Quote:
Originally posted by lisa71
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δεν θα απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά για να μην πιάνω άδικα χώρο.
1) Το παιδί δεν είναι κατοικίδιο. Αν ήθελα ζωολογικό κήπο, θα έπαιρνα ζώα. Τώρα θέλω οικογένεια, γι΄αυτό και επιθυμώ να γίνω μητέρα.
2) Δεν μπορώ να περιμένω τα 50 για να γίνω μητέρα. Δεν θα έχω αντοχές αλλά ούτε και υγεία, όπως έχω τώρα.
3) Το θεωρώ απίστευτα ρατσιστικό και είναι κρίμα να το ακούω από νέους ανθρώπους -από ηλικιωμένους το κατανοώ- πως επειδή στα 38 δεν έχω σχέση τότε σημαίνει πως κάποια κουλαμάρα έχω. Άραγε ισχύει το ίδιο και για τους άντρες? Γιατί και γω μπορώ να πω πως όσους έχω δει πάνω από τα 35 και είναι ανύπαντροι, κάποια ανισορροπία έχουν.
4) Το ότι θα μεγαλώσει ένα παιδί με έναν γονιό, δεν το κάνει απαραίτητα δυστυχισμένο ή λειψό. Εγώ μεγάλωσα σε πολύτεκνη οικογένεια και δεν έχω καθόλου ευχάριστες αναμνήσεις. Ένα παιδί για να μεγαλώσει σωστά θέλει -πέρα από το οικονομικό σκέλος- αγάπη και αφοσίωση. Αυτά μπορώ να του τα δώσω απεριόριστα. Το ότι μπορεί να είμαι κοντή, χοντρή, κακή ερωμένη ή κουλή, δεν με κάνει αυτόματα και ελλειπή μητέρα. Δηλαδή οι παντρεμένες που παρατούν τα παιδιά τους στις γιαγιάδες τους και γυρίζουν με γκόμενους είναι καλύτερες μόνο και μόνο επειδή είναι στεφανωμένες?
5) Δεν με ενδιαφέρει πλέον η \"αποκατάστασή\" μου. Δεν θέλω να παντρευτώ μόνο και μόνο για να γονιμοποιηθώ. Αλήθεια θα ήμουν καλύτερη αν έβρισκα έναν \"κακομοίρη\", γκαστρωνόμουν και ύστερα τον σούταρα? Αυτό δεν θα ήταν ανήθικο? Και μην μου πείτε πως αυτά δεν γίνονται...
6) Το παιδί δεν το θέλω για να μου λύσει κανενός είδους υπαρξιακό πρόβλημα. Θέλω να δημιουργήσω οικογένεια -έστω και μ΄αυτό τον τρόπο- ώστε να γευτώ τις χαρές που προσφέρει η μητρότητα. Είμαι απολύτως διατεθειμένη να σταθώ δίπλα στο παιδί, στην χαρά και στην λύπη του, στο διάβασμα, στην ασθένεια, στην επιτυχία, στην αποτυχία, παντού.
7) Το ότι το παιδί μου δεν θα έχει πατέρα είναι ένα αντικειμενικό πρόβλημα. Δεν διαφωνώ. ΟΜΩΣ είναι πολύ καλύτερα για ένα παιδί να έχει την έλλειψη ενός πατέρα παρά έναν άθλιο τύπο, που δεν του ταιριάζει η πατρότητα και συμπεριφέρεται απαίσια.
8) Όσα ευτυχισμένα παιδιά είδα στην ζωή μου -είτε από πολύτεκνες είτε από μονογονεϊκές οικογένειες- είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Μεγάλωσαν με αγάπη και φροντίδα.
Lisa