Καλημέρα, όλοι όσοι έχουν συμπτώματα άγχους και αρρωστοφοβία ξυπνάνε αρκετές φορές με κακή διάθεση και ότι αυτό συνεπάγεται (πως θα κάνω αυτό, πως θα πάω εκεί, τι θα έκανα αν) . Δεν είσαι η μόνη μην ανησυχείς :)
Printable View
Ευχαρίστω για την άμεση απάντηση! Θελω να ξεκίνησω τη μέρα μου χωρις σκεψεις ανυμποριας και να το ξεχάσω σιγα σιγα!
Παρούσα!! Δεν εισαι μονη!!!
Άκουσε Βίκυ , μπορεί αυτό που αισθάνεσαι να είναι ψυχολογικό, μπορεί οργανικό κανείς δεν ξέρει ούτε οι γιατροί ξέρουν, υποθέσεις κάνουν, αυτό που έχει σημασία είναι όχι οι ορισμοί αλλά δοκιμάζοντας διάφορες βοήθειες θα δεις τι σου πάει εσένα προσωπικά,
Πχ αν πιστεύεις στην δύναμη της αυθυποβολής η στην προσευχή θα προσπαθήσεις να αλλάξεις τις σκέψεις σου να μην κολλάνε σε φοβίες.
Μπορεί να δεις ότι η χρήση φαρμάκων να σε βοηθησει, προσωρινα
Επίσης υπάρχουν φυτικά φάρμακα που είναι λιγότερο εθιστικά, υπάρχει το ω3, epa-pea, βιταμίνη d3, q10, χολίνη, ινοσιτολη, μελατονίνη, μαγνησια, όλα αυτά έχουν επίδραση στην φυσιολογία του μυαλού και βοηθάνε στο άγχος επαναφέροντας την φυσική λειτουργία του καθώς με το άγχος αλλοιώνεται η χημεία του εγκεφάλου.
Με τα φυσικά φάρμακα αυτά βοηθάμε τον εγκέφαλο να επανέλθει, αλλά από κει και μετά αν το άγχος είναι περισσότερο μόνιμο σημαίνει ότι έχεις κάποιο κληρονομικό πρόβλημα που για λόγους καθαρά χημείας και dna αντιδρας πολύ άσχημα στις στρεσογονες καταστάσεις. Αν έχεις συγγενείς με ψύχωση η νεύρωση τότε πρέπει να πάρεις φάρμακα γιατί διαφορετικά δεν θα ξεπεράσεις το άγχος και θα σου γίνει μόνιμη κατάσταση. Συνήθως υπάρχει επιδείνωση με το χρόνο και όχι βελτίωση.
Αν όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε μάλλον έχεις ασυνείδητες σκέψεις που συγκρούονται και όλη αυτή η αρνητική ενέργεια γίνεται αντιληπτή από εσένα σαν άγχος και ιδέες εμμονές φοβίες κτλ πανικό δεν έχει σημασία ο ορισμός. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνεις ψυχανάλυση για να δεις τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο ασυνείδητο και ανάλογα να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου . Στην κοινωνία γίνονται πολλές ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ και καταστρέφονται ζωές γύρω από καριέρες επιτυχία και ταξιδακια αναψυχής νομίζοντας ο καθένας ότι βρήκε το μυστικό για να @α@αει και να δέρνει.
Jim πέρα από αυτά που αναφέρεις ,κάποια τα έχω δοκιμάσω τα ενναλακτικά που έγραψες ,καλή δουλειά κάνουν και κάποια βότανα. Έχω δοκιμάσει βαλεριάνα αλλά τώρα θα δοκιμάσω κάποια άλλα βότανα
Εχω κληρονομικό αγχος αλλα οχι ψύχωση δηλαδη σχιζοφρένεια η διπολική διαταραχη. Η γιαγια μου εχει νευρολογικά προβλήματα. Ξεκίνησε με κρίση πανικού και έφτασε να εχει εμμονές και μανία καταδίωξης οτι την παρακολουθούν και τετοια. Ο ψυχίατρος μου ειπε οτι δεν σημαινει οτι θα το εχω κι εγω επειδή το εχει αλλα εχω ενα 80% να εχω αγχος και ή ψυχολόγος μου ειπε οτι δεν γίνεται να τα έχουμε ολα δηλαδη και σχιζοφρένεια και αγχωδη διαταραχη.
Σας καταλαβαίνω!! Είναι τρομερό αίσθημα! Κι εγώ το τελευταίο τρίμηνο έχω έντονα ψυχοσωματικα..κάθε μέρα ξυπνάω και εύχομαι να σταματήσουν..εχω ξεκινήσει εδώ και 5 μέρες θεραπεία με ssri's..αλλα μπορώ να πω ότι νιώθω κάτι περίεργα πράγματα..σαν να ακινητοποιειται στιγμιαία το κεφάλι μου κάποιες στιγμές, σαν να μουδιαζει το χέρι μου..εχω και μια ενόχληση στον λαιμό σαν να υπάρχει κάτι και να μην μπορώ να καταπιώ..επισης βουίζουν τα αυτιά μου...ειναι παρενέργειες που θα περάσουν? Να ενημερώσω τον γιατρό? Γενικά σε όσους πήγα το τελευταίο διάστημα νιώθω ότι τους έχω ζαλίσει..
Λένε ότι η κληρονομικότητα μπορεί να είναι παράγοντας που σε συνδυασμό με άσχημες εμπειρίες προκαλεί κάποια (όχι την ίδια) ψυχική πάθηση. Στην περίπτωση αυτή είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί η ασθένεια αυτή (εφόσον χρονίζει ) χωρίς φάρμακα, αλλά πάλι αυτά είναι μόνον λόγια και στατιστικές.
