boo μπορω να σου στειλω προσωπικό μήνυμα να σε ρωτησω κατι? και πώς μπορώ ?ευχαριστώ!!!
Printable View
κοιταξε καποιοι που νοσουν με σχιζοφρενεια εχουν καποιες δυσλειτουργιες στα παιδικα χρονια που δειχνει μια ευαλωτοτητα στη νοσο αλλα δεν συμβαινει με ολους οσους εμφανισουν αυτη την παθηση.στοιχει ειναι η υπερκινητικοτητα η καθυστερηση στην αναπτυξη λογου η αδυναμια επεξεργασιας πληροφοριων μπορει στην παιδικη ηλικια να θεωρηθει εσφαλμενα αυτισμος αλλα αυτο δειχνει και ευαλωτοτητα για ψυχωση και μην ξεχναμε οτι αυτισμος και ψυχωση μπορει να ειναι δυο διαφορετικες παθησεις αλλα εχουν κοινα γονιδια.Δεν καταλαβα οτι πασχω απο αυτην την ασθενεια μου φαινοντουσαν ολα πραγματικα και αληθινα γελαγα μονος μου στα λεωφορεια και οταν κοιταγα τηλεοραση περνουσαν πεντε ημερες αυπνια διχως ουτε ενα λεπτο υπνου αλλα ηταν πραγματικη κολαση το ψυχωτικο επεισοδιο που επαθα λιγο αργοτερα απο αυτα τα συμπτβματα που εμφανισα βγηκα στους δρομους φωναζα για θεους κα δαιμονες ηθελα συνεχεια να τρεχω γιατι φοβομουν οτι θα με βρισκαν και θα με σκοτωναν επεσα και μπροστα σε ενα αμαξι αλλα πατησε φρενο ηταν μια κολαση ευχομαι να μην τοβιωσει κανενας αλλοα και να ειναι ελαχιστοι αυτοι που παθαινουν αυτη τη διαταραχη εννοω τη σχιζοφρενεια.κατεληξα σε ψυχιατρικη κλινικη και φωναζα εκει μεσα οτι ειμαι υγειης εκανα φασαρια και μου διναν παραπανω φαρμακα με ειχαν κανει φυτο στα ηρεμιστικα και οταν βγηκα απο το νοσοκομειο δεν μπορουσα να συγκεντρωθω σε συνομιλιες αλλων μου μιλαγαν και δεν μπορουσα να σκεφτω να απαντησω τραβηξε πολυ ο δρμοςτης αναρρωσης και απο τοτε δεν εχω κοψει τα χαπια γιατι δεν θελω να ξαναβιωσω αυτη την κολαση.στην πορεια διαβαζοντας αυτο το φορουμ με αλλους σαν και μενα και μετα απο καιρο φαρμακευτικης αγωγης αναγνωρισα οτι πιστευα σε αφυσικα πραγματα και οτι πρεπει να ατα παιρνω εφ ορου ζωης για να μην τα ξανααποκτησω
Οχι. Μου ειπε οτι δεν ειμαι σε σημειο για αγωγη. Προτεινα την ψυχοθεραπεια. Απλα τωρα εδω και δυο μερες εχω "τρελαθει" εχω παθει καταθλιψη σιγουρα μπορω να το καταλαβω. Δεν κοιμαμαι καλα. Το σαββατο μπαινω στο στρατοπεδο δεν ξερω πως θα την παλεψω. Οτι και να κανω και να σκεφτω το συνδεω με την ψυχωση ή την σχιζοφρενεια ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Εχω ενα παιδακι εδω στην γειτονια που φαινεται οτι εχει προβλημα, συνεχεια φωναζει χωρις να βγαζεις νοημα τι λεει. Σημερα το βραδυ το ακουσα στον υπνο μου ενο ημουν ξυπνιος και υπνισμενος ταυτοχρονα. Καταλαβα οτι δεν ειναι πραγματικο ομως. Αυτο προηλθε απο το αγχος που βιωνω και την κατασταση που βρισκομαι?
Να ρωτησω οταν λεμε γενετικη προδιαθεση εννοουμε απο συγγενεις α και β βαθμου? Η μητερα μου ειχε περασει καταθλιψη επιλοχεια καταθλιψη οταν με γεννησε και ο πατερας μου εχει περασει καταθλιψη. Η αδερφη μου παθαινε κρισης πανικου απο μικρη τωρα ομως ειναι μια χαρα. Τι συμπερασμα βγαζετε εσεις?
Αν όποιος έχει περάσει ο ίδιος ή έχει συγγενή που έχει περάσει μία κατάθλιψη ή μια διαταραχή πανικού ή μία υπερκινητικότητα σαν παιδί πάθαινε σχιζοφρένεια, θα είμασταν όλοι σχιζοφρενείς. Όποιος παθαίνει σχιζοφρένια συνήθως δεν του έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι θα μπορούσε να του συμβεί κάτι τέτοιο κι όταν εμφανίζει συμπτώματα δεν καταλαβαίνει καν ότι τα εμφανίζει. Μην αγχώνεσαι χωρίς λόγο.