερα στο σπίτι σπο το απόγευμα έφαγα μπισκότα παγωτά γλυκά ..
Θέλω και προσπαθώ να μην με επηρεάζει η δουλειά και να καταληγω τελικά με επεισόδια ..
Γιατί το επιτρέπω συτο αλήθεια για ηλιθιους ανθρώπους ?
Ενώ πια ξερω πολύ καλά τον εαυτό μου και τι και πως γιατί συμβαίνει κάτι νιβθω κουρασμένη , αδύναμη..
Κουράστηκα να ειμαι μόνη μου και δυνατή και να αγωνίζομαι για τα πάντα ..
Αλλα για τον εαυτό μου πρέπει να το κάνω μ..
Και να τα γράφω εδω να τα βλέπω να ξεστραβωθώ !!!!!
-
Dulcinea μου σε ευχαριστω πολύ για την απάντηση σου !! Για το κουράγιο που μου δίνεις και τις συμβουλές..
Δεν μπορω για ευνόητους λόγους να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για τον τομέα της δουλειάς περα απο το γεγονός οτι τα πράγματα δεν ειναι ισάξια και δεν κάνω ότι μου αναλογεί αλλα πολύ περισσότερα ...
Εχω ενα οκτάμηνο μπροστά μου οποτε ναι και ςγω σκέφτομαι οτι πρέπει να γίνω αναίσθητη που ποτε δεν ήμουν ... Εχω πάρει ήδη 4-5 κιλά ενώ ήδη είχα φτάσει επιτέλους στα ιδανικά για μένα κιλά πριν ξεκινήσω δουλειά και με τα υπερφαγικα πήγαινα πολύ καλυτερα ενώ τώρα. ..
Χάλια ψυχολογία εχω απο εχθές και σήμερα χειρότερα και σκέφτομαι οτι οκ θα προσέξω θα τα χασω τα κιλά αυτά και πιθανόν και πολύ γρήγορα .. Η έστω κάποια από αυτά . Το θέμα είναι το μετά και οι συνθήκες να μη με οδηγήσουν παλι εκεί ...
Και όντως πριν αν έκανα υπερφαγικο το γούσταρα το έκανα για μένα και δεν είχα και τόσες τύψεις..
Τώρα το μαύρο μου το χαλι ... Πολλα λεω και πολύ περισσότερα εχω μεσα μου... Σας κουράζω κι ολας και πολλές φορές σκέφτομαι να γράψω , αν θα γραψω και τι ...
Εσυ πως τα πας ? Τρως περισσότερο οργάνωσες κάπως τα γεύματα σου όπως είδα την τελευταία φορά που έγραψες τι έφαγες..
Σε ευχαριστω για τον χρόνο σου !!!:roll:
-
Μαρία μου καλημέρα. Στην Ελλάδα σήμερα, έτσι όπως είναι η κατάσταση, πάντα θα υπερεργαζόμαστε και πάντα θα υποαμοιβόμαστε. Αυτό δεν είναι εύκολο να αλλάξει. Να σκέφτεσαι ότι είναι μια προσωρινή κατάσταση, και ότι στο μέλλον, μπορεί να σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις κάτι πιο ταιριαστό και πιο κοντά στα προσόντα σου.
Να σκέφτεσαι όμως ότι έχεις τα χρήματά σου, μπορείς να αγοράσεις κάτι που θα σου φτιάξει την διάθεση, να βγεις και να έχεις τα δικά σου χρήματα. Αυτό είναι πολύ ωραίο. Όσο για τα κιλάκια που πήρες, 5 κιλά δεν είναι πολλά, λίγο αν προσέξεις, τα έχασες. Όσο για τα υπερφαγικά, όλοι εμείς ξέρουμε πόσο άχρηστα είναι στην ζωή μας, θέλει προσοχη, είναι καθαρά ψυχολογικό, και είναι στο χέρι μας να τα αφήσουμε πίσω και να ξεφύγουμε από όλο αυτό.
-
Aχ γλυκιά μου Ελένη έχεις δίκιο σε όσα λες σε ευχαριστω πολύ !!!
