Originally Posted by
Sunny
@delos ,
Ναι,εδώ και δύο χρόνια ξεκίνησα να πηγαίνω σε έναν ψυχιατρο-νευρολογο.Οπως έχω γράψει παραπανω, μου έκανε λόγο για τάσεις κατάθλιψης(εξωγενους: οχι δλδ κατασκευαστικα,απο τη φυση μου,αλλα λαμβάνοντας υπόψιν το θάνατο του ενός από τους 2 γονείς μου ως εξωτερικο αιτιο)και ιδεοληψιες(Δε χρησιμοποιησε τον ορο Αγχωδης Διαταραχη ή Ιδεοψυχαναγκαστικη Διαταραχή,αν και του τα ανεφερα καθώς ως άνθρωπος με ενδιαφέρουν πολύ αυτά τα θέματα και τα ψάχνω μόνη μου.Και δεν τους χρησιμοποίησε επειδή το θέμα που αντιμετωπίζω δεν έχει,κρίνω,τη σοβαρότητα για να χαρακτηριστεί ως κάτι από αυτά τα 2 καθώς ούτε ιδιαίτερα δυσλειτουργική με κάνει ούτε και χρειάζομαι φαρμακευτική αγωγή.).Ο ίδιος,εξαίρετος και ακομπλεξαριστος με όλα ανθρωπος(παρά το ώριμο της ηλικίας του)με τον οποιο αισθανομαι ανετα να συζητησω τα παντα,μου ειπε οτι,τουλάχιστον στην τωρινή μου κατάσταση,δεν υπάρχει περίπτωση να μου γράψει κάποια αγωγή καθώς με εμπιστεύεται να το αντιμετωπίσω χωρίς αυτή τη βοήθεια.Επισης, δε με παρακολουθεί με κανονισμενα(π.χ ανα βδομαδα)ραντεβού αλλά με προτρέπει όποτε τον χρειάζομαι να κλείνω εγώ ένα ή να μιλάμε και τηλεφωνικά.Το μόνο που με έχει συμβουλεύσει να χρησιμοποιώ,αν θέλω,είναι βαλεριανα και όταν υπήρξα σε μια λίγο πιο στρεσογονο κατάσταση από ό,τι συνήθως, μου μιλησε για ενα ελαφρως πιο δραστικο(του οποιου το ονομα και δε θυμαμαι)αλλά κι αυτό να ειναι πάλι πολύ ήπιο και όχι ουσιαστικά φάρμακο με τη βαριά έννοια του όρου.Και δοκιμάζοντας τη βαλεριανα συνηδειτοποιησα ότι μπορεί να με κάνει χειρότερα υποτονική οπότε την αποφεύγω,που ουτως ή αλλως ειναι κατι φυτικο,αντικαθιστώντας την με ένα ζεστό γάλα με μέλι.Ακομα, μου έκανε λόγο για ψυχοθεραπεία που είναι πιο συντονισμένη και αποτελεσματικη(σε άλλο ειδικό μάλιστα)κρίνοντας όμως ότι δεν τη χρειάζομαι ακόμη καθώς ειμαι αρκετά νέα και χωρίς ακομα ιδιαίτερες υποχρεώσεις και άγχη ζωής για να μπω σ'αυτη τη διαδικασία.Γιατι,όταν αργότερα η ζωή "σοβαρεψει" και έχω αρχίσει ηδη,τι θα κανω τοτε?Και συμφωνώ μαζί του αλλά αν ωστόσο αισθανθώ την ανάγκη θα δοκιμάσω και την ψυχοθεραπεία.Και δεν είναι,όπως ξαναείπα,ότι φοβάται μη με χάσει από πελατη γιατι αν με έβλεπε κερδοσκοπικά θα μου κανονιζε οργανωμένα ραντεβού με τον ίδιο.