Τι εννοείς λέγοντας να λάβουμε κάποια μέτρα Jim ???
Printable View
Τι εννοείς λέγοντας να λάβουμε κάποια μέτρα Jim ???
Μεγάλη τα Xanax δεν ηρεμούν καπως την κατάσταση;;; Και αν επιτρέπεται ποσό παίρνεις ημερησίως;;
Συγγνωμη Νεφέλη ήθελα να γραψω όχι μεγάλη
Eννοω να μην στηριχθεις μονο στα φαρμακα.Χρειαζεται ταυτοχρονη κινητοποιση με εναλλακτικές μεθοδους θεραπειας. Πχ ψυχοθεραπεια, αλλαγη τροπου ζωης ασκηση και αλλαγη διατροφης.
Η διαταραχη σημαινει οτι ξεπερασες καποιο οριο στρες που αντεχες. Για να επανελθεις θελει χρονο (πχ τα φάρμακα κανουν ενα ως τρεις μηνες να δρασουν-τοσο θελει το σωμα να επανελθε) πνευματικα ομως θελει συνςχη προσπαθεια και αναζητηση τι ειναι αυτο που πασχει μεσα στνην ψυχη.
Τα φαρμακα αυτα δινονται για περιπτωση επειγοντος, οταν η κατάσταση εχει ξεφυγει. Δεν προορίζονται για χρονια χορήγηση Αποδειξη; Η κυρια ενδεξη τους ειναι ΜΕΙΖΟΝΑ ΚΑΤΆΘΛΙΨΗ. Εχεις κατι τετοιο;
Φυσικα δινονται και σε καταναγκαστική νευωση καθως και σε οξεια φαση σε αγχωδης νευρωση αλλα κατα τη γνωμη μου ο λογος ειναι οτι δεν υπαρχουν αλλα καλυτερα. .Παλια υπηρχαν τα αντικαταθλιπτικά τρικυκλικα τα οποια αποσυρονται .
Αυτα εχουν καλη δραση σε αγχος, αλλα μαλλον εχουν περισσότερα αρνητικα....
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση. Απαγορεύονται οι προτροπές για λήψη ή διακοπή φαρμακευτικής αγωγής
Προκαλουν εθισμο (αυτο αναγραφεται στα φυλλάδια οδηγιων και ειναι γενικα παραδεκτο). Επισης στο φυλλάδιο γραφει να μην δινονται για πανω απο 3_4 μηνες.
Jim επειδή μου φαίνεσαι πολυ διαβασμένος και καλός γνωστής να σου πω τι με προβληματίζει;;; Νομιζω ότι αυτή η συνεχής πνευματική διεργασία του να βρω τι φταιει συντηρεί και παρατήσει την κατάσταση. Το μυαλό μου είναι διαρκώς κολλημένο σε αυτο μια διαρκής εγρήγορση σε έναν κίνδυνο που δεν υπάρχει με αποτέλεσμα να νιώθω απαίσια. Αυτο γινεται εδω και 5 μηνες
Όσο για το Xanax το να παρω ένα των 0.5 την ημερα για καμία βδομαδα μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός μου το cipralex είναι επικίνδυνο;;λλ
Το ποσοστό που δηλώνεις προφανώς δεν ξέρουμε αν είναι από ανθρώπους που λειτούργησε το σκευασμα σαν πλασεμπο... Δηλαδή δεν έκανε τίποτα απολύτως αλλά επειδή αυτοί στηριχτηκαν εκεί, ένιωσαν να τους βοηθάει... Ξέρεις το έχω κατάθλιψη, παίρνω αντικαταθλιπτικο, άρα παίρνω αυτό που θα με βοηθήσει, άρα θα νιωσω καλύτερα άρα αφού το πήρα θα νιώσω καλύτερα, άρα νιώθω Καλύτερα .. Εγώ που δεν λειτούργησα ως πλασεμπο αλλά περίμενα να δω την διαφορά, δεν έχω δει κανένα απολύτως όφελος από αυτά τα σκευασματα... Και λογικό είναι να θέλω να τα κόψω, μόνο που η κατάχρηση ήταν εμφανής σε εμένα.. Ολοένα και αυξανόμενη δόση αφού δεν με έπιαναν, οπότε κατέληξα να νιώθω απίστευτα στερητικα οπότε πάω να τα διακόψω
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Φιλαρακι δεν ξερω τι είναι αυτο μπορείς να με ενημερώσεις;;;
Καλησπέρα φίλε..
