μην αρπαζεσαι χαρουλα...καλα κανεις και περνεις την συνταξη.......λοιπον σου εχω να κανεις κολπακι να κοψεις αντιδράσεις.....
ξαφνικα μια από αυτές τις μερες θα του πεις ότι εισαι εγκυος να δεις τι θα κανει...πως θα αντιδρασει και τι θασ πει....
Printable View
μην αρπαζεσαι χαρουλα...καλα κανεις και περνεις την συνταξη.......λοιπον σου εχω να κανεις κολπακι να κοψεις αντιδράσεις.....
ξαφνικα μια από αυτές τις μερες θα του πεις ότι εισαι εγκυος να δεις τι θα κανει...πως θα αντιδρασει και τι θασ πει....
εθελοτυφλεις
Δεν θελω να σε στενοχωρησω αλλα ειναι χαζομαρα σου να θελεις οικογενεια τωρα...γενικα ειναι μια χαρα ομορφη επιθυμια, αλλα τωρα, οπως μας τα περιγραφεις, ειναι κακη ιδεα και να δεχοταν ο συντροφος... εγω δεν θα μιλησω για τον συντροφο σου, ειναι πολλοι παραγοντες που δεν γνωριζουμε, η οντως βολευεται η το βλεπει πιο υπευθυνα απο εσενα το πραγμα...δεν ξερω τι απο τα δυο.
Ας εστιασουμε σε εσενα μονο και σκεψου αν ειναι οντως καλη ιδεα τωρα για εσενα αυτο και για το μελλοντικο υποτιθεμενο παιδι σου..
Εχεις αγχωδη διαταραχη η τι μας ειπες πως εχεις, ιστορικο υποχονδριας και γενικως στρεσσαρεσαι ασχημα απο οτι καταλαβα...ενα παιδι χρειαζεται ηρεμια και αισθηση σταθεροτητας, φροντιδας και ισορροπιας στο περιβαλλον του, οχι γονεις σε κατασταση πανικου. Μπορεις οπως εισαι τωρα να το προσφερεις αυτο σε ενα παιδι;
Επισης θελει να πατανε οι γονεις του γερα στα ποδια τους, θελει να μπορουν να διαχειριζονται προσωπικες και διαπροσωπικες καταστασεις και στρεσογονες καταστασεις, πραγμα που αποκτας και διατηρεις με την καθημερινη τριβη σε ενα εργασιακο περιβαλλον....αισθανεσαι οτι με μονο σταθερο εισοδημα τη συνταξη του πατερα σου και αποκομμενη απο την αγορα εργασιας και την καθημερινη τριβη με τον κοσμο, εξαρτωμενη απο το τι θα πει τη μια μερα και τι την αλλη ο συντροφος σου, εισαι σε θεση να το παρεχεις και αυτο;
Αμα αυριο μεθαυριο (το απευχομαι), κατι αλλαξει με τον νομο για τη συνταξη του πατερα σου τι θα κανεις με το παιδι; Αν κατι παει στραβα με τη δουλεια του αντρα σου που απο οτι μας ειπες δεν αποφερει σταθερο εισοδημα; Τι θα κανεις;
Αμα αυτος ο ανθρωπος σου λεει τη μια ετσι την αλλη γιουβετσι και δεν ξερει καλα καλα αμα θελει παιδι γινει Λουης μια ωραια πρωια; Τι θα κανεις;
Δεν στα λεω για να σε στενοχωρησω...κι εγω εχω ονειρο να κανω οικογενεια καποτε, κι εγω λαχταρω για παιδακι...και εχω κι εγω "ταραχωδες" ας το πουμε οικογενειακο υποβαθρο και θα ηθελα να φτιαξω κατι ομορφο και να δωσω αγαπη. Αλλα ξερω πως τωρα προσωπικα, ψυχολογικα, οικονομικα, επαγγελματικα, πρακτικα, ρεαλιστικα, ειναι κακια ιδεα να εκανα κατι τετοιο καθαρα και μονο επειδη το θελω τωρα και τελειωσε. Θα φορτωνα μια ψυχη ενα καρο προβληματα...προτιμω να λυσω τα δικα μου οσο μπορω πρωτα.