Η χρήση φαρμάκων είναι μια εύκολη λύση. Η βαλεριάνα είναι ένα πολύ ισχυρό φάρμακο, με την διαφορά ότι σε σχέση με τα χημικά είναι πολύ καλά ανεκτό και νομίζω χωρίς να είμαι σίγουρος ότι δεν κάνει τόσο εύκολα εθισμό. Επίσης πολύ καλό είναι και το μαγνήσιο , 350mg, το καθαρό epa η dha μαζί με epa γύρω στο 1 γραμμάριο, ποσότητα δηλαδή που παίρνεις από μια μερίδα σαρδέλες. Αν δεν σου αρέσουν οι σαρδέλες παίρνεις καθαρό epa (το 90% των ω3 που κυκλοφορούν είναι πολύ αδύνατα γιατί περιέχουν πολλές προσμίξεις) η έστω 30-50 gr. λινέλαιο που έχει περίπου 1 γρ. Ω3 και πολλές βιταμίνες αλλά το λινελαιο που θα το βρεις;.δεν ξέρω αν υπάρχει καλής ποιότητας. Δυστυχώς η κοινωνία αποτελείται από βολεμενους οι οποίοι θεωρούν ότι με την εφεύρεση των χημικών φαρμάκων Λύσανε τα προβλήματα λοιπόν σας έχω νέα, κάθε μέρα ανακαλύφθηκε και μια παρενέργεια!!! Πχ το κατά κάποιους ακίνδυνο 'χορτο' προκαλεί ψυχασθένεια ( όχι φυσικά ότι ο καθένας που θα κάνει χρήση θα το πάθει) αυτό δεν το γνώριζαν (αληθεια;)παλιά...
Η μόνη σίγουρη λύση είναι η επανεκπαίδευση του εγκεφάλου με σωματική καταπόνηση 4 ώρες ξεκινώντας με την ανατολή του ηλίου και μετά ακολουθείς το ρυθμο της φύσης κοιμάσαι νωρίς κτλ. Όπως δηλαδή έκανα οι πρόγονοι μας εδώ και εκατομμύρια χρόνια με κυνήγι ψάρεμα και οπότε διαμορφώθηκε η βιοχημεία του εγκεφάλου ώστε να αντέχει τα στρεσογόνα ερεθίσματα. Μην ξεχνάς ότι ο άνθρωπος ζούσε χιλιάδες χρόνια κυνηγώντας άγρια ζώα και αντιμετωπίζοντας άγρια θηρία έτσι εκπαίδευσε τον εγκέφαλο να αντέχει το στρες αλλά όταν ο άνθρωπος χαλάσει το φυσικό του βιορυθμο βάζει μια γερή βάση για να αναπτύξει ψυχασθένεια. Δεν θέλω να παρεξηγηθεί αυτό ισχύει για όσους πάθαμε ψυχώσεις και νευρώσεις λόγω καταστάσεων, όταν υπάρχει λάθος στο dna δεν υπάρχει περίπτωση χωρίς χημικά φάρμακα να πετύχει να επανέλθει στο φυσιολογικό μέσο όρο. Δυστυχώς ούτε τα βότανα ούτε η άσκηση θα κάνουν θαύματα.
Βικάκι μου δεν έχεις κάτι στην υγεία σου αγάπη μου γλυκιά. Όλα αυτά τα συμπτώματα που περιγράφεις είναι τα κλασσικά συμπτώματα μιας διαταραχής πανικού με κρίσεις ή οχι. Άγχος,άγχος,άγχος. Αυτό σε διακατέχει. Και υπάρχουν λύσεις. Η θα κάνεις ψυχοθεραπεία να βρεις την ρίζα του προβλήματος,καταλαβαίνω κοστίζει όμως βοηθάει πολύ!δεύτερον ή θα αλλάξεις τρόπο ζωής. Θα πατήσεις μόνη σου στα πόδια σου, θα βάζεις έναν στόχο την φορά (ακόμη και τον πιο μικρό του τύπου να πας μια βόλτα και να την ευχαριστηθείς) για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου και σιγά σιγά να βρεις και άλλα ενδιαφέροντα και να ξεχάσεις όλα αυτά. Τρίτον, φαρμακοθεραπεία και ψυχοθεραπεία μαζί. Είδα πιο πάνω ότι είσαι κατά των φαρμάκων. Από την μία μπορώ να το καταλάβω αλλά από την άλλη όχι. Εάν νιώθεις πως η ζωή σου δεν έχει νόημα, ότι είσαι ανήμπορη και ανασφαλής,όταν πλημμυρίζει το μυαλό από αρνητικές σκέψεις και δεν βλέπεις δρόμο διαφυγής αλλά μόνο αδιέξοδο πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Η να υψώσεις ανάστημα μόνη σου και να πεις έχω την δύναμη (αλλά να το πιστεύεις) και θα σηκωθώ και θα βρω τον εαυτό μου, ή θα το κάνεις με χημικό τρόπο όπως πολλοί από εμάς για να πάρεις την ώθηση που χρειάζεσαι όταν δεν πιστεύεις στον εαυτό του ή δεν έχεις κάποιον άλλον να στην δίνει καθημερινά. Η επιλογή είναι καθαρά δική σου απόφαση!αλλά σε παρακαλώ!μην ταλαιπωρήσε άδικα. Σε κανέναν μας δεν αξίζει αυτό που περνάμε αλλά είμαστε άξιοι της μοίρας μας όταν ξέρουμε ότι συμβαίνει και το αφήνουμε να μας καταπατάει κάθε μέρα το ηθικό,την ψυχολογία,και τέλος την αξιοπρέπεια. Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι.
Εστάλη από SM-J530F στο E-Psychology.gr Mobile App
Ευχαρίστω πολυ για τις συμβουλες!!!