Τα χω με τον εαυτό μου , εχω θυμώσει μαζί μου που επιτρέπω να γίνεται αυτο και να τιμωρούμαι έτσι ...
Κάθε μέρα τρώω σαν να μην υπάρχει αύριο .. Και όσο σκέφτομαι ότι πριν τη δουλειά ήμουν τόσο κοντά στο να το απομακρύνω ... Νιώθω οτι ειμαι στο αρχικό στάδιο οταν συνειδητοποιούσα τι μου γινόταν αλλα δεν μπορούσα να το ελέγξω ...
Ούτε εδω που γράφω ίσως δεν πρέπει και αυτο να το κάνω ... Εχω χάσει τον εαυτό μου και κάθε μέρα βυθίζομαι και πιο πολύ χάνω τη δύναμή ψυχολογία χάλια ... Φουσκωμένη πάντα και να κλαίω τη μοίρα μου με λυπάμαι !!!
Νομίζω δεν θα ξαναγράψω μέχρι να ορθοποδήσω λίγο ... Ειναι περιττό και τσάμπα γεμίζω ποστ ..
Νιώθω κούραση θυμό απογοήτευση θλίψη και αδυναμία !!!
-
Μην γράφεις εάν αυτό σε αγχώνει, όμως ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα το σταματήσεις αυτό, όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Κάνε μια προσπάθεια, μικρή στην αρχή, να τρως κανονικές ποσότητες και συχνές, και θα δεις ότι θα συνηθίσεις.
-
Η αλήθεια είναι οτι εχω κάνει ήδη αποτυχημένες προσπάθειες... Κάθε μέρα αυτο λέω και το απόγευμα πέφτω στα ίδια και απογοητεύομαι.. Εχω αφήσει τον εαυτό μου και δεν με αγαπω πια κάτι που είχα κατακτήσει πριν με δυσκολία ομολογώ ..
Κουράζω εσάς , κουράζω και εμένα ... Πρέπει να βρω τις ισορροπίες μου και να το πάρω απο την αρχή χωρίς τις γύρω επιρροές!!!
Ελένη μου σε ευχαριστώ που ασχολείσαι μαζι μου ενώ και εσύ έχεις το δικό σου αγώνα να κανεις !!!
Να χα τη δύναμη σου!!!! κάποτε την είχα δλδ... Έχεις κάνει τεράστια πρόοδο !!!
-
Μαρία μου κανέναν δεν κουράζεις, αλλά η ζωή χρειάζεται πολλή δύναμη. Έχει πολλές δυσκολίες, και πρέπει να παλεύουμε και να μην τα παρατάμε. Εγκαταλείπεις το απόγευμα γιατί αρνείσαι να κάνεις κάτι άλλο. Πιες έναν καφέ, πήγαινε να περπατήσεις. Σιγά σιγά συνηθίζεις. Δεν είναι εύκολο, αλλά οδεύεις στην κατάθλιψη. Ίσως χρειάζεσαι μια συμβουλή αν και εδώ που τα λέμε πιστεύω, ότι μια χαρά είσαι, απλά έχεις τεμπελιάσει λίγο ! Μην με παρεξηγήσεις. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις αύριο, απλά μείωσε λίγο τις ποσότητες. Φάε πιο αργά, βάλε ταινίες ή κοιμήσου νωρίς. Κάνε μια μικρή αλλαγή!
-
Οχι δεν σε παρεξηγώ !!! Κατάθλιψη δεν θα το έλεγα, θλίψη ναι !!
Συμβουλή αν εννοείς ειδικό το έχω κάνει ήδη και μάλιστα οι συνεδρίες τελείωσαν το καλοκαίρι ..
Βλέπεις η ψυχοθεραπεύτρια μου πίστευε πιο πολύ σε μένα απο οτι εγω η ίδια !!! Και πλέον εχω τα "εφόδια " να μπορω να το αντιμετωπισω γιατί ξερω τι μου γίνεται ... Με εντολή γιατρού χα χα
Ειμαι γκρινιάρα το ξερω .. Ειναι μια φάση που θέλω να πιστεύω οτι θα μου περάσει και θα βρω παλι τον εαυτό μου που τον εχω εγκατακειψεθ ενα μήνα τώρα ...