Γενικα ειμαι της λογικης πως μια γυναικα δεν πρεπει να κανει ουτε μισο παιδι αμα δεν μπορει να στηρηξει οικονομικα τον εαυτο της και οσα παιδια εχει ιδιοις δυναμοις, και αντρα εφοπλιστη να εχει...χαθηκε σε φουρτουνα, τον πατησε νταλικα και δεν της εμεινε μια για τον εναν η τον αλλον λογο...τι θα κανει;
Ειναι σημαντικο πραγμα η οικονομικη ανεξαρτησια. Και εν μερει πιστευω αυτο συνεπαγεται και ψυχολογικη ανεξαρτησια και πατας πιο γερα ετσι στα ποδια σου για να αποτελεσεις γερο στηρηγμα για εναν άλλον ανθρωπο (το παιδι σου)...μεγαλωσα η ιδια με αγχωδη μητερα...την αγαπω αλλα μου αλλαξε τα φωτα, ακομα βιωνω τις συνεπειες...
Αυτα βεβαια ειναι προσωπικες μου σκεψεις που δεν ξερω αν σε βοηθανε...ισως σου δινουν τουλαχιστον μια οπτικη που δεν ειχες αναλογιστει πριν...
Θα ελεγα να αφησεις για λιγο το αχτι με το παιδι στην ακρη και να δεις τι μπορεις να κανεις για να νιωσεις καλυτερα, να βελτιωθει το προβλημα που εχεις με το αγχος για αρχη...και να κανεις μια σοβαρη συζητηση με τον συντροφο σου για το γιατι σου τα μασαει...κανε τις σωστες ερωτησεις με τον σωστο τροπο και μαθε αν ειναι οντως θεμα υπευθυνοτητας εκ μερους του η αν ειναι θεμα βολεματος οπως ειπε καποιος και δεν επιθυμει οικογενεια...
Ουσιαστικα δεν μας έχεις πει τι σου λεει μεχρι τωρα, γιατι κολλαει;
Κολλαει στο οτι δεν εχει χρηματα και ειναι χρεωμενοι οι δικοι του!! Συμφωνω με αυτα που λες απλα με αυτα δεν προκειτε ποτε να κανω οικογενεια [emoji4] τα δικα μου χρηματα αν αλλαξει κατι πανε στη μητερα μου η οποια μου εχει πει οτι θα ειναι και παλι δικα μου!!!
Εστάλη από SM-G900F στο E-Psychology.gr Mobile App
Πες πως ω μη γενοιτο παει και η μητερα σου. Μετα; Τι θα κανεις;
Επισης αν συμφωνεις οτι αυτα που αναφερω ειναι οντως σημαντικα πραγματα για ενα παιδι τι σχεση εχει το επιχειρημα οτι αμα ειναι ετσι δεν θα κανεις ποτε οικογενεια; Ας κανεις στραβα κουτσα δηλαδη κι απο ολοτελα καλη κι η παναγιωταινα και ας υπαρχουν αρκετες πιθανοτητες εναντια στο να εχει το παιδι ενα υγιες σταθερο περιβαλλον; Τι λογικη ειναι αυτη; Καπως εγωιστικη...; Ολιγοντι επιβαρρυντικη για μια νεα ψυχουλα στον κοσμο; Δεν ξερω ετσι μου φαινεται...
Γιατι σου φαινεται τοσο απιθανο δηλαδη το να ασφαλισεις την ψυχικη σου υγεια και ηρεμια πρωτα και να εστιασεις εκει; Επειδη σε καιει τωρα να γινεις μανα; Δεν θεωρω πως αυτο που εχεις ειναι δα και τοσο αδυνατο να το διαχειριστει κανεις με την καταλληλη θεραπεια...κατεψυξε ωαρια στο κατω κατω της γραφης αμα στο επιτρεπει κανα κομποδεμα απο τη συνταξη και φοβασαι μην σου τελειωσουν ξερω γω.
Επισης αμα δεν το θελει ο συντροφος σου, αμα "τυχει", οι πιθανοτητες ειναι να επιβαρρυνει τη σχεση σας, οχι να εχεις την ωραια οικογενεια που θελεις...εδω ξερω κανα δυο ζευγαρια που θελανε και οι δυο και με το πρωτο παιδι παραλιγο να χωρισουν...