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση. Απαγορεύονται οι προτροπές για λήψη ή διακοπή φαρμακευτικής αγωγής
... εγώ είμαι στον 5ο μήνα με την ίδια ουσία (εσκιταλοπραμη) αλλά σε αλο σκεύασμα. Φαντάσου όλο αυτό το διάστημα έχω πάρει στο σύνολο 3 χαπάκια Xanax 0,5.
Θα σου κάνει καπιες παρενέργειες η ασκιταλοπράμη αλλά μη δώσεις σημασία... όσο δε δίνεις σημασία τόσο πιο γρήγορα και ανοδηνα θα περάσεις την περίοδο
προσαρμογής!
Υπομονή! Ότι χρειαστείς πες μου...
Γενικά έχουμε πάνω κάτω το ίδιο ιστορικό με τη μόνη διαφορα ότι το έντονο άγχος που είχα και για μεγάλο διάστημα, μου έσκασε παθολογικό πρόβλημα και εξαετίας αυτού μου γύρισε σε ήπια κατάθλιψη...
Εάν θες να το κουβεντιάσουμε στείλε μου στο [email protected] :-)
Jim δεν μένω Αθήνα αλλά αυτο έχω κάνει ο Γιατρος που βρηκα εδω είναι πανεπιστημιακός καθηγητής (φαντάζομαι δεν μπορεί να είναι τόσο άσχετος) όσο για τον ψυχολόγο πηγαινα σε έναν εδωλίων και δυο μηνες δεν εκανα ψυχανάλυση αλλά ψυχοθεραπεία δεν ένιωθα να βοηθαει και ιδιαιτερα.....
Χαιρομαι για εσενα εμενα μου είπε 4 μηνες για διαταραχή άγχους...... από ποτέ άρχισες να νιώθεις βελτίωση;;; Σ εστειλα και μειλ
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Δημάδη σύμφωνα με αυτά που έχεις διαβάσει Jim θεωρείς πως η αγωγή που κανω είναι λανθασμένη.......... προφανώς και δεν θελω να σε φέρω σε δύσκολη θέση την άποψη σου θελω
Παλικάρια το cipralex σύμφωνα πάντα με το SPC του, έχει ένδειξη και για άγχος...
Δείτε παρακάτω στο λινκ
https://www.lundbeck.com/upload/gr/f...1MR100921).pdf
Μπαμπηνο το έχω διαβάσει ίσα με 200 φορες αυτο φιλαρακι........ εγώ νομιζω ότι το εντονότερο αγχος που βιώνω στην αρχη είναι αντίδραση του οργανισμού για καυτι το οποίο του είναι (ξένο) και προσπαθεί να αλλαξει την ομοιόσταση του μ...... αλλά είπαμε εγώ ειμαι σχετικά νέος στο κουρμπέτι καλυτερα να μιλήσετε εσείς με την εμπειρία σας
Ναι ρε αγορινα σιγά τον παλιό... χαχαχχα 5 μήνες το παίρνω... οκ δε λέω είμαι 2 βήματα πιο μπροστά από εσένα αλλά ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά. Ας πούμε εμένα που και εγώ παρθένος ήμουν σε τέτοιες χημείες, δε μου έκανε άγχος τέτοιο που περιγράφεις, μου έφερε όμως ζαλάδα τρελή!!!! Να μη μπορώ να σταθώ πουθενά!
Υπομονή φίλοι μου θα ερθουν καλύτερες μέρες...!
Ο κάθε οργανισμός σιγουρα είναι διαφορετικός...... πριν προβείς στην αγωγή τι βίωνες Μπαμπηνο και μετά από πέντε μηνες είδες βελτίωση;;
Ξέρεις πιο είναι το κακό; Ότι όταν έχει κατάθλιψη καποιοσ δε το καταλαβαίνει άμεσα. Το βλέπουν οι γύρω του και κυρίως άτομα που τον νοιάζονται βλέπουν αυτό το κάτι σα μόνιμη θλίψη στο προσωπο... αυτό μου έλεγαν. Όλοι με ρωτούσαν τι έχω και ενώ ενοιωθα ότι κάτι δε πάει καλά δε μπορούσα να προσδιορίσω τι είχα και απαντούσα δεν έχω τίποτα... μέχρι που κάποια στιγμή στο λένε πολλοί, ακόμα και κόσμος που δεν συναναστρέφεται συχνά και εκεί λες εδώ κάτι δε πάει καλά....
αυτό έπαθα που λες... και ναι σε αυτή τη φάση μετά από 5 μήνες μπορώ να πω ότι είμαι πολύ καλά! Και η φάση είναι ότι ενώ δε καταλάβαινα ότι είχα κάτι πριν, τώρα καταλαβαίνω ότι είμαι καλύτερα από πριν...
