συμφωνω τα ιδια σκατά. Το τραγικο ξερεις ποιο είναι; οτι οταν ηρθαν οι προσφυγες στην ελλαδα οι γηγενεις τους ελεγαν τουρκοσπορους συνεπως δεν μας χεζετε λεω εγω...
Printable View
Σίγουρα θα το ξέρεις απλω; Μπορεί να μην το θυμάσε...άκου το
https://youtu.be/HcbVq5JoSdY
βλεπω οτι ενδιαφερεσαι σχετικα με τον πονο που προκαλει ο πολεμος, αλλωστε σε προηγουμενο σχολιο σου εξεφρασες τους φοβους σου και για τα αδερφια σου αν γινει κατι τετοιο,, για αυτο θα σου προτεινα οχι μονο σε εσενα αλλα σε καθε γυναικα της ελλαδος να απαιτησετε απο το κρατος την καταταξη σας στον ελληνικο στρατο. εστω και στα μετοπισθεν
το αποτελεσμα θα ειναι περισσοτεροι διαθεσιμοι ενοπλοι στη πρωτη γραμμη με αποτελεσμα περισσοτερες ευκαιριες για μια νικη στον επερχομενο πολεμο.
προσπαθησα αρκετα να το γραψω διπλωματικα;)
Aν οι άνθρωποι σπαταλούσαν τόση φαιά ουσία, όση σπαταλούν για να προετοιμάζουν πολέμους, στο να αναπτύσουν την παιδεία τους, ο κάθε στρατός θα ήταν άχρηστος.
(Ισοκράτης)
Επίσης, δεν υπάρχει νίκη στον πόλεμο.... για τους συμμετέχοντες οι συνέπειες είναι πάντα ολέθριες.
Και με αυτή την ερώτηση, τι ακριβώς εννοείς;
Μα δεν θέλουμε να γίνει πόλεμος καταρχήν, νομίζω ότι το διευκρίνισα... Και μόνο η σκέψη δικών μου ανθρώπων στην πρώτη γραμμή φρικάρω...
Κατά δεύτερον στα μετόπισθεν τι εννοείς; Θέλω να πω, να κάνουμε τι; Έχει σημασία γιατί καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να κάνουμε όλα όσα κάνετε εσείς... Όχι ότι θα με έπαιρναν εμένα προσωπικά στο στρατό, δεν νομίζω να τους κάνω αλλά συζήτηση να γίνεται... Κάποτε πάντως είχε γίνει συζήτηση για να πηγαίνουν κι οι γυναίκες αλλά δεν έγινε νόμος τελικά...
κυκνε αν δεν το ξερεις στον β παγκοσμιο η ΕΣΣΔ ειχε και γυναικες πιλοτους οπως και σκοπευτες πεζικου. το ισραηλ εχει στρατιωτινες που πανε μπροστα και οχι στα μετοπισθεν,η ελλαδα εχει 1-2 πιλοτους ελικοπτερων απατσι νομιζω, αρκετες καπετανισσες σε πολεμικα πλοια κτλ κτλ
κυκνε, ουτε εγω μπορω να ειμαι μπροστα κυριως γιατι φοβαμαι,αλλα αμα χρειαστει θα παω.
τι ακριβως κανουν οι γυναικες στους αλλους στρατους δεν ξερω ουτε μπορω να απαντησω με ακριβεια αν δεν το ψαξω, γιατι δεν ειμαι στρατιωτικος
Εγώ δεν μπορώ και για σωματικούς λόγους, δεν είναι μόνο το ψυχολογικό... Έχω ορθοπεδικό πρόβλημα τον τελευταίο καιρό και το αντιμετωπίζω με χάπια κι ενέσεις κορτιζόνης κατά διαστήματα λόγω πόνου οπότε πώς θα έτρεχα στη μάχη; Εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να τους βοηθήσω σ' αυτό... Θα ήμουν από τους πρώτους νεκρούς σίγουρα και δεν θα πρόσφερα και τίποτα...
Για το άλλο κατάλαβα, έλεγα μήπως ήξερες, αν ξέρει κανείς ας μας διαφωτίσει...