Συνγωμη για την αντιδραση μου πριν απλα δεν καταλαβα το γελιο
Ζουμε μαζι 6 χρονια σε δικο μας σπιτι τα βγαζουμε μια χαρα περα με τα χρηματα που εχουμε! Περναει ο καιρος και στα τοσα χρονια που ειμαστε μαζι σα γυναικα και γω θελω να προχωρησω μαζι του να παμε παρακατω. Στα 4 χρονια δηλαδη που μενουμε μαζι του λεω για παιδι. Ενω λεει ναι τα αλλαζει και αυτο εγινε για κανα 2 φορες. Εγω επαθα την ανχωδη διαταραχη μου πηρα την αγωγη μου και ολα καλα.
Και για το δεν θα κανω ποτε οικογενεια για τα χρεη των δικων του.
Κούκλα δεν έχω λεφτά κι έχω χρέη είμαι μέσα στα μωρά μιλάμε για μοντέλα δεν υπερβάλλω κ δεν τολμαω να κάνω κίνηση γτ θα με στείλουν από εκεί που ήρθα κ θα με βρίζουν κι έμεινα εδώ να βάζω τραγούδια στα μωρά που μ αρέσουν στις κοπέλες που συναναστρέφομαι τις λέω ανέκδοτα όλη μέρα τι να κάνω μπορείς να μου πεις
βασιζεις ολη σου τη ζωη και το μελλον σου σε αυτον. θελεις παιδια και τωρα λες δεν θα κανεις γιατι αυτος εχει χρεη η οτιδηποτε. τι θες ομως? οικογενεια η αυτον? γιατι αποτι φαινεται και τα 2 δεν γινεται
Οριστε ηρθε και ο κυριος ελις μπορειτε να γελασετε μαζι μου ολοι μαζι [emoji6]
Μα αυτος δεν κανει γιατι εχουν χρεη οι γονεις του. Δεν λεει ακομα να καταλαβει οτι εχει δικη του οικογενεια πια!! Δεν λεω να τους βοηθησει οπως και εγω θα βοηθουσα αλλα οχι να μην προχωρησεις τη ζωη σου για τα λαθη των γονιων σου!
ναι αλλα και κατα συνεπεια δεν κανεις και εσυ παιδι. διαλλεξε τι θες παραπανω, αυτον η παιδι
Ηδου η απορια!!!! Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου!!! [emoji846]
αλλα νταξ..μην αγχωνεσαι. εισαι πολυ νεα ακομα, εχεις πολλα 'γονιμα' χρονια ακομα. βεβαια ετσι το βλεπω εγω..εσυ ξερεις καλυτερα!
Ακριβος ειναι πως το βλεπει ο καθενας!! Εχω μια φιλη που ειναι 37 και λεει οτι εχει καιρο ακομα!!! Θελει παιδι αλλα δεν βιαζεται κιολας!! Η θεια μου ξεκινησε στα 35 και καταφερε να κανει παιδι στα 40. Εγω βλεπω οτο στενευουν τα περιθορια.
αγχωνεσαι υπερβολικα. τσιλ. να θελεις να κανεις παιδι με καποιον που ξερεις ομως οτι θαβρισκεται εκει για το παιδι. οχι απλα επειδη θες παιδι. αν εχεις ενδιασμους για τον τυπο τοτε μαλλον να το σκεφτεις.
Αυτο με τα χρεη των γονιων του μου φαινεται πατατα...
Οι γονεις του δηλαδη δεν θελουν να προχωρησει το παιδι τους στη ζωη του; Δικαιολογια μου φαινεται...δεν νομιζω οτι θελει να κανει οικογενεια, οχι μαζι σου τουλαχιστον... Παιζει απλα η κατασταση με το ετοιμο σπιτι και τη συνταξη να τους βολευει ολους...τουλαχιστον οσο εχουν χρεη. Γενικα οι αντρες βολευονται ευκολα, μπορει απλα να μη θελει ευθυνες και να την εχει δει ωραια και χουχουλιαρικα οπως ειστε...
Αμα ηθελε οικογενεια και τα βγαζετε τωρα περα οπως λες βοηθωντας και τους γονεις του μαζι, θα μπορουσατε να το ειχατε αυτο και θα βοηθουσατε τους γονεις λιγοτερο...ωραια θα ειχαν χρεη για περισσοτερο καιρο, και τι, θα προτιμουσαν να μην εχει να φαει το εγγονι; Η θα λεγανε στο παιδι τους οχι μη γινεις πατερας αμα βλεπανε οτι αυτος οντως το θελει;
Οσο μουλιαπας και αν ειναι ενας αντρας αμα πραγματικα θελει κατι τι σκατα, θεωρω γινεται ξεκαθαρο, τα ορια μπαινουν σε σογια χωρις να το παιρνει χαμπαρι καν ο ιδιος, το κανει χωρις πολλες σκεψεις και δεν βαζει την επιθυμια του σε δευτερη μοιρα...η επιθυμια του μπαινει γενικα παντα πρωτη. Απλα εθελοτυφλει καμια φορα για το ποια ειναι αυτη και εθελοτυφλουν και ολοι γυρω του.