Έτσι είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων, εκτός αν πρόκειται για adverse reaction, του οργανισμού στο φαρμακο, που συνήθως όμως συνοδεύεται και από άλλα έντονα σωματικά συμπτώματα.
Γιαυτό σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να ενημερώνετε τον γιατρό σας που ελπίζω να είναι αρκετα έμπειρος με αυτά τα φάρμακα και να συμβουλεύσει σωστά!
Η δική μου εμπειρία με τους γιατρούς είναι :
πάρε χαπάκια μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο, να κουκουλωθουν τα συμπτώματα και να αισθανθείς καλά για όσο καιρό αυτό κρατήσει, και μετά πάλι βλέπουμε!
Μπαμπη ξερεις ποια είναι η διαφορά εγώ το ένιωσα από την πρωτη στιγμη φωνάζω παιδια δεν ειμαι καλα...... δεν νιώθω καλα.......κατι δεν πάει καλα Γ αυτο άλλωστε ο γιατρος μου απέκτησε την κατάθλιψη και μου λέει διαταραχή άγχους.
Μια θεωρία των neuroscientists, ως προς την αιτία της επιδείνωσης των συμπτωματων, στο πρώτο διάστημα λήψης των ssris αντικαταθληπτικων, είναι η εξής :
Τα ssris (selective serotonin reuptake inhibitors/εκλεκτικοι αναστολείς επαναπροσληψης της σεροτονινης), σε πρώτο στάδιο αυξάνουν την παρουσία της στις εγκεφαλικές συνάψεις.
Μόλις αυτή αυξηθεί , οι πρωτεινικοι ανιχνευτές που ελέγχουν την συγκέντρωση της, ενημερώνουν τον υποθαλαμο (το στρατηγείο του εγκεφάλου) ο οποίος και λαμβάνει άμεσα μέτρα για να την ελαττώσει.
Αυτό το κάνει με δύο ενέργειες.
Αυξάνει την λειτουργία των ενζυμων που την αποδομουν, ενώ συγχρόνως δίνει εντολή στα κύτταρα που την παράγουν, να ελαττωσουν την παραγωγή της.
Έτσι ξαφνικά και σε μικρό διάστημα, η παρουσία της σεροτονινης ελαττώνεται δραματικά, σε επίπεδα χαμηλότερα από πριν.
Αυτό έχει σαν συνέπεια, να αισθάνεστε χειρότερα!
Εν συνεχεία κάνει πολύπλοκες ενέργειες για να επιστρέψει σε μια νέα ομοιοσταση, όπου αν όλα πάνε καλά θα έχομε μεγαλύτερη παρουσία σεροτονινης και θα αισθανόμαστε καλά.
Όπως αντιλαμβανεστε λοιπον, αυτά τα φάρμακα δεν είναι ασπιρίνες, και ο εγκέφαλος κυριολεκτικά αγωνίζεται για να τα συμπεριλάβει στις λειτουργίες του.
Τώρα αντιλαμβανεστε σε τι κατάσταση θα τον φέρουμε, εάν αντί ένα, πάρουμε δύο και τρία φάρμακα συγχρόνως, τα αλλάζουμε η αυξομοιωνομε τις δόσεις.
Γιαυτό με προσοχή στους χειρισμούς των.
Αυτά, και ελπίζω να μην σας κούρασα!
Άρα λοιπον Κώστα χονδροειδος η αρχική επιδείνωση ωφειλεται στην αντίδραση του οργανισμού στην Χημική παρέμβαση που του κανουμε...... μπράβο πολυ Ωραια η τοποθέτηση σου Γ αυτο μαλλον αλλωστε έχουν και τις δόσεις εισοδου
Άρα δεν είναι τυχαία η επιδείνωση που αισθανόμαστε κάποιοι με αυτά τα φάρμακα;
Έχει κάποια σχέση η ώρα μέσα στη μέρα; Έχει παρατηρήσει κανεις κάτι σχετικό;
Εγώ ξυπνάω πολύ ασχημα και μέσα στη μέρα έχω πιο πολύ άγχος από πριν, και η κατάσταση καλυτερεύει προς το βράδυ.
Και εγώ Ναφαλη τα ιδια το πρωι ξυπνάω με ανησυχία σαν να είναι εκει και να σε περιμενει μετά κατά το μεσημερι κορυφώνεται και από το απογευμα αρχίζει και ηρεμεί........