Στα μετοπισθεν θα γινεται πολεμος πολεων.
οι νεκροι δεν μας ενοχλουν στον πολεμο,παρα μονο οι τραυματιες
https://youtu.be/cYQTw1r5ssc
Ειναι και αλλοι που αρνουνται να πολεμησουν για την Ελλαδα.
Στο survivor εννοείς ;;;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Επίσης, δεν υπάρχει νίκη στον πόλεμο.... για τους συμμετέχοντες οι συνέπειες είναι πάντα ολέθριες.
αυτο, ειναι ασφαλως λανθασμενο. σε λιγες μερες γιορταζουμε την επανασταση του 1821.
οι ελληνες επαναστατησαν νικησαν τον εχθρο εζησαν καλα και οι απογονοι τους καλυτερα
Bρε παιδια , οι Τουρκοι μας επιτιθενται τα τελευταια 30 χρονια .......... μην ακουτε ειδησεις , το μονο που θελουν ειναι ακροαματικοτητα , δεν ειναι ευκολο να επιτεθει η Τουρκια στην Ελλαδα , ειναι στρατηγικης σημασιας η θεση της Ελλαδος , και την θελουν και οι Αμερικανοι ,και οι Ρωσσοι , οποτε no problem , κοιμηθητε ησυχοι ....
Σοβαρα τωρα ;;; Τιθεται τετοιο διλημμα ;;;
Μονο αυτο εχω να σχολιασω.
Οι Ρωσοι καραδοκουν , και ειναι με το μερος μας , απο συμφεροτα φυσικα , πετρελαιο , ποιος τα βαζει με τον Πουτιν ............ μεχρι το 1922 η δεν θυμαμαι ποιο ετος , η Αλεξανδρουπολη λεγοταν Δεδεαγατς , το ξερω επειδη κανω συλλογη γραμματοσημων , η Ρωσοι μας την παραχωρησαν, και εκτοτε λεγεται Αλεξανδρουπολη ..................... μην θορυβηστε με τις παλιο ειδησεις , λενε οτι μπορουν νανεβασουν την ακροαματικοτητα , δεν ειναι τρελλος ο Ερντογαν , η πως τον λενε ........... νταης ειναι , οπως ο Κιμ Γιουν η Ουν , η πως τον λενε .......
δεν τα βαζει;ς με Αμερικη η Ρωσια ...............
οσο για το 1821 , επειδη εχω μελετησει ιστορια , στην ναυμαχια του Ναυαρινου , δεν συμμετειχαν Ελληνες , ειχαν αγορασει οι ξενες δυναμεις οιμολογα του Ελλ. κρατους , και αυτοι νικησαν στο Ναυρινο , για τα συμφεροντα τους ( λεφτα ) , οσο για τον Μιαουλη , επειδη αντιτιθετο στον Καποδιστρια , βυθισε ο ιδιος ο Μιαουλης το μεγαλυτερο Ελλ. πλοιο στην Υδρα .........
για ψαξτε το , για ψαξτε το .......
η ιστορια ειναοι παραποιημενη , δεν σκοτωσαν οι Μαυρομιχαλαιοι τον Καποδιστρια ........βιβλιο , Δημ. Κοκκινακη , ' Αθωοι οι Μαυρομιχαλαιοι , δεν σκοτωσαν τον Καποδιστρια ' , οι ξενες; δυναμεις το εκαναν ......Αγγλια-Γαλλια .....
ολα γινονται με κινητρο τα οικονομικα συμφεροντα , πανε οι εποχες του Μ.Αλεξανδρου , οι πολεμοι γινοται για το χρημα πλεον ......
Γιατί, ποιό βιβλίο γράφει διαφορετικά την ναυμαχία του Ναυαρίνου; Εγώ αυτό έμαθα και από τα σχολοκά βιβλία, οτι δηλαδή πολέμησαν οο σύμμαχοι Γαλλία, Αγγλία, Ρωσία. Για τα ομόλογα που λες δεν το ήξερα.
