Originally Posted by
Ορέστης
Η ορθοστατικη ταχυκαρδια ειναι κατι που θυμαμαι να εχω απο την εφηβεια γιατι σηκωνομουν για κατουρημα το βραδυ και επρεπε να πιαστω απο τον τοιχο για να μην πεσω. Ηταν παντα κατι που διαρκουσε ενα μικρο διαστημα - εβδομαδες; μηνες; - και εφευγε μονο του.
Οταν επαθα τα συμπτωματα που ανεφερα πριν, νομιζω δεν ειχα ορθοστατικη. Ξαφνικα μια μερα, ενω σηκωνα ενα βαρος ενιωσα να χτυπαει πολυ δυνατα η καρδια μου. Λεω, κουρασμενος ειμαι; Την αλλη μερα παθαινα το ιδιο με οποιαδηποτε ηπια δραστηριοτητα. Ταυτοχρονα ενιωθα πρηξιμο στην κοιλια. Μετα απο λιγες μερες η καρδια μου χτυπαγε δυνατα με 100 παλμους ακομα και οταν ημουν ξαπλωμενος.
Για το στομαχι επαιρνα ενα χρονο τα γνωστα ppi οπως νεξιουμ. 40mg τη μερα. Παρατηρησα οτι ηταν σημαντικο να μην αφηνω το στομαχι μου αδειο και να παιρνω το χαπι λιγες ωρες πριν ξυπνησω κανονικα. Εννοειται κρεμμυδια, σκορδα, λιπαρα φαγητα, δε μπορουσα να φαω καθολου. Οπως πηγαινε το στομαχι, ετσι πηγαιναν και τα καρδιολογικα συμπτωματα. Οι γιατροι βεβαια δε με διαφωτισαν, ο γαστρεντερολογος μου ειπε οτι μαλλον εχω κατι καρδιολογικο, οι καρδιολογοι ελεγαν οτι ειναι απολυτα ψυχολογικο. Μεσα στο μυαλο τους δεν εχουν ξεξαθαρο οι καημενοι τι ειναι τα ψυχολογικα προβληματα. Μια πολυ ευγενικη καρδιολογος (κατακτησεις) μου ειπε οτι έχω εμμονή, ο διευθυντής στον ερυθρό μου ειπε οτι εχω λάμπον ομμα, αλλοι ελεγαν αγχος, αλλος ειπε παρασυμπαθητικοτονια απο αγχος... Πιασ' τ' αυγο και κουρευ' το.
Το ασχημο κατα τα 3 αυτα χρονια ξερεις ποιο ηταν Αντωνη; Με εξαιρεση τους πρωτους μηνες που ημουν τεζα, το πιο ασχημο δεν ηταν τα συμπτωματα αλλα οτι απο φοβο και πεποιθηση οτι ειμαι αρρωστος δεν εκανα πραγματα που θα ηταν οφελιμα στη ζωη μου. Σου αλλαζει τελειως τη νοοτροπια αυτο το πραγμα. Δεν παιρνεις ρισκα, δεν φανταζεσαι τις πιθανοτητες για το μελλον, δε βαζεις στοχους. Ενταξει τετοια προβληματα απαισιοδοξιας ας τα πω τα, ειχα παντα, αλλα η ασθενεια ειναι ακομα ενα βαριδι που σε παει κατω αν το αφησεις...
Και τοτε το παλεψα αυτο που ειχα, προσπαθουσα οσο γινεται να ζησω φυσιολογικα, αλλα τωρα βλεπω οτι ημουν τυφλος σε πολλες ευκαιριες. Αν ημουν αισιοδοξος θα τις εβλεπα.