Βέβαια υπάρχει μια λογική εξήγηση Γ αυτο καθώς το πρωι ο οργανισμός εκτίει τα μεγαλύτερα ποσοστά κορτιζόλης και όσο πλησιάζει το βραδυ τα ποσοστά αυτά μειώνονται ( κιρκαδιος ρυθμός)......... και Λογικα Σ εμάς αυτά τα ποσοστά κορτιζόλης είναι υπεραυξημενα
Και βέβαια δεν είναι τυχαία!
Είναι επακόλουθο της προσπάθειας του εγκεφάλου να αποκτήσει νέα ομοιοσταση, ενσωματωνοντας το φαρμακο στην λειτουργία του.
Εάν τα καταφέρει, και ξαναρυθμισθουν τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστων σε υψηλότερα επίπεδα, αισθανόμαστε καλά, μέχρι να ανατραπεί κάποια στιγμή αυτή η νέα ισσοροπια (αργά ή γρήγορα αυτό θα συμβεί γιαυτό όσο αισθανόμαστε καλά, θα πρέπει αν είναι δυνατόν, να βρούμε άλλους τρόπους, χωρίς φάρμακο, για να λειτουργούμε ικανοποιητικα ).
Εάν δεν τα καταφέρει, θα αισθανόμαστε άσχημα, και ίσως πολύ χειρότερα από όταν πριν το φάρμακο!
Και δυστυχως το μόνο που μπορεί να ρυθμίσει άμεσα τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα είναι το Xanax!!
Αυτό λειτουργεί, αυξάνοντας τεχνητά τα επίπεδα του νευροδιαβιβαστη GABA (γ-αμινοβουτυρικο οξύ), το οποίο ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικο νευρικό σύστημα, και έτσι αισθανόμαστε ήρεμοι!
Μακάρι το συνθετικό GABA να διαπερνούσε το εγκεφαλικό φράγμα και να το περνάμε σε χαπάκι, αποφεύγοντας έτσι τα αγχολυτικα!
Άρα για να καταλάβω σε ότι αφορά την αγχώδη διαταραχή επειδή δεν μπορουμε άμεσα να ελέγξουμε τα επίπεδα κορτιζόλης προσπαθούμε να το κανουμε εμεσα μέσω της αντικαταθλιπτικά αγωγής ρυθμίζοντας τους νευροδιαβιβαστες;;;
Δεν ευθύνεται μόνο η κορτιζόλη αλλά και ένα ολόκληρο πλέγμα νευροδιαβιβαστων, τα επίπεδα των οποίων διαταρασσονται από το συνεχές και επίμονο stress!
Η χημική επέμβαση με τα φάρμακα, αναγκάζουν τον εγκέφαλο να προσπαθήσει να επαναπροσδιορισει την λειτουργία του, στην ιδανική περίπτωση με τεχνητή αύξηση των, ώστε να μην μας ενοχλεί τίποτα!
Πρόκειται όμως για μια προσωρινή και αφύσικη νέα ισσοροπια, την οποία κάποια στιγμή η ίδια η φυση θα την ανατρέψει.
Επίσης σημαντικοτατο είναι το γεγονός, ότι όλα αυτά τα φάρμακα δεν επιδρουν εκλεκτικα στον εγκέφαλο, αλλά και σε όλα τα συστήματα του οργανισμού που έχουν δραση αυτοί οι νευροδιαβαστες ( νευρομυικο, ανοσοποιητικο, γαστρεντερικο κλπ).
Γιαυτό παρουσιάζουμε πολλές φορές έντονα ψυχοσωματικά συμπτώματα, κατά την χρήση ή την διακοπή των.
Τίποτα δεν έχει αποδειχθεί, και όλα είναι θεωρίες!
Αυτό που πιστεύω από τις συναφείς γνώσεις μου, και την σχετική ερευνα που έχω κάνει, είναι ότι η διάθεση μας έχει σχέση με τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστων και τις μεταξύ τους ισσοροπιες.
Τα φάρμακα βεβαίως και δεν επιδιορθωνουν τίποτα, απλά στην ιδανική περίπτωση δημιουργούν μια κατάσταση "turbo" στον εγκέφαλο, η οποία κουκουλωνει τα συμπτώματα μας, για όσο αυτό κρατήσει, και από την οποία θα πρέπει να βγούμε το συντομότερο δυνατόν.
Και με πολύ μεγάλη προσοχή στην έξοδο!!
Παντως εγώ νομιζω πως στην αρχη τα Xanax είναι αναγκαία.........εγώ παντως δεν μπορω να ξεκόλλησε να το σκεφτομαι και να με απασχολεί όλη μερα η όλη κατάσταση πραγμα το οποίο μαλλον επιδεινώνει την κατάσταση.....βιώνει ή βίωνε κανεις κατι παρόμοιο για να βοηθήσει;;;