οχι ποτέ δεν φεύγει η υπνηλία..
Printable View
To περνω κοντα μια βδομαδα και δεν εχω δει ακομα τπτ..το μυαλο μ ειναι θολομενο πεσμενος και ανχος..ενα κενο νοιωθω γενικα στο μυαλο...
Εστάλη από SM-G900F στο E-Psychology.gr Mobile App
Αννα καλησπερα επειδη εχω κι εγω αγχος με στοιχεια ιδεοψυχαναγκαστικης και τελευταιως δεν κοιμαμαι καθολου καλα θελω κι εγω να σε ρωτησω για το remeron αν σε βοηθησε, το εχει συστησει ο γιατρος στη μητερα μου νομιζω δεν πειραζει στομαχι . Η μαμα μου βεβαια εχει καρκινο τελικου σταδιου και της το συστησε για να φτιαξει λιγο η διαθεση της. Εμενα μου ειχαν δώσει effexor αλλα αυτο μου διελυσε το στομαχι , εχω ευαισθησια και ενα αλλο που δεν θυμαμαι τωρα αλλα μου ειχαν διαγνωσει καταθλιψη κιολας .Δεν τα πηρα τελικα αλλα τη απο βδομαδα θα κλεισω ραντεβου γιατι οι αυπνιες συνεχιζονται και δεν μπορω να αντιμετωπισω την καθημερινοτητα μου. Γενικα απο οτι καταλαβα ολα τα αντικταθλιπτικα πειραζουν το γαστρεντερικο
Γεια σου Μιμή, Καταρχήν καλή δύναμη σε σένα και στη μητέρα σου κ ο Θεός μαζί σας! Το ρεμερόν με βοήθησε στο παρελθόν απίστευτα στο να φτιάξω τον ύπνο μου μετά απο παρατεταμένη (τρίμηνη αυπνία, κοιμόμουν κάθε βραδυ 2 ώρες και είχα χαλάσει το ρολόι του ύπνου μου).
Με το που πήρα μισό χαπάκι κοιμόμουν συνεχόμενα 12 ώρες....οπως καταλαβαίνεις μετά έγινε το αγαπημένο μου φάρμακο. Για μένα η μόνη του παρενέργεια ήταν οτι το επόμενο πρωινο ήμουν κάπως νωχελική, είχα λιγο βαρυ κεφάλι. Το οποίο αυτό ήταν καλό και κακό. Καλό γιατι η νωχελικότητα βιωνόταν σαν γαλήνη απο εμένα. Αυτη η παρενέργεια φεύγει μετά απο ένα μήνα. Επίσης προσέχουμε λίγο τη διατροφή μας γιατί κάνει κατακράτηση, οπως και πολλά αλλα αντικαταθλιπτικά και στην αρχή παίρνεις λιγο βάρος. Εγώ βέβαια δεν πήρα μάλλον έχασα θα έλεγα. Τωρα εγώ δεν εχω ευπάθεια στο στομάχι και κανένα αντικαταθλιπτικό δε μου δημιουργουσε στομαχόπονους. Εμένα τα άλλα αντικαταθλιπτικά που δοκίμασα effexor και εσκιταλοπραμ οχι μόνο δε με χαλάρωσαν στο άγχος, αλλά αντίθετα μου μεγάλωναν την υπερένταση. Ισως επειδή λειτουργούν κάτά της κατάθλιψης δε ξέρω. Τελευταία μιλουσα με το γιατρό μου και του είπα..την ηρεμία που νιώθω με τα αγχολυτικά δε μπορώ να τη νιώσω με κανένα άλλο αντικαταθλιπτικό οπότε έκοψα και το εσκιταλοπράμ. Βέβαια μόνο σε δύσκολη υπερένταση παίρνω πλέον λίγο αγχολυτικό. Το ρεμερόν το έπαιρνα όχι σε σταθερή βάση, αλλά οποτε δυσκολευόμουν καποια βράδια να κοιμηθώ...τώρα μου ζήτησε ο γιατρός να παίρνω μισό σε σταθερή βάση, κάθε βράδυ μισό και βλέπουμε. Το πρόβλημα μας έχω καταλήξει ότι δε θα μας το λύσουν τα φάρμακα. Το δικό μου τουλάχιστον που είναι ψυχαναγκαστικής φύσεως. Θα μας το λύσει η αποδοχή μάλλον και η εξωτερίκευσή του.
