Καλημέρα Remedy.
Έχεις κάτι υπόψιν σου..;;
Printable View
εγω ναι σου λεει συνεχως οτι να ναι χωρις να καταλαβαινει κανεις τι πιστευει απ οσα λεει και τι οχι μια στο λεει ετσι μια γιουβετσι και συνεχως κρυβεται πισω απο λογοπαιγνια σου λεει πχ μια επαθε κατι η θεια της μετα ο πατερας της μετα ο ξαδερφος της για να μη ξερεις τι απ ολα αυτα ενοει το λες και μονος σου οτι δε ξερεις τι ειναι αληθεια και τι ψεματα
απλα προσεχε μια μερα μην ανακαλυψεις οτι σε πολεμα πισοπλατα
καλημερα..
ναι, ρε συ!
ενα μελος παλια, μας ειχε διηγηθει με ΑΠΕΙΡΕΣ λεπτομερειες μια πανομοιοτυπη ιστορια, με μια καλλιτεχνιδα. εκει ισως επαιζαν και ουσιες, αλλα σιγουρα υπηρχε ψυχικο προβλημα.
δεν νομιζω να καταφερω να το βρω γιατι δεν θυμαμαι καν την χρονια.
αλλα ανεφερε αναλυτικα ολες τις ματαιωσεις για τις συναντησεις του με τις ιδιες εμφανως ψευτικες δικαιολογιες, αρρωστιες δικες της, του μπαμπα της, ταξιδια δικα του που του τα ακυρωνε, ατυχιες και πολλα πολλα πολλα αλλα, που παντα του ανεβαλε την γνωριμια.
πιστευω οτι εχει ψυχολογικα προβληματα.
ισως μαλιστα να της εχουν αλλαξει την εμφανιση και σου στελνει φωτος ειτε τελειως ψευτικες, ειτε παλιες, οταν ηταν καλυτερα.
το ερωτημα που πρεπει να σε απασχολει, ειναι το "γιατι τοσο πολυ καιρο"..
γιατι ασχοληθηκες τοσα ΧΡΟΝΙΑ με κατι εντελως αγονο;
πρεπει να την βρεις την απαντηση.
ελα, το βρηκα ο σερλοκ!!
διαβασε αυτην εδω την περιπτωση να δεις ποσες ομοιοτητες εχει
https://www.psychology.gr/forum/thre...BD%CE%B7%CF%82
το ακριβως αντιθετο απο μενα οτι μυαλο διαθετει το χρησιμοποιει μονιμως οστε να γινει οσο πιο απομακρη μπορει
Πολύ μπέρδεμα κ μυστήριο η ολη κατάσταση. Άρρωστη. Δεν ξέρω τι να κάνω,έχω περιέλθει σε τέλμα
δε νομιζω να το μαθεις ποτε αυτο τι να κανεις
να προχωρησεις την ζωη σου με μια πραγματικη κοπελαα που οταν της μιλας θα την κοιτας και θα την αγγιζεις
εγω παντως δεν θεωρω κακη ιδεα να πας να μιλησεις σε ενα ψυχολογο για την κατασταση αυτη γιατι οσο να ναι 6 χρονια ολο αυτο δεν ειναι και ευκολο να σου περασει γρηγορα με βαση και την ιδιεταιροτητα της καταστασηςς
Καλημέρα Remedy.
Με βασανίζει η περιέργεια κ ερωτήματα σχετικά με το ποια πραγματικά είναι αυτή, ποια κρυβόταν πίσω από όλο αυτό, είναι η ίδια με τις φωτογραφίες ή κάποια άλλη? Γιατί μου φέρθηκε έτσι? Τι συνέβη με αυτή τη κοπέλα στ αλήθεια?
Βέβαια καταλαβαινω ότι το πιο σημαντικό είναι να εντοπίσω τους λόγους που: α) αναλώθηκα επί 6.5 χρόνια σε μια τέτοιου είδους επικοινωνία, β) ερωτεύτηκα-δέθηκα με μια κοπέλα ΜΟΝΟ μέσα από φωτογραφικό υλικό κ λόγια που μου έλεγε και γ) μετά από 4 μήνες μη επικοινωνίας, συνεχίζει το μυαλό μου να την εξιδανικεύει - θεοποιεί.