Για τον Μιαούλη το ήξερα, το έκανε επειδή ο Καποδίστριας διέταξε να κατασχεθεί το πλοίο υπέρ του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Άλλες νοοτροπίες! Ο Καποδίστριας ήταν άνθρωπος μορφωμένος, καλλιεργημένος, με ήθος και γνώριζε τί σημαίνει οργάνωση κράτους. Ο Μιαούλης και ο κάθε στρατηγός του αγώνα τότε, πίστευαν οτι δεν μπορεί να τους διατάζει κανείς χαρτογιακάς. Άνθρωποι προερχόμενοι από την νοοτροπία της τουρκοκρατίας... Σου λέει, εμείς πολεμήσαμε κι εσύ ήρθες να μας πεις τί είναι δικό μας και τί όχι; Άδικο αυτό βέβαια! Αν δεν υπήρχε ο Καποδίατριας η ελληνική επανάσταση θα ήταν καταδικασμένη γιατί όταν ήταν υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας έπεισε την Ιερά Συμμαχία να μην στείλουν στρατό να καταπνίξουν την ελληνική επανάσταση εν τη γενέση της.
Όσο για την δολοφονία του Καποδίστρια, είχα ακούσει πέρισι μια ομιλία της ιστορικού Αρτέμιδος Σκουμπουρδή που υποστήριζε οτι τον Καποδίστρια δεν τον σκότωσαν οι Μαυρομιχαλαίοι αλλά Άγγλοι πράκτορες και μας παρουσίασε και επαρκή στοιχεία. Ποιός ξέρει τώρα...
Πραγματικά,αναρωτιέμαι ποιος πιστεύει οτι μπορεί να γίνει πόλεμος.
Αφού δεν (μας) συμφέρει.
Και όπως πολύ σωστά είπες,εδώ και 30 χρόνια ακούγεται αυτό.
Βλέπε 1987,το 1996 με Ίμια κλπ.
Αλλα τα ΜΜΕ πρέπει και αυτά να κάνουν τη δουλειά τους,καλώς ή κακώς.
Α,και εννοείται πως με τον Βλαδίμηρο δεν τα βάζει κανείς.Με τέτοια δύναμη που έχει.....
Οι αγγλογαλλικες πρεσβειες σκοτωσαν τον Καποδιστρια γιατι ηταν με τους Ρωσους.Χρησιμοι δολοφονοι υπαρχουν παντου,δεν εχει καμια σημασια αν τον λεγαν Μαυρομιχαλη ή James Bond.
Ορέστη, απαντάω καθυστερημένα στο θέμα γιατί τώρα το είδα. Λοιπόν καταλαβαίνω ότι είσαι απογοητευμένος από τους Έλληνες, αλλά θα πολεμούσες υπέρ των Τούρκων? Αυτοί είναι πάντα επιθετικοί. Επίσης, νομίζεις ότι θα σου φερόντουσαν καλύτερα αν είχες γεννηθεί Τούρκος? Αυτοί δε δέχονται καμία διαφορετικότητα και είναι αυστηρότατοι έως ανελέητοι στα παιδιά τους και σε ανθρώπους με ψυχολογικά. Ενώ με τους Έλληνες έχεις κάποιες πιθανότητες να τύχεις σε γονείς με κατανόηση (άλλο αν σε εσένα δεν έκατσε)
Είναι τέχνασμα του εγωισμού σου αυτό που λες. Πολύ απλά, αν είχες γεννηθεί Τούρκος και είχες τέτοιον πατέρα και συγγενείς, θα έλεγες ότι σε έναν πόλεμο θα πολεμούσες υπέρ των Ελλήνων. Μη λες ότι επειδή πέρασες δύσκολα είσαι υπέρ των Τούρκων. Σου ξαναλέω, στην Ελλάδα έχεις καλές πιθανότητες να γεννηθείς σε καλύτερη οικογένεια. Στην Τουρκία δε δείχνουν κατανόηση ούτε σε ψυχολογικά, ούτε σε διαφορετικότητες ούτε τίποτα. Ποιον θα προτιμούσες να υποστηρίξεις λοιπόν, αυτόν που σου δείχνει λίγη κατανόηση ή αυτόν που δε σου δείχνει καθόλου?