Τοπαιρνα 3 μηνες , ειχε φυγει εντελωςς η υπνηλια , δεν θυμαμαι σε ποσες μερες , αλλα η ορεξη μου ηταν να φαω και το ττραπεζι , πηρα σε 3 μηνες 14 κιλα ..........μια ταμπλεττα επαιρνα , ποτε δεν το αυξησα , υποθετοντας οτι θαυξηθει κι η ορεξη ....
Μετα απο ποσο καιρο που τα περνατε αρχισατε να βλεπετε βελτιωση?
Ουτε που θυμαμαι , το 2000 τοπαιρνα .....παντως ειδα βεκλτιωση μεσα στον μηνα ,,,,,,
Aννα σε ευχαριστω για την απάντηση . Θελω κι εγω να βοηθηθω το βραδυ για να μπορω να κοιμηθω γιατι εχω κι εγω πολλες μερες αυπνια και αυτο ειναι πραγματικά εξαντλητικο!!! Εχω δοκιμασει φυσικες μεθοδους αλλα δεν εγινε απολυτως τιποτα. Θα κλεισω κι εγω ραντεβου μεσα στην εβδομαδα να δουμε τι μπορω να παρω για να μπορεσω λιγο να χαλαρωσω. Δεν υπαρχει μαγικο χαπακι δυστυχως...... Αγχολυτικα πηρα κι εγω ζαναξ αλλα νομιζω οτι στη δοση των 0,25 δεν με καλυπτουν και δεν θελω να παρω μεγαλυτερη. Αν το Remeron οπως λες σε χαλαρωνει και σου προσφερει λιγες ωρες παραπανω υπνου νομιζω οτι ειναι πολυ καλο στη περίπτωση σου. Θα το συζητησω κι εγω με τη γιατρο μου και φυσικά το σημαντικοτερο ειναι να μην πειραζει στομαχι κλπ
Μιμι στο θεμα υπνου κανει δουλεια..απο τν πρωτη μερα που το πηρα ξεραθηξα στν υπνο..αλλα το θεμα ειναι οτι δν μπορεις να ξυπνησεις ευκολα..σε ζαβλακωνει..το πρωι ξυπναω με χιλια ζορια
Καλημερα Μιμή...όχι δε θα σε πειράξει στο στομάχι...απο 10 άτομα γνωστούς που έχουμε πάρει remeron κανένα δεν πείραξε. Ισα, ίσα θα σου φτιάξει πολύ τον ύπνο, απλώς τις πρωτες μερες, το επόμενο πρωινό θα νιώθεις λίγο βαρύ κεφάλι...αυτό. Πίνε αρκετό νερό και τρώγε φρούτα κ σαλάτες και όχι πολλούς υδατάνθρακες και αλάτι γιατί κάνει κατακράτηση. Για να μην πάρεις βάρος στο λέω. Εγώ τουλάχιστον με τη δόση 15mg (μισό χαπάκι), δε θα χρειαστείς ολόκληρο με τίποτα για να φτιάξει ο υπνος σου, πίστεψέ με, ούτε βάρος δεν πήρα ποτέ...Πες μου εντυπώσεις, καλή επιτυχία και καλή δύναμη!
Στα 30 mg τωρα..το περνω καμια 10 μερες.για ανχωδη διαταραχη μικτη με καταθλιψη..