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κοπέλα άκουγε επί τόσα χρόνια όλα μου τα προβληματα που τις εκμυστηρευόμουν, με στηριζε κ μου έδινε συμβουλές. Αντίστοιχα, μου έλεγε ότι κι εγώ την βοηθάω πολύ κ την στηρίζω. Συνάμα όμως υπήρχαν αυτά τα περίεργα συμβάντα που ανέβαλαν τις συναντήσεις μας καθώς επίσης κ ανεξήγητες τηλεφωνικές σκηνες ζήλιας κ πολλές φορές κ χειριστικότητας.
Ποια η γνώμη σας, Remedy κ λοιποι φίλοι-μελη του φόρουμ?
Σκριμ διαβαζα μολις τωρα τα ποστ σου στο θρεντ της χειριστικης μητερας... Δεν ξερω, εσυ βλεπεις καποιους παραλληλισμους; Ρωταω γιατι δεν ειναι μυθος οτι το οικογενειακο μας περιβαλλον καθοριζει τα θεματα μας στην ενηλικη ζωη. Οταν ο ενας η και οι δυο γονεις ειναι προβληματικοι (ποσω μαλον εξοχως), υπαρχουν ψυχικες διεργασιες που τους εσωτερικευουν σε μια προσπαθεια διαχειρισης του προβληματος, με τιμημα αυτοι οι εσωτερικοι "κακοποιητες" να κανουν την επανεμφανιση τους πολυ αργοτερα και να οριζουν ουσιαστικα ολες τις σημαντικες σχεσεις στη ζωη μας. Στην περιγραφη της κοπελας που εχεις κανει μεχρι τωρα βλεπω απ' τη μια ενα ατομο τρομερα χειριστικο, κτητικο, που τα δραματοποιει ολα μεχρι υστεριας και σε απομυζα απο ψυχικες δυναμεις και απο την αλλη μια συμπονετικη φιγουρα στη ζωη σου που σου σταθηκε και σε δυσκολες στιγμες. Δε σου φαινεται καθολου πιθανο οτι μπορει κατα το ημισυ να καθρεφτιζει αυτο την παθολογια της σχεσης με τη μητερα σου και κατα το ημισυ να συμπληρωνει τα κενα της;
καλησπερα.
η γνωμη μου ειναι οτι η κοπελα εχει η ψυχικο η σωματικο προβλημα, η και τα δυο..
πχ, μπορει να ειναι αναπηρη, να μην ειναι ομορφη και να δινει ψευτικες η παλιες φωτος, η καποια ψυχικα προβληματα να μην την αφηνουν να κανει συναντησεις.
λογικο να θελεις απαντησεις τοσο που ασχοληθηκες.
αλλα οπωσδηποτε να ψαξεις και γιατι ασχοληθηκες τοσο...
ειπες καπου οτι θελει νσ λετε ψεματα σε κοινους γνωστους/φιλους οτι εχετε αληθινη σχεση.
μα εχετε κοινους φιλους;; αυτοι δεν ξερουν κατι; το αληθινο της ονομα το ξερεις;
Επισης, η εσωτερικευση που εγραψα πιο πανω θα εξηγουσε και γιατι δεν μπορεις να ξεκολλησεις 4 μηνες μετα. Μπορει την κοπελα να τη μπλοκαρες, μπορει να εμαθες το ιστορικο της και να κατεληξες σε συμπερασματα για τον ψυχισμο της, στο δικο σου ψυχισμο ομως η εσωτερικευση, παραμενει...
πιστευω οτι η κοπελα για καποιο λογο φοβηθηκε, ισως οτι δεν θα ανταποκριθει στις φωτο που σου εστελνε...μπορει να ειναι αναπηρη, η να εχει καποια ψυχολογικη διαττραχη και για αυτο δεν την ειδες.