Η υπερφαγια ειναι ύπουλος αντιπαλος και εμφανίζεται πάντα οταν είμαστε αδύναμοι η σε δύσκολη στιγμή .. Σε ενα άτομο υπερφαγικο αυτά τα τρικ δεν πιάνουν δυστυχώς !!! Εχω περάσει και χω δοκιμάσει πολλα ολα αυτά τα χρόνια !!! Η λύση ειναι στο μυαλό και στην ψυχή ..
Θυμώνω οχι μόνο γιατί το επέτρεψα να ξανασυμβεί πολλές φορές , καθημερινά αλλα γιατί ήμουν στο τέλος της διαδρομής και έκανα ένα δυνατό πισωγύρισμα στην αρχή !!!
Όμως αν εφαρμοσω όσα "έμαθα" απο αυτή τη ψυχοφθόρα διαδικασία και με ξανακούσω τότε ναι θα με βοηθήσω πραγματικά !!!
-
Dulci αν και αργοπορημένα σε ευχαριστω για την απάντησή σου...
Την ψυχοθεραπεία την τελείωσα τον Ιούλιο με μια ψυχοθεραπεύτρια και μια διατροφολόγο σίγουρες για μένα παρ όλο τις δικές μου φοβίες .. Σε τόσο σύντομο διάστημα δεν γίνεται παλι θεραπείαγθα το ίδιο θέμα εφόσον είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος Και όντως ήμουν σχεδόν καλά μέχρι που έπιασα δουλειά και το πρόβλημα επανγλιε χειρότερα από πριν ...
Τώρα πια με 8-9κιλα συν αισθάνομαι μάλλον δεν αισθάνομαι ... Δυομισυ μήνες στη δουλειά και πήγαν ολα στο βρόντο ? Αφεθηκα ... Με άφησα... Βολεύτηκα ...
Ναι τώρα είναι σκ..α ... Αλλα κάποια στιγμή και ελπίζω σύντομα θα βρω παλι τον εαυτό μου και τη δύναμη να το σταματήσω αυτο ... Γιατι δεν μου αρέσει που τρώω τα πάντα σε μεγάλες ποσότητες κυρίως γλυκά βέβαια .. Που έχω πάρει 9κιλα που δεν μου κάνουν τα ρούχα μου , που δεν θελω να βγω εξω απο το σπιτι υποχρεωτικα μονο για τη δουλειά, που σιχαίνομαι τον εαυτό μου αλλά συνεχιζω να κάνω το ίδιο ...
Οχι λοιπόν δεν μου αρέσει αυτο και θέλω να μπω στα παλιά μου ρούχα , να αρχίσω να απολαμβάνω τη ζωή αλλα και το φαγητό ... Και η μόνη που μπορεί να με βοηθήσει ειναι εγω η ίδια ...
Το μόνο που μένει ειναι να πάρω μπρος... Τη διαδικασία την ξερω πια ...
-
Καλή χρονιά!
maria030 H οποία ποια είναι;
-
Νιωθω αηδιασμενη με τον εαυτο μου αυτη τη στιγμη.
Τη Πρωτοχρονια ζυγιζα 67,8 κιλα και σημερα 70.
Τρωω τα παντα, σαν να μην υπαρχει αυριο.
Η διατροφολογος μου εδωσε το προγραμμα. Δεν ξερω ποτε θα το αρχισω. Σκεφτομουν απο Δευτερα. Ειναι πολυ σκληρο. Δεν ξερω αν θα τα καταφερω. Ειναι για 3 μηνες.
Αλλα το μονο που θελω αυτη τη στιγμη ειναι να σταματησω να τρωω τοσο και χωρις λογο.
-
Σε καταλαβαίνω...