Έχω έρθει σε επαφή με κάποιους Τούρκους, και φαίνεται πως υπάρχουν 2 βασικά είδη: Οι εθνικιστές, και οι νορμάλ.
Οι εθνικιστές Τούρκοι χρησιμοποιούν στάνταρ εκφράσεις, όπως "Θα σας κάνουμε να κολυμπάτε όπως στη Σμύρνη", ή "Σας νικάμε με τη Κωσταντινούπολη μόνο" κλπ.
Οι νορμάλ δεν χρησιμοποιούν βαριές εκφράσεις, και τοποθετούνται υπέρ της ειρήνης. Όμως και αυτοί έχουν κόκκινες γραμμές, και θεωρούν πως τα 12 μίλια θα ήταν επιθετική κίνηση από μεριά της Ελλάδας, και πως η Τουρκία έχει δικαίωμα στην εξόρυξη ορυκτών καυσίμων στη Κύπρο.
Το ξέρω πως είναι παράδοξο, αλλά η εξασφάλιση της ειρήνης, γίνεται με ισχυρά όπλα.
Εμένα πάντως στο pubg μου τυχαίνουν συμπεκτες Τούρκοι κ προσπαθούν να με σκοτώσουν με Molotov κ grenade αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν βλέπουν Έλληνα τον θέλουν νεκρό κ μόλις τους δοθη η ευκαιρία θα το κάνουν πέρα από το game [emoji848]
Θεωρώ τελείως ανώριμο το ποστ. Βεβαια θα μου πεις το ποσο ανωριμος θελει να ειναι ο καθένας ειναι δικαίωμα του. Πάντως για να μη ζεις σε συννεφάκι δε θα έρθει ο Τούρκος να σε ρωτήσει αν θελει να γίνετε φιλοι... Μια βολη εισαι γι αυτους..
Αυτοί είναι οι λεγόμενοι keyboard warriors. Σε τέτοια παιχνίδια, τέτοιους τύπους θα βρεις. Είναι συνήθως πιτσιρικάδες που δεν έχουν συναντήσει ποτέ Έλληνα από κοντά.
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Σε περίπτωση εμπλοκής, οι περισσότεροι συμφωνούν πως θα υπάρξει απόβαση σε κάποιο στρατηγικής σημασίας νησί, παρά μια γενικευμένη σύρραξη. Κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε στη Κύπρο.
Οι πρώτοι Τούρκοι που θα πατήσουν σε Ελληνικό έδαφος, πολύ αμφιβάλω αν θα έρθουν οικειοθελώς. Πιο πιθανό να είναι Γκιουλενιστές, υποστηρικτές του Ιμάμογλου, και γενικότερα αντικαθεστωτικοί, προσεκτικά επιλεγμένοι. Έτσι ο Ερντογάν θα "καθαρίσει" το εκλογικό του σώμα από ανεπιθύμητα στοιχεία, και μάλιστα απαλλαγμένος από προσωπικές ευθύνες, με σφαίρες Ελλήνων.
Δεν πρόκειται για κάποιο πρωτότυπο σενάριο, αλλά για κάτι που ήδη έχει συμβεί, πολύ πριν, από τον Χίτλερ και το καθεστώς του.
Υπάρχουν καταγραφές σε Ελληνικά βιβλία, με Γερμανούς στρατιώτες που έχουν προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε Έλληνες στρατιώτες μέσα στη μάχη. Περιπόλους που έχουν κάνει τα στραβά μάτια σε Έλληνες πρόσφυγες, αντίθετα από τις διαταγές τους. Αυτό θα πρέπει να αποκαταστήσει και την αλήθεια για τη Γερμανία του 2ΠΠ: Άλλο Γερμανός άλλο Ναζί.
Υπάρχει και τουλάχιστον ένα καταγεγραμμένο γεγονός με Τούρκο στρατιώτη, ο οποίος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Τουρκία κατά τον 2ΠΠ, μοιράστηκε το φαγητό του με μια ελληνική οικογένεια που λιμοκτονούσε. Οι Ναζί τον αντιλήφθηκαν, και μαστίγωσαν τον Τούρκο.