Για εμενα πρεπει να παση θυσια να την δεις, δεν πιστευω οτι ησουν απλα ενα παιχνιδακι να περναει την ωρα της, γιατι αμα ηθελε παιχνιδακι δεν θα σου μιλαγε τοσα χρονια...
Απο οτι διαβασα, μιλησες μ εναν πρωην της, οποτε φανταζομαι θα διασταυρωσες πληροφοριες αν ειναι αυτη, και αν ειναι οκ, εννοω δεν ειναι αναπηρη και τετοια.
Για εμενα ξαναμιλα με τον πρωην να μαθεις που μενει, να πας να την συναντησεις,και πληροφοριες.Αν και πιστευω δεν θα σου πει πληροφοριες, γιατι κυκλοφορουν πολλοι ανωμαλοι στις μερες μας.
ΜΗΝ το αφησεις ετσι, εστω να σου φυγει η περιεργεια να την δεις.
Ωραια συμβουλη: βρες που μενει/γινε stalker. Μηπως να νοικιασει προηγουμενως και κανα βανακι με συνεργα; Ελα χριστε...
Οπως σου ξαναεγραψα Σκριμ, αγνοησε ποστ απο "προσωπικοτητες" τυπου μενη/ξφακτωρ, που περα απο κριπι "συμβουλες" εχουν και ενα καρο μισογυνικα, ομοφοβικα κ.α. σχολια εδω μεσα και γενικοτερα "παραπεμπουν" σε εναν αλφα τυπο, αν με εννοεις.
το τι θα αγνοησει ο σκριμ ειναι δικο του θεμα, εδω ειμαστε να δινουμε συμβουλες και να λεμε το μακρυ μας και το κοντο μας,και οτι θελει ο θεματοθετης, το ακουει εχει δικια του κριση νομιζω.
Οσο για τς κριπι συμβουλες, μετα απο 6,5 χρονια που του μιλαγε και του εταζε συναντησεις κ.λ.π, νομιζω οτι ο σκριμ δικαιουτε να την δει.
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους που ασχολείστε με το θέμα μου & με βοηθάτε. Θα απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά για τα επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν παραπάνω..απλά να αναφέρω τώρα τα εξής:
- Η εν λόγω μου έκρυβε το επώνυμό της. Από τα λίγα στοιχεία που μου είχε δώσει, έκανα προσπάθειες να την εντοπίσω κ όλες έπεφταν στο κενό.
- Ο "πρωην" είναι πολύ αρνητικός σε περαιτέρω συζήτηση. Μου είπε χαρακτηριστικά: "Η κοπέλα ήταν μια απάτη. Δεν θέλω να έχω σχέσεις με αυτό το άτομο. Δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο. Μη με ενοχλείς".
- Η κοπέλα επέμενε να τον μπλοκάρω αυτον ("πρώην") όταν χώρισαν. Επίσης όταν χώρισαν, μου είπε ότι δεν είχε ολοκληρωμενες σεξουαλικες σχέσεις με αυτόν ενώ πριν λίγο καιρό μου έλεγε ότι έκαναν σεξ.
- Η κοπέλα ήταν κατά καιρούς πολύ χειριστικη-κτητικη-ζηλιαρα, σε σημείο να μου "απαγορεύει" να βγω πχ έξω βράδυ ή με τους φίλους μου ή να κάνει απίστευτη σκηνή ζήλιας εάν άκουγε να μιλάω με γυναίκα ή να μου κάνει like κάποια φίλη μου. Ήθελε ακόμα να είμαστε "σε κλήση" ενώ εγώ βρισκόμουν έξω με φίλους μου πχ. Αυτή η χειριστικότητα-ζηλια ερχόταν σε αντίθεση με την κατανόηση (+συμβουλές) που έδειχνε στα προβλήματά μου. Ήταν πανέξυπνη κ καλλιεργημένη-μορφωμένη (αυτό κατάλαβα από τις ΆΠΕΙΡΕΣ ώρες συνομιλιων μας...βλεπε 6,5 χρόνια...)