Το να ξανασηκωθεις είναι δυσκολο...αλλα ταυτοχρονα κι ευκολο..ειτε το θελουμε ειτε οχι, εξαρταται απο μας..εσυ αποφασιζεις αν θες να ξανασηκωθεις ή να συνεχισεις αυτον τον φαύλο κυκλο..πειθουμε τον εαυτο μας οτι δεν εξαρταται απο μας..οτι φταιει δηθεν ολη αυτη η κατασταση.αλλα στην πραγματικοτητα εμεις μας φεραμε εδω τον εαυτό μας..σ' αυτον τον δρομο..στα λεω αυτα για να καταλαβεις οτι εσυ και μονο εσυ μπορεις να ξανακανεις τον εαυτο σου ευτυχισμενο.σηκω πάνω λοιπον.αφησε ολες τις ενοχες πισω.οτι εγινε εγινε.πηρες καποια κιλα.οκ.θα τα χασεις διχως να το καταλαβεις..σηκω ομως ,παλεψε ξανα και ξανα.κι οσες φορεις ακόμα χρειαστει...
-
afratoulini90 μπορω να σε καταλάβω παρα πολύ .. Την ίδια αηδία και ντροπή νιώθω και εγω για τον εαυτό μου ... Αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να μιλήσω ... Ειμαι πλέον πολύ αδύναμη πρέπει να πάρω απόφαση οτι πια θα ανήκω σε άλλη κατηγορία κιλών και δυστυχώς δεν μπορώ να χαρώ τπτ !!! Άσε που δεν έχω πλέον άλλη δικαιολογία ... Κάθε μέρα τα ίδια ...
Πες μας τα νέα σου ... Άρχισες τελικά πως πάει ?
Angel σε αυτό που ρώτησες ... Η διαδικασία δεν ειναι καθόλου εύκολη καθόλου απλή και δυστυχώς ο τρόπος και το πως λειτουργεί διαφορετικά στον καθένα ...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται οπωσδήποτε εσωτερική αναζήτηση ... Συνήθως ένας ψυχοθεραπευτής βοηθάει και κατευθύνει και σπανίως έως καθόλου κάποιος το καταφέρνει μόνος του ...
Βρίσκεις λοιπόν τις αιτίες ... Μια χρονοβόρα διαδικασία ειναι όμως η αρχή ...
Προσωπικά το δεύτερο κομμάτι για μένα είναι το πιο δύσκολο... ( μετα βέβαια από την συνειδητοποίηση ,αποδοχή και αναζήτηση βοήθειας) να προχωρήσεις στη λύση αυτών των προβλημάτων ... Εδω λοιπόν θέλει τεράστια δύναμη ... Πρώτα απ όλα εισαι μόνος σου ... Και πρέπει να σταθείς στα πόδια σου ... Πολλές φορές οι συνθήκες η άλλοι άνθρωποι παρόντες η απόντες απο και στη ζωή μας παίζουν ρόλο σε αυτό ... Και δεν ειναι πάντα εφικτό οποτε αναπόφευκτα γυρνάς εκεί σε αυτό που ξέρεις τη μοναξιά και το φαγητό ..
Κάτι σημαντικό είναι ότι κανείς δεν σε καταλαβαίνει για αυτό που περνάς και πολλές φορές και εσύ η ίδια δεν καταλαβαίνεις πια τον εαυτό σου ...
Οποτε για να βγεις απο το τούνελ πρέπει να έχεις και τις κατάλληλες συνθήκες η ανθρώπους και όχι μόνο τη θεληση ... Αυτή απο μόνη της δεν αρκεί ...
Εγω πλέον εχω περάσει από πολλα και ψυχολογικά εχω κουραστεί ... Κουρέλι νιώθω .. Και αυτο ακριβώς που περιγράφει η Αφρατουλινι....
Σας εχω πια κουράσει το καταλαβαίνω... Δεν μπορείτε πλέον να με διαβάζετε εδω εγω και με βαρέθηκα και δεν ανέχομαι τον εαυτό μου ... Κάποτε εδω μέσα βοηθούσα κόσμο τώρα ούτε τον ίδιο μου τον εαυτό δεν μπορω να βοηθήσω ....