Μπορει να κανω λαθος για τα παραπανω αλλα γενικα οποιοι και αν ειναι οι λογοι που δεν το θελει ο συντροφος σου, με το να τον πιεζεις και να παρακαλας για οικογενεια δεν θα κερδισεις τιποτα νομιζω, μη σου πω θα χασεις κι ολας την εκτιμηση του εν μερει. Θες η οικογενεια που θα κανεις να ειναι υποχωρηση για τον συντροφο σου; Σα να σου κανει χαρη; Ετσι δεν θα αναλαβει ποτε ευθυνη, θα πηγαινει οπου τον παει το ρευμα, μη σου πω θα αρχισουν να του μαζευονται αρνητικα συναισθηματα απεναντι σου...θα εισαι η μαματζίλα (κατα το γκοτζιλα) που του επιβαλλει τυρρανικα το δικο της και του σπαει τα @@...αυτο θελεις; Δεν προτιμας να ειναι συνειδητη επιλογη του πατερα του παιδιου σου η δημιουργια της οικογενειας σας;
Αν αγαπας τον συντροφο σου αποδεξου την κατασταση...αν ομως σε καιει περισσοτερο το να κανεις παιδι και αυτος απλα ειναι το πιο ευκαιρο μεσο που εχεις τωρα, να ξερεις υποψηφιοι υπαρχουν πολλοι, δεν ειναι και δυσευρετοι για αυτο τον σκοπο...
...
Συμφωνω με αυτο που ειπε ηδη αλλο μελος...ισως πρεπει να διαλεξεις αναμεσα σε αυτον και σε ενα παιδι...
Καλημερα!!! Αυτο ειναι το ασχημο με τα μηνυνατα γιατι δεν μπορεις να πεις τι εχει γινει μεσα στα τοσα χρονια και απλα γραφεις μεμονομενα περιστατικα και στο τελος παρεξηγισαι!!! Ισως εκανα καθος που εγραψα! Τελοσπαντων δεκτες ολες οι αποψεις απλα βγηκα εγω τρελη και καταπιεστικη και ο αλλος κακος,(λαθος μου)κτλ. Οι γονεις του δεν ειπαν να μην κανει οικογενεια ισα ισα που το λενε συνεχεια.απλα αυτος ανχονεται πολυ με αυτο το θεμα. Θελει να κανουμε οικογενεια το συζηταμε απο παλια απλα περασαν τα χρονια και τιποτα ακομα. Ισως κατι φοβαται ισως θελει να φυγουν τα χρεη και μετα. Εγραψα εδω μηπως υπηρχε και αλλη κοπελα με ανχωδη διαταραχη που να της δημιουργηθηκε απο αυτο το θεμα. Αυτα!!! Να ειστε καλα ολοι και μην βγαζετε τοσο γρηγορα συμπερασματα απο 5 μηνυματα!!! ☺
Φιλικα
Χαρα
Εισαι τοσο γλυκια και καλη συντροφος, πραγματικα σα δεν ντρεπονται αυτοι που εβγαλαν ευκολα συμπερασματα οταν εσυ μιλουσες τοσο ομορφα για αυτον τον ανθρωπο...
Μας ειπες λοιπον οτι εχει βρει τη βολη του, οτι σε εχει πιασει κοροιδο, οτι ειναι χειριστικος, οτι σου λεει δικαιολογιες και σου κανει σκωτσεζικο ντους και οτι θα τον χωρισεις.
Και μετα σου φταιει η ναταλια για τα συμπερασματα που εβγαλε...
Ααααχ εγω δεν μιλησα με κακια γιαυτο ειπα οτι παρεξηγουνται τα μηνυματα!!! Δεν θελω να το συνεχισω αλλο πραγματικα πηρα πολυ καλες συμβουλες και σας ευχαριστω!!!