- Ο ψυχολόγος που με παρακολουθεί θεωρεί ότι καλύτερο είναι να πάψω τις αναζητήσεις περί αποκάλυψης της ταυτότητας της εν λόγω κοπέλας & ικανοποίησης της περιέργειάς μου.
το οτι δεν εισαι σε θεση να κατανοησεις καπιον αυτο διχνει ευφυια αλλα αυτο δε σημαινει οτι η ευφυια αυτη ειναι και χρησιμη μπορει πχ καποιος να καταναλωσει το μυαλο του σε ενα κολημα που εχει χωρις νοημα
screamager εχεις δει ποτε την εκπομπη catfish ? κατι τετοιο μυριζει εδωωω
Για να το επαναφερω στο παρον θρεντ, τι πιστευεις οτι θα καταφερεις ρε συ σκριμ με το να την "εντοπισεις"; Δεν εχεις ηδη καταληξει σε συμπερασματα για τον ψυχισμο της και τον τροπο "δρασης" της; Δηλαδη την μπλοκαρες διαδικτυακα για να την αναζητησεις στο ριαλ; Σοβαρα μιλαμε; Δεν ειναι απλα τελειως λαθος να την παρεις στον κυνηγι - ειναι και μια ευκολη λυση να αναζητησεις "απαντησεις" για κατι που ηδη ουσιαστικα ξερεις και να δημιουργησεις σκηνικο εντασης ενω η πραγματικη μαχη ειναι με τον εαυτο σου και τα αιτια που σε εφεραν ως εδω.
Εννοώ ηθελε να λεω στους φιλους μου οτι εχουμε αληθινη σχεση. Οπως κι εγινε. Οι φιλοι μου & οι συγγενεις μου νομιζαν οτι ειχαμε αληθινη σχεση. Αλλά Χ άκουγαν και Χ δεν έβλεπαν..... Απο τη μερια της, μου ειπε οτι τοσο οι συγγενεις της οσο και οι φιλες της νομιζαν οτι ειχαμε αληθινη σχεση. Μου ελεγε συνεχεια οτι δεν θελει να μαθει κανεις οτι δεν ειχαμε αληθινη σχεση. Καποια στιγμη της είπα οτι αυτο δεν ειναι σωστο. Να υποκρινομαστε δλδ στα φιλικα μας περιβαλλοντα. Και οτι θα ελεγα την αληθεια σε μια κοινη διαδικτυακη μας φιλη (ηταν η κολλητη της, την οποια επισης φυσικα δεν εχω δει) και τοτε εγινε εξω φρενων κ με απειλησε...
To αληθινό της επώνυμο δεν το ξερω.
Καλα τα λες φιλε κ εχεις δικιο απο μερους σου να αισθανεσαι ασχημα γιατι ητανε μια χρονια καθημερινοτητα απο μερους σου...
Οσον ησουν μεσα σε ολη αυτη την κατασταση...απο τα λεγομενα σου προσπαθησες να βρεθειτε κ να κανεις οτι καλυτερο μπορεις απο μερου σου...απο κει κ υστερα εχει ληξει κ βλεπεις πια τα πραγματα αντικειμενικα κ ετσι ειναι το σωστο!
Εχεις δικιο κ παλι να στεναχωριεσαι....προσπαθησε να το ξεπερασεις,παρε το χρονο σου κ κοιταξε να βρεις μια καλη κοπελα που θα εχετε αμμεση επικοινωνια...απο κοντα εννοω κ ολα καλα!
Εχεις απολυτο δικιο!κουραγιο κ υπομονη!καποια στιγμη το μυαλο θα αλλαξει σκεψη...δεν μπορεις να κανεις κατι!θα το περασεις κ αυτο κ θα ανακτησεις τις δυναμεις σου!
δεν εβλεπες ποσο αρρωστο ηταν αυτο;
εδω δεν ειχατε συναντηθει καν! το να λετε ψεματα σε ανθρωπους που δεν ηξερε την εκαιγε;
γιατι δεχτηκες να το κανεις;;
την κοινη διαδικτυακη φιλη που ειναι και κολλητη της, να μην εισαι καθολου σιγουρος οτι την εχει δει ποτε...
