"η επιστήμη με την έρευνα έχει αποδείξει ότι μετά τον θάνατο δεν υπάρχει τίποτα.", επειδή αναφέρεσαι στην επιστήμη (και τυγχάνει να είμαι ένας από αυτούς) θέλεις να παραθέσεις αποδείξεις σε αυτό που λες? (γιατί στην επιστήμη έτσι κάνουμε). :)
Μπορεις να βρεις πολύ υλικο (πχ
https://www.newsbeast.gr/world/arthr...aties-empiries) αλλα θα έλεγα καλύτερα να βρεις και να μιλησεις με ανθρωπους που τα βίωσαν, μη περιμενεις μαθηματικη απόδειξη.. ωστόσο το βίωμα είναι βίωμα.
Πως ορίζεις την ύλη νεκρή? σε ποια μορφή της? Είναι πολύ γενικό.
Ναι λεω νίκη ζωής το οτι η Γη (τουλάχιστον ακόμα) έχει ζωή ενώ πχ ο Άρης όχι.
Το αν ΕΣΥ πιστεύεις οτι καποια πράματα είναι ψέματα, δε σημαίνει ότι είναι, γιαυτο λεμε απόψεις και "πιστεύω", καποιοι πιστεύουμε οτι αυτα που εσυ πιστευεις είναι ψεματα :) . Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει τι πιστεύει και τι όχι.
όσο για το "η επιστήμη ή ο ίδιος που έκανε 7 παιδιά χωρίς να έχει πως να τα ταΐσει" και τα υπόλοιπα που λες .... είναι μέρος της επιστήμης να λύσει τα προβλήματα αυτα, έχει την δυνατότητα να τα λύσει σήμερα ... αλλα ο ανθρωπος δε το επιλέγει, δεν πράττει σύμφωνα με το "σωστο" αλλα πολλες φορες συμφωνα με το συμφέρον του.
Λες " Η επιστήμη δίνει λύσεις, δίνει φάρμακα, δίνει θεραπείες. Αλλιώς θα έμπαινες σε νοσοκομείο και οι γιατροί θα σου λέγανε "δείχνω έλεος" και θα σε αφήναν να πεθάνεις."
Μα δείχνω ελεος σημαίνει ΔΕΝ θα σε αφήσουν να πεθάνεις.. .αντίθετα σημερα θα σου πουν (αυτοι που "δεν εχουν Τον Θεό τους") δείξε μου τα χρήματα αλλιως θα σε αφησουν να πεθάνεις.
Το αν καποια απαντηση απο τον οποιονδήποτε περιέχει και θρησκευτικό κομμάτι, είναι δικαίωμά του καθως
δεν είναι προσωπική ομιλια αλλα δημόσιο φορουμ, όσο είναι εντός θέματος, δεν υπάρχει κάτι μεμπτο, δε μιλάει κανεις γενικα για θρησκείες, απλα οπως σωστα κι εσυ λες, προσεγγίζει το θέμα και απο θρησκευτική πλευρα. Αν εσενα σου ακούγεται αστείο και νομίζεις ότι καταρρίπτεται, το ίδιο μπορει να πει καποιος για τα αντεπιχειρήματα σου, δεν είναι κακό, δημόσιος διάλογος είναι. Κι εγώ σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, φυσικά η προσέγγιση του καθενός είναι σεβαστή είτε αρέσει είτε συμφωνούμε είτε όχι είτε θρησκευτική είτε επιστημονική είτε οτιδήποτε.
Υ.Γ. Η επιστήμη δεν αντιτίθεται στην ύπαρξη του Θεού ούτε υπάρχει καμία σύγκρουση επιστήμης - θρησκείας , αυτά ήταν μυθοπλασίες του παρελθόντος. Ξεπερασμένες αντιλήψεις.