-
Είναι πολύ δύσκολο τελικά..παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η θέληση..Κατά πόσο θέλουμε να βάλουμε ένα τελοσ σε όλο αυτό. ..αλλα όπως σωστά είπες..από μόνη της δεν αρκεί. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την ψυχολογία μας..κι αυτό δυστυχώς είναι η αιτία που καταφεύγουμε στο φαγητό...
Απ ότι έχω καταλάβει εχεισ πάει σε ψγχοθεραπευτη έτσι?
Σε έχει βοηθήσει? Γιατί ξανακυλησεσ σ αυτόν τον δρόμο? Πες μου..Αυτό το συναίσθημα μετά το φαγητό. .ή αυτό το μόνιμο συναίσθημα που εχεισ με το φαγητό. .δεν το αντέχω..γιατί? Γιατί να μας καθορίζει το φαγητό τη ζωή? Μη μου πείτε ότι στο χέρι μαΣ είναι. Κουράστηκα πια με ολο αυτο..κουράστηκα να σηκώνομαι κάθε πρωί έχοντας το μυαλό μ στα κιλά στην εμφάνιση ή στο φαγητό. Αλλά όχι...Πρέπει να σηκωθούμε..να πάμε όπου έχουμε να πάμε..να φορέσουμε αυτό το κωλο ψεύτικο χαμόγελο...κ μετά να γυρίσουμε σπίτι μασ όπου εκεί η μόνη παρηγοριά μασ είναι το φαγητό κι ο εαυτός μασ.αυτοσ ο εαυτός μασ..που του έχουμε κάνει πολλά. .που μας έχει κάνει πολλά..πιστεύετε αλήθεια ότι υπάρχει θεραπεία σ αυτό ? Όταν σου έχει γίνει πια μια συνήθεια?
-
Μαρία..τόσο καιρό εσύ βοηθούσες..Τώρα ήρθε η ώρα να σε βοηθήσουν εκείνοι :).Εγώ πάντως θα συνεχίζω ναα σε διαβάζω. Ακόμα κι αν δν σε αντέχεις.
-
Κοριτσια μου η ψυχολογια ειναι το παν.
Τελος παντων, με αυτα κ με εκεινα ξαναπηρα την αποφαση να αρχισω την διατροφη αλλα δεν εκατσε.
τα γλυκα και οι πειρασμοι δεν με αφηναν ησυχη μεχρι το τελος το γιορτων και δεν μπορουσα να αντισταθω σε τπτ.
Επισης μετακομισα και δν εχω βρει ακομα χρονο να συντονιστω.
Δευτερα, ομως, δυναμικα!! Τελος!
Μου ειπε και μια φιλη οτι πρεπει να αρχισω διατροφη...Φανταστειτε πως δεν εχει δει διαφορα πανω μ σε αυτα τα κιλα π εχω χασει γτ χανω ελαχιστο λιπος!
Οπως και να εχει εγω αυτη τη φορα θελω ν το κανω για μενα. Για κανεναν αλλον.
Οποτε ας γραψουμε τους στοχους κ τα κινητρα μας αλλη μια φορα κι ας βοηθησουμε η μια την αλλη να ξαναρχισουμε τη προσπαθεια!!!
Συγγνωμη που απαντησα τοσο αργα αλλα αυτες τις μερες ημουν λιγο down..
-
πραγματικα ελπιζω να βρεις ξανα αυτη τη δυναμη και να αρχισεις ξανα. Πιστεψε με θα τα καταφερεις :)
-
Σε ευχαριστω πολυ angel!!!!! Σημερα εχω φαει απλά τα παντα! Ειπα να φαω ελευθερα, χωρις τυψεις ο,τι μα ο,τι θελω!
Δευτερα ξεκιναω σοβαρη δουλεια και δεν θελω να εχω απωθημενα χαχαχαχαχα. Αυτη η φορα θελω να ειναι και η τελευταια μου μαχη με το βαρος. Το αν θα τα καταφερω θα φανει.... Θα προσπαθησω να ειμαι οσο πιο συνεπης μπορω!
-
δεν εισαι η μονη.τριτη μερα σημερα με βουλιμικα επεισοδια και συνεχιζουμε ακααθεκτοι.χαχαχα