Καλησπέρα. Μπορείς να μας πεις που είδες μελέτη ότι αν περνεις αντικαταθληπτικα και ζαναξ πχ δεν κάνει να περνεις ινοσιτολη; Δεν νομίζω ότι έχεις δίκιο
Printable View
Καλησπέρα. Μπορείς να μας πεις που είδες μελέτη ότι αν περνεις αντικαταθληπτικα και ζαναξ πχ δεν κάνει να περνεις ινοσιτολη; Δεν νομίζω ότι έχεις δίκιο
Σεροτονινη,Ντοπαμινη,Τρυπτ οφανη,τρεις ορμονες που παιζουν μεγαλο ρολο στην διαθεση,στην ορεξη και στο πως νιωθουμε συναισθηματικα.Εχω βαρεθει να διαβαζω για διατροφες,για φυσικο τροπο αυξησης αυτων,αμεσος τροπος αυξησης που να βοηθησει πραγματικα το ατομο που υποφερει υπαρχει,εχω δει πολλα σκευασματα κυριως στα φαρμακεια που υποσχονται κατι τετοιο,ποσο ομως ειναι αληθεια αυτο και οχι μυθος η μαρκετινγκ? Δηλαδη,παρτε συμπλεγμα βιταμινων ταδε για αυξηση της σεροτονινης,η τρυπτοφανης.
Σημασια εχει απο τι πραγματικα επασχες. Δεν ξερω κανεναν που να ειχε π.χ. μια χρόνια διαταραχη η οποια θεραπευτηκε και δεν υποτροπιασε μετα απο το τελος της αγωγης. Εγω δεν υποτροπιασα για 2 περιπου χρονια αλλά στο τελος, η υποτροπη ηρθε με κρισεις πανικου και πολυ κακη διαθεση. Γι αυτο υπαρχει αυτο που λεμε θεραπεια συντηρησης, η οποια δεν οδηγει σε σταδιακη αυξηση της δοσης του φαρμακου, εκτος αν το φαρμακο ειναι εθιστικο σαν ναρκωτικο, τυπου Ζαναξ...
Όλα έχουν να κάνουν με τη δοσολογία, τον χρόνο διάρκειας της λήψης και τα επίπεδα βιταμινών του καθενός πριν ξεκινήσει το συμπλήρωμα διατροφής. Δηλαδή κάποιος με έλλειψη ή ανεπάρκεια σε μια βιταμίνη ή μέταλλο ή γενικότερα ουσία θα επωφεληθεί περισσότερο από κάποιον που δεν έχει έλλειψη ή ανεπάρκεια σε αυτή. Επίσης εξαρτάται από τον στόχο. Αν στόχος της λήψης είναι να πιάσεις τα κατώτερα φυσιολογικά επίπεδα βιταμινών τότε είναι μάλλον απίθανο να νιώσεις πραγματικά καλύτερα. Μιλάω μόνο για επίπεδα βιταμινών, μετάλλων και όχι των ορμονών που αναφέρεις γιατί δεν γνωρίζω για εξετάσεις για αυτές ούτε για συμπληρώματα που τις αυξάνουν άμεσα. Νομίζω πως είναι πιο σύνθετο από όσο φαντάζεσαι. Ναι, τα συμπληρώματα διατροφής είναι μεγάλη μπίζνα οπότε το μάρκετινγκ δίνει και παίρνει, αφού απλά γνωστοποιούνται στον ΕΟΦ ή στον FDA ή σε άλλους εθνικούς οργανισμούς και διεξάγονται μόνο δειγματοληπτικοί έλεγχοι και μάλιστα αφού κυκλοφορήσουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν βοηθούν εφόσον λαμβάνονται στοχευμένα από αυτούς που τα έχουν ανάγκη, δηλαδή μετά από εξετάσεις.
Προσωπικα,πριν καποιους μηνες ειχα ελλειψη σε D,αλλα ακομη και οταν πηρα βιταμινες,δεν ειδα καποια βελτιωση που να ειναι ορατη η να την αντιλειφθω,κουραζομουν ευκολα,δεν ειχα διαθεση κλπ.
Τα αποτελέσματα λήψης βιταμινών είναι δύσκολο να διαπιστωθούν ιδίως αν έχουμε στο μυαλό μας τον τρόπο δράσης των φαρμάκων, δηλαδή άμεσα αποτελέσματα. Ειδικά η βιταμίνη d για να ανέβει χρειάζεται μήνες λήψης και επανεξέταση περίπου σε τρεις τέσσερις μήνες ανάλογα και με το αρχικό επίπεδο και τη δοσολογία. Ένα άλλο ζήτημα είναι τα επίπεδα βιταμινών στα οποία στοχεύουμε. Η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών αρκείται στα κατώτερα φυσιολογικά. Αν έχεις όμως προβλήματα υγείας όπως η κατάθλιψη, γενικευμένη αγχωδη διαταραχή κλπ ίσως να είναι σωστή η άποψη λίγων γιατρών ότι πρέπει να είναι στα ανώτερα φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό που εγώ έχω παρατηρήσει είναι ότι δεν αρρωσταίνω εδώ και χρόνια ενώ ήμουν πολύ ασθενικός από μικρός μέχρι και πριν από μερικά χρόνια που ξεκίνησα να ελέγχω τα επίπεδα βιταμινών, να παίρνω συμπληρώματα και να προσέχω τη διατροφή μου. Έχει επίσης να κάνει με τη διάρκεια λήψης του συμπληρώματος, την ποιότητα του σκευάσματος.
Φυσικοι τροποι αυξησης της σεροτονινης και της ντοπαμινης,περα απο την διατροφη η την συχνη ασκηση που ειναι γνωστα οτι βοηθανε,υπαρχει καποια αλλη μεθοδος? Εκτος των συμπληρωματων.
Νέες εμπειρίες, αλλαγή παραστάσεων. Συναυλίες, ταξίδια, αλλά και μικρά πράγματα όπως η δοκιμή ενός νέου φαγητού, το περπάτημα σε μια περιοχή που δεν γνωρίζουμε, κλπ. Αν το κάνεις τακτικά, π.χ. μια φορά την εβδομάδα θα δεις διαφορά.
Τα συμπληρώματα διατροφής με τρυπτοφάνη και τυροσυνη μπορούν να βοηθήσουν σε ήπια κατάθλιψη και μείωση στρες?