Εχω δοκιμασω σχεδον τα παντα ...καμια 15 αγωγες
Αννα απο οτι διαβασα εχει δοκιμασει πολλα ο Χριστοφορος και δεν τον εχουν πιάσει , αλλα θα μας τα πει κι ο ίδιος!Υπομονη Χριστοφορε ολοι στο ιδιο καζανι βράζουμε! Αννα μου ελπιζω να μου κλεισει συντομα η γιατρος ραντεβου και θα δουμε τι θα μου δωσει, θα σας πω εντυπωσεις. Να κοιμηθω σαν ανθρωπος και τι στο κοσμο !
Ναι κατι τετοιο...για κανα 2 μηνες τν καθε αγωγη περιπου...
Κατάλαβα....εγώ ούτε απ το ρεμερόν περιμένω τρομερά θαύματα...εντάξει για να μην είμαι αχάριστη, το άγχος και την υπερένταση την έχει μεταμορφώσει λίγο σε ζαλάδα, αστάθεια που την προτιμώ να σου πω την αλήθεια...αλλά αν δεν βοηθήσεις μόνος σου τον εαυτό σου και αν δε το πάρεις αυτό που σου συμβαίνει λίγο στην πλάκα μη περιμένεις να σε κάνουν ευτυχισμένο τα φάρμακα...αυτό για μένα ειναι μύθος πια!
Για να δουμε Αννα τι θα μου πει, μπορει να μην μου δωσει remeron. Ελπιζω να κλεισω ραντεβου μεσα στην εβδομαδα. Εσυ εκτος απο remeron παιρνεις και καποιο αγχολυτικο? Βασικά θα με βρίσει γιατί έπαιρνα ζαναξ απο τη μαμα μου , τι να εκανα ομως? ηθελα λιγες ωρες ύπνου. Δεν επαιρνα συχνα αραια και που αλλα τελικα ειναι πολυ εθιστικά
Οχι δε παίρνω αγχολυτικό το βράδυ, βασικά πολύ αραιά παίρνω πια λίγο αγχολυτικό και όχι ζάναξ, τρανξέν. Τι εννοείς είναι πολύ εθιστικό? Για να είναι εθιστικο πρέπει κάποιος να παίρνει πολύ μεγάλο διάστημα και σε μεγάλη δοσολογία...εγώ που έπαιρνα αραιά και που εδώ και 15 χρόνια, ποτέ δε τα συνήθισα.
Για δοκιμη , πηρα τις 2 τελευταιες μερες αποκλειστικα ρεμερον , 30 μγ , δεν ειχ την ιδια αντιδραση με παλια , ουτε μου ανοιξε η οραξη , αλλα κοιμομουν μακαριως κανα 12ωρο , ετσι κοιμομουν οταν τοχα πρωτοπαρει το 2000 , που εοπεφτα σεληθαργο για καμμια βδομαδα , αν θυμαμαι καλα , αλλα θυμαμαι καλα οτι ετρωγασ ασταματητα .........μουθ φαινεται οτι αμα ο οργανισμος παψει ναναι παρθενος απο αντικαταθλ. , εχει μια ηπια αντιδραση ......σε οποιοδηποτε αντικ.κο ......
Δεν βλεπω τπτ μεχρι στιγμης ουτε με ανοιξε τν ορεξη τρωω κανονικα οπως ετρωγα..αλλα στα ψυχολογικα τα ιδια ειμαι
Κοριτσάκι μου καλο, ποιος σου ειπε να παίρνεις Ζαναξ για να κοιμηθείς? Αν είναι αυτος ο ψυχίατρος σου να πας σε άλλον το συντομότερο.
Το Ζάναξ δεν είναι υπναγωγό χάπι, είναι αγχολυτικό και δε το παίρνουμε σε καθημερινή βάση για να κοιμηθούμε ούτε για πλάκα...