και οκ, εξι χρονια αυτη σε επαιζε ετσι. εσυ δεν ειχες αλλη σχεση αυτα τα χρονια;
ειχες ποτε ολοκληρωμενη σχεση με καποια αλλη;
εγω στην θεση σου θα ενημερωνα τους φιλους μου αλλα ΚΑΙ την "κολλητη" κοινη φιλη, οτι εχω πει ψεματα και οτι η σχεση αυτη ηταν μονο εικονικη, για να επανερθω στην πραγματικοτητα.
επισης, ισως με αυτον τον τροπο, μαθεις αυτα που θελεις απο την φιλη, η συνειδητοποιησεις οτι δεν υπαρχει καμια "κολλητη"...
Παιδια επειδη κι εγω εχω το αστυνομικο διαμονιο μεσα μου, μου εχει κινησει τη περιεργεια ολη αυτη η ιστορια! Τωρα για το θεματοθετη , κακως εμεινε τοσα πολλα χρονια σε κατι τοσο ουτοπικο . Νεα παιδια δεν βραζει το αιμα σας? Έπρεπε να το ειχες σταματησει νωριτερα αφου εβλεπες οτι δεν υπηρχε περιπτωση να συναντηθείτε. Διαβασα κι εγω λιγο το ποστ του Αυγερη και διακρινω ομοιοτητες. Επισης νομιζω οτι η συγκεκριμενη κοπελα σου εχει γινει εμμονή . Συμβαινει, δεν ειναι περίεργο να μας κολλάνε ανθρωποι . Ειχατε κατα πασα πιθανοτητα ψυχικο δεσιμο, εστω και απο απόσταση . Τωρα κι εγω θα συμβούλευα να το τελειώσεις ,όχι ομως να σου μείνει απωθημενο. Αφου μιλας με ψυχολογο νομιζω θα σε βοηθησει να φυγεις ομαλα απο αυτη την ιστορια . Γιατι οσο το ψαχνεις και το συζητας τοσο περισσοτερο κολλας. Σκέψου μόνο αυτο: Έχασες τόσα χρονια απο τη ζωή σου?? ΓΙΑΤΙ??????
Πολλη εικονικοτητα βρε συ σκρημ... Ολα αυτα τα χρονια, υπαρχει εστω και ενα σημειο αναφορας σχετικο με αυτη την κοπελα που να βασιζεται σε αποδεδειγμενα αληθινο προσωπο η τοπο; Νομιζω οτι πρεπει να αντικαταστησεις ενα-ενα τροπον τινα ολα αυτα τα εικονικα προσωπα/μερη με αληθινα, ξεκινωντας με τα λιγοτερο δυσκολα μεχρι να φτασεις στο σημειο να εχεις μια αληθινη σχεση με μια αληθινη κοπελα που θα 'χει και αληθινες κολλητες (!)
Κατα τη γνωμη μου παντως δεν εισαι υποχρεωμενος να αποκαλυψεις στον περιγυρο σου το τι συνεβη, τουλαχιστον οχι αμεσα. Ναι, τα ψεματα δηλητηριαζουν προφανως, αλλα το ζητουμενο ειναι να γινεις πρωτα εσυ καλα και να φτιαξεις σιγα σιγα τη ζωη σου, οχι να αυτοτιμωρηθεις με κατι τοσο στρεσογονο τοσο νωρις. Αλλα ουτε και να αυτο-εκτεθεις, αφου με την αποκαλυψη του ψεματος αποκαλυπτεις αναποφευκτα και τα θεματα σου, πραγμα που κανεις δε μπορει να σου επιβαλλει γιατι αυτα τα ζητηματα ειναι απορρητα/"ιερα". Γενικα νομιζω οτι μπορεις να αναβαλλεις την οποια αποκαλυψη αν δεν αισθανεσαι οτι θα εχει ρολο καθαρκτικο, μακρια απο οποιες ενοχες.
Πολυ ψυχοφθορο κ χρονοβορο. Ισως το καλυτερο θα ηταν να το αφησω απλα πισω κ να συνεχισω.