Το παίρνουμε οταν πρόκειται να στρεσσαριστούμε σοβαρά, ή είμαστε στρεσσαρισμένοι για καμια βδομάδα πολύ ή για ν αποφύγουμε κάποια κρίση πανικού, τουλάχιστον εγώ έτσι επαιρνα και όχι ζάναξ, τρανξέν που ειναι λιγότερο εθιστικό και γι αυτό ουτε εχω εθιστεί ουτε εχω πάει σε μεγαλύτερη δόση, τόσα χρόνια. Πήγαινε στον γιατρό σου λοιπόν. Εγώ το ρεμερόν το γνώρισα σα χάπι τότε που είχα τις αυπνίες, εχουν περάσει 8 χρόνια απο τότε και μου έφτιαξε τον υπνο σε μια εβδομάδα. Μετά το έκοψα και ψυχολογικά ήμουν μια χαρα...γιατι έλεγα μέσα μου...δε φοβάμαι πια τις αυπνίες αφου αμα ζοριστώ έχω ένα ωραίο χαπάκι...αλλά ουτε και αυτό το επαιρνα σταθερά για μεγάλο διάστημα και ας είναι στην κατηγορία των αντικαταθλιπτικών....Ολα συνηθίζονται με το πέρασμα του χρόνου...
Εννοείται ότι αν τα παίρνεις κάθε μερα, θα τα συνηθίζει ο οργανισμός, θα χάνουν την αποτελεσματικότητά τους και θα πηγαίνεις σε μεγαλύτερες δόσεις.
Aννα μου τα παιρνω απο τη μητερα μου( ( δεν τα παιρνω καθε μερα, τα επαιρνα πολυ αραια . Υπηρχαν μηνες που δεν επαιρνα καθολου. Εχω αγχος γι αυτο δεν κοιμαμαι το βραδυ αλλα επειδη εχω διαφορα προβληματα δεν πηγα στο γιατρο. Μια το ενα μια το αλλο το αμελησα. Αυριο θα παω και φυσικα θα μου τα ψαλει κανονικα η γιατρος μου
Αννα σε ευχαριστω πολυ . Φυσικα θα γραψω , ελπιζω να πανε ολα καλα . δυσκολα βρε παιδια ολα αυτα , να εχεις να αντιμετωπισεις τοσα και να εχεις και το αγχος. Συνηθως αγχωνομαι πολυ οταν καποιος δικος μου άνθρωπος δεν ειναι καλά και οταν αναλαμβανω πολλες ευθυνες - βάρη
Συνεχιζω τ παιρνω τ ρεμερον κοντα 20 μερες τωρα..αλλα δεν βλεπω βελτιωση..κ με φερνει πολυ κουραση και υπνηλια..και εξαντληση...στα 30 mg το παιρνω..εσεις στις 20 μερες εκανε τπτ? Να περιμενω κ αλλο ? Να το σταματησω δεν ξερω..παντως δν βλεπω διαφορα..
Θα το κατεβάσεις για να σου φύγει η υπνηλια πρώτα από όλα, και να το σταματήσεις τι περιμένεις κανένα άλλο μαγικό χάπι; είσαι σίγουρος ότι δεν βλέπεις αλλαγή;
Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App
Ναι σιγουρος ειμΑι αφου τ ιδια χαλια νοιωθω..
Προσπάθησε να βλέπεις πιο πολλές ώρες την ημέρα το ηλιακό φως... Να είσαι εκτεθειμενος εννοώ
Εστάλη από Redmi 4X στο E-Psychology.gr Mobile App
Δεν αντεχω αλλο μ ρχετε να αυτοκτονησω..κουραστηκα να το παλευω τοσο καιρο...δεν ξερω τ αλλο να κανω..δεν μπορω να ζησω ετσι ολη μ τν ζωη..
Υπαρχει λογος..αυτος που τυρανιεμαι απο ψυχολογικα εδω και 3 χρονια..οτι χαζεψε τ μυαλο μου και δεν μπορω να ζω ετσι αλλο..